NBA - Σενάρια, Trades, Offseason 2024/25

Συντονιστής: Captains

ggr

allstar
Reactions: 171
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Φεβ 10, 2025 7:01 am

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Φεβ 10, 2025 12:48 am
ssoulliss έγραψε:
Δευ Φεβ 10, 2025 12:38 am
Εγώ αν ήμουν GM τον Pistons :D :P , θα έβαζα λητούς και δεμένους στο Ντάλλας να μάθω τι ιατρικό πρόβλημα έχει ο παίκτης (που δεν έχει βγει προς τα έξω) ή τι είδους εξωγηπεδική ζωή κάνει (που επίσης δεν έχει βγει προς τα έξω). Και θα σκεφτόμουνα αν κάτι δεν πάει καλά, αξίζει να δώσω τους Cunningam, Duren, Beasley και 2 picks για αυτόν ή να κάτσω στα αβγά μου, διότι η ιστορία βρωμάει;
Και πολύ καλά θα έκανες να κάνεις το due diligence σου πριν πάρεις την απόφαση. Δεν ξέρω ιστορικά πόσα τέτοια "κοροιδέματα" μεταξύ GMs έχουν γίνει ώστε να μπορώ να σου πω αν υπάρχουν βάσιμοι φόβοι.
Ως φαν των Knicks θα έπρεπε να γνωρίζεις την απάντηση. :P . Επειδή κι εμένα είναι η δεύτερη αγαπημένη ομάδα μαζί με το Ντιτρόιτ, μπορώ να θυμηθώ διάφορα. Θες την εποχή του Thomas; Το συμβόλαιο του Amare, που ενώ έκανε φοβερή πρώτη χρονιά μετά τσακίστηκε από τραυματισμούς; Κάτι ήξερε το Phoenix που τον άφησε; Την ανταλλαγή του Bargnani; Το συμβόλαιο του Noah; Οι διοικήσεις των μεγάλων αγορών λειτουργούν διαφορετικά και επηρεάζονται από τα ονόματα περισσότερο.

0
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3272
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Δευ Φεβ 10, 2025 8:35 am

Θέλω να σας απαντήσω σε όλα αλλά κάπου υπάρχει και η φράση "θα το δείξει ο χρόνος".

Α, ο χρόνος έφτασε. Είχαν ενδοιασμούς για την υγεία του Λούκα και πήραν έναν παίκτη που δεν έχει δεύτερη συνεχόμενη υγιή χρονιά στα 32 του.
Το ιατρικό επιτελείο του Basketforum το ήξερε αλλά οι Νταλας όχι;

Ο Mark Cuban όταν το έμαθε πήγε να το ακυρώσει αλλά υπήρξε προφορική λεκτική συμφωνία.
Και ο Cuban είναι συνομοσιολογος;

Και μια άλλη ερώτηση. Θα διώχνατε έναν νεαρό κάτω των 25 all star, με εξαιρετικά στατιστικά regular, υποψήφιο mVP,που πήγε την ομάδα του τελικούς ΝΒΑ αλλά έχασε εύκολα από την αντίπαλη έμπειρη ομάδα;

Τώρα αντί για 2024 ψάξτε αυτόν τον παίκτη των τελικών του 2007

0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3551
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Δευ Φεβ 10, 2025 8:58 am

Εγώ μπορώ να καταλάβω ίσως τους λόγους που τον έδιωξαν, ότι δεν ήθελαν να του δώσουν supermax και ότι ίσως υπήρχαν λόγοι, αλλά είναι σωστή η μετέπειτα στάση τους;
Τι χοντρό τον ανέβαζουν , τι ευπαθή στους τραυματισμούς τον κατεβάζουν, τι τεμπέλη, για ποιον λόγο; Για να δικαιολογηθούν; Η συμπεριφορά τους είναι τελείως λάθος.
Αλλά και για την σύγκριση του Λούκα με τον Ντιρκ να πούμε ότι ο Ντιρκ παρέμεινε στην ομάδα αλλά έχασε και πόσα λεφτά που θα μπορούσε να εισπράξει δεχόμενος μειωμένα ποσά στα συμβόλαια του, κάτι που δεν ξέρω αν το κάνει κανείς παίκτης πλέον. Δηλαδη πίστη στην ομάδα αλλά εφόσον πάρω τα μέγιστα που μπορώ.
Αν υποθέσουμε ότι οι Μάβερικς δεν ήθελα να του δώσουν το supermax το καλοκαίρι δεν θα ελευθέρωναν ούτως ή άλλως μέρος του salary για να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο; Δεν είμαι και πολύ ειδικός στο ΝΒΑ απλώς ρωτάω.

