Δύσκολο αν δεν λάβεις υπόψιν και τα διαβατήρια. Ο Γκριγκονις είναι σίγουρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον Μακισικ και πιο ταιριαστός στο μπάσκετ του Αταμαν (και με τον Μπαρτζώκα βέβαια πιστεύω πως θα έκανε παπάδες), οπότε αυτή την αλλαγή δεν θα την έκανα σίγουρα, είναι και νεότερος σε ηλικία ο Λιθουανός.
Προς τον Καλαϊτζάκη τρέφω μια ιδιαίτερη μπασκετική αγάπη, ούτε αυτόν θα τον άλλαζα, θεωρώ πως ο Λαρε δεν ειναι καλός ως ρολιστας σε μεγάλες ομάδες, αλλά σαν πρώτο βιολί σε ομάδες μεσαίου επιπεδου. Οπότε ούτε αυτή την αλλαγή θα έκανα, θα έλεγα ότι δεν είμαι αντικειμενικός στο συγκεκριμένο, αλλά δεν θα το πω γιατί όπως φάνηκε στην εθνική συμφωνεί και ο κόουτς Kill Bill μαζί μου.
Για την ανταλλαγή Γκραντ - Γουοκαπ έχουμε συζητήσει αρκετά, το βασικό πλεονέκτημα του Θωμά είναι το διαβατήριο, στον ΠΑΟ των Μπράουν & Σλούκα θεωρώ πιο σημαντικό το σκορ του Γκραντ παρά τη δημιουργία του Γουοκαπ, αμυντικά για μένα είναι στο ίδιο επίπεδο. Αν βγάλεις το διαβατήριο του Θωμά από την εξίσωση, ούτε εδώ θα έκανα το trade.
Το πιο δύσκολο ερώτημα είναι το Petrusev - Μήτογλου, προσωπικά είμαι φαν του Σέρβου κι έχω δηλώσει ότι θα τον ήθελα στην ομάδα μου. Αυτή τη στιγμή ο Ντίνος είναι καλύτερος παίχτης και λιγότερο ευπαθης σε τραυματισμούς από τον Philip, ο οποίος όμως έχει ΠΟΛΥ μεγαλύτερο ταβάνι. Παίζουν και στις ίδιες θέσεις, είναι μεγάλο το δίλημμα, δεν θα θυσιαζα το διαβατήριο του Ντίνου αν το λαμβάναμε υπόψιν, αλλά αν ας πουμε είχε και ο Petrusev ίσως να το πατούσα το κουμπί αλλά με βαριά καρδιά. Πιο ωραίο ερώτημα θα ήταν το ανταλλαγή Petrusev - Juancho ίσως. Σε όλα αυτά δεν συνυπολογίζω τις κακές σχέσεις Petrusev με Ataman γιατί αυτό αλλάζει τα πράγματα.
Τωρα καταλαβαίνω τους φίλους του ΟΣΦΠ που χαλιούνται όταν κάνω (καλοπροαίρετη) κριτική στους παιχτες της ομαδας τους. Αυτά τα διλήμματα με έκαναν να νιώσω κι εγώ ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τους παιχτες της ομαδας μου και το αίσθημα ότι δεν θα τους άλλαζα για κανέναν. Είναι βέβαια και αυτοί που μου χάρισαν ένα ευρωπαϊκό μετά από 13 χρόνια, οπότε δικαιολογούμαι κάπως. Αυτόν που θα έκανα trade με πιο ελαφριά καρδιά θα ήταν ο Grigonis, αλλά δεν έχει και κανα 3αρι της προκοπής ο ΟΣΦΠ (εξαιρώ τον Παπ, δεν μπορώ να τον φανταστώ στα πράσινα). Επίσης εννοείται θα έκανα ανταλλαγή τον Yurtseven με οποιοδήποτε απτα 5αρια του Ολυμπιακού, λολ, του χρόνου βέβαια μπορεί να τον θέλω κι αυτόν.
Ωραία πρωτοβουλία Κόναν!