nikolakias έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 26, 2024 3:18 pm
Το ότι η χρονιά είναι μεταβατική φαίνεται από πολλά γεγονότα: από την στήριξη στον Έβανς και το στοίχημα με Βιλντόζα, από το ότι υπάρχει πλεονασμός στη θέση 4 με αποτέλεσμα να καλύπτουμε το κενό στο 3 εσωτερικά μέχρι να τελειώσει η χρονιά και να εκπνεύσει κάποιο από τα συμβόλαια των Πίτερς-Πετρούσεφ. Εμένα δε με ενοχλεί να είναι μεταβατική η χρονιά. Το να βαφτίζεται το κρέας ψάρι και να λέμε ότι πάμε για την κούπα με ενοχλεί.
Δεν νομίζω ότι είναι μεταβατική η χρονιά. Αλλιώς δεν θα έκαναν τέτοιες κινήσεις οι Αφοί. Δεν θα έφερναν τον Βιλντόζα αφού θα μπορούσαμε να πάμε με τους υπάρχοντες στην περιφέρεια μέχρι τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο που θα γυρίσει ο Evans, αν ήθελαν να φύγει ο Μιλουτίνοφ μια σεζόν νωρίτερα θα τον έβγαζαν στο σφυρί (και σίγουρα θα έβρισκαν προτάσεις από την αγορά), Πίτερς και Πετρούσεφ έχουν άλλα 2 χρόνια κλειστό συμβόλαιο νομίζω και όχι 1.
Σίγουρα δεν μας έκατσαν όλες οι περιπτώσεις που θα θέλαμε (Τζέιμς-Φουρνιέ κυρίως, συν η ατυχία με τον Έβανς), αλλά δεν νομίζω ότι αυτό σημαίνει απαραίτητα ότι ο σχεδιασμός έγινε άρον - άρον για να μην γκρινιάζει ο κόσμος και οτι πήραμε ό,τι ξέμεινε στην αγορά. Σαν plan B μου φάνηκε αυτό, το οποίο πιθανότατα και ο ίδιος ο Μπαρτζώκας το εγκρίνει. Τώρα το πόσο γρήγορα θα καταφέρουμε να αφομοιώσουμε ένα σχετικά διαφορετικό αγωνιστικό στυλ που αναπόφευκτα πρέπει να υιοθετήσουμε με αυτό τον σχεδιασμό, είναι άλλη κουβέντα.
Πλέον πάντως το μπάσκετ πάει σιγά-σιγά όλο και περισσότερο στην επίθεση. Παλιά γκρινιάζαμε που δεν είχαμε ταλέντο στην επίθεση και βάζαμε 70-75 πόντους με το ζόρι. Τώρα που φαίνεται ότι χτίζουμε μια ομάδα που θα στηρίζεται περισσότερο στην επίθεση, γκρινιάζουμε ότι δεν θα παίζουμε άμυνα.
Εγώ τις δύο πεντάδες τις φαντάζομαι κάπως έτσι, με τον Peters να παίρνει χρόνο και στο 4 :
1. Walkup, Ντόρσει, Peters, Βεζένκοφ, Fall
2. Vildoza, Goss, Παπανικολάου, Petrusev, Milutinov
+ Λαρεντζάκης, McKissic, Wright
Στην πρώτη υπάρχουν 3 καλοί σουτέρ και ένας ψηλός που μπορεί να σπάει την μπάλα έξω ή στην πλάτη της άμυνας όταν τον ντουμπλάρουν. Επίσης ο Walkup δεν θα χρειάζεται να παίρνει τόσα σουτ αφού θα υπάρχει περισσότερο κίνηση.
Στην δεύτερη υπάρχει ένα καλό δίδυμο κοντού-ψηλού για pick n roll, ένα τριάρι που μπορεί να μαρκάρει από το 1 έως το 4, ο Goss που μπορεί να προσφέρει mid-range παιχνίδι και ο Petrusev που έχει καλό ρεπερτόριο για τεσσάρι. Επιθετικά δηλαδή βλέπω ότι θα έχουμε πολυφωνία και αμυντικά δεν θα έλεγα απαραίτητα ότι είμαστε χειρότεροι από πέρσι γενικά.