Ολυμπιακός - Αγωνιστικά 2024-2025 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
montechristo

nba
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 5

Κυρ Σεπ 15, 2024 10:57 pm

karamelitsa έγραψε:
Κυρ Σεπ 15, 2024 10:41 pm
montechristo έγραψε:
Κυρ Σεπ 15, 2024 10:24 pm

'Ημουν από αυτούς που είχα ισχυρότατες επιφυλάξεις για Φουρνιέ, συγκεκριμένα αν ήρθε για να παίξει ή για να κολλήσει ένσημα.
Στα δύο παιχνίδια που τον είδα τείνω να δεχτώ ότι ήρθε για να παίξει. Μου δείχνει ορεξάτος. Στα δύο παιχνίδια έψαχνε περισσότερο την πάσα, αλλά αυτό μάλλον ήταν προπονητική επιλογή.
Αν αυτο που είδες εσυ σου μοιάζει ότι ήρθε για να παίξει, είναι ορεξάτος κλπ. Μάλλον παρακολουθούμε άλλο άθλημα.,,αυτο που είδα εγώ είναι ότι είναι νωχελικός, βγάζει μια βαρεμάρα, δεν παίρνει προσπάθειες και όσες παίρνει δεν είναι κάλες, στην άμυνα είτε χάνεται είτε αργεί και απλά βγάζει καμία πάσα. Μακάρι να αλλάξει αλλά όσο λίγο είδα δεν μου άρεσε καθόλου. Η εικόνα του είναι για πρώην παίκτη, φυσικά είναι νωρίς ακόμα ….
Ναι, μάλλον βλέπαμε άλλα παιχνίδια!
Όπως είπα, όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του (αλλά και πριν από αυτήν) συνεχώς τον έκραζα ως πρώην παίκτη.
Ε, τώρα αυτό που είδα στα πρώτα δύο φιλικά δεν είναι εικόνα πρώην παίκτη.
Θα δούμε...

"Επιτυχία είναι να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου"
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Σεπ 15, 2024 10:58 pm

Τον Tyler τον είχα λατρεία όταν ήρθε και τον έχω και τώρα που είναι στην καλύτερη ηλικία και χαίρομαι που ο Μπαρτζω τον γουστάρει και τον βάζει να παίζει πολλά λεπτά.

Walkup Pap θέλουν χρόνο. Τουλάχιστον ο Τόμας αμυντικά είναι σκύλος κλασσικά και δεν επιχειρεί σουτ χωρίς λόγο όπως αναγκαζόταν πέρσι.

Για Φουρνιε θα δούμε. Θέλει χρόνο και φαίνεται. Εγώ νομίζω έχει όρεξη αλλά θέλει παιχνίδια. Στην Α1 θα πρέπει να βαράει 25αρια και 30αρια σε χρόνους να βρει την φόρμα του. Πιστεύω μέχρι τον Νοέμβρη θα φανεί αν θα προσφέρει ή όχι.

Άβαταρ μέλους
Jimmyrogue84

euroleague
Reactions:

Κυρ Σεπ 15, 2024 11:00 pm

karamelitsa έγραψε:
montechristo έγραψε:
Κυρ Σεπ 15, 2024 10:24 pm

'Ημουν από αυτούς που είχα ισχυρότατες επιφυλάξεις για Φουρνιέ, συγκεκριμένα αν ήρθε για να παίξει ή για να κολλήσει ένσημα.
Στα δύο παιχνίδια που τον είδα τείνω να δεχτώ ότι ήρθε για να παίξει. Μου δείχνει ορεξάτος. Στα δύο παιχνίδια έψαχνε περισσότερο την πάσα, αλλά αυτό μάλλον ήταν προπονητική επιλογή.
Αν αυτο που είδες εσυ σου μοιάζει ότι ήρθε για να παίξει, είναι ορεξάτος κλπ. Μάλλον παρακολουθούμε άλλο άθλημα.,,αυτο που είδα εγώ είναι ότι είναι νωχελικός, βγάζει μια βαρεμάρα, δεν παίρνει προσπάθειες και όσες παίρνει δεν είναι κάλες, στην άμυνα είτε χάνεται είτε αργεί και απλά βγάζει καμία πάσα. Μακάρι να αλλάξει αλλά όσο λίγο είδα δεν μου άρεσε καθόλου. Η εικόνα του είναι για πρώην παίκτη, φυσικά είναι νωρίς ακόμα ….
Το μπάσκετ του Μπαρτζώκα το ξέρουμε!Δε θέλει one man show, ζητάει πάσες και μετά σουτ ελεύθερα ή κόψιμο και ταϊσμα στη ρακετα.Το πιο λογικό είναι να χει πέσει χαλιναράκι στην αρχή για να καταλάβει και καλά ο Φουρνιέ το στυλ παιχνιδιού!Τώρα, 2 είναι τα τινά.....ή θα δεις τον Φουρνιέ σιγά σιγά να παίρνει προσπάθειες μέσω του στυλ της ομάδας ξεψαρώνοντας ή θα τον δεις στο περίπου όπως στα 2 αυτά ματς (προφανώς κ λιγο καλύτερο) επειδή δε θα τη παλεύει να μην έχει το ελευθέρας να κάνει αυτά που ξέρει να κάνει.....Ευτυχώς για μας με Βιλντόζα-Ντόρσεϊ κι Έβανς όταν επιστρέψει, δεν νομίζω ότι θα υπάρχει θέμα στο μακρινό σουτ αν βάλεις και Πίτερς-Βεζένκοβ.

Άβαταρ μέλους
karamelitsa

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Κυρ Σεπ 15, 2024 11:09 pm

Jimmyrogue84 έγραψε:
karamelitsa έγραψε:

Το μπάσκετ του Μπαρτζώκα το ξέρουμε!Δε θέλει one man show, ζητάει πάσες και μετά σουτ ελεύθερα ή κόψιμο και ταϊσμα στη ρακετα.Το πιο λογικό είναι να χει πέσει χαλιναράκι στην αρχή για να καταλάβει και καλά ο Φουρνιέ το στυλ παιχνιδιού!Τώρα, 2 είναι τα τινά.....ή θα δεις τον Φουρνιέ σιγά σιγά να παίρνει προσπάθειες μέσω του στυλ της ομάδας ξεψαρώνοντας ή θα τον δεις στο περίπου όπως στα 2 αυτά ματς (προφανώς κ λιγο καλύτερο) επειδή δε θα τη παλεύει να μην έχει το ελευθέρας να κάνει αυτά που ξέρει να κάνει.....Ευτυχώς για μας με Βιλντόζα-Ντόρσεϊ κι Έβανς όταν επιστρέψει, δεν νομίζω ότι θα υπάρχει θέμα στο μακρινό σουτ αν βάλεις και Πίτερς-Βεζένκοβ.
Θεωρητικά ο Φουρνιε ήρθε για να κάνει την διαφορά, ακούγαμε για μεταγραφή της Χρονιάς, αεροδρόμιο, άρθρα παντού….και δεν συμμαζεύεται…,αν είναι απλά να παίρνει 1-2 σουτακια και να βγάζει και καμία ασίστ καήκαμε. Σήμερα ήταν με διαφορά ο χειρότερος παίκτης της ομάδας. Δεν ειπα να βάζει 20αρες με το καλημέρα αλλά δεν είναι εικόνα αυτή που έδειξε για παίκτη που θα κάνει την διαφορά. Ελπίζω να βελτιωθεί γιατί για τους άλλους guard που ανέφερες κρατάω επιφυλάξεις, ο Ντορσευ είναι ο κλασικός Ντορσευ μια τους ύψους μια του βάθους, ο Βιλντοζα γενικά δεν με ενθουσιάζει σαν παίκτης και θεωρώ και σε εμάς θα είναι απλά άλλη μια συμπληρωματική λύση, ο Έβανς κάτσε να γυρίσει και το συζητάμε, με λίγα λόγια στον Φουρνιε έχω ρίξει όλες τις ελπίδες μου στα Guard και όλοι οι άλλοι ότι κάνουν.

