Euroleague Round 7, Olympiacos Piraeus vs Barcelona

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3330
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Οκτ 31, 2024 12:42 pm

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 21:15

Μετά την νίκη επί της Ρεάλ δεύτερο παιχνίδι στην έδρα του με Ισπανική Ομάδα, η ψυχολογία είναι ανεβασμένη και πάμε με σκοπό φυσικά την νίκη.
Για την Μπάρτσα ο Πάντερ επιθετικά είναι καταπληκτικός φέτος, στα 4 τελευταία παιχνίδια τουλάχιστον 20 πόντους με ποσοστά σε δίποντα, τρίποντα βολές 67,9%, 52,2% ,92,9%
Ο Βέσελι είναι ο άλλος σταρ στους ψηλούς αυτήν την φορά ενώ πέρυσι ο Πάρκερ μας δυσκόλεψε αρκετά.

Οπότε το ερώτημα είναι αν θα καταφέρουμε να περιορίσουμε τον Πάντερ σε ...γήινα ποσοστά χωρίς να μας κάνει μεγάλη ζημιά αυτήν την φορά ο Πάρκερ.

Ο Μιλού λογικά θα παίξει λίγο παραπάνω σήμερα και αναμένουμε τον Γουόκαπ να είναι το ίδιο καλός αμυντικά με την Τρίτη.
Σχόλια για τον αγώνα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece
Reactions: 1441
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Πέμ Οκτ 31, 2024 2:25 pm

Πολύ δύσκολο ματς, νίκη ακόμη και με έναν πόντο θα είναι βάλσαμο.

Με νίκη, νομίζω, ο Ολυμπιακός θα είναι στο +1 σε σχέση με πέρυσι που είχε χάσει εντός έδρας στη κανονική περίοδο από όλες τις ισπανικές ομάδες.

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague
Reactions: 1665
Προειδοποιήσεις: 4

Πέμ Οκτ 31, 2024 2:32 pm

Πάμε να παίξουμε με τους άλλους Ισπανούς, έχοντας αφήσει πίσω μας τη νίκη επί της Ρεάλ.
Τι κρατάμε από εκείνο το παιχνίδι, που θέλουμε να το μεταφέρουμε και σε αυτό εδώ;

Το πρώτο που κρατάμε είναι η τεράστια στήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού (στο γήπεδο) προς το πρόσωπο του Μπαρτζώκα και προς την ομάδα γενικότερα. Οι φίλοι του Ολυμπιακού έμειναν πιστοί στην ομάδα, έκλεισαν τα αυτιά τους στους διάφορους που ωρύονταν ζητώντας το κεφάλι του κόουτς επί πίνακι, αγνόησαν τους δήθεν φίλους του Ολυμπιακού που είχαν οργιάσει τις προηγούμενες μέρες επιδεικνύοντας μια άνευ προηγουμένου αγνωμοσύνη και έλλειψη πίστης και σεβασμού, και από την αρχή της αναμέτρησης με τη Ρεάλ έδωσαν το στίγμα τους: ότι αγαπούν και στηρίζουν αυτή την ομάδα στα εύκολα και στα δύσκολα. Το μήνυμα αυτό πέρασε στην ομάδα του Ολυμπιακού και η συνέχεια είναι γνωστή.

Το δεύτερο που κρατάμε είναι η πολύ καλή άμυνα, που περιόρισε τη Ρεάλ στους 69 πόντους, δηλαδή 18 πόντους κάτω από τον φετινό της μέσον όρο.

Το τρίτο που κρατάμε είναι ότι υπερισχύσαμε καταφανώς της Ρεάλ στον τομέα των ριμπάουντ, που τόσο μας είχε στοιχίσει σε προηγούμενα παιχνίδια.

Το τέταρτο που κρατάμε είναι ότι αποδείχθηκε πως ο Πίτερς, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να δώσει πολύτιμες ανάσες στον Σάσα και ταυτόχρονα να σκοράρει ικανοποιητικά και ο ίδιος.

Το πέμπτο που κρατάμε είναι πως κάπου εκεί μέσα πήρε το μάτι μας τον παλιό, γνωστό, καλό Γουόκαπ, που ορισμένοι εδώ μέσα δεν έχουν σταματήσει να τον λοιδωρούν μετά τις τελευταίες κακές του εμφανίσεις.

Το έκτο που κρατάμε είναι το νοικοκύρεμα που φέρνει ο Γκος στην ομάδα, που τόσο πολύ το χρειαζόμαστε.

