Mathematician92 έγραψε: ↑Κυρ Σεπ 01, 2024 12:32 am
Είναι πραγματικά από τις ελάχιστες φορές που δεν μπορώ να πω ότι έχω ξεκάθαρη άποψη στο υποτιθέμενο σενάριο περί απόκτησης ή μη του Fournier. Θα προσπαθήσω να αραδιάσω μερικά δεδομένα, όπως τα έχω στο κεφάλι μου μπας και βγει κάνα συμπέρασμα.
1. Το ρόστερ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Έχουμε παίκτες που αμοίβονται κάπου στα 700-800K και θα βρίσκονται στην εξέδρα στα ματς της Euroleague (Σακ, Λαρε). Έχουμε 3 τεσσάρια top class, που θα ήταν βασικοί στις περισσότερες (σχεδόν όλες) τις ομάδες της Euroleague. Ψάχναμε ήδη να δούμε πως θα βγούνε οι χρόνοι για να χωρέσουν όλοι και φυσικά με την προϋπόθεση ότι οι Vezenkov - Peters θα έπαιρναν 25 λεπτά στο 3 (συνολικά).
2. Είχα ξενερώσει πολύ με την υπογραφή του Vildoza και τώρα έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για να δικαιολογηθεί πλήρως αυτή η "ξενέρα" μου. Με τον ερχομό του Αργεντινού, έκλειναν αυτόματα οι θέσεις στο 1-2 καθώς δεν υπογράφεις έναν τέτοιο παίκτη αν δεν τον υπολογίζεις. Είναι ειλικρινά ανεύθυνο τόσο προς τον παίκτη, όσο και προς το μπάτζετ σου, αφού δεν πληρώνεται και με ψίχουλα. Όπως λέγαμε λοιπόν πολλοί τότε, ο Fournier/Lonnie/James/κτλ έγινε Vildoza, και επικοινωνούσαν οι αστείοι ρεπόρτερς ότι η υπόθεση του Vildoza δεν έχει σχέση με το 3αρι που θα αποκτηθεί (ακόμα για αυτό το 3αρι συζητάμε). Θεωρώ λοιπόν για να κλείσω αυτή την παράγραφο, ότι ο Μπαρτζώκας δε θα υπέγραφε ποτέ ένα παίκτη απλά για καβάντζα, μήπως και δεν κάτσει άλλη περίπτωση, και Σεπτέμβρη να φέρει άλλον από μπροστά του.
3. Η περίπτωση του Dorsey είναι διαφορετική, καθώς κουβαλάει και ένα υπερπολύτιμο διαβατήριο. Αλλά όπως και να το κάνουμε, ο Tyler δεν είναι #5 να τον παρκάρεις στον πάγκο και να παίζει κάθε 3 βδομάδες 10 λεπτά. Ούτε αυτός ήρθε για τέτοιο ρόλο στην ομάδα. Λογικά στις (οποίες) συζητήσεις έγιναν, η ομάδα του μίλησε για σημαντικό ρόλο στο rotation (όσο και να μην έχει κανείς χρόνο εγγυημένο, τέτοιες συζητήσεις γίνονται πάντα πριν πέσουν οι υπογραφές).
4. Θεωρώ ότι έτσι όπως είναι το ρόστερ, δε χωράει κανένας νέος παίκτης. Αυτό δε σημαίνει ότι το ρόστερ είναι ιδανικό. Το έχω γράψει πολλές φορές εδώ μέσα, ότι το ρόστερ χρήζει εξορθολογισμού. Αν μπορούσα να κάνω κάποιες τελευταίες κινήσεις, θα έστελνα κάπου τον McKissik (με πολλές ευχαριστίες για την προσφορά του), θα έστελνα κάπου έναν εκ των Peters/Petrusev (εγώ τον Peters, το είχα χιλιοαναλύσει) και θα υπέγραφα βαρβάτο 2-3αρι.
5. Υπάρχει ρεαλιστικό σενάριο για αποχώρηση 1 ή 2 παικτών και ερχομό του Fournier; Θεωρώ πως όχι. Είναι απίθανο να συμβεί; Πάλι όχι. Εν ολίγοις, τα πάντα μπορούν να συμβούν, αλλά δε δίνω πολλές πιθανότητες.
6. Υπάρχει πιθανότητα να έρθει ο Fournier και να μη φύγει κανένας; Εδώ γελάω. Αν συμβεί αυτό τότε θα δούμε παίκτη επιπέδου Petrusev ή Vildoza να είναι DNP ενώ είναι υγιής, και αυτό ενδεχομένως επί μονίμου βάσεως. Καλά, δε το συζητάω για Σακ ή #5. Αυτοί στην καλύτερη περίπτωση θα κουνάνε πετσέτες και στη χειρότερη δε θα κάνουν καν τον κόπο να ακολουθούν την ομάδα στους αγώνες

