Κάποιους μεγαλύτερους, κάποιους μικρότερους, αλλά γενικά να είναι αμιγώς Έλληνες στο ρόστερ. Οικονομικά θεωρώ ότι δεν θα απέχει και πολύ από το να αλλάζει 2-3-4 λαχεία Αμερικανών. Κι επειδή αντιλαμβάνομαι τα εγγενή μειονεκτήματα των Ελλήνων παικτών, θα μιλούσαμε για μια ομάδα με χαμηλό τέμπο και σκληρές άμυνες.
Αφήνοντας στην άκρη τα οποία μειονέκτημα σε αγωνιστικό επίπεδο, θα υπάρχει μια σειρά πλεονεκτημάτων.
• Καλύτερη σύνδεση με την τοπική της κοινωνία + περισσότερα έσοδα από εισιτήρια
• Περισσότερη προβολή λόγω των ευκαιριών σε νέα παιδιά
• Δημιουργία ονόματος στο μπασκετικό γίγνεσθαι ότι βγάζεις παίκτες
Και για να μη γίνομαι ακραίος, άντε να έχεις 1-2 ξένους, μη θεωρηθεί και ρατσιστικό το εγχείρημα. Ειδικά στο κομμάτι του σκοραρίσματος, καταλαβαίνω ότι Έλληνας που ματώνει το διχτακι κοστίζει πολύ, δεν θα στεκόταν οικονομικά το εγχείρημα.
Αλλά γιατί να έχεις για 5αρι έναν άγνωστο από κολλέγιο της Αμερικής κι όχι τον Καραγιαννίδη; Γιατί να έχεις έναν γυρολόγο αμερικανό γκαρντ κι όχι τον φλιωνη; Γιατί να έχεις ένα ντουκι από το Μιζούρι να δέρνει κι όχι τον Σλαφτσακη;
Γνώμες;