Euroleague Round 3 : Paris Basketball vs Panathinaikos AKTOR Athens

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5683
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Οκτ 15, 2024 11:40 pm

Πάντως από το ματς με τον ΠΑΟΚ είχε φανεί ότι δεν θα ναι εύκολο το σημερινό.. Βαριά ήττα σχετικά αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα δεν λέει κάτι

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
brandon_roy

a1greece
Reactions: 564

Τρί Οκτ 15, 2024 11:41 pm

Anubis έγραψε:
Τρί Οκτ 15, 2024 11:38 pm
Αντιαθλητικο δεν ειναι το φαουλ οταν η μπαλα δεν εχει μπει μεσα στο παρκε απο επαναφορα; Δίνεται τεχνική ποινή, έχει αλλάξει ο κανονισμός;
Καλά άστο σήμερα έχει βιαστεί η λογική γενικότερα, μην ασχολείσαι με τους πορτοκαλί.

1
1 Εικόνα
Elvetos

a1greece
Reactions: 648
Αγαπημένος παίκτης: ΔΔ
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Conan1982 έγραψε:
Τρί Οκτ 15, 2024 11:21 pm
Elvetos έγραψε:
Τρί Οκτ 15, 2024 11:11 pm

Καμία ομάδα της Euroleague δεν μπορείς να κερδίσεις στο χαλαρό. Αν κατέβεις ασόβαρος εκτός έδρας θα χάσεις απο όλες τις ομάδες με πάνω απο 50% πιθανότητες. Δούλεψε μου τις πιθανότητες με το σενάριο που σου λέω εγώ, και με αυτό που μου λές εσύ, και δείξε μου πως μπορείς να κάνεις maximize τις νίκες σου με το δικό σου σενάριο.
Για τρία δεκάλεπτα παριστάνουμε τους τροχονόμους. 70 πόντοι μετά απο 30 λεπτά. Προφανώς και οι παίκτες και ο πάγκος ήταν ασόβαροι.
Δεν μπορώ να ξέρω πιθανότητες έστω υποθετικά ότι με την Παρί από το 80% πέφτεις στο 70% και με την Ρεάλ από το 55% ανεβαίνεις στο 70%.
Για 2 νικες από 44% πας στο 49% για καμιά νίκη από 22,5% σε 9%.

Θέλω να πω είναι θέμα εκτίμησης, δεν υπήρχε περίπτωση να μην μπορώ να το υποστηρίξω βάζοντας ότι νουμερα με βολεύουν :D
σε μια άλλη διπλή θα διαφέρουν και οι συνθήκες.και δεν είναι ότι προπονητής και παίκτες έχουν μάστερ στην θεωρία πιθανοτήτων.
Αν δεν μπορείς να ξέρεις πιθανότητες τότε αυτή η συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα. Όταν κάνουμε μια εκτίμηση σε τέτοιο επίπεδο, πάντα αυτή πρέπει να γίνεται quantitatively και βασισμένη σε κάποιο data analysis. Ένα inference που λέμε στην στατιστική με βάση παλιά data ας πούμε. Μου φαίνεται παράλογο απο το χτυπάω ένα ματς, στο κατεβαίνω χαλαρά οτι θα πάς απλά απο το 80 κάτω στο 70%. Για μένα αν δεν το χτυπήσεις σίγουρα πας στο 50 η παρακάτω. Τώρα κάνω και εγώ εικασίες προφανώς αλλά νομίζω είμαι πιο κοντά στην ρπαγματικότητα.
Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι πως τα νούμερα που λες για την Ρεάλ είναι εκτός πραγματικότητας. Αν δείς το ιστορικό, δεν νομίζω οτι έχουμε ούτε 10% σε νίκες μέσα στην Μαδρίτη. Άρα πως πάμε απο το 55 στο 70? Αν πάρουμε υπόψη οτι η Ρεάλ δεν είναι στα καλά της, και εμείς είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, δεν νομίζω πάλι οτι μπορεί να περιμένεις πάνω απο 30% στην Μαδρίτη και να το χτυπήσεις το ματς.
Να ξές πάντως και με βάση τα νούμερα σου που για μένα είναι εκτός πραγματικότητας, πάλι το ίδιο είναι.
Για να κάνεις maximize τις νίκες σου πρέπει να δεις ποια τακτική σου κάνει maximize το expected value νικών.
Με βάση τα νούμερα σου έχεις expected value νικών 1.4 στην μια περίπτωση, και 1.35 στην άλλη, δηλαδή το ίδιο. Εγώ πιστεύω οτι αν κάνουμε αυτό το inference, με βάση παλιά data, και χρησιμοποιήσουμε τα παλιά data ως prior distributions, και φτιάξουμε τα τα ενδεχόμενα για τα οποία μιλάμε παραπάνω, θα δούμε οτι το σενάριο που υποστηρίζω, κάνει maximize τον expected αριθμό νικών.
Δεν σου λέω οτι έκανα την μαθηματική ανάλυση και είμαι σίγουρος, αλλά το gut feeling μου έχοντας εμπειρία σε τέτοια inferences, μου λέει οτι το σενάριο μου είναι κερδοφόρο long term.

