Euroleague Round 19 : Zalgiris Kaunas vs Olympiacos Piraeus

Συντονιστής: Captains

kraftf

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Ιαν 03, 2025 1:06 am

SteveNashidis έγραψε:
Πέμ Ιαν 02, 2025 9:59 pm
Δεν θα ήθελα να είμαι ο Τρινκιερι και να έχανα το παιχνίδι με την αντίπαλη περιφέρεια να είναι οι Γκος Γουοκαπ Μακισικ, που διαχρονικά όλες οι ομάδες τους αφήνουν μόνους να σουτάρουν.

Κάκιστες επιλογές με Σιρβιδις και Μπραζντεικις να θέλουν να πάρουν το ματς μόνοι τους.

Μπαρτζώκας τον κλείδωσε προπονητικά αποδυτήρια με το κρασάκι που πήρε.

Παπανικολάου εξαιρετικός. Εξαιτίας του ολη η άμυνα δε χανόταν στο δεύτερο ημίχρονο.
Συμφωνώ ότι δεν είναι το πιο ορθόδοξο σχήμα επιθετικά αλλά από την άλλη δεν είναι λίγες οι φορές που και οι 3 έχουν κρίνει παιχνίδια στο τέλος. Για τον Γκος ειδικά πέρυσι που είχε 42% στο τρίποντο δεν ίσχυε σε καμιά περίπτωση ότι τον άφηναν να σουτάρει. Φέτος με το 18% που έχει τον αφήνεις να πιει και φραπέ στο τρίποντο!!!
επίσης φέτος που ο ΓΟυοκαπ δεν ωθείται σε βεβιασμένες προσπάθειες έχει 39,5% και ο Μακίσικ 38%. Άρα δε νομίζω ότι είναι και πολύ σωστό να τους αφήνεις να σουτάρουν αυτούς τους 2.

vulkanraven

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Ιαν 03, 2025 1:15 am

kojito έγραψε:
Πέμ Ιαν 02, 2025 9:12 pm
Λίγο άσχετο αλλά θα ήθελα να δω κάποτε τον Τρινκιέρι σε ομάδα υψηλότερου επιπέδου. Σε θέματα τακτικής τον θεωρώ από τους καλύτερους προπονητές της διοργάνωσης. Εδώ έχουν πάρει άλλοι κι άλλοι προπονητές ευκαιρίες.
Με την μιρλα που τον διακρίνει δεν νομίζω να μακροημερευσει σε μεγάλο κλαμπ. Θεωρώ πως το ταβάνι του πρέπει να ειναι μέχρι Αρμάνι

kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιαν 03, 2025 2:16 am

vulkanraven έγραψε:
Παρ Ιαν 03, 2025 1:15 am
kojito έγραψε:
Λίγο άσχετο αλλά θα ήθελα να δω κάποτε τον Τρινκιέρι σε ομάδα υψηλότερου επιπέδου. Σε θέματα τακτικής τον θεωρώ από τους καλύτερους προπονητές της διοργάνωσης. Εδώ έχουν πάρει άλλοι κι άλλοι προπονητές ευκαιρίες.
Με την μιρλα που τον διακρίνει δεν νομίζω να μακροημερευσει σε μεγάλο κλαμπ. Θεωρώ πως το ταβάνι του πρέπει να ειναι μέχρι Αρμάνι
Φοβούνται να τον εμπιστευτούν οι τοπ ομάδες. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται γαλόνια. Του εύχομαι καλή επιτυχία, όμως ο Μπραζ δεν είναι καλή ιδέα να παίζει τα τελευταία λεπτά.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Παρ Ιαν 03, 2025 4:46 am

kojito έγραψε:
προπονητης για ομαδα που θελει να παει στα πλευ οφ
αντε και αν ειναι και τυχερος και οι πλανητες ειναι στην σωστη σειρα ισως παει και κανα φ4 ετσι για τιμητικη συμμετοχη

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Παρ Ιαν 03, 2025 4:58 am

:sorry:

Slow horses 7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Παρ Ιαν 03, 2025 5:23 am

