Κύπελλο Ελλάδος 2024-25, Final-8

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 860
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Φεβ 17, 2025 5:25 pm

golitog7 έγραψε:
Δευ Φεβ 17, 2025 5:12 pm
Fitz έγραψε:
Δευ Φεβ 17, 2025 11:34 am

... ή και όχι :) Δε μας λέει κανείς πως θα γίνει αυτό, μπορεί να πάει σε 20 F4 και να τύχει να μην πάρει κανένα.
Νομίζω οι περισσότεροι δεν αμφιβάλλουν με την ποιότητά του, απλά αν κάτι δε δουλεύει για (πολύ) καιρό, ίσως το καλοκαίρι είναι η στιγμή να σκεφτούν καλύτερα το μελλοντικό τους πλάνο.
Το πολύς καιρός είναι σχετικό αλλά εσύ το έφτασες σε άλλο επίπεδο. Πήγε 3 φορές φ4. Από αυτές μόνο μία ήμασταν φαβορί και το χάσαμε στο σουτ. Shit happens. Στις άλλες δύο ήμασταν αουτσάιντερ, ειδικά πέρυσι που τρυπήσαμε το ταβάνι με το υλικό που είχαμε. Δεν Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά μεγάλο δείγμα αδερφέ. Αν πχ πάει και φέτος με το ίδιο status του φαβορί και το χάσει το ξανασυζητάμε. Πάλι κατά τη γνώμη μου δεν είναι σίγουρο ότι φταίει αυτός αλλά ας το δεχτώ.
Εγώ εκεί που τον ψέγω περισσότερο απ όλα το Μπαρτζώκα φέτος είναι στο θέμα της άμυνας στο πικ εν ρολ. Ενώ βγάζει μάτια από την αρχή της χρονιάς ότι εκεί πονάμε, δεν κάνει τίποτα για να το βελτιώσει. Όταν είναι ο Φαλ και ο Παπ στην ομάδα κάπως μετριάζεται αλλά με τον Μιλουτίνοφ είμαστε η χαρά των κοντων. Και τι έκανε ο κόουτς? Πήγε πήρε τον Μενσά. Εχθές πχ αν είχες έναν κέρβερο στις αλλαγές να ξεκουράσει τον Φαλ και να μοιράσει 2 τάπες στον Σλούκα και στον Ναν που αλώνιζαν ίσως να άλλαζε όλο το μομέντουμ.

Φίλε, ο κόουτς σας είναι από αυτούς τους τύπους που δένεται με κάποιους παίχτες του. Που θα πάει μαζί τους μέχρι τέλους (εδώ κολλάει :D ) χωρίς να τους "προδώσει". Θα παίξει με τους Φαλ, Μιλου γιατί αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται, δεν θα τους κράξει δημόσια και θα τους περιμένει να ανέβουν και δεν θα πάρει παίχτη να τους καπελώσει. Είναι ο τύπος που μπορείς να τον πάρεις τηλέφωνο σαν παίχτης και να τους πεις "κόουτς, έχω θέμα με τη γυναίκα μου, με το σχολείο του γιού μου κτλ"...Ο Αταμάν δεν θα το κάνει αυτό ποτέ. Μου κάνεις, είσαι ΟΚ. Δεν παίζεις καλά, δεν είσαι ΟΚ. Θα σε κράξω και δημόσια αν χρειαστεί. Δεν είναι απαραίτητα καλό το ένα ή το άλλο γιατί καλά τα αποτελέσματα, αλλά καλό και το συναίσθημα γενικά στην ζωή. Το πικ εν ρολ αντιμετωπίζεται με αθλητικό ψηλό όταν αυτός μπορεί να ανακτά γρηγορα το έδαφος από το τρίποντο στη ρακέτα και όταν έχει τα πνευμόνια αυτό να το κάνει συνέχεια μέσα στο ματς. Το πρόβλημα το ΟΣΦΠ είναι όταν συνδυάζει πχ έναν παίχτη με την τωρινή κατάσταση του Μιλουτίνοφ με τον Πίτερς στο 4 πχ.

Υ.Γ Γενικά πάντως τα αποτελέσματα του Μπαρτζώκα δεν είναι κακά. Απλά πέφτουμε στην παγίδα του να βλέπουμε τι κάνει και ο δίπλα. Ξαφνικά οι συμμετοχές στο Φ4 δεν μας γεμίζουν γιατί πήρε ο άλλος τη λίγκα. Δεν είναι σωστό αυτό 100%.

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece
Reactions: 1705
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Φεβ 17, 2025 5:46 pm

golitog7 έγραψε:
Δευ Φεβ 17, 2025 5:13 pm
Με ποιον τρόπο θα αλλάξει ο Έβανς την αγχείλιο πτέρνα μας, δλδ την άμυνα στο πικ εν ρολ?
Ο Κίναν Έβανς, όπως τον θυμόμαστε πριν τον τραυματισμό του, είναι ένας αθλητικός γκαρντ με εξαιρετική φυσική κατάσταση. Η ταχύτητα και η εκρηκτικότητά του τον κάνουν ιδιαίτερα επικίνδυνο τόσο στο ανοιχτό γήπεδο όσο και σε καταστάσεις 5vs5. Για μένα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η ικανότητά του να αλλάζει με τη μπάλα κατεύθυνση γρήγορα και να ξεπερνά τους αμυντικούς με παρόμοια αν όχι ίδια ευχέρεια που το κάνει ο Ναν. Διαθέτει ένα πλήρες επιθετικό οπλοστάσιο και μπορεί να σκοράρει από κάθε σημείο του γηπέδου, με συνέπεια και ακρίβεια. Η ικανότητά του να πετυχαίνει κρίσιμα καλάθια υπό πίεση είναι το στοιχείο που τον καθιστά απαραίτητο αυτή τη στιγμή για τον Ολυμπιακό.

