Euroleague 2024-2025 offtopic

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Jimmyrogue84

euroleague
Reactions: 552
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Σεπ 22, 2024 5:33 pm

Βλέποντας λίγο προσεχτικά το ρόστερ όλων των ομάδων είναι εμφανές ότι αυτοί που ενισχύθηκαν περισσότερο, είναι οι 2 ελληνικές ομάδες, μισό κλικ η Φενέρ (ερωτηματικό οι ψηλοί της για είναι κ ολίγον μαθουσάλες κ τους βλέπω να τρεχουν χειμωνιάτικο για αμερικανό αλτικό ψηλό), ενω ενδιαφέρον θα χουν η Εφές κι η Παρτιζάν.....Βλέπω κατρακύλα για Μπάρτσα και Μακάμπι.

Εκ πρώτης όψεως:
Θέσεις τετράδας-> ΠΑΟ,ΟΣΦΠ,ΡΕΑΛ,ΦΕΝΕΡ
Θέσεις playoff, "ακουμπάνε" και 4αδα->
ΜΟΝΑΚΟ,ΕΦΕΣ,ΜΠΑΡΤΣΑ,
Θέσεις playin, ακουμπάνε και 6αδα->
ΠΑΡΤΙΖΑΝ,ΜΙΛΑΝΟ
Για να συμπληρώσουν το καρέ της 10αδας->
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ,ΒΙΡΤΟΥΣ,ΜΑΚΑΜΠΙ

και μετά πιο πίσω όλοι οι άλλοι.

Δυστυχώς προστέθηκε φέτος και 3η ομάδα απ τη Γαλλία για να κάνει παρέα στη Βιλερμπάν στις τελευταίες θέσεις και τίποτα παραπάνω.Θα μου πεις και ποιος να μπαινε;

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2451
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Σεπ 22, 2024 8:08 pm

shaq7 έγραψε:
Σάβ Σεπ 21, 2024 8:54 pm
Βλέπω το Ρεάλ μπαρτσα και η Ρεάλ παιζει τρομακτικά καλά για την εποχή ..Εχω δει όλες τις ομάδες που ναι για 8δα και είναι 1-2 επίπεδα πάνω..εκεινος ο φελιζ εντωμεταξύ παίζει να βγει ρουκι της χρονιάς..μόνο εκεινος ο μειζ δεν μου γεμίζει το μάτι..
Δεν μου γεμίζει το μάτι η Ρεαλ. Αν δεν κάνουν μεταγραφή και πάνε με τον Deck για βασικο 4αρι θα έχουν θέμα, ο Αργεντίνος είναι ευπαθής σε τραυματισμούς και κάνει κάθε χρόνο γύρω στα 10-15 ματς. Όποτε μένει εκτός θα πρέπει να βγαίνει η θέση "4" είτε με τον Hezonja που δεν μπορει/δεν θέλει να παίξει εκεί, ειδικά αμυντικά, είτε με τον Garuba που είναι τέρμα ασουτος και θα τους καταστρέφει το spacing.

Επίσης ο Rathan Mayes μου φαίνεται μια αποτυχημένη έκδοση του Grant και ο Feliz αν και καλος σκορερ, δεν μπορεί να δωσει τη δημιουργία που έφερνε ο Sergi Rodriguez από τον πάγκο πέρσι. Θα έχουν θέμα όποτε είναι ο Campazzo στον πάγκο (όπως είχε και ο ΠΑΟ πέρσι όποτε δεν έπαιζε ο Σλουκας).

0
Άβαταρ μέλους
Jimmyrogue84

euroleague

Κυρ Σεπ 22, 2024 11:22 pm

Η Ρεαλ γενικά είναι ενα κλικ πιο αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι.Της λείπει κι ενα γκαρντ δημιουργός.Η Μπάρτσα είναι 2 κλικ πιο κάτω.Κι οι 2 περιμένουν από Αμέρικα μεριά κανέναν κομμενο, φαίνεται αυτό.

0
JohnnyPao

champion

Δευ Σεπ 23, 2024 12:47 am

Jimmyrogue84 έγραψε:
Η Ρεαλ γενικά είναι ενα κλικ πιο αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι.Της λείπει κι ενα γκαρντ δημιουργός.Η Μπάρτσα είναι 2 κλικ πιο κάτω.Κι οι 2 περιμένουν από Αμέρικα μεριά κανέναν κομμενο, φαίνεται αυτό.
Της Ρεαλ της λείπει πρώτα από όλα ένα 4/3αρι με σουτ αντί του Γιαμπουσελε. Κατα δεύτερον, ναι ιδανικά θα ήθελε και έναν μπακαπ δημιουργό, αλλά οκ αυτό σώζεται.

