Ολυμπιακός - Αγωνιστικά 2024-2025 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)

Συντονιστής: Captains

Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Σεπ 09, 2024 4:23 pm

Εντάξει μην τον βγάλουμε τραυματία πριν την ώρα του! Πάντως ο τραυματισμός του Μίλου μπερδεύει πολύ τα πράγματα, θα είναι σίγουρα δυο βδομαδες εκτός. Ελπίζω να μην τον πιέσουν να γυρίσει πριν το σούπερ κάπ και υποτροπιάσει μετά. Με δεδομένο ότι ο Ράιτ είναι επιρρεπής στα γρήγορα φάουλ, βλέπω τον Περτουσεφ να βαράει 30λεπτα στο 5. Για την προετοιμασία δεν το θεωρώ τόσο πρόβλημα γιατί πιο πολύ με προβληματίζει η κατανομή των ρόλων στο 1-2-3, αλλά μόλις ξεκινήσουν τα επίσημα χωρίς μέγεθος στο 5 ίσως έχουμε πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Δευ Σεπ 09, 2024 4:44 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Σεπ 09, 2024 3:56 pm
Το αυριανό φιλικό δεν θα το δούμε πουθενά λέει ; Πάνε καλά ; Βάλτε το τουλάχιστον στο YouTube τραβηγμένο από κινητό ..με τον πόνο μας παίζουν ;

Εντωμεταξύ ο γκος είναι ακόμα τραυματίας ( τι περίεργο) μιλου φαλ πετρουσεφ εκτός .. και ο γουοκαπ που τουλάχιστον αυτός είναι καλά ..

Μετά λέτε δεν θα βγαίνουν οι χρόνοι ..και οι περισσότεροι παίκτες που έχουμε κάθε λίγο και λιγάκι είναι τραυματίες..

Γκος μιλου φαλ πετρουσεφ βιλντοζα Έβανς είναι η μισή ομάδα .. βάλτε και παπ γουοκαπ που θέλουν ξεκούραση .. και λίγους παίκτες έχουμε θα πω εγώ
αυτους τους ξερατε οτι τραυματιζονται ευκολα η θελουν πολυ καιρο για να αποθεραπεια
δηλαδη αν ο εβανς μετα απο 4-5 μηνες ξανακοψει χιαστους θα ειναι κακη τυχη?

η λυση στους <<γυαλινους>> δεν ειναι να παρεις και αλλους για να αλληλοσκατζαρονται οταν τραυματιζονται αλλα να του διωξεις και να παρεις παιχτες που δεν τραυματιζονται ευκολα

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Δευ Σεπ 09, 2024 4:49 pm

Υπάρχουν τραυματισμοί και τραυματισμοί, άλλο να ξέρουμε ότι ο Γκος έχει ευπάθεια στον οπίσθιο μηριαίο, ο Παπ στην μέση κ.ο.κ. και άλλον να αποδίδουμε κάθε τραυματισμό στο ότι ο παίκτης είναι γυάλινος.

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Σεπ 09, 2024 5:17 pm

Επειδη παραχρησιμοποιειται η λεξη γυαλινος χωρις λογο. Στα δικα μου ματια γυαλινος( ευθραυστος δηλαδη) ειναι καποιος ο οποιος ειχε ενα τραυματισμο, ελαβε την ενδεδειγμενη θεραπεια ειτε αυτο ειναι χειρουργιο ειτε φυσιοθεραπεια ειτε αναπαυση και ο τραυματισμος του υποτροπιασε στο ιδιο σημειο ή εχει καποια γενετικη προδιαθεση για μια συγκεκριμενη ομαδα τραυματισμων. Το 2ο ειναι ακραιο για παραδειγμα ενας επαγγελματιας τενιστας στην πορεια της ζωης του ειναι πιθανον να εμφανισει τον αγκωνα των αντισφαιριστων αλλα ταυτοχρονα και καρπιαιο σωληνα. Αυτο οφειλεται στην επιβαρυνση απο τις συνεχομενες κινησεις. Δεν σημαινει οτι ο ιδιος ανθρωπος θα τα εμφανιζε αν ηταν για παραδειγμα μπασκετμπολιστας. Γενετικη προδιαθεση θα ηταν να τα εμφανισει ανεξαρτητα απο το αν ηταν τενιστας.

