Μεχρι τα μεσα της δεκαετιας του 1980 δεν υπηρχε οριο βαρους στην συγκεκριμενη κατηγορια με αποτελεσμα να αγωνιζονται ακομα και παλαιστες που ξεπερνουσαν κατα πολυ τα 150 κιλα.benchwarmer έγραψε: ↑Τρί Αύγ 06, 2024 12:05 amΟ Μανόλο είναι το αγαπημένο μου μετάλλιο ως τώρα, μαζί έστω με τον Χρήστου. Ένα παιδί που έχει περάσει πολλά, ρατσισμό, μπούλινγκ, κατάθλιψη, ίσως και άλλα θέματα που μάθουμε στην πορεία, αλλά βρήκε επιτέλους τον τρόπο (με τον συνδυασμό προπονητών του - συμπαθέστατου - πατέρα του και ενός καταξιωμένου ξένου προπονητή) να φτάσει επιτέλους εκεί που φαινόταν μικρός ότι μπορεί να φτάσει.
Διάλειμμα από τα δικά μας αλλά και του στίβου, για να αναφέρω έναν αυριανό τελικό που μπορεί να είναι μία από τις ιστορικότερες στιγμές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, και ας μην παιχτεί τόσο πολύ από κανένα μέσο, ελληνικό ή διεθνές. Είναι ο τελικός των 130kg της ελληνορωμαϊκής μεταξύ του Κουβανού Mijain Lopez και του Χιλιανού Yasmani Acosta. Αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό, είναι το γεγονός ότι ο Lopez είναι ήδη ένας από τους μόλις 7 αθλητές στην ιστορία όλων των αθλημάτων που έχουν 4 ΧΡΥΣΑ ΑΤΟΜΙΚΑ Ολυμπιακά μετάλλια σε ξεχωριστούς Ολυμπιακούς στο ίδιο αγώνισμα. Αύριο λοιπόν μπορεί να γίνει ο πρώτος στην ιστορία που θα φτάσει τα 5.
Και ο Ακοστα ειναι κουβανος, ενας ακομα προδοτης της επαναστασης, αυτος ισως ειχε και εξτρα κινητρο να αυτομολησει, δεν θα ειχε πολλες ελπιδες διακρισης λογω Λοπεζ.
Η Κουβα μεχρι στιγμης εχει κερδισει μολις ενα χαλκινο μεταλιο, καλα 2 ακομα αθλητες της εχουν κερδισει προκριση σε τελικο, εκτος απο τον Λοπεζ και ο πυγμαχος Αλβαρεζ στην κατηγορια ελαφρων βαρων, στο Τοκυο ειχαν κερδισει 4 χρυσα στην πυγμαχια, οι Χουλιο Σεζαρ Λα Κρουζ και Αριεν Λοπεζ Καρντονα στοχευαν να κατακτησουν 3ο χρυσο στο παρισι αλλα απετυχαν, ο πρωτος μαλιστα αποκλειστηκε στον πρωτο γυρο απο τον επισης κουβανο Λορεν Αλφονσο που μετεχει στους αγωνες με το Αζερμπαιτζαν. Μολις τρεις πυγμαχοι εχουν κερδισει 3 χρυσα σε ΟΑ, ο ουγγρος Λαζλο Παπ και οι κουβανοι Τεοφιλο Στιβενσον και Φελιξ Σαβον.
Σημειωση οι επαγγελματιες πυγμαχοι μπορουν να συμμετεχουν κανονικα στους αγωνες.
Ο Καραλης ειχε τρομερες επιδοσεις ως εφηβος , ειχε κανει παγκοσμιο ρεκορ στην κατηγορια του το 2016 και ειχε περασει τα 5.80 το 2018 σε ηλικια 18 ετων, αλλα δυστυχως παρεμεινε στασιμος για πολλα χρονια. Αντιστοιχα και η Στεφανιδη ειχε κανει παγκοσμιο ρεκορ σε ηλικια 15 χρονων με 4.37 μ αλλα επρεπε να περιμενει μεχρι το 2014 για να ξεκολλησει απο τα 4.50μ
Στο πολο ανδρων απο οτι ειδα μετα τη διαλυση της Γιουγκοσλαβιας η Σερβια εχει μεινει μολις μια φορα εκτος βαθρου το μακρινο 1996.
Στο πολο γυναικων η Αυστραλια ειναι μεγαλη δυναμη με μεγαλες διακρισεις στο παρελθον, απετυχε να μπει στην τετραδα σε Ριο και Τοκυο, χωρις να εχω παρακολουθησει και κρινοντας απο τα σκορ των αγωνων της και τις δηλωσεις τις Καμμενου μαλλον προσπαθει να εκμεταλλευτει την υπεροχη της σε δυναμη και ταχυτητα και βασιζεται σχεδον αποκλειστικα στην αμυνα της.