Euroleague Round 25, Paris Basketball vs Olympiakos Piraeus B.C.

Συντονιστής: Captains

glenrice90

junior
Reactions: 398
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Φεβ 06, 2025 12:11 am

plo koon έγραψε:
Τετ Φεβ 05, 2025 11:40 pm
georbap έγραψε:
Τετ Φεβ 05, 2025 11:37 pm
Ποιος να έλεγε ότι από τους 3 άσσους ο μόνος που μας έμεινε χωρίς τραυματισμό είναι ο Γκός :o :o :o
Axaxaxaxa. Με τα 30λεπτα που βαράει το Σάββατο θα είναι τραυματίας.
Μέχρι τώρα δεν έχει τραυματιστεί γιατί παίζει αρκετά λιγότερο από πέρσι.
Δεν ισχύει φίλε..21:59 μέσο όρο πέρυσι, με παιγμένα 32 παιχνίδια συνολικά. 21:35 μ.ο. φέτος με 22 παιχνίδια μέχρι στιγμής. Με άλλα 17 παιχνίδια να απομένουν μαξιμουμ για να τελειώσει η χρονιά.

Νομίζω πιο πολύ ρόλο έπαιξε και το αρκετό περισσότερο ξύλο που παίξαμε πέρυσι, καμία φορές και οι υποτροπές και σιγουρα η τύχη

0
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1002
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Φεβ 06, 2025 12:19 am

glenrice90 έγραψε:
Τετ Φεβ 05, 2025 11:31 pm
kite26 έγραψε:
Τετ Φεβ 05, 2025 11:22 pm

ΝΑΙ!!!! Με τα χίλια φίλε!
ΟΧΙ με τα 2 χιλιάδες. Τέτοιοι τρελοί παίκτες ενστίκτου είναι για ομάδες τύπου Παρί κλπ, δε μπορώ να θυμηθώ αντίστοιχη περίπτωση σε Ολυ / ΠΑΟ που να είχε μεγάλο impact στο παρελθόν. Μεγάλα volumes στο σουτ με 32% στο τριποντο, άμυνα όχι πολλά και κινητό μις ματς. Τι να τον κάνεις; Στο μπόι του πχ ο Canaan είναι καλύτερος παίκτης συνολικά.
ΧάιΦάι αντί Ντόρσεϊ δεν είναι αναβάθμιση;

0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1002
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Πέμ Φεβ 06, 2025 12:23 am

shaq7 έγραψε:
Πέμ Φεβ 06, 2025 12:09 am
σορτς θα θελατε του χρονου?Ειναι μεγαλος παικταρας παροτι στρουμφακι αλλα αυτο που δεν εχει 3π με προβληματιζει..Ταιριαζει στο μπαρτζωκαμπολ επιθετικα παντως.
Αν τον θέλω; Απλά τσέκαρε το άβαταρ μου:)

1
1 Εικόνα
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2552
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Φεβ 06, 2025 12:28 am

georbap έγραψε:
Τετ Φεβ 05, 2025 11:37 pm
Παρατήρηση.
Ποιος να έλεγε ότι από τους 3 άσσους ο μόνος που μας έμεινε χωρίς τραυματισμό είναι ο Γκός :o :o :o
Μην τον ματιάσω, φαίνεται φέτος πολύ πιο ανθεκτικός.
Πολύ καλός παίκτης με ποιότητα, που όταν παίζει συγκρατημένα , μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα στο παρκέ.
Έχω την αίσθηση ότι όταν οι υπόλοιποι guard είναι διαθέσιμοι και έρχεται από τον πάγκο , τότε μπαίνει φουριόζος σαν να θέλει να αποδείξει πράγματα και πολλές φορές δεν μπορεί να κοντρολάρει ρο παιχνίδι του.
Αντιθέτως σε παιχνίδια όπως σήμερα που γνωρίζει ότι εκ των πραγμάτων θα πρέπει να παίξει πολύ και να τραβήξει το κουπί , εμφανίζεται πολύ πιο συγκεντρωμένος.
Μπορεί βέβαια και να είναι ιδέα μου αλλά αυτή είναι η αίσθηση που μου δίνει.
Πολύ σημαντική παρατήρηση!

