NBA - Σενάρια, Trades, Offseason 2024/25
Συντονιστής: Captains
Το καλοκαίρι ο Χάρισον έπρεπε να δώσει στον Ντόνσιτς σούπερ μαξ συμβόλαιο και μάλιστα μετά από μία χρονιά που ο Ντόνσιτς έχει χάσει πάνω από τα μισά παιχνίδια, έχει υποστεί αλλεπάλληλες υποτροπές στον ίδιο τραυματισμό και είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει και αν επιστρέψει φέτος, έχει αγνοήσει τις προειδοποιήσεις του ιατρικού επιτελείου και έχει βάλει τους Μάβερικς σε μία θέση όπου η φετινή χρονιά εξελίσσεται σε φιάσκο.
Σχετικά με τα πικ που δεν πήραν και με τις συγκρίσεις με άλλα τρέιντ, και ο Ντέιβις αν έβγαινε στην αγορά μόνο για πικς, σίγουρα θα είχε μία ανταλλακτική αξία τεσσάρων πρώτου γύρου. Ε, ο Ντόνσιτς κοστολογήθηκε για ένα παραπάνω συν έναν πολύ καλό νέο παίχτη (πενταδάτο στις περισσότερες ομάδες) του οποίου η εξέλιξη είναι θεαματική.
Στην περίπτωση που του έδινε σούπερ μαξ, ναι, ακόμα και σε έναν τύπο που βγαίνει με κουτάκι μπύρας μετά από τελικούς περιφέρειας η ανταλλακτική του αξία αυτομάτως θα μειωνόταν αφού ελάχιστες θα ήταν οι ομάδες που θα ενδιαφέρονταν ή θα μπορούσαν να φορτωθούν το συμβόλαιό του.
Το ότι δεν μίλησε με άλλες ομάδες είναι φανερό ότι στόχευε κατευθείαν στον Ντέιβις με στόχο η ομάδα να γίνει ανταγωνιστική, και όχι να μείνει ανταγωνιστική αφού παλεύει για τα πλευ ιν, αλλά και για να μην κυκλοφορήσει δημοσίως η είδηση ότι ο Ντόνσιτς είναι διαθέσιμος με όποιες δυσμενείς συνέπεις είτε στο ίδιο το τρέιντ είτε σε όλο το οικοδόμημα του ΝΒΑ.
Όσον αφορά τα σόσιαλ, τους ακολούθους και τους σπόνσορες είναι μία απολύτως φυσιολογική αντίδραση της μάζας που απορρέει από τη συναισθηματική απογοήτευση. Αν οι Μαβς κάνουν μία καλή πορεία στα οφφς με τον Ντέιβις να κάνει "παπάδες", ο Ντόνσιτς θα ξεχαστεί εν ριπή οφθαλμού.
Σχετικά με τον Μπάτλερ, ήθελε να φύγει από το Μαιάμι όχι γιατί δεν ήταν ανταγωνιστική η ομάδα αλλά γιατί ο Πατ δεν του έδωσε επέκταση 113εκ για δύο χρόνια. Άλλωστε ο ίδιος έπεσε σε αντιφάσεις όταν δήλωσε ότι ΑΝ έπαιζε δεν θα αποκλείονταν από τους Σέλτικς. Και καλά έκανε ο Πατ και αντέδρασε πάνω σε αυτό κυρίως γιατί έδειξε σεβασμό σε όσους αγωνίζονται αλλά και στον αντίπαλο που πήρε πρωτάθλημα.
Δεν ξέρω ακριβώς ποιες προτάσεις από Φοίνιξ απέρριψε ο Πατ αλλά πρώτον πιστεύω ότι τελικά πήρε ότι καλύτερο θα μπορούσε να πάρει, δεύτερον ο Μπιλ είχε λόγο για την όποια ανταλλαγή και είχε δηλώσει ότι είναι στο δικό του χέρι αν θα την αποδεχτεί και τρίτον αποδείχτηκε από τις τελευταίες φήμες που έστελναν Ντουραντ στους Γουόριορς και Μπάτλερ στο Φοίνιξ ότι το πρόβλημα δεν ήταν του Πατ και που θα καταλήξει ο Μπάτλερ αλλά τι θα πάρει σαν αντάλλαγμα. Και τελικά ο Μπάτλερ αφού υπέγραψε νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές ανακάλυψε ότι η ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να πάρει πρωτάθλημα είναι οι Γουόριορς. Καλοφόρετος λοιπόν.
Σχετικά με τα πικ που δεν πήραν και με τις συγκρίσεις με άλλα τρέιντ, και ο Ντέιβις αν έβγαινε στην αγορά μόνο για πικς, σίγουρα θα είχε μία ανταλλακτική αξία τεσσάρων πρώτου γύρου. Ε, ο Ντόνσιτς κοστολογήθηκε για ένα παραπάνω συν έναν πολύ καλό νέο παίχτη (πενταδάτο στις περισσότερες ομάδες) του οποίου η εξέλιξη είναι θεαματική.
Στην περίπτωση που του έδινε σούπερ μαξ, ναι, ακόμα και σε έναν τύπο που βγαίνει με κουτάκι μπύρας μετά από τελικούς περιφέρειας η ανταλλακτική του αξία αυτομάτως θα μειωνόταν αφού ελάχιστες θα ήταν οι ομάδες που θα ενδιαφέρονταν ή θα μπορούσαν να φορτωθούν το συμβόλαιό του.
Το ότι δεν μίλησε με άλλες ομάδες είναι φανερό ότι στόχευε κατευθείαν στον Ντέιβις με στόχο η ομάδα να γίνει ανταγωνιστική, και όχι να μείνει ανταγωνιστική αφού παλεύει για τα πλευ ιν, αλλά και για να μην κυκλοφορήσει δημοσίως η είδηση ότι ο Ντόνσιτς είναι διαθέσιμος με όποιες δυσμενείς συνέπεις είτε στο ίδιο το τρέιντ είτε σε όλο το οικοδόμημα του ΝΒΑ.
Όσον αφορά τα σόσιαλ, τους ακολούθους και τους σπόνσορες είναι μία απολύτως φυσιολογική αντίδραση της μάζας που απορρέει από τη συναισθηματική απογοήτευση. Αν οι Μαβς κάνουν μία καλή πορεία στα οφφς με τον Ντέιβις να κάνει "παπάδες", ο Ντόνσιτς θα ξεχαστεί εν ριπή οφθαλμού.
Σχετικά με τον Μπάτλερ, ήθελε να φύγει από το Μαιάμι όχι γιατί δεν ήταν ανταγωνιστική η ομάδα αλλά γιατί ο Πατ δεν του έδωσε επέκταση 113εκ για δύο χρόνια. Άλλωστε ο ίδιος έπεσε σε αντιφάσεις όταν δήλωσε ότι ΑΝ έπαιζε δεν θα αποκλείονταν από τους Σέλτικς. Και καλά έκανε ο Πατ και αντέδρασε πάνω σε αυτό κυρίως γιατί έδειξε σεβασμό σε όσους αγωνίζονται αλλά και στον αντίπαλο που πήρε πρωτάθλημα.
Δεν ξέρω ακριβώς ποιες προτάσεις από Φοίνιξ απέρριψε ο Πατ αλλά πρώτον πιστεύω ότι τελικά πήρε ότι καλύτερο θα μπορούσε να πάρει, δεύτερον ο Μπιλ είχε λόγο για την όποια ανταλλαγή και είχε δηλώσει ότι είναι στο δικό του χέρι αν θα την αποδεχτεί και τρίτον αποδείχτηκε από τις τελευταίες φήμες που έστελναν Ντουραντ στους Γουόριορς και Μπάτλερ στο Φοίνιξ ότι το πρόβλημα δεν ήταν του Πατ και που θα καταλήξει ο Μπάτλερ αλλά τι θα πάρει σαν αντάλλαγμα. Και τελικά ο Μπάτλερ αφού υπέγραψε νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές ανακάλυψε ότι η ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να πάρει πρωτάθλημα είναι οι Γουόριορς. Καλοφόρετος λοιπόν.
2
2

