Το ΕΣΥ δεν είναι περισσότερο διαλυμένο από ότι είναι τα τελευταία 30 χρονια. Καμία διάλυση δε γίνεται, τουλάχιστον στα αστικά κεντρα. Όσο κι αν σιχαινομαι τον Άδωνι, αυτό αποτελεί απλώς μια καραμελα. Η υποβάθμιση των περιφερειακών νοσοκομείων σε κεντρα υγείας έγινε επί 1ου-3ου μνημονίου. Η μόνη ιδιωτικοποίηση που βλέπω εγώ στην υγεία είναι στη μεταφορά ασθενών λόγω ελλείψεων στο εκαβ.tokalytero3d έγραψε: ↑Τετ Ιαν 08, 2025 4:20 pmΠροφανώς ζει στον κόσμο του ο φίλος
Τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν την θέση της χώρας μας όσο αναφορά την σχέση δικαιοσύνης εξουσίας σου κάνουν φίλε μου;
Το ότι διαλύει το εσυ με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας φαντάζομαι δεν σου κάνει αν δεν βρεθούν αποδείξεις που θα οδηγήσουν στον δικαστήριο ε;
Τον νομο περί ευθύνης υπουργών και την βουλευτική ασυλία τα έχεις ακουστα;
ΥΓ.Ο φίλος κάνει επίκληση σε μια δικαιοσύνη που αθώωσε πριν λίγο καιρό γνωστό επιχειρηματία για κάτι τόνους πρέζα και καμιά δεκαριά μάρτυρες νεκρούς. Εύγε.
Κώστας Σημίτης
Συντονιστής: Captains
0
-
- Reactions: 1204
- Αγαπημένη θέση: PG
- Προειδοποιήσεις:
2
Επειδή εργάζομαι σε δημόσιο νοσοκομείο και τα βλέπω κάθε μέρα επέτρεψε μου να γνωρίζω καλύτερα.chainsaw έγραψε: ↑Πέμ Ιαν 09, 2025 9:25 amΤο ΕΣΥ δεν είναι περισσότερο διαλυμένο από ότι είναι τα τελευταία 30 χρονια. Καμία διάλυση δε γίνεται, τουλάχιστον στα αστικά κεντρα. Όσο κι αν σιχαινομαι τον Άδωνι, αυτό αποτελεί απλώς μια καραμελα. Η υποβάθμιση των περιφερειακών νοσοκομείων σε κεντρα υγείας έγινε επί 1ου-3ου μνημονίου. Η μόνη ιδιωτικοποίηση που βλέπω εγώ στην υγεία είναι στη μεταφορά ασθενών λόγω ελλείψεων στο εκαβ.tokalytero3d έγραψε: ↑Τετ Ιαν 08, 2025 4:20 pmΠροφανώς ζει στον κόσμο του ο φίλος
Τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν την θέση της χώρας μας όσο αναφορά την σχέση δικαιοσύνης εξουσίας σου κάνουν φίλε μου;
Το ότι διαλύει το εσυ με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας φαντάζομαι δεν σου κάνει αν δεν βρεθούν αποδείξεις που θα οδηγήσουν στον δικαστήριο ε;
Τον νομο περί ευθύνης υπουργών και την βουλευτική ασυλία τα έχεις ακουστα;
ΥΓ.Ο φίλος κάνει επίκληση σε μια δικαιοσύνη που αθώωσε πριν λίγο καιρό γνωστό επιχειρηματία για κάτι τόνους πρέζα και καμιά δεκαριά μάρτυρες νεκρούς. Εύγε.
Προφανώς το εσυ το διαλύουν μεθοδικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, προφανώς η απαξίωση του έχει έναν και μόνο σκοπό.
Ο Σπύρος λοιπόν πέρα από τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή που όλοι ξέρουμε τι κατάληξη θα έχουν, αποφάσισε αντί να διοχετεύσει χρήματα στα τριμπουρδελα δημόσια νοσοκομεία που τα χουν αφήσει στην μοίρα τους να βάλει στο ταμείο ανάκαμψης και τα ιδιωτικά, απ τα 51 εκ. λοιπόν που θα πήγαιναν για την στήριξη του εσυ αυτός είπε να μοιράσει και στους ιδιώτες.
