Παναθηναϊκός vs Ολυμπιακός, τελικοί Basket League 2023-24 (Game 1)

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιουν 06, 2024 11:43 am

BillyPao έγραψε:
Πέμ Ιουν 06, 2024 11:40 am
Elvetos έγραψε:
Πέμ Ιουν 06, 2024 11:37 am

H αλήθεια είναι οτι και εγώ θα ήθελα να μην είναι τόσο ταμπού η διαιτησία στο φόρουμ, και let me elaborate.
Το μπάσκετ είναι παιχνίδι ισσοροπιών, και μικρές διαφορές στον τρόπο που σφυρίζουν οι διαιτητές στις δύο άκρες του παρκέ μπορεί να έχουν μεγάλο impact στο τελικό αποτέλεσμα.
Σε μια χώρα που η διαπλοκή ανθίζει σε όλο της το μεγαλείο, που οι μαφιόζοι κάνουν κουμάντο στην κοινωνία, το να ισχυριζόμαστε οτι δεν υπάρχει δόλος στην διαιτησία είναι παράλογο. Δεν λέω οτι είναι κατά του Παναθηναικού.
Προφανώς με εναλλαγές, μια ο ένας, μια η άλλη ομάδα, έχουν επιρροή στην Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης. Δεν υπάρχει περίπτωση να με πείσει κάποιος, πως στο κράτος Ελλάδα, αυτό δεν μεταφράζεται σε ευνοική μεταχείριση. Άρα αυτός είναι ένας παράγοντας που πρέπει να πάρουμε υπόψη όταν γενικά σχολιάζουμε τοπικές διοργανώσεις.
Συμφωνώ, γενικά πιστεύω ότι το να μην υπάρχει ενότητα για τη διαιτησία είναι σαν να αρνούμαστε ότι η διαιτησία είναι κομμάτι του παιχνιδιού.
Νομίζω ότι απλά αρνούμαστε ότι έχουμε την ικανότητα να συζητάμε γι αυτό το μέρος του παιχνιδιού χωρίς τοξικότητα. Το οποίο είναι ακριβές, δυστυχώς.

Zάμπια, Ζιμπάμπουε, Μποτσουάνα
https://www.travelstories.gr/community ... %9F.71109/
Elvetos

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: ΔΔ
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Πέμ Ιουν 06, 2024 11:45 am

chainsaw έγραψε:
Πέμ Ιουν 06, 2024 11:42 am
Elvetos έγραψε:
Πέμ Ιουν 06, 2024 11:37 am

H αλήθεια είναι οτι και εγώ θα ήθελα να μην είναι τόσο ταμπού η διαιτησία στο φόρουμ, και let me elaborate.
Το μπάσκετ είναι παιχνίδι ισσοροπιών, και μικρές διαφορές στον τρόπο που σφυρίζουν οι διαιτητές στις δύο άκρες του παρκέ μπορεί να έχουν μεγάλο impact στο τελικό αποτέλεσμα.
Σε μια χώρα που η διαπλοκή ανθίζει σε όλο της το μεγαλείο, που οι μαφιόζοι κάνουν κουμάντο στην κοινωνία, το να ισχυριζόμαστε οτι δεν υπάρχει δόλος στην διαιτησία είναι παράλογο. Δεν λέω οτι είναι κατά του Παναθηναικού. Προφανώς και υπήρξαν φεγγάρια που ο Παναθηναικός έχει ευνοηθεί απο την διαιτησία.
Το ίδιο και ο Ολυμπιακός.
Προφανώς με εναλλαγές, μια ο ένας, μια η άλλη ομάδα, έχουν επιρροή στην Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης. Δεν υπάρχει περίπτωση να με πείσει κάποιος, πως στο κράτος Ελλάδα, αυτό δεν μεταφράζεται σε ευνοική μεταχείριση. Άρα αυτός είναι ένας παράγοντας που πρέπει να πάρουμε υπόψη όταν γενικά σχολιάζουμε τοπικές διοργανώσεις.
Και οχι μονο στις τοπικες διοργανωσεις ε; Καποτε ειχε γινει συνθημα το euroleague mafia αλλωστε
Ένα προιόν μόνο χαλάει όταν εισάγεις biased διαιτησία. Στην Ελλάδα δεν μας ενδιαφέρει το προιόν. Νομίζω στο εξωτερικό το έχουν καταλάβει αυτό, και γενικά σε Ευρωπαικό επίπεδο, θέλω να πιστεύω οτι πλέον προσπαθούν να μεγαλώσουν το προιόν, το οποίο θα τους φέρει και περισσότερα έσοδα. Μπορεί να με και εντελώς λάθος, και να υπάρχουν ισχυρές κλίκες στην Ευρωλίγκα, και ως αποτέλεσμα, εύνοια σε κάποιες ομάδες.

