Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2024-2025

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιουν 24, 2024 1:37 pm

old boy έγραψε:
Δευ Ιουν 24, 2024 1:33 pm
Elvetos έγραψε:
Δευ Ιουν 24, 2024 10:54 am
Με χαλάνε άπειρα τα Αγγλικά του Άταμαν, μια ερώτηση δεν την κατάλαβε καν, άλλο τον ρώτησε ο Μονέκε, άλλο απάντησε. Προσπαθείς να εξηγήσεις συστήματα και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει κάποιοι παίκτες να παίξουν/κινηθούν κτλπ μέσα στο court. Πώς γίνεται να μην ξέρεις Αγγλικά? Πώς γίνεται να μπορείς να εξηγήσεις αυτό που θέλεις στους παίκτες και να τους το περάσεις, όταν δεν μπορείς να εκφραστείς? Είναι 40 χρόνια σε αυτό το χώρο, το θεωρώ ανεπίτρεπτο. Βγάζουν ένα κάρο λεφτά, επενδύστε λίγο χρόνο στο να βελτιώσετε τα language skills σας, είναι ντροπή. Το ίδιο ισχύει και για Σπανούλη, και για Μπαρτζώκα (σε μικρότερο βαθμό). Για μένα ένας προπονητής θα πρέπει να χειρίζεται το λόγο minimum στο level του Trinkeri.
Δευτερεύουσας σημασίας. Την ορολογία την ξέρουν όλοι, 15-20 φράσεις είναι, μια χαρά συνενοούνται. Δεν είναι κριτήριο για προπονητή μπάσκετ τα language skills.
Σα να λέμε η Μεγκαν Φοξ δεν ξέρει να μαγειρεύει, δεν τη θέλω.
https://eu.azcentral.com/story/entertai ... /13865847/

ακαμάτισσα

1
1 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Elvetos

a1greece
Reactions: 648
Αγαπημένος παίκτης: ΔΔ
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Δευ Ιουν 24, 2024 2:10 pm

Όλοι εσείς που ισχυρίζεστε οτι το επιπέδο Αγγλικών δεν παίζει ρόλο στην προπονητική, στην ουσία μας λέτε οτι το μπάσκετ είναι ένα πολύ απλό άθλημα, ο προπονητής δεν έχει μεγάλο influence σε αυτό, και το μόνο που κάνει στις προπονήσεις είναι ένα πολύ βασικό πλάνο, το οποίο δεν χρειάζεται καποιο σπουδαίο χειρισμό του λόγου για να το πετύχεις. Άρα τσάμπα πληρώνονται και τόσο πολύ. Γιατί δεν βάζουμε τους παίκτες να παίξουν μόνοι τους, πολλοί απο αυτούς θα μπορούσαν να κοουτσάρουν τις ομάδες παράλληλα με το παιχνίδι αν είναι τόσο απλό. Και αναρωτιέμαι, είναι αυτή η αλήθεια?

Δεν είπα οτι είναι κακός προπονητής, σχολίασα το τραγικό επίπεδο Αγγλικών του. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να κάνεις ένα press-conference, κανείς δεν πρόκειται να σε πάρει σοβαρά. Η γνώμη μου είναι, οτι θα ήταν πολύ καλύτερος προπονητής αν είχε ένα αξιοπρεπές χειρισμό της Αγγλικής γλώσσας. Ένας άνθρωπος που μπορεί να αποδώσει σωστά το λόγο, μπορεί να εξηγήσει και να περάσει τα μηνύματα που θέλει σε οποιοδήποτε κοινό πολύ καλύτερα απο έναν άνθρωπο με poor language skills. Αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα στα οποία υπάρχει άμεσo interaction με κοινό, και πιστεύω οτι το ίδιο ισχύει και στο μπάσκετ.