- nikolas_asteri
- Reactions: 2986
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Οι άνθρωποι που δεν είναι φανς των Μάβερικς τι συναιθηματική απογοήτευση έχουν λοιπόν; Δηλαδή για παράδειγμα εμένα τι με νοιάζει το μέλλον των Μαβς και που θα καταλήξει ο Ντονσιτς;gourgou έγραψε: ↑Δευ Φεβ 10, 2025 12:13 amΌσον αφορά τα σόσιαλ, τους ακολούθους και τους σπόνσορες είναι μία απολύτως φυσιολογική αντίδραση της μάζας που απορρέει από τη συναισθηματική απογοήτευση. Αν οι Μαβς κάνουν μία καλή πορεία στα οφφς με τον Ντέιβις να κάνει "παπάδες", ο Ντόνσιτς θα ξεχαστεί εν ριπή οφθαλμού.
Καλά το τελευταίο δεν ισχύει. Μόνο αν πάρουν πρωτάθλημα μπορεί να δικαιωθεί ο GM. Οτιδήποτε λιγότερο, το έκανε και ο Doncic.
Όσον αφορά στο supermax:
Τα 69 εκατομμύρια τον χρόνο στον Λούκα είναι πολλά, αλλά τα 60 τον χρόνο στον Ντέιβις είναι οκ;
Γενικά οι απαντήσεις που παρουσίασες ως "απλές" δεν καταλήγουν να εξηγούν τα παράλογα που έχουν υποδείξει τόσοι και τόσοι.
1
1