Elvetos

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: ΔΔ

Πέμ Ιουν 06, 2024 11:45 am

yorgos έγραψε:
BillyPao έγραψε:

Συμφωνώ, γενικά πιστεύω ότι το να μην υπάρχει ενότητα για τη διαιτησία είναι σαν να αρνούμαστε ότι η διαιτησία είναι κομμάτι του παιχνιδιού.
Νομίζω ότι απλά αρνούμαστε ότι έχουμε την ικανότητα να συζητάμε γι αυτό το μέρος του παιχνιδιού χωρίς τοξικότητα. Το οποίο είναι ακριβές, δυστυχώς.
fact goodpost.gif

Άβαταρ μέλους
slok

euroleague
Reactions:

Πέμ Ιουν 06, 2024 11:46 am

yorgos έγραψε:
BillyPao έγραψε:

Mαλλον εχεις δικιο εδω.

Αδυνατουμε να ξεχωρισουμε οτι τα διαιτητικα λαθη μπορει (ακουσον ακουσον) να γινονται και χωρις δολο , να ειναι βρε παιδι μου απλα λαθη .

Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 3

Πέμ Ιουν 06, 2024 11:50 am

Έχει ξαναειπωθει αυτό. Τα λάθη που γίνονται και από τις 2 πλευρές δεν μπορεί να είναι ηθελημένα. Και φυσικά το κύριο κριτήριο είναι αν σφυρίζουν και στις 2 πλευρές με τα ίδια κριτήρια. Όχι να επιτρέπεται το ξύλο από την μια πλευρά, ενώ από την άλλη όχι.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Πέμ Ιουν 06, 2024 11:53 am

slok έγραψε:
yorgos έγραψε:

Mαλλον εχεις δικιο εδω.

Αδυνατουμε να ξεχωρισουμε οτι τα διαιτητικα λαθη μπορει (ακουσον ακουσον) να γινονται και χωρις δολο , να ειναι βρε παιδι μου απλα λαθη .
Ακριβώς αυτό παιδιά, δεν είναι ότι χαίρομαι να διαγράφω τις δημοσιεύσεις σας, ή κι εγώ ο ίδιος θέλω να μιλήσω για την διαιτησία αλλά εμείς οι ίδιοι το προκαλούμε από την στιγμή που η άποψη μας μπορεί να εκτροχιάσει όλο το τόπικ.
Να μιλήσουμε για το handchecking του Καλαϊτζάκη (τις έχω σβήσει τις δημοσιεύσεις) και το αν ήταν ή δεν ήταν φάουλ στο ματς με τον Ολυμπιακό ή με την Ρεάλ, πόσες πιθανότητες δίνεται να μην κλειδωθεί το ποστ ως το απόγευμα και να διαγράφουμε σελίδες; Έστω και αν αυτός που το έγραψε πραγματικά δεν ήθελε να προκαλέσει.

Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Πέμ Ιουν 06, 2024 11:55 am

Conan1982 έγραψε:
slok έγραψε:

Mαλλον εχεις δικιο εδω.

