Ολυμπιακός - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2264
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιουν 28, 2024 6:14 pm

Μια χαρά το 2026 για τη νέα εποχή Μαρινακ.....εεε Σπανούλη :twisted:

Πιθανώς να έχει και 2 χρόνια εμπειρίας από την Ευρωλίγκα σε σοβαρό κλαμπ :twisted:

Αγγελόπουλοι : Κοουτς , χρειάζεσαι κάτι φέτος ; Θες παίκτες και περισσότερα λεφτά ;

Μπαρτζώκας : Όχι είμαστε μια χαρά . Στηρίζω τους παίκτες μου που μας έφεραν μέχρι εδώ και δεν γκρινιάζουν σαν κάτι άλλους

Αγγελόπουλοι : Θεσπέσια κοουτς, σε ανανεώνουμε μέχρι το '26

1
1 Εικόνα
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Παρ Ιουν 28, 2024 6:30 pm

βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Παρ Ιουν 28, 2024 5:59 pm
AlexD έγραψε:
Παρ Ιουν 28, 2024 5:49 pm

Ε πες κάτι όντως εξωφρενικό και εσύ ντε. Ένας πυρηνικός πόλεμος είναι πιο κοντά από ποτέ :dribble:
Ή πιο κοντά ή πιο μακριά από ποτέ (συζητήσιμο), συνεχίζει να παραμένει ένα εξωφρενικό σενάριο χωρίς νικητές και με τραγικές επιπτώσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας και γενικά της ζωής στον πλανήτη. :sad:
Μωρέ εγώ συμφωνώ. Αλλά προ καιρού αποκαλύφθηκαν συζητήσεις μεταξύ Ευρωπαίων ηγετών που έλεγαν ότι ετοιμάζουν κλιμάκωση με την Ρωσία σε βαθμό που πιστεύουν ότι ή θα παραδοθεί ή θα πάει σε κλιμάκωση τέτοιου τύπου. Τεσπα, σορρυ για το οφφ τοπικ.

0
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1146
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιούλ 02, 2024 11:22 pm

Με συγχωρείτε αγαπητοί συνομιλητές, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί λίγο αυτό με τον ηγέτη, διότι είδα
όλα τα παιχνίδια της ομάδας. Τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής:
-Η ομάδα σε πολλά παιχνίδια (και κρίσιμα) προδώθηκε από την έλλειψη αξιόπιστου μακρινού σουτ. Η βασική δουλειά δεν έγινε με αποτέλεσμα να έρθουν ήττες.
-Το όποιο έλλειμμα ηγέτη αφορά τα γκαρντ, αλλά δεν ήταν καθοριστικό, διότι υπάρχει πάντα ο Παπανικολάου.
-Ο παίκτης που πρέπει να αποκτηθεί συνεπώς πρέπει πρωτευόντως να "κάνει τη δουλειά" δίνοντας αξιόπιστο τρίποντο που τόσο έχουμε ανάγκη και δευτερευόντως να έχει ηγετικό χαρακτήρα.

Ναι, το καλύτερο είναι να υπάρχει συνδυασμός χαρακτηριστικών, αλλά σε μια περιορισμένη αγορά είναι δύσκολο να το βρεις διαθέσιμο ή/και στην τιμή που το θες.

0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2264
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Τετ Ιούλ 03, 2024 12:52 pm

Ξεκινάει η διάθεση εισιτηρίων για την ημέρα που θα τιμήσουμε τον Άη Γιώργη τον Συριανο

https://olympiacosbc.gr/el/news-el/late ... ber-1.html

0
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
kraftf

sophomore
Reactions: 88
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Ιούλ 10, 2024 12:20 pm

kite26 έγραψε:
Τρί Ιούλ 02, 2024 11:22 pm
Με συγχωρείτε αγαπητοί συνομιλητές, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί λίγο αυτό με τον ηγέτη, διότι είδα
όλα τα παιχνίδια της ομάδας. Τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής:
-Η ομάδα σε πολλά παιχνίδια (και κρίσιμα) προδώθηκε από την έλλειψη αξιόπιστου μακρινού σουτ. Η βασική δουλειά δεν έγινε με αποτέλεσμα να έρθουν ήττες.
-Το όποιο έλλειμμα ηγέτη αφορά τα γκαρντ, αλλά δεν ήταν καθοριστικό, διότι υπάρχει πάντα ο Παπανικολάου.
-Ο παίκτης που πρέπει να αποκτηθεί συνεπώς πρέπει πρωτευόντως να "κάνει τη δουλειά" δίνοντας αξιόπιστο τρίποντο που τόσο έχουμε ανάγκη και δευτερευόντως να έχει ηγετικό χαρακτήρα.

