Ας πω και εγώ την άποψη μου για τις 3 φετινές - καλοκαιρινές - μεταγραφές της ομάδες.
1. Osman :
Προς το παρόν δεν έχει δείξει απολύτως τίποτα. Φαίνεται η ικανότητα του να τρέξει το γήπεδο και να δωσει κάποιους πόντους στον αιφνιδιασμό ή να κερδίσει βολές, υπό συνθήκες μπορεί να σκοράρει και με drive σε set επιθέσεις αν και δεν το έχουμε δει ακόμα αυτό και τέλος, έχει όλα τα φόντα να γίνει ένας πολύ καλός αμυντικός. Ακόμα χάνεται στις περιστροφές και γενικά στην άμυνα μακριά από την μπάλα, αλλά μόλις το βρει αυτό θα είναι σούπερ στα μετόπισθεν. Επίσης μου φαίνεται καλός στο τομέα των ριμπάουντ, κάτι που επιτρέπει να δούμε περισσότερο τον Μήτογλου στο "5". Για φέτος βλέπω τον Osman μεχρι τέλους της σεζόν για έναν ρόλο αντίστοιχο του περσινού Juancho, θα παίζει 10-15 λεπτά ανά ματς, θα βγάζει άμυνες, θα βάζει πόντους υπο συγκεκριμένες συνθήκες, θα παίρνει ριμπάουντ, θα ανεβάζει το tempo της ομαδας, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα γίνει πρωταγωνιστής ή τέλος πάντων παίχτης των 20+ λεπτών ανά ματς, αν του δοθεί δεύτερη ευκαιρία με μια επιπλέον σεζόν, ίσως δούμε και ανάλογη βελτίωση με αυτή που έδειξε ο Juancho φέτος, δεν ξέρω όμως αν αξίζει, καθώς αν και η αγορά είναι αρκετά περιορισμένη στα 4αρια, στα 3αρια αντιθέτως υπάρχει αφθονία. Δεν γράφω τα νούμερα του ως τώρα γιατί θα μας πιάσει θλίψη... Πάντως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί νέο Clyburn, σε αυτό το κομμάτι διαψεύστηκα, καθώς είναι τελείως διαφορετικός χαρακτήρας και πολύ καλύτερος ως προσωπικότητα.
2. Yurtseven :
Αυτός παίζει στην ομάδα (διόρθωση - βρίσκεται στην ομάδα - γιατί δεν παίζει και ιδιαίτερα) με βύσμα, δεν εξηγείται αλλιώς. Και είναι τρομερό και το hype που δέχεται από σοβαρούς μπασκετικούς αναλυτές τύπου shot clock & hoopfellas, ενώ ο Gabriel πχ έδωσε με μιση προπόνηση στην ομάδα όσα δεν έχει δώσει ο Τούρκος εδώ και 3 μήνες. Ούτε έναν ριμπάουντερ επιπέδου Milutinov βλέπω, ούτε κάποιον ιδιαίτερα χαρισματικό επιθετικά, έχω απογοητευτεί πλήρως. Υποτίθεται θέλαμε έναν σεντερ που θα δέχεται να παίζει 2ος, αλλά θα μπορεί και ως 1ος αν χρειαστεί (πχ Gabriel), αλλά ο Yurtseven δεν μπορεί ούτε καν ως 2ος όπως φαίνεται. Οκ, είναι καλύτερος από τον Balcerowski αλλά δεν νομίζω πως αυτό μπορεί ή πρέπει να αποτελεί κριτήριο. Στο πρώτο γύρο της γιουρολιγκ παίζει 10 λεπτά ανά ματς και μετράει 6 πόντους και 3 ριμπάουντ μέσο όρο με 65% δίποντο, 50% τρίποντο και 73% βολές, τα νούμερα του δεν είναι διόλου άσχημα αλλά σε ξεγελάνε, γιατί στη πραγματικότητα η απόδοση του είναι απογοητευτικη. Το μόνο που έχει προσφέρει ως τώρα στην ομάδα είναι να ξεκουράζει τον Lessort στη Α1. Ο συγκεκριμένος παίχτης αποτελεί τη χειρότερη επιλογή του Ataman όσο βρίσκεται στον ΠΑΟ, ελπίζω να βρει έναν τρόπο να την αξιοποιήσει γιατί δεν βγαίνει η σεζόν μόνο με τον Gabriel.
3. Brown :
Παιχταράς, δεν μπορεί να το αρνηθεί κάνεις, αδιαμφισβήτητα η καλύτερη εσωτερική μεταγραφή της Ευρωλίγκας, όμως προς το παρόν δεν έχει αποδείξει απολύτως τίποτα! Τις 2 τελευταίες χρονιές του Lorenzo ο Vildoza πχ δεν τις έχει δει ούτε στον ύπνο του, αλλά ένας τόσο ποιοτικός παίχτης δεν γίνεται να έχει τέτοια εικόνα. Ακριβώς λόγω του επιπέδου του, πρέπει και ο πήχης να είναι πιο ψηλά και άρα και η κριτική που του γίνεται πιο αυστηρή. Το μόνο που τον δικαιολογεί είναι ότι ίσως δεν μπορεί να αποδώσει σε ρόλο 10-15 λεπτών, καθώς έχει συνηθίσει να είναι πρωταγωνιστής, όμως ήξερε που ερχόταν, δεν τον κορόιδεψε κανείς. Προσπαθεί να κερδίσει επιπλέον λεπτά συμμετοχής μέσω του σκορ του, αντί να επικεντρωθεί στη δημιουργία και στην οργάνωση της ομαδας, θέλουμε έναν Σλουκα junior όσο ο αρχηγός μας χρειάζεται (και λογω ηλικίας) να παίρνει κάποιες απαραίτητες ανάσες στον πάγκο. Ο Brown έως ώρας αδυνατεί να στήσει την ομάδα μέσα σε αυτό το διάστημα. Δεν έχει άσχημα ποσοστά στο σουτ (οι 8 ποντοι σε 18 λεπτά ανά ματς με 55% δίποντο, 35% τρίποντο και 85% βολές ειναι μια χαρα), αλλά η αναλογία 3 ασίστ για 1,5 λάθη είναι πολύ άσχημη για τον συγκεκριμένο παίχτη. Πρέπει να το δει αλλιώς το έργο. Και δεν είναι ότι το στυλ του Αταμαν είναι και πολύ διαφορετικό από αυτό της περσινής Μακαμπι επιθετικά. Πέρσι είχε δίπλα του τους Blatt/Baldwin, Colson, Webb, Nebo και φέτος έχει τους Σλούκα/Nunn, Osman/Καλαϊτζάκη, Juancho, Gabriel. Δεν περιμένω να έχει 20 πόντους και 8 ασίστ ανά ματς, αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος για να βοηθάει περισσότερο και κυρίως οργανωτικά.
ΥΓ. Λίγα τα λόγια σας για Juancho (προς όσους τον κράζουν πάει αυτο), εκτός του ΑΨΟΓΟΥ χαρακτήρα του και της σπουδαίας αμυνας που παίζει, το παιδί φέτος στο πρώτο μισό της RS της γιουρολιγκ μετράει σε 23 λεπτά ανά ματς 9 πόντους μέσο όρο και 5 ριμπάουντ με 55% διποντο και 45% τρίποντο, δηλαδή τι άλλο θέλετε? Εγώ το μόνο που θέλω είναι να βελτιώσει τις βολές του και γενικά να είναι πιο σταθερός, όχι μία πάνω, μια κάτω. Για 2 εκατομμύρια δεν ειναι, αλλά σίγουρα είναι για βασικο 4αρι της ομαδας.