Αμυντικά είναι εξαιρετικά ικανός στην άμυνα πάνω στη μπάλα και κλασικός defensive stopper, κάτι που είναι εντυπωσιακό δεδομένου ότι είναι ταυτόχρονα και πολύ καλός σκόρερ. Η αθλητικότητά του, η ταχύτητά του και η στιβαρή σωματοδομή του του επιτρέπουν να πιέζει αποτελεσματικά τους αντιπάλους γκαρντ και να κλέβει μπάλες, κάτι που ενισχύει γενικά το αμυντικό σύστημα της ομάδας. Σίγουρα ένας τέτοιος παίκτης μπορεί να αυξήσει την αμυντική αποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού και στο πικ εν ρολ. Αν έχει δίπλα του και έναν υγιή Γουόκαπ μιλάμε για αξιοσημείωτη αμυντική αναβάθμιση στην back court του Ολυμπιακού.

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
forest79

senior
Reactions: 336
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Δευ Φεβ 17, 2025 5:48 pm

Airman έγραψε:
Δευ Φεβ 17, 2025 5:25 pm
golitog7 έγραψε:
Δευ Φεβ 17, 2025 5:12 pm

Το πολύς καιρός είναι σχετικό αλλά εσύ το έφτασες σε άλλο επίπεδο. Πήγε 3 φορές φ4. Από αυτές μόνο μία ήμασταν φαβορί και το χάσαμε στο σουτ. Shit happens. Στις άλλες δύο ήμασταν αουτσάιντερ, ειδικά πέρυσι που τρυπήσαμε το ταβάνι με το υλικό που είχαμε. Δεν Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά μεγάλο δείγμα αδερφέ. Αν πχ πάει και φέτος με το ίδιο status του φαβορί και το χάσει το ξανασυζητάμε. Πάλι κατά τη γνώμη μου δεν είναι σίγουρο ότι φταίει αυτός αλλά ας το δεχτώ.
Εγώ εκεί που τον ψέγω περισσότερο απ όλα το Μπαρτζώκα φέτος είναι στο θέμα της άμυνας στο πικ εν ρολ. Ενώ βγάζει μάτια από την αρχή της χρονιάς ότι εκεί πονάμε, δεν κάνει τίποτα για να το βελτιώσει. Όταν είναι ο Φαλ και ο Παπ στην ομάδα κάπως μετριάζεται αλλά με τον Μιλουτίνοφ είμαστε η χαρά των κοντων. Και τι έκανε ο κόουτς? Πήγε πήρε τον Μενσά. Εχθές πχ αν είχες έναν κέρβερο στις αλλαγές να ξεκουράσει τον Φαλ και να μοιράσει 2 τάπες στον Σλούκα και στον Ναν που αλώνιζαν ίσως να άλλαζε όλο το μομέντουμ.

Φίλε, ο κόουτς σας είναι από αυτούς τους τύπους που δένεται με κάποιους παίχτες του. Που θα πάει μαζί τους μέχρι τέλους (εδώ κολλάει :D ) χωρίς να τους "προδώσει". Θα παίξει με τους Φαλ, Μιλου γιατί αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται, δεν θα τους κράξει δημόσια και θα τους περιμένει να ανέβουν και δεν θα πάρει παίχτη να τους καπελώσει. Είναι ο τύπος που μπορείς να τον πάρεις τηλέφωνο σαν παίχτης και να τους πεις "κόουτς, έχω θέμα με τη γυναίκα μου, με το σχολείο του γιού μου κτλ"...Ο Αταμάν δεν θα το κάνει αυτό ποτέ. Μου κάνεις, είσαι ΟΚ. Δεν παίζεις καλά, δεν είσαι ΟΚ. Θα σε κράξω και δημόσια αν χρειαστεί. Δεν είναι απαραίτητα καλό το ένα ή το άλλο γιατί καλά τα αποτελέσματα, αλλά καλό και το συναίσθημα γενικά στην ζωή. Το πικ εν ρολ αντιμετωπίζεται με αθλητικό ψηλό όταν αυτός μπορεί να ανακτά γρηγορα το έδαφος από το τρίποντο στη ρακέτα και όταν έχει τα πνευμόνια αυτό να το κάνει συνέχεια μέσα στο ματς. Το πρόβλημα το ΟΣΦΠ είναι όταν συνδυάζει πχ έναν παίχτη με την τωρινή κατάσταση του Μιλουτίνοφ με τον Πίτερς στο 4 πχ.

