Euroleague 2024-2025, Round 11

Συντονιστής: Captains

JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Νοέμ 23, 2024 12:44 am

Συμπληρώθηκε το 1/3 της Regular Season με αυτά και με εκείνα, είναι καιρός να βγουν κάποια πρώτα ασφαλή συμπεράσματα, καθώς έχουν παιχτεί τα 11 απτα 34 ματς.

Νομίζω στη πρώτη 6αδα λίγο πολύ είχαμε προβλέψει όλοι τις εξής ομάδες : Παο, Οσφπ, Ρεαλ, Φενερ, Μονακο, Μπαρτσα.

Αμέσως από κάτω και στη μάχη για τα Play In εγώ έβαζα τις : Εφες, Ερυθρο, Παρτιζαν, Ζαλγκιρις, Αρμανι και Μπασκονια.

Στη τελευταία 6αδα είχα τις : Ασβελ, Μακαμπι, Παρι, Βιρτους, Μπαγερν (την υπολογιζα στα ίδια επίπεδα με Αλμπα), Αλμπα. Από αυτές μόνο από την Ασβελ ανέμενα κάποια έκπληξη, τις υπόλοιπες 5 τις είχα να ανταγωνιζονται μεταξύ τους για τη 17η θέση. Την 18η την έχουν καπαρώσει πριν καν ξεκινήσει η σεζόν.

Οι μεγάλες εκπλήξεις προς το παρόν είναι η Μπαγερν και η Παρι, που αντικαθιστουν ουσιαστικά τις περσινές Μακαμπι και Βιρτους και κρατούν τη γιουρολιγκ στα ίδια επίπεδα ανταγωνισμού. Η Μπασκονια έχει ανταλλάξει ρόλους με την Εφες (πέρσι και φετος εννοώ) και η Ασβελ είναι πιο ανταγωνιστικη από πέρσι αλλά χωρίς ιδιαίτερες ελπίδες να κάνει κάτι παραπάνω. Οι υπόλοιποι πάνω κάτω στα ίδια με τα περσινά, αν και ομάδες όπως οι Αρμανι & Ζαλγκιρις είναι εμφανώς αναβαθμισμενες.

Οι απογοητεύσεις της σεζόν είναι η Ρεαλ και η Παρτιζαν, αν και θεωρώ θα ανακάμψουν αργά ή γρήγορα. Η Ρεαλ δεν γίνεται να μην πάρει παίχτη/παίχτες. Τη Μακαμπι και τη Βιρτους κάποιοι τις είχαν ψηλά, άρα ίσως θα μπορούσαν να θεωρηθούν απογοητεύσεις, αλλά εγώ τις υπολόγιζα εξαρχής για το πάτο της βαθμολογίας.

Τι αναμένω να δούμε στις αγωνιστικές 12 έως 23 και ουσιαστικά στο δεύτερο τρίτο της RS :

- Οσφπ να στρογγυλοκάθεται στη 1η θέση.
- Ρεαλ να μπαίνει στην 6αδα μόνο αν κάνει προσθήκες (θέλει ασο και 4αρι).
- Παο και Φενερ να παίζουν στα ίσα για τη 2η θέση (εντύπωση που κάνει που η Φενερ αντέχει χωρίς ασο).
- Μπαρτσα και Μονακο να παλεύουν για τη 4αδα, είναι στο ίδιο επίπεδο αυτή τη στιγμή, όμως οι Γάλλοι έχουν πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών και θα δούμε πως θα τα πάνε και με Σπανουλη στο τιμόνι, η Μπαρτσα από την άλλη θέλει επειγόντως προσθήκη playmaker αντι του Λαπροβιτολα.
- Μπαγερν και Παρι να αντέχουν στην 7αδα, χρειάζονται και οι δύο τους έναν ποιοτικό μπακαπ σεντερ για να αντέξουν.
- Ζαλγκιρις, Ερυθρος και Εφες να σκοτώνονται για τα play in, δεν νομίζω να γίνουν άλλες προσθήκες στις συγκεκριμένες ομάδες. Από κοντά και οι Αρμανι, Παρτιζαν που ούτε εδώ νομίζω να δούμε επιπλέον μεταγραφές.
- Μπασκονια και Μακαμπι θα χάνουν όλο και περισσότερο έδαφος, Βιρτους και αλμπα θα παραμείνουν στο πάτο, ίσως προκύψει και αλλαγή προπονητή στην Ιταλία.
- Η Ασβελ θέλει ένα 4αρι για να αντέξει στο μαραθώνιο της διεκδίκησης μιας θέσης στα play in.