0
ggr

allstar

Δευ Φεβ 10, 2025 9:48 am

Conan1982 έγραψε:

Αλλά και για την σύγκριση του Λούκα με τον Ντιρκ να πούμε ότι ο Ντιρκ παρέμεινε στην ομάδα αλλά έχασε και πόσα λεφτά που θα μπορούσε να εισπράξει δεχόμενος μειωμένα ποσά στα συμβόλαια του, κάτι που δεν ξέρω αν το κάνει κανείς παίκτης πλέον. Δηλαδη πίστη στην ομάδα αλλά εφόσον πάρω τα μέγιστα που μπορώ.
Αν υποθέσουμε ότι οι Μάβερικς δεν ήθελα να του δώσουν το supermax το καλοκαίρι δεν θα ελευθέρωναν ούτως ή άλλως μέρος του salary για να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο; Δεν είμαι και πολύ ειδικός στο ΝΒΑ απλώς ρωτάω.
Τον οποίο Ντιρκ ο Κουμπαν είχε σκεφτεί να δώσει το 2004 για τον Σακίλ. Επίσης, είχα διαβάσει στο All star basket το 2007 ότι υπήρχαν σκέψεις για τραμπα Dirk - Garnett και την επόμενη χρονιά ο Μαρκ αμφέβαλλε για το αν θα μπορούσε να κερδίσει με αυτόν. Ευτυχώς, τον κράτησε.

0
Άβαταρ μέλους
Quincy

allstar
Reactions: 1002
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Δευ Φεβ 10, 2025 11:15 am

ggr έγραψε:
Δευ Φεβ 10, 2025 9:48 am
Conan1982 έγραψε:

Τον οποίο Ντιρκ ο Κουμπαν είχε σκεφτεί να δώσει το 2004 για τον Σακίλ. Επίσης, είχα διαβάσει στο All star basket το 2007 ότι υπήρχαν σκέψεις για τραμπα Dirk - Garnett και την επόμενη χρονιά ο Μαρκ αμφέβαλλε για το αν θα μπορούσε να κερδίσει με αυτόν. Ευτυχώς, τον κράτησε.
Ο Ντιρκ είχε αμφισβητηθεί πάρα πολύ και όχι εντελώς άδικα εδώ που τα λέμε. Μετά τους χαμένους τελικούς του 06 κι ενώ προηγούνταν 2-0 ήρθε αποκλεισμός από τους 8ους Γουόριορς ενώ ο Ντιρκ είχε βγει μβπ και κάνοντας ένα άθλιο γκειμ 6. Θα τον θυμομασταν πολύ διαφορετικά αν δεν το είχε πάρει το 11. Ο Ντιρκ ήταν ένα χρόνο μεγαλυτερος από τον Λουκα το 06, με τα μισά κατορθώματα ωστόσο. Είναι προφανές ότι ο Λούκα θα θεωρείται ήδη μεγαλύτερο μέγεθος από τον Γερμανό σε λίγα χρόνια

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6568
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Φεβ 10, 2025 12:45 pm

Δεν τους κάθετε τίποτα πάντως .. κατηγορούν τον Λουκά για ευπάθεια και ο άλλος έπαθε θλάση στο πρώτο ματς :lol:

0
ggr

allstar

Δευ Φεβ 10, 2025 2:11 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Φεβ 10, 2025 12:45 pm
Δεν τους κάθετε τίποτα πάντως .. κατηγορούν τον Λουκά για ευπάθεια και ο άλλος έπαθε θλάση στο πρώτο ματς :lol:
Είναι ύπουλο αυτό το σημείο, αν δεν θεραπευτεί σωστά. Αν βιαστεί να γυρίσει, θα υποτροπιάσει. Κάπως έτσι πρέπει να την έπαθε.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Δευ Φεβ 10, 2025 2:30 pm

Πρέπει να την έπαθε σε ένα κάρφωμα ..πήγε να γκρεμίσει την μπασκέτα αλλά στο κατέβασμα φάνηκε ότι κάτι πήγε λάθος όπως πάτησε