Και τέλος, την εμφανή αλλαγή του ίδιου του Μπαρτζώκα τόσο στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων του, όσο και στην ορθολογικότερη αξιοποίηση του ρόστερ, σε συνδυασμό με πιό ενεργή συμμετοχή στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Επίτηδες άφησα απ' έξω τη διαστημική εμφάνιση του Σακ, γιατί δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση.

Αν όλα τα παραπάνω τα διατηρήσουμε και τα μεταφέρουμε και στο αποψινό παιχνίδι, δεν βλέπω με ποιόν τρόπο η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα δεν θα γράψει σήμερα τη δεύτερη ήττα της στη σεζόν.

5
5 Εικόνα
Slow horses 7

a1greece
Reactions: 515
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Οκτ 31, 2024 3:14 pm

Καλησπέρα σε όλους!…….το παιχνίδι σήμερα έχει κάποια αδιαμφισβήτητα δεδομένα:
1) Την καλύτερη κατάσταση της Μπαρτσελόνα (για τώρα μιλάμε)…..
2) Την υπερφόρτωση χρόνου και ευθυνών που δίνει ο Πεναρόγια στον 19 χρόνο Nūnez στο 1 , μετά τον τραυματισμό του Λαπροβίτολα…….
3) Την ταλαιπωρία που τράβηξε η αποστολή της Μπαρτσελόνα στην επιστροφή…..σε αυτό το επίπεδο και όταν σε 48 ώρες μεσολαβούν δύο παιχνίδια, ακόμα και η μία ώρα ταλαιπωρίας παίζει μεγάλο ρόλο……
4) Την πιο βαριά φανέλα μας την τελευταία δεκαετία…….μην ξεχνάμε ότι όπου την βρήκαμε σε φάση νοκ άουτ την αποκλείσαμε!!!
Οπότε, με βάση όλα τα παραπάνω (πλην του 1) αν ή ομάδα διατηρήσει την βελτιωμένη εικόνα της Τρίτης και δεν αποδειχθεί ότι αυτή ήταν απλά μία έκλαμψη ……. θα νικήσουμε, καθώς πέρα του Τζαμπάρι (που είναι ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ) και του Νιγηριανού πιτσιρικά (Μετού ή κάπως έτσι) δεν με προβληματίζει κανένας άλλος παίκτης του αντιπάλου. Αν κοιμηθούμε βέβαια αμυντικά, ξαναξεχάσουμε την αμυντική μας σκληράδα και ηρωοποιήσουμε κανέναν Μπριθουέλα ή Αμπρίνες, ή ζεστάνουμε μόνοι μας τον Πάντερ ( που παρεπιπτόντως δεν τον έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη)…..τότε δεν θα μας φταίει κανείς. Πάντως σαν fit ομάδας μας ταιριάζει η Μπάρτσα!!! Άντε και με την νίκη , αλλά και με ακόμα πιο ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ εικόνα από αυτήν της Τρίτης……..
Υγ. Θα είναι καθοριστικός ο Γκος σήμερα……….

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Sharp Shooter

a1greece
Reactions: 1082
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Nashty

Πέμ Οκτ 31, 2024 3:54 pm

Η Μπαρτσελόνα είναι αυτή τη στιγμή αν όχι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρωλίγκας, τουλάχιστον αυτή που πατάει πιο γερά στα πόδια της.

Από την άλλη βέβαια ο Ολυμπιακός έχει έναν πονοκέφαλο λιγότερο με ομάδες που δεν έχουν προσωπικό σκορ και πλουραλισμο στα γκαρντ. Είδαμε τι έγινε με Λάρκιν, Έντουαρντς, γραμμή Γκαρντ παναθηναϊκού και από την άλλη τι έγινε με την ελλιπέστατη γραμμή Γκαρντ της Ρεάλ.

Το κλειδί λοιπόν είναι να περιοριστεί η δράση του Παντερ και να μην ζεσταθεί η Ορεινή Μέλ… εεε συγγνώμη ο Αμπρινες. Τοτε θα έχει μείνει μόνος του ο Τζαμπαρι αλλά θεωρώ μπορεί να φθαρεί από τους Σάσα κυρίως & Πίτερς ώστε να μην έχει τις ίδιες ανάσες στην επίθεση.