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nikolas_asteri την Δευ Φεβ 10, 2025 12:26 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

- ssoulliss
- Reactions: 667
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ακριβώς. Το πρώτο πράγμα που θα αναρωτιόντουσαν οι υπόλοιποι GMs αν συνέβαινε αυτό, είναι "τι στο καλό συμβαίνει με τον παίκτη;". Και θα έρχονταν τότε π.χ. οι Wizards ή οι Pelicans θα έδιναν τον Kuzma, τον Poole και 4-5 picks ή τον Ingram, τον Murphy και 3-4 picks με αποτέλεσμα να μιλάμε για μεγάλο φιάσκο και χαμένες όλες τις πλευρές.gourgou έγραψε: ↑Δευ Φεβ 10, 2025 12:13 amΤο ότι δεν μίλησε με άλλες ομάδες είναι φανερό ότι στόχευε κατευθείαν στον Ντέιβις με στόχο η ομάδα να γίνει ανταγωνιστική, και όχι να μείνει ανταγωνιστική αφού παλεύει για τα πλευ ιν, αλλά και για να μην κυκλοφορήσει δημοσίως η είδηση ότι ο Ντόνσιτς είναι διαθέσιμος με όποιες δυσμενείς συνέπεις είτε στο ίδιο το τρέιντ είτε σε όλο το οικοδόμημα του ΝΒΑ.
Όλα θέλουν το χρόνο τους όπως έγραψα παλαιότερα. Δε συμμερίζομαι τα "τους πήγε μόνος του" ή "τους πήγε κουτσός" όμως καταλαβαίνω ότι ήταν μια πολύ-πολύ υψηλού ρίσκου κίνηση που ο χρόνος θα δείξει αν ήταν σωστή.
2
2

- nikolas_asteri
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
- shaq7
- Reactions: 6573
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Θα εχω δει τουλαχιστον 50 παικτες του ΝΒΑ(παλιους τωρινους η παικτες της γιουρολιγκας τωρα) να σχολιαζουν και ουτε ενας δεν ειπε ναι σωστη ανταλλαγη αγωνιστικα..nikolas_asteri έγραψε: ↑Δευ Φεβ 10, 2025 12:25 amΟι άνθρωποι που δεν είναι φανς των Μάβερικς τι συναιθηματική απογοήτευση έχουν λοιπόν; Δηλαδή για παράδειγμα εμένα τι με νοιάζει το μέλλον των Μαβς και που θα καταλήξει ο Ντονσιτς;gourgou έγραψε: ↑Δευ Φεβ 10, 2025 12:13 amΌσον αφορά τα σόσιαλ, τους ακολούθους και τους σπόνσορες είναι μία απολύτως φυσιολογική αντίδραση της μάζας που απορρέει από τη συναισθηματική απογοήτευση. Αν οι Μαβς κάνουν μία καλή πορεία στα οφφς με τον Ντέιβις να κάνει "παπάδες", ο Ντόνσιτς θα ξεχαστεί εν ριπή οφθαλμού.
Καλά το τελευταίο δεν ισχύει. Μόνο αν πάρουν πρωτάθλημα μπορεί να δικαιωθεί ο GM. Οτιδήποτε λιγότερο, το έκανε και ο Doncic.
Όσον αφορά στο supermax:
Τα 69 εκατομμύρια τον χρόνο στον Λούκα είναι πολλά, αλλά τα 60 τον χρόνο στον Ντέιβις είναι οκ;
Γενικά οι απαντήσεις που παρουσίασες ως "απλές" δεν καταλήγουν να εξηγούν τα παράλογα που έχουν υποδείξει τόσοι και τόσοι.
Εγω πχ αν υποστηριζω μια ομαδα στο ΝΒΑ ειναι οι λεικερς..τι συναισθηματικη απογοητευση να εχω που μας καναν τετοιο δωρο?