Υ.Γ Γενικά πάντως τα αποτελέσματα του Μπαρτζώκα δεν είναι κακά. Απλά πέφτουμε στην παγίδα του να βλέπουμε τι κάνει και ο δίπλα. Ξαφνικά οι συμμετοχές στο Φ4 δεν μας γεμίζουν γιατί πήρε ο άλλος τη λίγκα. Δεν είναι σωστό αυτό 100%.
Νομίζω γνωρίζεις ελάχιστα για τον Αταμαν φίλε μου.
Ο Τούρκος προπονητής μπορεί να κράξει δημόσια κάποιον παίκτη του αλλά με ήπιο τρόπο αλλά από θέμα εμπιστοσυνης παικτών έχει τρομερά κολλήματα ,κατά την γνώμη μου μεγαλύτερα και από τον Μπαρτζωκα.
Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε παίκτες του (που έχει δουλέψει μαζί) στην Τουρκία μάλιστα όταν έκανε αλλαγή συλλόγου πάντα προσπαθούσε να φέρει μαζί του παίκτη ή παίκτες της προηγούμενης ομάδας του (μια χρονιά είχε φέρει τέσσερις παίκτες μαζί του)
Και φέτος αν και ήρθε ο Λορεντζο και στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν πολύ καλύτερος του Σλουκα ,φαινόταν η εμπιστοσύνη κόλλημα που είχε στο τρίο ΝΑΝ ΣΛΟΥΚΑΣ και ΓΚΡΑΝΤ.
Στη δε καριέρα του στην Εφες επίσης πορεύτηκε με συγκεκριμένο σύνολο παικτών ,δύσκολα κάποιος έμπαινε εντός του συνόλου του .
Η μόνη διαφορά από τον Μπαρτζωκα είναι ίσως οι δηλώσεις όχι όμως το δέσιμο και η εμπιστοσύνη που έχει στους παίκτες του.
Κάτι που ίσως τελικά δεν είναι και λάθος καθώς όταν βλέπει ότι ο Χ παίκτης του είναι μέτριος ή κακός σε ένα αγώνα θα τον βγάλει από το rotation ,θα του δώσει πιο λίγα λεπτά αγωνιστικά σε αντίθεση με τον Μπαρτζωκα που είναι λίγο πιο πολύ κατά την γνώμη μου κολλημένος σε αυτό το κομμάτι ,για παράδειγμα μια μεγάλην διαφορά τους αν χθες ήταν προπονητής στον ΟΣΦΠ ο Αταμαν σίγουρα θα έδινε περισσότερο χρόνο στον καυτό Λαρεντζακη (συνυπολογίζω και τον καλό ημιτελικό που έκανε) ο Μπαρτζωκας έδωσε ελάχιστο χρόνο με βάση το φορμαρισμα του παίκτη (πιθανόν λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης ;)

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1370
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Δευ Φεβ 17, 2025 6:12 pm

Σλουκας ναν μητογλου έχουν θέματα αμυντικα. Πόσες φορές σημαδευτηκαν;
Γκάμπριελ μοναδικό σέντερ. Πόσες φορές σημαδεύτηκε;

Πάμε και στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου.
Αν είχε ο αταμαν τον βεζενκοφ θα τον άφηνε 33 λεπτά μέσα να τον σημαδεύει ο αντίπαλος ασταμάτητα;

Γι αυτό έγραψα σε προηγούμενο ποστ ότι το μπάσκετ θέλει κυνισμο.

1
1 Εικόνα
socrates13

junior
Reactions: 160
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Φεβ 17, 2025 6:49 pm

Ο μπαρτζο εχθες εκανε πολλα λαθοι.Βαζεις τον φουρνιε στο τελος οπου ο ναν τον εχει κανει αλογο ,πραγματικα αλογο ομως,και στο τελος δεν δινεις τουλαχιστον τις μπαλες σε αυτον?
Και τον ναν τον εκαναν αλογο σε καποιες φασεις ,αλλα η μπαλα παει παντα σε αυτον για σκορ

0
Άβαταρ μέλους
qspock

allstar
Reactions: 570

Δευ Φεβ 17, 2025 6:58 pm

τουλουμπα έγραψε:
Δευ Φεβ 17, 2025 12:06 am

Εικόνα

+
Εικόνα
= L O V E

https://www.sdna.gr/mpasket/1285293_h-n ... ia-kypello

0
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis

Δευ Φεβ 17, 2025 7:48 pm

Airman έγραψε:
Δευ Φεβ 17, 2025 5:10 pm
Είδαμε διάφορα πραγματάκια αυτό το ΣΚ τα οποία δεν ξέρω αν μας έκαναν σοφότερους, όμως αξίζει να τα αναφέρουμε. Πρώτα από όλα θα πρέπει να δώσουμε στον τίτλο του κυπέλλου τη διάσταση που πρέπει. Είναι ένας τίτλος, υποδεέστερος από όσα θα έρθουν, τον οποίον νομίζω ότι περισσότερο δεν θέλεις να χάσεις και όχι τόσο ψυχαναγκαστικά να κερδίσεις. Στην χώρα μας δυστυχώς ο θεσμός χωλαίνει πολύ, καθότι παίζουν μόνο δύο και θα το πάρει ο λιγότερο κακός όπως εχθές. Προσωπικά δεν κατανοώ γιατί γίνεται final 8, καθότι στις υπόλοιπες χώρες η συμμετοχή 8 ομάδων έχει ένα ηχηρό νόημα. Πχ στην Ισπανία το πήρε η Μάλαγα και το κύπελλο διεξήχθη στην έδρα μιας ομάδας εξ' αυτών που συμμετείχαν. Το ίδιο και σε Ιταλία, Τουρκία, Γαλλία. Εδώ στέλνουμε 8 ομάδες στην Κρήτη, αναγκάζουμε τον ΠΑΟ και τον ΟΣΦΠ να παίξουν σβηστά απέναντι σε Περιστέρια και Μεγαρίδες ή Καρδίτσες χωρίς κανένα απολύτως νόημα και μπροστά σε συγγενείς και φίλους, κάνοντας προσευχές την ώρα του αγώνα να μην τραυματιστεί κάποιος παίχτης.

Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, πριν το αγώνα περίμενα ο ΠΑΟ να αγωνιστεί επί της ουσίας με έναν σέντερ. Εν τέλει συνέβη κάπως ανάποδα. ο ΠΑΟ ενέταξε και τον Μήτογλου στο παιχνίδι, ενώ ο ΟΣΦΠ έπαιξε μονάχα με τον Φαλ επί της ουσίας, καθότι ο Μιλουτίνοφ ήταν ο 6ος παίχτης του Παναθηναϊκού στο παρκέ. Ο συμπαθέστατος Σέρβος έχασε όποια αλλαγή δοκίμασε, δεν μπορούσε να ακολουθήσει κανένα γκαρντ στα πόδια, ενώ και τα recovery που έκανε προς τη ρακέτα του ήταν απελπιστικά αργά. O ΠΑΟ έχει τα γκαρντ να διαβάσουν αυτήν την αδυναμία και την χτύπησε ανελέητα. Πέραν αυτού νομίζω ότι ήθελα να δω και τον Λάρι του ΟΣΦΠ παραπάνω στο παρκέ. Ο Μακίσικ δεν ήταν πολύ καλός, όπως πολύ καλός δεν ήταν και ο Φουρνιέ και επειδή στα λεπτά που έπαιξε ο Λαρεντζάκης ήταν αρκετά καλός, περίμενα στον πόλεμο ο κόουτς να πάει μαζί του και όχι να τον εξαφανίσει στο β μισό. Στα μάτια μου εχθές δεν διέκρινα τόσο την έλλειψη σκληράδας για τον ΟΣΦΠ όπως περιέγραψαν κάποια παιδιά παραπάνω, αλλά διέκρινα ένα μεγάλο έλλειμα αθλητικότητας, το οποίο δεν ξέρω πως μπορεί να διαφοροποιηθεί εντός της τρέχουσας σεζόν. Το καλοκαίρι είχα γράψει ότι στην θέση του κόουτς θα είχα διώξει τον Πίτερς (αντικαθιστώντας τον ή με αθλητικό 4άρι τύπου Μονέκε ή με κορμί με ποστ παιχνίδι τύπου Σεγκέλια, skill που λείπει και από τον Σάσα πχ) και θα έκανα το παν για να κρατήσω τον Πετρούσεφ και κάποιοι φίλοι Ολυμπιακοί διαφώνησαν. Εμμένω στο ότι ο ΟΣΦΠ χρειάζεται διαφορετικά χαρακτηριστικά στο 4, πέραν του Σάσα και όχι έναν "μικρότερο" 2ο Σάσα, τον οποίον επίσης μπορείς να χτυπήσεις στην άμυνα με τον ίδιο τρόπο που θα επέλεγες να παίξεις έναντι του Σασα !. Κάτι αντίστοιχο και στο 5. Ο ΟΣΦΠ θέλει αθλητικό καλό παίχτη εκεί για να αντικαταστήσει έναν εκ των 2 δεινόσαυρων. Με αυτό θα μπορούσε να ξεκλειδώσει plays σε άμυνα και επίθεση που αυτή τη στιγμή δεν έχει. Τόσο απλά, τόσο κατηγορηματικά. Επίσης, θεωρώ ότι ο κόουτς πρέπει να επενδύει σε περισσότερες κατοχές. Φαίνεται ότι όταν το τέμπο πέφτει πολύ, ο Φουρνιέ δεν δίνει αυτά που πρέπει και προσπαθώντας να βρει τον ρυθμό του, παίρνει προσπάθειες out of the box, αλλά με την κακή έννοια του όρου. Το πρόβλημα του ΟΣΦΠ ήταν εχθές η καταπόνηση του Γκος, κάτι που ίσως απαιτούσε κάποια λεπτά από τον Μητρου-Λογκ κυρίως. Δυστυχώς θεωρητικά θα μπορούσε να βοηθήσει και ο Ντόρσει, όμως η περίπτωσή του είναι δυσκολότερη γιατί διακρίνω πνευματικό έλλειμα, στο οποίο συνυπολογίζοντας και το 1,6-1,7 μύριο που παίρνει σίγουρα αποτελεί ένα βαρίδι για το οποίο θα κληθεί η ομάδα εικάζω να αποφασίσει το καλοκαίρι (και παρά το διαβατήριό του). Γενικά, αν και εκτιμώ πολύ αυτό που πρεσβεύει μπασκετικά ο κόουτς Μπαρτζωκας, νομίζω ότι και ο ίδιος εχθές δεν βρέθηκε σε ένα από τα καλά του φεγγάρια.

Στα της ομάδας μας, νομίζω ότι παραείναι εμφανής η έλλειψη PNR ψηλού. Για μία ομάδα που επιτίθεται κατά αυτόν τον τρόπο, το να μην έχεις την κατάλληλη αιχμή του δόρατος, το λες και θέμα σοβαρό. Το βάρος έχει πέσει για άλλη μία φορά στην περιφέρεια όπου τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά και δεν χρήζουν ανάλυσης. Εκεί υπάρχει ο Σλούκας, που ασχέτως αν είναι ή όχι στο επίπεδο Διαμαντίδη, Σπανούλη κτλ (δεν εξετάζω αυτό), για γκαρντ 35 ετών παραείναι επιδραστικός στα παιχνίδια. Δηλαδή είναι φοβερό αυτό που κάνει σε αυτήν την ηλικία που είναι. Δεν μπορώ να θυμηθώ πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Συμπληρωματικά υπάρχει ο Ναν. Ο Ναν εχθές είναι τραγικός για τρία δεκάλεπτα. Πέραν του ότι δεν παίζει καλά, έχει και πολύ κακό efficiency στις αποφάσεις του με αποκορύφωμα ότι έχει φάει 573 τάπες από τον Φαλ και όμως συνεχίζει να πηγαίνει αργά κατά πάνω του, λες και δε βλέπει τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Η ικανότητα όμως του παίχτη είναι τέτοια, που ακόμα και αν κάνει ένα τόσο κακό ματς μέχρι το 30, δύναται να μπει στα τελευταία καθοριστικότερα 10 λεπτά του αγώνα και να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του, παίρνοντας ό,τι απόφαση πρέπει με τον σωστό τρόπο. Αυτή η μεταστροφή είναι πραγματικά εκπληκτική. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να λύσει και το ζήτημα της άμυνας κυρίως στα λεπτά που ο Χουάντσο δεν είναι στο παρκέ. Κατ' εμέ αυτός ήταν ο πραγματικός MVP εχθές, καθότι εξάλειψε και μία φαινομενική δύναμη που θα είχε ο ΟΣΦΠ στο ριμπάουντ πριν το ματς.

