Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2024-2025

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague
Reactions: 1977
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 4

Τρί Μαρ 25, 2025 7:58 pm

shaq7 έγραψε:
Τρί Μαρ 25, 2025 7:45 pm
Εκει παρεπιπτοντως απο μεγαλα πρασινα ακκαουντ βγαινει οτι κλεισαμε τον κωστακουμπο..δεν πετυχαινουν ποτε τιποτα αλλα ποτε δεν ξερεις.
Εικόνα

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1179
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Μαρ 25, 2025 9:23 pm

balkanwarrior έγραψε:
Τρί Μαρ 25, 2025 4:33 pm
kite26 έγραψε:
Τρί Μαρ 25, 2025 4:32 pm
Θα πω τη γνώμη μου, ίσως ενοχλήσει...Αυτή είναι όμως. Θεωρώ ότι από του χρόνου Μακισικ Μιλουτίνοφ θα πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Το ζητούμενο για την ομάδα μας είναι να έχει τις απαντήσεις εκεί που κρίνονται οι κούπες. Ούτε ο Μακισικ, ούτε ο Πίτερς, ακόμα και ο Σάσα στα κρίσιμα, δεν έχουν (απο)δείξει ότι μπορούν να κουβαλήσουν όταν το ματς είναι ο θάνατος σου η ζωή μου, όπως έκαναν κατά το παρελθόν ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι παικταράδες. Απλά λέω αυτο, ότι καλή η κανονική περίοδος, αλλά στα κρίσιμα ματς είναι το θέμα.
Ο Μακισικ μας πήγε f4 πέρυσι, γιατί το ξεχνάμε

Edit 1: Ο Βεζενκοφ στο τελικό έβαλε 29 πόντους, τι άλλο να κάνει??
Το πήρες;

1
1 Εικόνα
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Τρί Μαρ 25, 2025 9:55 pm

kite26 έγραψε:
balkanwarrior έγραψε:
Τρί Μαρ 25, 2025 4:33 pm

Ο Μακισικ μας πήγε f4 πέρυσι, γιατί το ξεχνάμε

Edit 1: Ο Βεζενκοφ στο τελικό έβαλε 29 πόντους, τι άλλο να κάνει??
Το πήρες;
Και 40 να βάλει, εγώ θέλω παίκτες να μιλάνε στα κρίσιμα. Παρατήρησε ό,τι σου λέω, ο Σάσα στα κρίσιμα δε λαλάει. Κι αν είμαι λάθος, mea culpa. Mea cupa όμως δεν θα δούμε ποτέ αν δεν γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές. Αυτή τη στιγμή έχεις μόνο Λάρρυ-Γκος-Ουόκαπ (;) για τα κρίσιμα.

0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 3190
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Μαρ 25, 2025 10:45 pm

kite26 έγραψε:

Και 40 να βάλει, εγώ θέλω παίκτες να μιλάνε στα κρίσιμα. Παρατήρησε ό,τι σου λέω, ο Σάσα στα κρίσιμα δε λαλάει. Κι αν είμαι λάθος, mea culpa. Mea cupa όμως δεν θα δούμε ποτέ αν δεν γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές. Αυτή τη στιγμή έχεις μόνο Λάρρυ-Γκος-Ουόκαπ (;) για τα κρίσιμα.
Αδικο δεν εχεις. Στον τελικο με την Ρεαλ ειχε καπου στα 20-21 σουτ συνολικα και νομιζω στην 4η περιοδο πρεπει να πηρε 3 ή 4.
Αυτο βεβαια γινεται οταν παιζεις και σχεδον 40 λεπτα φουλ.
Ή οταν παιζεις 10-0-10-10 που ειναι το πιο συνηθες.
Αργοπεθαινεις, ειδικα ενας παιχτης μη αθλητικος σαν τον Σασα, που διαρκως πρεπει να κινειται αν θελει να σκοραρει, καθως παιχνιδι με μπαλα στα χερια δεν εχει... και οι αμυνες του δινουν πολυ ξυλο σε ολη τη διαρκεια του παιχνιδιου, ειναι απολυτως λογικο και φυσιολογικο πως στην 4η περιοδο απο την ταλαιπα και το ξυλο που εχει φαει δεν εχει ουτε τις ανασες ουτε τις δυναμεις να συνεχιζει στο ιδιο μοτιβο.