αν τους νοιαζουν τοσο τα κιλα εκει στο νβα και η κακη εξωγηπεδικη ζωη να μας φερουν και τον γιοκιτς.
1
1

- ssoulliss
- Reactions: 667
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Η ιστορία θα δείξει, φίλε μου. Μπορεί να δικαιωθούν και οι δύο πλευρές από αυτήν την ανταλλαγή. Επί παραδείγματι μπορεί οι Mavericks φέτος να πάρουν πρωτάθλημα και ταυτόχρονα οι Lakers με τον Luka να πάρουν τα 2 επόμενα ή κάτι αντίστοιχο. Τότε θα γράφουμε άλλα.nikolas_asteri έγραψε: ↑Δευ Φεβ 10, 2025 12:28 amΑκριβώς. Είναι τόσο παράλογη κίνηση που η πρώτη αντίδραση όλων θα ήταν ότι κάτι πάει πολύ στραβά. Αλλά κατά τα άλλα ο φωστήρας GM έχει αγωνιστικούς λόγους και παίζει 4D σκάκι![]()
Εγώ αν ήμουν GM τον Pistons

Όμως οι GMs των Lakers, Celtics και Knicks, κυρίως λόγω αγοράς, θα σκέφτονταν διαφορετικά και σίγουρα θα τον έπαιρναν χωρίς πολλά-πολλά. Όπως και συνέβει.

1
1

- nikolas_asteri
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Και πολύ καλά θα έκανες να κάνεις το due diligence σου πριν πάρεις την απόφαση. Δεν ξέρω ιστορικά πόσα τέτοια "κοροιδέματα" μεταξύ GMs έχουν γίνει ώστε να μπορώ να σου πω αν υπάρχουν βάσιμοι φόβοι.ssoulliss έγραψε: ↑Δευ Φεβ 10, 2025 12:38 amΕγώ αν ήμουν GM τον Pistons![]()
, θα έβαζα λητούς και δεμένους στο Ντάλλας να μάθω τι ιατρικό πρόβλημα έχει ο παίκτης (που δεν έχει βγει προς τα έξω) ή τι είδους εξωγηπεδική ζωή κάνει (που επίσης δεν έχει βγει προς τα έξω). Και θα σκεφτόμουνα αν κάτι δεν πάει καλά, αξίζει να δώσω τους Cunningam, Duren, Beasley και 2 picks για αυτόν ή να κάτσω στα αβγά μου, διότι η ιστορία βρωμάει;
Από την άλλη, υπάρχει λόγος που αυτοί οι παίκτες (SGA, Luka, Wemby, Jokic, Γιάννης) θεωρούνται untouchable*. Δεν πρόκειται ποτέ στη θεωρία να βγει κερδισμένη η ομάδα που τους δίνει. Ακόμα κι αν πάρει 500 πικς.
Νομίζω είναι η 5η φορά που καταλήγουμε να λέμε "ο χρόνος θα δείξει" μεταξύ μας απλά τώρα αναθερμάνθηκε το τόπικ