Από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Walkup, o Goss ξεκινάει βασικός, μένει περισσότερο χρόνο στο παρκέ και παίζει καλύτερα.

Και την εβδομάδα με τα δύο διπλά σε Baskonia και Real το είδαμε αυτό.

0
Άβαταρ μέλους
plo koon

euroleague
Reactions: 725
Αγαπημένος παίκτης: Papaloukas

Πέμ Φεβ 06, 2025 12:29 am

nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Φεβ 06, 2025 12:08 am
βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Τετ Φεβ 05, 2025 11:57 pm

Ωραίο μπάσκετ δεν παίζει ακριβώς. Παίζει κάτι διαφορετικό με πάρα πολύ τρέξιμο (speedy gonzales, ariba ariba steamingears.gif ) και πολλά σουτ σε πρώτο χρόνο, για να αυξήσει τον συνολικό αριθμό των επιθέσεων στο ματς. Το ακριβώς αντίθετο από τη Λιμόζ που έπαιζε όσο πιο αργά γινόταν για να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό τον συνολικό αριθμό επιθέσεων στο ματς (με τριαντάρες επιθέσεις). Όταν της βγαίνει μπορεί να διαλύσει τον αντίπαλο γιατί αλαλιάζει κυριολεκτικά. Όταν δεν της βγαίνει φαίνεται σαν να παίζει μπάσκετ αλάνας. Παρά τις προβλέψεις κάποιων γκουρού του ίντερνετ δεν βγάζει καμία αίσθηση ότι παρουσιάζει το μπάσκετ του μέλλοντος.
Δεν πιστεύω ότι είναι το «μπάσκετ του μέλλοντος». Υπάρχουν ομάδες που έχουν παίξει έτσι πριν 25 χρόνια. Μέχρι και η δική μου ομάδα έπαιζε έτσι (μεγάλε Σγουρίτσα) :lol:

Το «ελεύθερο» μπάσκετ έχει πάρα πολλούς κανόνες, γεωμετρία, και αρμονία και το εκτιμάω. Απλά σε αυτό το επίπεδο πρέπει να είσαι πολύ πιο consistent στο σκορ και να παίζεις πολύ πιο πιεστική άμυνα από αυτό που κάνει η Παρί.
Περί Παρί. Οι επιλογές της και το πλάνο της μου φαίνεται ότι βγήκε από κάποια βαθιά μελέτη advanced stats. Το μπάσκετ ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα με το 3ποντο και την επηροή του, δε χρειάζεται να γεμίσουμε ομάδες με κοντορεβυθούλιδες τρεχαντίρια που θα την πετάξουν 50 φορές από το τρίποντο και αν μπουν οι 10 χάνουν, ενώ αν μπουν οι 20 κερδίζουν.

Καλύτερα να μαζευόμαστε στη σέντρα, να παίζουμε 100 πέτρα, ψαλίδι, χαρτί και αν μη χάνουμε και το χρόνο μας.

Μου φαίνεται ότι αυτό που κάνει η Παρί είναι κάτι που εύκολα μπορεί να γίνει ρεπλικα και να καταλήξουν όλες οι ομάδες ίδιες.

1
1 Εικόνα
:hammer: je suis jazz thrillos :hammer:
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1204
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Φεβ 06, 2025 12:34 am

Εγω που εχω κραξει οσο δεν παει τον γκος και θελω να φυγει στο τελος της χρονιας δεν μπορω να μην σημειώσω οτι απο την στιγμη που τραυματιστηκε ο γουοκαπ παιζει σαν top5 γκαρντ της λιγκας. Δεν μπορω να το εξηγησω, να ειναι ψυχολογικο το θεμα? Ισως. Μπραβο του παντως. Ελπιζω μονο μολις γυρισει ο τομας να συνεχισει να ξεκιναει βασικος ο γκος και να παιρνει και αρκετο χρονο.

Βεζενκοφ, φουρνιε ειναι απ τα καλυτερα δίδυμα που εχουμε δει σε ομαδα ευρωλιγκας. Θυμιζει πολυ και το σπανουλης πριντεζης.

Αδικια το σημερινο για λαρετζακη, ηταν εκπληκτικος οσο επαιξε και εβγαζε μια πορωση που μακαρι να την εβγαζαν και αλλοι.
Ειδικα με τοσο κακο μακισικ επρεπε μα παιξει περισσοτερο.