Συνοψίζοντας, οι δύο μονομάχοι θα πρέπει να αποκωδικοποιήσουν σωστά το χθεσινό παιχνίδι. Προσωπικά δεν ασπάζομαι τις κορώνες για ελληνικό τελικό την EL, όχι επειδή δεν θα γίνει ή δεν είναι πιθανό να γίνει, απλά επειδή εκτιμώ ότι και οι 2 έχουν αρκετά θεματάκια να λύσουν. Τα προβλήματα αυτά μπορεί στην regular season να μην γίνονται αισθητά και να καμουφλάρονται, κυρίως επειδή ο αντίπαλος έχει ελάχιστο χρόνο να σε μελετήσει και ο χρόνος προετοιμασίας που θα σου αφιερώσει είναι ο ίδιος ακριβώς με αυτόν που θα αφιερώσει όταν αντιμετωπίσει την Αλμπα. Στα POs όμως και στο F4, ο αντίπαλος θα διαβάσει κάθε σου αδυναμία γιατί θα δει όλα σου τα plays, όλα σου τα παιχνίδια σε βίντεο ξανά και ξανά πριν σε αντιμετωπίσει.
Συμφωνώ απόλυτα με το ποστ σου!
Ο Ολυμπιακός για να αλλάξει τώρα θα έπρεπε να πάρει αθλητικό ΜΑΠ στο χρόνο του Μιλουτίνοφ που αμυντικά τον χτυπάνε όλοι και επιθετικά δεν μπορεί να εκθέσει κανέναν αντίπαλο. Δεν ξέρω αν επανέλθει ο παίχτης σε καλά στάνταρ αλλά δείχνει να το έχει κόψει.

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2449
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic

Τρί Φεβ 18, 2025 1:12 am

GK_23 έγραψε:
Κυρ Φεβ 16, 2025 10:43 pm
Για άλλο ένα ματς ο Αταμάν χτυπάει τις αδυναμίες του Ολυμπιακού στην άμυνα και "καθαρίζει" ένα ματσάκι χωρίς η ομάδα του να θέλξει με την απόδοσή της. Ως συνήθως, ο Τούρκος προσάρμοσε τις αλλαγές του και το χρόνο συμμετοχής των παικτών του στις ανάγκες του ματς και στις αδυναμίες του αντιπάλου. Διαχείριστηκε πολύ καλά τον εκνευρισμό του Nunn και στο τέλος αυτός του έδωσε το ματς. Σε ματς που η ομάδα του δεν σουτάρει καλά από την περιφέρεια, της δίνει μεγάλη βοήθεια από τον πάγκο.

Από την άλλη, η γνωστή δυσκαμψία και χρόνοι συμμετοχής που προκαλούν προβληματισμό. Τα ίδια είχαν γίνει και στα ματς με τις Παρί και Μπαρτσελόνα, άσχετα αν ο Ολυμπιακός πήρε στο τέλος την νίκη. Εν έτει 2025 δεν νοείται να μένουν παίκτες στο παρκέ για 20 συνεχόμενα λεπτά, φυσικό είναι στο τέλος να κάνουν λάθη. Όσοι τα ρίχνουν στον Goss έχουν δει άλλο ματς απόψε. Το παιδί έχει παίξει 20+ λεπτά συνεχόμενα και τα έχει δώσει όλα σε άμυνα και δημιουργία. Δεν είναι closer αγώνων, το γνωρίζουμε όλοι καλά αυτό.

Από την άλλη, τα clutch guards του Παναθηναϊκού κάνουν ξανά τη διαφορά στις κρίσιμες στιγμές ενώ ο Ολυμπιακός ψάχνει δημιουργία σε αντίστοιχα σημεία του ματς από τον McKissic και τον Vezenkov.

Έχω συγκρουστεί δεκάδες φορές με άλλους φίλους του ΟΣΦΠ εδώ μέσα στην προσπάθειά μου να υποστηρίξω ότι η ανάδειξη μιας μετριότητας σε κεντρική προσωπικότητα του οργανισμού δεν θα εξελιχθεί πολύ καλά, όπως άλλωστε δεν εξελίχθηκε και πολύ καλά τη διετία 2012-2014. Αυτό που έγινε απόψε με το Λαρεντζάκη είναι για να διδάσκεται σε σεμινάρια ως παράδειγμα προς αποφυγή. Υπάρχουν παίκτες της ομάδας που πασχίζουν για να κερδίσουν χρόνο συμμετοχής και άλλοι, όπως ο MacKissic, που παίζουν ακατέβατα 20-25 λεπτά επειδή πριν 2 χρόνια κέρδισαν τον Μποχωρίδη και τον Paris Lee.