Πάντως είναι μουρλό αυτό που κάνει εφέτος η ομάδα…….μιλάμε ότι το σκοτσέζικο ντους πάει σύννεφο! Από το χειρότερο ημίχρονο της χρονιάς , μετά από το δεκαπεντάλεπτο διάλειμμα, μπαίνει στο τερέν και κάνει το καλύτερο ημίχρονο της σεζόν στο ίδιο παιχνίδι!!!Μιλάμε για πραγματική παράνοια :obey: ………πάμε σε τι μου άρεσε σήμερα:
1) Μα φυσικά το 13-6 ρεκόρ χωρίς να παίζει η ομάδα ούτε στο 70% των standard της ακόμα αμυντικά!
2) η Πρώτη σούπερ πληθωρική εμφάνιση του Παπ…..ήταν παντού σήμερα και μάλλον ο αδικημένος mvp του παιχνιδιού!!
3) η τρομερή deny άμυνα του Γκος ( ναι αμε……) στην τρίτη περίοδο, μολονότι στην δεύτερη περίοδο ήταν μαζί με τον Άλεκ και τον Μιλουτίνοφ οι χειρότεροι παίκτες στην switch άμυνα!! Πραγματικά στην τρίτη περίοδο αυτός και ο Παπ ήτανε συγκλονιστικοί!!! Ξέρω ξέρω…….όλοι θυμόμαστε και τις δύο μπούρδες που ΠΑΛΙ ΕΚΑΝΕ, αλλά αυτός είναι ο Γκος!!!
4) Η τρομερή προσωπικότητα του Γάλλου που κράτησε την ομάδα στα δύσκολα…….
5) Μου φαίνεται ότι ίσως ο Μένσα θα πάρει δεκάλεπτα στην σεζόν, καθώς τα πλάγια βήματα του ήτανε πολύ καλά , ενώ φάνηκε ότι δεν υστερεί στην αντίληψη του παιχνιδιού……ΕΙΔΩΜΕΝ!!!
6) Μπαρτζώκα είσαι μεγάλος κόουτς όταν θέλεις!! Σήμερα άλλαξες τελείως την αμυντική σου προσέγγιση όταν διαπίστωσες το λάθος σου στο ημίχρονο, πήγες σε τελείως διαφορετικές αμυντικές προσαρμογές στο β’ μέρος ……και επιτέλους μίκρυνες και το ροτέισον!!! Τα αποτελέσματα? 33-52 ημίχρονο!!!
Πάμε όμως και σε αυτά που δεν μου αρέσανε……..
1) Μα φυσικά το αστείο αμυντικά πρώτο ημίχρονο…….τουλάχιστον αστεία άμυνα για αυτό το επίπεδο!!!! Με ομάδες ανωτέρου επιπέδου, ας μην γελιόμαστε, δεν γύρναγε το σημερινό ματς!Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω που οφείλεται………
2) Διαβλέπω ότι δυστυχώς τα σκαμπανεβάσματα μας στο ίδιο παιχνίδι, δεν μειώνονται, μολονότι βαδίζουμε ολοταχώς προς την τελική ευθεία της σεζόν!!
3) Μα καλά, οκ κερδίσαμε…….αλλα χωρίς Φουρνιέ στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν πρέπει να ξαναεμφανιστεί η ομάδα ούτε σε φιλικό!!
4) Φαλ και Μιλουτίνοφ καλό είναι να συνέλθουν το συντομότερο δυνατό…….άθροισμα συμβολαίων κοντά στα 3 μύρια και σου κάνει πλάκα ο γέρο Ντάνστον και ο Σμάϊλαγκιτς……ήμαρτον!!!
ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ …… ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΔΡΑΣ (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΝΑΠΟΔΑ)……ΟΜΩΣ ΑΝΑΜΕΝΩ ΒΕΛΤΙΩΣΗ!!!

JohnnyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Ιαν 03, 2025 5:34 am

forest79 έγραψε:
Παρ Ιαν 03, 2025 12:48 am
Σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.
Μια νίκη που κατά πάσα πιθανότητα κλειδώνει το πλεονέκτημα έδρας και πιθανότατα μία από τις δύο πρώτες θέσεις στη regular season.
Νομίζω θα κριθεί (1η θέση) στο παιχνίδι Ολυμπιακός Μονακό στις 27 Μαρτίου (27/03)
Η ομάδα του Πειραιά έχει ρεκόρ 13-6 και στα υπολειπόμενα 15 παιχνίδια της (8 εντός έδρας και 7 εκτός)
*Αν καταφέρει να κάνει το 8-0 στο ΣΕΦ (21-6)
*Ενω τα 7 εκτός έδρας παιχνίδια της είναι κατά σειρά :
Μπασκόνια ,Ρεάλ, Παρί, Μπαρτσελονα ,Μπολόνια , Βιλερμπάν και Αλμπα Β.
(Είναι σχετικά εύκολα εφικτό να κάνει 4 εκτός έδρας νίκες και στη χειρότερη περίπτωση κατά την γνώμη μου 3)
Οπότε το ρεκόρ αναμένεται να φτάσει 25-9 ή 24-10

Με βάση το πρόγραμμα θεωρώ πως η πρώτη τριάδα της Ευρωλίγκας θα είναι
1.Ολυμπιακος 2.Μονακο 3.Παναθηναικος 4. (????)

