big_lebowski έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 25, 2024 2:17 pm
Conan1982 έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 25, 2024 1:19 pm
Καλά γιατί συγκρίνει την χρονιά πριν με την χρονιά μετά τον τραυματισμό, (ορθώς) αλλά μετά συγκρίνει 2 χρονιές πριν με 2 χρονιές μετά; Θα έπρεπε να συγκρίνει 2 χρονιές μετά πάλι με την χρονιά πριν τον τραυματισμό. Αυτά ως παρατήρηση-απορία.
Στο βασικό γιατί άραγε ενώ την πρώτη χρονιά η απόδοση τους δεν αλλάζει ιδιαίτερα ανά λεπτό συμμετοχής αλλά συμβαίνει αυτή η συνολική μείωση σε απόδοση, χρόνο την δεύτερη χρονιά;
Για το πρώτο δε ξέρω να σου απαντήσω,ίσως έχει να κάνει με τη βιοστατιστικη που χρησιμοποιούν στις έρευνες
Για το δεύτερο, υποθέτω πως ο λόγος είναι ακριβώς επειδή είναι τραυματισμός που προκαλεί μεγάλο decline στην αθλητικη ικανοτητα (κυριως λογω και της ιδιαιτερης εμβιομηχανικης του τενοντα).Βασει της εμπειρίας μου κι αυτών που γνωρίζω θεωρώ απίθανο ο Εβανς να ξαναγίνει ο αθλητης που θαυμάσαμε φέτος.
Εγώ πάλι χωρίς να γνωρίζω κάτι άλλο από αυτό που διαβάζω θεωρώ ότι το πιθανότερο (κάπου στο 75%) είναι ο Έβανς να επιστρέψει κανονικά με μειωμένο χρόνο που ούτως η άλλως θα είχε στον Ολυμπιακό αν και το δείγμα είναι πολύ μικρό για να είναι κάποιος βέβαιος για το οτιδήποτε (σχετικά και με το 25% που δεν επέστρεψε).
Conclusion Patellar tendon tears were not associated with diminished efficiency-adjusted performance, as measured by PER, games played, minutes per game played, points per 36 minutes, and rebounds per 36 minutes. However, decreases in total minutes played were observed following patellar tendon tear. Orthopaedic surgeons may be better prepared to counsel basketball athlete patients with patellar tendon tear given these findings.
Συμπέρασμα Οι ρήξεις τένοντα της επιγονατίδας δεν συσχετίστηκαν με μειωμένη απόδοση προσαρμοσμένη στην απόδοση, όπως μετρήθηκε με το PER, τα παιχνίδια που παίχτηκαν, τα λεπτά ανά παιχνίδι, τους πόντους ανά 36 λεπτά και τα ριμπάουντ ανά 36 λεπτά. Ωστόσο, μειώσεις στα συνολικά λεπτά παιχνιδιού παρατηρήθηκαν μετά από ρήξη επιγονατιδικού τένοντα. Οι ορθοπεδικοί χειρουργοί μπορεί να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι να συμβουλέψουν ασθενείς αθλητές μπάσκετ με ρήξη επιγονατιδικού τένοντα δεδομένων αυτών των ευρημάτων.
>> Παρκάτω επίσης λέει ότι η μείωση στον χρόνο θα μπορούσε να έχει άλλα αίτια και όχι απαραίτητα τον τραυματισμό.