Οι 7/16 βολές σε ματς που κρίνεται τίτλος λένε πολλά για το mentality αυτής της ομάδας. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Σε όλα τα do or die ματς των τελευταίων 2-3 ετών (πχ τελικός με Ρεάλ το 2023, ημιτελικός με Ρεάλ το 2024, 4ος και 5ος τελικός με ΠΑΟ πέρυσι), ο Ολυμπιακός σουτάρει βολές με κάτω από 70%. Αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο!
reignman έγραψε:
Κυρ Φεβ 16, 2025 10:31 pm
Θα συμφωνουσα αν ειχε κανει μιση σεζον ως παικτης του Ολυμπιακου σαν την περσινη που εκανε με εσας.
Μήπως όμως δεν φταίει ο ίδιος για αυτό? Μήπως τελικά ο προπονητής που έχει στον ΠΑΟ τον εκμεταλλεύεται πολύ καλύτερα και παίρνει το 100% (και παραπάνω...) από τον παίκτη?
slok έγραψε:
Κυρ Φεβ 16, 2025 10:40 pm
Ο Μπαρτζώκας είναι καλύτερος προπονητής από τον Τούρκο τεχνικά . Αλλά ο Τούρκος έχει μεγαλύτερη προσωπικότητα στον πάγκο πάντα φυσικά.

Όσο καλά και να έχεις στήσει την ομάδα... όταν οι παίχτες σου σε βλέπουν αγχωμένο , να τρώγεσαι δεν είναι ότι καλύτερο.

Ο Αταμαν από την άλλη κάνει κάτι καραγκιοζιες αλλά όταν η μπάλα καεί δε λέει πολλά (ούτε κράζει ούτε συγχαίρει μέσα στο ματς ) αφήνει τους παίχτες να μιλήσουν .. και νομίζω αυτό τους δίνει αυτοπεποίθηση
Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο προπονητών. Ούτε σε στήσιμο, ούτε τεχνικά, ούτε σε διαχείριση αγώνα και κρίσεων, ούτε σε ψυχολογική προετοιμασία. Ο Αταμάν είναι δύο επίπεδα ανώτερος.
Πολύ ωραίο σχόλιο, συμφωνώ.

0
JohnnyPao

champion

Τρί Φεβ 18, 2025 1:20 am

kojito έγραψε:
Κυρ Φεβ 16, 2025 11:08 pm
kein έγραψε:
Κυρ Φεβ 16, 2025 10:35 pm

Την πρώτη απορία με τον μιλουτίνοφ την έχω καιρό κι εγώ , μάλιστα το χω γράψει παλαιότερα, γιατί δηλαδή ο κόουτς δεν προσαρμόζει την άμυνα σε 4-1 όταν παίζει μέσα ο Σέρβος. Τον εκθέτει ανεπανόρθωτα με τις αλλαγές και χάνει και η ομάδα όταν οι άλλοι 4 έχουν άψογη αμυντική λειτουργία και τους χαλάει το αποτέλεσμα.
Την δεύτερη απορία με τον Λάρε, την είχα στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί τον ξέχασε ? παίχτηκε κάτι που δεν το είδα?
Ο Μπαρτζώκας γενικά είτε τον Hines να είχε στο 5 είτε τον Fall, θα παίζει άμυνα με αλλαγές για να βγάζει τον ψηλό πάνω στον κοντό. Ο Fall σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αμυνθεί καλά γιατί έχει καλά πλάγια βήματα, αλλά ο Milutinov είναι αρκετά αργός και αν του πάρουν το πρώτο βήμα, τελείωσε.

Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, στα περισσότερα ματς η αλήθεια είναι ότι έτσι παίζει ο Μπαρτζώκας. Στο πρώτο μέρος ανοίγει το rotation, μπορεί να παίξουν και οι 12 παίκτες ίσως, στο δεύτερο όμως σχεδόν πάντα πάει με ένα rotation 8-9 παικτών το πολύ.

Πέρα από αυτό, ο ΠΑΟ και σήμερα ήταν πιο έτοιμος πνευματικά από τον Ολυμπιακό. Νομίζω από το 3ο ματς των τελικών πέρσι και έπειτα, σε όλα τα ματς το μάτι των παικτών του ΠΑΟ γυαλιζε περισσότερο. Μοναδική εξαίρεση ίσως το Σούπερ Καπ (που βέβαια δεν ήταν για πολλά συμπεράσματα τόσο νωρίς στη σεζόν) και το διπλό στο ΟΑΚΑ του Ολυμπιακού, το οποίο όμως περισσότερο το πήρε λόγω της κλάσης του Fournier.
Οση εμμονή εχει ο Μπαρτζώκας με την άμυνα αλλαγών στο μεταξύ, άλλη τόση έχει ο Αταμαν με το χετζ αουτ, το παίζει μέχρι και με τον Γιουρτσεβεν, είναι απίστευτο. Πρέπει να αποδεχτούμε κάποια κολλήματα τους και να τους κρίνουμε συνολικά όμως.