Η Μπαρτσα είναι αισθητά ενισχυμένη θα έλεγα. Ποιον έχασε από πέρσι? Τους Γιοκουμπαιτις και Ντα Σιλβα που ηταν Non Factors και τους Ρουμπιο και Καλινιτς που οκ σιγά την απώλεια. Αντιθέτως, προσέθεσε τον παιχταρά Chimezie Metu (βέβαια αυτός είναι 5αρι και όχι 4αρι που τον βάζουν), τον Punter, τον πολύ καλό αμυντικό Justin Anderson στο "3", τον ελπιδοφόρο Nunez και για κάποιον ανεξήγητο λόγο πήραν και τον Fall. Επίσης περιμένουν και step up από τον Brizuela. Είναι σίγουρα καλύτεροι από πέρσι, το ερώτημα είναι αν είναι αρκετά καλύτεροι για να πετύχουν το κάτι παραπάνω φέτος (final 4 και πρωτάθλημα στην ACB).

ΥΓ. Η Μαλαγα θα έμπαινε 8αδα γιουρολιγκ?

0
balkanwarrior

junior
Reactions: 204
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Σεπ 23, 2024 12:50 am

Ο Penarroya πως βρέθηκε στον πάγκο της Barcelona;; Πολυ άκυρο μου φαίνεται.

0
Άβαταρ μέλους
Jimmyrogue84

euroleague

Δευ Σεπ 23, 2024 12:55 am

JohnnyPao έγραψε:
Jimmyrogue84 έγραψε:
Της Ρεαλ της λείπει πρώτα από όλα ένα 4/3αρι με σουτ αντί του Γιαμπουσελε. Κατα δεύτερον, ναι ιδανικά θα ήθελε και έναν μπακαπ δημιουργό, αλλά οκ αυτό σώζεται.

Η Μπαρτσα είναι αισθητά ενισχυμένη θα έλεγα. Ποιον έχασε από πέρσι? Τους Γιοκουμπαιτις και Ντα Σιλβα που ηταν Non Factors και τους Ρουμπιο και Καλινιτς που οκ σιγά την απώλεια. Αντιθέτως, προσέθεσε τον παιχταρά Chimezie Metu (βέβαια αυτός είναι 5αρι και όχι 4αρι που τον βάζουν), τον Punter, τον πολύ καλό αμυντικό Justin Anderson στο "3", τον ελπιδοφόρο Nunez και για κάποιον ανεξήγητο λόγο πήραν και τον Fall. Επίσης περιμένουν και step up από τον Brizuela. Είναι σίγουρα καλύτεροι από πέρσι, το ερώτημα είναι αν είναι αρκετά καλύτεροι για να πετύχουν το κάτι παραπάνω φέτος (final 4 και πρωτάθλημα στην ACB).

Δεν έχω ιδέα για Μάλαγα αλλά σίγουρα θα τη προτιμούσα αντι της Παγί στην ευρωλίγκα (με γαλλική προφορά) η οποία θαρρώ ότι οτι απλώς θα πλαισιώσει τη τελευταία 4άδα.Η Μάλαγα είναι και κατά της ευρωλίγκας, αν και θα έσπαγε καρύδια στην έδρα της ακόμα και των φαβορί.Γράψε λάθος για Μπάρτσα, είχα την εντύπωση ότι είχαν φύγει περισσότεροι.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6639
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Σεπ 23, 2024 1:16 am

η ρεαλ λογικα ψοφησε απο το ματς με την μπαρτσα..εγω ετσι που τους ειδα αν πανε φ4 θα ναι στα φαβορι,δεν εχουν βαθος αλλα εχουν τρομακτικη ποιοτητα με καμπατσο μουσα χεζονια ντεκ ταβαρες ιμπακα ..και θα σεληνιαστει και ο γιουλ ..ειναι και ο γκαρουμπα και ο φελιζ.. Μακαρι να μεινουν εκτος φ4 θα πω εγω..Μου θυμιζουν την εφες του 22.

