chainsaw έγραψε: ↑Σάβ Ιουν 15, 2024 3:09 pm
Elvetos έγραψε: ↑Σάβ Ιουν 15, 2024 3:01 pm
Παίδες νομίζω το έχετε κουράσει με τον κακό Σλούκα που είναι bad winner, και βγήκε και έβγαλε χολή εχθές. Όπως ξαναείπα το ματς δεν το είδα, και ούτε πρόκειται να ξαναδώ Ελληνικό πρωτάθλημα αν δεν ξεβρωμίσει η ΕΟΚ bilaterall. Τώρα βλέπω κάποιες συνεντεύξεις για να καταλάβω τί έγινε και έχω να πω το εξής. Αν ο Σλούκας ένιωθε ρηγμένος και απο τις δύο πλευρές καλά έκανε και ξέσπασε. Σε οποιοδήποτε ανταγωνιστικό περιβάλλον συμβαίνουν τα ίδια και πολύ χειρότερα.
Όταν γύρισα και είπα στον προηγούμενο μου μάνατζερ οτι δουλεύω για τρείς και πληρώνομαι όσο οι υπόλοιποι, και θα ήθελα αύξηση, μου απάντησε οτι κανείς δεν ειναι αναντικατάστατος, και να έχω χαμηλά την μπάλα. Ε, σε 3 μήνες είχα φύγει και 2 χρόνια μετά έχουν πάρει δύο άτομα να βγάζουν την δουλειά που έβγαζα μόνος μου, και πάλι δεν βγαίνει. Από τότε που πήγα στην καινούρια μου δουλειά όπου σταθώ και όπου βρεθώ τους κράζω ανηλεώς. Είναι λογικές όλες αυτές οι αντιδράσεις, και όταν νιώθεις ειδικά οτι δικαιώθηκες είναι φοβερό το συναίσθημα, και δύσκολα μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου. Για τους περισσότερους ανθρώπους δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα απο την αναγνώριση και τον σεβασμό προς το πρόσωπο τους.
Συγκρινεις τωρα μια δουλεια γραφειου με ενα αθλημα στο οποιο δινεσαι 100% και ζεις καθε ματς στο επακρο. Θα δεθεις το ιδιο συναισθηματικα εσυ σε σχεση με ενα μπασκετμπολιστα; Ο καθενας το βλεπει διαφορετικα ουτως ή αλλως. Και αλλα παιδια εφεραν το παραδειγμα της δικης τους δουλειας και το χειριστηκαν αλλιως. Το οτι μπορουμε να καταλαβουμε για ποιο λογο συμπεριφερθηκες ετσι, δε σημαινει οτι εκανες και σωστα.
Επισης εσυ εκραζες τον προηγουμενο εργοδοτη σου σε φιλους , συγγενης και γνωστους. Το ιδιο προφανως εκανε και ο Σλουκας. Δνε του εφτανε ομως. Το εκανε και σε ολη την Ελλαδα μπροστα σε μια καμερα
Κάνεις τεράστια assumptions. Που ξέρεις πόσο δίνομαι εγώ στην δουλειά μου, πόσο με γεμίζει, ποσο ανταγωνιστικά το κάνω, πόσο effort βάζω, ή πόσο δένομαι με την εκάστοτε εταιρεία ή οργανισμό που δουλεύω? Βασικά δεν ξέρεις κάν τι κάνω, και παρόλα αυτά γράφεις στον αέρα. Το αν έκανα σωστά ή όχι δεν μπορείς να το ορίσεις αντικειμενικά στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Έκραζα τον προηγούμενο μάνατζερ μου στην νέα μου ομάδα. Αν μπορούσα να το κάνω και μπροστά σε μια κάμερα, θα το έκανα. Στην οικογένεια σου κράζεις καθημερινά και την τωρινή σου ομάδα, γιατί θέλεις να βγάλεις το stress της ημέρας απο πάνω σου, και να ρίξεις κιόλας αλλού πολλές φορές δικές σου ευθύνες.
Εγώ αυτό που σου έγραψα, είναι οτι σε big corp environment η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απο τις συνεντεύξεις του Σλούκα. Βλέπω καθημερινά κόσμο να προσπαθεί να μειώσει άλλους (άδικα) για προσωπικό όφελος. Με ύπουλες και πλάγιες μεθόδους. Κάθε μέρα. Δεν υπάρχει μη τοξικό ανταγωνιστικό περιβάλλον. Όλοι οι γύρω σου προσπαθούν να πιαστούν απο οποιαδήποτε αδυναμία σου/ λάθος κτλπ., για να πάρουν την θέση σου. Νομοτελειακά όταν κάνεις κάτι σε επίπεδο πρωταθλητισμού - είτε είναι αθλητισμός, είτε πολιτική, είτε δουλειά γραφείου, οτιδήποτε - όλα αυτά που περιγράφω παραπάνω είναι μέρος της δουλειάς.