Ναι, το καλύτερο είναι να υπάρχει συνδυασμός χαρακτηριστικών, αλλά σε μια περιορισμένη αγορά είναι δύσκολο να το βρεις διαθέσιμο ή/και στην τιμή που το θες.
Σχετικά λοιπόν με την αποτίμησή σου.
Η ομάδα όταν έπαιξε πλήρης μπορείς να μου πεις σε πόσα παιχνίδια έχασε? Δηλαδή στο 2ο γύρο της Euroleague. Να σου πω εγώ. Σε 2. Ένα με την Εφες στην Κωνσταντινοπουλη και ένα με τη Ρεαλ στον ημιτελικό. Σε κανένα από τα 2 δεν προδωθηκε από άξιοπιστο σουτ.
Επίσης όταν έχεις Πιτερς(54%) και Κααναν(43%) στην ομάδα μάλλον δε μπορείς να λες ότι σου λείπει το αξιόπιστο σουτ. Ακόμα και ο Γκος που σαν closer τα θαλάσσωσε φέτος έκλεισε τη σεζόν με 42% στο τρίποντο. Ακόμα και ο Μακίσικ παρά το χαμηλό του πόσοστό στο τρίποντο από τα playoff και μετά είχε γύρω στο 40% στο τρίποντο.
Τώρα αν εσύ ψάχνεις το Σλουκα που έβαλε 4/4 στον τελικό να σε ενημερώσω ότι δεν είναι κάθε μέρα του Αη Γιαννιού και δε θα βρεις τέτοιο παίκτη γιατί δεν υπάρχει.
Αξιόπιστο τρίποντο έχει και ο Νταρσευ που τελείωσε με 45% τη σεζόν.
Εννοείται βεβαια ότι το τριάρι που θα πάρεις(αν πάρεις) πρέπει να έχει καλό σουτ.

Για μένα λοιπόν από τον Ολυμπιακό δεν έλειπε και δεν λείπει ο ηγέτης. Έλειπαν παίκτες όπως ο Βιλντοζα και ο Ντορσευ που δίνουν διαφορετικά looks στην επίθεση, παίκτες που θα δώσουν διαφορετικό παιχνίδι όταν το σύστημα Μπαρτζωκα κολλάει, παίκτες που μπορούν να παίξουν pick n roll πιο αποδοτικά.
Ακόμη και να μην έρθει ο Σασα ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος από πέρυσι. Αν δεν έρθει όμως χρειάζεται ένα πολύ καλό τριάρι. Αν έρθει πάλι χρειάζεται τριάρι, κυρίως για τις ανάσες του Παπ που 35αριζει. Έτσι κι αλλιώς χρειάζεται εδώ 3 χρόνια. Και σίγουρα δε χρειάζεται να φύγει ο Μακισικ. Μεγάλο λάθος να ενισχύσεις αντιπάλους σου(Μονακό). Ο Μακισικ πρέπει να μείνει και νομίζω ότι αυτό θέλει και ο ίδιος. Από του χρόνου βλέπουμε.