Η μπαρτσα δεν μου γεμιζει το ματι ουτε φετος..οκ αν κανει τρελο στεπ απ ο νουνεζ με τον μπριζουελα το βλεπω.αλλιως οχι..
Τους βαζω στο ιδιο καζανι με εφες..η οποια ομως αν καπως δεσει ειναι πολυ πιο επικινδυνη με λαρκιν νουορα και αυτους..αν κανει χρονια μπασκονιας και ο αλλος ο τομπσον πχ.

0
JohnnyPao

champion

Δευ Σεπ 23, 2024 1:18 am

Jimmyrogue84 έγραψε:
Δευ Σεπ 23, 2024 12:55 am
JohnnyPao έγραψε:

Δεν έχω ιδέα για Μάλαγα αλλά σίγουρα θα τη προτιμούσα αντι της Παγί στην ευρωλίγκα (με γαλλική προφορά) η οποία θαρρώ ότι οτι απλώς θα πλαισιώσει τη τελευταία 4άδα.Η Μάλαγα είναι και κατά της ευρωλίγκας, αν και θα έσπαγε καρύδια στην έδρα της ακόμα και των φαβορί.Γράψε λάθος για Μπάρτσα, είχα την εντύπωση ότι είχαν φύγει περισσότεροι.
Εγω ούτε την Παρί την ξεγραφω, ναι στο πάτο της βαθμολογίας θα μείνει φέτος, αλλά δεν έχει και τα χάλια της Αλμπα ας πουμε. Με την Αλμπα στο μεταξυ το πρόβλημα δεν είναι το ροστερ της αλλά αυτή η νοοτροπία ότι και να χάσω δεν τρέχει τίποτα, οι Παριζιάνοι μου φαίνονται πιο ανταγωνιστικοι. Παρουσιάζουν ένα καινούριο αγωνιστικό μοντελο για τα δεδομένα της Ευρώπης, πιο fast paced, στα πρότυπα του ΝΒΑ, έχουν ενδιαφέρον προπονητή και φυσικά ξεκλειδώνουν ολόκληρη την αγορά του Παρισιού για τη λίγκα που θα φέρει έσοδα. Φαντάζομαι έχουν και ένα καποιο fan base λόγω ποδοσφαιρου. Την Ασβελ την περιμένουμε τόσα χρόνια και το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ένα ωραίο γήπεδο, το μπατζετ και οι επιλογές προπονητών και παιχτών στα ίδια χάλια τόσο καιρό. Καλά την Αλμπα ελπίζω να μην την ξαναδουμε. Αν πάντως η Παρι πει του χρόνου ότι μπορεί να ανεβάσει το μπατζετ της εγώ δεν θα έλεγα όχι στο να μείνει.

Είναι σημαντικό να πούμε κάπου εδώ πως με τους νέους κανόνες του salary cap έχει τεράστια σημασία για την λίγκα να συμμετέχουν ομάδες με πολλά έσοδα. Πχ είναι πιο σημαντικό να υπάρχει η Ζαλγκιρις και η Παρτιζαν που φέρνουν έσοδα από εισιτήρια κλπ ή ομάδες με χορηγίες (πχ παλιά η Ζενιτ) παρα ομάδες με τεράστια μπατζετ αλλά χωρίς έσοδα. Αυτό το λέω γιατί το μαξιμουμ μπατζετ το 2027 μιας ομάδας θα οριστεί από τον μέσο όρο εσόδων όλων των ομάδων μαζί.

ΥΓ. Μου κάνει τεράστια εντύπωση η Μαλαγα. Στο ίδιο επίπεδο με Βαλενθια και Μπασκονια είναι αγωνιστικα, αλλά έχει πάρει BCL, super Cup Ισπανίας τώρα, πέρσι στην ACB νομίζω έφτασε και στον τελικό, ενώ πήρε και το international cup απέναντι στην g-league United. Δεν θα μπορούσε να πάει πιο καλά το 2024 για αυτούς!

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1374

Δευ Σεπ 23, 2024 2:45 pm

Η εφες στη βραδια της θα ριχνει εικοσαρες σε ομαδες φαιναλ φορ και στην κακη της θα χανει απο ομαδα που θα παλευει για τα πλει ιν .

Αν καταφερει και σταθεροποιηθει θα ειναι στις ομαδες που θα παλεψουν για φαιναλ φορ .