0
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1391

Τρί Μαρ 25, 2025 10:53 pm

reignman έγραψε:
kite26 έγραψε:

Αδικο δεν εχεις. Στον τελικο με την Ρεαλ ειχε καπου στα 20-21 σουτ συνολικα και νομιζω στην 4η περιοδο πρεπει να πηρε 3 ή 4.
Αργοπεθαινεις, ειδικα ενας παιχτης μη αθλητικος σαν τον Σασα, που διαρκως πρεπει να κινειται αν θελει να σκοραρει, καθως παιχνιδι με μπαλα στα χερια δεν εχει... και οι αμυνες του δινουν πολυ ξυλο σε ολη τη διαρκεια του παιχνιδιου, ειναι απολυτως λογικο και φυσιολογικο πως στην 4η περιοδο απο την ταλαιπα και το ξυλο που εχει φαει δεν εχει ουτε τις ανασες ουτε τις δυναμεις να συνεχιζει στο ιδιο μοτιβο.
Συν το ανελεητο σημαδεμα που τρωει στη αμυνα ακριβως για να μην εχει αντοχες στο τελος .

Αν αλλαξει το ροτεισον και μπαινει το τελευταιο 5-6λεπτο θα κανουμε αλλη κουβεντα .

Οσο παιζει σερι 20λεπτα οι πιθανοτητες να ειναι φακτορ στα τελευταια λεπτα αντικειμενικα ειναι μειωμενες .

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Τρί Μαρ 25, 2025 10:56 pm

reignman έγραψε:
kite26 έγραψε:

Και το θέμα είναι ότι προκαλεί βραχυκύκλωση και στους υπόλοιπους αυτό. Το clutching δεν είναι για όλους. Είσαι όμως μεγάλη ομάδα, δεν γίνεται να παγώνει το σκοράρισμα στο τέλος σε τελικούς. Επίσης, ο Σάσα συχνά μπερδεύει το σουτ σε πρώτο χρόνο με το βιαστικό σουτ. Και ο Φουρνιέ δεν έχει δείξει σταθερότητα στο κλατς και γενικώς σε απόδοση. Θα ακόμη μια φορά ότι ο Σάσα είναι ένας υπέροχος παίκτης, αγαπημένος. Αλλά σε αυτόν τον τομέα δεν το έχει, τι να κάνουμε...

0
AO DAFNIS

a1greece
Reactions: 686

Τρί Μαρ 25, 2025 11:05 pm

kite26 έγραψε:
kite26 έγραψε:

Το πήρες;
Αυτή τη στιγμή έχεις μόνο Λάρρυ-Γκος-Ουόκαπ (;) για τα κρίσιμα.
Με ενα χρόνο καθυστέρηση είναι αυτό το ποστ. Έχουμε πάρει και άλλους φέτος. Τους 2 από NBA

0
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Τρί Μαρ 25, 2025 11:13 pm

AO DAFNIS έγραψε:
Τρί Μαρ 25, 2025 11:05 pm
kite26 έγραψε:

Αυτή τη στιγμή έχεις μόνο Λάρρυ-Γκος-Ουόκαπ (;) για τα κρίσιμα.
Με ενα χρόνο καθυστέρηση είναι αυτό το ποστ. Έχουμε πάρει και άλλους φέτος. Τους 2 από NBA
Δεν ξέρω, προβληματίζομαι...Δεν το βλέπω για φέτος. Κάτι λείπει (Έβανς;).