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3558
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Τετ Ιούλ 10, 2024 12:44 pm

kraftf έγραψε:

Η ομάδα όταν έπαιξε πλήρης μπορείς να μου πεις σε πόσα παιχνίδια έχασε? Δηλαδή στο 2ο γύρο της Euroleague. Να σου πω εγώ. Σε 2. Ένα με την Εφες στην Κωνσταντινοπουλη και ένα με τη Ρεαλ στον ημιτελικό. Σε κανένα από τα 2 δεν προδωθηκε από άξιοπιστο σουτ.
Επίσης όταν έχεις Πιτερς(54%) και Κααναν(43%) στην ομάδα μάλλον δε μπορείς να λες ότι σου λείπει το αξιόπιστο σουτ. Ακόμα και ο Γκος που σαν closer τα θαλάσσωσε φέτος έκλεισε τη σεζόν με 42% στο τρίποντο. Ακόμα και ο Μακίσικ παρά το χαμηλό του πόσοστό στο τρίποντο από τα playoff και μετά είχε γύρω στο 40% στο τρίποντο.
Τώρα αν εσύ ψάχνεις το Σλουκα που έβαλε 4/4 στον τελικό να σε ενημερώσω ότι δεν είναι κάθε μέρα του Αη Γιαννιού και δε θα βρεις τέτοιο παίκτη γιατί δεν υπάρχει.
Εννοείται βεβαια ότι το τριάρι που θα πάρεις(αν πάρεις) πρέπει να έχει καλό σουτ.
Αυτό που χτυπούσε φέτος είναι ότι έδιναν στον Γουόκαπ ελεύθερα τρίποντα τα οποία έχανε, θεωρώ ότι από κάποια στιγμή και μετά είναι και ψυχολογικό. Αυτό δεν ξέρω πως πρέπει να το διαχειριστεί η ομάδα, από την μια δεν είναι αποτελεσματικό να παίρνει 8 τρίποντα στον αγώνα ο Γουόκαπ, από την άλλη δεν μπορεί και να είναι ελεύθερο το σουτ και να μην το πάρει.

1
1 Εικόνα
SleeperMonk

senior
Reactions: 493

Τετ Ιούλ 10, 2024 12:50 pm

Conan1982 έγραψε:
kraftf έγραψε:

Αυτό που χτυπούσε φέτος είναι ότι έδιναν στον Γουόκαπ ελεύθερα τρίποντα τα οποία έχανε, θεωρώ ότι από κάποια στιγμή και μετά είναι και ψυχολογικό. Αυτό δεν ξέρω πως πρέπει να το διαχειριστεί η ομάδα, από την μια δεν είναι αποτελεσματικό να παίρνει 8 τρίποντα στον αγώνα ο Γουόκαπ, από την άλλη δεν μπορεί και να είναι ελεύθερο το σουτ και να μην το πάρει.
Εδώ ίσως φαίνονται οι αδυναμίες του Κανναν. Δεν είχε την δυνατότητα να απειλήσει (σταθερά) με άλλον τρόπο εκτός απο το σουτ. Όταν είχαμε Γκος μαζί με Γουοκαπ μαζευόταν αρκετά αυτό. Νομίζω εκεί θα δούμε τι έχουν να δώσουν Ντορσει/Βιλτοζα

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3558
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Τετ Ιούλ 10, 2024 1:57 pm

[quote=SleeperMonk post_id=175814 time=1720605014 user_id=23063

Εδώ ίσως φαίνονται οι αδυναμίες του Κανναν. Δεν είχε την δυνατότητα να απειλήσει (σταθερά) με άλλον τρόπο εκτός απο το σουτ. Όταν είχαμε Γκος μαζί με Γουοκαπ μαζευόταν αρκετά αυτό. Νομίζω εκεί θα δούμε τι έχουν να δώσουν Ντορσει/Βιλτοζα
[/quote]

Δεν ξέρω, και πάλι η μπάλα θα περνάει από τα χέρια του Γουόκαπ ο οποίος δεν είναι προφανώς spot shooter, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει το γεγονός ότι θα του δίνουν ελεύθερα σουτ, εκτός αν αρχίζει να τα βάζει, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά του παρτενέρ του.

0
SleeperMonk

senior

Τετ Ιούλ 10, 2024 2:04 pm

Conan1982 έγραψε:
Τετ Ιούλ 10, 2024 1:57 pm
[quote=SleeperMonk post_id=175814 time=1720605014 user_id=23063

Δεν ξέρω, και πάλι η μπάλα θα περνάει από τα χέρια του Γουόκαπ ο οποίος δεν είναι προφανώς spot shooter, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει το γεγονός ότι θα του δίνουν ελεύθερα σουτ, εκτός αν αρχίζει να τα βάζει, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά του παρτενέρ του.
[/quote]

Ναι, σίγουρα θα του δίνουν το σουτ, αλλά ελπίζω οτι θα έχει περισσότερες επιλογές και δεν θα χρειάζεται να παίρνει 8 σουτ το παιχνίδι. Θα παίξει καλύτερα τον ρόλο του ball mover (όπως λέμε και στο χωριό μου) και αυτό θα οδηγήσει και σε καλύτερο shot selection.

