GBL: 4η Αγωνιστική - Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

 a1greece
Reactions: 1699
Δημοσιεύσεις: 760
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 16, 2024 10:39 pm
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Οκτ 27, 2024 11:13 pm

Elvetos έγραψε:
Κυρ Οκτ 27, 2024 10:53 pm
gkostas37 έγραψε:
Κυρ Οκτ 27, 2024 10:24 pm

Μιλάμε για τύπους που εδώ και 24 χρόνια δεν έχουν ανοίξει το μπάσκετ ούτε σε μια επιπλέον χώρα σε σχέση με τα 90's. Το αντίθετο κιόλας γιατί με τις κλειστές λίγκες έχουν καταφέρει να διώξουν χώρες όπως η Πολωνία, η Κροατία, η Σλοβενία κλπ, ενώ έχουν απαξιώσει εντελώς τα εθνικά πρωταθλήματα. Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για επένδυση πλέον σε ομάδες εκτός ευρωλίγκα.

Όσο για την διοργάνωση, μιλάμε για αγώνες που είτε κερδίσουμε, είτε χάσουμε δεν έγινε και κάτι αφού μπορεί να διορθωθεί. Μετά κοροϊδεύουμε την Regular Season του ΝΒΑ. Τεσπα, ας μην τα θυμάμαι μετά την σημερινή χαρά της πανάθας.
E βέβαια, ενώ η Ελληνική λίγκα που μια ελέγχει την ΕΟΚ ο ένας μεγάλος και μια ο άλλος, και τα τρώνε κάποιοι υπάλληλοι για να ακολουθούν τις οδηγίες των αφεντικών τους (2 μέγαλοι), είναι ο ορισμός της υγιειούς διοργάνωσης. Τουλάχιστον η Ευρωλίγκα είναι ενα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο με τον καιρό, και δεκαετία με την δεκαετία, διοικείται και απο καλύτερα άτομα. Στην Ελλάδα μόνο βήματα προς τα πίσω γίνονται.
Δεν τα γνωρίζεις καλά. Η ελληνική λίγκα διοικείται από τον ΕΣΑΚΕ ο οποίος είναι μέλος της ULEB. Η ULEB έφτιαξε το πειρατικό εξάμβλωμα με την υποστήριξη δύο -τριών ομάδων από τις πέντε μεγάλες λίγκες και ουσιαστικά παριστάνει την ανώτατη αρχή του διασυλλογικού μπάσκετ στην Ευρώπη ενώ στην πραγματικότητα αφορά μόνο τους δέκα μεγαλομετόχους της.

4
3 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
prime7

 euroleague
Reactions: 936
Δημοσιεύσεις: 1225
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 06, 2021 5:31 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Οκτ 27, 2024 11:17 pm

Πέρα ότι εμείς δεν βλεπομαστε να πούμε ένα μπράβο και στον Παο για την ομάδα που έχει φτιάξει. Διπλό σε Πόλη και Σεφ με σκληρό χαρακτήρα και τρομερή πίστη στον εαυτό τους οι παίκτες. Προσωπικότητα η οποία με την κατάκτηση της περσινής Ευρωλίγκας έχει ανέβει στα ουράνια.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
chainsaw

 euroleague
Reactions: 952
Δημοσιεύσεις: 1606
Εγγραφή: Παρ Φεβ 15, 2019 12:57 pm
Προειδοποιήσεις: 5

Κυρ Οκτ 27, 2024 11:18 pm

Sharp Shooter έγραψε:
Κυρ Οκτ 27, 2024 11:04 pm
Sokos έγραψε:
Κυρ Οκτ 27, 2024 10:59 pm


Με την εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή πάμε για ξεκίνημα με 2-6 (δε νομίζω ότι προλαβαίνουμε να αλλάξουμε εικόνα) που αφενός θα ναι το χειρότερο εδώ και πολλά χρόνια, αφετέρου θα μας έχει αφήσει τόσο πίσω που πολύ δύσκολα θα μαζευτεί.
Μην προτρέχεις, χρειάζεται ψυχραιμία. Και τα 2 ματς στην έδρα μας είναι και δεν είμαστε πια και για φάπες. Γιατί έχεις κλειδώσει 2 ήττες; Τόσο διαστημικές είναι πια οι δυο ισπανικές φέτος;

