Παναθηναϊκός - Αγωνιστικά 2024-2025 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)

Συντονιστής: Captains

JohnnyPao

champion
Reactions: 2449
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Δεκ 10, 2024 10:13 pm

Rice έγραψε:
Τρί Δεκ 10, 2024 11:43 am
Σήμερα ήμουν στο ΥΓΕΙΑ και είδα τον Γκριγκονις συνοδευόμενο από έναν ιατρό του ΠΑΟ να βλέπει έναν νευροχειρουργό.Το παλικάρι με το ζόρι περπατούσε και στεκόταν όρθιος χωρίς να μπορεί κρατήσει το κορμί του ίσιο.Προφανώς και έχει κάποιο θέμα στη μέση του και η εικόνα του δεν έδειχνε ότι θα επιστρέψει σύντομα στο παρκέ.Περαστικά στο παιδί και να το ξεπεράσει γρήγορα.
Πρόλαβες όλα τα ρεπορταζιακά κανάλια, όντως βγήκε από παντού ότι μπαίνει Χειρουργείο κι έχω την εντύπωση πως δυσκολα θα τον δούμε στα παρκέ πριν τον Μάρτιο. Περαστικά στο παλικάρι, μακάρι να επιστρέψει δυνατός στη δράση. Έως τότε, η ομάδα θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς αυτόν, το λέω επειδή πολλοί τον περιμέναμε πίσω.

0
Christofis

euroleague
Reactions: 1296
Προειδοποιήσεις: 1

τουλουμπα έγραψε:
Τρί Δεκ 10, 2024 6:24 pm
Οταν διαβαζεται για συντηρητικες θεραπειες ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα μπουνε χειρουργειο τωρα γιατι δεν μπαινουν απτην αρχη και τζαμπα χανουν 2 μηνες δεν ξερω,αλλα θα μου πεις κοροιδα ειναι οι αθλητες να μην την βγαλουν ξαπλα κανα 2 μηνο πριν το χειρουργειο

οποτε κανα 3μηνο ακομα εκτος το μονο θετικο οτι θα παιζουν πιο πολυ οι αλλοι και δεν θα υπαρχουν γκρινιες,οχι οτι επαιζε και πολυ ο γκριγκονις φετος αλλα λεμε τωρα εστω και αυτα τα 5 λεπτα θα τα εκοβε απο αλλους
Οι επεμβασεις στην σπονδυλικη στηλη εχουν γινει ολο και λιγοτερο επεμβατικες. Το θεμα ειναι οτι για να περασεις εκει που χρειαζεται να φτασεις πρεπει να αφαιρεσεις το οπισθιο πεταλο του σπονδυλου ή εστω τμημα του. Αυτο μπορει αμεσα να μην προκαλεο καποιο προβλημα αλλα στο μελλον μπορει να οδηγησει σε αναγκη σε επεμβαση σπονδυλοδεσια(συζευξη δηλαδη σπονδυλων μεταξυ τους) σε μικροτερη απο την συνηθη ηλικια. Μια επεμβαση που σου περιοριζει δηλαδη το ευρος της κινησης της σπονδυλικης στηλης.
Εγω οπως και καθε χειρουργος υποφερουμε λογω της ορθοστασιας και της αβολης θεσης συνηθως στο χειρουργιο με προβληματα στη σπνδυλικη στηλη και ενω μου εχει γινει συσταση για επεμβαση πριν μερηκα χρονια προτιμω να το παιρνω συντηρητικα ακομη και αν χρειαστει να περασω μια βδομαδα στο κρεββατι παρα να κανω την επεμβαση.
Σκεψου αυτο που γραφω σε ενα πολυ μεγαλυτερο κορμι απο μενα με πολυ περισσοτερους κραδασμους απο πτι το δικο μου το κορμι λογω επαγγελματος ποσο οχι τοσο ελφρα την καρδια πρεπει να πάρει ο αθλητης αυτη την αποφαση.