Έχω την αίσθηση, χωρίς να έχω data, ότι όταν έπαιζε με Γκος οι προσπάθειες που έπαιρνε, είτε τρίποντο είτε διεισδυση, ήταν αρκετά αποτελεσματικές.

Επίσης νομίζω οτι θα πάει ο χρόνος του γύρω στο 25λεπτο, κάτι που επίσης θα οφελήσει την επιθετική του παρουσία.

0
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1377

Τετ Ιούλ 10, 2024 2:32 pm

Ο ρολος του κανααν ηταν να ανοιγει το γηπεδο .Μπορουμε να δουμε τα +- της ομαδας με τον κανααν και χωρις τον κανααν .

Ειδικα με βεζενκοφ η παρουσια του κανααν ηταν καταλυτικη στα νουμερα του σασα .

Δεν ειχε δημιουργια μετα απο πικ εν ρολ . Το ξεραμε αυτο . Ενας iso σκορερ ηταν που σε εμας εγινε σποτ σουτερ . Αλλοι ειχανε την μπαλα στα χερια , στον κανααν τα φορτωνουμε ...

Οσον αφορα τον γουοκαπ αν ειναι αναγκαιο να βρισκεται στο παρκε το τελευταιο πενταλεπτο ενος νοκ αουτ αγωνα δεν υπαρχει λογος να ειναι η μπαλα στα χερια του γιατι το πιθανοτερο ειναι να μεινει η μπαλα στα χερια του . Δεν ειναι ελιτ δημιουργος . Ας παει σε μια γωνια να παρει στην χειροτερη ενα στατικο σουτ αν ολα τα υπολοιπα πανε στραβα .

Εκει ειναι που χρειαζεται ο ποιντ φοργουορντ που συζηταμε .

Απο τους υπολοιπους θεωρητικα μονο ο βιλντοζα θα μπορουσε να ανταποκριθει .

0
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba
Reactions: 1847
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Τετ Ιούλ 10, 2024 2:59 pm

SleeperMonk έγραψε:
Τετ Ιούλ 10, 2024 12:50 pm
Conan1982 έγραψε:

Βεβαίως και μαζευότανε γιατί εκεί είχες ακόμα έναν δημιουργικό πόλο μέσα. Εδώ δουλεύει στην εθνική που ο δεύτερος πόλος είναι ακόμα πιο άσουτος από τον Γκος.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1377

Τετ Ιούλ 10, 2024 3:21 pm

Δεν υπαρχει συγκριση αναμεσα σε γκος γουολκαπ και καλαθη στην δημιουργια . Ειναι σαν να παιζουν διαφορετικο αθλημα .

Γενικα το τρυκ στην εθνικη επιασε γιατι εχει εναν παικτη που μπορει να βαλει 20 σβηστος και δυο ψηλους με τριποντο .

Στην δε αμυνα δαγκωνει απο το πρωτο δευτερολεπτο .

Στον ολυμπιακο που δεν εχεις ψηλους να απειλησουν απο μεση η μακρινη αποσταση ουτε ελιτ δημιουργο να τους τροφοδοτησεις πιανεις απλα το τεσσαρι και αφηνεις γουολκαπ μακισικ και δευτερευοντως γκος να τα σπανε απ εξω .

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 905
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Τετ Ιούλ 10, 2024 3:31 pm

coach blue έγραψε:
Δεν υπαρχει συγκριση αναμεσα σε γκος γουολκαπ και καλαθη στην δημιουργια . Ειναι σαν να παιζουν διαφορετικο αθλημα .

Γενικα το τρυκ στην εθνικη επιασε γιατι εχει εναν παικτη που μπορει να βαλει 20 σβηστος και δυο ψηλους με τριποντο .

Στον ολυμπιακο που δεν εχεις ψηλους να απειλησουν απο μεση η μακρινη αποσταση ουτε ελιτ δημιουργο να τους τροφοδοτησεις πιανεις απλα το τεσσαρι και αφηνεις γουολκαπ μακισικ και δευτερευοντως γκος να τα σπανε απ εξω .
Και όχι μόνο... στην Εθνική ο Ουόκαπ λειτουργεί σε ΟΛΑ σαν 2ος πόλος... Η ομάδα εκεί έχει την απαίτηση από τον Καλάθη να δημιουργήσει γιατί αυτός είναι ο μαέστρος..έτσι ο Ουόκαπ κάνει ακριβώς αυτό που μπορεί...θα δημιουργήσει όσο μπορεί χωρίς να εκβιάσει καταστάσεις. Το ίδιο και στο σκοράρισμα...υπάρχει ένας παίχτης που θα γράψει 20+ πριν καν πατήσει παρκέ, πριν καν αρχίσει ο αγώνας και όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να τραβήξουν στο σκορ, ψηλοί και κοντοί. Συνεπώς ο συμπαθής Θωμάς έχει δεύτερο ρόλο, ή καλύτερα συμπληρωματικό ρόλο σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και έτσι προσφέρει τα μέγιστα χωρίς να τον αγχώνει ότι πρέπει να δημιουργήσει αυτός όπως συμβαίνει στον ΟΣΦΠ...

Τέλος, στην εθνική παίζει και με εκτός Ευρώπης ομάδες οι οποίες δεν διαβάζουν τόσο τον κάθε παίχτη ξεχωριστά, ενώ στην Ευρωλίγκα όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και ξέρεις που σε παίρνει να αμυνθείς under και πού όχι.

2
2 Εικόνα
SleeperMonk

senior

Τετ Ιούλ 10, 2024 3:50 pm

Airman έγραψε:
Τετ Ιούλ 10, 2024 3:31 pm
coach blue έγραψε:

Και όχι μόνο... στην Εθνική ο Ουόκαπ λειτουργεί σε ΟΛΑ σαν 2ος πόλος... Η ομάδα εκεί έχει την απαίτηση από τον Καλάθη να δημιουργήσει γιατί αυτός είναι ο μαέστρος..έτσι ο Ουόκαπ κάνει ακριβώς αυτό που μπορεί...θα δημιουργήσει όσο μπορεί χωρίς να εκβιάσει καταστάσεις. Το ίδιο και στο σκοράρισμα...υπάρχει ένας παίχτης που θα γράψει 20+ πριν καν πατήσει παρκέ, πριν καν αρχίσει ο αγώνας και όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να τραβήξουν στο σκορ, ψηλοί και κοντοί. Συνεπώς ο συμπαθής Θωμάς έχει δεύτερο ρόλο, ή καλύτερα συμπληρωματικό ρόλο σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και έτσι προσφέρει τα μέγιστα χωρίς να τον αγχώνει ότι πρέπει να δημιουργήσει αυτός όπως συμβαίνει στον ΟΣΦΠ...

Τέλος, στην εθνική παίζει και με εκτός Ευρώπης ομάδες οι οποίες δεν διαβάζουν τόσο τον κάθε παίχτη ξεχωριστά, ενώ στην Ευρωλίγκα όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και ξέρεις που σε παίρνει να αμυνθείς under και πού όχι.
Ναι συμφωνώ, νομίζω αυτό πάει να διορθώσει ο coach B. Η ιδεά είναι να απειλούμε απο 2,3,4 με 1 και 5 να κάνουν το παιχνίδι τους πιο άνετα. Ο Θωμας να κινεί την μπάλα, ο Φαλ να δημιουργεί απο μέσα και ο Μιλουτινοφ να παίζει pick&roll με τον Βιλντόζα

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1146
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Τετ Ιούλ 10, 2024 9:37 pm

Είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να είναι απρόβλεπτη εναντίον του αντιπάλου. Φέτος ήμασταν πολύ προβλέψιμοι, με αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά να μας διαβάζουν και να μας αντιμετωπίζουν εύκολα. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”