0
JohnnyPao

champion

Τρί Φεβ 18, 2025 1:22 am

redcard έγραψε:
Κυρ Φεβ 16, 2025 11:10 pm
GK_23 έγραψε:
Κυρ Φεβ 16, 2025 10:43 pm
Έχω συγκρουστεί δεκάδες φορές με άλλους φίλους του ΟΣΦΠ εδώ μέσα στην προσπάθειά μου να υποστηρίξω ότι η ανάδειξη μιας μετριότητας σε κεντρική προσωπικότητα του οργανισμού δεν θα εξελιχθεί πολύ καλά, όπως άλλωστε δεν εξελίχθηκε και πολύ καλά τη διετία 2012-2014.
Τη διετια 2012-14 ηταν η τελευταια σου Ευρωλιγκα καλως ή κακως, μπορει να μην εξελιχθηκε ιδανικα η τελευταια της χρονια, οκ, αλλα συνολικα δε τον λες και παρα πολυ ασχημο τον απολογισμο.

Αλλα ας παμε στο σημερα, εγω σου δινω τα κλειδια της ομαδας και το ελευθερο να κανεις ο,τι θελεις. Με ποιον αλλαζεις τον Μπαρτζωκα; Ποιος ειναι η προπονητικη ευφυια αυτη τη στιγμη στην Ευρωπη που να αποτελει τη προφανη απαντηση στη μετριοτητα του κοουτς; Θελω ρεαλιστικη απαντηση εδω, οχι τον Ομπραντοβιτς και τον Αταμαν. Ο Σαρας π.χ. που φετος τα παει καλα στη Φενερ, ειναι 10 χρονια προπονητης και τα τελευταια 5 που ειναι σε ομαδες final4 εχει μετρησει ουκ ολιγα χαστουκια οταν φτανει η τελικη ευθεια της σαιζον. Ο Σπανουλης μεχρι περσι προπονουσε το Περιστερι, ας του δωσουμε λιγο χρονο.

Ποιος ειναι ο "μη μετριος"; Ο Μεσινα; Ο Τρινκιερι; Ο Σφαιροπουλος;
Πάντως η Μπαρτσα τα τελευταία χρόνια πριν πάρει τον Σάρας αλλά και αυτά τα χρόνια αφού έχει φύγει, φαιναλ 4 δεν έχει πάει, οπότε μάλλον δεν είναι και λίγο που τους έφτασε έως εκεί. Και η Φενερ αν δεν κάνω λάθος έχει να πάει φαιναλ 4 από εποχές ζοτς, πριν την αναλάβει ο Σάρας.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6623
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τρί Φεβ 18, 2025 1:51 am

Αν παντως λεμε οτι ο μπαρτζωκας ειναι κακος στα φ4 ο σαρας ειναι για σφαλιαρες :lol: Αυτο που κανει ο σαρας με το να πηγαινει τις ομαδες μεχρι εκει ο μπαρτζωκας το κανει 10 φορες καλυτερα και με μικροτερο μπατζετ.

0
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis

Τρί Φεβ 18, 2025 8:03 am

Η ευκαιρία του Μπαρτζώκα χάθηκε στον τελικό με Ρεάλ με το δίποντο του Γιούλ. Έχει μια ευκαιρία ακόμα φέτος. Αν δεν το πάρει και χάσει το πρωτάθλημα θα χαιρετήσει επειδή απλά δεν θα τον παίρνει να μείνει. Θα υπάρχει έλλειψη κινητρου

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba
Reactions: 1844
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Τρί Φεβ 18, 2025 3:43 pm

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Φεβ 18, 2025 1:22 am
redcard έγραψε:
Κυρ Φεβ 16, 2025 11:10 pm

Τη διετια 2012-14 ηταν η τελευταια σου Ευρωλιγκα καλως ή κακως, μπορει να μην εξελιχθηκε ιδανικα η τελευταια της χρονια, οκ, αλλα συνολικα δε τον λες και παρα πολυ ασχημο τον απολογισμο.

Αλλα ας παμε στο σημερα, εγω σου δινω τα κλειδια της ομαδας και το ελευθερο να κανεις ο,τι θελεις. Με ποιον αλλαζεις τον Μπαρτζωκα; Ποιος ειναι η προπονητικη ευφυια αυτη τη στιγμη στην Ευρωπη που να αποτελει τη προφανη απαντηση στη μετριοτητα του κοουτς; Θελω ρεαλιστικη απαντηση εδω, οχι τον Ομπραντοβιτς και τον Αταμαν. Ο Σαρας π.χ. που φετος τα παει καλα στη Φενερ, ειναι 10 χρονια προπονητης και τα τελευταια 5 που ειναι σε ομαδες final4 εχει μετρησει ουκ ολιγα χαστουκια οταν φτανει η τελικη ευθεια της σαιζον. Ο Σπανουλης μεχρι περσι προπονουσε το Περιστερι, ας του δωσουμε λιγο χρονο.

Ποιος ειναι ο "μη μετριος"; Ο Μεσινα; Ο Τρινκιερι; Ο Σφαιροπουλος;
Πάντως η Μπαρτσα τα τελευταία χρόνια πριν πάρει τον Σάρας αλλά και αυτά τα χρόνια αφού έχει φύγει, φαιναλ 4 δεν έχει πάει, οπότε μάλλον δεν είναι και λίγο που τους έφτασε έως εκεί. Και η Φενερ αν δεν κάνω λάθος έχει να πάει φαιναλ 4 από εποχές ζοτς, πριν την αναλάβει ο Σάρας.
Ενώ ο Οσφπ ας πουμε τα έτρωγε με το κουτάλι τα φ4 πριν έρθει ο Μπαρτζώκας. Με καλάσνικοφ πέρυσι πήγε φ4 με μειονέκτημα κερδίζοντας δύο φορές μέσα στη Βαρκελώνη και Game 5 ενώ ο Αταμάν δέθηκε κόμπο από τον "άχρηστο" Κάτας και χρειάστηκε τον τραυματισμό του καλύτερου παίκτη της άλλης ομάδας για να περάσει με την ψυχή στο στόμα. Χ/ωρια που οι άλλοι παίζανε σε ουδέτερο. Όχι μονά διπλά δικά μας.