'Οταν είσαι σε ένα κλάδο επι 40 χρόνια που η γλώσσα επικοινωνίας είναι η Αγγλική, και δεν μπορείς να ολοκληρώσεις μια πρόταση χωρίς να κακοποιήσεις τη γλώσσα, αυτό μου δείχνει κατευθείαν οτι είσαι ασόβαρος, τεμπέλης, και δεν σε νοιάζει καθόλου να βελτιωθείς σε αυτό που κάνεις. Και πολλά ακόμα, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Elvetos την Δευ Ιουν 24, 2024 2:16 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
villiskabas

nba
Reactions: 532
Αγαπημένος παίκτης: Αλβερτης

Δευ Ιουν 24, 2024 2:16 pm

Elvetos έγραψε:
Όλοι εσείς που ισχυρίζεστε οτι το επιπέδο Αγγλικών δεν παίζει ρόλο στην προπονητική, στην ουσία μας λέτε οτι το μπάσκετ είναι ένα πολύ απλό άθλημα, ο προπονητής δεν έχει μεγάλο influence σε αυτό, και το μόνο που κάνει στις προπονήσεις είναι ένα πολύ βασικό πλάνο, το οποίο δεν χρειάζεται καποιο σπουδαίο χειρισμό του λόγου για να το πετύχεις. Άρα τσάμπα πληρώνονται και τόσο πολύ. Γιατί δεν βάζουμε τους παίκτες να παίξουν μόνοι τους, πολλοί απο αυτούς θα μπορούσαν να κοουτσάρουν τις ομάδες παράλληλα με το παιχνίδι αν είναι τόσο απλό. Και αναρωτιέμαι, είναι αυτή η αλήθεια?

Δεν είπα οτι είναι κακός προπονητής, σχολίασα το τραγικό επίπεδο Αγγλικών του. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να κάνεις ένα press-conference, κανείς δεν πρόκειται να σε πάρει σοβαρά. Η γνώμη μου είναι, οτι θα ήταν πολύ καλύτερος προπονητής αν είχε ένα αξιοπρεπές χειρισμό της Αγγλικής γλώσσας. Ένας άνθρωπος που μπορεί να αποδώσει σωστά το λόγο, μπορεί να εξηγήσει και να περάσει τα μηνύματα που θέλει σε οποιοδήποτε κοινό πολύ καλύτερα απο έναν άνθρωπο με poor language skills. Αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα στα οποία υπάρχει άμεσo interaction με κοινό, και πιστεύω οτι το ίδιο ισχύει και στο μπάσκετ.

'Οταν είσαι σε ένα κλάδο επι 40 χρόνια που η γλώσσα επικοινωνίας είναι η Αγγλική, και δεν μπορείς να ολοκληρώσεις μια πρόταση χωρίς να κακοποιήσεις τη γλώσσα, αυτό μου δείχνει κατευθείαν οτι είσαι ασόβαρος, τεμπέλης, και δεν σε νοιάζει καθόλου να βελτιωθείς σε αυτό που κάνεις. Και πολλά ακόμα αλλά δεν θέλω να επεκταθώ.
Ποσο καλυτερος προπονητης να ηταν δλδ? :D :D
ενταξει εμενα σοβαρα δεν με ενοχλει μια χαρα καταλαβαινω τι λεει και ας μιλαει ετσι. νομιζω ειμαστε off topic ουτε συ αλλως

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

senior
Reactions: 520
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Δευ Ιουν 24, 2024 2:17 pm

Elvetos έγραψε:
Όλοι εσείς που ισχυρίζεστε οτι το επιπέδο Αγγλικών δεν παίζει ρόλο στην προπονητική, στην ουσία μας λέτε οτι το μπάσκετ είναι ένα πολύ απλό άθλημα, ο προπονητής δεν έχει μεγάλο influence σε αυτό, και το μόνο που κάνει στις προπονήσεις είναι ένα πολύ βασικό πλάνο, το οποίο δεν χρειάζεται καποιο σπουδαίο χειρισμό του λόγου για να το πετύχεις. Και αναρωτιέμαι, είναι αυτή η αλήθεια?
'Οταν είσαι σε ένα κλάδο επι 40 χρόνια που η γλώσσα επικοινωνίας είναι η Αγγλική, και δεν μπορείς να ολοκληρώσεις μια πρόταση χωρίς να κακοποιήσεις τη γλώσσα, αυτό μου δείχνει κατευθείαν οτι είσαι ασόβαρος, τεμπέλης, και δεν σε νοιάζει καθόλου να βελτιωθείς σε αυτό που κάνεις. Και πολλά ακόμα αλλά δεν θέλω να επεκταθώ.

