Group A : CAN - GRE- AUS - ESP

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
gkostas37

a1greece
Reactions: 470
Αγαπημένη θέση: SG, SF
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιούλ 30, 2024 2:00 pm

τουλουμπα έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 1:54 pm
ποσους nbaers ειχε σημερα η ισπανια αραγε
Γιουλ και Ρούντι μόνοι τους. Όπως είπε και ένας άλλος φίλος και τον Γκασόλ να έβαζαν μέσα σήμερα, θα μας έπαιρνε κ αυτός. Μόνη σωτηρία με δαυτους η απόσυρση

Btw, για τις ΟΠΟΙΕΣ ελπίδες θες ΜΟΝΟ ήττα με μεγαλη διαφορά της Αυστραλίας και μετά ήττα με μεγαλη διαφορά της Ισπανίας επί του αδιάφορου Καναδά. Πρακτικά έχουμε αποκλειστεί και έρχονται μαύρες μέρες με το ταλέντο που δεν υπάρχει στους άνδρες Έλληνες παίκτες. Ελπίζουμε μόνο μπας κ βγεί κανένας από την νέων εφήβων μπας κ χτίσει ομάδα την επόμενη 5ετια

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2254
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Ιούλ 30, 2024 2:01 pm

No Center-No Party έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 1:57 pm
Δυστυχώς αυτοί είμαστε και μέχρι εκεί, πρέπει να αποδεχθούμε την κατάσταση και να μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες.
Συγχαρητήρια στους Ισπανούς που έχουν σχολή και όποτε μας βρίσκουν σε οποιαδήποτε κατάσταση να είναι,μας βγάζουν στην επιφάνεια όλες τις αδυναμίες, παιχτικα και προπονητικά.
Και παραγωγική διαδικασία γιατί είδα καλά παικτακια, δεν φαίνεται να έχουν στον ορίζοντα καμία χρυσή γενιά αλλά δεν θα πάνε χαμένοι όπως εμείς που φέτος τελειώνουμε και σβηνομαστε από το χάρτη

2
2 Εικόνα
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Ιούλ 30, 2024 2:02 pm

gkostas37 έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 2:00 pm
τουλουμπα έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 1:54 pm
ποσους nbaers ειχε σημερα η ισπανια αραγε
Γιουλ και Ρούντι μόνοι τους. Όπως είπε και ένας άλλος φίλος και τον Γκασόλ να έβαζαν μέσα σήμερα, θα μας έπαιρνε κ αυτός. Μόνη σωτηρία με δαυτους η απόσυρση

Btw, για τις ΟΠΟΙΕΣ ελπίδες θες ΜΟΝΟ ήττα με μεγαλη διαφορά της Αυστραλίας και μετά ήττα με μεγαλη διαφορά της Ισπανίας επί του αδιάφορου Καναδά. Πρακτικά έχουμε αποκλειστεί και έρχονται μαύρες μέρες με το ταλέντο που δεν υπάρχει στους άνδρες Έλληνες παίκτες. Ελπίζουμε μόνο μπας κ βγεί κανένας από την νέων εφήβων μπας κ χτίσει ομάδα την επόμενη 5ετια
Αντετοκούμπο είναι μόνο αυτή τη στιγμή και όσο έρχεται δεν θα πέσουμε κάτω από 15άδα στη παγκόσμια κατάταξη! Δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο για μετάλλιο σε κοντινή διοργάνωση!

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2543
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Πρέπει να το ξεχάσουμε το σημερινό και να πάμε με την Αυστραλία για ότι καλύτερο μπορούμε.