Έχουν βάλει σχεδόν σε όλα δικούς τους διοικητές με σκοπό την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ώστε να αναλάβουν τα έργα ιδιωτικές εταιρείες (καθαριστες,τραπεζοκόμοι, φύλακες κλπ) που θα ζημιώσουν το κράτος γιατί στοιχίζουν πολύ παραπάνω.
Να μην κάνω αναφορά στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό(γιατρούς, αναισθησιολογους,νοσηλευτές, τραυματιοφορεις κλπ). Σε κάθε εφημερία ξέρεις πόσο προσωπικό προσπαθεί να ανταπεξέλθει έναντι τεράστιου όγκου ασθενών;
Αντ αυτού αντί να καλύψει τα τεράστια κενά με προσωπικό είπε όπου υπάρχει ανάγκη να πληρώνει το κράτος ιδιώτη με μπλοκακι μαζί με την ομάδα του για να κάνει ενα χειρουργείο πχ.
Τα υπόλοιπα τα βλέπουμε και τα ακουμε όλοι, έλλειψη ασθενοφόρων, προσωπικού στο εκαβ, αναλώσιμων κλπ κλπ κλπ βαριέσαι να τα γράφεις.
5
5

- golitog7
- Reactions: 1724
- Αγαπημένη θέση: Bench
- Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Ρε συ Κόναν ο Άδωνις δεν έχει ιδεολογία, μη λέμε ότι να ναι τώρα. Είναι πολύ μεγάλο το δείγμα. Και εγώ μαζί σου γενικά είμαι, πράγματι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις (ακόμα και οι πιο ακραίες) και να υπάρχουν όλες οι ιδεολογίες και ο κόσμος έχει το δικαίωμα να διαλέγει όποια του καπνίσει με βάση τα συμφέροντα του, τη μόρφωση του, το παρελθόν, τα ψυχολογικά του και δεν ξέρω τι άλλο. Όμως ο Άδωνις δεν έχει καμία σχέση ούτε με ιδεολογία, ούτε με πολιτική στάση και παρελθόν. Ο τύπος είναι ένας κουτοπόνηρος τυχοδιώκτης, ένας μικρός γκεμπελίσκος που απλά επιπλέει διότι έχει καταλάβει τι θέλει να ακούει το απαίδευτο αυτί του μέσου ακροατή/τηλεθεατή. Ρεπερτόριο με λογικά άλματα, χονδροειδή ψέμματα και κωλοτούμπες σε καθημερινή βάση.Conan1982 έγραψε: ↑Πέμ Ιαν 09, 2025 8:38 amH εμπειρία που έχω γνωρίζοντας πράγματα και καταστάσεις σε Δήμους και Περιφέρεια, έστω και στο μικρό δικό μου δείγμα δεν δείχνει αυτό πάντως. Σίγουρα είναι ένα δέλεαρ ο μισθός αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Σίγουρα υπάρχουν άτομα με καλές προθέσεις και διάθεση για να μην τα μηδενίζω όλα, που παράγουν έργο και είναι τίμια. Όμως ένα μεγάλο μέρος κοιτάζει πως θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί την θέση του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για να κερδίσει κάτι συνήθως μέσω των γνωστών του που τους κάνει χάρες.Tuvok έγραψε: ↑Τετ Ιαν 08, 2025 3:22 pm
Δεν αντιλέγω. Άλλο όμως το "κοροϊδεύω", κι άλλο το "κλέβω". Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών (βουλευτές, δήμαρχοι, ακόμα και απλοί δημοτικοί σύμβουλοι) λένε τερατώδη ψέματα απλά και μόνο για να εκλεγούν και να μπούνε στην εύκολη μισθοδοσία. Αυτό δε σημαίνει αυτομάτως ότι κλέβουν και από τον κορβανά.
Όσο για το "bug" του πολιτεύματος, τί να κάνουμε; Κάποιος είπε ότι στη δημοκρατία ψηφίζουν 2 τρελοί και 1 γνωστικός και γίνεται αυτό που θέλουν οι τρελοί. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, στη δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία. Και αν σε κάποιο μέρος του λαού αρέσει ο κάθε Άδωνης και τον ψηφίζουν, δικαίωμά τους, γούστο και καπέλο τους.![]()
Το ίδιο το σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο που βγάζει αιρετούς που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος θα επιλέξει άτομα στο συμβούλιο που θα του φέρουν ψήφους και όχι τα ικανότερα αλλά που δυστυχώ δεν θα ψηφίσει κανείς και σ' αυτά τα άτομα επειδή χρωστάει θα τους κάνει αντιδημάρχους, σε θέσεις ευθύνης κλπ. Τα άτομα αυτά φέρνουν ψήφους και ξεχρεώνουν επίσης χάρες από την θέση που έχουν ή και απλώς κυνικά κοιτάζουν πρώτα το δικό τους συμφέρον. Είναι η θλιβερή πραγματικότητα και πάει σε όλα τα επίπεδα. Εδώ οι λομπίστες στην ΕΕ θεωρούνται κανονικό επάγγελμα.
Ενώ είμαι αισιόδοξο άτομο σε θέματα που αφορούν την διαχείριση των δήμων και του κράτους είμαι βαθιά απαισιόδοξος γιατί δεν βλέπω πως μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση.
Για τον Άδωνη δεν έχω και την καλύτερη εντύπωση (για να το πω ευγενικά), όμως δεν μπορούμε να θεωρούμε και χαζούς όσους τον ψηφίζουν ή όσους ψηφίζουν κάτι άλλο από εμάς. Ιδεολογικά κάποιοι μπορεί να είνσι σύμφωνοι με την ιδιωτικοποίηση των πάντων, να είναι κοντύτερα στην Δεξιά, στο Κέντρο, στην Αριστερά, τι να κάνουμε, δεν κατέχει κάποιος την απόλυτη αλήθεια.
2
2

- Conan1982
- Reactions: 3284
- Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ρε συ Κόναν ο Άδωνις δεν έχει ιδεολογία, μη λέμε ότι να ναι τώρα. Είναι πολύ μεγάλο το δείγμα. Και εγώ μαζί σου γενικά είμαι, πράγματι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις (ακόμα και οι πιο ακραίες) και να υπάρχουν όλες οι ιδεολογίες και ο κόσμος έχει το δικαίωμα να διαλέγει όποια του καπνίσει με βάση τα συμφέροντα του, τη μόρφωση του, το παρελθόν, τα ψυχολογικά του και δεν ξέρω τι άλλο. Όμως ο Άδωνις δεν έχει καμία σχέση ούτε με ιδεολογία, ούτε με πολιτική στάση και παρελθόν. Ο τύπος είναι ένας κουτοπόνηρος τυχοδιώκτης, ένας μικρός γκεμπελίσκος που απλά επιπλέει διότι έχει καταλάβει τι θέλει να ακούει το απαίδευτο αυτί του μέσου ακροατή/τηλεθεατή. Ρεπερτόριο με λογικά άλματα, χονδροειδή ψέμματα και κωλοτούμπες σε καθημερινή βάση.
[/quote]
Μα δεν μίλησα για τον Άδωνη, μίλησα για τους ψηφοφόρους, κι εγώ μαζί σου είμαι για τον Άδωνη, αλλά δεν παύει να είναι γεγονός πως τον ψηφίσαν στις τλευταίες εκλογές κάπου 64.000 άτομα. Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι επειδή εγώ βλέπω στον Άδωνη έναν πολιτικό τυχοδιώκτη οι 64.000 που τον ψήφισαν είναι χαζοί, κοματόσκυλα ή δεν ξέρω τι άλλο. Βλέπουν κάι εκτιμούν σ' αυτόν κάτι που εμάς μας διαφεύγει, αυτά που λέει είναι πιο κοντά στις δικές τους ιδέες και η ζωή συνεχίζεται.
Δεν άκουσα μια που λέμε για ιδωτικοποιήσεις στο ΕΣΥ να αναφέρουμε την μετατροπή του ογκολογικού παίδων της Αγίας Σοφίας, με τις 2 μεριές να επιχειρηματολογούν για τα συν και τα πλην αλλά η ουσία να μένει ότι θα ζητούνται συνδρομές ιδιωτών που κάπως πρέπει να πάρουν τα χρήματα τους πίσω.
0
-
- Reactions: 1054
- Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Olympiakos
- Προειδοποιήσεις:
5
Ναι απέκρυψε ο Σημίτης το χρέος και τους ξεγέλασε μας έβαλαν στο ευρώ. Ρε τα πιστεύετε αυτά. Ξέρουν και ήξεραν ακριβώς και το παραμικρό ευρώ του χρέους μας . έδωσαν εντολή να παρουσιάσουμε αυτά τα στοιχεία για τυπικούς λόγους για να μας βάλουν στο ευρώ.και τα 20πλασια να χρωστούσαμε τότε πάλι θα μας έβαζαν στο ευρώ. Αυτό ήθελαν για την Ελλάδα να μπει στο ευρώ.Heisenberg έγραψε: ↑Τετ Ιαν 08, 2025 4:14 pmΠολύ Ν.Δ εδώ μέσα ή πολύ Εκάλη.
Φταίνε οι παραγωγοί μαϊντανού και όχι ο Σημίτης.
Ο Κώστας Σημίτης που παρέα με τους τότε Διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος και των μεγαστελεχών της Glodman Sachs, για να μπει η χώρα στο ευρώ, απέκρυψαν το χρέος της Ελλάδας με τα δάνεια swaps. Βασική αιτία που εν τέλη το ελληνικό χρέος εκτινάχθηκε και οδήγησε στην Ελληνική χρεοκοπία. Τον άνθρωπο που μαζί με το οικονομικό του επιτελείο, τζογάρισε τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων στο χρηματιστήριο που οδήγησε στην τεράστια περικοπή των συντάξεων. Έργο που συνέχισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την επιβολή του PSI στα χρόνια των μνημονίων ( όταν έρθει η ώρα του ας κηρύξουμε 10μέρο πένθος).
Βέβαια τα καλά είναι μπροστά μας, όταν από το 2030 θα κληθούμε να αποπληρώσουμε τα χρέη των μνημονίων, βαθαίνοντας την φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων.
1
1

-
- Reactions: 177
- Αγαπημένη θέση: C
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Συγνωμη φιλεTuvok έγραψε: ↑Τετ Ιαν 08, 2025 2:21 pmΑκριβώς. Κι επειδή δεν υπάρχει επίσημη πληροφορία, αρκεστείτε στο να γράφετε ουρανομήκη ψέματα χωρίς να γνωρίζετε.nikolas_asteri έγραψε: ↑Τρί Ιαν 07, 2025 8:16 pmΜακάρι να μπορούσα να του πετάξω κανονική λάσπη και ας μην κάτσει. Αν υπήρχε επίσημη πληροφορία, δεν θα ήταν εκεί που είναι.
0
-
- Reactions: 1719
- Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ωραία σχόλια σε αυτό το thread!
Περί Σημίτη για μένα η ζημιά που έκανε είναι πάνω από όλα, αλλά και ταυτόχρονα με την οικονομική πολιτική του, η πολιτισμική εξαθλίωση που φούσκωσε τα χρόνια του σε όλα τα επίπεδα. Στα χρόνια του "έφτιαξε" δύο γενιές που υμνούσαν τον σταρχιδισμό, τον ατομικισμό και το "εύκολο χρήμα και ας είναι λάθος". Όντως κορόιδεψε και κατέστρεψε κόσμο που δεν καταλάβαινε με το χρηματιστήριο, όντως "τζόγαρε" (χάρισε) κρατικό χρήμα μέσω ασφαλιστικών ταμείων, όντως ήταν κοινό μυστικό ότι οι βαλίτσες από ιδιωτικές εταιρείες πήγαιναν και έρχονταν στα κόμματα και ιδιαίτερα στο δικό του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα όμως, υπήρχε λίγος κόσμος που "του έκατσε" (τζόγος είναι ντε) και "έκανε ζωή", οπότε μαζί με διάφορα άλλα "πετυχημένα" κομματόσκυλα έγιναν παράδειγμα στα περιοδικά του Κωστόπουλου που μας ξεχλάχεψε ή στις εκπομπές "όλα" του Θέμου ως αυτό που θα συμβεί και σε εμάς αν λίγο είμαστε έξυπνοι. Όλη η Ελλάδα έβλεπε big brother και ονειρευόταν ότι θα πάρει εκείνο το εκατομμύριο ως έπαθλο.
Τα χρόνια πέρασαν, η φούσκα κατέρρευσε και με την ταυτόχρονη κρίση του 08 έσκασαν και τα "swaps", αυτό που έμεινε μέχρι σήμερα όμως και έπαιξε σοβαρό ρόλο στα χρόνια της κρίσης ήταν ο ατομικισμός στον οποίο πάτησαν για να ιδιωτικοποιήσουν βίαια τα πάντα και να στρέψουν την μία ομάδα απέναντι στην άλλη. Δημόσιο vs ιδιωτικό, κλειστά vs ανοιχτά επαγγέλματα, μισθωτοί vs ελεύθεροι επαγγελματίες και πάει λέγοντας μέχρι να μην μείνει κατηγορία που "έχασε προνόμια". Κάθε αίσθηση συλλογικού ως κράτος, κοινωνία ή εργατική τάξη κατέρρευσε στον μύθο του εύκολου χρήματος που έφτιαξε μια μεσαία τάξη χρεωμένη μέχρι το λαιμό και αυτομαστιγωνόταν ενόσω παρέδιδε τα πάντα στους ισχυρούς.
Στον ίδιο ατομικισμό και κοινωνικό αυτοματισμό πατάει και σήμερα η σημερινή ΝΔ και τα σημερινά ΜΜΕ για να μας κρατάνε σε απομόνωση και θυμό μεταξύ μας αντί να διεκδικούμε την ζωή που μας αξίζει. 20 χρόνια μπίρι μπίρι για το μεταναστευτικό τα κανάλια και οι χρηματοδοτούμενοι πολιτικοί που ξεπήδησαν τα τελευταία χρόνια, φτάσαμε να συζητάμε και να ορίζει κυβερνήσεις αυτό αντί για αυτά που ορίζουν το τι νοσοκομεία έχουμε ή αν βγαίνει ο μήνας χωρίς να χάνεις χρόνια από το άγχος. Το λέω αυτό σε σοσιαλ μίντια και ουρλιάζουν στρατιές ανώνυμων ότι είμαι προδότης, "ισλαμολάγνος" ή "συνδικαλιστής λαμογιο" που τρώει εις βάρος των άλλων και για αυτό τα βάζω με την κυβέρνηση για τα νοσοκομεία στα οποία αν δεν ήμουν "τέτοιος" θα είχα πρόσβαση γιατί απλά θα είχα και λεφτά να καλύψω ότι χρειαστεί, όλα το κράτος ΔΕΝ γίνεται, σου λέει. Δεκάδες σχόλια που με λένε "πούστη", "κομμουνιστή", "αναρχοάπλυτο" και πολλά πολλά άλλα που με τοποθετούν ως εχθρό απέναντι "στο έθνος". Φταίω που δεν έχω περίθαλψη και είμαι επικίνδυνος από πάνω. Έπαιξες και έχασες, η ζωή που δίδαξε ο Σημίτης είναι τζόγος κρίμα για τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά τι να κάνεις.
Αυτή η εξαθλίωση λοιπόν νομίζω ήταν η πιο σημαντική παρακαταθήκη του Σημίτη, ήταν αυτή που νομιμοποίησε το να μπορεί να είναι τόσο φανερά δεμένη με συμφέροντα η ΝΔ αλλά να είναι επίδειξη δύναμης και όχι διαφθοράς.
Επίσης νομιμοποίησε το να στέκεται πολιτικός τύπου Άδωνι ενώ γαβγίζει, λέει συνεχώς πράγματα που καταρρίπτει και παιδί δημοτικού ή κάνει τόσες κωλοτουμπες. Ο οποίος το διχαστικό το παίζει στα δάχτυλα, αποκαλεί δημόσια όποιον του ασκεί κριτική "συμμορίτη", είτε κόμματος είτε γενικά και μετά προσθέτει και ένα "μην απαξιώνετε το ΕΣΥ και τους ηρωικούς γιατρούς του, μίζεροι", λες και τα έβαλε κανείς με τους γιατρούς ή... τα ντουβάρια και όχι με την πολιτική που ασκεί. Γλέντα τους υπουργέ η αγέλη από κάτω, θα τους εξαφανίσουμε, ουγκ ουγκ. Γιατί μπορεί να μην έχει νόημα να σχολιάσουμε τον ψηφοφόρο του Άδωνι, έχει όμως νόημα να το δούμε ως κοινωνικό φαινόμενο. Είναι οι 67.808 ψηφοφόροι του αγαπημένου των καναλιών ανθρώπου ρεκόρ σε τηλεοπτικές εμφανίσεις τα τελευταία 15 χρόνια, του ανθρώπου που έχει ήδη διορίσει τόσο κόσμο και έχει τόσα αφεντικά να λένε στους εργαζόμενους τους "ψηφίστε τον μην έχουμε άλλα", μεγάλο νούμερο ή μικρό; Αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία ή είναι μια γραφική μειοψηφία που έχει την στήριξη των δυνατών;
Περί Σημίτη για μένα η ζημιά που έκανε είναι πάνω από όλα, αλλά και ταυτόχρονα με την οικονομική πολιτική του, η πολιτισμική εξαθλίωση που φούσκωσε τα χρόνια του σε όλα τα επίπεδα. Στα χρόνια του "έφτιαξε" δύο γενιές που υμνούσαν τον σταρχιδισμό, τον ατομικισμό και το "εύκολο χρήμα και ας είναι λάθος". Όντως κορόιδεψε και κατέστρεψε κόσμο που δεν καταλάβαινε με το χρηματιστήριο, όντως "τζόγαρε" (χάρισε) κρατικό χρήμα μέσω ασφαλιστικών ταμείων, όντως ήταν κοινό μυστικό ότι οι βαλίτσες από ιδιωτικές εταιρείες πήγαιναν και έρχονταν στα κόμματα και ιδιαίτερα στο δικό του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα όμως, υπήρχε λίγος κόσμος που "του έκατσε" (τζόγος είναι ντε) και "έκανε ζωή", οπότε μαζί με διάφορα άλλα "πετυχημένα" κομματόσκυλα έγιναν παράδειγμα στα περιοδικά του Κωστόπουλου που μας ξεχλάχεψε ή στις εκπομπές "όλα" του Θέμου ως αυτό που θα συμβεί και σε εμάς αν λίγο είμαστε έξυπνοι. Όλη η Ελλάδα έβλεπε big brother και ονειρευόταν ότι θα πάρει εκείνο το εκατομμύριο ως έπαθλο.
Τα χρόνια πέρασαν, η φούσκα κατέρρευσε και με την ταυτόχρονη κρίση του 08 έσκασαν και τα "swaps", αυτό που έμεινε μέχρι σήμερα όμως και έπαιξε σοβαρό ρόλο στα χρόνια της κρίσης ήταν ο ατομικισμός στον οποίο πάτησαν για να ιδιωτικοποιήσουν βίαια τα πάντα και να στρέψουν την μία ομάδα απέναντι στην άλλη. Δημόσιο vs ιδιωτικό, κλειστά vs ανοιχτά επαγγέλματα, μισθωτοί vs ελεύθεροι επαγγελματίες και πάει λέγοντας μέχρι να μην μείνει κατηγορία που "έχασε προνόμια". Κάθε αίσθηση συλλογικού ως κράτος, κοινωνία ή εργατική τάξη κατέρρευσε στον μύθο του εύκολου χρήματος που έφτιαξε μια μεσαία τάξη χρεωμένη μέχρι το λαιμό και αυτομαστιγωνόταν ενόσω παρέδιδε τα πάντα στους ισχυρούς.
Στον ίδιο ατομικισμό και κοινωνικό αυτοματισμό πατάει και σήμερα η σημερινή ΝΔ και τα σημερινά ΜΜΕ για να μας κρατάνε σε απομόνωση και θυμό μεταξύ μας αντί να διεκδικούμε την ζωή που μας αξίζει. 20 χρόνια μπίρι μπίρι για το μεταναστευτικό τα κανάλια και οι χρηματοδοτούμενοι πολιτικοί που ξεπήδησαν τα τελευταία χρόνια, φτάσαμε να συζητάμε και να ορίζει κυβερνήσεις αυτό αντί για αυτά που ορίζουν το τι νοσοκομεία έχουμε ή αν βγαίνει ο μήνας χωρίς να χάνεις χρόνια από το άγχος. Το λέω αυτό σε σοσιαλ μίντια και ουρλιάζουν στρατιές ανώνυμων ότι είμαι προδότης, "ισλαμολάγνος" ή "συνδικαλιστής λαμογιο" που τρώει εις βάρος των άλλων και για αυτό τα βάζω με την κυβέρνηση για τα νοσοκομεία στα οποία αν δεν ήμουν "τέτοιος" θα είχα πρόσβαση γιατί απλά θα είχα και λεφτά να καλύψω ότι χρειαστεί, όλα το κράτος ΔΕΝ γίνεται, σου λέει. Δεκάδες σχόλια που με λένε "πούστη", "κομμουνιστή", "αναρχοάπλυτο" και πολλά πολλά άλλα που με τοποθετούν ως εχθρό απέναντι "στο έθνος". Φταίω που δεν έχω περίθαλψη και είμαι επικίνδυνος από πάνω. Έπαιξες και έχασες, η ζωή που δίδαξε ο Σημίτης είναι τζόγος κρίμα για τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά τι να κάνεις.
Αυτή η εξαθλίωση λοιπόν νομίζω ήταν η πιο σημαντική παρακαταθήκη του Σημίτη, ήταν αυτή που νομιμοποίησε το να μπορεί να είναι τόσο φανερά δεμένη με συμφέροντα η ΝΔ αλλά να είναι επίδειξη δύναμης και όχι διαφθοράς.
Επίσης νομιμοποίησε το να στέκεται πολιτικός τύπου Άδωνι ενώ γαβγίζει, λέει συνεχώς πράγματα που καταρρίπτει και παιδί δημοτικού ή κάνει τόσες κωλοτουμπες. Ο οποίος το διχαστικό το παίζει στα δάχτυλα, αποκαλεί δημόσια όποιον του ασκεί κριτική "συμμορίτη", είτε κόμματος είτε γενικά και μετά προσθέτει και ένα "μην απαξιώνετε το ΕΣΥ και τους ηρωικούς γιατρούς του, μίζεροι", λες και τα έβαλε κανείς με τους γιατρούς ή... τα ντουβάρια και όχι με την πολιτική που ασκεί. Γλέντα τους υπουργέ η αγέλη από κάτω, θα τους εξαφανίσουμε, ουγκ ουγκ. Γιατί μπορεί να μην έχει νόημα να σχολιάσουμε τον ψηφοφόρο του Άδωνι, έχει όμως νόημα να το δούμε ως κοινωνικό φαινόμενο. Είναι οι 67.808 ψηφοφόροι του αγαπημένου των καναλιών ανθρώπου ρεκόρ σε τηλεοπτικές εμφανίσεις τα τελευταία 15 χρόνια, του ανθρώπου που έχει ήδη διορίσει τόσο κόσμο και έχει τόσα αφεντικά να λένε στους εργαζόμενους τους "ψηφίστε τον μην έχουμε άλλα", μεγάλο νούμερο ή μικρό; Αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία ή είναι μια γραφική μειοψηφία που έχει την στήριξη των δυνατών;
9
5
4

- golitog7
- Reactions: 1724
- Αγαπημένη θέση: Bench
- Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Ωραίος ο φίλος ο AlexD, συμφωνώ μαζί σου. Και να τονίσω και κάτι απλοικό που μου ήρθε τώρα (μπορεί και όχι). Ότι οι έλληνες εν γένει είναι πολύ ΚΟΤΙΣΤΙΚΟΣ λαός. Πολύ κακομοίριδες ρε αδερφέ, του πετάς του έλληνα ένα ξεροκόμματο και αρκεί για να γλέιψει το χέρι ενός δολοφόνου παιδιών (βλέπε Καραμανλή). Δλδ ρίχτε μια ματιά γύρω σας τι γίνεται, μια σάπια οικογένεια που ελέγχει τα πάντα και δεν ανοίγει πραγματικά ρουθούνι. Δυστοπία!!
Πάντα πίστευα ότι δεν είναι η πλειοψηφία των ελλήνων έτσι. Ακόμα παλεύω να το πιστεύω αλλά σιγά σιγά χάνω την πίστη μου. Πως ένας λαός περήφανος και λεβέντικος κατάντησε να ανέχεται να ζει ζητιανεύοντας σαν το αδέσποτο σκυλί είναι μεγάλη κουβέντα και ίσως θα είχε ενδιαφέρον να συζητηθεί.
Πάντα πίστευα ότι δεν είναι η πλειοψηφία των ελλήνων έτσι. Ακόμα παλεύω να το πιστεύω αλλά σιγά σιγά χάνω την πίστη μου. Πως ένας λαός περήφανος και λεβέντικος κατάντησε να ανέχεται να ζει ζητιανεύοντας σαν το αδέσποτο σκυλί είναι μεγάλη κουβέντα και ίσως θα είχε ενδιαφέρον να συζητηθεί.
3
3

-
- Reactions: 517
- Αγαπημένος παίκτης: Roy
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Σε καποια συμφωνω, σε καποια διαφωνω.AlexD έγραψε: ↑Δευ Ιαν 20, 2025 2:11 pmΩραία σχόλια σε αυτό το thread!
Εχω την εξης απορια, πρακτικη ομως, οχι θεωρητική.
Θα ηθελα να μου υποδειξεις καποια/ες κοινωνιες αυτη τη στιγμη στον πλανητη που πληρουν τις προδιαγραφες που οριζεις ως επιθυμητές για σενα. Δε θελω να συζητήσουμε για την εικόνα της κοινωνίας ουτοπικά ή σε θεωρητική βάση, θα ήθελα κάποια απτά παραδείγματα για να αντιληφθώ την κατεύθυνση που θεωρείς σωστή.
Αν θελεις φυσικά μου απαντας.
0
-
- Reactions: 2316
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
4
Ισχύει αυτό που λες, για τον πολύ απλό λόγο ότι μπροστά στο εύκολο χρήμα και εν γένει στο προσωπικό συμφέρον, η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια για πολλούς πάνε στην άκρη.golitog7 έγραψε: ↑Δευ Ιαν 20, 2025 6:03 pmΩραίος ο φίλος ο AlexD, συμφωνώ μαζί σου. Και να τονίσω και κάτι απλοικό που μου ήρθε τώρα (μπορεί και όχι). Ότι οι έλληνες εν γένει είναι πολύ ΚΟΤΙΣΤΙΚΟΣ λαός. Πολύ κακομοίριδες ρε αδερφέ, του πετάς του έλληνα ένα ξεροκόμματο και αρκεί για να γλέιψει το χέρι ενός δολοφόνου παιδιών (βλέπε Καραμανλή). Δλδ ρίχτε μια ματιά γύρω σας τι γίνεται, μια σάπια οικογένεια που ελέγχει τα πάντα και δεν ανοίγει πραγματικά ρουθούνι. Δυστοπία!!
0
- τουλουμπα
- Reactions: 3921
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
3
η ελλαδα ειναι failed state
δεν εχει κανεναν σεβασμο στην διεθνη σκηνη και κανενα λογο σε οτι γινεται
ολοι ξερουν οτι θα δωσουν κανα ευρω και η κυβερνηση θα κανει οτι της πουνε
οι πολιτες αφου γαλουθηκαν για 8 χρονια σε σκληρο πασοκισμο γλυκαθηκαν απτα δανεικα λεφτα που επαιρναν αβερτα τα πασοκομουτρα και σαν αλλοι ευρωλιγουριδες τους ψηφιζαν
η νδ οταν ειδε οτι αυτο πιανει και οτι μονο ετσι θα γινονταν και αυτοι κυβερνηση για να φανε αρχισαν να ακολουθουν πολιτικες πασοκ με αποκορυφωμα την νδ του κουλη που ειναι αντιγραφη πασοκ του αντρεα
ο μονςο τροπος για να σωθουν τετοια κρατη ειναι να πιασουν πατο να γινει μια μεγαλη καταστροφη ειτε οικονομικη ειτε πολιτικη να γινει καποιος πολεμος να χασουμε εδαφη και τετοια
οι πολιτες αφου γαλουθηκαν για 8 χρονια σε σκληρο πασοκισμο γλυκαθηκαν απτα δανεικα λεφτα που επαιρναν αβερτα τα πασοκομουτρα και σαν αλλοι ευρωλιγουριδες τους ψηφιζαν
η νδ οταν ειδε οτι αυτο πιανει και οτι μονο ετσι θα γινονταν και αυτοι κυβερνηση για να φανε αρχισαν να ακολουθουν πολιτικες πασοκ με αποκορυφωμα την νδ του κουλη που ειναι αντιγραφη πασοκ του αντρεα
ο μονςο τροπος για να σωθουν τετοια κρατη ειναι να πιασουν πατο να γινει μια μεγαλη καταστροφη ειτε οικονομικη ειτε πολιτικη να γινει καποιος πολεμος να χασουμε εδαφη και τετοια
3
1
2

Κούλης αντιγράφει το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη όχι του Αντρέατουλουμπα έγραψε: ↑Δευ Ιαν 20, 2025 7:57 pmη ελλαδα ειναι failed state
0