brandon_roy έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 30, 2024 1:59 pm
Πείτε μου σε εμένα τον αμπάσκετο, που δε βλεπω ΝΒΑ εδώ κ καμια 10ετια, ο Γιάννης εκτός από το bully-ball (που στις μισές φάσεις κάνει εξόφθαλμη μεταφορά μπάλας) τι άλλο κάνει καλά μέσα στο γήπεδο; Με τα φυσικά του προσόντα θα πρεπε να ήταν λοκ-νταουν defender και η ρακέτα μας απάτητη αλλά ο Αλντάμα έκανε κανονικό πάρτι. Μου κάνει εντύπωση που θεωρείται τοπ5 στον κόσμο.
Αν σφύριζαν τη μεταφορά μπάλας με το γράμμα του νόμου, όπως υποθέτεις, θα είχαμε 15 τέτοια σφυρίγματα σε κάθε παιχνίδι, και από τα γκαρντ (μπορεί να λέω και λίγα). Σφυρίζουν μόνο τα εξόφθαλμα περιστατικά, και αν το κάνουν ..
Ο Γιάννης έχει σπάνια κίνηση για το ύψος του, άριστο παιχνίδι και πρώτο βήμα με πρόσωπο, και επίσης άριστα τελειώματα και με τα δυο χέρια. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το χειρισμό του (για το ύψος του), και τα αθλητικά του προσόντα (ταχύτητα, δύναμη, άλμα), δυνατότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη αλλά και το σχετικά αξιόπιστο σουτάκι από μέση απόσταση, τον καθιστούν τοπ παίκτη, 5αδα, 10αδα, δεν ξέρω, αλλά τοπ παίκτη. Βάλε και αρκετά καλή άμυνα, ριμπάουντ, γενικότερο 'presence' αμυντικό και επιθετικό .. Δεν υπάρχουν πολλοί τόσο dominant παίκτες με όλα αυτά τα στοιχεία μαζεμένα, ασχέτως από τα ελαττώματα που σίγουρα έχει.. Επίσης, χρειάζεται ομάδα με σουτέρ γύρω του για να φανεί το impact, γιατί μαζεύει παίκτες πάνω του και για να το εκμεταλλευτεί αυτό πρέπει οι πάσες του να καταλήγουν σε καλάθια .. Σκέψου πόσα σουτ έχασαν συμπαίκτες του και σήμερα, και στο ματς με καναδά, όπου κάποια ήταν και πάσες κάτω από το καλάθι (γουοκαπ, παπαγιάννης) ..