Οποτε αν ο εβανς γυρίσει και στους εξι μηνες ύπτροπιασει ή βγαλει ενα τραυματισμο στο ιδιο ποδι οπως ρηξη οπισθιου χιαστου που σχετιζεται με την σταθεροτητας της αρθρωσης που εχει αντιμετωπιστει τοτε θα τον θεωρησω γυαλινο. Αν τωρα παει και παθει ρηξη χιαστων στο αλλο ποδι γιατι γλιστρησε και εκανε σπαγγατο δεν θα πω οτι φταιει οτι ειναι γυαλινος αλλα η κακια η ωρα.

Ενας αθλητης ο οποιος εχει και μια ευπαθεια οπως ο γκος στους μυικους τραυματισμους μπορει να ειναι τυχαιο ευρημα ή μπορει να οφειλεται σε καποιον παλιο τραυματισμο που δεν ηταν τοσο σοβαρος αλλα δεν επουλωσε σωστα ή γιατι εγινε λαθος εκτιμηση απο το ιατρικο επιτελειο.

Επισης ενας τραυματισμος σε σημεια στηριξης οπως ο ακρος ποδας, ο αστραγαλος, τα γονατα ειναι πολύ πιο πιθανος σε ατομα με μεγαλυτερο ογκο και βαρος. Αρα οι δεινοσαυροι ειναι πιθανοτερο να τραυματιστουν απο οτι οι κοντοι παικτες. Δειτε και τον γιαννη που ακομη και αυτο το τερας της φυσης τραυματιζεται παρα το απιστευτα στεγνο και αθλητικο σωμα του.

Εαν ο Φαλ γυρισει και ποναει στο σημειο του καταγματος και μια παιζει και 2 δεν παιζει θα τον θεωρησω γυαλινο, εαν ο γκος μια νωθει ενοχλησεις στον μηρο, μια στον ωμο, μια στο τρικεφαλο στα δικα μου τα ματια δεν τον κανει γυαλινο αλλα τεμπελη που δεν δυναμωσε περισσοτερο τον κορμο του.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Σεπ 09, 2024 5:26 pm

Ο Γιάννης επειδή είναι τόσο γυμνασμένος παθαίνει υπερεκταση στο γόνατο και σηκώνεται και παίζει ..ο φαλ και ο μιλου επειδή είναι μπουνταλαδες αν πατήσουν πόδι αντιπάλου θα κόψουν 5 τένοντες και θα πάθουν 8 διαστρέμματα

Είναι τσακωμενοι με το γυμναστήριο και την σωστή διατροφή ..

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Σεπ 09, 2024 5:57 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Σεπ 09, 2024 5:26 pm
Ο Γιάννης επειδή είναι τόσο γυμνασμένος παθαίνει υπερεκταση στο γόνατο και σηκώνεται και παίζει ..ο φαλ και ο μιλου επειδή είναι μπουνταλαδες αν πατήσουν πόδι αντιπάλου θα κόψουν 5 τένοντες και θα πάθουν 8 διαστρέμματα

Είναι τσακωμενοι με το γυμναστήριο και την σωστή διατροφή ..
Αλλο το ενα και αλλο το αλλο. Και ο γιανγκ το εκανε και καταστραφηκε η καριερα του. Εννοειται οτι οταν εχεις γυμνασμενο σωμα σε καποιες αρθρωσεις οχι σε ολες οι υποστηρικτικοι μυες κρατουν την αρθρωση σταθερη για καποιο χρονικο διαστημα ή προστατευουν την αρθρωση απο υπερεκταση. Ο τεαυματισμος δεν παυει να ειναι τραυματισμος. Και ο γιαννης χρειαστηκε χειρουργειο φετος και ο γιαννης χρειαστηκε να λειψει απο παιχνιδια για αναπαυση( ειδος θεραπειας ειναι και αυτο) . Οταν εχεις τον Γιαννη και τον Φαλ ή τον Μιλουτινοφ ποιος ειναι πιθανον να τραυματιστει ; Αυτο δεν χρειαζεται να εισαι ειδικος να στο πει. Ο εβανς ο κακομοιρης που ειναι φετες γιατι τραυματιστηκε, ο βιλντοζα που ειναι αθληταρας;

Εννοειται οτι οταν είσαι επαγγελματιας αθλητης το σωμα σου πρεπει να ειναι ναος και το βασικο σου μελημα. Φυσικα υπαρχουν παρα πολλα what if (Φανης, Big Sofo) και ενα απο αυτα ειναι και που θα μπορουσε να φτασει ο Νικολα αν δεν του αρεσε η καλοπεραση

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Δευ Σεπ 09, 2024 6:16 pm

του εβανς ειναι πραγματικα περιεργη η φαση..τουλαχιστον εγω δεν θυμαμαι να εχω δει αθλητη καλα γυμνασμενο να περπαταει και να κοβει αχιλλειο και την επομενη χρονια ενω δεν εχει βγαλει το παραμικρο και γυρισε νωριτερα,την ωρα που πηδαει να κοβει και αλλο τενοντα στο αλλο ποδι (εχω την εντυπωση).Ουτε γλιστρημα ουτε χτυπημα..τα επαθε στα καλα καθουμενα..

Να ειναι τυχαιο ειναι δυσκολο,εκτος και φταιει οτι υπεγραψε στον ολυμπιακο..πολυ φοβαμαι οτι καποιο θεμα εχουν οι τενοντες του και δεν αντεχουν..Αυτο το χουμε δει πολλες φορες ειδικα στο ΝΒΑ παικτες που δεν την παλευει το κορμι τους οτι και να κανουν οσο γυμνασμενοι και να ναι..

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Δευ Σεπ 09, 2024 6:23 pm

απο οτι εχω ακουσει και η διατροφη παιζει ρολο στους τραυματισμους.

μπορει να εχεις το πιο γυμνασμενο σωμα, αλλα αν η διατροφη σου ειναι σκατενια θα τον πιεις(λενε).

το πιο ευκολο παραδειγμα που εχω στο μυαλο μου ειναι ο derrick rose, μπορει να ειχε αψογο σωμα και ολοι να λενε πως το προβλημα ηταν οτι δεν ηξερε πως να προσγειωνεται μετα απο το αλμα, αλλα η διατροφη του ηταν αθλια, με πολλους υδατανθρακες (απειρη ζαχαρη) και το εχουν πει πολλοι πως αυτο ισως να ειχε μεγαλυτερο ρολο στους τραυματισμους του.
John Salley lists Derrick Rose’s pre-injury diet: “McDonald's, Burger King, and Skittles”
D-Rose admitted to being addicted to candy.
δεν ξερω ομως απο αυτα οποτε δεν μπορω να μιλαω και με σιγουρια.

Γιατρε?

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Σεπ 09, 2024 6:34 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Σεπ 09, 2024 6:16 pm
του εβανς ειναι πραγματικα περιεργη η φαση..τουλαχιστον εγω δεν θυμαμαι να εχω δει αθλητη καλα γυμνασμενο να περπαταει και να κοβει αχιλλειο και την επομενη χρονια ενω δεν εχει βγαλει το παραμικρο και γυρισε νωριτερα,την ωρα που πηδαει να κοβει και αλλο τενοντα στο αλλο ποδι (εχω την εντυπωση).Ουτε γλιστρημα ουτε χτυπημα..τα επαθε στα καλα καθουμενα..

Να ειναι τυχαιο ειναι δυσκολο,εκτος και φταιει οτι υπεγραψε στον ολυμπιακο..πολυ φοβαμαι οτι καποιο θεμα εχουν οι τενοντες του και δεν αντεχουν..Αυτο το χουμε δει πολλες φορες ειδικα στο ΝΒΑ παικτες που δεν την παλευει το κορμι τους οτι και να κανουν οσο γυμνασμενοι και να ναι..
Ο αχιλλειος τενοντας ειναι ο πιο επιβαρυμενος αλλα και ο πιο δυνατος τενοντας του σωματος. Ενα 10-20% να παραμενει στην θεση του ειναι επαρκες . Οποτε το οτι περπατουσε και κοπηκε προφανως και δεν ισχυει. Εγινε η ρηξη σε μια πτωση , ενα στραβοπατημα μια αμυνα, κρεμοταν ο τενοντας απο ενα ποκυ μικρο πωοσοστο των ινων του και απλως επηλθεη η ολικη ρηξη σε εκεινο σημειο. Θα μπορουσε να συμβει και την ωρα που σηκωνοταν να παει στο μπανιο καθως ξυπνουσε το πρωι.

Τελος παντων αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν σημαινει οτι αν ο Μιλουτινοφ χασει 10 κιλα δεν θα τραυματιζεται, δεν σημαινει οτι ο γκος αν δεν τραυματιστει 1 χρονο θα ειναι θαυμα.

Παιζουν πολλα πραγματα ρολο και ο ρολος γυαλινος δεν εχει σημασια με το αν ο παικτης ειχε στο παρελθον αλλους τραυματισμους για να αποκτησει εναν καινουργιο

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Σεπ 09, 2024 6:41 pm

reignman έγραψε:
Δευ Σεπ 09, 2024 6:23 pm
απο οτι εχω ακουσει και η διατροφη παιζει ρολο στους τραυματισμους.

μπορει να εχεις το πιο γυμνασμενο σωμα, αλλα αν η διατροφη σου ειναι σκατενια θα τον πιεις(λενε).

το πιο ευκολο παραδειγμα που εχω στο μυαλο μου ειναι ο derrick rose, μπορει να ειχε αψογο σωμα και ολοι να λενε πως το προβλημα ηταν οτι δεν ηξερε πως να προσγειωνεται μετα απο το αλμα, αλλα η διατροφη του ηταν αθλια, με πολλους υδατανθρακες (απειρη ζαχαρη) και το εχουν πει πολλοι πως αυτο ισως να ειχε μεγαλυτερο ρολο στους τραυματισμους του.
John Salley lists Derrick Rose’s pre-injury diet: “McDonald's, Burger King, and Skittles”
D-Rose admitted to being addicted to candy.
δεν ξερω ομως απο αυτα οποτε δεν μπορω να μιλαω και με σιγουρια.

Γιατρε?
Κοιταξε αυτο εχει σχεση με το οιδημα και την αιμορραγια. Υπαρχουν καποια καρικευματα οπως το σκορδο που αυξανουν την αιμορραγια και διαφορα ιχνοστοιχεια που το μειωνουν. Εννοειται οτι σε αυτα γινεται αναγορα πριν τονχειρουργιο τι να αποφευγεται και τι να καταναλωνεται. Επισης η καταναλωση υπερβολικου αλατος αυξανει την πιθανοτητα αυξημενου οιδηματος μετα απο μια επεμβαση για αυτο και πρεπει να ελαχιστοποιειται( εγω γιανπαραδειγμα στις βλεφαροπλαστικες το απαγορευω για 1 εβδομαδα. Επισηα αυτο για τα γλυκα. Υπαρχουν επιβεβαιωμενες μελετες σε ανθρωπινες ομαδες αλλα και πειραματικα μοντελα σε ζωα οτι η υπεργλυκαιμια πριν, μετα και κατα τη διαρκεια της επεμβασης μειωνει την ικανοτητα λειτουργιας των λευκων αιμοσφαιριων( υπευθυνων για την αμυνα του οργανισμο αλλα και του πρωτου σταδιου της επουλωσης) με αποτελεσμα χειροτερη επουλωση και αυξημενη πιθανοτητα χειρουργικων λοιμωξεων. Ασθενεις με αρρυθμιστο διαβητη για παραδειγμα δεν χειρουργουνται παρα μονο και εφοσον ρυθμιστει εκτος και αν προκειται για επειγον χειρουργιο για τη ζωη του ή απο ογκολογικης πλευρας. Αυτα ελπιζω να ημουν κατανοητος

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Δευ Σεπ 09, 2024 6:45 pm

Εγω παντως αυτο με την διατροφη το χω διαπιστωσει και πανω μου,αλλες προπονησεις βγαζω οταν εχω χαμηλο λιπος και τρωω καθαρα και αλλες μετα απο πιτογυρα και τουρτες..Επισης με κακη διατροφη εχεις ευκολα πιασιματα ,μυικους πονους κτλ.. Φανταστειτε τωρα ο μιλου 2.20 130κιλα που κανει πρωταθλητισμο με τοσα ματς τι ζορι τραβαει το κορμι του..και αυτος αντι να τρωει πρωτεινη να αναρρωνει πινει ξυδια. ο πριντεζης ελεγε οτι εχει να φαει ζαχαρη 15χρ.

εκεινος ο γιατρος του τουιτερ ειπε οτι γκος πετρουσεφ επιστρεφουν μετα τον αστερα.

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Σεπ 09, 2024 6:57 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Σεπ 09, 2024 6:45 pm
Εγω παντως αυτο με την διατροφη το χω διαπιστωσει και πανω μου,αλλες προπονησεις βγαζω οταν εχω χαμηλο λιπος και τρωω καθαρα και αλλες μετα απο πιτογυρα και τουρτες..Επισης με κακη διατροφη εχεις ευκολα πιασιματα ,μυικους πονους κτλ.. Φανταστειτε τωρα ο μιλου 2.20 130κιλα που κανει πρωταθλητισμο με τοσα ματς τι ζορι τραβαει το κορμι του..και αυτος αντι να τρωει πρωτεινη να αναρρωνει πινει ξυδια. ο πριντεζης ελεγε οτι εχει να φαει ζαχαρη 15χρ.

εκεινος ο γιατρος του τουιτερ ειπε οτι γκος πετρουσεφ επιστρεφουν μετα τον αστερα.
Πιασιματα και κραμπες φιλε σακ θα εχεις μετα απο λιπαρη διατροφη λογω αυξημενης καταναλωσης (προπονησης) και ταυτοχρονα μειωμενης απορροφησης μαγνησιου λογω της λιπαρης διατροφης που μειωνει την απορροφηση του στο λεπτο εντερο.

Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions:

Δευ Σεπ 09, 2024 7:25 pm

Αν είναι δυνατόν.... τραυματίστηκε ο Μιλουτινοφ λέει... Έξω και ο Φαλ. Τέλεια. Ναι δεν είναι σημαντικό του Super Cup σαν τίτλος αλλά θέλαμε να δούμε την ομάδα σχετικά πλήρη. Τώρα τι θα δούμε χωρίς ψηλό ; Τον Πετρουσεφ με τον Λεσορ ;

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Δευ Σεπ 09, 2024 7:51 pm

Τα ελεγα και περσι... δεν καταλαβαινω την πρεμουρα ή οτιδηποτε για ενα glorified φιλικο παιχνιδι οπως το "super cup"
δεν εχει καμια απολυτως αξια και καμια σημασια σαν "τιτλος" σε 20 χρονια δεν θα γραψει στην ιστορια μας

ΚΑΕ Ολυμπιακος : 25 πρωταθληματα Ελλαδας, 22 κυπελλα Ελλαδας, 6 φορες πρωταθλητης Ευρωπης και 12 super cup.

Εδω το κυπελλο και εχει γινει ενας θεσμος να ειχαμε να λεγαμε... περαν απο bragging rights τι αλλο εχει το super cup?
Εγω δεν θα χαλουσα πανω απο 1' της ημερας απο την σκεψη μου για αυτο, θα πετουσα μεσα τους παιχτες που παιζουν λιγοτερο, τις ποιο περιεργες 5αδες που θα ηθελα να δοκιμασω και μεχρι εκει. Θα το αντιμετωπιζα σαν το φιλικο το οποιο ειναι.

Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions:

Δευ Σεπ 09, 2024 7:52 pm

prime7 έγραψε:
Δευ Σεπ 09, 2024 7:25 pm
Αν είναι δυνατόν.... τραυματίστηκε ο Μιλουτινοφ λέει... Έξω και ο Φαλ. Τέλεια. Ναι δεν είναι σημαντικό του Super Cup σαν τίτλος αλλά θέλαμε να δούμε την ομάδα σχετικά πλήρη. Τώρα τι θα δούμε χωρίς ψηλό ; Τον Πετρουσεφ με τον Λεσορ ;
Μπορεί να βγει και σε καλό αφού σύμφωνα με τον Γάλλο δεν θα βγάλει άκρη ο Μπαρτζώκας με τόσες προσθήκες.
Ε , τώρα που λιγοστεύουν οι επιλογές μπορεί και να μην κουτουλάνε και να του βάλουμε δύσκολα. :mrgreen:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”