Λογικά οι Αυστραλοί θα χάσουν από τον Καναδά, εμείς έχουμε χάσει οριακά από Καναδούς και Ισπανούς.
Μια νίκη μπορούμε να την κάνουμε.
abovetherim έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 1:59 pm
pan24 έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 1:55 pm

Γιατί είναι ένας παίκτης με ποσοστό καριέρας 29% στο τρίποντο και του δίνεις να βάλει το κρίσιμο τρίποντο.
Σαν να βγάλεις στον Curry alley oop για game winning κάρφωμα.
Στο ΝΒΑ όπου η απόσταση είναι άλλη. Δεν υπάρχει σωστή και λάθος επιλογή, η επιλογή δικαιώνεται ή όχι από το αποτέλεσμα. Αν το έπαιρνε ο Παπαγιάννης και το έχανε, πέντε σαν κι εσένα θα έλεγαν γιατί δεν έδωσε μια ακόμα πάσα στον εντελώς αμαρκάριστο Αντετοκούνμπο.
Για να στο κάνω πιο λιανά είναι άλλο να μου πεις να το πάρει ο Παπανικολάου ή ο Αντετοκούμπο, ναι, εκεί έχει διαφορά. Αλλά επειδή έβαλε 4-5 ο Παπαγιάννης τον βαφτίσαμε σουτέρ;;;;;;
Είχε και ο Παπανικολάου τρίποντο με καλές προυποθέσεις από την γωνία αλλά πάσαρε στον Παπαγιάννη.
Πάντως ο Παπαγιάννης είχε και 48% τρίποντο Ευρωλίγκα δεν ήταν μόνο το προολυμπιακό.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Sharp Shooter

a1greece
Reactions: 1087
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Nashty

Τρί Ιούλ 30, 2024 2:03 pm

kojito έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 1:56 pm
Sharp Shooter έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 1:53 pm

Εξήγησέ το λίγο αυτό αν μπορείς. Αφού ο όμιλος θα είναι:

Καναδάς: 3-0

Ισπανία, Ελλάδα, Αυστραλία: 1-2

Δεν θα κριθεί στις διάφορες πόντων;
Προκρίνονται και οι δύο καλύτεροι τρίτοι. Λογικά όλοι θα έχουν από μια νίκη και μετράνε οι διαφορές πόντων μετά νομίζω. Εμείς θεωρητικά είμαστε σε καλή μοίρα γιατί είμαστε στο -14 τώρα. Το Νότιο Σουδάν είναι στο +11 τώρα, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι αφού παίξει με Σερβία και ΗΠΑ θα είναι αρκετά πιο κάτω από εμάς.
Ναι το ξέρω ότι προκρίνονται και οι καλύτεροι τρίτοι, αλλά νομίζω ότι σε περίπτωση νίκης επι της Αυστραλίας με 1 πόντο μένουμε 4οι.

0
“Maybe now you could say I didn't play a second, but in five years, you guys are going to forget. In ten years I'll still be a champion. In 20 years I'll tell my kids I probably started, and in 30 years I'll probably tell them I got the MVP.”
Άβαταρ μέλους
Sharp Shooter

a1greece
Reactions: 1087
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Nashty

Τρί Ιούλ 30, 2024 2:06 pm

brandon_roy έγραψε:
Πείτε μου σε εμένα τον αμπάσκετο, που δε βλεπω ΝΒΑ εδώ κ καμια 10ετια, ο Γιάννης εκτός από το bully-ball (που στις μισές φάσεις κάνει εξόφθαλμη μεταφορά μπάλας) τι άλλο κάνει καλά μέσα στο γήπεδο; Με τα φυσικά του προσόντα θα πρεπε να ήταν λοκ-νταουν defender και η ρακέτα μας απάτητη αλλά ο Αλντάμα έκανε κανονικό πάρτι. Μου κάνει εντύπωση που θεωρείται τοπ5 στον κόσμο.
Φαίνεται ότι δε βλέπεις. Γιατί αν ήταν τόσο απλό λογικά θα το κάναν κι άλλοι. Τόσοι 2.13 υπάρχουν στη λίγκα άλλωστε.