Γενικα σε αυτα τα θεματα δεν ειναι τοσο απλο το λογικο, το ανθρωπινο σωμα και η ιατρικη δυστυχως δεν ειναι μαθηματικα ή φυσικη

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4458
Προειδοποιήσεις: 3

Τετ Δεκ 11, 2024 2:54 am

germany96 έγραψε:
Τρί Δεκ 10, 2024 10:05 pm

Ένας νεαρός συνάνθρωπός σου θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου κι εσένα η ενστικτώδης σου αντίδραση είναι να τον αντιμετωπίζεις σα να σου κλέβει την τουλούμπα;

Εικόνα

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Τετ Δεκ 11, 2024 3:01 am

Christofis έγραψε:

Οι επεμβασεις στην σπονδυλικη στηλη εχουν γινει ολο και λιγοτερο επεμβατικες. Το θεμα ειναι οτι για να περασεις εκει που χρειαζεται να φτασεις πρεπει να αφαιρεσεις το οπισθιο πεταλο του σπονδυλου ή εστω τμημα του. Αυτο μπορει αμεσα να μην προκαλεο καποιο προβλημα αλλα στο μελλον μπορει να οδηγησει σε αναγκη σε επεμβαση σπονδυλοδεσια(συζευξη δηλαδη σπονδυλων μεταξυ τους) σε μικροτερη απο την συνηθη ηλικια. Μια επεμβαση που σου περιοριζει δηλαδη το ευρος της κινησης της σπονδυλικης στηλης.
Εγω οπως και καθε χειρουργος υποφερουμε λογω της ορθοστασιας και της αβολης θεσης συνηθως στο χειρουργιο με προβληματα στη σπνδυλικη στηλη και ενω μου εχει γινει συσταση για επεμβαση πριν μερηκα χρονια προτιμω να το παιρνω συντηρητικα ακομη και αν χρειαστει να περασω μια βδομαδα στο κρεββατι παρα να κανω την επεμβαση.
Σκεψου αυτο που γραφω σε ενα πολυ μεγαλυτερο κορμι απο μενα με πολυ περισσοτερους κραδασμους απο πτι το δικο μου το κορμι λογω επαγγελματος ποσο οχι τοσο ελφρα την καρδια πρεπει να πάρει ο αθλητης αυτη την αποφαση.

Γενικα σε αυτα τα θεματα δεν ειναι τοσο απλο το λογικο, το ανθρωπινο σωμα και η ιατρικη δυστυχως δεν ειναι μαθηματικα ή φυσικη
ενας επαγγελματιας αθλητης δεν ειναι το ιδιο με εναν λογιστη η μια γραμματεα
αυτες οι περιπτωσεις μπορουν να σκεφτουν το χειρουργειο

και ο αχιλλειος μια χαρα θεραπευεται διχως χειρουργειο,εχεις δει κανα αθλητη να μην μπαινει ?

τα χειρουργεια για ορθοπεδικα για εναν επαγγελματια αθλητη ειναι στο job description

πρεπει να λυνει το προβλημα και καλυτερα αλλα και πιο γρηγορα αν θελει να εχει σφιξεις και γενικους πονους σαν κατι αλλους ονοματα δεν λεμε να αλλαξει επαγγελμα

0
Christofis

euroleague

Τετ Δεκ 11, 2024 6:04 am

τουλουμπα έγραψε:
Christofis έγραψε:

και ο αχιλλειος μια χαρα θεραπευεται διχως χειρουργειο,εχεις δει κανα αθλητη να μην μπαινει ?

τα χειρουργεια για ορθοπεδικα για εναν επαγγελματια αθλητη ειναι στο job description

πρεπει να λυνει το προβλημα και καλυτερα αλλα και πιο γρηγορα αν θελει να εχει σφιξεις και γενικους πονους σαν κατι αλλους ονοματα δεν λεμε να αλλαξει επαγγελμα
Η ολικη ρηξη αχιλλειου δεν εχει συντηρητικη θεραπεια καθως μετα θα εχεις drop foot. Η μερική ρηξη προφανως και μπορεί να ειναι συντηρητικη καθως μιλαμε για τον πιο δυνατο τενοντα του σωματος που σε κάποιον με καθιστικη ζωη το 10% του τενοντα να παραμενει μπορει να ειναι και αρκετο. Σε εναν αθλητη που τρεχει πηδαει προφανως και δεν ειναι . Μιλαμε για δυο διαφορετικα πραγματα ομως το ενα ειναι ρηξη τεξοντα και το αλλο πιεση νευρου. Εδω μιλαμε για νευροχειρουργικο χειρουργιο οχι για ορθοπεδικο. Ο επαγγελματιας αθλητης δεν σημαινει οτι θα πρεπει να κην βλεπει μπροστα το μελλον του οπως καθε ανθρωπος. Και οι επεμβασεις στην σπονδυλικη στηλη δεν ειναι αποκατασταση βουβωνοκηλης ή σκωληκοειδεκτομη. Σωστα επραξε με υηνσυντηρητικη αγωγη εφοσον δεν ειδε βελτιωση τοτε καλα κανει καινπαει για χειρουργείο τοσο απλα.

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Τετ Δεκ 11, 2024 6:46 am

Christofis έγραψε:

Η ολικη ρηξη αχιλλειου δεν εχει συντηρητικη θεραπεια καθως μετα θα εχεις drop foot. Η μερική ρηξη προφανως και μπορεί να ειναι συντηρητικη καθως μιλαμε για τον πιο δυνατο τενοντα του σωματος που σε κάποιον με καθιστικη ζωη το 10% του τενοντα να παραμενει μπορει να ειναι και αρκετο. Σε εναν αθλητη που τρεχει πηδαει προφανως και δεν ειναι . Μιλαμε για δυο διαφορετικα πραγματα ομως το ενα ειναι ρηξη τεξοντα και το αλλο πιεση νευρου. Εδω μιλαμε για νευροχειρουργικο χειρουργιο οχι για ορθοπεδικο. Ο επαγγελματιας αθλητης δεν σημαινει οτι θα πρεπει να κην βλεπει μπροστα το μελλον του οπως καθε ανθρωπος. Και οι επεμβασεις στην σπονδυλικη στηλη δεν ειναι αποκατασταση βουβωνοκηλης ή σκωληκοειδεκτομη. Σωστα επραξε με υηνσυντηρητικη αγωγη εφοσον δεν ειδε βελτιωση τοτε καλα κανει καινπαει για χειρουργείο τοσο απλα.
σωστα δεν επραξε εφοσον τελικα θα μπει χειρουργειο
εχασε δηλαδη 2 μηνες ταλαιπωρηθηκε και τελικα θα παει για μαχαιρι

οποτε εκ του αποτελεσματος ΔΕΝ επραξε σωστα

0
Άβαταρ μέλους
qspock

allstar
Reactions: 570
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Δεκ 11, 2024 9:23 am

Ο αθλητης προσπαθησε συντηριτικα να αντιμετωπισει το προβλημα στη μεση, προφανως και με τις οδηγιες των γιατρων και των φυσιοθεραπευτων. Και περσυ παρομοιο προβλημα νομιζω ειχε κι επεστρεψε. Μετα την υποτροπη ομως το πηρε αποφαση, κυριως γιατι υπεφερε και ειπε να το διορθωσει οριστικα. Μακαρι να γινει αυτο και να επιστρεψει γερος, πρωτα να μη ποναει και να κανει τις καθημερινες δραστηριοτητες και μετα, στην αγωνιστικη δραση.

Τα υπολοιπα εινα απλα κουτσομπολιο.

Στο δια ταυτα: Αυτη η ψυχη ο Ναναλι που βρισκεται?

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3556
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τετ Δεκ 11, 2024 9:27 am

τουλουμπα έγραψε:

Είσαι γενικά λάθος στο όλο θέμα, επειδή είναι επαγγελματίες αθλήτες είναι υποχρεωμένοι να ρισκάρουν την μελλοντική τους υγεία σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι ένας λογιστής ας πούμε; Αν αυτή η επέμβαση σου αυξάνει τις πιθανότητες για μελλοντική σπονδυλοδεσία όπως μας λέει ο Christofis γιατί ο Γκριγκόνις και ο κάθε αθλητής θα πρέπει να πάει άμεσα για επέμβαση;
Το εκ του αποτελέσματος επίσης δεν λέει κάτι. Το πήγε συντηρητικά γιατί υπήρχε πιθανότητα να βελτιωθεί χωρίς επέμβαση, δεν γνώριζε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα και απλώς προτίμησε να το καθυστερήσει.

2
2 Εικόνα
Christofis

euroleague

Τετ Δεκ 11, 2024 9:46 am

τουλουμπα έγραψε:
Christofis έγραψε:

Εκ του αποτελεσματος συμφωνω δεν επραξε σωστα. Αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι σωστα επραξε για τον εαυτο του να περιμενει .Εγω ομως θα σου παραθεσω ενα αλλο παραδειγμα. Καποιος εχει ενα τροχαιο και εχει ενα σοβαρο τραυμα στο ποδι. Του λενε οι γιατροι: Η θα σου κοψουμε το ποδι τωρα για να βγεις απο το νοσοκομειο μια ωρα αρχητερα γιατι ή θα σου κανουμε θεραπεια για 6 μηνες μηπως το σωσουμε αν και τελικα ισως χρειαστει να το κοψουμε. Εσυ τι θα εκανες; Να σου τονισω οτι η σπονδυλοδεσια σε νεο ατομο ειναι μορφη αναπηριας καθως περιορίζει την κινηση της σπονδυλικης στηλης

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Τετ Δεκ 11, 2024 10:14 am

Christofis έγραψε:
Τετ Δεκ 11, 2024 9:46 am

Εκ του αποτελεσματος συμφωνω δεν επραξε σωστα. Αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι σωστα επραξε για τον εαυτο του να περιμενει .Εγω ομως θα σου παραθεσω ενα αλλο παραδειγμα. Καποιος εχει ενα τροχαιο και εχει ενα σοβαρο τραυμα στο ποδι. Του λενε οι γιατροι: Η θα σου κοψουμε το ποδι τωρα για να βγεις απο το νοσοκομειο μια ωρα αρχητερα γιατι ή θα σου κανουμε θεραπεια για 6 μηνες μηπως το σωσουμε αν και τελικα ισως χρειαστει να το κοψουμε. Εσυ τι θα εκανες; Να σου τονισω οτι η σπονδυλοδεσια σε νεο ατομο ειναι μορφη αναπηριας καθως περιορίζει την κινηση της σπονδυλικης στηλης
αυτα τα παραδειγματα ειναι τελειως ακυρα
εδω δεν μιλαμε για κομενα ποδια
αλλος μπορει να σου πει σε πιανει ενας και σου λεει θελεις σε σκοτωσω σημερα η να σε βιαζω εναν μηνα και μετα να σκοτωσω,τι θα διαλεγες? δεν εχει νοημα μια τετοια συζητηση

το θεμα ειναι συγκεκριμενο ,στους μπασκετμπολιστες κατα 99% τα προβληματα λυνονται με χειρουργεια
το γραφω ξανα ο επαγγελματιας αθλητης δεν ειναι λογιστης για να εχει ανεση να κανει συντηρητικες θεραπειες
οταν μπει μαχαιρι οι πιθανοτηες ειναι πιο συντριπτικα πολλες να λυθει οριστικα το προβλημα στους αθλητες

με ρωτας τι θα εκανα εγω,εγω δεν ειμαι επαγγελματιας αθλητης,αν ημουν χειρουργειο,τωρα που δεν ειμαι με το πασο μου αποθεραπεια λες και θα ειχαν την επιβαρυνση που εχουν οι επαγγελματιες αθλητες

αν ο γκριγκονις εχεις τοσο σοβαρο θεμα ας σταματησει το μπασκετ,ουτε ο πρωτος θαναι ουτε ο τελευταιο,μια χαρα χρημα εχει μαζεψει θα γυρισει λιθουανια και θα γινει ο προπονητης

εφασον επιλεγεις να συνεχισεις να εισαι επαγελματιας αθλητης και να χρυσοπληρωνεσαι θα πρεπει να κανεις θυσιες,ετσι πανε ολα στην ζωη

0
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba
Reactions: 1844
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Τετ Δεκ 11, 2024 10:26 am

Christofis έγραψε:
τουλουμπα έγραψε:

Χαρά στο κουράγιο σου φίλε. Ωραίος

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3556
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Τετ Δεκ 11, 2024 11:05 am

τουλουμπα έγραψε:
Τετ Δεκ 11, 2024 10:14 am

το θεμα ειναι συγκεκριμενο ,στους μπασκετμπολιστες κατα 99% τα προβληματα λυνονται με χειρουργεια
το γραφω ξανα ο επαγγελματιας αθλητης δεν ειναι λογιστης για να εχει ανεση να κανει συντηρητικες θεραπειες
οταν μπει μαχαιρι οι πιθανοτηες ειναι πιο συντριπτικα πολλες να λυθει οριστικα το προβλημα στους αθλητες