0
SleeperMonk

senior
Reactions: 478

Τρί Οκτ 15, 2024 11:42 pm

Γενικά η διαιτησία είναι μυστήρια σε όλα τα παιχνίδια. Έβλεπα Άλμπα - Βιλερμπάν και απλά δεν καταλάβαινα.

Παίζει πολύ το διορθώνουμε το λάθος με λάθος, κάτι που μόνο προβλήματα φέρνει.

0
Elvetos

a1greece

Τρί Οκτ 15, 2024 11:43 pm

Conan1982 έγραψε:
Elvetos έγραψε:
Τρί Οκτ 15, 2024 11:11 pm

Καμία ομάδα της Euroleague δεν μπορείς να κερδίσεις στο χαλαρό. Αν κατέβεις ασόβαρος εκτός έδρας θα χάσεις απο όλες τις ομάδες με πάνω απο 50% πιθανότητες. Δούλεψε μου τις πιθανότητες με το σενάριο που σου λέω εγώ, και με αυτό που μου λές εσύ, και δείξε μου πως μπορείς να κάνεις maximize τις νίκες σου με το δικό σου σενάριο.
Για τρία δεκάλεπτα παριστάνουμε τους τροχονόμους. 70 πόντοι μετά απο 30 λεπτά. Προφανώς και οι παίκτες και ο πάγκος ήταν ασόβαροι.
Δεν μπορώ να ξέρω πιθανότητες έστω υποθετικά ότι με την Παρί από το 80% πέφτεις στο 70% και με την Ρεάλ από το 55% ανεβαίνεις στο 70%.

Θέλω να πω είναι θέμα εκτίμησης, δεν υπήρχε περίπτωση να μην μπορώ να το υποστηρίξω βάζοντας ότι νουμερα με βολεύουν :D
σε μια άλλη διπλή θα διαφέρουν και οι συνθήκες.και δεν είναι ότι προπονητής και παίκτες έχουν μάστερ στην θεωρία πιθανοτήτων.
btw πιστεύω οτι στο nba υπάρχει και ομάδα data analysts πίσω απο τις ομάδες, και τέτοια decisions δεν τα παίρνει κανένας προπονητής, αλλά βασίζονται educated quantitative guess :D

0
Άβαταρ μέλους
brandon_roy

a1greece
Reactions: 564

Τρί Οκτ 15, 2024 11:43 pm

SleeperMonk έγραψε:
Τρί Οκτ 15, 2024 11:42 pm
Γενικά η διαιτησία είναι μυστήρια σε όλα τα παιχνίδια. Έβλεπα Άλμπα - Βιλερμπάν και απλά δεν καταλάβαινα.

Παίζει πολύ το διορθώνουμε το λάθος με λάθος, κάτι που μόνο προβλήματα φέρνει.
Πρέπει να μπει ένας ref στο instant replay μόνο σαν το VAR για να βγαίνουν πιο γρήγορα οι αποφάσεις, δε γίνεται καθε τρεις και λίγο να διακόπτεται ο αγώνας για 5 λεπτά, νησάφι. Είναι να βγαίνεις από τα ρούχα σου εν τω μεταξύ που το κοιτάνε 2 ώρες και πάλι παίρνουν λάθος απόφαση στο τέλος. :drunk:

1
1 Εικόνα
Elvetos

a1greece

Τρί Οκτ 15, 2024 11:45 pm

shaq7 έγραψε:
Τρί Οκτ 15, 2024 11:29 pm
kojito έγραψε:
Τρί Οκτ 15, 2024 11:26 pm

Έχω την εντύπωση για ένα φάουλ του Nunn που δόθηκε αντιαθλητικό. Φαίνεται να έχει δίκιο (μάλλον υπερβολικό το σφύριγμα), αλλά δεν νομίζω να έχει τύχη η ένσταση.
Και τι μπορεί να αλλάξει με την ενσταση ; Να τιμωρηθεί ο διαιτητής λογικά , δεν βλέπω κάτι άλλο να μπορεί να γίνει
Που το κακό σε αυτό. Έκανες λάθος στην δουλειά σου σε αυτό το επίπεδο? Σπίτι σου. Υπάρχουν και άλλες δουλειές, δεν είναι όλα για όλους.

