Συμφωνεις πάντως φαντάζομαι ότι υπάρχουν και μπασκετοφιλοι που δεν μορφοποιούν άποψη βασιζόμενοι τα reports αλλά στα μάτια τους.
Τα reports είναι υποκειμενικά, όπως είναι και τα μάτια. Οι αριθμοί δεν είναι. Ναι, συμφωνώ ότι κάποιοι διαμορφώνουν άποψη χωρίς να βλέπουν αριθμούς, αλλά αν η άποψή τους πάει κόντρα στους αριθμούς η άποψή τους είναι λάθος. Μπορεί στα μάτια σου ο Καλάθης να είναι καλός σουτέρ, αν οι αριθμοί λένε το αντελώς αντίθετο τότε η άποψή σου είναι λάθος.
Νομίζω δεν είναι κάτι μεμπτό η εκτός πραγματικότητας.
Η εξαγωγή συμπερασμάτων που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους αριθμούς, ναι, είναι εκτός πραγματικότητας,
Σίγουρα παίζει ρόλο το τι μπάσκετ αρέσει στον καθένα.
Σε αυτό ναι συμφωνώ. Αλλά επειδή μου αρέσει το Α μπάσκετ δεν μπορώ να πω ότι ο ΛΑπροβιτόλα σουτάρει καλά ή δεν είναι ο χειρότερος παίκτης σε λάθη/λεπτό σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα όταν αυτό είναι μαθηματικά αυταπόδεικτο. Από κει και πέρα ναι, τα γούστα παίζουν ρόλο και πολύ μεγάλο μάλιστα στην υπικειμενική άποψη του καθενός. Αλλά ξανλέω, όταν δεν έρχονται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα. Πχ το να πεις δε μου αρέσει ο τάδε επειδή προτιμώ αθλητικούς παίκτες, ή επειδή γουστάρω ο ψηλός να παίζει με πλάτη, το δέχομαι. Όταν ο ίδιος ψηλός έχει 70% στα δίποντα και πεις "μα αυτός είναι άστοχος" το γούστο μετατρέπεται σε εμμονή.
Το χω αναφέρει και σε άλλο ποστ, δεν είναι της αρεσκείας μου τα στρατιωτακια-ρομποτακια. Γουστάρω ταλέντο και τεχνική.
Δεν ξέρω κάποιον που να μην του αρέσει το ταλέντο και η τεχνική. Απλά αδυνατώ να καταλάβω πώς ο Λαπροβιτολα δε θεωρείται άναρχος με ένα από τα χειρότερα shot selections της λίγκας και τα περισσότερα λάθη και θεωρείται ο Χένρι. Είναι πράγματα "που αψηφούν τη λογική" που έλεγε και μια καθηγήτριά μου. Η κρίση ενός παίκτη από το κούρεμα με ξεπερνά. Αν ήταν έτσι ο Γιαννάκης που ήταν με μαλλί playmobil δε θα έπρεπε να έχει πιάσει μπάλα ποτέ του.
Αν το βρίσκεις επιφανειακό το σέβομαι.
Εγώ βρίσκω επιφανειακο τον κατακερματισμό, την τμηματοποιηση και την εν γένει ανάγνωση του αθλήματος με Τραπεζικου τύπου reports.
Εγώ βρίσκω παρανοϊκή την αφμισβήτηση των αριθμών. Διαφορετικά πάμε σε δοξασιες τύπου Ελωχίμ και "ζουν ανάμεσά μας;". Προφανώς και όλοι διαμορφώνουμε άποψη από αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο, αλλά επειδή μπορεί να μη βλέπουμε όλα τα ματς όλων των παικτών, μια ματιά στη στατιστική επιβεβιαώνει ή διαψεύδει τις όποιες κρίσεις μας.
Φίλε Yorgo.