* και ο Beal αλλά δεν θέλω να εκνευρίσω τον Νασίδη νυχτιάτικα

1
1

Αναφέρθηκα στο ποστ που αφορούσε τα χαμένα έσοδα από ακόλουθους, φανς και σπόνσορες. Εμείς από τη στιγμή που δεν έχουμε κάποια σύνδεση πρακτική με τη λίγκα η ενασχόλησή μας εναπόκειται στο ψυχολογικό κομμάτι. Μία συνδρομή, ένα μπλουζάκι, μία φόρμα κλπ. η επιλογή μας επηρεάζεται συναισθηματικώς. Αυτή τη στιγμή σχολιάζουμε την ανταλλαγή ενός παίχτη όχι γιατί μας επηρεάζει πρακτικώς και άμεσα αλλά γιατί μας περικλείει έναν αίσθημα αδικίας στο πως συμπεριφέρθηκαν στον πάιχτη, ότι δεν άξιζε τόσα λίγα και ό,τι άλλο μπορεί να έχει ο καθένας στο μυαλό του.nikolas_asteri έγραψε: ↑Δευ Φεβ 10, 2025 12:25 amΟι άνθρωποι που δεν είναι φανς των Μάβερικς τι συναιθηματική απογοήτευση έχουν λοιπόν; Δηλαδή για παράδειγμα εμένα τι με νοιάζει το μέλλον των Μαβς και που θα καταλήξει ο Ντονσιτς;gourgou έγραψε: ↑Δευ Φεβ 10, 2025 12:13 amΌσον αφορά τα σόσιαλ, τους ακολούθους και τους σπόνσορες είναι μία απολύτως φυσιολογική αντίδραση της μάζας που απορρέει από τη συναισθηματική απογοήτευση. Αν οι Μαβς κάνουν μία καλή πορεία στα οφφς με τον Ντέιβις να κάνει "παπάδες", ο Ντόνσιτς θα ξεχαστεί εν ριπή οφθαλμού.
Όσον αφορά στο supermax:
Τα 10 μύρια διαφορά δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς πως μπορεί να επηρεάσει μελλοντικές κινήσεις που ενδεχομένως λαμβάνουν υπόψιν οι μάνατζερς, αλλά το μόνο που μπορώ να εντοπίσω άμεσα χωρίς βέβαια να αποτελεί σημαντικό λόγο για ομάδα που πάει για πρωτάθλημα είναι η διαφορά ανάμεσα σε 1st & 2nd apron. Στην τελική μπορεί να είναι απλά ο φόβος στο να επενδύσουν στον Ντόνσιτς αυτά τα λεφτά αφού κρίνουν ότι το ρίσκο δεν ανταποκρίνεται σε ρεαλιστικούς στόχους.
Πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο να μιλήσεις για καμία ομάδα. Οι Μαβς έκαναν μία ανέλπιστα καλή πορεία στα οφφς μετά από μία χρονιά αποτυχίας και πάλι καταλήγουν σε χρονιά φιάσκο. Αυτή τη στιμή δεν μιλάμε για κάποιον παίχτη που παίζει, αλλά για κάποιον που έπαιξε μόνο 22 παιχνίδια και κανείς δεν ξέρει πότε θα επιστρέψει. Τώρα αν τους πήγε μέχρι τους τελικούς μόνος του, ας συμφωνήσω για χάρη της συζήτησης αλλά ήταν και ο αδύναμος κρίκος όπου οι Σέλτικς τον "χτύπησαν" αλύπητα.
Τα παράλογα είναι στα πλαίσια συνωμοσιολογικών σεναρίων και γι΄αυτό είναι παράλογα. Και ειδικά οι Αμερικάνοι, εσυ το ξέρεις καλύτερα, ζουν για τέτοια σενάρια. Εγώ έδωσα μία απλοϊκή εξήγηση μπαίνοντας στα παππούτσια του Χάρισον πως θα έπραττα εγώ.
1
1

shaq7 έγραψε: ↑Δευ Φεβ 10, 2025 12:36 amΘα εχω δει τουλαχιστον 50 παικτες του ΝΒΑ(παλιους τωρινους η παικτες της γιουρολιγκας τωρα) να σχολιαζουν και ουτε ενας δεν ειπε ναι σωστη ανταλλαγη αγωνιστικα..nikolas_asteri έγραψε: ↑Δευ Φεβ 10, 2025 12:25 am
Οι άνθρωποι που δεν είναι φανς των Μάβερικς τι συναιθηματική απογοήτευση έχουν λοιπόν; Δηλαδή για παράδειγμα εμένα τι με νοιάζει το μέλλον των Μαβς και που θα καταλήξει ο Ντονσιτς;
Όσον αφορά στο supermax:
Εγω πχ αν υποστηριζω μια ομαδα στο ΝΒΑ ειναι οι λεικερς..τι συναισθηματικη απογοητευση να εχω που μας καναν τετοιο δωρο?Δεν πα να παρει και πρωταθλημα φετος με τον ντειβις? Οι λεικερς θα χουν τοπ3-5 φρανσαιζ παικτη για μια 10ετια ακομα..Εδω οι οπαδοι των μαβς του κανανε κηδεια του λουκα τι λεμε
αν τους νοιαζουν τοσο τα κιλα εκει στο νβα και η κακη εξωγηπεδικη ζωη να μας φερουν και τον γιοκιτς.
Το ότι έχουν υπάρξει αθλητές του ΝΒΑ και μη ή ακόμα και ενεργοί δεν εξασφαλίζει ότι η κρίση τους είναι σωστή. Πάρε για παράδειγμα τον Καρνισόβας ή ακόμα καλύτερα τον Ντίβατς που προσπέρασε τον Ντόνσιτς για τον Μπάγκλευ.
1
1

- shaq7
- Reactions: 6573
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
ναι σωστο αυτο που λες αλλα οταν ειναι η τεραστια πλειοψηφια(βασικα δεν εχω δει κανεναν παικτη να τασετε υπερ αλλα υποθετω θα υπαρχουν εστω λιγοι) δεν σου κανει εντυπωση? Δηλαδη να ταν 50-50 60-40 να πουμε οκ δεν ξερουν μπασκετ οι ανθρωποι..αλλα οταν ειναι 90-10 του μπασκετικου κοσμου κιολας οχι των παικτων ,ε οι πιθανοτητες ειναι οτι δεν ειναι ολοι με αλουμινοχαρτα στο κεφαλι και συνωμοσιολογοι..
0
- nikolas_asteri
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν συμφωνώ γιατί δεν νομίζω ότι κανείς εδώ (από εμάς εννοώ) θεωρεί πως αδικήθηκε το παιδίgourgou έγραψε: ↑Δευ Φεβ 10, 2025 1:24 amΑναφέρθηκα στο ποστ που αφορούσε τα χαμένα έσοδα από ακόλουθους, φανς και σπόνσορες. Εμείς από τη στιγμή που δεν έχουμε κάποια σύνδεση πρακτική με τη λίγκα η ενασχόλησή μας εναπόκειται στο ψυχολογικό κομμάτι. Μία συνδρομή, ένα μπλουζάκι, μία φόρμα κλπ. η επιλογή μας επηρεάζεται συναισθηματικώς. Αυτή τη στιγμή σχολιάζουμε την ανταλλαγή ενός παίχτη όχι γιατί μας επηρεάζει πρακτικώς και άμεσα αλλά γιατί μας περικλείει έναν αίσθημα αδικίας στο πως συμπεριφέρθηκαν στον πάιχτη, ότι δεν άξιζε τόσα λίγα και ό,τι άλλο μπορεί να έχει ο καθένας στο μυαλό του.
Τα 10 μύρια διαφορά δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς πως μπορεί να επηρεάσει μελλοντικές κινήσεις που ενδεχομένως λαμβάνουν υπόψιν οι μάνατζερς, αλλά το μόνο που μπορώ να εντοπίσω άμεσα χωρίς βέβαια να αποτελεί σημαντικό λόγο για ομάδα που πάει για πρωτάθλημα είναι η διαφορά ανάμεσα σε 1st & 2nd apron. Στην τελική μπορεί να είναι απλά ο φόβος στο να επενδύσουν στον Ντόνσιτς αυτά τα λεφτά αφού κρίνουν ότι το ρίσκο δεν ανταποκρίνεται σε ρεαλιστικούς στόχους.
Πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο να μιλήσεις για καμία ομάδα. Οι Μαβς έκαναν μία ανέλπιστα καλή πορεία στα οφφς μετά από μία χρονιά αποτυχίας και πάλι καταλήγουν σε χρονιά φιάσκο. Αυτή τη στιμή δεν μιλάμε για κάποιον παίχτη που παίζει, αλλά για κάποιον που έπαιξε μόνο 22 παιχνίδια και κανείς δεν ξέρει πότε θα επιστρέψει. Τώρα αν τους πήγε μέχρι τους τελικούς μόνος του, ας συμφωνήσω για χάρη της συζήτησης αλλά ήταν και ο αδύναμος κρίκος όπου οι Σέλτικς τον "χτύπησαν" αλύπητα.
Τα παράλογα είναι στα πλαίσια συνωμοσιολογικών σεναρίων και γι΄αυτό είναι παράλογα. Και ειδικά οι Αμερικάνοι, εσυ το ξέρεις καλύτερα, ζουν για τέτοια σενάρια. Εγώ έδωσα μία απλοϊκή εξήγηση μπαίνοντας στα παππούτσια του Χάρισον πως θα έπραττα εγώ.

Στο δεύτερο που λες (για τα λεφτά) δεν μπορώ να μην συμφωνήσω όμως δεν θα μάθουμε ποτέ αν θα μπορούσε να είχε λυθεί in-house η κατάσταση. Για παράδειγμα, μπορεί ο Λούκα να δεχόταν να μην υπογράψει supermax και να έχει ένα συμβόλαιο πιο φιλικό στην ομάδα αν είχε κάποια εχέγγυα ότι αυτό χρειάζεται να να κάνει πρωταθλητισμό.
Προφανώς και δεν είναι σίγουρο το πρωτάθλημα αλλά αυτό είναι το μόνο που δεν έκανε αυτός που έδιωξαν. Γιατί να τον σκεπάσει κάποια απλή καλή πορεία; Έχω αναφέρει σε προηγούμενο ποστ ότι δεν θεωρώ ότι τους πήγε μόνος του τελικούς (ομαδικό είναι το άθλημα σε όλα) αλλά δεν θα πήγαιναν ποτέ τελικούς χωρίς εκείνον.
Σε θεωρίες συνομωσίας (γενικά) δεν πιστεύω. Προσπαθώ να βρω μία λογική εξήγηση (που συνήθως υπάρχει). Στην προκειμένη δεν έχω βρει κάτι που να με καλύπτει. Η απάντηση πολύ χοντρικά είναι "Ε κάτι θα ξέρει ο GM", "Δεν γίνεται να μην ξέρουν οι Μαβς που τον έχουν μέσα στα πόδια τους". Αυτή είναι η εξήγηση που δίνεται και για μένα δεν είναι αρκετή. Μπορεί στο μέλλον να μάθουμε κάτι για την υγεία του Λούκα που θα με κάνει να πω "Οκ...ίσως να δίνω ένα μικρό δίκιο". Όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι Μαβς δεν θα κέρδιζαν παραπάνω βγαίνοντας στην αγορά. Ακόμα κι αν όλες οι ομάδες του έδιναν γη και ύδωρ κι εκείνοι για κάποιον λόγο είχαν κολλήσει με τον AD, ας γυρνούσαν σε εκείνη την πρόταση (που μπορεί να ήταν μεγαλύτερη btw τελικά).
Αυτό το τελευταίο κομμάτι είναι εκείνο που για μένα είναι το εντελώς ακαταλαβίστικο της υπόθεσης και όχι δεν πείθομαι με το "Ήξεραν ότι ήθελαν τον AD". Που ξέρεις; Μπορεί η Οκλαχόμα να έδινε Τσετ και 5 πικς. Αν δεν σου αρέσει αυτο τότε γύρνα στον AD και μπορεί το ένα πικ των Λέικερς να έχει γίνει δύο.
Ένα απόφθεγμα που μου αρέσει να εφαρμόζω είναι το "Ποτέ μην αποδίδεις στην κακία κάτι που εξηγείται επαρκώς από την ηλιθιότητα". Στην προκειμένη, ότι ο Χάρισον πιάστηκε κορόιδο. Επειδή όμως αυτό μου φαίνεται πολύ δύσκολο σε τέτοιες δουλειές, περιμένω ακόμα να μάθουμε την αλήθεια.
1
1