Ακόμα και αυτό το σενάριο να γίνει, το 2-6 Νοεμβρη μήνα δεν λέει τίποτα. Πέρσι πολύ πιο βαθιά στη σεζόν κάναμε λόγο για πλέι ιν ή και αποκλεισμό και τελικά αγγίξαμε το πλεονέκτημα. Συνιστώ λιγότερη μαυρίλα και απαισιοδοξία. Υπάρχουν προβλήματα αλλά ας μην φέρνουμε την καταστροφή.
Πέρυσι ήταν πιο καθαρά τα πράγματα. Φέτος με τις περισσότερες επιλογές στο ρόστερ και το ντεφορμαρισμα κάποιων, δεν είναι ξεκάθαρος ο δρόμος. Θεωρώ πως πρέπει να παρθούν κάποιες γενναίες αποφάσεις και να παρεκκλίνουμε λίγο από το μοτίβο των τελευταίων ετών.

Ο Γουόκαπ είναι αυτή τη στιγμή η μεγάλη παραφωνία του ρόστερ. Τη σήμερον ημέρα πρεπει οι παίκτες να κάνουν λίγο απ'ολα. Δε γίνεται να επιβιώνει παίκτης με σταθερό ρόλο μονάχα με την άμυνα.
Ο Βιλντοζα αξίζει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες, υπάρχει ο Γκος που είναι ανωτερος του Θωμά σε όλα, ενώ έχει και μέγεθος και φυσικα υπάρχει και ο Φούρνιε που σήμερα έδειξε λίγα από τα ηγετικά χαρακτηριστικά του. Μπορεί να μην είναι σε τοπ φόρμα, αλλά το λέει η καρδούλα του. Τέλος θα το πω κι ας ακούσω υπερβολικός. Προτιμώ να πάρει ο Λάρυ ρόλο στην ομάδα, παρά να συνεχίσει ο Γουόκαπ να μας πονάει τα μάτια. Δίπλα σε γκαρντ με ποιοτητα, δε θα χρειάζεται να κάνει ταρζανιες ο Λαρεντζάκης και θα έχει ένα ρόλο δαντελενιου εξολοθρευτή.

Υ.Γ. Μου έκανε κακη εντύπωση από το γήπεδο η συμπεριφορά του Σάσα. Εκεί που πήρε ένα πολύ βιαστικό τριποντο, του έκανε παρατηρήσεις ο κοουτς και αυτός δεν τον κοίταζε καν. Επίσης σε μια διακοπή ο κοουτς μάζεψε τους 4 παίκτες για οδηγίες και ο Σάσα είχε πάει προς την άλλη πλευρά του πάγκου και συζητούσε με τον Λαρεντζάκη και τον Παπ. Λίγο αργότερα πλησίασε τους υπόλοιπους, αλλά και πάλι. Ελπίζω να μου φάνηκε απλώς .

Υ.Γ 2. Προφανώς δε γίνεται πλέον να δηλώνουμε 3 ξένους σέντερ στα ντερμπυ με τον ΠΑΟ. Δε βγαίνουν τα κουκιά στις υπόλοιπες θέσεις και δεν έχει και νόημα. Νομοτελειακά ο ένας από τους 3 θα σκουπίζει πάγκο. Δεν ξέρω αν οι 2 πύργοι βρεθούν σύντομα σε τοπ φόρμα, αλλά προσωπικά προτιμώ σαν δεύτερο τον Ράιτ. Του ταιριάζει περισσότερο ο συγκεκριμένος αντίπαλος και έτσι επίσης αχρηστεύεται το κόλπο του ΠΑΟ με τα τρίποντα του Μήτογλου.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

senior
Reactions: 528
Δημοσιεύσεις: 447
Εγγραφή: Τετ Μάιος 22, 2024 10:57 pm
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Οκτ 27, 2024 11:20 pm

αναφέρθηκα πριν στη διαχείριση του Μπαρτζώκα και σκεφτόμουν κυρίως το ψυχολογικό κομμάτι αλλά υπάρχουν και αγωνιστικά πράγματα που βγάζουν μάτι.