0
ggr

allstar

Δευ Φεβ 10, 2025 2:49 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Φεβ 10, 2025 2:30 pm
Πρέπει να την έπαθε σε ένα κάρφωμα ..πήγε να γκρεμίσει την μπασκέτα αλλά στο κατέβασμα φάνηκε ότι κάτι πήγε λάθος όπως πάτησε
Το θυμάμαι αυτό αλλά ήταν στην αρχή. Ο τραυματισμός του βγήκε στην τρίτη περίοδο. Εκτός αν ζοριστηκε το σημείο και έσκασε αργότερα.
Είχα γράψει ότι είχα πάθει κι εγώ κάτι ανάλογο σε αυτό το σημείο. Ήταν απίστευτα σπαστικό. Εκεί που νόμιζα ότι είχε περάσει, ξαφνικά έκανε την επανεμφάνιση του σε κάποια κίνηση. Μου πήρε περίπου μήνα για να περάσει. Ο Davis είναι ασύγκριτα πιο γυμνασμενος αλλά κινείται και σε άλλους ρυθμούς. Αφού έχει και διακοπή όπου να ναι, ας το ξεκουράσει.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2980
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Φεβ 10, 2025 4:44 pm

Όταν η Miriam Adleson (5η πλουσιότερη γυναίκα στην Αμερική), που έχουμε πει πως έχει την περιουσία της από τα καζίνο στο Βέγκας, αγόρασε τους Μαβς, είχε σκοπό να φτιάξει καινούριο γήπεδο. Θα ήταν ένα complex που φυσικά θα είχε καζινάρα κλπ.

Το Τέξας όμως δεν εγκρίνει το καζίνο στα σχέδια για το καινούριο γήπεδο και έχει κολλήσει η φάση. Δεν μπορεί να πει η Μίριαμ "Φεύγω, παω στο Βέγκας" θα της πουν "Ωπα που πας; Είμαστε καλα εδώ. Έχουμε έσοδα, πήγαμε τελικούς, έχουμε Λούκα, το μέλλον μοιάζει λαμπρό". Το θεωρείτε στη σφαίρα της φαντασίας, κάτι εντελώς τρελό, να είπε "Ωραία λοιπόν, έχω μια ιδέα για το πως θα κάνω όλη την πόλη να γυρίσει την πλάτη της στην ομάδα";

Θέλω να μάθω αν κάποια στιγμή βγει κάτι τέτοιο στην επιφάνεια, θα συνεχίσετε να προσπαθείτε να εξηγήσετε το trade με μπασκετικά κριτήρια;

2
2 Εικόνα
Εικόνα
ggr

allstar

Δευ Φεβ 10, 2025 5:27 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Όταν η Miriam Adleson (5η πλουσιότερη γυναίκα στην Αμερική), που έχουμε πει πως έχει την περιουσία της από τα καζίνο στο Βέγκας, αγόρασε τους Μαβς, είχε σκοπό να φτιάξει καινούριο γήπεδο. Θα ήταν ένα complex που φυσικά θα είχε καζινάρα κλπ.

Το Τέξας όμως δεν εγκρίνει το καζίνο στα σχέδια για το καινούριο γήπεδο και έχει κολλήσει η φάση. Δεν μπορεί να πει η Μίριαμ "Φεύγω, παω στο Βέγκας" θα της πουν "Ωπα που πας; Είμαστε καλα εδώ. Έχουμε έσοδα, πήγαμε τελικούς, έχουμε Λούκα, το μέλλον μοιάζει λαμπρό". Το θεωρείτε στη σφαίρα της φαντασίας, κάτι εντελώς τρελό, να είπε "Ωραία λοιπόν, έχω μια ιδέα για το πως θα κάνω όλη την πόλη να γυρίσει την πλάτη της στην ομάδα";