0
“Maybe now you could say I didn't play a second, but in five years, you guys are going to forget. In ten years I'll still be a champion. In 20 years I'll tell my kids I probably started, and in 30 years I'll probably tell them I got the MVP.”
abovetherim

a1greece
Reactions: 244
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιούλ 30, 2024 2:07 pm

Sharp Shooter έγραψε:
abovetherim έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 1:56 pm
Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για αυτή την ομάδα και την προσπάθειά της.
Έδειξε ότι ανήκει στην ελίτ του κόσμου.
Αν με 2/2 ήττες σε όμιλο Ολυμπιακών έδειξε ότι είναι στην ελίτ του κόσμου, πιο παλιά που πέρναγε σε οκτάδες, ημιτελικούς κι έπαιρνε μετάλλια τι ήταν;
Θύμισέ μου πότε ακριβώς παίρναμε μετάλλια;;;;;;;;
Για να σου φρεσκάρω λίγο τη μνήμη ΕΝΑ μετάλλιο, ασημένιο έχουμε όλο κι όλο σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2006.
Στους Ολυμπιακούς μόνο συμμετοχές και στα παγκόσμια ένα μετάλλιο.
Αν θεωρείς ότι μια ομάδα που είναι στο ολυμπιακό τουρνουά με μόλις 5 συνολικά ευρωπαϊκές ομάδες δεν είναι στην ελίτ, είναι δικό σου πρόβλημα, δεν θα σου το χαλάσω εγώ.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
gkostas37

a1greece
Reactions: 470
Αγαπημένη θέση: SG, SF
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Τρί Ιούλ 30, 2024 2:07 pm

pan24 έγραψε:
Πρέπει να το ξεχάσουμε το σημερινό και να πάμε με την Αυστραλία για ότι καλύτερο μπορούμε.

Λογικά οι Αυστραλοί θα χάσουν από τον Καναδά, εμείς έχουμε χάσει οριακά από Καναδούς και Ισπανούς.
Μια νίκη μπορούμε να την κάνουμε.
Πάντως ρε συ οι Αυστραλοί μου κάνουν πολύ πιο σοβαροί από τον Καναδά για να χάσουν. Βασικά να το πω αλλιώς, οι Καναδοί μου κάνουν πολύ αφελής ομάδα

1
1 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Ιούλ 30, 2024 2:09 pm

Ο Γιάννης την έκανε τη δουλειά του! Δεν μπορείς να πάρεις άλλα από αυτόν τον παίχτη! Αυτό που μπορεί τα δίνει! Γουόκαπ και Καλάθης βασικοί υπαίτιοι ήττας για μένα! Μετά Μήτογλου και Παπαγιάννης! Ο Λάρε το ξέρουμε ότι είναι μυρωδιάς δεν περιμένουμε να σε σώσει αν και κανονικά ο παίχτης αυτός για μένα δεν πρέπει να παίζει στην εθνική! Ο τρελός πήγε και πήρε αψυχολόγητο τρίποντο στο τέλος! Αν ήταν ο Ομπράντοβιτς σε ομάδα σύλλογο λογικά θα τον τελείωνε από το ρόστερ!

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
SleeperMonk

senior
Reactions: 493

kite26 έγραψε:
Reaper έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 1:52 pm
Αλλη μια ηττα στη συλλογη αυτης της λουζερ ομαδας οταν παιζει με τον καρκινο του μπασκετ εθνικων ομαδων.

Τουλαχιστον ειδα τον Ρουντι να τραυματιζεται, βγηκε κατι θετικο.