Ακριβώς αυτό παιδιά, δεν είναι ότι χαίρομαι να διαγράφω τις δημοσιεύσεις σας, ή κι εγώ ο ίδιος θέλω να μιλήσω για την διαιτησία αλλά εμείς οι ίδιοι το προκαλούμε από την στιγμή που η άποψη μας μπορεί να εκτροχιάσει όλο το τόπικ.
Να μιλήσουμε για το handchecking του Καλαϊτζάκη (τις έχω σβήσει τις δημοσιεύσεις) και το αν ήταν ή δεν ήταν φάουλ στο ματς με τον Ολυμπιακό ή με την Ρεάλ, πόσες πιθανότητες δίνεται να μην κλειδωθεί το ποστ ως το απόγευμα και να διαγράφουμε σελίδες; Έστω και αν αυτός που το έγραψε πραγματικά δεν ήθελε να προκαλέσει.
Δε μου αρέσει, αλλά έχεις δίκιο. Αρκετά μούτι γινόμαστε χωρίς καν να πιάσουμε τη διαιτησία.

Zάμπια, Ζιμπάμπουε, Μποτσουάνα
https://www.travelstories.gr/community ... %9F.71109/
BillyPao

champion
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιουν 06, 2024 11:56 am

yorgos έγραψε:
BillyPao έγραψε:

Δε νομίζω ότι είναι απλά θέμα "τοξικότητας". Από τη φύση της μια τέτοια συζήτηση θα είχε έντονες διαφωνίες και υποκειμενικές απόψεις ανάλογα με την ομάδα που υποστηρίζει ο καθένας —ακόμα και από άτομα που αυτοπροβάλλονται ως "αντικειμενικοί". Όχι γιατί απαραίτητα αυτός που θα τις εξέφραζε θα ήθελε να προκαλέσει, αλλά —επαναλαμβάνω— γιατί αυτή είναι η φύση τέτοιων "ευαίσθητων" συζητήσεων.

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Πέμ Ιουν 06, 2024 12:23 pm

yorgos έγραψε:
Πέμ Ιουν 06, 2024 11:55 am
Conan1982 έγραψε:

Δε μου αρέσει, αλλά έχεις δίκιο. Αρκετά μούτι γινόμαστε χωρίς καν να πιάσουμε τη διαιτησία.
Και χωρίς επιθυμία να αναλάβουν νέα άτομα moderators και να προσφέρουν στην κοινότητα, το οποίο κάτι μαρτυράει σαν γεγονός.

----------

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Πέμ Ιουν 06, 2024 12:37 pm

yorgos έγραψε:
Πέμ Ιουν 06, 2024 11:14 am
Ένα που μου έκανε εντύπωση ήταν η έλλειψη ψυχραιμίας του Ολυμπιακού ότνα ροκάνιζε ο Παναθηναϊκός αλλά και μετά. Χαρακτηριστικό σε κάποια φάση που έμεναν νομίζω λιγότερο από 2 λεπτά κέρδιζε με 6-7, παίρνει επιθετικό ριμπάουντ και κι ενώ είχε 14'' γεμάτα στο τρίτο δευτερόλεπτο πάει ο Παπ και σουτάρει τρίποντο, κόντεψε να φάει το πινακάκι του ο Μπαρτζώκας. Το έχει κάνει πολλές φορές ο Ολυμπιακός φέτος, να διαχειρίζεται λάθος το ρολόι, δεν ήθελε και πολύ να το πληρώσει, μπορούσε να το είχε κλέψει ο Παναθηναϊκός χτες.
Και εμένα δεν μου άρεσε ο τρόπος που ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε το ματς στα τελευταία 4-5 λεπτά. Η εικόνα του ματς ήταν για μεγαλύτερη διαφορά, όχι για νίκη με διαφορά 5 πόντων. Πέρα από τα δύο συνεχόμενα αψυχολόγητα τρίποντα του Παπ, υπάρχει μια εντελώς αποτυχημένη απόπειρα alley-oop από Goss και Milutinov στο transition και 1-2 φάσεις που ο McKissic ξεκίνησε drive και έφαγε τα μούτρα του.

Φυσικά η νίκη είναι αυτή που μετράει στο τέλος.

WeRuleThisLand

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Πέμ Ιουν 06, 2024 12:48 pm

Είναι πλέον μεγάλο το δείγμα αγώνων μεταξύ τους για να μπορούμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί όταν παίζει με παο και είναι έκπληξη όταν χάνει. 8 μάτς έχουν παίξει φέτος και κέρδισε τα 6 από τα οποία 6 2 μάτς ήταν τελικοί και έδιναν τίτλο.

