Ολυμπιακός - Αγωνιστικά 2024-2025 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)
Συντονιστής: Captains
Πάντως ούτε καλός αμυντικός είναι όπως έλεγαν,.kojito έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 26, 2025 7:49 pmΧωρίς να θέλω να δικαιολογήσω την επιλογή αυτή, δεν νομίζω ότι η απόκτηση Mensah από τον Ολυμπιακό πρέπει να συγκρίνεται με αυτή του Gabriel από τον ΠΑΟ. Ο ένας ήρθε σαν τρίτος σέντερ με μικρό συμβόλαιο, ο άλλος ήρθε σαν πρωτοδεύτερο σέντερ με μεγαλύτερο συμβόλαιο+buy out. Όποια σύγκριση θα πρέπει να γίνεται μάλλον με πιθανή προσθήκη τρίτου σέντερ για το ΠΑΟ.Mathematician92 έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 26, 2025 7:17 pmΕπειδή βλέπω ότι το αναφέρετε κι εσείς σήμερα, επειδή είδα το παιχνίδι με την ΑΕΚ και ήθελα απεγνωσμένα να το σχολιάσω και επειδή έλειψα για κάνα μήνα από το forum και δεν έχω ιδέα αν το σχολιάζατε τότε.
Τι όνειρο είδαν με τον Mensah;;; Ακούγεται ότι ήταν εισήγηση Μποζικα. Ειλικρινά όμως, όταν 11 Δεκεμβρίου ανακοινώνεις Mensah και στις 24 ο Παναθηναϊκός τον Gabriel δεν μπορώ να εξηγήσω την επιλογή. Δεν ήταν δηλαδή ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμοι παίκτες καλύτεροι του Mensah. Σίγουρα προτάθηκε και ο Gabriel που ψαχνόταν να φύγει από Ισραήλ και διάφοροι άλλοι που γράφαμε εμείς οι άσχετοι εδώ μέρες πριν ανακοινωθεί. Και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού κατέληξε σε έναν που έχει τόση σχέση με το μπάσκετ όση εγώ με την κβαντική φυσική: μου αρέσει σαν αντικείμενο, ξέρω τις βασικές αρχές της, αλλά μου είναι πολύ δύσκολη στην κατανόηση και δε θα μπορούσα ποτέ να ασχοληθώ επαγγελματικά.
Τον έβλεπες σήμερα και δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν. Και άντε επιθετικά σίγουρα θέλει χρόνο να μάθει το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ιδιαίτερα μιας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός που παίζει με συγκεκριμένες αρχές. Αλλά υποτίθεται ότι φέραμε "τερματοφύλακα" για την άμυνα, πανάθεμα τόνε. Εκτός κι αν εννοούσαν επιπέδου Κοστανζο![]()
. Τι να πω, αν καταφέρουν να τον κάνουν αυτόν τον τύπο να μάθει μπάσκετ εγώ θα προσκυνήσω τον Μπαρτζώκα ως μάγο του recruiting και του player development.
Ισχύει πάντως ότι από το δείγμα που έχουμε, υστερεί αρκετά. Επειδή είχε λεχθεί κιόλας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει σε ματς της Euroleague που οι ψηλοί μας δεν τράβαγαν (όπως π.χ. με την Φενέρ), αλλά νομίζω θα είχε απειροελάχιστη συνεισφορά.
1
1

Εχω την εντυπωση οτι απο προπερσι το τεχνικο τιμ προσπαθωντας να ελαχιστοποιησει τα λαθη, προτιμαει να φερει οποινδηποτε παικτη με βιογραφικο και ας μην ταιριαζει απολυτα στην ομαδα, παρα να "ρισκαρει" με καποιον ασημο ή μη δοκιμασμενο παικτη. Το να φερουν παικτη απο το eurocup ας πουμε, ειναι ονειρο θερινης νυκτος.kite26 έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 26, 2025 7:51 pmΟ Νόκο του Πανιωνίου φαίνεται καλός. Αν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή, δεν ξέρω, γιατί όχι. Θα ήθελα Καμπεγκέλε αλλά λόγω χαρακτήρα δεν...Πάντως παρατηρώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι γενικά πιο "εύστοχος" στις μεταγραφές. Θα ήθελα κι εμείς να ανέβουμε λιγάκι σε αυτόν τον τομέα.