0
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2296
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Τετ Μαρ 26, 2025 1:50 am

kite26 έγραψε:
kite26 έγραψε:

Το πήρες;
το τρίποντο στη Φενερ πριν το μεγάλο μπαζερ του Σλούκα το παστέλωσε πάντως ο Σασα σε σημείο που η μπάλα έκαιγε

1
1 Εικόνα
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Τετ Μαρ 26, 2025 9:19 am

Coach Periklis έγραψε:
Τετ Μαρ 26, 2025 1:50 am
kite26 έγραψε:

το τρίποντο στη Φενερ πριν το μεγάλο μπαζερ του Σλούκα το παστέλωσε πάντως ο Σασα σε σημείο που η μπάλα έκαιγε
Κάθε κανόνας έχει την εξαίρεσή του. Πάντως, αν είναι μόνο θέμα κόπωσης, ας μην παίζει καθόλου στο πρώτο ημίχρονο.

0
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 952
Προειδοποιήσεις: 5

Τετ Μαρ 26, 2025 11:07 am

Ειμαστε σιγουροι οτι η προσθηκη του Λι τη δεδομενη φαση προσφερει κατι ή απλα μας μπερδευει αδικα;

Επισης δεν θεωρω λογικο το επιχειρημα οτι δνε εχει σημασια τι γινεται τωρα και σε ενα μηνα θα ειμαστε πανετοιμοι. Οπως εχει ειπωθει πολλακις, δεν υπαρχει διακοπτης. Για να εισαι ετοιμος στα πλει οφ, πρεπει απο πριν να αρχισει να φαινεται βελτιωση.

0
Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

a1greece
Reactions: 612

Τετ Μαρ 26, 2025 11:24 am

chainsaw έγραψε:
Ειμαστε σιγουροι οτι η προσθηκη του Λι τη δεδομενη φαση προσφερει κατι ή απλα μας μπερδευει αδικα;

Επισης δεν θεωρω λογικο το επιχειρημα οτι δνε εχει σημασια τι γινεται τωρα και σε ενα μηνα θα ειμαστε πανετοιμοι. Οπως εχει ειπωθει πολλακις, δεν υπαρχει διακοπτης. Για να εισαι ετοιμος στα πλει οφ, πρεπει απο πριν να αρχισει να φαινεται βελτιωση.
δεν υπάρχει παίκτης που να μπερδεύει την ομάδα γιατί πολύ απλά η ομάδα δεν αλλάζει ποτέ τη φιλοσοφία της, ο παίκτης είναι αυτός που πρέπει να προσαρμοστεί.

εξαιρείται ίσως ο Φουρνιέ αλλά είναι ο Φουρνιέ.

ανήκω κι εγώ στην κατηγορία που με "στενοχωρεί" το να παίρνουμε scoring guards και να τους κάνουμε να φοβούνται να πάρουν επιθέσεις. Λι, Ντόρσεϊ, Βιλντόζα, ακόμα και ο Μήτρου Λονγκ ως βασικό τους πλεονέκτημα έχουν/είχαν το σκοράρισμα και στο σύστημα μας δε χρησιμοποιείται καθόλου αυτό.

δε θα κάνω κριτική για την ομάδα τώρα, εδώ που φτάσαμε ας περιμένουμε απλά να τη δούμε στα κρίσιμα, θα εξομολογηθώ μόνο τον μεγάλο πόνο μου :D : είναι ανησυχητικά πολλές οι φορές σε κάθε αγώνα που στα τελευταία δευτερόλεπτα η μπάλα καταλήγει στα χέρια του ΜακΚίσικ σε κακή θέση. πραγματικά δε μπορώ να τον βλέπω να βαράει 2-3 σκοτωμένα τρίποντα σε κάθε αγώνα. ό,τι ακριβώς συνέβαινε πέρυσι με τον Γουόκαπ, ξεκάθαρη στόχευση των αντιπάλων, απλά πέρυσι δεν είχαμε Φουρνιέ και Βεζένκοφ. κάθε επίθεση που ο ΜακΚίσικ έχει τη μπάλα στα χέρια του στα τελευταία δευτερόλεπτα είναι μια αποτυχημένη επίθεση ανεξαρτήτως αποτελέσματος και συμβαίνει πολύ συχνά.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 975
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Τετ Μαρ 26, 2025 11:31 am

kite26 έγραψε:
kite26 έγραψε:

