xomitsious έγραψε: ↑Σάβ Ιούλ 27, 2024 10:51 pm
balkanwarrior έγραψε: ↑Σάβ Ιούλ 27, 2024 9:53 pm
Γιατί οτι να ναι ;; Ο παναθηναϊκός πήρε νεότερο και μεγαλύτερο γήπεδο και χώρους γύρω γύρω, άρα ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει τα ίδια. Δε ξέρω τ δύσκολο έχει αυτός ο συλλογισμός. Το αν αυτο είναι κάτι που πρέπει να γίνεται γενικά και για τις δύο ομάδες έπαψε να έχει σημασία απο την στιγμή που έγινε η παραχώρηση στον παναθηναϊκό. Έτσι το βλέπω.
Το ΟΑΚΑ το είχε χτίσει ο ελληνικός λαός και το συντηρούσε. Το ότι τα έξοδα συντήρησης και ανακαίνισης τα ανέλαβε ιδιώτης με αντάλλαγμα ακίνητη περιουσία για να την εκμεταλλευτεί δεν επιβάρυνε επιπλέον εμάς, τους πολίτες.
Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με το ΣΕΦ αλλά οι πάμπλουτοι ιδιοκτήτες της ομάδας σου το θέλουν μόνο αν ανακαινιστεί με επιπλέον έξοδα δικά μας.
Και υπάρχουν τυφλοί οπαδοί που αυτό το αποκαλούν δίκαιο. Να δίνουν οι φτωχοι τα λεφτά στους πλούσιους γιατί ένας άλλος πλούσιος πήρε καλύτερο γήπεδο και τώρα τους κάνει μπουλινγκ από το ινσταγκραμ.
Σέβομαι την άποψη ότι κρατική περιουσία δε θα έπρεπε να παραχωρείται. Το ΟΑΚΑ δόθηκε με όρους να ρίξει ο πλούσιος που το πήρε χρήμα για συντήρηση και ανακαίνιση. Αυτοί οι όροι δεν γίνονται δεκτοί από τους άλλους πλούσιους που ζητάνε να πληρώσουμε την ανακαίνιση εμείς!!!
Και με ρωτάς τι δύσκολο έχει ο συλλογισμός ότι αυτό είναι το σωστό? Τίποτα το δύσκολο, απλά είναι γελοίος και εξοργιστικος.
Εγώ που (θέλω να πιστεύω ότι) δεν είμαι τυφλός οπαδός, να κάνω κάποιες παρατηρήσεις στα λεγόμενα σου.
1. Γνωρίζεις τι σύμβαση υπεγράφη για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ; Γιατί γράφεις με βεβαιότητα. Αν γνωρίζεις θα ήθελα ένα link με στοιχεία για να μελετήσω κι εγώ τα δεδομένα της σύμβασης. Δεν το λέω ειρωνικά, ειλικρινά θα ήθελα να μελετήσω τους όρους.
2. Αν δεχτούμε ότι ισχύουν αυτά που λες στο 100%. Ότι δηλαδή παραχωρήθηκε στον ΠΑΟ το ΟΑΚΑ και οι γύρω χώροι προς εκμετάλλευση, με αντάλλαγμα τόσο τη συντήρηση όσο και την ανακαίνιση του και την επιπλέον αναβάθμιση του. Να δεχτώ επίσης ότι ο Ολυμπιακός δεν το δέχεται αυτό για το ΣΕΦ, αλλά ζητάει πρώτα την ανακαίνιση του και έπειτα την παραχώρηση του. Εσύ θεωρείς ότι κοστίζει το ίδιο η συντήρηση και η ανακαίνιση του ΟΑΚΑ με τα αντίστοιχα για το ΣΕΦ;; Στην κατάσταση που είναι τώρα τα γήπεδα;; Όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο μου, δεν γνωρίζω αν αυτά τα χρόνια ο ΠΑΟ πλήρωνε πολλά για τη συντήρηση του ΟΑΚΑ, οπότε έπαιξε κι αυτό ρόλο στην οποία σύμβαση υπεγράφη. Αλλά μη γελιόμαστε. Τα γήπεδα είναι η μέρα με τη νύχτα. Το ΣΕΦ χρειάζεται πολλά εκατομμύρια για να πλησιάσει την κατάσταση του ΟΑΚΑ, όταν αυτό παραχωρήθηκε στον ΠΑΟ.
3. Και μία ερώτηση. Αν το κράτος έλεγε στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, δε σας παραχωρούμε το ΣΕΦ, αλλά ένα μικρό συνοικιακό γηπεδακι κάπου στον Πειραιά με χωρητικότητα 2000 άτομα, θα ήταν δίκαιο; (Ναι το τραβάω από τα μαλλιά, ναι δεν έχει καμία σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση, απλά θέλω να τονίσω το point μου περί τελείως διαφορετικής κατάστασης των 2 γηπέδων).
ΥΓ. Δε θα ήθελα να γίνει ΚΑΜΙΑ χάρη στους Αγγελόπουλους. Δεν τα γράφω αυτά επειδή θέλω να υπερασπιστώ συμφέροντα τους. Απλά μη λέμε ότι η πρόταση να πάρουν το ΣΕΦ, είναι η ίδια με την αντίστοιχη στον ΠΑΟ για το ΟΑΚΑ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Mathematician92 την Σάβ Ιούλ 27, 2024 11:14 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.