Να αναφερουμε επισης και τις πολυ καλες διαιτησιες που εχουν και οι δυο ελληνικες ομαδες φετος.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2722
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Φεβ 06, 2025 12:36 am

plo koon έγραψε:
Μου φαίνεται ότι αυτό που κάνει η Παρί είναι κάτι που εύκολα μπορεί να γίνει ρεπλικα και να καταλήξουν όλες οι ομάδες ίδιες.
Διαφωνώ αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό να το αναλύσω σε αυτό το τοπικ. Θα το γράψω πολύ χοντρικά.

Το πρώτο που γελάω να πω είναι πως το τρίποντο δεν είναι το σουτ που ζητάνε οι ομάδες. Το πιο πολύτιμο σουτ είναι το uncontested layup. Το τρίποντο είναι το δεύτερο πιο πολύτιμο σουτ και έρχεται γιατί οι ομάδες προσπαθούν να προστατεύσουν το πρώτο όσο πιο πολύ γίνεται. Δεύτερο είναι πως δεν υπάρχει ένας τρόπος να κερδίσεις. Για να παίξεις το μπάσκετ που παίζει η Παρί, χρειάζεσαι και τους κατάλληλους παίκτες/χημεια. Ο Παναθηναϊκός πχ δεν μπορεί με τίποτα να παίξει αυτό το μπάσκετ. Αν δεν είναι πεντακάθαρος ο αιφνιδιασμός τότε μπορεί και να κουτουλάνε. Αυτά πολύ χοντρικά.

2
2 Εικόνα
Εικόνα
BillyPao

allstar
Reactions: 2316
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 4

Πέμ Φεβ 06, 2025 12:38 am

tokalytero3d έγραψε:
Πέμ Φεβ 06, 2025 12:34 am
Να αναφερουμε επισης και τις πολυ καλες διαιτησιες που εχουν και οι δυο ελληνικες ομαδες φετος.
Προσωπική σου άποψη, με την οποία διαφωνώ κάθετα σε ό,τι αφορά την ομάδα μου.

4
3 Εικόνα 1 Εικόνα
Christofis

euroleague
Reactions: 1164

Πέμ Φεβ 06, 2025 12:42 am

shaq7 έγραψε:
Πέμ Φεβ 06, 2025 12:09 am
σορτς θα θελατε του χρονου?Ειναι μεγαλος παικταρας παροτι στρουμφακι αλλα αυτο που δεν εχει 3π με προβληματιζει..Ταιριαζει στο μπαρτζωκαμπολ επιθετικα παντως.
Παικτικα πανεξυπνος παικτης, και ισως ιδανικο φιτ για το μπασκετ Μπαρτζωκα. Προτιμω υγιη εβανς, ακολουθως μαλεντον και μετα τον Σορτς με την προυποθεση οτι η τριαδα Γκος, Γουοκαπ, Βιλντοζα μενει ανεγγιχτη

0
Christofis

euroleague

Πέμ Φεβ 06, 2025 12:44 am

kite26 έγραψε:
Πέμ Φεβ 06, 2025 12:19 am
glenrice90 έγραψε:
Τετ Φεβ 05, 2025 11:31 pm

ΟΧΙ με τα 2 χιλιάδες. Τέτοιοι τρελοί παίκτες ενστίκτου είναι για ομάδες τύπου Παρί κλπ, δε μπορώ να θυμηθώ αντίστοιχη περίπτωση σε Ολυ / ΠΑΟ που να είχε μεγάλο impact στο παρελθόν. Μεγάλα volumes στο σουτ με 32% στο τριποντο, άμυνα όχι πολλά και κινητό μις ματς. Τι να τον κάνεις; Στο μπόι του πχ ο Canaan είναι καλύτερος παίκτης συνολικά.
ΧάιΦάι αντί Ντόρσεϊ δεν είναι αναβάθμιση;
Με τον τωρινο Ντορσει η κομπρα ειναι αναβαθμιση. Με το πως μπορει να παιξει ο Ντορσει οπως για παραδειγμα προ 3ετιας ουτε το δακτυλακι του ο Χιφι