Ακόμα ένα ματς όπου ο Σακίλ μπορεί να βάλει το τούρμπο κόντρα σε μια γραμμή Γκαρντ «λευκές γαμπούλες». Άλλωστε έχει παράδοση εναντίον των Καταλανών.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
“Maybe now you could say I didn't play a second, but in five years, you guys are going to forget. In ten years I'll still be a champion. In 20 years I'll tell my kids I probably started, and in 30 years I'll probably tell them I got the MVP.”
SleeperMonk

senior
Reactions: 467

Πέμ Οκτ 31, 2024 4:03 pm

Γενικά νομίζω το ζητούμενο της ομάδας είναι η άμυνα. Αυτό πρέπει να σταθεροποιήσουμε. Στην επίθεση η ομάδα δεν έχει να φοβάται κάτι. Έχει και ποιότητα και μέθοδο

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5645
Αγαπημένη θέση: SG, C

Πέμ Οκτ 31, 2024 4:34 pm

Για μενα πιο δυσκολο ματς απο την ρεαλ..Δεν τους εχω δει φετος αλλα υποθετω ειναι μια βελτιωμενη περσινη εκδοση..
Θελει πολυ προσοχη στο ριμπαουντ,αν ηταν καλα ο μιλου δεν φοβομουν αλλα δεν ξερω ποση ωρα θα παιξει και σε τι κατασταση..Γουιλι ο μαυρος θερμαστης απο το τσιμπουτι καλος επιθετικος καλος ριμπαουντερ τον χτυπας για πλακα στην αμυνα ομως.
Βεσελι σκληρος παικτης καλος ριμπαουντερ πρεπει να το βγαζουμε απο την ρακετα.
Στο 4 θα χουμε μεγαλο θεμα λογικα..Μετου και τζαμπαρι ειναι τα χειροτερα ματσαρισματα για βεζε πιτερς..ισως να βαζαμε τον ραιτ 4ρι δεν ξερω..

Υπερτερουμε πολυ στα γκαρντ ομως θα πρεπει τα δικα μας να ειναι πολυ επιθετικα να σκοραρουν πολυ και τους παρουν φαουλ..Θελω να δω αρκετο βιλντοζα ντορσει σημερα.
Πιεση πολυ στον παντερ να τον εκνευρισουμε ..Ο μακισικ παραδοσιακα κανει παρτυ με την μπαρτσα..βεβαια φετος εχουν παρει εναν καλο αμυντικο τον αντερσον.

Θεωρω πως με καλη ψυχολογια και οχι οπως στα προηγουμενα οτι θα κερδισουμε,θελει πολυ προσοχη ομως δεν ματσαρουμε καλα μαζι τους.

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3945
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Πέμ Οκτ 31, 2024 4:39 pm

ευκολη νικη για τον οσφπ

0
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2046
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Πέμ Οκτ 31, 2024 4:56 pm

Ο λαος μίλησε με συνεχόμενα σολντ άουτ

Είθε η χαμένη βολή του Ναβάρο και το τρίποντο πρόκρισης του Άγιου Γεωργίου Πρίντεζη του Συριανού να σας στοιχειώνει για πάντα συμπαθείς Καταλανοί :roofl:

Θα είναι πολύ δύσκολο ματς , έχω μια ανυπομονώ μετά το προχθεσινό με τη Ρεάλ να δω πως θα παρουσιάσει η ομάδα

0
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1209
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Οκτ 31, 2024 8:13 pm

IMG_20241031_201303.jpg
IMG_20241031_201303.jpg (7.71 KiB) Προβλήθηκε 746 φορές

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague
Reactions: 964
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι

Πέμ Οκτ 31, 2024 8:33 pm

Coach Periklis έγραψε:

Είθε η χαμένη βολή του Ναβάρο και το τρίποντο πρόκρισης του Άγιου Γεωργίου Πρίντεζη του Συριανού να σας στοιχειώνει για πάντα συμπαθείς Καταλανοί :roofl:

Θα είναι πολύ δύσκολο ματς , έχω μια ανυπομονώ μετά το προχθεσινό με τη Ρεάλ να δω πως θα παρουσιάσει η ομάδα
Να πω την κακία μου, επειδή πηγαίνω γενικά στο γήπεδο, παίρνω διαρκείας για στήριξη της ομάδας κυρίως, ο κόσμος πάει μόνο στα Ντέρμπι, αν δεις τι συμβαίνει στα ματς του Ελληνικού πρωταθλήματος και με μικρές ομάδες της Ευρωλίγκας, απλά κλαίς..και σιγά το μεγάλο γήπεδο, 11.000 κόσμο παίρνει, έπρεπε με την ομάδα που έχουμε να είναι πάντα και σε όλα τα ματς Sold Out και όχι μόνο με Ρεαλ, Μπαρτα, Παο, Playoff Ευρωλίγκας κλπ. Παράπονο το έχω χρόνια τώρα αυτό.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2545
Αγαπημένη θέση: PF

