Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2024-2025

Συντονιστής: Captains

JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιούλ 11, 2024 9:01 pm

Γιατί άραγε ο Ataman δεν έκανε κίνηση για τον Jasiel Rivero? Νομίζω πως ο συγκεκριμένος έκανε τικ σε πολλά από τα χαρακτηριστικά που ψάχνει η ομάδα για τον ψηλό :

● Tweener, μπορεί να παίξει εξίσου καλά στη θέση "4" και στη θέση "5".

● Παραγωγικός επιθετικά (well rounded player), έχει παιχνίδι με πρόσωπο και πλάτη προς το καλάθι.

● Καλός screener & καλός στη low post άμυνα, όχι κακός rim protector.

● Θα είχε χημεία με τον Lorenzo Brown, έχει επίσης μεγάλη εμπειρία στη euroleague, δεν είναι στοίχημα.

● Σε πολύ καλή ηλικία για ψηλό (30 ετών), δεν θα ζητούσε πολλά οικονομικά και θα αποδεχόταν τον ρόλο του.

● Μπορεί ως 5αρι με το σουτ του να τραβήξει μακριά απτη ρακέτα τους Fall & Tavares αυτού του κόσμου, ενώ έχει αποδείξει πως και ως 4αρι (δίπλα σε Nebo) μπορεί να κάνει τη ρακέτα ναρκοπέδιο.

Δεν βρήκα πιο πρόσφατα highlights, προσωπικά θα τον υπέγραφα, από όσους κυκλοφορούν στην Ευρώπη τον θεωρώ την καλύτερη επιλογή μετα τον Caboclo (πολύ καλύτερος ο Κουβανός απτον Thiemann πχ κατά τη γνώμη μου).

1
1 Εικόνα
Sa7Sa
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιούλ 11, 2024 9:15 pm

Εγώ θα πρότεινα για την ομάδα σας και Khalifa Koumadje !

EXASFAIROS13

euroleague
Reactions: 221
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Ιούλ 11, 2024 9:17 pm

Και εγώ είχα προτείνει τον Ριβερο παλιότερα αλλά κάποιος φίλος είχε πει ότι ξενυχτάει. Ναι προσθηκη στυλ Ριβερο θα ήταν κάτι θετικό.Λογικα θα πάμε από Αμερική 100%.Από Ευρώπη παίχτη μονάχα αν ακόμα αμφιταλαντευεται ο κόουτς για το τι ακριβώς θέλει. Πάντως λογικά από εκτός Ευρώπης ψάχνεται.

0
Άβαταρ μέλους
Airman

senior
Reactions: 520
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Πέμ Ιούλ 11, 2024 9:57 pm

Το τελευταίο κομμάτι

Η ομάδα δουλευει στο να τοποθετήσει το τελευταίο κομμάτι του φετινού παζλ. Ψηλός. Η επιλογή δύσκολη και ο λόγος δεν είναι η ανυπαρξία ψηλών. Ο Παναθηναικός πρέπει να κάνει μία τελευταία σοφή επιλογή ώστε να ξεκινήσει και του χρόνου από την pole position. Πολλοί γράφετε για ψηλούς παίχτες 7-footer, 2,20, όπως o KOUMADJE, που έγραψε και ένας φίλος παραπάνω. Αυτό δεν είναι σωστή προσέγγιση και είμαι βέβαιος πως δε συμφωνεί και ο κόουτς. Ο Παναθηναικός είναι πρωταθλητής, έκανε κάτι καλά που δεν έκαναν οι υπόλοιποι και έχει το δικαίωμα να μην προσαρμόζεται αυτός στον εκάστοτε Ταβάρες αυτής της λίγκας, αλλά να αφήνει τους άλλους να τον κυνηγούν. Ο ΠΑΟ έπαιξε πέρυσι αμέτρητες PNR δράσεις. Αυτό το έκανε γιατί οι ψηλοί του έμπαιναν σε αυτό το concept. Ενας ψηλός, όπως πχ ο Τόκο που ακούγεται δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτό το είδος επιθετικής ροής, συνεπώς αν και παιχτης με εξαιρετικό επιθετικό skilset, θα ανάγκαζε την ομάδα να ξεβολευτεί από το παιχνίδι που ξέρει καλά και επί της ουσίας από τα plays που της έδωσαν τον τίτλο. Προσωπικά, πιστεύω ότι η ομάδα θέλει είτε καθαρό 5 (rim, παραγωγικότητα στην επίθεση, low post δράσεις, PNR παίχτης) ή tweener που όμως θα επιτρέπει στην ομάδα να διατηρήσει το τρόπο παιχνιδιού της (PNR) για ολόκλητο το παιχνίδι. Δεν μπορώ να συμπλεύσω με την άποψη του να πάει ο Ντινος στο 5 σε μόνιμη βάση. Αυτό θα ήταν λάθος. Το καλό φέτος ήταν πως η ομάδα κατάφερνε με τον Ντίνο στο 5 να απειλεί τόσο όσο, δηλαδή να μπαίνει εκεί για 6 λεπτά, 7 λεπτά, να σκοράρει με κάποια μακρινά σουτ και να πηγαίνουμε παρακάτω. Δεν ξέρω πως αυτό το παιχνίδι μπορεί να λάβει χώρα για 40 λεπτά. Οταν βάζεις τον Ντίνο στο 5 για λίγα λεπτά, ο αντίπαλος σπάνια κάνει το adapt άμεσα ή ακόμα και αν το κάνει, ο Ντίνος έχει καταφέρει να γραψει ένα τουλάχιστον 3ποντο. Οταν όμως αυτό γίνεται σε μόνιμη βάση, οταν δηλαδή ο Ντίνος είναι το 5 σου, θα αντιμετωπίζεται με παίχτες που μπορούν να ακολουθήσουν έξω, συνεπώς χάνεις το στοιχείο της έκπληξης. Συνεπώς, ο τελευταιος κρίκος της αλυσίδας είναι μία υπόθεση περισσότερο πολύπλοκη από ό,τι φαντάζει αρχικά. Η ρήση "πάρε απλά τον καλύτερο δυνατό παίχτη 5 ή 4-5 που θα βρεις" δεν ξέρω αν δουλεύει. Ο Thiemann που ακούστηκε ότι ελκύει τον κόουτς (ερωτικό ακούστηκε αυτό :banana: ) θα ήταν μία πολύ πολύ καλή λύση καθαρά σε παιχτικούς όρους, όμως δυστυχώς θα τον φάνε τα κυκλώματα, κοινώς η ομάδα σίγουρα ψάχνει για κάτι πιο...."αστραφτερο". :hammer:

2
2 Εικόνα
Lapro13

senior
Reactions: 247
Αγαπημένη θέση: PF

Πέμ Ιούλ 11, 2024 10:18 pm

Κατ εμε παμε σε tweener + παραμονη Μπαλτσεροσκι.

Πιστευω πρωτη επιλογη ηταν ο Ταις, οπως ταχα εδειξε στο ταμπλετ ο ΔΓ. Δεν εκατσε, και εχουμε ανατροπη. Παιζουν ολα, και απο ΝΒΑ και απο Ευρωπη με σπασιμο συμβολαιου.

Οπως ειπα πριν κανα μηνα, μην περιμενουμε ανακοινωσεις πριν τις 15/07, οταν με το καλο μεινει ο Ναν.

Ελπιζω να μην παμε σε Σενγκελια, Κασμινσκι η’ Μπερτανς παντως. Ευσεβεις ποθοι Ιμπακα και Μαμουθσβιλι!

0
Sa7Sa
Reactions:

Πέμ Ιούλ 11, 2024 10:24 pm

Lapro13 έγραψε:
Πέμ Ιούλ 11, 2024 10:18 pm
Κατ εμε παμε σε tweener + παραμονη Μπαλτσεροσκι.

Πιστευω πρωτη επιλογη ηταν ο Ταις, οπως ταχα εδειξε στο ταμπλετ ο ΔΓ. Δεν εκατσε, και εχουμε ανατροπη. Παιζουν ολα, και απο ΝΒΑ και απο Ευρωπη με σπασιμο συμβολαιου.

Οπως ειπα πριν κανα μηνα, μην περιμενουμε ανακοινωσεις πριν τις 15/07, οταν με το καλο μεινει ο Ναν.

Ελπιζω να μην παμε σε Σενγκελια, Κασμινσκι η’ Μπερτανς παντως. Ευσεβεις ποθοι Ιμπακα και Μαμουθσβιλι!
Ο Καμίνσκι τα στάζει από παντού και είναι αυτό που ψάχνει ο Αταμαν. Ο Αταμαν δεν ενδιαφέρεται για τη θέση που παίζεις αλλά για τα χαρακτηριστικά που έχεις για να προσφέρεις στο σύνολο. Ο Καμίνσκι παίζει πικ εν ρολ, πικ εν ποπ και δίνει ότι δε μπορεί να δωσει ο Λεσορ. Δεν θα παραπονεθεί για τα λεπτά του, θα ναι 2ος πίσω από λεσορ, και έχει φαρμακερό μακρινό σουτ και μέσης απόστασης. Μπορεί να τραβήξει Φαλ και Μιλουτινοφ έξω και να ανοίξει η ρακέτα , για μένα είναι ιδανική περίπτωση

Άβαταρ μέλους
berry

allstar
Reactions: 1470
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Πέμ Ιούλ 11, 2024 10:36 pm

Αν πάρετε Καμινσκι βλέπω να τον παρκάρει πάγκο στον δεύτερο γύρο ο Αταμαν

Αργός κακος αμυντικός

4
4 Εικόνα
Euroleaguefans

Reactions: 0
Αγαπημένη θέση: C
Αγαπημένος παίκτης: Alonzo Mourning
Αγαπημένη ομάδα: Charlotte-Hornets
Αγαπημένη ομάδα: Charlotte Hornets