Η Μονακό έχει ρεκόρ επίσης 13-6 αλλά στα υπολειπόμενα παιχνίδια της 7 εντός και 8 εκτός (εκ των οποίων το ένα στο ΣΕΦ)
Τα εκτός έδρας παιχνίδια της είναι:
Μπάγερν, Ερ.Αστερας, Μπολόνια ,Μιλανο, Παρί, Μακάμπι ,ΟΣΦΠ, Βιλερμπάν
(Το πιο πιθανό σενάριο είναι 4 με 5 εκτός έδρας νίκες)
25-9 ή 24-10

Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 11-7 (με αυριανή νίκη 12-7 επι της Μπολόνια στο ΟΑΚΑ)
Στα υπολειπόμενα παιχνίδια του έχει 8 εντός και 7 εκτός
Τα εκτός έδρας παιχνίδια του είναι κατά σειρά :
Μπαρτσελονα, Μπασκόνια , Μιλανο, Βιλερμπάν , ΟΣΦΠ, Μακάμπι και Μονακό
(Πιθανές νίκες 4 εκτός έδρας)
Με ρεκόρ 23-11
Για να χτυπήσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις θα πρέπει να κερδίσει είτε σε Πειραιά είτε σε Μονακό (έχει ήδη δύο εντός έδρας ηττες)

*Σε περίπτωση που ΟΣΦΠ βγει πρώτος και ο Παναθηναϊκός τρίτος ,και καταφέρουν να περάσουν στο φάιναλ φόρ εκμεταλλευόμενοι το πλεονέκτημα έδρας ,ο μόνος αγώνας που μπορούν να συναντηθούν θα είναι ο μεγάλος τελικός εφόσον προκριθούν)
**Σε περίπτωση που έρθει πρώτη η Μονακό και 2η-3η θέση ΟΣΦΠ /ΠΑΟ θα συναντηθούν στην ημιτελική φάση (εφόσον προκριθούν από τη φάση των 8)

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ρεκόρ 9-9 (σε περίπτωση αυριανής νίκης επι της Μπάγερν στην Μαδρίτη θα φτάσει σε ρεκόρ 10-9)
Τα υπολειπόμενα παιχνίδια της είναι 8 εκτός έδρας και 7 εντός.
Τα εκτός έδρας παιχνίδια της είναι:
Ζαλγκίρις,Μονακό, Εφες, Παναθηναϊκός , Μπολόνια, Ερ.Αστερας , Παρτιζαν
Αρκετά δύσκολο πρόγραμμα ή δυσκολότερο των παραπάνω τριών ομάδων ,με πιθανή συγκομιδή 3 νικών και πολύ δύσκολα +4
Στο καλύτερο δυνατό σενάριο (με βάση την έως τώρα εικόνα της πάντα) θα φτάσει σε ένα ρεκόρ 20-14 έως 21-13 -οπότε στην τετράδα κατά τη γνώμη μου δεν θα μπορέσει να φτάσει (πιθανή κατάταξη 6η η 7η) οπότε δεν αποκλείεται να βρεθεί στο δρόμο του ΟΣΦΠ ή του ΠΑΟ ή της Μονακό !
Τι το θελες και το πες αυτό για πιθανή διασταύρωση της Ρεαλ με μια από τις ελληνικές στους 8...

