kite26 έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 02, 2024 11:22 pm
Με συγχωρείτε αγαπητοί συνομιλητές, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί λίγο αυτό με τον ηγέτη, διότι είδα
όλα τα παιχνίδια της ομάδας. Τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής:
-Η ομάδα σε πολλά παιχνίδια (και κρίσιμα) προδώθηκε από την έλλειψη αξιόπιστου μακρινού σουτ. Η βασική δουλειά δεν έγινε με αποτέλεσμα να έρθουν ήττες.
-Το όποιο έλλειμμα ηγέτη αφορά τα γκαρντ, αλλά δεν ήταν καθοριστικό, διότι υπάρχει πάντα ο Παπανικολάου.
-Ο παίκτης που πρέπει να αποκτηθεί συνεπώς πρέπει πρωτευόντως να "κάνει τη δουλειά" δίνοντας αξιόπιστο τρίποντο που τόσο έχουμε ανάγκη και δευτερευόντως να έχει ηγετικό χαρακτήρα.
Ναι, το καλύτερο είναι να υπάρχει συνδυασμός χαρακτηριστικών, αλλά σε μια περιορισμένη αγορά είναι δύσκολο να το βρεις διαθέσιμο ή/και στην τιμή που το θες.
Σχετικά λοιπόν με την αποτίμησή σου.
Η ομάδα όταν έπαιξε πλήρης μπορείς να μου πεις σε πόσα παιχνίδια έχασε? Δηλαδή στο 2ο γύρο της Euroleague. Να σου πω εγώ. Σε 2. Ένα με την Εφες στην Κωνσταντινοπουλη και ένα με τη Ρεαλ στον ημιτελικό. Σε κανένα από τα 2 δεν προδωθηκε από άξιοπιστο σουτ.
Επίσης όταν έχεις Πιτερς(54%) και Κααναν(43%) στην ομάδα μάλλον δε μπορείς να λες ότι σου λείπει το αξιόπιστο σουτ. Ακόμα και ο Γκος που σαν closer τα θαλάσσωσε φέτος έκλεισε τη σεζόν με 42% στο τρίποντο. Ακόμα και ο Μακίσικ παρά το χαμηλό του πόσοστό στο τρίποντο από τα playoff και μετά είχε γύρω στο 40% στο τρίποντο.
Τώρα αν εσύ ψάχνεις το Σλουκα που έβαλε 4/4 στον τελικό να σε ενημερώσω ότι δεν είναι κάθε μέρα του Αη Γιαννιού και δε θα βρεις τέτοιο παίκτη γιατί δεν υπάρχει.
Αξιόπιστο τρίποντο έχει και ο Νταρσευ που τελείωσε με 45% τη σεζόν.
Εννοείται βεβαια ότι το τριάρι που θα πάρεις(αν πάρεις) πρέπει να έχει καλό σουτ.
Για μένα λοιπόν από τον Ολυμπιακό δεν έλειπε και δεν λείπει ο ηγέτης. Έλειπαν παίκτες όπως ο Βιλντοζα και ο Ντορσευ που δίνουν διαφορετικά looks στην επίθεση, παίκτες που θα δώσουν διαφορετικό παιχνίδι όταν το σύστημα Μπαρτζωκα κολλάει, παίκτες που μπορούν να παίξουν pick n roll πιο αποδοτικά.
Ακόμη και να μην έρθει ο Σασα ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος από πέρυσι. Αν δεν έρθει όμως χρειάζεται ένα πολύ καλό τριάρι. Αν έρθει πάλι χρειάζεται τριάρι, κυρίως για τις ανάσες του Παπ που 35αριζει. Έτσι κι αλλιώς χρειάζεται εδώ 3 χρόνια. Και σίγουρα δε χρειάζεται να φύγει ο Μακισικ. Μεγάλο λάθος να ενισχύσεις αντιπάλους σου(Μονακό). Ο Μακισικ πρέπει να μείνει και νομίζω ότι αυτό θέλει και ο ίδιος. Από του χρόνου βλέπουμε.