0
giorgos45

a1greece
Reactions: 283
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Οκτ 15, 2024 11:47 pm

Κακη βραδια σημερα οκ αλλα αυτο με τους διαιτητες δε γινεται να τα βλεπουμε αυτα!μιλαμε για φασεις ξεκαθαρες!δηλ ο χουαντσο τρωει αγκωνια κ κανει φαουλ?κ οι αλλοι μονο τους κοιτας κ πανε στις βολες για πλακα!δεν αξιζαμε τη νικη οκ αλλο αυτο αλλα οι διαιτητες τραγικοι δε σε αφηνουν!

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5683
Αγαπημένη θέση: SG, C

Elvetos έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Τρί Οκτ 15, 2024 11:29 pm

Και τι μπορεί να αλλάξει με την ενσταση ; Να τιμωρηθεί ο διαιτητής λογικά , δεν βλέπω κάτι άλλο να μπορεί να γίνει
Που το κακό σε αυτό. Έκανες λάθος στην δουλειά σου σε αυτό το επίπεδο? Σπίτι σου. Υπάρχουν και άλλες δουλειές, δεν είναι όλα για όλους.
Δεν είπα ότι είναι κακό .. απλά προσπαθούσα να καταλάβω γιατί έγινε όλο αυτό . Πάντως αν γίνει να κάνουν όλοι ενστάσεις δεν θα μείνει διαιτητής , όσα ματς έχω δει είναι για κλάματα η διαιτησία

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2478
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Anubis έγραψε:
Αντιαθλητικο δεν ειναι το φαουλ οταν η μπαλα δεν εχει μπει μεσα στο παρκε απο επαναφορα; Δίνεται τεχνική ποινή, έχει αλλάξει ο κανονισμός;
Είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση που δίνεται μία βολή. Δεν είναι αντιαθλητικό ούτε τεχνική ποινή. Είναι μόνο στην Ευρωλίγκα.

https://www.euroleaguebasketball.net/ne ... 23-season/

2
2 Εικόνα
Εικόνα
Anubis

euroleague
Reactions: 57

Τρί Οκτ 15, 2024 11:50 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Anubis έγραψε:
Είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση που δίνεται μία βολή. Δεν είναι αντιαθλητικό ούτε τεχνική ποινή. Είναι μόνο στην Ευρωλίγκα.
Έχεις δίκιο!
Ρώτησα και ένα συνάδελφο από την δουλειά που διαιτητεύει και μου είπε αυτό. Δεν μου είπε αν ισχύει μόνο για ευρωλιγκα αλλά ότι είναι πρόσφατη αλλαγή(2 ετών) και ότι δίνεται στα τελευταία 2 λεπτά του αγώνα.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Anubis την Τρί Οκτ 15, 2024 11:52 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Elvetos

a1greece

Τρί Οκτ 15, 2024 11:51 pm

shaq7 έγραψε:
Elvetos έγραψε:

Δεν είπα ότι είναι κακό .. απλά προσπαθούσα να καταλάβω γιατί έγινε όλο αυτό . Πάντως αν γίνει να κάνουν όλοι ενστάσεις δεν θα μείνει διαιτητής , όσα ματς έχω δει είναι για κλάματα η διαιτησία
να μην μείνει, ασ δώσουν μεγαλύτερες αμοιβές ώστε να έχουν incentive άτομα με ταλέντο να ασχοληθούν με το επάγγελμα. Σαν να θές καλούς εκπαιδευτικούς φάση όταν τους πληρώνεις 800 ευρώ :mrgreen:

0
Άβαταρ μέλους
slok

euroleague
Reactions: 1089

Τρί Οκτ 15, 2024 11:53 pm

Ο Λεσσορ ειναι αυτος που ειναι η ευλογια και η καταρα για τον παο. Ειναι αυτος που ανεβαζει και ριχνει την ομαδα.

Απο τη μια ειναι κυριαρχικος στην επιθεση οταν ολα δουλευουν ρολοι και μπορει να το κανει για 40 λεπτα

Απο την αλλη νοιωθω οτι το μπασκετικο iq του ειναι πολυ χαμηλο. Δε μπορει να ρολλαρει καθολου στην αμυνα, σε καθε περιστροφη και καθε block out χανεται. Και στην επιθεση οταν δεν παιζεται καλα το pickandroll απλα δε σπαει το μπαλλα στο σωστο χρονο με τιποτα.