Προπονητές όπως ο Πασκουαλ, Ιβανοβιτς, Σασα Ομπραντοβιτς, Σπανουλης και ενδεχομένως ο Λούκα Μπανκι παραμονεύουν για κενούς πάγκους. Ο Ιτουδης μάλλον βιάστηκε να βρει ομάδα.

Έρχεται πολύ πράγμα από ΝΒΑ μεριά που θα αλλάξει τις ισορροπίες, όπως έκανε κι ο Lonnie Walker...

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion

Σάβ Νοέμ 23, 2024 12:45 am

tarp7 έγραψε:
Σάβ Νοέμ 23, 2024 12:35 am
georbap έγραψε:
Σάβ Νοέμ 23, 2024 12:24 am
Μπορεί να έχουν παιχτεί 11 αγωνιστικές αλλά ουσιαστικά είναι ακόμα νωρίς για μεγάλα συμπεράσματα.
Οι θετικές εκπλήξεις ως ώρας είναι ξεκάθαρα Μπάγερν και Παρί και στις αρνητικές θα έβαζα Παρτιζάν , ενώ οι υπόλοιποι είναι πάνω κάτω στο επίπεδο που περιμέναμε με κάποιους σε καλύτερη φόρμα και άλλους που ψάχνονται.
Όσο προχωράει όμως θα καθαρίσει περισσότερο η εικόνα που ακόμα για μένα είναι θολή.
Για παράδειγμα Ολυμπιακός και ΠΑΟ έπαιξαν με Μπάγερν και Παρί αντίστοιχα, όντας λιγότερο υποψιασμένοι και έχοντας ίσως τσεκάρει τα εν λόγω παιχνίδια ως τα εύκολα εκτός και must win.
Αν αύριο έπαιζαν ξανά, νομίζω θα ήταν πολύ διαφορετική η προσέγγισή.
Χρειάζεται λοιπόν υπομονή και ειδικά από εμάς τους φίλους των δύο Ελληνικών ομάδων που έχουμε την τάση για κάποιο λόγο , να βγάζουμε διαφορετικό συμπέρασμα σε κάθε αγωνιστική ανάλογα το αποτέλεσμα.
Εννοείται από Νοέμβριο μήνα τίποτα δεν έχει κριθεί. Άλλωστε σε 1, 2 παραπάνω νίκες η ήττες κρίνετε η είσοδος στην οκτάδα

Το επίπεδο φαίνεται ανεβασμένο επιθετικά.

Η Παρτιζάν πιστεύω ότι θ ανέβει, είναι καινούργια ομάδα και χρειάζεται χρόνο και τη πρώτη της χρόνια στην Ευρωλίγκα τον πρώτο γύρο ήταν μέτρια. Το πρόβλημα της Παρτιζάν είναι στους ψηλούς της, έχουν παράπονα από τον Ντέιβις απ' ότι έχω διαβάσει. Δεν ξέρω βέβαια γιατί περίμεναν ότι θα ήταν πολύ καλύτερος :mrgreen:
Τομ Ντέιβις κάποιοι γνωστες απο εδω τον προτιμούσαν από τον Γιουρτσεβεν.

0
tarp7

allstar
Reactions: 1980
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Νοέμ 23, 2024 1:13 am

JohnnyPao έγραψε:
Συμπληρώθηκε το 1/3 της Regular Season με αυτά και με εκείνα, είναι καιρός να βγουν κάποια πρώτα ασφαλή συμπεράσματα, καθώς έχουν παιχτεί τα 11 απτα 34 ματς.

Νομίζω στη πρώτη 6αδα λίγο πολύ είχαμε προβλέψει όλοι τις εξής ομάδες : Παο, Οσφπ, Ρεαλ, Φενερ, Μονακο, Μπαρτσα.

Αμέσως από κάτω και στη μάχη για τα Play In εγώ έβαζα τις : Εφες, Ερυθρο, Παρτιζαν, Ζαλγκιρις, Αρμανι και Μπασκονια.

Στη τελευταία 6αδα είχα τις : Ασβελ, Μακαμπι, Παρι, Βιρτους, Μπαγερν (την υπολογιζα στα ίδια επίπεδα με Αλμπα), Αλμπα. Από αυτές μόνο από την Ασβελ ανέμενα κάποια έκπληξη, τις υπόλοιπες 5 τις είχα να ανταγωνιζονται μεταξύ τους για τη 17η θέση. Την 18η την έχουν καπαρώσει πριν καν ξεκινήσει η σεζόν.