ας πούμε βρίσκω ανεξήγητο το πόσο έχει παρκαριστεί ο Πίτερς. και ναι οκ, Βεζένκοφ καλύτερος και MVP κτλ αλλά φαίνεται ο άνθρωπος ότι α) δεν είναι έτοιμος να παίζει 30-35 λεπτά και β) σε κάποια ματς απλά δεν είναι καλός. γιατί να παίξει μόνο 7 λεπτά ο περσινός καλύτερος παίκτης σου; δε μιλάμε για τον Λαρεντζάκη ούτε για παίκτη που θέλει χρόνο για να μάθει την ομάδα. σήμερα ειδικά που έβλεπες ότι με Βεζένκοφ και Φουρνιέ μέσα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο η διαφορά όχι απλά δεν έπεφτε αλλά ανέβαινε κιόλας δε θα μπορούσε να μπει ο Άλεκ έστω για 3 λεπτά και βλέπουμε; και για τον Φουρνιέ ισχύει το ίδιο, στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καλός, έπρεπε σώνει και καλά να μη βγει καθόλου; και τι θα γίνει με τους υπόλοιπους παίκτες που σκοπός είναι να μείνουν ζεστοί και να αισθάνονται σημαντικοί;

ο Μίλου ναι κουράστηκε και ζήτησε αλλαγή αλλά ήταν τόσο κουρασμένος που δε μπορούσε να μπει καθόλου στο δεύτερο; δε νομίζω.

ξαναλέω επειδή τα ποστ είναι πολλά σήμερα και χάνονται ότι αγαπώ και στηρίζω Σκακιστή, αυτά που γράφω όμως ίσχυαν και πριν το σημερινό ματς.

0
Άβαταρ μέλους
tsoureki

 a1greece
Reactions: 446
Δημοσιεύσεις: 517
Εγγραφή: Παρ Σεπ 22, 2023 12:03 pm
Τοποθεσία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Αγαπημένος παίκτης: Qyntel Woods
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Οκτ 27, 2024 11:23 pm

Sharp Shooter έγραψε:
Κυρ Οκτ 27, 2024 11:04 pm
Sokos έγραψε:
Κυρ Οκτ 27, 2024 10:59 pm


Με την εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή πάμε για ξεκίνημα με 2-6 (δε νομίζω ότι προλαβαίνουμε να αλλάξουμε εικόνα) που αφενός θα ναι το χειρότερο εδώ και πολλά χρόνια, αφετέρου θα μας έχει αφήσει τόσο πίσω που πολύ δύσκολα θα μαζευτεί.
Μην προτρέχεις, χρειάζεται ψυχραιμία. Και τα 2 ματς στην έδρα μας είναι και δεν είμαστε πια και για φάπες. Γιατί έχεις κλειδώσει 2 ήττες; Τόσο διαστημικές είναι πια οι δυο ισπανικές φέτος;

Ακόμα και αυτό το σενάριο να γίνει, το 2-6 Νοεμβρη μήνα δεν λέει τίποτα. Πέρσι πολύ πιο βαθιά στη σεζόν κάναμε λόγο για πλέι ιν ή και αποκλεισμό και τελικά αγγίξαμε το πλεονέκτημα. Συνιστώ λιγότερη μαυρίλα και απαισιοδοξία. Υπάρχουν προβλήματα αλλά ας μην φέρνουμε την καταστροφή.
Όχι, όλοι μπορούν να χάσουν από όλους απλά εμείς με τα μυαλά που κουβαλάμε δεν μπορούμε να κερδίσουμε σοβαρές ομάδες που κάνουν έστω τα βασικά καλά. Αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά στον τρόπο που αντεμετωπίζουμε τα ματσ πρέπει οι δυο ισπανικές να πολλα πολλά και μεγάλα λάθη για να χάσουν.