Οπως και να εχει το οτι χασαμε απο μια πραγματικη ομαδα παιδικη χαρα ειναι λυπηρο. Οπως προειπα δε γινεται να μη μπορεις να κοβεις τον τσαμπουκα σε τετοιες ομαδες.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3354
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Τρί Οκτ 15, 2024 11:56 pm

Elvetos έγραψε:
Conan1982 έγραψε:

Αν δεν μπορείς να ξέρεις πιθανότητες τότε αυτή η συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα. Όταν κάνουμε μια εκτίμηση σε τέτοιο επίπεδο, πάντα αυτή πρέπει να γίνεται quantitatively και βασισμένη σε κάποιο data analysis. Ένα inference που λέμε στην στατιστική με βάση παλιά data ας πούμε. Μου φαίνεται παράλογο απο το χτυπάω ένα ματς, στο κατεβαίνω χαλαρά οτι θα πάς απλά απο το 80 κάτω στο 70%. Για μένα αν δεν το χτυπήσεις σίγουρα πας στο 50 η παρακάτω. Τώρα κάνω και εγώ εικασίες προφανώς αλλά νομίζω είμαι πιο κοντά στην ρπαγματικότητα.
Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι πως τα νούμερα που λες για την Ρεάλ είναι εκτός πραγματικότητας. Αν δείς το ιστορικό, δεν νομίζω οτι έχουμε ούτε 10% σε νίκες μέσα στην Μαδρίτη. Άρα πως πάμε απο το 55 στο 70? Αν πάρουμε υπόψη οτι η Ρεάλ δεν είναι στα καλά της, και εμείς είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, δεν νομίζω πάλι οτι μπορεί να περιμένεις πάνω απο 30% στην Μαδρίτη και να το χτυπήσεις το ματς.
Να ξές πάντως και με βάση τα νούμερα σου που για μένα είναι εκτός πραγματικότητας, πάλι το ίδιο είναι.
Για να κάνεις maximize τις νίκες σου πρέπει να δεις ποια τακτική σου κάνει maximize το expected value νικών.
Με βάση τα νούμερα σου έχεις expected value νικών 1.4 στην μια περίπτωση, και 1.35 στην άλλη, δηλαδή το ίδιο. Εγώ πιστεύω οτι αν κάνουμε αυτό το inference, με βάση παλιά data, και χρησιμοποιήσουμε τα παλιά data ως prior distributions, και φτιάξουμε τα τα ενδεχόμενα για τα οποία μιλάμε παραπάνω, θα δούμε οτι το σενάριο που υποστηρίζω, κάνει maximize τον expected αριθμό νικών.
Δεν σου λέω οτι έκανα την μαθηματική ανάλυση και είμαι σίγουρος, αλλά το gut feeling μου έχοντας εμπειρία σε τέτοια inferences, μου λέει οτι το σενάριο μου είναι κερδοφόρο long term.
1,215 είναι το εκτιμώμενο, όχι 1,35.
Δεν πρόκειται ο Αταμάν και οι παίκτες το ξαναλέω να κάνουν ολόκληρη ανάλυση, τα 2 ματς κοιτάνε και αποφασίζουν συνειδητά η όχι ποιο θα χτυπήσουν, δεν είναι ότι έχεις άδικο, αλλά πώς να το κάνουμε δεν είμαστε πλήρως ορθολογικοι.
Θα κοιτάξω αύριο τις αποδόσεις να δοω τι δίνουν, εγώ νομίζω ότι θα είναι κοντά στο 50-50, ίσως λίγο παραπάνω για την Ρεάλ λόγο έδρας αλλά σε καμία περίπτωση 70-30.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2478
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τρί Οκτ 15, 2024 11:56 pm

slok έγραψε:
Τρί Οκτ 15, 2024 11:53 pm
Απο την αλλη νοιωθω οτι το μπασκετικο iq του ειναι πολυ χαμηλο. Δε μπορει να ρολλαρει καθολου στην αμυνα, σε καθε περιστροφη και καθε block out χανεται. Και στην επιθεση οταν δεν παιζεται καλα το pickandroll απλα δε σπαει το μπαλλα στο σωστο χρονο με τιποτα.
O Lessort είχε τρομερό θέμα στην αρχή της χρονιάς περυσι. Όταν έβαλε στο παιχνίδι του την πάσα μετά το short roll νομίζω το παιχνίδι του Παο άλλαξε επίπεδο. Φέτος θα περίμενα να συνεχίσει με αυτό το κομμάτι αλλά μοιάζει να είναι ο ίδιος με πέρυσι στις αρχές της χρονιάς. Περίεργο, τι να πω;

0
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”