Οι μεγάλες εκπλήξεις προς το παρόν είναι η Μπαγερν και η Παρι, που αντικαθιστουν ουσιαστικά τις περσινές Μακαμπι και Βιρτους και κρατούν τη γιουρολιγκ στα ίδια επίπεδα ανταγωνισμού. Η Μπασκονια έχει ανταλλάξει ρόλους με την Εφες (πέρσι και φετος εννοώ) και η Ασβελ είναι πιο ανταγωνιστικη από πέρσι αλλά χωρίς ιδιαίτερες ελπίδες να κάνει κάτι παραπάνω. Οι υπόλοιποι πάνω κάτω στα ίδια με τα περσινά, αν και ομάδες όπως οι Αρμανι & Ζαλγκιρις είναι εμφανώς αναβαθμισμενες.

Οι απογοητεύσεις της σεζόν είναι η Ρεαλ και η Παρτιζαν, αν και θεωρώ θα ανακάμψουν αργά ή γρήγορα. Η Ρεαλ δεν γίνεται να μην πάρει παίχτη/παίχτες. Τη Μακαμπι και τη Βιρτους κάποιοι τις είχαν ψηλά, άρα ίσως θα μπορούσαν να θεωρηθούν απογοητεύσεις, αλλά εγώ τις υπολόγιζα εξαρχής για το πάτο της βαθμολογίας.

Τι αναμένω να δούμε στις αγωνιστικές 12 έως 23 και ουσιαστικά στο δεύτερο τρίτο της RS :

- Παο και Φενερ να παίζουν στα ίσα για τη 2η θέση (εντύπωση που κάνει που η Φενερ αντέχει χωρίς ασο).
- Μπαρτσα και Μονακο να παλεύουν για τη 4αδα, είναι στο ίδιο επίπεδο αυτή τη στιγμή, όμως οι Γάλλοι έχουν πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών και θα δούμε πως θα τα πάνε και με Σπανουλη στο τιμόνι, η Μπαρτσα από την άλλη θέλει επειγόντως προσθήκη playmaker αντι του Λαπροβιτολα.
- Μπαγερν και Παρι να αντέχουν στην 7αδα, χρειάζονται και οι δύο τους έναν ποιοτικό μπακαπ σεντερ για να αντέξουν.
- Ζαλγκιρις, Ερυθρος και Εφες να σκοτώνονται για τα play in, δεν νομίζω να γίνουν άλλες προσθήκες στις συγκεκριμένες ομάδες. Από κοντά και οι Αρμανι, Παρτιζαν που ούτε εδώ νομίζω να δούμε επιπλέον μεταγραφές.
- Μπασκονια και Μακαμπι θα χάνουν όλο και περισσότερο έδαφος, Βιρτους και αλμπα θα παραμείνουν στο πάτο, ίσως προκύψει και αλλαγή προπονητή στην Ιταλία.
- Η Ασβελ θέλει ένα 4αρι για να αντέξει στο μαραθώνιο της διεκδίκησης μιας θέσης στα play in.

Προπονητές όπως ο Πασκουαλ, Ιβανοβιτς, Σασα Ομπραντοβιτς, Σπανουλης και ενδεχομένως ο Λούκα Μπανκι παραμονεύουν για κενούς πάγκους. Ο Ιτουδης μάλλον βιάστηκε να βρει ομάδα.

Έρχεται πολύ πράγμα από ΝΒΑ μεριά που θα αλλάξει τις ισορροπίες, όπως έκανε κι ο Lonnie Walker...
Ποιους πιστεύεις θα έρθουν Ευρώπη ακόμη;

0
JohnnyPao

champion

Σάβ Νοέμ 23, 2024 3:46 am

tarp7 έγραψε:
JohnnyPao έγραψε:

Bojan Bogdanovic, Fontecchio, Kevin Porter JR, Micic, Saric, Bruno Fernando.

Αυτοί έχουν συμβόλαιο αλλά ακούγεται πως θα μείνουν ελεύθεροι τον Φλεβάρη και θα κοιτάξουν προς τα δω.