0
Άβαταρ μέλους
prime7

 euroleague
Reactions: 936
Δημοσιεύσεις: 1225
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 06, 2021 5:31 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Οκτ 27, 2024 11:23 pm

Εντωμεταξυ όταν μας πετυχαίνει παικταρας Guard μας διαλύει. Λαρκιν,Έντουαρντς,Ναν,Brown. Να δούμε με Καμπατσο που είναι και σε φόρμα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1705
Δημοσιεύσεις: 11930
Εγγραφή: Παρ Σεπ 07, 2007 2:50 pm
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Οκτ 27, 2024 11:47 pm

Η διαφορα των 7 ποντων ειναι πολυ μικρη για την εικονα του σημερινου αγωνα και κολακευτικη για τον Ολυμπιακο.,κανονικα επρεπε να ειναι 15+,ο Παναθηναικος ηταν αρκετα καλυτερος.
Στην επιθεση ο Παναθηναικος ειχε ρυθμο απο την αρχη,εβαλε τα σουτ απο μακρυα,και αυτο οδηγησε στο να εχει συνολικα πολυ καλα ποσοστα σε ολο το παιχνιδι. Για το υψηλο ποσοστο στα τριποντα,ηταν απολυτα φυσιολογικο αφου αν οχι ολα, τα περισσοτερα τριποντα ηταν ελευθερα, δεν μπηκε καποιο τραβηγμενο η πανω σε αμυνα.Ακομα και το μακρινο του Ναν, ηταν εντελως αμαρκαριστος. Ο Μπραουν ηταν πραγματικος floor general, μπορει να μην φαινεται στις ασιστ αυτο, αλλα ο τροπος που κατηυθηνε το παιχνιδι, το κοντρολ του ρυθμου,οι επιλογες του,το διαβασμα της αμυνας του Ολυμπιακου, ηταν μαεστρος,και η παρουσια του επαιξε μεγαλο ρολο στο να δουμε τον Ναν να κανει πλακα αποψε,αφου παρα τα 38 λεπτα που επαιξε,ηταν ξεκουραστος, αφου εμεινε μονο στο να εκτελει,ενω τελειωσε το ματς με 0 λαθη.Σημαντικη η παρουσια του Χουαντσο,κυριως στο αμυντικο κομματι,ενω ο Μητογλου επαιξε εξαιρετικα στο 5 οταν ο Λεσορ ηταν στον παγκο.

Ο Ολυμπιακος ηταν προβληματικος σημερα,δεν λειτουργησε καλα στην επιθεση,και στην αμυνα δεν μπορεσε να αντιμετωπισει την περιφερεια του Παναθηναικου.Ο Βεζενκοφ ειχε μια στανταρ αποδοση απο αυτα που μπορει να κανει,ο Ραιτ προσπαθησε στο τελος, ενω ο Φουρνιε παρα τους 15 ποντους ηταν πολυ αστοχος.

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
coach blue

 euroleague
Reactions: 1363
Δημοσιεύσεις: 1120
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 25, 2024 1:48 pm
Τοποθεσία: in the paint
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Οκτ 27, 2024 11:48 pm

prime7 έγραψε:
Κυρ Οκτ 27, 2024 11:23 pm
Εντωμεταξυ όταν μας πετυχαίνει παικταρας Guard μας διαλύει. Λαρκιν,Έντουαρντς,Ναν,Brown. Να δούμε με Καμπατσο που είναι και σε φόρμα.
Αυτο ολη τη χρονια θα υπαρχει . Η αμυνα με αλλαγες απεναντι σε ομαδες με iso γκαρντ οδηγει σε τετοιες καταστασεις .

Πχ ο παναθηναικος αποψε σημαδευε οταν ηταν εφικτο κυριως ντορσει και βεζενκοφ . Αναλογα με το ποιος χειριστης του παναθηναικου ηταν στην μπαλα ακολουθουσε ντραιβ για αμεση εκτελεση η εξτρα πασα .

Τον βεζενκοφ τον σημαδεψαν αρκετα και στο ποστ . Η αμυνα εκλεινε και βγαινανε ελευθερα σουτ .

Το ιδιο θα κανει και η ρεαλ .

Θα βελτιωθουν βεβαια τα πραγματα με τον καιρο αλλα χρειαζονται και νικες μεχρι τοτε .

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

 a1greece
Reactions: 1699
Δημοσιεύσεις: 760
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 16, 2024 10:39 pm
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Οκτ 27, 2024 11:56 pm

Ελβετέ χαμογέλα όσο τραβάει η ψυχή σου. Η άγνοια σου για τα διοικητικά-οργανωτικά θέματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ παραμένει. :cool:

2
2 Εικόνα
Slow horses 7

 a1greece
Reactions: 787
Δημοσιεύσεις: 903
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 26, 2024 4:20 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Οκτ 27, 2024 11:58 pm

Σήμερα έγινε πασιφανές αυτό που οι περισσότεροι βλέπαμε……ότι υπάρχει τρελό μπέρδεμα στην ομάδα τόσο ως προς την κατανομή ρόλων στην επίθεση , όσο και στον τρόπο άμυνας απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση του αντιπάλου …………πράγματα που γενικά μόνο μπασκετικό Ολυμπιακό δεν θυμίζουν!! Είναι κάτι που περίμενα, ίσως όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό, αλλά πριν στερέψουν τα χρονικά περιθώρια (και τρέχουμε και δεν φτάνουμε στην Ευρωλίγκα ) , χρειάζεται από το προπονητικό σταφ να βρει ΦΡΕΣΚΕΣ ΠΛΕΟΝ ΙΔΕΕΣ μιας και το φετινό ρόστερ έχει εξαρχής άλλα χαρακτηριστικά από τα αντίστοιχα των προηγουμένων ετών! Το πράγμα γυρνάει, αρκεί να υπάρχει θέληση και όρεξη για πολλή δουλειά!!!
Υγ1. Στήριξη τώρα στην ομάδα!!!
Υγ2. Παπ σε αγαπώ, είσαι αρχηγός της ομάδας, οπότε παίξε και σαν αρχηγός και όχι αυτό το πράγμα που εμφανίζεις τον τελευταίο μήνα!!!
Υγ3. Τελικά για τα ματς με ΠΑΟ, ο Γκος και ο Πετρούσεφ δεν πρέπει να λείπουν κόουτς ούτε για πλάκα……..για αυτό θεωρώ μέγιστο ατόπημα
την φυγή του Πετρούσεφ!!!
Υγ4. Επαναλαμβάνω…..τώρα μας χρειάζεται η ομάδα,άρα γκρίνια STOP!!!

0
Elvetos

 a1greece
Reactions: 648
Δημοσιεύσεις: 923
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 02, 2024 8:15 pm
Αγαπημένος παίκτης: ΔΔ
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Οκτ 28, 2024 12:07 am

βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Κυρ Οκτ 27, 2024 11:56 pm
Ελβετέ χαμογέλα όσο τραβάει η ψυχή σου. Η άγνοια σου για τα διοικητικά-οργανωτικά θέματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ παραμένει. :cool:
Ε'ιναι μόνο αστείο να πιστεύεις οτι η ULEB έχει οποιαδήποτε επιρροή στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΕΟΚ ελέγχει την Ελληνική διαιτησία, άρα ελέγχει μεγάλο μέρος της μπασκετ league. Αλλά και στην ΕΟΚ και στον ΕΣΑΚΕ εναλλάκς κουμάντο κάνουν η ο Παναθηναικός ή ο Ολυμπιακός. Το οτι συγκρίνετε μια διοργάνωση Ευρωπαικής εμβέλειας η οποία έχει valuation περίπου 2.5-3 δις και 18 ανταγωνιστικές ομάδες, με το Ελληνικό πρωτάθλημα στο οποίο απλά παίζουν 2 ομάδες μαζί με τα ορκ τους - τα οποίακάθε χρόνο θα σταματήσουν 1-2 αγώνες με την συγκάληψη της διοίκησης - πραγματικά με ξεπερνάει..

0
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

 a1greece
Reactions: 1699
Δημοσιεύσεις: 760
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 16, 2024 10:39 pm
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Οκτ 28, 2024 12:14 am

Elvetos έγραψε:
Δευ Οκτ 28, 2024 12:07 am
βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Κυρ Οκτ 27, 2024 11:56 pm
Ελβετέ χαμογέλα όσο τραβάει η ψυχή σου. Η άγνοια σου για τα διοικητικά-οργανωτικά θέματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ παραμένει. :cool:
Ε'ιναι μόνο αστείο να πιστεύεις οτι η ULEB έχει οποιαδήποτε επιρροή στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΕΟΚ ελέγχει την Ελληνική διαιτησία, άρα ελέγχει μεγάλο μέρος της μπασκετ league. Αλλά και στην ΕΟΚ και στον ΕΣΑΚΕ εναλλάκς κουμάντο κάνουν η ο Παναθηναικός ή ο Ολυμπιακός.
Αυτά που μου αποδίδεις είναι δικές σου εφευρέσεις. Η ΕΟΚ ελέγχει τη διαιτησία αλλά δεν διοικεί τη Λίγκα. Η Λίγκα είναι ανεξάρτητη και διοικείται από τον ΕΣΑΚΕ.