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece
Reactions: 1397
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Πέμ Φεβ 06, 2025 12:46 am

nikolas_asteri έγραψε:
Δεν πιστεύω ότι είναι το «μπάσκετ του μέλλοντος». Υπάρχουν ομάδες που έχουν παίξει έτσι πριν 25 χρόνια. Μέχρι και η δική μου ομάδα έπαιζε έτσι (μεγάλε Σγουρίτσα) :lol:

Το «ελεύθερο» μπάσκετ έχει πάρα πολλούς κανόνες, γεωμετρία, και αρμονία και το εκτιμάω. Απλά σε αυτό το επίπεδο πρέπει να είσαι πολύ πιο consistent στο σκορ και να παίζεις πολύ πιο πιεστική άμυνα από αυτό που κάνει η Παρί.
Ποια ομάδα λες; (μη μου πεις καμιά Ζαλγκίρις του '99 γιατί η συγκεκριμένη έπαιζε λιθουανική μπασκετάρα, κανονικό βάλσαμο για μάτια και ψυχή στο τσούκου τσούκου μπολ των 90ς). :wink:

Εγώ δεν έχω ξαναδεί ομάδα σε τόσο υψηλό επίπεδο να παίζει έτσι. Και ούτε πιστεύω ότι θα υπάρξει ομάδα από τις κλασικές που θα επιδιώξει να παίξει τόσο αντισυμβατικά. Πέρα από το τι μπάτζετ διαθέτει η Παρί, το συγκεριμένο μπάσκετ βγάζει νόημα με γρήγορους, αθλητικούς, άγνωστους σχετικά ημι-άμπαλους παίκτες που γουστάρουν να παίζουν σε ρυθμό «πουτ@ν@ όλα». Έχει δίκιο ο georbap που λέει ότι «το μπάσκετ στην Ευρώπη φαίνεται ότι πράγματι αλλάζει και κυρίως ως προς την ταχύτητα που παίζεται πλέον το άθλημα , αλλά η Παρί το έχει ολίγον τι τραβήξει από τα μαλλιά» ή όπως λένε και στη Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν: fubar (νομίζω σε ελεύθερη μετάφραση «το γ@μησε και ψόφησε» :mrgreen:)

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2722
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Φεβ 06, 2025 12:53 am

βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Πέμ Φεβ 06, 2025 12:46 am
nikolas_asteri έγραψε:

Ποια ομάδα λες; (μη μου πεις καμιά Ζαλγκίρις του '99 γιατί η συγκεκριμένη έπαιζε λιθουανική μπασκετάρα, κανονικό βάλσαμο για μάτια και ψυχή στο τσούκου τσούκου μπολ των 90ς). :wink:

Εγώ δεν έχω ξαναδεί ομάδα σε τόσο υψηλό επίπεδο να παίζει έτσι. Και ούτε πιστεύω ότι θα υπάρξει ομάδα από τις κλασικές που θα επιδιώξει να παίξει τόσο αντισυμβατικά. Πέρα από το τι μπάτζετ διαθέτει η Παρί, το συγκεριμένο μπάσκετ βγάζει νόημα με γρήγορους, αθλητικούς, άγνωστους σχετικά ημι-άμπαλους παίκτες που γουστάρουν να παίζουν σε ρυθμό «πουτ@ν@ όλα». Έχει δίκιο ο georbap που λέει ότι «το μπάσκετ στην Ευρώπη φαίνεται ότι πράγματι αλλάζει και κυρίως ως προς την ταχύτητα που παίζεται πλέον το άθλημα , αλλά η Παρί το έχει ολίγον τι τραβήξει από τα μαλλιά». Όπως λένε και στη Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν: fubar (νομίζω σε ελεύθερη μετάφραση «το γ@μησε και ψόφησε» :mrgreen:)
Για τη Ζαλγκίρις λέω που αναλογικά με το μπάσκετ της εποχής (και τον αριθμό κατοχών) έπαιζε κάτι παρόμοια διαφορετικό. Μπορεί η Παρί να του δίνει να καταλαβαίνει και να χτυπάει άσχημα στο μάτι σε κάποιους. Το δέχομαι αυτό. Προσωπικά, δεν με χαλάει. Όπως έγραψα πριν, εκτιμώ αυτό το μπάσκετ γιατί έχει πολλούς κανόνες που δεν φαίνονται αν μείνεις στην απλότητα της εκτέλεσης.