με ρωτας τι θα εκανα εγω,εγω δεν ειμαι επαγγελματιας αθλητης,αν ημουν χειρουργειο,τωρα που δεν ειμαι με το πασο μου αποθεραπεια λες και θα ειχαν την επιβαρυνση που εχουν οι επαγγελματιες αθλητες

αν ο γκριγκονις εχεις τοσο σοβαρο θεμα ας σταματησει το μπασκετ,ουτε ο πρωτος θαναι ουτε ο τελευταιο,μια χαρα χρημα εχει μαζεψει θα γυρισει λιθουανια και θα γινει ο προπονητης

εφασον επιλεγεις να συνεχισεις να εισαι επαγελματιας αθλητης και να χρυσοπληρωνεσαι θα πρεπει να κανεις θυσιες,ετσι πανε ολα στην ζωη
Να λυθεί το πρόβλημα που θα του δημιουργήσει πιθανότατα μεγαλύτερο πρόβλημα στο μέλλον, άρα ο επαγγελματίας αθλητής πρέπει να θυσιάσει την μελλοντική του υγεία.
Μόνο που δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει, αυτό είναι μια θεώρηση περί σωστού δική σου, δεν υπάρχει κάποια νομική δέσμευση και ούτε μπορεί η ομάδα να εξαναγκάσει τον αθλητή, ούτε να τον τιμωρήσει επειδή αρνείται εκτός αν αποδειχτεί ότι το κάνει επίτηδες.
Το πράγμα είναι απλό, ο αθλητής θέλει να διασφαλίσει την μελλοντική του υγεία, η ομάδα δεν μπορεί να τον εξαναγκάσει να κάνει το χειρουργείο, δεν μπορεί να του διακόψει το συμβόλαιο και ο Γκριγκόνις δεν έχει κανέναν λόγο να σταματήσει το μπάσκετ επειδή το λέει ο Τουλούμπας ή ο Κόναν.

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Τετ Δεκ 11, 2024 12:01 pm

Conan1982 έγραψε:

Να λυθεί το πρόβλημα που θα του δημιουργήσει πιθανότατα μεγαλύτερο πρόβλημα στο μέλλον, άρα ο επαγγελματίας αθλητής πρέπει να θυσιάσει την μελλοντική του υγεία.
Μόνο που δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει, αυτό είναι μια θεώρηση περί σωστού δική σου, δεν υπάρχει κάποια νομική δέσμευση και ούτε μπορεί η ομάδα να εξαναγκάσει τον αθλητή, ούτε να τον τιμωρήσει επειδή αρνείται εκτός αν αποδειχτεί ότι το κάνει επίτηδες.
Το πράγμα είναι απλό, ο αθλητής θέλει να διασφαλίσει την μελλοντική του υγεία, η ομάδα δεν μπορεί να τον εξαναγκάσει να κάνει το χειρουργείο, δεν μπορεί να του διακόψει το συμβόλαιο και ο Γκριγκόνις δεν έχει κανέναν λόγο να σταματήσει το μπάσκετ επειδή το λέει ο Τουλούμπας ή ο Κόναν.
Το χειρουργειο το κανεις για να του λυθει το προβλημα οχι για να του δημιουργει αλλο
αλλιως κακως το κανει
η συλλογιστικη βασιζεται στο και αν δεν παει καλα το χειρουργειο τι θα παθει,δηλαδη αν και τι <<κουσουρι>> θα του αφησει
χαιρω πολυ αυτο ισχυει για ολα τα χειρουργεια
ενας επαγγελματιας μπασκετμπολιστας πρεπει να ειναι συνειδητοποιημενος με την ιδεα οτι στην καριερα του θα περασει την πορτα του χειρουργειου 1-2 φορες και αυτο μονο αν τυχερος

και οι γιατροι το ηξεραν απτην αρχη οτι θα μπει οπως το ηξεραν και περυσι για τον παπι
απλα του εδωσαν καιρο να το χωνεψει η να διαπιστωσει οτι δεν γινεται δουλεια με το να περιμενει
θυμιζω οτι περυσι ο παο ηταν δυσαρεστημενος που ο παπι αργησε να το κανει το ειχε πει και ο κομισαριος μαλιστα ειπε οτι καποια στιγμη πρεπει να μιλησουμε και γιαυτο,μετα το ξεχασε βεβαια