Τη σύγκριση Ευρωλίγκας με την μπάσκετ λιγκ εσύ την έκανες στο αρχικό σου σχόλιο. Είναι προφανές ότι μια τέτοια σύγκριση δεν στέκει σοβαρά.

0
Elvetos

 a1greece
Reactions: 648
Δημοσιεύσεις: 923
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 02, 2024 8:15 pm
Αγαπημένος παίκτης: ΔΔ
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Οκτ 28, 2024 12:33 am

βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Δευ Οκτ 28, 2024 12:14 am
Elvetos έγραψε:
Δευ Οκτ 28, 2024 12:07 am


Ε'ιναι μόνο αστείο να πιστεύεις οτι η ULEB έχει οποιαδήποτε επιρροή στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΕΟΚ ελέγχει την Ελληνική διαιτησία, άρα ελέγχει μεγάλο μέρος της μπασκετ league. Αλλά και στην ΕΟΚ και στον ΕΣΑΚΕ εναλλάκς κουμάντο κάνουν η ο Παναθηναικός ή ο Ολυμπιακός.
Αυτά που μου αποδίδεις είναι δικές σου εφευρέσεις. Η ΕΟΚ ελέγχει τη διαιτησία αλλά δεν διοικεί τη Λίγκα. Η Λίγκα είναι ανεξάρτητη και διοικείται από τον ΕΣΑΚΕ.

Τη σύγκριση Ευρωλίγκας με την μπάσκετ λιγκ εσύ την έκανες στο αρχικό σου σχόλιο. Είναι προφανές ότι μια τέτοια σύγκριση δεν στέκει σοβαρά.
Έτσι όπως το έθεσες, νόμιζα οτι υποννοούσες οτι υπάρχει επιρροή της ULEB στο Ελληνικό πρωτάθλημα, λάθος. Αλλά είναι αδιάφορο τι έκανε η ULEB το 2000, τι η φίμπα, κτλπ κτλπ. Αυτή τη στιγμή έχουμε τη μεγαλύτερη Ευρωπαική διοργάνωση απο την μία η οποία διοικείται απο όλες τις ομάδες μέλη, και απο την άλλη το Ελληνικό πρωτάθλημα το οποίο ελέγχεται εσωτερικά. Η ΕΟΚ διοικεί εμμεσα - αν ελέγχεις την διαιτησία στην ουσία ελέγχεις το αποτέλεσμα με τον τρόπο που θες. Ο ΕΣΑΚΕ ελέγχει τον θεσμό σε θέματα structure κτλπ. Και η ΕΟΚ όμως, και ο ΕΣΑΚΕ στην ουσία διοικούνται απο τους δύο μεγάλους, καθώς όποιο χρήμα στην διοργάνωση προέρχεται μόνο απο αυτούς, και στην Ελλάδα επικρατεί πάντα ο νόμος του ισχυρού. Αν υπήρχε διάθεση ανέλιξης του προιόντος, θα προσπαθούσε η Κυβέρνηση, ο ΕΣΑΚΕ, και η ΕΟΚ, να αναδείξουν κάποιες απο τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν οπαδικές βάσεις και μπασκετική ιστορία, αλλά υστερούν σε infrastructure, διοικήσεις, και ως αποτέλεσμα σε έσοδα για να σταθούν στο επίπεδο που πρέπει. Η πολιτεία όμως αυξάνει το χάσμα δίνοντας γήπεδα σε ΠΑΟ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ - soon. Γιατί δεν ενδιαφέρει κανέναν το καλό του μπάσκετ σαν προιόν στην Ελλάδα, τους ενδιαφέρει πως θα παραμείνουν αυτοί παντοδύναμοι, και πως θα κράτησουν τους οπαδικούς τους στρατούς πολωμένους μέσω της μεταξύ τους κόντρας.
Τώρα αν εσύ γουστάρεις να παρακολουθείς κάτι τέτοιο μεταξύ δύο μόνο ομάδων, και με όλα τα κακά που έθιξα παραπάνω, και σνομπάρεις την Euroleague, τότε δεν έχω να σχολιάσω πολλά.
Πάντως στην Euroleague δεν παρακολουθώ μόνο την ομάδα μου - Έχω Euroleague tv και παρακολουθώ όσα ματς μπορώ γιατί πραγματικά υπάρχει ανταγωνισμός και το μπάσκετ είναι υψηλού επιπέδου. Για αυτό και η αξία της Euroleague είναι 30 φορές επάνω σε σχέση με την αξία του Ελληνικού πρωταθλήματος.