Το βρίσκω λογικό που δεν παίζουν άλλες ομάδες με αυτόν τον τρόπο διότι αν θέλεις να παίξεις έτσι τότε πρέπει να είσαι πολύ πιεστικός στην άμυνα. Οι «καλοί» μπασκετμπολίστες δεν είναι τίποτα στιβικοί και άρα είναι πολύ πολύ ζόρικο να βρεις παίκτες με αρκετή ποιότητα που θα υπηρετήσουν αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού και στις 2 μεριές.

2
2 Εικόνα
Εικόνα
Christofis

euroleague

Πέμ Φεβ 06, 2025 12:55 am

nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Φεβ 06, 2025 12:36 am
plo koon έγραψε:
Διαφωνώ αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό να το αναλύσω σε αυτό το τοπικ. Θα το γράψω πολύ χοντρικά.

Το πρώτο που γελάω να πω είναι πως το τρίποντο δεν είναι το σουτ που ζητάνε οι ομάδες. Το πιο πολύτιμο σουτ είναι το uncontested layup. Το τρίποντο είναι το δεύτερο πιο πολύτιμο σουτ και έρχεται γιατί οι ομάδες προσπαθούν να προστατεύσουν το πρώτο όσο πιο πολύ γίνεται. Δεύτερο είναι πως δεν υπάρχει ένας τρόπος να κερδίσεις. Για να παίξεις το μπάσκετ που παίζει η Παρί, χρειάζεσαι και τους κατάλληλους παίκτες/χημεια. Ο Παναθηναϊκός πχ δεν μπορεί με τίποτα να παίξει αυτό το μπάσκετ. Αν δεν είναι πεντακάθαρος ο αιφνιδιασμός τότε μπορεί και να κουτουλάνε. Αυτά πολύ χοντρικά.
Εχοντας παιξει μπασκετ στα νιατα μου σε ερασιτεχνικο επιπεδο (Β εθνικη οταν ημουν φοιτητης, Α-Β κατηγορια Κυπρου στο Λυκειο- Στρατο) το μονο που μπορω να πω οτι σιχαινομαι το μπασκετ της Παρι και το λεω ξεκαθαρα. Μου θυμιζει παιχνιδι ΝΒΑ μεταξυ των ομαδων που κανουν tanking. Σιγουρα δεν ειναι τοσο ευκολο οσο φαινεται γιατι μιλαμε για ευρωπαικο κπασκετ με διαφορετικους κανονες και συνθηκες. Εχει αρχες δεν ειναι αναρχο, φαινεται ομορφο(το φαινεται με εισαγωγικα) γιατι ειναι γρηγορο απλα δεν βασιζεται στις αρχες του οργανωμενου και σκεπτομενου μπασκετ οπου αναζητας το σουτ να γινει με τις καλυτερες των συνθηκων

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5637
Αγαπημένη θέση: SG, C

Πέμ Φεβ 06, 2025 1:28 am

ο χιφι εμενα μαρεσει πολυ σαν παικτης παντως μιας και ειδα τον κραξατε ολοι..οκ στον ολυμπιακο με φουρνιε δεν χωραει αλλα ποσο ειναι 26-27?θεωρω θα καθιερωθει στους καλους παικτες του 1.5εκ+ απο του χρονου..να παει μονο σε ομαδα να του ταιριαζει.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 2910
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Πέμ Φεβ 06, 2025 4:02 am

shaq7 έγραψε:
Πέμ Φεβ 06, 2025 1:28 am
ο χιφι εμενα μαρεσει πολυ σαν παικτης παντως μιας και ειδα τον κραξατε ολοι..οκ στον ολυμπιακο με φουρνιε δεν χωραει αλλα ποσο ειναι 26-27?θεωρω θα καθιερωθει στους καλους παικτες του 1.5εκ+ απο του χρονου..να παει μονο σε ομαδα να του ταιριαζει.
Εγω απο την αλλη ζαχαρωνω 2 παιχτες απο Partizan. Tyrique που μου αρεσε πριν καν βρεθει στην Efes και Sterling Brown.

4
4 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”