Παρ Ιούλ 12, 2024 12:14 am

Ενας insider το ανεφερε χθες https://euroleaguefans.com/panathinaiko ... n-the-mix/

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3926
Προειδοποιήσεις: 3

Παρ Ιούλ 12, 2024 4:11 am

εχουμε συμφωνησει με τοκο και αν δεν βρεθει κατι αλλο μεσα σε καμια βδομαδα θα τον υπογραψουμε

τελικα ο σα7σα θα επαληθευτει :welcome:

1
1 Εικόνα
Sa7Sa
Reactions:

Παρ Ιούλ 12, 2024 10:48 am

τουλουμπα έγραψε:
εχουμε συμφωνησει με τοκο και αν δεν βρεθει κατι αλλο μεσα σε καμια βδομαδα θα τον υπογραψουμε

Πηγή;

Άβαταρ μέλους
Airman

senior
Reactions: 520
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Παρ Ιούλ 12, 2024 11:16 am

Sa7Sa έγραψε:
Παρ Ιούλ 12, 2024 10:48 am
τουλουμπα έγραψε:

Πηγή;
Ένα παιδί που δουλεύει στην τοποθέτηση των νέων καθισμάτων του ΟΑΚΑ μας το είπε... τοποθετεί τα πράσινα καθίσματα συγκεκριμένα :cool:

2
2 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιούλ 12, 2024 2:50 pm

Ο Lauvergne άραγε ταιριάζει σε αυτα που ψάχνουμε? Φεύγει από τη Βιλερμπαν και ψάχνει ομάδα, παίζει και στις δύο θέσεις των ψηλών με άνεση, είναι well rounded player, πολύ έμπειρος και παραγωγικός επιθετικά.

Σε 31 ματς με 24 λεπτά ανά παιχνίδι μέτρησε 12,6 πόντους (55% 2π, 36% 3π, 73% βολές) και 5,2 ριμπάουντ.

Εμένα μου κάνει.

ΥΓ. Επίσης μου άρεσαν οι Costello & Smailagic αλλά έκλεισαν αλλού, ηταν πολύ εφικτό στόχοι, ελπίζω να έρθει κάτι πολύ καλύτερο. Πλέον από Ευρώπη οι μόνοι που επιτρέπεται να εξετάσουμε είναι οι Ibaka & Caboclo, κανένας άλλος!

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
slok

euroleague
Reactions: 1089

Παρ Ιούλ 12, 2024 2:57 pm

JohnnyPao έγραψε:
Ο Lauvergne άραγε ταιριάζει σε αυτα που ψάχνουμε? Φεύγει από τη Βιλερμπαν και ψάχνει ομάδα, παίζει και στις δύο θέσεις των ψηλών με άνεση, είναι well rounded player, πολύ έμπειρος και παραγωγικός επιθετικά.

Σε 31 ματς με 24 λεπτά ανά παιχνίδι μέτρησε 12,6 πόντους (55% 2π, 36% 3π, 73% βολές) και 5,2 ριμπάουντ.

Εμένα μου κάνει.

ΥΓ. Επίσης μου άρεσαν οι Costello & Smailagic αλλά έκλεισαν αλλού, ηταν πολύ εφικτό στόχοι, ελπίζω να έρθει κάτι πολύ καλύτερο. Πλέον από Ευρώπη οι μόνοι που επιτρέπεται να εξετάσουμε είναι οι Ibaka & Caboclo, κανένας άλλος!
O Motiejunas εχει κλεισει καπου? και αυτος κολλαει στο ροστερ

0
DEJAN21

junior
Reactions: 89
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Αγαπημένος παίκτης: BODIROGA

Παρ Ιούλ 12, 2024 3:00 pm

JohnnyPao έγραψε:

Εμένα μου κάνει.

Λοβερν είναι ωραίος στην επίθεση…. Στην άμυνα όμως….

0
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1453
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Ιούλ 12, 2024 3:00 pm

Ο ΠΑΟ ενισχύθηκε ουσιαστικά με Λορέντζο και κράτησε την ομάδα του που είναι πρωταθλήτρια άλλωστε. Επιθετικά είναι πολύ καλός. Έχει ποιότητα και σουτ. Αν συνεχίσει ο Χουάντσο σε καλά στάνταρ που έδειξε προς τα τέλη της σεζόν και πάρει έναν καλό παίχτη για δεύτερο σέντερ θα είναι πάλι υποψήφιος πρωταθλητής! Ο Ναν θα παίξει ακόμα καλύτερα φέτος. Ο Λεσόρτ θα κυριαρχήσει κλασικά και μετά αν ο Σλούκας παίζει καλά δεν νομίζω ότι σας έχει κάποιος.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”