0
Tsilarxos

a1greece
Reactions: 1054
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Olympiakos
Προειδοποιήσεις: 5

Δευ Σεπ 23, 2024 5:03 pm

Η Παρτιζάν στο μάτς με παο μου άρεσε. Αν κάνει και κάποια προσθήκη ψηλού πίσω από τον Ταιρικ Τζόουνς μέσα στη χρονιά για βάθος μπορεί να χτυπήσει φάιναλ φορ . Έχει γεμίσει καλά την περιφέρεια της.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6639
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Σεπ 23, 2024 5:43 pm

Η παρτιζαν δεν εχει και τον ντειβις?Μπορει να παιξει και ο ποκου εκει υπο προυποθεσεις..Μια χαρα τους κοβω και στο 5..
αν δεσει γρηγορα και δεν χασει πολυ εδαφος θα μπει σιγουρα 8δα,βασικα ακομα και πλει ιν να μπει παλι θα περασει στους 8 μετα..Απλα μετα θα πεσει πανω σε ολυμπιακο παο η ρεαλ το πιθανοτερο οποτε δεν βλεπω πως μπορει να μπει φ4.

0
Tsilarxos

a1greece
Reactions: 1054
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Olympiakos
Προειδοποιήσεις: 5

Δευ Σεπ 23, 2024 7:33 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Σεπ 23, 2024 5:43 pm
Η παρτιζαν δεν εχει και τον ντειβις?Μπορει να παιξει και ο ποκου εκει υπο προυποθεσεις..Μια χαρα τους κοβω και στο 5..
αν δεσει γρηγορα και δεν χασει πολυ εδαφος θα μπει σιγουρα 8δα,βασικα ακομα και πλει ιν να μπει παλι θα περασει στους 8 μετα..Απλα μετα θα πεσει πανω σε ολυμπιακο παο η ρεαλ το πιθανοτερο οποτε δεν βλεπω πως μπορει να μπει φ4.
Καλά λες τον είχα ξεχάσει τον Ντέιβις. Νόμιζα μόνο τον κοπριβιτσα έχουν. Οπότε κομπλέ είναι

0
Christofis

euroleague
Reactions: 1298
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Σεπ 23, 2024 7:58 pm

Η παρτιζαν εχει πολυ καλο ροστερακι. Απλα επειδη ειναι ομαδα Ομπραντοβιτς απο τα Χριστουγεννα και μετα την βλεπω να αποδιδει.

Η ρεαλ αν δεν καθαριζει νωρις τα παιχνιδια στο τελος θα ειναι με τη γλωσσα εξω οι βασικοι. Η μπαρτσελονα ειναι ενισχυμενη σε αχεση με περυσι
Αλλα εχει παλι μετριο αβγαλτο προπονητη.

0
assistant

nba
Reactions: 1714
Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas

Δευ Σεπ 23, 2024 8:51 pm

Ρεαλ
Παο
Ολυ
Μπαρτσα
Παρτιζαν
Μονακο
Φενερ
Εφες
Ζαλγκιρις
Αστερας
Βιρτους
Μπασκονια
Μπαγερν
Αρμανι
Μακαμπι
Βιλερμπαν
Παρι
Αλμπα

τα καθιερωμενα μου power rankings χωρις περαιτερω αναλυση λογω ελλειψης χρονου....αντε με το καλο ν αρχισει η χρονια,λιγες μερες εμειναν.....

0
Christofis

euroleague
Reactions: 1298
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Σεπ 23, 2024 9:26 pm

assistant έγραψε:
Δευ Σεπ 23, 2024 8:51 pm
Ρεαλ
Παο
Ολυ
Μπαρτσα
Παρτιζαν
Μονακο
Φενερ
Εφες
Ζαλγκιρις
Αστερας
Βιρτους
Μπασκονια
Μπαγερν
Αρμανι
Μακαμπι
Βιλερμπαν
Παρι
Αλμπα

τα καθιερωμενα μου power rankings χωρις περαιτερω αναλυση λογω ελλειψης χρονου....αντε με το καλο ν αρχισει η χρονια,λιγες μερες εμειναν.....
Παο
Ολυμπιακος
Φενερμπαχτσε
Ρεαλ
Μονακο
Μπαρτσελονα
Παρτιζαν
Εφες
Αρμανι
Αστερας
Μακαμπι
Μπασκονια