Επίσης, αν και δεν έχει ακουστεί κάτι, απλά τους αναφέρω, ήδη ελεύθεροι είναι οι Killian Hayes, Luka Samanic, Bolomboy, Covington, Crowder, Brisset, Kevin Knox, TJ Warren, Toscano-Anderson, Winslow, Landry Shamet, Arcidiacono, Dennis Smith JR, Fultz, Kaminsky.

Και υπάρχουν και άλλα ονόματα πιο φρέσκα που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά εδώ. Έχει φανει ότι όποια ομάδα δοκίμασε κάτι νέο στη λίγκα έχει δικαιωθεί ως τώρα, πχ Maledon, Sako, Shorts, Lonnie Walker, κλπ και δεν πήγε με ξαναζεσταμένο φαγητό και ανακύκλωση των ιδίων παιχτών ξανά και ξανά.

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2425
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Νοέμ 23, 2024 11:10 am

JohnnyPao έγραψε:
Σάβ Νοέμ 23, 2024 3:46 am
tarp7 έγραψε:

Bojan Bogdanovic, Fontecchio, Kevin Porter JR, Micic, Saric, Bruno Fernando.

Αυτοί έχουν συμβόλαιο αλλά ακούγεται πως θα μείνουν ελεύθεροι τον Φλεβάρη και θα κοιτάξουν προς τα δω.
Ο πρώτος δεν έχει παίξει ακόμα καθόλου φέτος μετά από χειρουργείο στο πόδι τον Απρίλιο.
Δεν ξέρω αν θα τον διώξουν τον Φλεβάρη ή οχι(λογικά μόνο αν μπλεχτεί σε κανα trade αλλιώς θα τον είχαν ηδη διώξει) αλλά 35 στα 36 και με τέτοια αποχή δεν βλέπω να κάνει διαφορά τουλάχιστον για φέτος.

Φοντέκιο είναι σούπερ κίνηση για όποιον τον πάρει αλλά έχει παίξει στα 15 από τα 17 παιχνίδια της ομάδας του και με μέσο όρο 19 λεπτά.
Δεν βλέπω να μην υπολογίζεται για να τον διώξουν ή να μην παίζει για να θέλει ο ίδιος να φύγει.
Επίσης έχει και εγγυημένο συμβόλαιο 8,3εκ για την επόμενη χρονιά.

Bruno Fernando αρκετά πιθανό να μείνει ελεύθερος, βέβαια δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι μπορεί να κάνει την διαφορά εδώ τουλάχιστον άμεσα. Με κάποιο χρόνο προσαρμογής πιστεύω την επόμενη χρονιά θα έκανε το μπαμ.

O Saric βλέπω είχε 5 παιχνίδια σερί dnp(δεν ξέρω αν ήταν τραυματίας) και πριν από αυτά έπαιξε κάπου 10 λεπτά. Στα τελευταία παιχνίδια έχει παίξει 33,32 και 18 λεπτά. Επίσης έχει συμβόλαιο 5,4εκ με player option για την επόμενη χρονιά. Εκτός ότι τέτοια λεφτά δεν τα βρίσκει Ευρώπη είναι εκεί σχεδόν 10 χρόνια τώρα. Όσο βρίσκει ομάδες δεν βλέπω να γυρνάει.

Για Μίσιτς έχει αναλυθεί πολύ, τρώει αβέρτα πάγκο. Το ζητούμενο είναι αν θα επέστρεφε Ευρώπη τώρα ή το καλοκαίρι, αν θα καταλήξει με trade κάπου αλλού κλπ. Είναι πιθανό να μείνει ελεύθερος πάντως.

Ο Πόρτερ είναι περίεργη περίπτωση. Το ερωτηματικό σε αυτόν ήταν ο χαρακτήρας όχι το ταλέντο.
Ξεκίνησε την σεζόν αρκετά άσχημα, στα τελευταία παιχνίδια έχει ανέβει, έχει μέσο όρο 17 λεπτά και έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του.
Ακόμα τουλάχιστον τα νούμερα του δεν έχουν καμία σχέση με το 2022-2023 αλλά ακόμα και έτσι έχουν παίκτη με 8 πόντους και 3 ασσίστ που είναι το backup του Χάρντεν και παίζει με το minimum συμβόλαιο.
Όσο είναι καλά εξωαγωνιστικά δεν πρόκειται να τον διώξουν. Από την άλλη, αν κάνει κάτι σοβαρό εξωαγωνιστικό που θα τους αναγκάσει να τον διώξουν δεν πρόκειται να τον πλησιάσει ομάδα Ευρωλίγκας.

3
3 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague”