Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2024-2025
Συντονιστής: Captains
- montechristo
- Reactions: 1977
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
4
2
2

- kite26
- Reactions: 1179
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Το πήρες;balkanwarrior έγραψε: ↑Τρί Μαρ 25, 2025 4:33 pmΟ Μακισικ μας πήγε f4 πέρυσι, γιατί το ξεχνάμεkite26 έγραψε: ↑Τρί Μαρ 25, 2025 4:32 pmΘα πω τη γνώμη μου, ίσως ενοχλήσει...Αυτή είναι όμως. Θεωρώ ότι από του χρόνου Μακισικ Μιλουτίνοφ θα πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Το ζητούμενο για την ομάδα μας είναι να έχει τις απαντήσεις εκεί που κρίνονται οι κούπες. Ούτε ο Μακισικ, ούτε ο Πίτερς, ακόμα και ο Σάσα στα κρίσιμα, δεν έχουν (απο)δείξει ότι μπορούν να κουβαλήσουν όταν το ματς είναι ο θάνατος σου η ζωή μου, όπως έκαναν κατά το παρελθόν ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι παικταράδες. Απλά λέω αυτο, ότι καλή η κανονική περίοδος, αλλά στα κρίσιμα ματς είναι το θέμα.
Edit 1: Ο Βεζενκοφ στο τελικό έβαλε 29 πόντους, τι άλλο να κάνει??
1
1

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
- kite26
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Και 40 να βάλει, εγώ θέλω παίκτες να μιλάνε στα κρίσιμα. Παρατήρησε ό,τι σου λέω, ο Σάσα στα κρίσιμα δε λαλάει. Κι αν είμαι λάθος, mea culpa. Mea cupa όμως δεν θα δούμε ποτέ αν δεν γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές. Αυτή τη στιγμή έχεις μόνο Λάρρυ-Γκος-Ουόκαπ (;) για τα κρίσιμα.kite26 έγραψε: ↑Τρί Μαρ 25, 2025 9:23 pmΤο πήρες;balkanwarrior έγραψε: ↑Τρί Μαρ 25, 2025 4:33 pm
Ο Μακισικ μας πήγε f4 πέρυσι, γιατί το ξεχνάμε
Edit 1: Ο Βεζενκοφ στο τελικό έβαλε 29 πόντους, τι άλλο να κάνει??
0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
- reignman
- Reactions: 3190
- Αγαπημένος παίκτης: delete me
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Αδικο δεν εχεις. Στον τελικο με την Ρεαλ ειχε καπου στα 20-21 σουτ συνολικα και νομιζω στην 4η περιοδο πρεπει να πηρε 3 ή 4.kite26 έγραψε: ↑Τρί Μαρ 25, 2025 9:55 pm
Και 40 να βάλει, εγώ θέλω παίκτες να μιλάνε στα κρίσιμα. Παρατήρησε ό,τι σου λέω, ο Σάσα στα κρίσιμα δε λαλάει. Κι αν είμαι λάθος, mea culpa. Mea cupa όμως δεν θα δούμε ποτέ αν δεν γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές. Αυτή τη στιγμή έχεις μόνο Λάρρυ-Γκος-Ουόκαπ (;) για τα κρίσιμα.
Αυτο βεβαια γινεται οταν παιζεις και σχεδον 40 λεπτα φουλ.
Ή οταν παιζεις 10-0-10-10 που ειναι το πιο συνηθες.
Αργοπεθαινεις, ειδικα ενας παιχτης μη αθλητικος σαν τον Σασα, που διαρκως πρεπει να κινειται αν θελει να σκοραρει, καθως παιχνιδι με μπαλα στα χερια δεν εχει... και οι αμυνες του δινουν πολυ ξυλο σε ολη τη διαρκεια του παιχνιδιου, ειναι απολυτως λογικο και φυσιολογικο πως στην 4η περιοδο απο την ταλαιπα και το ξυλο που εχει φαει δεν εχει ουτε τις ανασες ουτε τις δυναμεις να συνεχιζει στο ιδιο μοτιβο.
0
- coach blue
- Reactions: 1391
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Συν το ανελεητο σημαδεμα που τρωει στη αμυνα ακριβως για να μην εχει αντοχες στο τελος .reignman έγραψε: ↑Τρί Μαρ 25, 2025 10:45 pmΑδικο δεν εχεις. Στον τελικο με την Ρεαλ ειχε καπου στα 20-21 σουτ συνολικα και νομιζω στην 4η περιοδο πρεπει να πηρε 3 ή 4.kite26 έγραψε: ↑Τρί Μαρ 25, 2025 9:55 pm
Και 40 να βάλει, εγώ θέλω παίκτες να μιλάνε στα κρίσιμα. Παρατήρησε ό,τι σου λέω, ο Σάσα στα κρίσιμα δε λαλάει. Κι αν είμαι λάθος, mea culpa. Mea cupa όμως δεν θα δούμε ποτέ αν δεν γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές. Αυτή τη στιγμή έχεις μόνο Λάρρυ-Γκος-Ουόκαπ (;) για τα κρίσιμα.
Αργοπεθαινεις, ειδικα ενας παιχτης μη αθλητικος σαν τον Σασα, που διαρκως πρεπει να κινειται αν θελει να σκοραρει, καθως παιχνιδι με μπαλα στα χερια δεν εχει... και οι αμυνες του δινουν πολυ ξυλο σε ολη τη διαρκεια του παιχνιδιου, ειναι απολυτως λογικο και φυσιολογικο πως στην 4η περιοδο απο την ταλαιπα και το ξυλο που εχει φαει δεν εχει ουτε τις ανασες ουτε τις δυναμεις να συνεχιζει στο ιδιο μοτιβο.
Αν αλλαξει το ροτεισον και μπαινει το τελευταιο 5-6λεπτο θα κανουμε αλλη κουβεντα .
Οσο παιζει σερι 20λεπτα οι πιθανοτητες να ειναι φακτορ στα τελευταια λεπτα αντικειμενικα ειναι μειωμενες .
1
1

- kite26
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Και το θέμα είναι ότι προκαλεί βραχυκύκλωση και στους υπόλοιπους αυτό. Το clutching δεν είναι για όλους. Είσαι όμως μεγάλη ομάδα, δεν γίνεται να παγώνει το σκοράρισμα στο τέλος σε τελικούς. Επίσης, ο Σάσα συχνά μπερδεύει το σουτ σε πρώτο χρόνο με το βιαστικό σουτ. Και ο Φουρνιέ δεν έχει δείξει σταθερότητα στο κλατς και γενικώς σε απόδοση. Θα ακόμη μια φορά ότι ο Σάσα είναι ένας υπέροχος παίκτης, αγαπημένος. Αλλά σε αυτόν τον τομέα δεν το έχει, τι να κάνουμε...reignman έγραψε: ↑Τρί Μαρ 25, 2025 10:45 pmΑδικο δεν εχεις. Στον τελικο με την Ρεαλ ειχε καπου στα 20-21 σουτ συνολικα και νομιζω στην 4η περιοδο πρεπει να πηρε 3 ή 4.kite26 έγραψε: ↑Τρί Μαρ 25, 2025 9:55 pm
0
- Coach Periklis
- Reactions: 2296
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
το τρίποντο στη Φενερ πριν το μεγάλο μπαζερ του Σλούκα το παστέλωσε πάντως ο Σασα σε σημείο που η μπάλα έκαιγεkite26 έγραψε: ↑Τρί Μαρ 25, 2025 9:55 pmΚαι 40 να βάλει, εγώ θέλω παίκτες να μιλάνε στα κρίσιμα. Παρατήρησε ό,τι σου λέω, ο Σάσα στα κρίσιμα δε λαλάει. Κι αν είμαι λάθος, mea culpa. Mea cupa όμως δεν θα δούμε ποτέ αν δεν γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές. Αυτή τη στιγμή έχεις μόνο Λάρρυ-Γκος-Ουόκαπ (;) για τα κρίσιμα.
1
1

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
- kite26
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Κάθε κανόνας έχει την εξαίρεσή του. Πάντως, αν είναι μόνο θέμα κόπωσης, ας μην παίζει καθόλου στο πρώτο ημίχρονο.Coach Periklis έγραψε: ↑Τετ Μαρ 26, 2025 1:50 amτο τρίποντο στη Φενερ πριν το μεγάλο μπαζερ του Σλούκα το παστέλωσε πάντως ο Σασα σε σημείο που η μπάλα έκαιγεkite26 έγραψε: ↑Τρί Μαρ 25, 2025 9:55 pm
0
Ειμαστε σιγουροι οτι η προσθηκη του Λι τη δεδομενη φαση προσφερει κατι ή απλα μας μπερδευει αδικα;
Επισης δεν θεωρω λογικο το επιχειρημα οτι δνε εχει σημασια τι γινεται τωρα και σε ενα μηνα θα ειμαστε πανετοιμοι. Οπως εχει ειπωθει πολλακις, δεν υπαρχει διακοπτης. Για να εισαι ετοιμος στα πλει οφ, πρεπει απο πριν να αρχισει να φαινεται βελτιωση.
Επισης δεν θεωρω λογικο το επιχειρημα οτι δνε εχει σημασια τι γινεται τωρα και σε ενα μηνα θα ειμαστε πανετοιμοι. Οπως εχει ειπωθει πολλακις, δεν υπαρχει διακοπτης. Για να εισαι ετοιμος στα πλει οφ, πρεπει απο πριν να αρχισει να φαινεται βελτιωση.
0
- yawn.brigade
- Reactions: 612
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
δεν υπάρχει παίκτης που να μπερδεύει την ομάδα γιατί πολύ απλά η ομάδα δεν αλλάζει ποτέ τη φιλοσοφία της, ο παίκτης είναι αυτός που πρέπει να προσαρμοστεί.chainsaw έγραψε: ↑Τετ Μαρ 26, 2025 11:07 amΕιμαστε σιγουροι οτι η προσθηκη του Λι τη δεδομενη φαση προσφερει κατι ή απλα μας μπερδευει αδικα;
εξαιρείται ίσως ο Φουρνιέ αλλά είναι ο Φουρνιέ.
ανήκω κι εγώ στην κατηγορία που με "στενοχωρεί" το να παίρνουμε scoring guards και να τους κάνουμε να φοβούνται να πάρουν επιθέσεις. Λι, Ντόρσεϊ, Βιλντόζα, ακόμα και ο Μήτρου Λονγκ ως βασικό τους πλεονέκτημα έχουν/είχαν το σκοράρισμα και στο σύστημα μας δε χρησιμοποιείται καθόλου αυτό.
δε θα κάνω κριτική για την ομάδα τώρα, εδώ που φτάσαμε ας περιμένουμε απλά να τη δούμε στα κρίσιμα, θα εξομολογηθώ μόνο τον μεγάλο πόνο μου

1
1

- Airman
- Reactions: 975
- Αγαπημένη θέση: PG, SG
- Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC
- Προειδοποιήσεις:
0
kite26 έγραψε: ↑Τρί Μαρ 25, 2025 9:55 pmΚαι 40 να βάλει, εγώ θέλω παίκτες να μιλάνε στα κρίσιμα. Παρατήρησε ό,τι σου λέω, ο Σάσα στα κρίσιμα δε λαλάει. Κι αν είμαι λάθος, mea culpa. Mea cupa όμως δεν θα δούμε ποτέ αν δεν γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές. Αυτή τη στιγμή έχεις μόνο Λάρρυ-Γκος-Ουόκαπ (;) για τα κρίσιμα.
Εντάξει, θα πρέπει λίγο να ορίσουμε και τι εστί κρίσιμα. Ο Σάσα όπως και τα περισσότερα 4άρια της λίγκας με εξαίρεση ίσως της Φενέρ και της Αρμάνι δεν είναι οι παίχτες που θα πάρουν πολλή ώρα τη μπάλα στα χέρια τους για να αποφασίσουν αυτοί την έκβαση της φάσης. Ο Σάσα περιμένει μέσα από την καλή ομαδική λειτουργία, να πάρει τη μπάλα σε σημείο που θέλει και με το άμεσο rlease που έχει στο σουτ, να το μπουμπουνίσει. Δεν είναι Ναν ή Λαρκιν ή Τζέιμς ας πούμε, που θα χτυπάει τη μπάλα 10 δεύτερα σκεφτόμενος πως θα δράσει και ορίζοντας ο ίδιος την τύχη της επίθεσης, κάνοντας κάτι out of the box πιθανότατα. Για να μιλήσει δηλαδή ο Σάσα στα κρίσιμα όπως το θέτεις, θα πρέπει να έχει ρολάρει καλά όλη η επίθεση από όσους αναμειχθούν, πράγμα δύσκολο για αυτή την φάση του αγώνα και τη σημαντικότητα του αγώνα. Θες παίχτες να μιλάνε στα κρίσιμα, όμως και το σταθερά 20+ π και 10+ ριμπάουντ σε βοηθάει πολύ για να φτάσεις στα κρίσιμα
2
2

Συμφωνω. Εντμωεταξυ τις 3 στις 10 φορες που θα μπουν τα σουτ του Σακ, βγαινουν παντα καποιοι να πουν: "Να, αδικα κραζετε τον Μακκισσαρο. Εκλεισε στοματα παλι".yawn.brigade έγραψε: ↑Τετ Μαρ 26, 2025 11:24 amδεν υπάρχει παίκτης που να μπερδεύει την ομάδα γιατί πολύ απλά η ομάδα δεν αλλάζει ποτέ τη φιλοσοφία της, ο παίκτης είναι αυτός που πρέπει να προσαρμοστεί.chainsaw έγραψε: ↑Τετ Μαρ 26, 2025 11:07 amΕιμαστε σιγουροι οτι η προσθηκη του Λι τη δεδομενη φαση προσφερει κατι ή απλα μας μπερδευει αδικα;
εξαιρείται ίσως ο Φουρνιέ αλλά είναι ο Φουρνιέ.
ανήκω κι εγώ στην κατηγορία που με "στενοχωρεί" το να παίρνουμε scoring guards και να τους κάνουμε να φοβούνται να πάρουν επιθέσεις. Λι, Ντόρσεϊ, Βιλντόζα, ακόμα και ο Μήτρου Λονγκ ως βασικό τους πλεονέκτημα έχουν/είχαν το σκοράρισμα και στο σύστημα μας δε χρησιμοποιείται καθόλου αυτό.
δε θα κάνω κριτική για την ομάδα τώρα, εδώ που φτάσαμε ας περιμένουμε απλά να τη δούμε στα κρίσιμα, θα εξομολογηθώ μόνο τον μεγάλο πόνο μου: είναι ανησυχητικά πολλές οι φορές σε κάθε αγώνα που στα τελευταία δευτερόλεπτα η μπάλα καταλήγει στα χέρια του ΜακΚίσικ σε κακή θέση. πραγματικά δε μπορώ να τον βλέπω να βαράει 2-3 σκοτωμένα τρίποντα σε κάθε αγώνα. ό,τι ακριβώς συνέβαινε πέρυσι με τον Γουόκαπ, ξεκάθαρη στόχευση των αντιπάλων, απλά πέρυσι δεν είχαμε Φουρνιέ και Βεζένκοφ. κάθε επίθεση που ο ΜακΚίσικ έχει τη μπάλα στα χέρια του στα τελευταία δευτερόλεπτα είναι μια αποτυχημένη επίθεση ανεξαρτήτως αποτελέσματος και συμβαίνει πολύ συχνά.
Για να μην παρεξηγηθω. Ο Σακ ειναι καψουρα μου, εχει προσφερει πολλα και θελω να κλεισει την καριερα του στην ομαδα. Απο την αλλη ομως δεν γινεται να προκαλουμε την τυχη μας καθε φορα.
Οσο για τον Λι, μπορει να μην προσαρμοζεται η ομαδα σε αυτον, αλλα απο την αλλη χανεται η ευκαιρια να φορμαριστουν και να δοκιμαστουν άλλοι παικτες που ειναι πολλοι πιο ενταγμενοι στο συστημα της ομαδας
0