Τώρα μην αρχίσετε "μα ο Φουρνιέ είναι καλός ή ο Βιλντόζα". Γενικότερα μιλάω, θα ήθελα μεγαλύτερη ευστοχία στις καλές μεταγραφές, αν και είναι και θέμα τύχης πολλές φορές. Όμως, παίρνουμε παίκτες που δεν χρησιμοποιούμε/εμπιστευόμαστε και κάπου πιστεύω φταίμε κι εμείς σε αυτό.
1
1

-
- Reactions: 776
- Αγαπημένος παίκτης: Roy
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν εχω δει το σημερινό ματς για να εχω αποψη για τον Μενσα αλλα εχω εμπιστοσυνη στα παιδια που τον ειδαν. Η επιλογη του ηταν κορωνα γραμματα ουτως ή άλλως, υπό αυτή την έννοια δεν απογοητεύτηκε κανείς.
Εδω ομως ερχομαστε σε μια πολυ κρίσιμη στιγμή και απόφαση της χρονιάς. Εχεις Γεναρη μήνα (όχι Απρίλη), έχεις τρομερή πίεση να κατακτήσεις την Ευρωλίγκα για πολλούς λόγους και ο σέντερ που έφερες φαίνεται πως δεν μπορεί να βοηθήσει πουθενά. Για μένα είναι no brainer (που λενε και στο χωριό εδώ) οτι πρεπει να βγεις ξανά στην αγορά - ειδικά όταν ξέρεις οτι οι δύο άλλοι σέντερ σου δεν ειναι πια ο ορισμός του χαλκέντερου και χρειάζονται τη μέγιστη δυνατή ξεκούραση για να μη βγαλουν τη χρονιά παραπατώντας. Να θυμίσω οτι και πέρσι και πρόπερσι ο τρίτος σέντερ είχε δώσει πολύ σημαντικές λύσεις στον Ολυμπιακό.
Αν δε παρεις και πας με Μενσα και προσευχες, μαλλον δεν καταλαβαίνεις τη κρισιμότητα της φετινής σαιζόν. Αν σε νοιάζει και αντιλαμβάνεσαι τη πίεση, δε γίνεται να στηρίξεις μέχρι τέλους μια τόσο εμφανώς λάθος επιλογή και να μην εξαντλήσεις κάθε περιθώριο βελτίωσης. Και τα δυο δε γίνονται.
Εδω ομως ερχομαστε σε μια πολυ κρίσιμη στιγμή και απόφαση της χρονιάς. Εχεις Γεναρη μήνα (όχι Απρίλη), έχεις τρομερή πίεση να κατακτήσεις την Ευρωλίγκα για πολλούς λόγους και ο σέντερ που έφερες φαίνεται πως δεν μπορεί να βοηθήσει πουθενά. Για μένα είναι no brainer (που λενε και στο χωριό εδώ) οτι πρεπει να βγεις ξανά στην αγορά - ειδικά όταν ξέρεις οτι οι δύο άλλοι σέντερ σου δεν ειναι πια ο ορισμός του χαλκέντερου και χρειάζονται τη μέγιστη δυνατή ξεκούραση για να μη βγαλουν τη χρονιά παραπατώντας. Να θυμίσω οτι και πέρσι και πρόπερσι ο τρίτος σέντερ είχε δώσει πολύ σημαντικές λύσεις στον Ολυμπιακό.
Αν δε παρεις και πας με Μενσα και προσευχες, μαλλον δεν καταλαβαίνεις τη κρισιμότητα της φετινής σαιζόν. Αν σε νοιάζει και αντιλαμβάνεσαι τη πίεση, δε γίνεται να στηρίξεις μέχρι τέλους μια τόσο εμφανώς λάθος επιλογή και να μην εξαντλήσεις κάθε περιθώριο βελτίωσης. Και τα δυο δε γίνονται.
4
4

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος redcard την Κυρ Ιαν 26, 2025 8:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Reactions: 1708
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Μετα το ελπιδοφορο ντεμπουτο του Μενσα ειχα γραψει οτι δεν πιστευα οτι το παιδι αυτο θα εχει καποια επιδραση στα ευρωπαικα παιχνιδια της ομαδας.....δυστυχως ειχα κανει λαθος,υπο την εννοια οτι ειναι πλεον φανερο οτι δεν μπορει ουτε στην Α1 να εχει καποια επιδραση......