Ο τρόπος παιχνιδιού του Αταμάν τρακάρει πάνω στην άμυνα του Ολυμπιακού και δεν έχει να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό.

Και στα 2 ματς που έχασε στην κανονική περίοδο της Α1 το δεύτερο στο οακα έπαιζε με σέντερ τον Παπανικολάου για αρκετή ώρα και ο παο δεν μπορούσε να καθαρίσει το μάτς κρίθηκε στο καλάθι.

Τα γεγονότα δείχνουν ότι θα είναι έκπληξη αν ο Ολυμπιακός δεν πάρει την σειρά 3-1 η 3-0

Άβαταρ μέλους
plo koon

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Papaloukas

Πέμ Ιουν 06, 2024 12:52 pm

Περι κινήτρου:

Καλώς ή κακώς ο ΠΑΟ έχει κερδίσει να μπορεί να επικαλεστεί την έλλειψη κινήτρου. Έχει το δικαίωμα να μην τον απασχολεί το πρωτάθλημα και αν το κερδίσει, απλά να πανηγυρίσει έναν έξτρα τίτλο. Η χρονιά ακόμα και χωρίς το πρωτάθλημα είναι super επιτυχημένη.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη θέλει το πρωτάθλημα ώστε να βαφτίσει τη χρονιά του επιτυχημένη. Δυστυχώς (για εμάς) αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και το πλεονέκτημα που δίνει ένας τίτλος EL.

Θα έλεγα ακριβώς τα ίδια αν οι ομάδες ήταν ανάποδα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος plo koon την Πέμ Ιουν 06, 2024 12:53 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
:hammer: je suis jazz thrillos :hammer:
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Πέμ Ιουν 06, 2024 12:52 pm

Εδώ σε νήμα για την κατάκτηση του κονφερανς γίνεται του μουρλού το πανηγύρι θελουμε να μιλησουμε και για ματς αιωνίων για διαιτησία 🤣🤣

Τουλάχιστον οι μισοί και βάλε εδώ μέσα δεν μπορούνε/μπορουμε για αυτό .. και αποτι έχω δει πχ στο ματς με την μπαρτσα που μας κλέψαν μας άφησαν να βγαλουμε τον πόνο μας. Την ακούνε και από πάνω , για μένα το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν διώχνουν με την μια τα τρολ αλλά δημοκρατία έχουμε..

Άβαταρ μέλους
Sluka Magic

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Charlotte-Hornets

Πέμ Ιουν 06, 2024 12:55 pm

yorgos έγραψε:
Πέμ Ιουν 06, 2024 11:22 am
Βγήκε 2ος στη κανονική περίοδο, δεν τελειώνει εκεί ξέρεις…
Δεν είπα ότι τελειώνει, δεν το κατάλαβες μάλλον. Είπα ότι είναι μεγαλύτερο δείγμα κι άρα πιο εύκολα διακρίνεις ποια είναι η καλύτερη ομάδα.
Υπάρχει και ένας κανόνας που λέει:
Ποτέ καμμία ομάδα που βγήκε πρώτη στη κανονική περίοδο, δε κατέκτησε τον τίτλο.
Οπότε, με τη λογική σου. Όσοι βγήκαν πρώτοι στη κανονική περίοδο ήταν καλύτεροι απ τους μετέπειτα πρωταθλητές 😛
.
Συνήθως ναι. Κι η ΤΣΣΚΑ πήγε σχεδόν αήττητη και το έχασε, όποιον προπονητή και να ρωτήσεις θα σου πει ότι ήταν συνολικά η καλύτερη ομάδα της χρονιάς. Όποιος πάρει ένα ματς, ακόμη κι αν είναι ο τελικός, δεν είναι ο καλύτερος. Επειδή όμως προέρχονται από μεγάλη κανονική περίοδο και από σειρές πλέι οφ, συνήθως οι 4 που πάνε στο Φ4 είναι οι 4 καλύτερες ομάδες, εκεί είναι θέμα μέρας. Αυτή είναι και η ομορφιά του Φ4, ότι σε ένα άθλημα που επειδή λόγω της φύσης του είναι πολύ πιο αξιοκρατικό πχ από το κλωτσόσφαιρο, δίνεις την ευκαιρία σε όποιον πήγε με το σπαθί του μέχρι το Φ4 να το πάρει χωρίς να ξαναπεράσει από σειρά. Αυτό ακριβώς έλεγε τις προάλλες και στη συνέντευξή του ο Ιτούδης, ότι σπάνια το παίρνει η συνολικά καλύτερη ομάδα της σαιζόν, το παίρνει όποιος κερδίσει δυο ματς σε ένα ΠΣΚ.
Ευφυέστατο 👍.
Είναι χαζός και ο Ιτούδης, τον ενημερώνω αμέσως.
Ναι σε μονό ματσάκι, κάτι σαν το ρολόι που παίζαμε μικροί, 33 και street basketball δε μετράει αυτό, να ενημερώσουμε την Ευρωλίγκα
Επόμενο παρατράγουδο παρακαλώ.
Ακριβώς, όπως τα λες, και η τσσκα έχασε από ένα πεταχταρι του Άι Γιώργης του Πρίντεζη, ήταν πολύ καλύτερη ομάδα, αδικήθηκε, εύγε Γιώργο, επιτέλους συμφωνούμε… τα βλέπεις αντικειμενικά τα πράγματα !!