Θέλω να μάθω αν κάποια στιγμή βγει κάτι τέτοιο στην επιφάνεια, θα συνεχίσετε να προσπαθείτε να εξηγήσετε το trade με μπασκετικά κριτήρια;
Αν δεις παραπάνω, θα διαπιστώσεις ότι έχω αναφέρει αυτό το σενάριο. Είναι και το μόνο, πέρα απο τα μπασκετικά κριτήρια, που λαμβάνω σοβαρά υπ' όψιν. Μη σου πω ότι το φοβάμαι κιόλας.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion
Reactions: 1610
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Δευ Φεβ 10, 2025 5:50 pm

ggr έγραψε:
Δευ Φεβ 10, 2025 5:27 pm
Αν δεις παραπάνω, θα διαπιστώσεις ότι έχω αναφέρει αυτό το σενάριο. Είναι και το μόνο, πέρα απο τα μπασκετικά κριτήρια, που λαμβάνω σοβαρά υπ' όψιν. Μη σου πω ότι το φοβάμαι κιόλας.
Ότι θα υπάρξει ομάδα στο Λας Βέγκας είναι σίγουρο. Εγώ αυτό που είχα διαβάσει προς το τέλος του 2022 ή στις αρχές του 2023 είναι πως η ομάδα θα ιδρυθεί μετά την απόσυρση του Lebron James και μαζί με την FSG θα είναι οι ιδιοκτήτες. Τότε είχε βγει η είδηση πως πουλάνε τη Λίβερπουλ και συνδεόταν το σενάριο. Βέβαια η FSG δεν είχε σκοπό να πουλήσει την ομάδα αλλά να βρει κορόιδο-επενδυτή για να πληρώσει το νέο προπονητικό, την επέκταση του Άνφιλντ και τη μείωση του χρέους. Ακόμη γραφτεί ότι κάποια στιγμή όντως θα την πουλήσουν για να βάλουν κάποια λεφτά. Θέλουν να μπουν στο NBA επειδή έχει περισσότερα έσοδα από ότι η Premier League μαζί με το Τσάμπιονς Λιγκ και δεν χρειαστεί να βάζουν λεφτά.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Δευ Φεβ 10, 2025 6:12 pm

nikolas_asteri έγραψε:

το χα διαβασει το σεναριο αυτο και οντως βγαζει νοημα αλλα τι διαφορα κανει να γυρισει η πλατη του κοσμου προς την ομαδα επειδη διωξαν τον λουκα η επειδη θα παει να κανει αλλου εδρα? Εννοω θα μπορουσε απλα να παει εκει την εδρα και να μην εχει χασει και τον λουκα ..

ισως το ΝΒΑ εψαχνε ποιος θα δωσει τον σταρ του στους λεικερς και αυτη να προθυμοποιηθηκε επειδη με εναν σμπαρο δυο τρυγονια

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2980
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Φεβ 10, 2025 6:26 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Φεβ 10, 2025 6:12 pm
nikolas_asteri έγραψε:

το χα διαβασει το σεναριο αυτο και οντως βγαζει νοημα αλλα τι διαφορα κανει να γυρισει η πλατη του κοσμου προς την ομαδα επειδη διωξαν τον λουκα η επειδη θα παει να κανει αλλου εδρα? Εννοω θα μπορουσε απλα να παει εκει την εδρα και να μην εχει χασει και τον λουκα ..

ισως το ΝΒΑ εψαχνε ποιος θα δωσει τον σταρ του στους λεικερς και αυτη να προθυμοποιηθηκε επειδη με εναν σμπαρο δυο τρυγονια
Δεν ξηλώνεις έτσι μια ομάδα με το έτσι θέλω. Υπάρχουν διαδικασίες. Είναι δύσκολο να πάρεις την ομάδα από μια πόλη που την στηρίζει, πάει γήπεδο κλπ. Ενώ τώρα που επιστρέφονται τα διαρκείας σωρηδον, θα είναι άδειο το γήπεδο κλπ είναι πολύ πιο εύκολο να πει το αφεντικό «βλέπετε; Τι να κάνουμε εδώ; Δεν ενδιαφέρεται το Νταλας για μπάσκετ»

2
2 Εικόνα
Εικόνα
ggr

allstar

Δευ Φεβ 10, 2025 7:02 pm

Αυτό που λέει ο Νικόλας και θα συμπληρώσω ότι η ομάδα έχει πάρει και πρωτάθλημα, πράγμα που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την ενδεχόμενη μετακίνηση. Άρα, η μείωση του ενδιαφέροντος θα δώσει το πάτημα που θέλουν, αν όντως έχουν τέτοιο στόχο.

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για το NBA, Retro & NBA Archive”