Πλεον στηριζουμε Βραζιλια, Ιαπωνια και Νοτιο Σουδαν ωστε να αποκλειστουν μαζι μας και οι Ισπανοι.
Έβαλα αρνητική ψήφο και θα σου εξηγήσω το γιατί. Γιατί στο σχόλιό σου αγνοείς πως οι Ισπανοί έχουν μια από τις καλύτερες αν όχι την καλύτερη σχολή μπάσκετ. Βγάζουν συνεχώς φουρνιές με ταλέντα, με παίκτες που είναι ποιοτικότατοι, έχοντας πάντα επαφή με το καλάθι. Μου συγκρίνεις λοιπόν τους σούπερ ταλαντούχους Ισπανούς οι οποίοι με δύο 40ρηδες μέσα σου κάνουν πλάκα, με την αστεία ομάδα που έχουμε. Μια ομάδα που έχει έναν (!) παίκτη με συνεχή επαφή με το τρίποντο και στα κρίσιμα τον είχε έξω για να δώσει το τρίποντο στον Αντετοκούμπο. Αστεία πράγματα, δεν αξίζαμε καμία οκτάδα. Και εδώ που συμμετείχαν πολύ ήταν. Η Ελλάδα δε βγάζει ταλέντα και κατεβάζει ατάλαντες ομάδες. Και όσο δεν δίνουμε προσοχή στην παραγωγή νέων παικτών, αλλά στις ελληνοποιήσεις, αυτό θα γίνεται. Δεν είναι δυνατόν να λες ότι είσαι επαγγελματίας μπασκετμπολίστας με την Εθνική, να λες ότι έχεις υψηλούς στόχους και να φοβάσαι να πάρεις σουτ. Άιντε, θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.
Κοίτα είναι ξεκάθαρο οτι οι τελευταίες φουρνιές δεν ήταν καλες και αν αυτό είναι συγκυρία ή βαθύτερο πρόβλημα μένει να φανεί (εγώ λέω το δεύτερο).
Επίσης το πρόβλημα με την δική μας σχολή είναι η σχέση μας με το σουτ και το σκοραρισμα εν γένει.
Είναι φανερό οτι δεν είναι προτεραιότητα μας και αυτό είναι αυτοκτονικό.
Σε σχέση με τις ελληνοποιήσεις, μια έχουμε κάνει του γουοκαπ. Δεν βλέπω καμία τάση που να μας οδηγεί στα 90'ς.

Εδώ, οι ισπανοι, που πράγματι έχουν σχολή, έχουν το brown στην ισπανία έχει πατήσει μόνο για διακοπες (ίσως).

Τέλος πάντων, είναι φανερό οτι υπάρχει ένδοια σε ταλέντο αλλά και αγκυλώσεις στον τρόπο που βλέπουμε το παιχνίδι (ως ελληνική σχολή).

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4447
Προειδοποιήσεις: 3

brandon_roy έγραψε:
Πείτε μου σε εμένα τον αμπάσκετο, που δε βλεπω ΝΒΑ εδώ κ καμια 10ετια, ο Γιάννης εκτός από το bully-ball (που στις μισές φάσεις κάνει εξόφθαλμη μεταφορά μπάλας) τι άλλο κάνει καλά μέσα στο γήπεδο; Με τα φυσικά του προσόντα θα πρεπε να ήταν λοκ-νταουν defender και η ρακέτα μας απάτητη αλλά ο Αλντάμα έκανε κανονικό πάρτι. Μου κάνει εντύπωση που θεωρείται τοπ5 στον κόσμο.
αν επαιζε και αμυνα θα τον ειχαν απαγαγει τα looney toons για να παει να παξει στον πλανητη τους με τα τερατα :welcome:

1
1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος τουλουμπα την Τρί Ιούλ 30, 2024 2:10 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
belalik

a1greece
Reactions: 271

brandon_roy έγραψε:
Αν σφύριζαν τη μεταφορά μπάλας με το γράμμα του νόμου, όπως υποθέτεις, θα είχαμε 15 τέτοια σφυρίγματα σε κάθε παιχνίδι, και από τα γκαρντ (μπορεί να λέω και λίγα). Σφυρίζουν μόνο τα εξόφθαλμα περιστατικά, και αν το κάνουν ..