Έχω μια αίσθηση πως η 4η ομάδα που θα αποκτήσει το πλεονέκτημα έδρας θα είναι η Παρι ή η Εφες, δεν έχω δει το πρόγραμμα τους αλλά έτσι το νιώθω. Είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις βέβαια, υπάρχουν 14-15 ομάδες αυτή τη στιγμή που παλεύουν με ρεαλιστικές πιθανότητες για την 8αδα άλλωστε.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Παρ Ιαν 03, 2025 8:45 am

Στην άμυνα δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς φταίει στα άσχημα διαστήματα μας. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να παίξει στην ίδια ένταση 40 λεπτά ή ότι έχουμε συγκεκριμένες αμυντικές αδυναμίες που μας χτυπάνε αλλά άλλο αυτό και άλλο να τους επιτρέπουμε να κάνουν επιθετικά το παιχνίδι τους χωρίς να πιέζουμε την μπάλα και τον παίκτη και απλώς καταφεύγοντας στις εύκολες αλλαγές παικτών. Απ' το παιχνίδι είδα μόνο το πρώτο ημίχρονο οπότε έχω κρατήσει την άσχημη εικόνα, Πάντως αν και δεν είδα τον Φαλ να εντυπωσιάζει πλέον μου φαίνεται ότι παίζει χωρίς φόβο, βάζει ένταση στις επαφές, πάει με δύναμη στα ριμπάουντ, πράγματα που δεν τα έκανε ως και πρόσφατα, οπότε νομίζω είναι θέμα χρόνου να επανέλθει, αν ο Παπ αφήσει πίσω του και όλο το κακό διάστημα μας ανεβάζει πολύ στις επιλογές που έχει ο κόουτς.

Christofis

allstar
Reactions:

Παρ Ιαν 03, 2025 9:49 am

Δυσκολη νικη σε μια δυσκολη εδρα. Η αληθεια οτι στο πρωτο ημιχρονο δεν ήμασταν τόσο κακοι οσο εδειχνε το σκορ. 3 τριποντα με φαουλ δειχνει την πιεση που ασκησαμε. Το πουλεν μου ο φρανσισκο οσο και αν τον πιστευω δεν ειναι παικτης που σκοραρει καθε μερα σε αμυνα 4/5 τριποντα. Γενικα πιστευω οτι η εικονα του πρωτου ημιχρονου ηταν μαγικη λογω της ευστοχιας της ζαλγκιρις. Δεν λεω οτι παιξαμε καταπληκτικα αλλα δεν ημασταν τοσο κακοι.

Γενικα εγω ειδα τον Μιλουτινοφ να ανεβαινε, τον Φαλ να ειναι οκ, δηλαδη τους δυο δεινοσαυρους να παιζουν σε αποδεκτο επιπεδο για την ποιοτητα τους, ειδα τον αρχηγο οπως τον περιμεναμε μετα τις γιορτες να αρχισει να παιρνει τα πανω του. Ολα αυτα μονο ενθαρρυντικα ηταν.

Εχουμε ηδη δυο διεκδικτριες θεωρητικα της οκταδας Αρμανι και Ζαλγκιρις σε περιπτωση ισοβαθμιας. Αν αποκτησουμε αλλες 4 απεναντι στις Φενερ, Παο, Μονακο, Μπαγερν, Παρι, Ερυθρο, Ρεαλ θα εχουνε σιγουρα πλεονεκτημα.

SleeperMonk

senior
Reactions:

Παρ Ιαν 03, 2025 10:42 am

Αν κάποιος έχει μυστήρια γούστα στο χιούμορ, θα περάσει καλά βλέποντας την ανάλυση του βαγγελα στο sport24

Άβαταρ μέλους
plo koon

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Papaloukas
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιαν 03, 2025 12:16 pm

shaq7 έγραψε:
Παρ Ιαν 03, 2025 12:02 am
kojito έγραψε:
Πέμ Ιαν 02, 2025 11:44 pm

Ο Vildoza έχει υπογράψει διετές και μάλιστα νομίζω είναι κλειστό και όχι 1+1. Και έχει και σχετικά υψηλές απολαβές (γύρω στα 1.2 εκατομμύρια τον χρόνο).

Ο Evans έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2027 και οι αποδοχές από του χρόνου προβλέπουν ένα ποσό κοντά στο 1.5 εκατομμύριο. Για αυτόν νομίζω όμως έχει η ομάδα option το καλοκαίρι. Θεωρώ πάντως ότι φέτος δύσκολα θα βρει ένα ρόλο παραπάνω από 10-15 λεπτά. Το πολύ-πολύ να πάρει την θέση του Dorsey στην δωδεκάδα και να "κλέψει" λίγο χρόνο από Goss-Vildoza κυρίως και McKissic κατά δεύτερο.
εγω νομιζω και του βιλντοζα εχει ρητρα αλλα δεν βλεπω τον λογο να φυγει..εχει γινει απο τους αγαπημενους του μπαρτζωκα..πολλα δεν παιρνει και δεν γκρινιαζει κιολας..