@Nikola
Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο διακαίωμα, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση ο Ντόνσιτς, αλλά και κανείς παίχτης, να αφήσει τέτοιο συμβόλαιο. Από την άλλη σκέψου μόνο πως θα επηρέαζε τον παίχτη μία πρόταση διαφορετική από αυτή που αξίζει. Και γι΄αυτό το λόγο δεν υπήρχε και περίπτωση να του γίνει άλλη προσφορά.
Αν δεν ήταν η ανταλλαγή του Ντόνσιτς, αλλά οι Μαβς είχαν το υπάρχον ρόστερ εξ΄αρχής θα μιλούσαμε για πρώτο φαβορί για τίτλο. Άρα το πρόβλημα δεν είναι αν χάλασαν ή έφτιαξαν μία ομάδα πρωταθλητισμού αλλά γιατί δεν πήραν καλύτερες επιστροφές.
Η ομάδα με τον Ντόνσιτς και με την αναβάθμιση του ρόστερ με τον Κλέυ και του πάγκου φτιάχτηκε για να διεκδικήσει από φέτος το πρωτάθλημα. Ανταυτού ο Ντόνσιτς δεν έχει παίξει φέτος και η ομάδα βρίσκεται στη ζώνη των πλευ ιν. Δεν υπήρχε χρονικό περιθώριο για διαπραγματεύσεις αν και ανέφερα και πριν ότι ήταν αδύνατο να δημοσιοποιήσουν το γεγονός ότι ο Ντόνσιτς είναι διαθέσιμος. Ο Χάρισον ήθελε κατ΄ αρχήν να σώσει τη χρονιά από φέτος και πήρε τον καλύτερο παίχτη που θα μπορούσε να πάρει. Ο Ντέιβις φέτος είναι υγιής, είναι σε τρομερή κατάσταση, θα παίξει στη θέση που του αρέσει και είναι το καλύτερο φιτ γι΄αυτή την ομάδα. Ακόμα και τον Γιάννη να δίναν οι Μπακς, ο Ντέιβις (προσωπική άποψη) είναι καλύτερο φιτ. Αλλά με τα αν και τις υποθέσεις δεν καταλήγουμε κάπου. Από την άλλη δεν πιστεύω σε καμιά περίπτωση, ότι αν ο Ντόνσιτς ήταν υγιής και οι Μαβς βρίσκονταν σε μία άνετη θέση των οφφς να γινόταν αυτή η κίνηση. Είναι προφανές γιατί τον αντάλλαξαν τη δεδομένη στιγμή, το λένε και οι ίδιοι και δεν υπάρχει λόγος να ψάξω να βρω κάτι πέρα από αυτό. Είναι πλέον αναξιόπιστος, δεν υπολογίζει τις προτροπές των γιατρών, υποτροπιάζει συνεχώς, δεν παίζει και κινδυνεύει να τινάξει τον στόχο της ομάδας στον αέρα. Και προφανώς οι ίδιοι πιστεύουν ότι η περσινή πορεία είναι αποτέλεσμα του συνόλου και όχι ενός παίχτη.
Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο διακαίωμα, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση ο Ντόνσιτς, αλλά και κανείς παίχτης, να αφήσει τέτοιο συμβόλαιο. Από την άλλη σκέψου μόνο πως θα επηρέαζε τον παίχτη μία πρόταση διαφορετική από αυτή που αξίζει. Και γι΄αυτό το λόγο δεν υπήρχε και περίπτωση να του γίνει άλλη προσφορά.
Αν δεν ήταν η ανταλλαγή του Ντόνσιτς, αλλά οι Μαβς είχαν το υπάρχον ρόστερ εξ΄αρχής θα μιλούσαμε για πρώτο φαβορί για τίτλο. Άρα το πρόβλημα δεν είναι αν χάλασαν ή έφτιαξαν μία ομάδα πρωταθλητισμού αλλά γιατί δεν πήραν καλύτερες επιστροφές.
Η ομάδα με τον Ντόνσιτς και με την αναβάθμιση του ρόστερ με τον Κλέυ και του πάγκου φτιάχτηκε για να διεκδικήσει από φέτος το πρωτάθλημα. Ανταυτού ο Ντόνσιτς δεν έχει παίξει φέτος και η ομάδα βρίσκεται στη ζώνη των πλευ ιν. Δεν υπήρχε χρονικό περιθώριο για διαπραγματεύσεις αν και ανέφερα και πριν ότι ήταν αδύνατο να δημοσιοποιήσουν το γεγονός ότι ο Ντόνσιτς είναι διαθέσιμος. Ο Χάρισον ήθελε κατ΄ αρχήν να σώσει τη χρονιά από φέτος και πήρε τον καλύτερο παίχτη που θα μπορούσε να πάρει. Ο Ντέιβις φέτος είναι υγιής, είναι σε τρομερή κατάσταση, θα παίξει στη θέση που του αρέσει και είναι το καλύτερο φιτ γι΄αυτή την ομάδα. Ακόμα και τον Γιάννη να δίναν οι Μπακς, ο Ντέιβις (προσωπική άποψη) είναι καλύτερο φιτ. Αλλά με τα αν και τις υποθέσεις δεν καταλήγουμε κάπου. Από την άλλη δεν πιστεύω σε καμιά περίπτωση, ότι αν ο Ντόνσιτς ήταν υγιής και οι Μαβς βρίσκονταν σε μία άνετη θέση των οφφς να γινόταν αυτή η κίνηση. Είναι προφανές γιατί τον αντάλλαξαν τη δεδομένη στιγμή, το λένε και οι ίδιοι και δεν υπάρχει λόγος να ψάξω να βρω κάτι πέρα από αυτό. Είναι πλέον αναξιόπιστος, δεν υπολογίζει τις προτροπές των γιατρών, υποτροπιάζει συνεχώς, δεν παίζει και κινδυνεύει να τινάξει τον στόχο της ομάδας στον αέρα. Και προφανώς οι ίδιοι πιστεύουν ότι η περσινή πορεία είναι αποτέλεσμα του συνόλου και όχι ενός παίχτη.
0