Πέμ Οκτ 31, 2024 8:41 pm

karamelitsa έγραψε:
Coach Periklis έγραψε:

Να πω την κακία μου, επειδή πηγαίνω γενικά στο γήπεδο, παίρνω διαρκείας για στήριξη της ομάδας κυρίως, ο κόσμος πάει μόνο στα Ντέρμπι, αν δεις τι συμβαίνει στα ματς του Ελληνικού πρωταθλήματος και με μικρές ομάδες της Ευρωλίγκας, απλά κλαίς..και σιγά το μεγάλο γήπεδο, 11.000 κόσμο παίρνει, έπρεπε με την ομάδα που έχουμε να είναι πάντα και σε όλα τα ματς Sold Out και όχι μόνο με Ρεαλ, Μπαρτα, Παο, Playoff Ευρωλίγκας κλπ. Παράπονο το έχω χρόνια τώρα αυτό.
Το σύστημα με την μεταβίβαση του διαρκείας στο μπάσκετ δεν ισχύει τελικά; Γιατί και με Ζαλγκίρις και με Αρμάνι (αλλά και τον ΠΑΟ την Κυριακή) είχα παρατηρήσει ότι παρ'οτι υπήρχε θεωρητικά sold out ή σχεδόν sold out, υπήρχαν αρκετές άδειες θέσεις, κυρίως σε σημεία του γηπέδου που έχει πολλά διαρκείας.

0
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague
Reactions: 1665
Προειδοποιήσεις: 4

Πέμ Οκτ 31, 2024 8:47 pm

karamelitsa έγραψε:
Coach Periklis έγραψε:

Πάντως, για την περυσινή περίοδο, όπου ο Ολυμπιακός ήταν στην 6η θέση της ευρωλίγκας με 11.452 εισιτήρια κατά μέσο όρο, δεν μπορείς να πεις ότι ...ήταν κι άσχημα. Όσο χωράει το γήπεδο!
Πιό κάτω από ΠΑΟ (14.526 εισιτήρια) αλλά δεν κλαις κιόλας.

0
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague

Πέμ Οκτ 31, 2024 8:51 pm

kojito έγραψε:
Πέμ Οκτ 31, 2024 8:41 pm
karamelitsa έγραψε:

Το σύστημα με την μεταβίβαση του διαρκείας στο μπάσκετ δεν ισχύει τελικά; Γιατί και με Ζαλγκίρις και με Αρμάνι (αλλά και τον ΠΑΟ την Κυριακή) είχα παρατηρήσει ότι παρ'οτι υπήρχε θεωρητικά sold out ή σχεδόν sold out, υπήρχαν αρκετές άδειες θέσεις, κυρίως σε σημεία του γηπέδου που έχει πολλά διαρκείας.
Λειτουργεί από τα μέσα Οκτωβρίου νομίζω η μεταβίβαση εισιτηρίου, δεν το έχω κάνει βέβαια, σήμερα λόγω δουλειάς δεν μπορώ να πάω, χαζομάρα μου θα μπορούσα να το δώσω σε κάποιον.

0
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague

Πέμ Οκτ 31, 2024 8:53 pm

montechristo έγραψε:
Πέμ Οκτ 31, 2024 8:47 pm
karamelitsa έγραψε:

Πάντως, για την περυσινή περίοδο, όπου ο Ολυμπιακός ήταν στην 6η θέση της ευρωλίγκας με 11.452 εισιτήρια κατά μέσο όρο, δεν μπορείς να πεις ότι ...ήταν κι άσχημα. Όσο χωράει το γήπεδο!
Πιό κάτω από ΠΑΟ (14.526 εισιτήρια) αλλά δεν κλαις κιόλας.
Εχεις πάει σε αγώνα Ελληνικού πρωταθλήματος?? Το γήπεδο είναι άδειο!! Επίσης τα διαρκείας τα θεωρούν ότι μάλλον πάνε και τα μετράνε, γιατί ειδικά πέρυσι σε πολλούς αγώνες Ευρωλίγκας είχε τεράστια κενά που ήταν να απορείς...και για να μην λες ότι το λέω μόνο εγώ, όσοι πάμε στο γήπεδο ειδικά στο πρωτάθλημα τα ίδια λέμε με τους δίπλα μου, ότι κρίμα τέτοια ομάδα να μην πηγαίνει ο κόσμος να την στηρίξει και να έχει τέτοια εικόνα ειδικά στα ματς του Ελληνικού πρωταθλήματος.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”