Πεφτω λιγο απ τα συννεφα που διαλεξαμε τετοιο παιχτη.....ποιος εκανε το scouting και τον προτεινε;;;;;;ακομα και στην Α1 παιζει να υπαρχουν καλυτεροι ψηλοι.....ας παιρναμε για παραδειγμα αυτον του Πανιωνιου που εχει περασει κι απο Μπασκονια......
Κριμα παντως τετοια κορμι να μη ξερει εστω ελαχιστο μπασκετ.....
Πεφτω λιγο απ τα συννεφα που διαλεξαμε τετοιο παιχτη.....ποιος εκανε το scouting και τον προτεινε;;;;;;ακομα και στην Α1 παιζει να υπαρχουν καλυτεροι ψηλοι.....ας παιρναμε για παραδειγμα αυτον του Πανιωνιου που εχει περασει κι απο Μπασκονια......
Κριμα παντως τετοια κορμι να μη ξερει εστω ελαχιστο μπασκετ.....
0
-
- Reactions: 762
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν είπα ότι αυτό που κάνει ο Σπανούλης είναι το σωστό και αυτό που κάνει ο Μπαρτζωκας είναι το λάθος. Απλά παρέθεσα δυο εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις από δυο προπονητές με μεγάλα ρόστερ. Το ότι η Μονακό είναι από κάτω μας είναι ατυχές παράδειγμα σε σχέση με την διαχείριση του ρόστερ. Απλά ο Σπανουλης έχει καταφέρει να κρατήσει όλους τους παίκτες του ζεστούς, σε αντίθεση με τον δικό μας coach. Προφανώς, αν πάει με αυτό το ροτεισον σε playoffs και φίναλ φουρ θα φάει το κεφάλι του.tarp7 έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 26, 2025 7:42 pmΟ Λαρεντζάκης στην Α1 παίζει και λίγο στην Ευρωλίγκα που έχει μπροστά του φουρνιέ , Σακίλ, Παπ και βιλντοζα, ποιός να βγεί για να παίξει περισσότερο ο Λάρι που δεν το θεωρώ ότι είναι εκτός. Ο Μήτρου λογκ είναι μόνο για Α1 θα πρέπει να βγεί εκτός δωδεκάδας γουοκαπ, γκος για μπει στη δωδεκάδα στην Ευρωλίγκα . Ο Μενσα παίζει Α1 που δεν κάνει ούτε για Α1 και ο Ντόρσεϊ συνεχίζει τις εμφανίσεις που έκανε με τη Φενέρ.Dimmitz έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 26, 2025 7:25 pm
Ντόρσει, Μήτρου-Λονγκ, Λάρε, Μενσά είναι εκτός ομάδας. Δλδ 4 από τους 14 ενεργούς παίκτες που έχουμε. Δεν το λες και μικρό ποσοστό. Εκτός και αν θεωρείς ότι ο Λάρε που μπήκε στο garbage time με την Φενερ 3 λεπτά πριν το τέλος συνεισφέρει. Ακόμα και ο Μήτρου λογκ στην Α1 παίζει ελάχιστα.
Κι έρχεται κι ο εβανς που αν είναι καλά κι άλλο ένα γκαρντ θα πρέπει να μείνει εκτός
Η Μονακό είναι πιο κάτω από εμάς στην Ευρωλίγκα και τελευταία δεν παίζει κι αυτή πολύ καλά.