εγω το μονο που εγραψα ηταν οτι εκανε λαθος που περιμενε 2 μηνες μπας και περασει
και οτι επαγγελματιες αθλητες πρεπει να ειναι συνειδητοποιημενοι στην ιδεα οτι θα κανουν χειρουργεια

τωρα αν αυτα ειναι παραλογα δεν πειραζει ας ειμαι εγω ο μοναδικος παραλογος στον κοσμο

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3010
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τετ Δεκ 11, 2024 12:58 pm

Ρε συ τουλούμπα, που την βρίσκεις τόση αυτοπεποίθηση να τσακώνεσαι με έναν γιατρό για ιατρικά θέματα; Είσαι πραγματικά θαυμαστός.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2544
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Δεκ 11, 2024 1:06 pm

τουλουμπα έγραψε:
Τετ Δεκ 11, 2024 12:01 pm
Conan1982 έγραψε:

Το χειρουργειο το κανεις για να του λυθει το προβλημα οχι για να του δημιουργει αλλο
αλλιως κακως το κανει
η συλλογιστικη βασιζεται στο και αν δεν παει καλα το χειρουργειο τι θα παθει,δηλαδη αν και τι <<κουσουρι>> θα του αφησει
χαιρω πολυ αυτο ισχυει για ολα τα χειρουργεια
ενας επαγγελματιας μπασκετμπολιστας πρεπει να ειναι συνειδητοποιημενος με την ιδεα οτι στην καριερα του θα περασει την πορτα του χειρουργειου 1-2 φορες και αυτο μονο αν τυχερος

και οι γιατροι το ηξεραν απτην αρχη οτι θα μπει οπως το ηξεραν και περυσι για τον παπι
απλα του εδωσαν καιρο να το χωνεψει η να διαπιστωσει οτι δεν γινεται δουλεια με το να περιμενει
θυμιζω οτι περυσι ο παο ηταν δυσαρεστημενος που ο παπι αργησε να το κανει το ειχε πει και ο κομισαριος μαλιστα ειπε οτι καποια στιγμη πρεπει να μιλησουμε και γιαυτο,μετα το ξεχασε βεβαια

εγω το μονο που εγραψα ηταν οτι εκανε λαθος που περιμενε 2 μηνες μπας και περασει
και οτι επαγγελματιες αθλητες πρεπει να ειναι συνειδητοποιημενοι στην ιδεα οτι θα κανουν χειρουργεια

τωρα αν αυτα ειναι παραλογα δεν πειραζει ας ειμαι εγω ο μοναδικος παραλογος στον κοσμο
Ξεκινάω από το τέλος, αν ισχύει ότι και πέρσι είχε μια περίοδο το ίδιο θέμα και πέρασε χωρίς χειρουργείο λογικό να μην το έκανε.
Επίσης στο "αν δεν πάει καλά το χειρουργείο τι θα πάθει", παραβλέπεις τον παράγοντα πιθανοτήτων γιατί δεν είναι όλα τα χειρουργεία ίδια.

Πριν αποφασίσει να μπει ή οχι χειρουργείο κάποιος, κοιτάει και συγκρίνει:
Τις πιθανότητες να μην πάει καλά το χειρουργείο και τι θα συμβεί αν δεν πάει καλά
Τις πιθανότητες να υπάρχει κάποια σημαντική επίπτωση στο μέλλον από το χειρουργείο γιατί η ζωή δεν σταματάει στα 35 που θα σταματήσει να είναι αθλητής
Τις πιθανότητες να γίνει καλά χωρίς χειρουργείο
Τις πιθανότητες να χειροτερέψει αν αργήσει να μπει για χειρουργείο

και μετά αποφασίζει με συνδυασμό αυτών.
Έτσι σε κάποιους τραυματισμούς βλέπεις να πηγαίνουν για χειρουργείο χωρίς δεύτερη σκέψη, σε άλλες να προσπαθούν να το αποφύγουν μέχρι τελευταία στιγμή και να μπαίνουν μόνο αν δεν γίνεται αλλιώς.
Και προφανώς ο παίκτης έχει τον τελευταίο λόγο αλλά αποφασίζει με βάση αυτά που του λένε οι γιατροί και τι του προτείνουν να κάνει.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”