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Αυτη τη στιγμη ο φουρνιε σκαουτινγκ κανει . Βλεπει τι ρολο βαρανε οι συμπαικτες του . Που κινουνται , ποιες ειναι οι μεριες τους . Με ποιους μπορει να ταιριαξει κλπ . Αφηνει το παιχνιδι να ερθει σε αυτον .

Σε οτι αφορα τον ελεφαντα μεσα στο δωματιο σιγουρα θα γινει προσπαθεια ολη την χρονια ωστε να κρυφτει αλλα σε τετοιο επιπεδο δεν αρκει η ομαδικη δουλεια . Θα πρεπει να προσπαθησει και ο ιδιος ο παικτης .

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος coach blue την Κυρ Σεπ 15, 2024 11:12 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στηβ Κερ

euroleague
Reactions:

Κυρ Σεπ 15, 2024 11:10 pm

Το στυλ του Φουρνιε αυτο ειναι.Νωχελικος δεν ειναι.Προσαρμογη κ κυρίως ρυθμό χρειάζεται.Η δουλειά του Μπαρτζω προφανως ειναι δυσκολότερη απο πχ απο Αταμαν γιατι έχει περισσότερους παίκτες να προσαρμόσει κ ενα νέο μεγαλύτερο ρόστερ να ..σεταρει κ μάλιστα θα πρέπει να δουλέψει κανα μήνα τουλαχιςτον χωρις τους δυο βασικούς Σέντερ.Το αν και πως θα το πετύχει και πως θα διαμορφωθεί το τελικό κ βασικό ροτεισον ειναι μια….περιπετεια.

Άβαταρ μέλους
Jimmyrogue84

euroleague
Reactions:

Κυρ Σεπ 15, 2024 11:11 pm

Κανένα συμπέρασμα δε μπορεί να βγει.Η ομάδα στους κοντούς η μισή είναι καινούργια, Βιλντόζα και Φουρνιέ ψάχνονται και θα ψάχνονται και στα πρώτα επίσημα ματς ακόμα.Και οι 2 με τον Έβανς που θα μπει στις γιορτές θα ναι καταλυτικοί για να πάρουμε τρόπαια.....Στο 4 υπάρχει πραγματικός πονοκέφαλος, μιλάμε για 2 τεσσάρια που ταν οι πρώτοι σκόρερ τα 2 τελευταία έτη και εναν ταλαντούχο παιχταρά που επίσης θεωρείται πολύτιμος!Στη θέση 2 άλλος πονοκέφαλος εκει, ειδικά όταν γυρίσει ο Έβανς.Προφάνως θα βλέπουμε λιγάκι και Πίτερς ή ακόμα και Φουρνιέ στο 3 για να βγαίνουν κι οι χρόνοι.....Καλό θα ήταν πάντως να υπάρχει και μια μικρή ελευθερία στους σκόρερς που έχουμε για να χουν ρυθμό μέσα στη σεζόν.Υπάρχει και ο κίνδυνος να γυρίσει μπούμερανγκ αυτή η πολυκοσμία στις 2 αυτές θέσεις και να χουμε παίκτες καλούς, εκτός ρυθμού......Η Α1 εδω, είναι σωτήρια τώρα από κει που λέγαμε ότι θα καταπονούνται κάποιοι παίκτες.

Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions:

Κυρ Σεπ 15, 2024 11:18 pm

karamelitsa έγραψε:

Υ.Γ. Μόλις είδα και την στατιστική -3 στο RKG ο χειρότερος παίκτης μας σήμερα από όσους έπαιξαν ο Φουρνιε.
Είχα γράψει και σε παλαιότερη συζήτηση ότι όποιος περιμένει να δει τον Φουρνιέ να έχει το άμεσο impact που είχε για παράδειγμα ο Ναν στον ΠΑΟ , θα απογοητευτεί.
Πολύ πιο κοντρολαρισμένος πνευματικά ο Γάλλος που ψάχνεται ακόμα στα συστήματα της ομάδας ώστε να απελευθέρωθει.

Ο Ναν για παράδειγμα σήμερα είχε 5/12 σουτ , ενώ αντίστοιχα ο Φουρνιέ όταν είδε ότι δεν τον πάει δεν το τράβηξε περισσότερο.
Προσοχή δεν συγκρίνω τους παίκτες , απλά νομίζω ότι κάποιοι περίμεναν πως ο Γάλλος θα είναι ο Ναν του Ολυμπιακού, ενώ παρά το γεγονός ότι και οι δύο παίκτες είναι επιθετικές μηχανές , διαφέρουν μεταξύ τους πάρα πολύ σε αγωνιστικό στυλ.

Η λογική λέει ότι ο Φουρνιέ με την δεδομένα τεράστια εμπειρία θα βρει τον δρόμο του σύντομα και ο φετινός Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια να τον εντάξει ομαλά και χωρίς βιασύνες.

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Σεπ 15, 2024 11:18 pm

Εμένα δεν μου άρεσε ο Ολυμπιακός σήμερα, πολύ μπερδεμένος. Ούτε στην άμυνα μου άρεσε ιδιαίτερα ειδικά χωρίς τον Γουοκαπ μέσα.

Κοουτς τον φουρνιε δεν τον πήρες για να περιμένει στις γωνιές και μόλις πάρει την μπάλα να πασάρει, δεν είναι μπραζντεικις. Ο φουρνιε σχεδόν σε κάθε φάση πρέπει να βγαίνει να παίρνει την μπάλα και να αποφασίζει αν θα εκτελέσει η θα δημιουργήσει.

Ο Ντόρσεϊ δεν φοβάται και μπράβο του που παίρνει πρωτοβουλίες, προφανώς δεν θα τα βάζει πάντα, αν τα έβαζε δεν θα ήταν ο Ντόρσεϊ αλλά ο Σπανούλης.

Άβαταρ μέλους
Jimmyrogue84

euroleague
Reactions:

Κυρ Σεπ 15, 2024 11:22 pm

karamelitsa έγραψε:
Jimmyrogue84 έγραψε:

Θεωρητικά ο Φουρνιε ήρθε για να κάνει την διαφορά, ακούγαμε για μεταγραφή της Χρονιάς, αεροδρόμιο, άρθρα παντού….και δεν συμμαζεύεται…,αν είναι απλά να παίρνει 1-2 σουτακια και να βγάζει και καμία ασίστ καήκαμε. Σήμερα ήταν με διαφορά ο χειρότερος παίκτης της ομάδας. Δεν ειπα να βάζει 20αρες με το καλημέρα αλλά δεν είναι εικόνα αυτή που έδειξε για παίκτη που θα κάνει την διαφορά. Ελπίζω να βελτιωθεί γιατί για τους άλλους guard που ανέφερες κρατάω επιφυλάξεις, ο Ντορσευ είναι ο κλασικός Ντορσευ μια τους ύψους μια του βάθους, ο Βιλντοζα γενικά δεν με ενθουσιάζει σαν παίκτης και θεωρώ και σε εμάς θα είναι απλά άλλη μια συμπληρωματική λύση, ο Έβανς κάτσε να γυρίσει και το συζητάμε, με λίγα λόγια στον Φουρνιε έχω ρίξει όλες τις ελπίδες μου στα Guard και όλοι οι άλλοι ότι κάνουν.
Τους δημοσιογράφους τους ξέρουμε καλά, πρέπει να πουν και σε ποια τουαλέτα πάει για να κάνουν το κομμάτι τους, ο Φουρνιέ δεν είναι ο μεσσιας που θα πάρει μόνος του πρωτάθλημα και ευρωλίγκα, είναι παίκτης κλάσης σίγουρα του 30-35% τρίποντο και περισσότερο θέλει προσωπικές ενέργειες παρά να δημιουργεί για τους άλλους.Θέλει χρόνο και μια ελευθερία παραπάνω για να νιώσει πιο άνετα....Θα το δούμε στη πορεία πόση θα χει γιατι δε καλουπώνονται κι όλοι.Αν ο Έβανς είναι ο Εβανς της Ζαλγκίρις πάντως, δε θα μας απασχολήσει και τόσο ούτε η σταθερότητα του Ντόρσεϊ ούτε αν θα βάζει 10 ή 15 πόντους ο Φουρνιέ.Κομμουνιστικά μπάσκετ πάντως με τέτοιο ρόστερ και τέτοιους παίκτες δεν αρμόζουν φέτος.....

Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Κυρ Σεπ 15, 2024 11:30 pm

Πολύ ανταγωνιστικό για φιλικό ματς προετοιμασίας το αποψινό, χόρτασε το μάτι μας μπάσκετ επιπέδου πλέι-οφ Ευρωλίγκας.

Κατά τα φαινόμενα και ανεξάρτητα από την επιθετική ποιότητα που διαθέτει το ρόστερ των ερυθρόλευκων, ο Μπαρτζώκας δεν δείχνει διατεθειμένος να απεμπολήσει την αμυντική σκληρότητα από το στυλ της ομάδας. Η αμυντική συνέπεια θα είναι πολύ σωστά και φέτος σημαντικό όπλο στο αγωνιστικό στυλ του Ολυμπιακού, όπως και η συνεχής κίνηση χωρίς την μπάλα, οι διαρκείς πάσες, η αναζήτηση της έξτρα πάσας και του ελεύθερου παίκτη, όπως και η επιδίωξη συνεργασιών.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο Φουρνιέ δείχνει διατεθειμένος να γίνει μέρος αυτού του στυλ παιχνιδιού. Οι Βεζένκοφ και Ντόρσει που έχουν την παλαιότερη εμπειρία είναι προφανώς πιο εξοικειωμένοι με το όλο περιβάλλον και τον τρόπο λειτουργίας του κλαμπ, και γι' αυτό φαίνονται πιο έτοιμοι να αναλάβουν τον ρόλο που τους αναλογεί μέσα στο παρκέ.

Σε κάθε περίπτωση η ομάδα χρειάζεται τον χρόνο της, και θα τον έχει μέχρι να ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις, για να δουλευτεί σωστά ώστε να γίνει ο καθένας το κατάλληλο γρανάζι στην καλολαδωμένη μηχανή που έχει στο μυαλό του ο κόουτς Μπι.

TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Σεπ 15, 2024 11:38 pm

coach blue έγραψε:
Κυρ Σεπ 15, 2024 10:44 pm
TakeshyKurosawa1 έγραψε:

Γκος,Κάναν,Γουόκαπ στα κρίσιμα σημεία και στα τελειώματα δεν έπαιρναν τρίποντο..
Ειχε παρει φαση iso ο κανααν με το παιχνιδι ισοπαλο και τελευταια επιθεση δικη μας ;
Έτσι θυμάμαι γενικά όχι μόνο τελευταία φάση αλλά και 1,5 λεπτό πριν το τέλος και έτσι..

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Σεπ 16, 2024 12:04 am

1. Σκληρο παιχνιδι. Αυτη η φενερ θα ειναι σιγουρα στην τετραδα. Επισης πρωτη φορα εζω δει τον γουιλμπεκιν να ψαχνει τοσες φορες την εξτρα πασα. Παντως εναν παικτη χηλευω απο το ροστερ τους και αυτος ειναι η αδυναμια μου ο κολσον.

2.Ο ντορσει ειναι ο ντορσει αλλα δεν θα κρυφτει πορτε. Καποτε θα παιρνει παιχνιδια μονος του και καποτε θα ειναι βαριδι. Με δεδομενο το βαθος του ροστερ δεν θα με χαλουσε καθολου μα ξερω οτι μπορω να εχω τετοιο οπλο στη φαρετρα μου.

3. Ο βιλντοζα μου αρεσει ολο και περισσοτερο στο πως μπορει να δεσει στην ομαδα.

4. Ο φουρνιε εκανα ενα σχολιο πριν 3-4 μερες. Ο παικτης θα προσπαθησει να μην ειναι αρνητικος για την ομαδα του με σκοπο να φορτσαρει μετα τις γιορτες. Θεωρω οτι μεχρι τον Νεμβριο θα δουμε τα πρωτα δειγματα.

5. Το πιτερς βεζενκοφ δεν με χαλαει καθολου και ας μην μπηκαν τα σουτ σημερα.

6. Το σχημα με 3 γκαρντ φαινεται θα το δουμε αρκετα φετος

Άβαταρ μέλους
montechristo

nba
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 5

Δευ Σεπ 16, 2024 12:43 am

karamelitsa έγραψε:
Jimmyrogue84 έγραψε:

Καταστραφήκαμε!!!

"Επιτυχία είναι να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου"
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Δευ Σεπ 16, 2024 12:46 am

Jimmyrogue84 έγραψε:
Κυρ Σεπ 15, 2024 11:22 pm
karamelitsa έγραψε:

Τους δημοσιογράφους τους ξέρουμε καλά, πρέπει να πουν και σε ποια τουαλέτα πάει για να κάνουν το κομμάτι τους, ο Φουρνιέ δεν είναι ο μεσσιας που θα πάρει μόνος του πρωτάθλημα και ευρωλίγκα, είναι παίκτης κλάσης σίγουρα του 30-35% τρίποντο και περισσότερο θέλει προσωπικές ενέργειες παρά να δημιουργεί για τους άλλους.Θέλει χρόνο και μια ελευθερία παραπάνω για να νιώσει πιο άνετα....Θα το δούμε στη πορεία πόση θα χει γιατι δε καλουπώνονται κι όλοι.Αν ο Έβανς είναι ο Εβανς της Ζαλγκίρις πάντως, δε θα μας απασχολήσει και τόσο ούτε η σταθερότητα του Ντόρσεϊ ούτε αν θα βάζει 10 ή 15 πόντους ο Φουρνιέ.Κομμουνιστικά μπάσκετ πάντως με τέτοιο ρόστερ και τέτοιους παίκτες δεν αρμόζουν φέτος.....
Εμπειρικά πάντως σχεδόν το 90% των παικτών που έρχονται, από τις πρώτες μέρες μπορείς να δεις αν θα βγει ή όχι…,όσοι παιζουν άσχημα στην αρχή έτσι μένουν και όσοι είναι καλοί εξαρχής το δείχνουν και σε όλη την χρόνια .π.χ. Ο νέος Σέντερ του Παναθηναϊκού με το καλημέρα έβαλε 20αρα και έδειξε τις προσθέσεις του.
Τώρα αν εμείς χαϊδευόμαστε και λεμε για τον super star Φουρνιε που έχει φάει το NBA με το κουτάλι και έχει και ένα σκασμό ματς με την Εθνικής Γαλλίας ότι θέλει μήνες να προσαρμοστεί μάλλον κάτι έχουμε κάνει λάθος,…εγώ προσωπικα πολύ φοβάμαι ότι ο Φουρνιε είναι πρώην παίκτης, 2 χρόνια ουσιαστικά βολοδέρνει στο NBA με απίστευτη πτώση ενώ και στην Εθνική Γαλλίας φέτος ήταν μετριότατος…μακάρι να βρει τον χαμένο εαυτό του απλά τα πρώτα δείγματα για μένα δεν είναι θετικά….

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”