0
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

 a1greece
Reactions: 1699
Δημοσιεύσεις: 760
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 16, 2024 10:39 pm
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Οκτ 28, 2024 12:58 am

Elvetos έγραψε:
Δευ Οκτ 28, 2024 12:33 am
βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Δευ Οκτ 28, 2024 12:14 am


Αυτά που μου αποδίδεις είναι δικές σου εφευρέσεις. Η ΕΟΚ ελέγχει τη διαιτησία αλλά δεν διοικεί τη Λίγκα. Η Λίγκα είναι ανεξάρτητη και διοικείται από τον ΕΣΑΚΕ.

Τη σύγκριση Ευρωλίγκας με την μπάσκετ λιγκ εσύ την έκανες στο αρχικό σου σχόλιο. Είναι προφανές ότι μια τέτοια σύγκριση δεν στέκει σοβαρά.
Έτσι όπως το έθεσες, νόμιζα οτι υποννοούσες οτι υπάρχει επιρροή της ULEB στο Ελληνικό πρωτάθλημα, λάθος. Αλλά είναι αδιάφορο τι έκανε η ULEB το 2000, τι η φίμπα, κτλπ κτλπ. Αυτή τη στιγμή έχουμε τη μεγαλύτερη Ευρωπαική διοργάνωση απο την μία η οποία διοικείται απο όλες τις ομάδες μέλη, και απο την άλλη το Ελληνικό πρωτάθλημα το οποίο ελέγχεται εσωτερικά. Η ΕΟΚ διοικεί εμμεσα - αν ελέγχεις την διαιτησία στην ουσία ελέγχεις το αποτέλεσμα με τον τρόπο που θες. Ο ΕΣΑΚΕ ελέγχει τον θεσμό σε θέματα structure κτλπ. Και η ΕΟΚ όμως, και ο ΕΣΑΚΕ στην ουσία διοικούνται απο τους δύο μεγάλους, καθώς όποιο χρήμα στην διοργάνωση προέρχεται μόνο απο αυτούς, και στην Ελλάδα επικρατεί πάντα ο νόμος του ισχυρού. Αν υπήρχε διάθεση ανέλιξης του προιόντος, θα προσπαθούσε η Κυβέρνηση, ο ΕΣΑΚΕ, και η ΕΟΚ, να αναδείξουν κάποιες απο τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν οπαδικές βάσεις και μπασκετική ιστορία, αλλά υστερούν σε infrastructure, διοικήσεις, και ως αποτέλεσμα σε έσοδα για να σταθούν στο επίπεδο που πρέπει. Η πολιτεία όμως αυξάνει το χάσμα δίνοντας γήπεδα σε ΠΑΟ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ - soon. Γιατί δεν ενδιαφέρει κανέναν το καλό του μπάσκετ σαν προιόν στην Ελλάδα, τους ενδιαφέρει πως θα παραμείνουν αυτοί παντοδύναμοι, και πως θα κράτησουν τους οπαδικούς τους στρατούς πολωμένους μέσω της μεταξύ τους κόντρας.
Τώρα αν εσύ γουστάρεις να παρακολουθείς κάτι τέτοιο μεταξύ δύο μόνο ομάδων, και με όλα τα κακά που έθιξα παραπάνω, και σνομπάρεις την Euroleague, τότε δεν έχω να σχολιάσω πολλά.
Πάντως στην Euroleague δεν παρακολουθώ μόνο την ομάδα μου - Έχω Euroleague tv και παρακολουθώ όσα ματς μπορώ γιατί πραγματικά υπάρχει ανταγωνισμός και το μπάσκετ είναι υψηλού επιπέδου. Για αυτό και η αξία της Euroleague είναι 30 φορές επάνω σε σχέση με την αξία του Ελληνικού πρωταθλήματος.
Αδυνατώ να αντιληφθώ την ουσία του επιχειρήματός σου. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι κακοί που ελέγχουν τον ΕΣΑΚΕ, αλλά ταυτόχρονα καλοί που ελέγχουν μαζί με μερικούς άλλους την Ευρωλίγκα; Και συνεχίζεις να αναφέρεις τον αχυράνθρωπο της σύγκρισης μια διασυλλογικής διοργάνωσης όπως η Ευρωλίγκα με μια εθνική λίγκα όπως η Μπάσκετ Λιγκ... Γενικά τα έχεις λίγο μπερδεμένα και βάζεις στη συζήτηση εκατό διαφορετικά θέματα χωρίς να το έχει ζητήσει κανένας. :sorry:

Ακόμα και εκεί που μιλάς για την πολιτεία που «αυξάνει το χάσμα δίνοντας γήπεδα σε ΠΑΟ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ - soon. Γιατί δεν ενδιαφέρει κανέναν το καλό του μπάσκετ σαν προιόν στην Ελλάδα, τους ενδιαφέρει πως θα παραμείνουν αυτοί παντοδύναμοι, και πως θα κράτησουν τους οπαδικούς τους στρατούς πολωμένους μέσω της μεταξύ τους κόντρας.» είσαι πραγματολογικά λάθος γιατί η ίδια πολιτεία έχει χαρίσει από το 2000 καινούριο γήπεδο στον ΠΑΟΚ. Το ίδιο και στην ΑΕΚ με το κλειστό στα Λιόσια.

Το πραγματικό θέμα όμως είναι ότι η συζήτηση ξεκίνησε από το ποστ του φίλου gkostas37 που αναφέρει πολύ σωστά ότι αυτοί οι ανεκδιήγητοι τύποι που έκαναν πειρατεία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με μόνο στόχο το συμφέρον της τσέπης τους, εδώ και 24 χρόνια δεν έχουν ανοίξει το μπάσκετ ούτε σε μια επιπλέον χώρα σε σχέση με τα 90's. Το αντίθετο κιόλας γιατί με τις κλειστές λίγκες έχουν καταφέρει να διώξουν χώρες όπως η Πολωνία, η Κροατία, η Σλοβενία κλπ, ενώ έχουν απαξιώσει εντελώς τα εθνικά πρωταθλήματα. Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για επένδυση πλέον σε ομάδες εκτός ευρωλίγκα. Και για αυτό δεν έχουμε δει ούτε ένα αντεπιχείρημα που να βγάζει νόημα εκτός από κάτι του στυλ «εμένα μ' αρέσει γιατί υπάρχει ανταγωνισμός και οι υπόλοιποι να πάνε να....».

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2251
Δημοσιεύσεις: 4016
Εγγραφή: Τρί Μάιος 27, 2014 3:03 am
Τοποθεσία: Νέα Φιλαδέλφεια
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Οκτ 28, 2024 1:06 am

shaq7 έγραψε:
Κυρ Οκτ 27, 2024 10:36 pm



Στα θετικα του μπαρτζωκα..οτι ηταν ηρεμος και εδειξε οτι δεν θα παιζει με το ρολοι στα κρισιμα.
δεν ξέρω κατά πόσο λέει όλη την αλήθεια αυτό, καθώς λόγω ελληνικού πρωταθλήματος είχε στη 12αδα Λαρεντζάκη και Μητρου Λονγκ , άρα είχε ροτεισον 10 παικτών απόψε. Εϊδα κι εγώ καλύτερα δείγματα σε αυτό το κομμάτι αλλά ίσως είναι πλασματικό. Θα δείξει
shaq7 έγραψε:
Κυρ Οκτ 27, 2024 10:36 pm
.Φαλ για καποιο λογο επαιξε ελαχιστα..

ε, εντάξει , ματσάρει πολύ καλά ο Ραιτ με Λεσορ και ήταν πολύ καλός σήμερα . Ο Φαλ έπαιξε 18 λεπτά πάντως

0
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”