Ο Λαρετζάκης έχει παίξει ελάχιστα στην Ευρωλίγκα. Ταυτόχρονα, ο Μήτρου-Λονγκ έχει βρεθεί στον πάγκο σε αρκετά παιχνίδια και δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου. Ακόμα και ο Πίτερς παίζει λίγο σε σχέση με αυτά που μπορεί να προσφέρει. Θέλω να πω ότι αν ήθελε να κάνει πιο εκτεταμένο ροτεισον και να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες σε μερικά παιχνίδια θα μπορούσε πολύ εύκολα. Υπήρχαν ματς που ο Γκός ήταν τραγικός και ο Λονγκ χειροκροτούσε στον πάγκο. Δλδ ο Tarpey της Μονακό καλύτερος από τον Λονγκ ή τον Λάρε είναι;
0
- Mathematician92
- Reactions: 459
- Αγαπημένος παίκτης: Παπαλουκάς
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ο Παναθηναϊκός πριν την απόκτηση του Gabriel είχε στα center: Lessort, Yurtseven, Κώστα Άντεkojito έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 26, 2025 7:49 pmΧωρίς να θέλω να δικαιολογήσω την επιλογή αυτή, δεν νομίζω ότι η απόκτηση Mensah από τον Ολυμπιακό πρέπει να συγκρίνεται με αυτή του Gabriel από τον ΠΑΟ. Ο ένας ήρθε σαν τρίτος σέντερ με μικρό συμβόλαιο, ο άλλος ήρθε σαν πρωτοδεύτερο σέντερ με μεγαλύτερο συμβόλαιο+buy out. Όποια σύγκριση θα πρέπει να γίνεται μάλλον με πιθανή προσθήκη τρίτου σέντερ για το ΠΑΟ.Mathematician92 έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 26, 2025 7:17 pmΤι όνειρο είδαν με τον Mensah;;; Ακούγεται ότι ήταν εισήγηση Μποζικα. Ειλικρινά όμως, όταν 11 Δεκεμβρίου ανακοινώνεις Mensah και στις 24 ο Παναθηναϊκός τον Gabriel δεν μπορώ να εξηγήσω την επιλογή. Δεν ήταν δηλαδή ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμοι παίκτες καλύτεροι του Mensah. Σίγουρα προτάθηκε και ο Gabriel που ψαχνόταν να φύγει από Ισραήλ και διάφοροι άλλοι που γράφαμε εμείς οι άσχετοι εδώ μέρες πριν ανακοινωθεί.
Ισχύει πάντως ότι από το δείγμα που έχουμε, υστερεί αρκετά. Επειδή είχε λεχθεί κιόλας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει σε ματς της Euroleague που οι ψηλοί μας δεν τράβαγαν (όπως π.χ. με την Φενέρ), αλλά νομίζω θα είχε απειροελάχιστη συνεισφορά.
Θεωρητικά ο Lessort είναι ξεκάθαρα ο 1ος center και με αυτό σαν δεδομένο ο Gabriel αποκτήθηκε ως 2ο - 3ος. Ναι, μέχρι να επανέλθει το γαλλικό θηρίο θα ήταν 1ο-2ος αλλά όχι σε βάθος χρόνου.
Εμείς όταν αποκτήσαμε τον Mensah είχαμε ουσιαστικά 2 παίκτες, γιατί ακόμα δεν ξέρουμε αν ο Wright θα ξαναπαίξει μπάσκετ. Και με δεδομένη την ευκολία με την οποία τραυματίζονται οι δεινόσαυροι ψηλοί μας, ουσιαστικά η ομάδα δεν έψαχνε 3ο center, αλλά για παίκτη που θα μπορεί να σταθεί ως 2ος σε ενδεχόμενο τραυματισμό. Κάτι δηλαδή σαν τον Wright. Αν ο Gabriel δεν ήταν οκ με αυτό αλλά είναι οκ με το ρόλο στον Παναθηναϊκό όταν επιστρέψει ο Lessort τότε οκ. Στα δικά μου μάτια πάντως, δεν απέχει και πολύ.
Αλλά και πάλι ο Mensah είναι κάκιστη επιλογή. Σίγουρα υπήρχαν επαγγελματίες μπασκετμπολίστες που μπορούσαν να υπογράψουν και όχι έναν ερασιτέχνη. Όπως γράφουν και άλλα παιδιά, σε ενδεχόμενο τραυματισμό (φτου φτου Παναγία μου) θα πάει όλη χρονιά στα σκουπίδια! Άξιζε αυτό το ρίσκο;
1
1

Μακριά από μένα η τοξικότητα, ο φανατισμός και ο τυφλός οπαδισμός.

- nikolas_asteri
- Reactions: 3001
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Νομίζω έχουν μεγάλη διαφορά τα ποσά που δαπανήθηκαν για Μενσα και Γκάμπριελ οπότε ίσως να μην έχει τόση σημασία η σύγκριση των παικτών. Εννοώ ότι οκ ο Γκαμπριελ είναι αρκετά καλύτερος και κοστίζει αρκετά παραπάνω. Αν ο Ολυμπιακός έψαχνε παίκτη με 100κ ε...μπορεί να μην υπήρχαν πάμπολλες επιλογές. Ομολογώ πάντως ότι δεν τον περίμενα τόσο "κακό" τον Μενσα, ήταν μεγάλη έκπληξη η εμφάνιση του. Ελπίζω απλά να ήταν αγχωμένος ή κάτι τέτοιο. Βαριέμαι να ψάξω βίντεο με προηγούμενα παιχνίδια αλλά αδυνατώ να πιστέψω ότι ο Ολυμπιακός είδε αυτόν τον παίκτη και είπε "ωπ εδώ είμαστε".Mathematician92 έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 26, 2025 7:17 pmΤι όνειρο είδαν με τον Mensah;;; Ακούγεται ότι ήταν εισήγηση Μποζικα. Ειλικρινά όμως, όταν 11 Δεκεμβρίου ανακοινώνεις Mensah και στις 24 ο Παναθηναϊκός τον Gabriel δεν μπορώ να εξηγήσω την επιλογή. Δεν ήταν δηλαδή ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμοι παίκτες καλύτεροι του Mensah. Σίγουρα προτάθηκε και ο Gabriel που ψαχνόταν να φύγει από Ισραήλ και διάφοροι άλλοι που γράφαμε εμείς οι άσχετοι εδώ μέρες πριν ανακοινωθεί. Και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού κατέληξε σε έναν που έχει τόση σχέση με το μπάσκετ όση εγώ με την κβαντική φυσική: μου αρέσει σαν αντικείμενο, ξέρω τις βασικές αρχές της, αλλά μου είναι πολύ δύσκολη στην κατανόηση και δε θα μπορούσα ποτέ να ασχοληθώ επαγγελματικά.
Για κβαντο πάντως με το δίτομο του Τραχανά είσαι πανέτοιμος.
2
1
1

- kite26
- Reactions: 1143
- Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
- montechristo
- Reactions: 1894
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
4
- kite26
- Reactions: 1143
- Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Ναι το έλεγα, γιατί πίστευα ότι μπορούσε να βοηθήσει, ειδικά σε συνθήκες που φαινόταν πως είχαμε έλλειμμα αθλητικοτητας.montechristo έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 26, 2025 9:54 pm1. Θυμάμαι ότι συνεχώς φωνάζεις "Ναθαναήλ" και "Ναθαναήλ". Τώρα τι;
2. Καμπεγκέλε, μακριά!
Προπονητής όμως δεν είμαι, γιατί ο ο κοουτς δεν δείχνει να τον εμπιστεύεται. Επομένως, η δουλειά δεν μπορεί να πάει μακριά έτσι. Αν είναι να μην τον χρησιμοποιεί, ας πάρει άλλον.
Όσο για αυτό που λες για τον Καμπεγκέλε, καμία σχέση. Ίσα ίσα να τον πάρουμε έλεγα. Ερωτηματικό ο χαρακτήρας του, αλλά όπως είπα, βάλε ειδικό όρο, τι να πω πια!
0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
-
- Reactions: 776
- Αγαπημένος παίκτης: Roy
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ακολουθει σχολιο απ' αυτα που καλο ειναι να μη γραφονται αλλα θα σκασω αμα δε το πω (και ας το μετανιωσω μετα, πραγμα πολυ πιθανο)
Τον Μποζικα δεν τον ξερω προσωπικα τον άνθρωπο παρα μονο απο τη δημοσια εικονα του. Μου ειναι παρα πολυ συμπαθης, καλος άνθρωπος μοιαζει και για να ειναι στη θεση που ειναι, που μονο ευκολο δεν ειναι, αποκλειεται να ειναι τυχαιος. Η αισθηση που μου δινει ωστοσο οποτε τον βλεπω να μιλαει ειναι οτι στο τεστ Μενσα (pun intended) δε θα εσπαγε τα κοντερ.
Ειμαι αδικος; Ειμαι και το ξερω γιατι κρινω βασει εικονας. Αλλα, πυροβοληστε με, αν οντως το εχει παρει πανω του και μας βγηκε τετοια φολα, δεν νιωθω οτι χαλαει και η αρμονία στο Συμπαν.
0
Δεν δίνω πολλές πιθανότητες να πάρουμε παίκτη και με τον εισι που έκανε τουρισμό δεν πήραμε παίκτηshaq7 έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 26, 2025 11:04 pmδεν υπαρχει περιπτωση να μην παρουμε παικτη αφου ο μενσα δεν στεκεται ουτε α1,τι θα γινει θα παιζει ο μιλου 30λ?εδω στο τεταρτο ψαχνει το πνευμονι του..ηθελε προσπαθεια αυτο εντωμεταξυ να βρεις καποιον που δεν στεκεται α1..καπου πηρε το ματι μου οτι ο μποζικας τον εφερε και το πηρε πανω του..
1
1