ο εβανς στανταρ εχει ρητρα..και πια οπως παει η φαση δεν τον βλεπω να μενει του χρονου εκτος και δεν βρισκουμε καποιον καλυτερο..θα δωσουμε 1.5 για παικτη που δεν θα εχουμε ιδεα αν μπορει να ξανα παιξει στο πικ του?μην πω να ξανα τραυματιστει κιολας? Γιατι αν μπει μαρτιο στην καλυτερη πιστευω θα παιζει γκαρμπαζ ταιμ σε μερικα ματς μεχρι το φ4 οπου θα βγει τελειως εκτος ροτεισον αν δεν υπαρξουν αλλοι τραυματισμοι.
Ok, to βλέπεις από τελείως αντίθετη άποψη. Εγώ πιστευω(α) ότι ο Εβανς θα μείνει δεδομένα και θα δούμε μετά ποιος θα φύγει μεταξύ γκος - Βιλντόζα. Η αποθεραπεία του δεν πάει χειρότερα από ό,τι περιμέναμε. Πάει ακριβώς όπως περιμέναμε.

Δεν έχει νόημα να διώξουμε τον παίκτη του χρόνου. Αλλιώς γιατί τον κρατήσαμε?

:hammer: je suis jazz thrillos :hammer:
Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Παρ Ιαν 03, 2025 7:30 pm

SleeperMonk έγραψε:
Αν κάποιος έχει μυστήρια γούστα στο χιούμορ, θα περάσει καλά βλέποντας την ανάλυση του βαγγελα στο sport24
Κάνει και ανάλυση ο τεράστιος; Χρησιμοποίησε αρκετές αγγλικές λέξεις ή τσάμπα θα με βάλεις στον κόπο να το δω;

SleeperMonk

senior
Reactions:

Παρ Ιαν 03, 2025 9:47 pm

golitog7 έγραψε:
Παρ Ιαν 03, 2025 7:30 pm
SleeperMonk έγραψε:
Κάνει και ανάλυση ο τεράστιος; Χρησιμοποίησε αρκετές αγγλικές λέξεις ή τσάμπα θα με βάλεις στον κόπο να το δω;
Βιτσιοζο σε βρισκω :lol: ένα πράγμα θα σου πω, αναφέρθηκε το σημαντικότερο στοιχείο του σύγχρονου μπάσκετ

TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis

Παρ Ιαν 03, 2025 10:16 pm

Η ομάδα έχει θέμα στη δημιουργία μεγάλο νομίζω. Δεν μπορεί να βάλει στο παιχνίδι τους ψηλούς. Γι αυτό δεν σκοράρουν. Δεν είναι Γιόκιτς, Γκαζόλ κλπ να τους δίνεις την μπάλα και να βάζουν μόνοι τους εικοσάρες.. Δεν τροφοδοτούνται καθόλου.. Μόνο ο Φουρνιέ μπορεί να δώσει καμιά τίμια πάσα μέσα. Ο Σλούκας δεν αντικαταστάθηκε σε αυτόν τον τομέα.

Tsilarxos

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Olympiakos
Προειδοποιήσεις: 5

Παρ Ιαν 03, 2025 11:01 pm

TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Παρ Ιαν 03, 2025 10:16 pm
Η ομάδα έχει θέμα στη δημιουργία μεγάλο νομίζω. Δεν μπορεί να βάλει στο παιχνίδι τους ψηλούς. Γι αυτό δεν σκοράρουν. Δεν είναι Γιόκιτς, Γκαζόλ κλπ να τους δίνεις την μπάλα και να βάζουν μόνοι τους εικοσάρες.. Δεν τροφοδοτούνται καθόλου.. Μόνο ο Φουρνιέ μπορεί να δώσει καμιά τίμια πάσα μέσα. Ο Σλούκας δεν αντικαταστάθηκε σε αυτόν τον τομέα.
Ούτε με τον Σλούκα σκόραρε ο Φαλ. Είναι ψηλός που δεν σκοράρει πως να το κάνουμε. Αν σκόραρε κιόλας θα παίζε NBA.

Για τον Μιλου που μπορεί να σκοράρει συμφωνώ ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα και να λειτουργήσει αλλιώς η επίθεση μάς όταν βρίσκεται στο παρκέ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague Season 2024-2025”