Το ό,τι φτάνουμε να χαρακτηρίσουμε ανεπαρκή τον κόουτς ή τεμπέλη επειδή μιλάει αγγλικά χειρότερα από το λέβελ που εσύ έχεις στο μυαλό σου, πραγματικά με ξεπερνά. Ευτυχώς που οι παίχτες καταλαβαίνουν πλήρως τα αγγλικά του κόουτς και τα αφομοιώνουν, βγάζοντας όλες τις αρετές της τακτικής του κόουτς στο παρκέ, εξού φυσικά και οι 2 κούπες. Το αν τον παίρνει ή όχι η Ευρώπη σοβαρά, καλό είναι να το κρίνουν άλλοι... όταν ένας άνθρωπος υπάρχει στον χώρο αυτόν με 3/4 τελευταίες ευρωκούπες, με 2 διαφορετικές ομάδες, με συμβόλαια άνω του 1 μυρίου ετησίως, ευτυχώς που κάποιος τον πήρε σοβαρά και δεν του έκανε τεστ αγγλικών πριν έρθει....επιπλέον, θα χε πλάκα να μας πεις έναν κόουτς που έχεις στο μυαλό σου που ομιλεί την αγγλική σαν μητρική γλώσσα για να δούμε πως οι δικοί του παίχτες έχουν αφομοιώσει τις τακτικές του και τι αντίκτυπο έχει ο ίδιος στην ομάδα του....

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
villiskabas

nba
Reactions: 532
Αγαπημένος παίκτης: Αλβερτης

Δευ Ιουν 24, 2024 2:22 pm

Airman έγραψε:
Elvetos έγραψε:
Όλοι εσείς που ισχυρίζεστε οτι το επιπέδο Αγγλικών δεν παίζει ρόλο στην προπονητική, στην ουσία μας λέτε οτι το μπάσκετ είναι ένα πολύ απλό άθλημα, ο προπονητής δεν έχει μεγάλο influence σε αυτό, και το μόνο που κάνει στις προπονήσεις είναι ένα πολύ βασικό πλάνο, το οποίο δεν χρειάζεται καποιο σπουδαίο χειρισμό του λόγου για να το πετύχεις. Και αναρωτιέμαι, είναι αυτή η αλήθεια?

Το ό,τι φτάνουμε να χαρακτηρίσουμε ανεπαρκή τον κόουτς ή τεμπέλη επειδή μιλάει αγγλικά χειρότερα από το λέβελ που εσύ έχεις στο μυαλό σου, πραγματικά με ξεπερνά. Ευτυχώς που οι παίχτες καταλαβαίνουν πλήρως τα αγγλικά του κόουτς και τα αφομοιώνουν, βγάζοντας όλες τις αρετές της τακτικής του κόουτς στο παρκέ, εξού φυσικά και οι 2 κούπες. Το αν τον παίρνει ή όχι η Ευρώπη σοβαρά, καλό είναι να το κρίνουν άλλοι... όταν ένας άνθρωπος υπάρχει στον χώρο αυτόν με 3/4 τελευταίες ευρωκούπες, με 2 διαφορετικές ομάδες, με συμβόλαια άνω του 1 μυρίου ετησίως, ευτυχώς που κάποιος τον πήρε σοβαρά και δεν του έκανε τεστ αγγλικών πριν έρθει....επιπλέον, θα χε πλάκα να μας πεις έναν κόουτς που έχεις στο μυαλό σου που ομιλεί την αγγλική σαν μητρική γλώσσα για να δούμε πως οι δικοί του παίχτες έχουν αφομοιώσει τις τακτικές του και τι αντίκτυπο έχει ο ίδιος στην ομάδα του....
νομιζω ειναι ανευ σημασιας η κουβεντα... δεν ξερω ποιος ο λογος επιμονης σε αυτο το στοιχειο...και απο τι αποδειχθηκε δεν παιζει κανεναν απολυτως ρολο καθως ο ανθρωπος ειναι περα για περα επιτυχημενος. αρα με σφραγιδα δεν επαιξε κανενα απολυτως ρολο..ολα τα αλλα ειναι κριτικη που δεν εχει να κανει με μπασκετ αλλα με καλαισθησια

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3926
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Ιουν 24, 2024 2:33 pm

Ο Λορέντζο Μπράουν αποτελεί νέο παίκτη του Παναθηναϊκού AKTOR, με τις δύο πλευρές να έχουν φτάσει σε συμφωνία με τριετή ορίζοντα.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των πράσινων, που έφερε ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό στους φίλους του "τριφυλλιού" μετά από την κατάκτηση της Euroleague και του πρωταθλήματος, προσγειώθηκε στην Ελλάδα το μεσημέρι της Δευτέρας (24/6), και στις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για την επιθυμία του να προσφέρει στη νέα του ομάδα υπό τις οδηγίες του Εργκίν Αταμάν.

"Ήρθα για να νικήσω, υπάρχει μεγάλο ταλέντο εδώ, πολλές προσδοκίες και έρχομαι να παίξω μπάσκετ. Υπάρχει προσμονή για μένα το ξέρω, ήρθα στην ομάδα που πήρε την Euroleague, όχι σε κάποια ομάδα που απλά παλεύει.

Δεν ήρθα για να είμαι εγώ ο καλύτερος παίκτης της ομάδας αλλά για να κάνω τους συμπαίκτες μου ακόμη καλύτερους. Ο Αταμάν ήταν ο άνθρωπος που με διάλεξε, είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και αυτό το ξέρουμε. Το έδειξε και πέρυσι, το έδειξε και φέτος.

Μίλησα πολύ λίγο με τον Χουάντσο, μου είπε τα καλύτερα λόγια, με βοήθησε και αυτός στην απόφαση που πήρα να έρθω εδώ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ανυπομονώ να παίξω στο ΟΑΚΑ για τα χρώματα του Παναθηναϊκού και τον Εργκίν Αταμάν".

παντως ο αταμαν μπορει να μην μιλαει καλα αγγλικα αλλα ειναι μπλαμπλας και καταφερτζης
οταν μιλαει με καποιον και προσπαθει να τον πεισει να ερθει στην ομαδα πρεπει να ειναι απτις καλυτερες στιγμες του πρεπει να την βρισκει με κατι τετοια

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Elvetos

a1greece

Δευ Ιουν 24, 2024 2:37 pm

Airman έγραψε:
Elvetos έγραψε:

Εγώ σχολίασα οτι θα μπορούσε να είναι καλύτερος στην δουλειά του αν το επίπεδο Αγγλικών του ήταν ένα τίμιο lower (τι πιο παράλογο απο το να έχεις ένα Β2 σε μια γλώσσα την οποία χειρίζεσαι για εκφράσεις τις ιδέες σου και να κατευθύνεις τους παίκτες σου? Σούπερ παράλογο απ'οτι φαίνεται απο τις αντιδράσεις σας). Τα Αγγλικά του Άταμαν δεν παιρνάνε ούτε εξετάσεις Β1, και για αυτό υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια, δεν το έβγαλα απο το μυαλό μου. :welcome:

Besides, κάνεις κάποια assumptions που δεν θα έπρεπε. Πιστεύεις οτι οι παίκτες τον καταλαβαίνουν πλήρως, κρίνεις την δουλειά κάποιου αποκλειστικά με βάση κάποια short-term results, ενώ βρίσκεται ο άνθρωπος αυτός στην προπονητική 30 χρόνια, κτλπ. Τώρα για το ποιός τον πήρε σοβαρά και τον έφερε, αυτός είναι ο dpg, άρα δεν μιλάμε και για τον πιό σοβαρό άνθρωπο to start with, έτσι. Εγώ δεν πιστεύω πως σε ομάδα του nba, οι οποίες λειτουργούν όπως τα big industrial firms απο άποψη structure, recruiting, και organization, θα έκαναν hire αυτόν τον άνθρωπο. Θα τον καλούσαν σε συνέντευξη και μπορεί μετά το τέλος της να γελούσαν κανα τέταρτο...

Δεν ισχυρίστηκα οτι χρειάζεται να χειρίζεσαι την Αγγλική ως μητρική για να μπορείς να προπονήσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Ισχυρίστηκα, οτι πρέπει να μπορείς να εκφραστείς σε ένα intermediate level. Και ο Ιτούδης κάνει λάθη συνεχώς, αλλά τα Αγγλικά του είναι πολύ καλά για τον συγκεκριμένο σκοπό. Και του Σάρας, μια χαρά είναι. Γενικότερα, οι νέοι προπονητές δείχνουν μεγάλη βελτίωση σε αυτό τον τομέα σε σχέση με τους προπονητές της προηγούμενης γενιάς.

3
1 Εικόνα 1 Εικόνα 1 Εικόνα
Elvetos

a1greece

Δευ Ιουν 24, 2024 2:40 pm

τουλουμπα έγραψε:
Δευ Ιουν 24, 2024 2:33 pm

παντως ο αταμαν μπορει να μην μιλαει καλα αγγλικα αλλα ειναι μπλαμπλας και καταφερτζης
οταν μιλαει με καποιον και προσπαθει να τον πεισει να ερθει στην ομαδα πρεπει να ειναι απτις καλυτερες στιγμες του πρεπει να την βρισκει με κατι τετοια
Σε αυτό συμφωνώ, γιατί οι παίκτες με τους οποίους μιλάει απο άποψη επιπέδου, κινούνται οn average πολύ κοντά στο δικό του.

1
1 Εικόνα
HackerBaby

euroleague
Reactions: 891
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Doncic
Προειδοποιήσεις: 5

Δευ Ιουν 24, 2024 2:44 pm

Ελβετε μήπως να ρίξουμε καμία βουτιά από το να ασχολούμαστε με τα αγγλικά του Αταμάν ?

Φιλικά πάντα

4
4 Εικόνα
Phys87

nba
Reactions: 824
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Ιουν 24, 2024 2:49 pm

HackerBaby έγραψε:
Δευ Ιουν 24, 2024 2:44 pm
Ελβετε μήπως να ρίξουμε καμία βουτιά από το να ασχολούμαστε με τα αγγλικά του Αταμάν ?

Φιλικά πάντα
Καλύτερα εκεί στο σαλέ ο Ελβετός, να κάνει σκι.

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

senior

Δευ Ιουν 24, 2024 2:58 pm

Elvetos έγραψε:
Δευ Ιουν 24, 2024 2:37 pm
Airman έγραψε:

Εγώ σχολίασα οτι θα μπορούσε να είναι καλύτερος στην δουλειά του αν το επίπεδο Αγγλικών του ήταν ένα τίμιο lower (τι πιο παράλογο απο το να έχεις ένα Β2 σε μια γλώσσα την οποία χειρίζεσαι για εκφράσεις τις ιδέες σου και να κατευθύνεις τους παίκτες σου? Σούπερ παράλογο απ'οτι φαίνεται απο τις αντιδράσεις σας). Τα Αγγλικά του Άταμαν δεν παιρνάνε ούτε εξετάσεις Β1, και για αυτό υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια, δεν το έβγαλα απο το μυαλό μου. :welcome:

Besides, κάνεις κάποια assumptions που δεν θα έπρεπε. Πιστεύεις οτι οι παίκτες τον καταλαβαίνουν πλήρως, κρίνεις την δουλειά κάποιου αποκλειστικά με βάση κάποια short-term results, ενώ βρίσκεται ο άνθρωπος αυτός στην προπονητική 30 χρόνια, κτλπ. Τώρα για το ποιός τον πήρε σοβαρά και τον έφερε, αυτός είναι ο dpg, άρα δεν μιλάμε και για τον πιό σοβαρό άνθρωπο to start with, έτσι. Εγώ δεν πιστεύω πως σε ομάδα του nba, οι οποίες λειτουργούν όπως τα big industrial firms απο άποψη structure, recruiting, και organization, θα έκαναν hire αυτόν τον άνθρωπο. Θα τον καλούσαν σε συνέντευξη και μπορεί μετά το τέλος της να γελούσαν κανα τέταρτο...

Δεν ισχυρίστηκα οτι χρειάζεται να χειρίζεσαι την Αγγλική ως μητρική για να μπορείς να προπονήσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Ισχυρίστηκα, οτι πρέπει να μπορείς να εκφραστείς σε ένα intermediate level. Και ο Ιτούδης κάνει λάθη συνεχώς, αλλά τα Αγγλικά του είναι πολύ καλά για τον συγκεκριμένο σκοπό. Και του Σάρας, μια χαρά είναι. Γενικότερα, οι νέοι προπονητές δείχνουν μεγάλη βελτίωση σε αυτό τον τομέα σε σχέση με τους προπονητές της προηγούμενης γενιάς.

Πριν από τον DPG εμπιστεύτηκαν κάποιοι άλλοι άνθρωποι τον κόουτς και με αυτά τα αγγλικά τους οδήγησε από την αφάνεια που ήταν η Εφές στην κορυφή....Ποια short terms;;; 2 ομάδες, 3 Ευρωλίγκες, Σαπόρτα παλιότερα με ιταλική ομάδα κτλ....
Ο Παναθηναϊκός μας δεν είναι ομάδα ΝΒΑ όσο και αν τον αγαπάμε και οι παίχτες του είναι κυρίως πολίτες του κόσμου, με εξαίρεση τον Κέντρικ, συνεπώς η δεκτικότητά τους στο μέτριο / Β1 / ερασιτεχνικό ή χωριατοαγγλικό είναι ικανοποιητική...Ασε που οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν proficiency, συνεπώς αν ο κόουτς λέγοντας well τονίσει το γ σαν Σκωτσέζος του Νταντί και όχι ωσάν μετρ του Buckingham Palace μικρή σημασία έχει....Επιπλέον, όταν προσλαμβάνεις έναν κόουτς προσμετράς μάλλον πολλά πράγματα και ποικίλες πτυχές και όχι μόνο τα αγγλικά του, καθότι ο Ματζούκας, ο Βιλντόζα και ο Χουάντσο θέλουνε να τους μιλάς τη "γλώσσα" τους... Το να εχω ένα εστιάτοριο Κινέζικο και να κάνει το καλύτερο κινέζικο στην πόλη και γω να τα βάφω μαύρα επειδή ο μάγειρας που το τρέχει δεν μιλάει φαρσί τα κινέζικα, το λες και κομματάκι περίεργο. :dribble:

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5644
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Ιουν 24, 2024 3:12 pm

ενω τα αγγλικα του ζοτς τοσα χρονια ηταν λες και βγηκε απο το μπερμινχαμ..Δεν λεμε να ειναι σαν του πεδουλακη αλλα του αταμαν μια χαρα τα καταλαβαινεις.

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Δευ Ιουν 24, 2024 4:04 pm

Εγώ πάλι που τις προπονητικές ικανότητες του Αταμάν δεν τις έχω και για καρα-τοπ, νομίζω ότι μυστικό της επιτυχίας του ίσως και να είναι ακριβώς ότι ΔΕΝ τον καταλαβάινουν, γι αυτό και κερδίζουν. Πχ επί Πιτίνο ξέρουμε ότι ακριβώς επειδή δεν ηξερε τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας και η φιλοσοφία του ήταν να ΜΗ γίνεται σκάουτινγκ και να μην προσαρμόζεται η ομάδα στον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου, οι παίκτες τα κανονίζαν μόνοι τους, έχουμε τουλάχιστον δυο μέλη της ομάδας που έλεγαν ότι μεταξύ τους έλεγαν "πάμε νταμπλ τιμ στο Ντε Κολό" παρά τις αντίθετες οδηγίες (εντάξει, το σωστό είναι "παρά τις ανύπαρκτες οδηγίες").

ΟΚ πλάκα κάνω (όχι για τον Πιτίνο, αυτά είναι γεγονότα), δε νομίζω ότι η επιτυχία του Αταμάν είναι στο ότι δεν τον καταλαβαίνουν, αλλά στο ότι παίζει μπάσκετ ΝΒΑ. Ε δε θέλει και πολλά, ωραία ατμόσφαιρα στην ομάδα, σωστούς ρόλους, επιλογή των κατάλληλων παικτών, σωστές αποστάσεις και χειριστές που να δημιουργούν για τον εαυτό τους. Ειδικά γι αυτού του τύπου το μπάσκετ δε θέλει και λεξιλόγιο για να εξηγήσεις το ιδεολογικό προτσές της επαναστάσης σε εποχές σεχταριστικού φραγμεντισμού. Δηλαδή τι Αγγλικά θες για να τους πεις "ναι στο close out", "switch στο Μίσιτς", "ροκανίστε το χρόνο". Εδώ συνεννοούταν ο Πεδουλάκης με τα "πουτ δε κοτ ντάουν", ο Γκιστ, ο Λάσμε, ο Φορντ, ο Πιτ Μάικλ είπαν ότι ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχαν, δε νομίζω να ήταν και τρελά fluent στα Ελληνικά (ο Αλ σίγουρα δεν ήταν, έτυχε να γνωριζόμαστε). Ο δε Μπαρτζώκας που αναφέρθηκε μιλάει αρκετά καλά, δε θα είναι και όλοι Ιτούδηδες και Τρινκέρηδες. Ναι, κάτι λέει ότι δεν ασχολήθηκε να μιλάει δυο κουβέντες σωστά (κι ούτε ο γιος του τα μιλάει, που είναι κρίμα το παιδί), αλλά όχι για αυτό που μας ενδιαφέρει,δηλαδή την ικανότητά του να κοουτσάρει και να κρατάει ισορροπίες στην ομάδα, που εκ του αποτελέσματος κρίνεται κορυφή. Ακόμη και σε μια συζήτηση για να πείσει έναν παίκτη τι θα του πει; I nedd you play 20 minutes, I play flare screens, free basketball, you mainly 3, maybe PF, focus on defence, you my first bench choice, let's get the cup I put my fists up let;s eat kokoretsi in Greece. Αρκούν.

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Άβαταρ μέλους
Airman

senior

Δευ Ιουν 24, 2024 4:12 pm

yorgos έγραψε:
Εγώ πάλι που τις προπονητικές ικανότητες του Αταμάν δεν τις έχω και για καρα-τοπ, νομίζω ότι μυστικό της επιτυχίας του ίσως και να είναι ακριβώς ότι ΔΕΝ τον καταλαβάινουν, γι αυτό και κερδίζουν. Πχ επί Πιτίνο ξέρουμε ότι ακριβώς επειδή δεν ηξερε τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας και η φιλοσοφία του ήταν να ΜΗ γίνεται σκάουτινγκ και να μην προσαρμόζεται η ομάδα στον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου, οι παίκτες τα κανονίζαν μόνοι τους, έχουμε τουλάχιστον δυο μέλη της ομάδας που έλεγαν ότι μεταξύ τους έλεγαν "πάμε νταμπλ τιμ στο Ντε Κολό" παρά τις αντίθετες οδηγίες (εντάξει, το σωστό είναι "παρά τις ανύπαρκτες οδηγίες").