.
7. Θα έπρεπε να νοιάζει την ομάδα, αν θα ξενερώσουν κάποιοι παίκτες; Ειλικρινά δεν ξέρω και νομίζω ότι εν πολλοίς εξαρτάται για ποιους παίκτες μιλάμε. Άλλο να ξενερώνει ο Λούντζης και άλλο ο Petrusev. Η ωμή απάντηση όμως, είναι όχι. Πέρυσι ο ΠΑΟ έφερε μεσούσης της χρονιάς τον Ναν, έστειλε για σπίρτα τον Guy, έστειλε για νερά τον Vildoza και σήκωσε τη Euroleague. Και φέτος, κράτησε Balce (που ζητούσε να φύγει) και έφερε και τον Τούρκο τέλος καλοκαιριού, ουσιαστικά στέλνοντας τον Πολωνό στην εξέδρα. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτός είναι ο σωστός τρόπος. Φυσικά, αν μπορείς να φέρεις παίκτη επιπέδου Ναν, πρώτα τον υπογράφεις και μετά κοιτάς τι θα κάνεις με τους υπόλοιπους.
8. Μην ξεχνάμε και τον Evans. Η ομάδα τον υπέγραψε γιατί προφανώς υπολογίζει σε επάνοδο του. Αν πίστευαν ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του, τότε κακώς τον υπέγραψαν. Να πω εδώ ότι πιστεύω στον παίκτη πάρα πολύ. Άρα, αν με το καλό επιστρέψει σε καλούς ρυθμούς (έστω και σε ένα 70%) προς το τέλος της χρονιάς, θα πρέπει ένας εκ των Goss/Vildoza να δει το χρόνο του να μειώνεται αρκετά. Αν υπάρχει και ο Fournier και παίρνει χρόνο και στο 1-2, τότε ουσιαστικά δε βλέπω χώρο ούτε για τον Evans.
9. Για να καταλήξω κάπου. Ήδη θεωρώ ότι το ρόστερ είναι ποσοτικά δυσλειτουργικό. Στην ερώτηση αν θα επέλεγα να μείνει έτσι όπως είναι ή να φύγουν MacKissik - Peters (πχ) για να έρθει ο Fournier, νομίζω θα επέλεγα το 2ο. Και τα δύο σενάρια εμπεριέχουν ρίσκα (στο 1ο αν θα ανταποκριθεί ένας εκ των Vezenkov - Peters στη θέση 3, στο 2ο αν ο Γάλλος θα έρθει για τουρισμό). Δύσκολη απόφαση και ακούω όλες τις απόψεις. Αν μιλούσαμε όμως για τον Lonnie (

) τότε δε θα ήμουν σε κανένα δίλημμα. Θεωρώ όμως ότι η έλλειψη ηγετικής φυσιογνωμίας στα γκαρντ, σε συνδυασμό με την τρύπα στο 3 γέρνουν την πλάστιγγα προς τον ερχομό του Γάλλου.
Χαράς στο κουράγιο οποίου διάβασε όλο αυτό το σεντόνι, το οποίο δεν καταλήγει και πουθενά συνταρακτικά

. Αν γίνει η έκπληξη και έρθει ο Γάλλος, θα έχουμε πάρα πολλά να συζητήσουμε. Αν πάλι όχι, θα περιμένω με αγωνία να δω πως θα δουλέψει το σχήμα στο 3.