Με αυτό το σχόλιο καλύπτομαι πλήρως και εννοείται είναι μια σεβαστή οπτική χωρίς ειρωνείες και αφορισμούς, αν δεν ελεγες κι εσυ αυτο το γραφικο για τα πιονια του sdna θα ηταν η ιδανικη απάντηση. Θεωρώ πως στο φόρουμ μπορεί κάποιος να πει πως "πιστεύω μια ομάδα αδικήθηκε ή ευνοήθηκε από τη διαιτησία" χωρίς να πρέπει μετά να του τη πέσουν 3-4 τύποι ανελέητα. Εγώ πάντως δεν θα σου πω ότι είσαι πιόνι του gazzetta και του sport24 επειδη θεωρεις οτι ο παο ευνοηθηκε περσι (γιατι εγω πιστεύω ας πουμε οτι ΔΕΝ ευνοηθηκαμε και οτι το πρωτάθλημα το πηραμε με κοντρα διαιτησια). Τελος παντων, καλή συνέχεια.plo koon έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2025 9:48 pmΕπειδή στη ζωή μου έχω μάθει να κρίνω πράγματα με τα δικά μου ματια και μυαλό, εγώ είδα ένα καθαρότατο ματς. Θες να ήταν 45-55 υπερ του Ολυμπιακού αντί για 50-50? Οκ, το ακούω. Αλλά νταξει οι μεγάλες, εμπορικές και ακριβές ομάδες έχουν διαχρονικά τέτοια διαχείριση και το 55-45 δεν αλλάζει ένα ματς 10-20 πόντων.JohnnyPao έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2025 5:45 pm
https://www.sdna.gr/mpasket/1275133_o-a ... eros-ta-13
Και αυτός τοξικος που θέλει να προκαλέσει από το basketnews?
Και να σου πω την αλήθεια μου, το να μας βοηθάνε οι διαιτητές στην Regular δε μου λέει κάτι. Αν μου πρότεινες να ανταλλάξω το ό,τι "σκοτεινό και διεστραμμένο" γίνεται στην RS υπέρ του ΟΣΦΠ, με τη διαιτησία που είχε ο ΠΑΟ στα τελευταία 5 παιχνίδια της σαιζόν πέρσυ, το αγόραζα τώρα. Οπότε, ας κρατήσουμε όλοι τις κρίσεις μας μέχρι να τελειώσει η σαιζόν και ας μη γινόμαστε πιόνια στη προπαγάνδα του S**A. Αυτοί πληρώνονται τουλάχιστον.![]()
Ολυμπιακός Off Topic
Συντονιστής: Captains
-
- Reactions: 2342
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
1
1

- Conan1982
- Reactions: 3302
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ο συγκεκριμένος πάντως οραματίζεται την Euroleague κάτι σαν το NBA, προστατέψτε τον σουτέρ, φάουλ πάνω στην προσπάθεια για σουτ και καλά, αντιαθλητικα πολύ ευκολα, όλες οι επαφές φάουλ υπέρ του επιθετικού. Προσωπικά δεν μ αρέσουν οι αναλύσεις του και δεν κάνει καιια στοιχειώδη επεξεργασία στα βίντεο να δείχνει καθαρά τις φάσεις που κριτικάρει.JohnnyPao έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2025 5:45 pmhttps://www.sdna.gr/mpasket/1275133_o-a ... eros-ta-13Tsilarxos έγραψε: ↑Παρ Ιαν 17, 2025 6:06 pm
Τι σχέση έχει αυτό. Τον είπε θεατρινο και αντέδρασε ο Ταβαρες. Η κεφαλή της ομάδας ο προπονητής έκανε ξεκάθαρες δηλώσεις περί δίκαιης νίκης του Ολυμπιακού. Τελειώνει εκεί η κουβέντα. Δυστυχώς η προπαγάνδα που πας να περάσεις έμμεσα περί εύνοιας Ολυμπιακού εδώ δεν περνάει. Αυτά να τα λέτε μεταξύ σας στο συγκεκριμένο site να χαίρεστε
Και αυτός τοξικος που θέλει να προκαλέσει από το basketnews?
Edit: Για τον Todd αναφερομαι του basketnews όχι για αυτούς του sdna
5
4
1

- plo koon
- Reactions: 725
- Αγαπημένος παίκτης: Papaloukas
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ε αφού μας στέλνεις λινκ με Κουβοπουλους τι θες να σου πω. Είναι σα να σου στέλνω εγώ λινκ που αρθρογραφεί ο Τσουκαλάς. Γιατί οι ανθρωποι αυτοί είναι οπαδοί όχι δημοσιογράφοι. Γενικά θεωρώ πως το S**A έχει κάνει τεράστια προσπάθεια να δηλητηριάσει το μπάσκετ στην Ελλάδα και πάντα θα τους θεωρώ εχθρούς του αθλήματος.JohnnyPao έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2025 10:45 pmΜε αυτό το σχόλιο καλύπτομαι πλήρως και εννοείται είναι μια σεβαστή οπτική χωρίς ειρωνείες και αφορισμούς, αν δεν ελεγες κι εσυ αυτο το γραφικο για τα πιονια του sdna θα ηταν η ιδανικη απάντηση. Θεωρώ πως στο φόρουμ μπορεί κάποιος να πει πως "πιστεύω μια ομάδα αδικήθηκε ή ευνοήθηκε από τη διαιτησία" χωρίς να πρέπει μετά να του τη πέσουν 3-4 τύποι ανελέητα. Εγώ πάντως δεν θα σου πω ότι είσαι πιόνι του gazzetta και του sport24 επειδη θεωρεις οτι ο παο ευνοηθηκε περσι (γιατι εγω πιστεύω ας πουμε οτι ΔΕΝ ευνοηθηκαμε και οτι το πρωτάθλημα το πηραμε με κοντρα διαιτησια). Τελος παντων, καλή συνέχεια.plo koon έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2025 9:48 pm
Επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να κρίνω πράγματα με τα δικά μου ματια και μυαλό, εγώ είδα ένα καθαρότατο ματς. Θες να ήταν 45-55 υπερ του Ολυμπιακού αντί για 50-50? Οκ, το ακούω. Αλλά νταξει οι μεγάλες, εμπορικές και ακριβές ομάδες έχουν διαχρονικά τέτοια διαχείριση και το 55-45 δεν αλλάζει ένα ματς 10-20 πόντων.
Και να σου πω την αλήθεια μου, το να μας βοηθάνε οι διαιτητές στην Regular δε μου λέει κάτι. Αν μου πρότεινες να ανταλλάξω το ό,τι "σκοτεινό και διεστραμμένο" γίνεται στην RS υπέρ του ΟΣΦΠ, με τη διαιτησία που είχε ο ΠΑΟ στα τελευταία 5 παιχνίδια της σαιζόν πέρσυ, το αγόραζα τώρα. Οπότε, ας κρατήσουμε όλοι τις κρίσεις μας μέχρι να τελειώσει η σαιζόν και ας μη γινόμαστε πιόνια στη προπαγάνδα του S**A. Αυτοί πληρώνονται τουλάχιστον.![]()
Για την ιστορία επισυνάπτω τη γνώμη του συγκεκριμένου κριτή διαιτησίας για το Game 5 του ΠΑΟ-Μακαμπι. Δεν θυμάμαι τότε να είχε γίνει στο φορουμ το σούσουρο που γίνεται τώρα, τουλάχιστον απο τους λογαριασμούς που είναι σοβαροί.
8
1
7

- shaq7
- Reactions: 5642
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Ειχε πλακα παντως που στην εκπομπη τους προσπαθουσαν να περασουν οτι εγιναν οργια ,πεταχτηκε ο μονος που ξερει μπασκετ απο αυτους και κραταει και μια αντικειμενικοτητα ο τσιμπος και λεει ρε παιδια εγω δεν ειδα τιποτα..Αντε να πηρε 1-2 σφυριγματα και αμα ηταν φαουλ δηλαδη να μην τα δωσει και τους τρελανε ολους
Δεν τον βλεπω να μακροημερευει εκει αν το ξανα κανει..
Ασχετο αλλα ο ματεο ειπε οτι κερδισε δικαια ο ολυμπιακος και δεν εκανε παραπονα..γιατι δεν κραταμε αυτο αλλα οταν ο τρινκιερι λεει φυσας τον σασα και παιρνει βολες το κανουμε σημαια?Ο οποιος εντωμεταξυ παλι εσκουζε με την φενερ,δεν πρεπει να εχει αφησει ματς που δεν του φταιει η διατησια..
Γενικα ο καθενας επιλεγει πραγματα για να στηριξει το αφηγημα που πιστευει και θελει να περασει,τι και αν υπαρχουν αλλα τοσα που λενε το αντιθετο.

Ασχετο αλλα ο ματεο ειπε οτι κερδισε δικαια ο ολυμπιακος και δεν εκανε παραπονα..γιατι δεν κραταμε αυτο αλλα οταν ο τρινκιερι λεει φυσας τον σασα και παιρνει βολες το κανουμε σημαια?Ο οποιος εντωμεταξυ παλι εσκουζε με την φενερ,δεν πρεπει να εχει αφησει ματς που δεν του φταιει η διατησια..
Γενικα ο καθενας επιλεγει πραγματα για να στηριξει το αφηγημα που πιστευει και θελει να περασει,τι και αν υπαρχουν αλλα τοσα που λενε το αντιθετο.
4
4

- plo koon
- Reactions: 725
- Αγαπημένος παίκτης: Papaloukas
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ξέρουνε πολύ καλά τι κάνουνε. Αν εχουν 4 που συμφωνούν μεταξύ τους δε θα τους βλέπει κανείς. Έχουν και έναν τύπο πιο αντικειμενικό που παίζει το ρόλο του αντιλόγου.shaq7 έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2025 11:46 pmΕιχε πλακα παντως που στην εκπομπη τους προσπαθουσαν να περασουν οτι εγιναν οργια ,πεταχτηκε ο μονος που ξερει μπασκετ απο αυτους και κραταει και μια αντικειμενικοτητα ο τσιμπος και λεει ρε παιδια εγω δεν ειδα τιποτα..Αντε να πηρε 1-2 σφυριγματα και αμα ηταν φαουλ δηλαδη να μην τα δωσει και τους τρελανε ολουςΔεν τον βλεπω να μακροημερευει εκει αν το ξανα κανει..
Having said that, o τσίμπος είναι ωραίος, ανεξαρτήτως του ρόλου που παίζει.
2
2

-
- Reactions: 1054
- Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Olympiakos
- Προειδοποιήσεις:
5
Μαρεσει που κάθεστε και βλέπετε την εκπομπή αυτή. Αν έβγαζαν γραμμές μπορεί να την έβλεπα για να πάρω τηλέφωνο να τους καυλαντισω.Οπως παίρνουν οπαδοί άλλων ομάδων τον Τσουκαλά για την καυλαντα. Από την στιγμή που δεν έχουν γραμμές δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να τους δείς. Και οπαδικη εκπομπή είναι και μυρωδιά από μπάσκετ δεν έχουν
1
1

-
- Reactions: 204
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
3
- golitog7
- Reactions: 1728
- Αγαπημένη θέση: Bench
- Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Αυτό ακριβώς είπα και εγώ φίλε και έφαγα κατευθείαν φάπα από τους μοντς και διαγραφή του σχολίου μου. Τα σχόλια τύπου ‘ακούγεται’, ‘γράφεται’ κτλ κτλ κάνουν ακριβώς αυτό το πράγματα. Φέρνουν την αγνή προπαγάνδα εδώ μέσα. Το σώζουμε μετά βέβαια με ένα σχόλιο εγώ όμως δεν ξέρω και δεν υιοθετώ. Προς τους μοντς: αυτές οι πονηριές παιδιά δεν πρέπει να περνάνε γιατί δείτε τι γίνεται και από πού ξεκίνησε η φυτιλιαshaq7 έγραψε: ↑Παρ Ιαν 17, 2025 5:52 pmρε σεις μαγκες ειμαστε πρωτοι με 2-3 νικες διαφορα..πατησαμε την ρεαλ μεχρι και με 25ρα εκει μεσα μεχρι να σβησουμε μηχανες με εναν μαγικο φουρνιε και εδω και 5 σελιδες ασχολουμαστε με τα δαχτυλα του μιλου στο +20,τι ειπε ο ταβαρες που εφαγε τεχνικη γιατι εκανε σαν τον παλαβο ενω ειχε πεσει σαν κατσικι πανω στο φαλ και ποσο ευνοημενος ειναι ο ολυμπιακος..Περσι για καποιο λογο κανεις δεν ασχολιοταν με τα σχολια που καναν παικτες και προπονητες κατα της διατησιας με συγκεκριμενη ομαδα..Ξεκιναει κατι ο λαλακης του σδνα ,το παιρνουν τα μποτακια στο Χ και μετα ερχεται και εδω μεσα..μην παιζετε στο παιχνιδι τους..το επομενο στο προγραμμα ειναι τα στορις με παικτες του ολυμπιακου που φουσκωσαν απο πορτοκαλαδες..εδω και δεκαετιες βλεπουμε ακριβως την ιδια γραμμη.
3
2
1

-
- Reactions: 1054
- Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Olympiakos
- Προειδοποιήσεις:
5
Δεν είναι πονηριές αλλά κουτοπόνηριες. Αλλά όταν διαβάζεις ένα site που το 95% των άρθρων είναι προπαγανδιστικά και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα θα πράξεις και εσύ ανάλογα γιατί ποτιζεσαι με αυτόgolitog7 έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 19, 2025 2:12 pmΑυτό ακριβώς είπα και εγώ φίλε και έφαγα κατευθείαν φάπα από τους μοντς και διαγραφή του σχολίου μου. Τα σχόλια τύπου ‘ακούγεται’, ‘γράφεται’ κτλ κτλ κάνουν ακριβώς αυτό το πράγματα. Φέρνουν την αγνή προπαγάνδα εδώ μέσα. Το σώζουμε μετά βέβαια με ένα σχόλιο εγώ όμως δεν ξέρω και δεν υιοθετώ. Προς τους μοντς: αυτές οι πονηριές παιδιά δεν πρέπει να περνάνε γιατί δείτε τι γίνεται και από πού ξεκίνησε η φυτιλιαshaq7 έγραψε: ↑Παρ Ιαν 17, 2025 5:52 pmρε σεις μαγκες ειμαστε πρωτοι με 2-3 νικες διαφορα..πατησαμε την ρεαλ μεχρι και με 25ρα εκει μεσα μεχρι να σβησουμε μηχανες με εναν μαγικο φουρνιε και εδω και 5 σελιδες ασχολουμαστε με τα δαχτυλα του μιλου στο +20,τι ειπε ο ταβαρες που εφαγε τεχνικη γιατι εκανε σαν τον παλαβο ενω ειχε πεσει σαν κατσικι πανω στο φαλ και ποσο ευνοημενος ειναι ο ολυμπιακος..Περσι για καποιο λογο κανεις δεν ασχολιοταν με τα σχολια που καναν παικτες και προπονητες κατα της διατησιας με συγκεκριμενη ομαδα..Ξεκιναει κατι ο λαλακης του σδνα ,το παιρνουν τα μποτακια στο Χ και μετα ερχεται και εδω μεσα..μην παιζετε στο παιχνιδι τους..το επομενο στο προγραμμα ειναι τα στορις με παικτες του ολυμπιακου που φουσκωσαν απο πορτοκαλαδες..εδω και δεκαετιες βλεπουμε ακριβως την ιδια γραμμη.
3
1
2

- golitog7
- Reactions: 1728
- Αγαπημένη θέση: Bench
- Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Ένας από τους πιο απλούς τρόπους να κάνεις προπαγάνδα είναι ο εξής: Δημιουργείς ένα θέμα, λες για παράδειγμα ισχύει το Χ. Αυτό μπορεί να είναι 100% ψέμα αλλά δεν έχει καμία σημασία. Θα γίνει ένας ντόρος, θα τσακώνονται οι μεν με τους δε και θα ακούς επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Μετά από καιρό κανείς δε θυμάται πως ξεκίνησε απλά ακούει τον ντόρο. Ετσι μόλις συμβεί ένα απλό τυχαίο γεγονός που επιβεβαιώνει τον αρχικό ισχυρισμό αρκεί για Ν σε πείσει. Πχ με τόσο θόρυβο που κάνουν τα γνωστά μποτάκια και αρδακια στο πρώτο ματς που θα γίνει το πρώτο στραβό σφύριγμα υπέρ του Οσφπ αρκεί για να πειστούν ακόμα περισσότεροι.
Πιστεύω όλοι ανεξαιρέτως γνωρίζουν από που ξεκινάει αυτό και θεωρώ ότι είναι και εύκολο ν καταλάβεις γιατί γίνεται. Αν κερδίσει ο ΠΑΟ, σας γλεντάει ο Σλούκας, αν κερδίσει ο Οσφπ χαρείτε το πέτσινο. Σκεφτείτε ότι την χρονιά 22-23 που ήμασταν γκράντε φαβορί αφήνονταν σε μόνιμη βάση αιχμές για ντόπινγκ.
Δυστυχώς ο κόσμος στην πλειοψηφία του δεν έχει αναπτύξει καθόλου άμυνες απέναντι στην προπαγάνδα. Εδώ καταπίνουμε αμάσητες τις μπούρδες των μπουμπουκων και των κουληδων αυτού του κόσμου και τους βγάζουμε πρώτους σε ψήφους δίνοντας τους το δικαίωμα ν αποφασίσουν για τη ζωή μας, στις ομάδες θα κολλήσουμε;
Πιστεύω όλοι ανεξαιρέτως γνωρίζουν από που ξεκινάει αυτό και θεωρώ ότι είναι και εύκολο ν καταλάβεις γιατί γίνεται. Αν κερδίσει ο ΠΑΟ, σας γλεντάει ο Σλούκας, αν κερδίσει ο Οσφπ χαρείτε το πέτσινο. Σκεφτείτε ότι την χρονιά 22-23 που ήμασταν γκράντε φαβορί αφήνονταν σε μόνιμη βάση αιχμές για ντόπινγκ.
Δυστυχώς ο κόσμος στην πλειοψηφία του δεν έχει αναπτύξει καθόλου άμυνες απέναντι στην προπαγάνδα. Εδώ καταπίνουμε αμάσητες τις μπούρδες των μπουμπουκων και των κουληδων αυτού του κόσμου και τους βγάζουμε πρώτους σε ψήφους δίνοντας τους το δικαίωμα ν αποφασίσουν για τη ζωή μας, στις ομάδες θα κολλήσουμε;
2
2

- Mathematician92
- Reactions: 459
- Αγαπημένος παίκτης: Παπαλουκάς
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δε μου αρέσει καθόλου η κουβέντα για διαιτησία. Μα καθόλου όμως. Όσο περισσότερο με γνωρίζετε τόσο θα το διαπιστώνετε. Αλλά μιας που έχει γίνει τόσος ντόρος και έχει σηκωθεί τόσος κουρνιαχτός τις τελευταίες ημέρες, θα ήθελα να παραθέσω κάποια δεδομένα που θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητα για κάθε νοήμων φίλαθλο. Ακολουθεί σεντόνι.
1. Το μπάσκετ είναι ένα δίκαιο άθλημα, ειδικά σε σειρά αγώνων. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κερδίσει την Ευρωλίγκα η Άλμπα (για παράδειγμα), σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο πχ που βλέπουμε πού και πού μικρά θαύματα. Αν με ρωτάτε, προτιμώ τη "δικαιοσύνη" του μπάσκετ και ας λείπουν οι εκπλήξεις. Αυτό σημαίνει ότι όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ δύο ομάδων, η διαιτησία δεν μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Τι γίνεται όμως όταν οι ομάδες είναι κοντά αγωνιστικά;
2. Σε μία τέτοια περίπτωση δύο τρεις λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις μπορούν να κρίνουν φυσικά την έκβαση ενός αγώνα. Το έχουμε δει ουκ ολίγες φορές και από την καλή και από την ανάποδη (όποια πλευρά κι αν υποστηρίζουμε). Αυτό όμως σε περίπτωση που όλες οι λάθος αποφάσεις είναι μονόπατα προς τη μια πλευρά. Αν γίνουν λάθη εκατέρωθεν τότε πάλι θεωρώ ότι δεν επηρεάζεται το τελικό αποτέλεσμα. Και αν σε κάποιο παιχνίδι μεταξύ δύο αρκετά ισοδύναμων ομάδων γίνουν μονόπλευρα τέτοια λάθη, τότε υπάρχει απαραίτητα δόλος;
3. Όχι βέβαια! Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι και όχι ρομπότ να παίρνουν σε ένα παιχνίδι 100% σωστές αποφάσεις. Θα γίνουν και λάθη και μάλιστα λάθη που θα κρίνουν και παιχνίδια. Λάθη που θα κρίνουν και τίτλους. Και δεν είναι απαραίτητο να γίνουν με δόλο. Όσο κι να είναι στην ανθρώπινη φύση μας να πρέπει να ρίξουμε ευθύνες κάπου. Απαλλάσσει αυτό τους διαιτητές από τις πολύ σοβαρές ευθύνες τους; Επίσης όχι και γι αυτό το λόγο πρέπει η απόδοση τους να είναι στο υψηλότερο επίπεδο.
4. Υπάρχει βέβαια και κάτι άλλο. Ο τρόπος που σφυρίζουν μέσα στο παιχνίδι οι διαιτητές. Σε κάποια παιχνίδια σφυρίζουν όλες τις επαφές, σε άλλα αφήνουν το σκληρό παιχνίδι. Γιατί το μπάσκετ, όντας παιχνίδι επαφών, έχει σε κάθε ματς άπειρες φάσεις που θα μπορούσαν να δοθούν ή όχι με την ίδια ευκολία χωρίς να μπορεί να πει κανείς για λάθος απόφαση. Και το ακόμα πιο σημαντικό, αν αυτή η συμπεριφορά τους είναι ίδια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Εκεί ναι, μπορεί να στοιχειοθετηθεί δόλος. Όλοι θυμόμαστε παιχνίδια με συγκεκριμένες ομάδες (Ρεάλ, CSKA κτλ) που έλεγες ότι δεν μπορεί να δίνουν το ένα αλλά να μη δίνουν το αμέσως επόμενο στην απέναντι μπασκέτα. Και αυτό να συμβαίνει σε όλο το παιχνίδι.
5. Και πάμε τώρα στα δικά μας. Θεωρεί κανείς ότι φέτος συμβαίνει κάτι ύποπτο με τον Ολυμπιακό; Ότι δηλαδή σε βάθος αγώνων έχει ευνοηθεί η ομάδα; Μα ήμαστε τώρα καθόλου με τα καλά μας; Εγώ είμαι ανοιχτός να δεχτώ ότι δεν είναι "εχθρική" η διαιτησία απέναντι του, ακόμα ακόμα και ότι παίρνει τα λεγόμενα "σπόρια" σε κάποιους αγώνες. Αλλά μια ομάδα που παραδέχονται όλοι ότι είναι μέσα στις καλύτερες της Ευρώπης φέτος, παίζει κατά διαστήματα φανταστικό μπάσκετ και διαλύει άμυνες με χαρακτηριστική ευκολία είναι πολύ άδικο να αφήνεται να εννοηθεί ότι ευνοείται και γι αυτό είναι εκεί που είναι. Φυσικά όλοι ξέρουμε από πού ξεκινάει πάντα κάτι τέτοιο και είναι κρίμα να το συνεχίζουμε κι εμείς εδώ μέσα.
ΥΓ. Αυτό που "εξοργίζει" εμένα είναι ότι με αυτή την τακτική είναι καλυμμένοι κάποιοι σε παν ενδεχόμενο. Αν ο Ολυμπιακός δεν κατακτήσει φέτος την Ευρωλίγκα θα διαβάζουμε "αφού ούτε φέτος με τέτοια εύνοια κλείστε το το μαγαζάκι" κτλ, ενώ αν την κατακτήσει "εντάξει και η άνω ραχούλα θα το έπαιρνε με τέτοιο σπρώξιμο". Γι αυτό ξαναλέω. Αφήστε έξω από το φόρουμ την οποία τοξικότητα θέλουν να δημιουργήσουν ορισμένοι.
1. Το μπάσκετ είναι ένα δίκαιο άθλημα, ειδικά σε σειρά αγώνων. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κερδίσει την Ευρωλίγκα η Άλμπα (για παράδειγμα), σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο πχ που βλέπουμε πού και πού μικρά θαύματα. Αν με ρωτάτε, προτιμώ τη "δικαιοσύνη" του μπάσκετ και ας λείπουν οι εκπλήξεις. Αυτό σημαίνει ότι όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ δύο ομάδων, η διαιτησία δεν μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Τι γίνεται όμως όταν οι ομάδες είναι κοντά αγωνιστικά;
2. Σε μία τέτοια περίπτωση δύο τρεις λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις μπορούν να κρίνουν φυσικά την έκβαση ενός αγώνα. Το έχουμε δει ουκ ολίγες φορές και από την καλή και από την ανάποδη (όποια πλευρά κι αν υποστηρίζουμε). Αυτό όμως σε περίπτωση που όλες οι λάθος αποφάσεις είναι μονόπατα προς τη μια πλευρά. Αν γίνουν λάθη εκατέρωθεν τότε πάλι θεωρώ ότι δεν επηρεάζεται το τελικό αποτέλεσμα. Και αν σε κάποιο παιχνίδι μεταξύ δύο αρκετά ισοδύναμων ομάδων γίνουν μονόπλευρα τέτοια λάθη, τότε υπάρχει απαραίτητα δόλος;
3. Όχι βέβαια! Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι και όχι ρομπότ να παίρνουν σε ένα παιχνίδι 100% σωστές αποφάσεις. Θα γίνουν και λάθη και μάλιστα λάθη που θα κρίνουν και παιχνίδια. Λάθη που θα κρίνουν και τίτλους. Και δεν είναι απαραίτητο να γίνουν με δόλο. Όσο κι να είναι στην ανθρώπινη φύση μας να πρέπει να ρίξουμε ευθύνες κάπου. Απαλλάσσει αυτό τους διαιτητές από τις πολύ σοβαρές ευθύνες τους; Επίσης όχι και γι αυτό το λόγο πρέπει η απόδοση τους να είναι στο υψηλότερο επίπεδο.
4. Υπάρχει βέβαια και κάτι άλλο. Ο τρόπος που σφυρίζουν μέσα στο παιχνίδι οι διαιτητές. Σε κάποια παιχνίδια σφυρίζουν όλες τις επαφές, σε άλλα αφήνουν το σκληρό παιχνίδι. Γιατί το μπάσκετ, όντας παιχνίδι επαφών, έχει σε κάθε ματς άπειρες φάσεις που θα μπορούσαν να δοθούν ή όχι με την ίδια ευκολία χωρίς να μπορεί να πει κανείς για λάθος απόφαση. Και το ακόμα πιο σημαντικό, αν αυτή η συμπεριφορά τους είναι ίδια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Εκεί ναι, μπορεί να στοιχειοθετηθεί δόλος. Όλοι θυμόμαστε παιχνίδια με συγκεκριμένες ομάδες (Ρεάλ, CSKA κτλ) που έλεγες ότι δεν μπορεί να δίνουν το ένα αλλά να μη δίνουν το αμέσως επόμενο στην απέναντι μπασκέτα. Και αυτό να συμβαίνει σε όλο το παιχνίδι.
5. Και πάμε τώρα στα δικά μας. Θεωρεί κανείς ότι φέτος συμβαίνει κάτι ύποπτο με τον Ολυμπιακό; Ότι δηλαδή σε βάθος αγώνων έχει ευνοηθεί η ομάδα; Μα ήμαστε τώρα καθόλου με τα καλά μας; Εγώ είμαι ανοιχτός να δεχτώ ότι δεν είναι "εχθρική" η διαιτησία απέναντι του, ακόμα ακόμα και ότι παίρνει τα λεγόμενα "σπόρια" σε κάποιους αγώνες. Αλλά μια ομάδα που παραδέχονται όλοι ότι είναι μέσα στις καλύτερες της Ευρώπης φέτος, παίζει κατά διαστήματα φανταστικό μπάσκετ και διαλύει άμυνες με χαρακτηριστική ευκολία είναι πολύ άδικο να αφήνεται να εννοηθεί ότι ευνοείται και γι αυτό είναι εκεί που είναι. Φυσικά όλοι ξέρουμε από πού ξεκινάει πάντα κάτι τέτοιο και είναι κρίμα να το συνεχίζουμε κι εμείς εδώ μέσα.
ΥΓ. Αυτό που "εξοργίζει" εμένα είναι ότι με αυτή την τακτική είναι καλυμμένοι κάποιοι σε παν ενδεχόμενο. Αν ο Ολυμπιακός δεν κατακτήσει φέτος την Ευρωλίγκα θα διαβάζουμε "αφού ούτε φέτος με τέτοια εύνοια κλείστε το το μαγαζάκι" κτλ, ενώ αν την κατακτήσει "εντάξει και η άνω ραχούλα θα το έπαιρνε με τέτοιο σπρώξιμο". Γι αυτό ξαναλέω. Αφήστε έξω από το φόρουμ την οποία τοξικότητα θέλουν να δημιουργήσουν ορισμένοι.
8
6
2

Μακριά από μένα η τοξικότητα, ο φανατισμός και ο τυφλός οπαδισμός.

- βήματα εκτός φάσης
- Reactions: 1413
- Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
- Προειδοποιήσεις:
0
Εξαιρετική τοποθέτηση. Συμφωνώ μέχρι κεραίας. Από την άλλη δεν παραβλέπω επ' ουδενί τι σημαίνει να έχει γαλουχηθεί κάποιος ως γαμημένος διαιτητολάγνος... Είναι πολύ δυνατό ψυχολογικό αναλγητικό η επίκληση στη διαιτησία και αυτό το έχουν αντιληφθεί οι προπαγανδιστές πολύ πολύ καιρό πριν κάνουμε αυτήν εδώ τη συζήτηση στο basketforum.Mathematician92 έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 19, 2025 6:58 pmΔε μου αρέσει καθόλου η κουβέντα για διαιτησία. Μα καθόλου όμως. Όσο περισσότερο με γνωρίζετε τόσο θα το διαπιστώνετε. Αλλά μιας που έχει γίνει τόσος ντόρος και έχει σηκωθεί τόσος κουρνιαχτός τις τελευταίες ημέρες, θα ήθελα να παραθέσω κάποια δεδομένα που θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητα για κάθε νοήμων φίλαθλο. Ακολουθεί σεντόνι...
4
1
2
1

-
- Reactions: 259
- Προειδοποιήσεις:
0
- reignman
- Reactions: 2925
- Αγαπημένος παίκτης: delete me
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
δεν νομιζω πως ειναι στις προθεσεις του πετρουσεφ να γυρισει ποτε ξανα σε εμας.Redoctor_33 έγραψε: ↑Δευ Ιαν 20, 2025 10:12 pmΜήπως καλύτερα να παμε με πετρουσεφ αντι για μιλουτινοφ του χρονου; + ενα αθλητικο πενταρι για καλυψη;
ο μιλου περαν του οτι ειναι πεσμενος δεν μας ταιριαζουν και τα χαρακτηριστικα του στο μπαρτζωκας μπολ.
0
- nikolas_asteri
- Reactions: 2733
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Συμφωνώ 1500% με όσα γράφεις, απλά για να πω τη μλκια μου κι εγώ, αφού μπαίνεις στον κόπο να γράψεις για αυτό κάποιος μπορεί να σου απαντήσει και δεν ξεμπερδεύουμε ποτέ. Το κάνω κι εγώ καμιά φορά όταν μπουχτίζω με τέτοια σχόλιαMathematician92 έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 19, 2025 6:58 pmΔε μου αρέσει καθόλου η κουβέντα για διαιτησία. Μα καθόλου όμως.

Ο σκοπός είναι απλά να αγνοείς τέτοια σχόλια και συζητήσεις. Την γνώμη κάποιου με τέτοιες ιδέες στα 20/30φευγα δεν πρόκειται να την αλλάξεις οπότε είναι απλά λάδι στη φωτιά παρ’όλο που εσύ προσπαθείς να κάνεις τον πυροσβέστη.
1
1