Ο Ολυμπιακός πέρυσι αδικήθηκε απ τον Γιουλ..
Οι Mavericks αν κατακτήσουν τον τίτλο θα βγουν 5η όμως γιατί στη κανονική περίοδο βγήκαν 5η..
Αλλά αυτοί θα παίξουν σε final7 ξέχασα ..πιο δίκαιο , το είπε ο ιτουδης εξάλλου..
Σκέψου πως ο Αταμαν κερδισε 3 τρόπαια (4 σχεδόν) σε 5 χρόνια, διότι φτιάχνει μιας χρήσης μόνο ομάδα, κάτι σαν σερβιέτα με φτερά…για ένα απλό παιχνιδακι τελικού και επικρατεί συνέχεια ο μπαγασας..
Ο ιτουδης όμως πονηρός .. σου λέει, τον Αταμαν δεν τον έχω σε μονό παιχνίδι αλλά σε σειρά αγώνων θα του δείξω εγώ …

Δεν είναι αξιοκρατικό έτσι το παιχνίδι .. διότι δε παίζουν όλοι με όλους επι ίσοις όρους ..
Η Μακάμπι αδικήθηκε δεν είχε μπαλντβιν, έπαιζε εκτός έδρας και μη ξεχνάμε τη τσκα που αποβλήθηκε .. αν ήταν η τσκα ο Παναθηναϊκός δε θα πήγαινε στο Final4.
Είναι όλα ένα μεγάλο ψέμμα !!!!
Ο Γιώργος γνωρίζει την αλήθεια :imnewhere:

Soupamantar ο Μέγας
☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
BillyPao

champion
Reactions:

Πέμ Ιουν 06, 2024 12:57 pm

WeRuleThisLand έγραψε:
Πέμ Ιουν 06, 2024 12:48 pm
Είναι πλέον μεγάλο το δείγμα αγώνων μεταξύ τους για να μπορούμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί όταν παίζει με παο και είναι έκπληξη όταν χάνει. 8 μάτς έχουν παίξει φέτος και κέρδισε τα 6 από τα οποία 6 2 μάτς ήταν τελικοί και έδιναν τίτλο.

Ο τρόπος παιχνιδιού του Αταμάν τρακάρει πάνω στην άμυνα του Ολυμπιακού και δεν έχει να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό.

Και στα 2 ματς που έχασε στην κανονική περίοδο της Α1 το δεύτερο στο οακα έπαιζε με σέντερ τον Παπανικολάου για αρκετή ώρα και ο παο δεν μπορούσε να καθαρίσει το μάτς κρίθηκε στο καλάθι.

Τα γεγονότα δείχνουν ότι θα είναι έκπληξη αν ο Ολυμπιακός δεν πάρει την σειρά 3-1 η 3-0
Αρχικά, 5-3 είναι οι νίκες, όχι 6-2. Και έπειτα, πάλι με 6 ξένους παίζατε, οπότε αριθμητικά δεν είχατε κάποια απουσία.

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”