3
3 Εικόνα
Slow horses 7

a1greece
Reactions: 800
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Τρί Φεβ 18, 2025 3:53 pm

TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Η ευκαιρία του Μπαρτζώκα χάθηκε στον τελικό με Ρεάλ με το δίποντο του Γιούλ. Έχει μια ευκαιρία ακόμα φέτος. Αν δεν το πάρει και χάσει το πρωτάθλημα θα χαιρετήσει επειδή απλά δεν θα τον παίρνει να μείνει. Θα υπάρχει έλλειψη κινητρου
Βρε αδερφέ……το project του μπασκετικού Ολυμπιακού, καλώς ή κακώς είναι δομημένο πάνω στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα!!!! Εκ των αποτελεσμάτων πάντως και σε σχέση με το διατιθέμενο ανά χρονιά προϋπολογισμό, μόνο αποτυχημένο ……..δεν το λες!! Ας είμαστε λίγο ψυχραιμότεροι στην κριτική μας και να είμαστε πιο υπομονετικοί!!!! Κάθε πράμα στο καιρό του…..η ομάδα εφέτος ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ και ΠΡΩΤΗ ΗΔΗ στην μέτρια διοργάνωση ( σε σχέση με την κυπελλάρα της Ελλάδας) που λέγεται Ευρωλίγκα!!! Και τυγχάνει να παίζει εδώ και 1 μήνα με τα 3 Γκαρντ της εκτός!!!
———————-ΥΠΟΜΟΝΗ———————

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 860
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Τρί Φεβ 18, 2025 4:26 pm

Slow horses 7 έγραψε:
Τρί Φεβ 18, 2025 3:53 pm
TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Βρε αδερφέ……το project του μπασκετικού Ολυμπιακού, καλώς ή κακώς είναι δομημένο πάνω στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα!!!! Εκ των αποτελεσμάτων πάντως και σε σχέση με το διατιθέμενο ανά χρονιά προϋπολογισμό, μόνο αποτυχημένο ……..δεν το λες!! Ας είμαστε λίγο ψυχραιμότεροι στην κριτική μας και να είμαστε πιο υπομονετικοί!!!! Κάθε πράμα στο καιρό του…..η ομάδα εφέτος ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ και ΠΡΩΤΗ ΗΔΗ στην μέτρια διοργάνωση ( σε σχέση με την κυπελλάρα της Ελλάδας) που λέγεται Ευρωλίγκα!!! Και τυγχάνει να παίζει εδώ και 1 μήνα με τα 3 Γκαρντ της εκτός!!!
———————-ΥΠΟΜΟΝΗ———————
Φίλε, ο ΟΣΦΠ είναι ένα μεγάλο μέγεθος για να υποστηρίξουμε ότι το project του θα μπορούσε να το τρέξει μονάχα ο τωρινός κόουτς. Το όλο θέμα νομίζω ότι ξεκινάει από τη διάθεση των διοικήσεων να ξοδέψουν, να δομήσουν ομάδες με μπάτζετ που βρίσκονται στο τοπ 3-4 της λίγκας. Από κει και πέρα ψάχνουν έναν "υλοποιητή" ας το πούμε, έναν άνθρωπο που θα μετουσιώσει αυτή τη διάθεση της διοίκησης σε ρόστερ. Ο ΟΣΦΠ φέτος έχει ένα κορυφαίο ρόστερ, το οποίο δεν κόστισε λίγο και πιθανότατα να μπορούσαν να το τρέξουν πολλοί. Πιθανότατα δεν θα έκαναν όλοι αυτές τις επιλογές παιχτών, όμως δεν υπάρχει και προπονητής που θα είχε στα χέρια του αυτό το υλικό και αυτό το μπάτζετ και θα ήταν πχ 15ος (ίσως ο Μεσίνα :banana: ). θα σου αναφέρω το παράδειγμα της Παρί, το project της οποίας ξεκίνησε ο Tuomas Iisalo, ο οποίος πλέον είναι στο ΝΒΑ κάνοντας μάλιστα μία πολύ αξιόλογη δουλειά εκεί. Η Παρί λοιπόν φέτος δεν έχει μεταβάλει ουσιαστικά τις αρχές της, δεν έχει ξεφύγει από την πορεία της, δεν έχει στρίψει, αλλά έχει άλλον κόουτς.

Θα μπορούσαν πολλοί προπονητές να τρέξουν το ρόστερ του ΟΣΦΠ, από τον Tuomas Iisalo που ανέφερα, μέχρι τον Χέρμπερτ τον οποίον θεωρώ εξαιρετικό, τον Πασκουάλ ο οποίος και σαφέστατα είναι euroleague material σαν κόουτς και πολλοί πολλοί άλλοι.

Μπορούμε γενικά να κάνουμε κριτική στον Αταμάν ή στον Μπαρτζώκα, όμως για το αν είναι πετυχημένοι δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα. Στην χώρα μας έχουμε πάντα την τάση να βλέπουμε κυρίως το τι κάνει ο δίπλα. Πέρυσι ο Μπαρτζώκας θα ήταν σούπερ πχ αν ο ΠΑΟ είχε αποκλειστεί στον ημιτελικό με την Φενέρ. Αυτό δεν έγινε και ξαφνικά μιλάμε για χαμένη ευκαιρία του Μπαρτζώκα κτλ.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κύπελλο Ελλάδας”