Ο Γιάννης έχει σπάνια κίνηση για το ύψος του, άριστο παιχνίδι και πρώτο βήμα με πρόσωπο, και επίσης άριστα τελειώματα και με τα δυο χέρια. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το χειρισμό του (για το ύψος του), και τα αθλητικά του προσόντα (ταχύτητα, δύναμη, άλμα), δυνατότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη αλλά και το σχετικά αξιόπιστο σουτάκι από μέση απόσταση, τον καθιστούν τοπ παίκτη, 5αδα, 10αδα, δεν ξέρω, αλλά τοπ παίκτη. Βάλε και αρκετά καλή άμυνα, ριμπάουντ, γενικότερο 'presence' αμυντικό και επιθετικό .. Δεν υπάρχουν πολλοί τόσο dominant παίκτες με όλα αυτά τα στοιχεία μαζεμένα, ασχέτως από τα ελαττώματα που σίγουρα έχει.. Επίσης, χρειάζεται ομάδα με σουτέρ γύρω του για να φανεί το impact, γιατί μαζεύει παίκτες πάνω του και για να το εκμεταλλευτεί αυτό πρέπει οι πάσες του να καταλήγουν σε καλάθια .. Σκέψου πόσα σουτ έχασαν συμπαίκτες του και σήμερα, και στο ματς με καναδά, όπου κάποια ήταν και πάσες κάτω από το καλάθι (γουοκαπ, παπαγιάννης) ..

6
6 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Reaper

nba
Reactions: 1879
Αγαπημένη θέση: SG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic

Τρί Ιούλ 30, 2024 2:10 pm

Δε μπορω να ακουω οτι ειναι κουρασμενος απ τη σεζον ο Walkup.

O Aldama δεν ειναι; Ο Giddey; Ο 41χρονος Ηuertas;

3
3 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Reaper την Τρί Ιούλ 30, 2024 2:13 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
SleeperMonk

senior
Reactions: 493

Τρί Ιούλ 30, 2024 2:13 pm

abovetherim έγραψε:
pan24 έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 1:55 pm

Γιατί είναι ένας παίκτης με ποσοστό καριέρας 29% στο τρίποντο και του δίνεις να βάλει το κρίσιμο τρίποντο.
Σαν να βγάλεις στον Curry alley oop για game winning κάρφωμα.
Στο ΝΒΑ όπου η απόσταση είναι άλλη. Δεν υπάρχει σωστή και λάθος επιλογή, η επιλογή δικαιώνεται ή όχι από το αποτέλεσμα. Αν το έπαιρνε ο Παπαγιάννης και το έχανε, πέντε σαν κι εσένα θα έλεγαν γιατί δεν έδωσε μια ακόμα πάσα στον εντελώς αμαρκάριστο Αντετοκούνμπο.
Για να στο κάνω πιο λιανά είναι άλλο να μου πεις να το πάρει ο Παπανικολάου ή ο Αντετοκούμπο, ναι, εκεί έχει διαφορά. Αλλά επειδή έβαλε 4-5 ο Παπαγιάννης τον βαφτίσαμε σουτέρ;;;;;;
Ρε συ, ο Παπαγιάννης κυριολεκτικά βγάζει το ψωμί του απο εκεί ενω του αντέντο αυτή του η αδυναμία του κόβει το ψωμί. Πήρε την μπάλα απο κυκλοφορία και είχε πάνω του κοντό παίχτη, ήταν καλύτερη επιλογή να το πάρει αυτός. Αν το έχανε, εγω δεν θα τον εκράζα για την επιλογή ( θα το έκραζα που το έχασε :P ), ενώ τώρα τον κράζω γιατί στα δικά μου μάτια δεν ανέλαβε την ευθύνη

0
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1143
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Τρί Ιούλ 30, 2024 2:13 pm

Δεν μου αρέσει σαν παίκτης καθόλου. Ψέματα να πω; Είναι υπεραθλητής, εντάξει. Από εκεί και πέρα, δεν κολλάει με την γενικότερη αμπαλοσύνη των υπολοίπων. Απλά είναι τα πράγματα, ή βγάζεις νέους Έλληνες παίκτες, ή δε θα είσαι ποτέ για πολλά. Αυτό, και σε όποιον αρέσει. Πάμε παρακάτω.

1
1 Εικόνα
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Paris 2024 - Basketball Tournament”