ΟΚ πλάκα κάνω (όχι για τον Πιτίνο, αυτά είναι γεγονότα), δε νομίζω ότι η επιτυχία του Αταμάν είναι στο ότι δεν τον καταλαβαίνουν, αλλά στο ότι παίζει μπάσκετ ΝΒΑ. Ε δε θέλει και πολλά, ωραία ατμόσφαιρα στην ομάδα, σωστούς ρόλους, επιλογή των κατάλληλων παικτών, σωστές αποστάσεις και χειριστές που να δημιουργούν για τον εαυτό τους. Ειδικά γι αυτού του τύπου το μπάσκετ δε θέλει και λεξιλόγιο για να εξηγήσεις το ιδεολογικό προτσές της επαναστάσης σε εποχές σεχταριστικού φραγμεντισμού. Δηλαδή τι Αγγλικά θες για να τους πεις "ναι στο close out", "switch στο Μίσιτς", "ροκανίστε το χρόνο". Εδώ συνεννοούταν ο Πεδουλάκης με τα "πουτ δε κοτ ντάουν", ο Γκιστ, ο Λάσμε, ο Φορντ, ο Πιτ Μάικλ είπαν ότι ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχαν, δε νομίζω να ήταν και τρελά fluent στα Ελληνικά (ο Αλ σίγουρα δεν ήταν, έτυχε να γνωριζόμαστε). Ο δε Μπαρτζώκας που αναφέρθηκε μιλάει αρκετά καλά, δε θα είναι και όλοι Ιτούδηδες και Τρινκέρηδες. Ναι, κάτι λέει ότι δεν ασχολήθηκε να μιλάει δυο κουβέντες σωστά (κι ούτε ο γιος του τα μιλάει, που είναι κρίμα το παιδί), αλλά όχι για αυτό που μας ενδιαφέρει,δηλαδή την ικανότητά του να κοουτσάρει και να κρατάει ισορροπίες στην ομάδα, που εκ του αποτελέσματος κρίνεται κορυφή. Ακόμη και σε μια συζήτηση για να πείσει έναν παίκτη τι θα του πει; I nedd you play 20 minutes, I play flare screens, free basketball, you mainly 3, maybe PF, focus on defence, you my first bench choice, let's get the cup I put my fists up let;s eat kokoretsi in Greece. Αρκούν.

Ετσι ακριβώς... Το σωστότερο σχόλιο... Η επιχειρηματίας Mary Kay Ash έλεγε "Να φαντάζεσαι ότι κάθε άνθρωπος που γνωρίζεις έχει μια ταμπέλα κρεμασμένη από το λαιμό του που γράφει «κάνε με να αισθανθώ σημαντικός!». Όχι μόνο θα πετύχεις στις πωλήσεις, θα πετύχεις στη ζωή."... Ο κόουτς με αυτά τα αγγλικά που ξέρει, έχει βρει το κουμπί της κινητροδότησης για τους παίχτες... Την πρώτη μέρα που ήρθε, είπε στους παίχτες με το κλασικό ύφος "πάμε να πάρουμε Ευρωλίγκα...."...Οταν ρώτησαν στο F4 τους 4 προπονητές τι υπόσχονται, οι 3 είπαν ότι θα το παλέψουν..ο κόουτς Αταμάν είπε "Τι να υποσχεθώ ; Οτι θα ράψουμε το 7ο αστέρι".... Αυτά τα αγγλικά τα ξέρουν όλοι, μεταξύ αυτών και οι παίχτες....

0
Elvetos

a1greece

Δευ Ιουν 24, 2024 4:48 pm

yorgos έγραψε:

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Και μάλλον επειδή το μπάσκετ του Ιτούδη είναι πιο complicated, εκεί σίγουρα χρειάζεται το articulation.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”