Το πήρες;

Εντάξει, θα πρέπει λίγο να ορίσουμε και τι εστί κρίσιμα. Ο Σάσα όπως και τα περισσότερα 4άρια της λίγκας με εξαίρεση ίσως της Φενέρ και της Αρμάνι δεν είναι οι παίχτες που θα πάρουν πολλή ώρα τη μπάλα στα χέρια τους για να αποφασίσουν αυτοί την έκβαση της φάσης. Ο Σάσα περιμένει μέσα από την καλή ομαδική λειτουργία, να πάρει τη μπάλα σε σημείο που θέλει και με το άμεσο rlease που έχει στο σουτ, να το μπουμπουνίσει. Δεν είναι Ναν ή Λαρκιν ή Τζέιμς ας πούμε, που θα χτυπάει τη μπάλα 10 δεύτερα σκεφτόμενος πως θα δράσει και ορίζοντας ο ίδιος την τύχη της επίθεσης, κάνοντας κάτι out of the box πιθανότατα. Για να μιλήσει δηλαδή ο Σάσα στα κρίσιμα όπως το θέτεις, θα πρέπει να έχει ρολάρει καλά όλη η επίθεση από όσους αναμειχθούν, πράγμα δύσκολο για αυτή την φάση του αγώνα και τη σημαντικότητα του αγώνα. Θες παίχτες να μιλάνε στα κρίσιμα, όμως και το σταθερά 20+ π και 10+ ριμπάουντ σε βοηθάει πολύ για να φτάσεις στα κρίσιμα

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 952
Προειδοποιήσεις: 5

Τετ Μαρ 26, 2025 11:37 am

yawn.brigade έγραψε:
Τετ Μαρ 26, 2025 11:24 am
chainsaw έγραψε:

δεν υπάρχει παίκτης που να μπερδεύει την ομάδα γιατί πολύ απλά η ομάδα δεν αλλάζει ποτέ τη φιλοσοφία της, ο παίκτης είναι αυτός που πρέπει να προσαρμοστεί.

εξαιρείται ίσως ο Φουρνιέ αλλά είναι ο Φουρνιέ.

ανήκω κι εγώ στην κατηγορία που με "στενοχωρεί" το να παίρνουμε scoring guards και να τους κάνουμε να φοβούνται να πάρουν επιθέσεις. Λι, Ντόρσεϊ, Βιλντόζα, ακόμα και ο Μήτρου Λονγκ ως βασικό τους πλεονέκτημα έχουν/είχαν το σκοράρισμα και στο σύστημα μας δε χρησιμοποιείται καθόλου αυτό.

δε θα κάνω κριτική για την ομάδα τώρα, εδώ που φτάσαμε ας περιμένουμε απλά να τη δούμε στα κρίσιμα, θα εξομολογηθώ μόνο τον μεγάλο πόνο μου :D : είναι ανησυχητικά πολλές οι φορές σε κάθε αγώνα που στα τελευταία δευτερόλεπτα η μπάλα καταλήγει στα χέρια του ΜακΚίσικ σε κακή θέση. πραγματικά δε μπορώ να τον βλέπω να βαράει 2-3 σκοτωμένα τρίποντα σε κάθε αγώνα. ό,τι ακριβώς συνέβαινε πέρυσι με τον Γουόκαπ, ξεκάθαρη στόχευση των αντιπάλων, απλά πέρυσι δεν είχαμε Φουρνιέ και Βεζένκοφ. κάθε επίθεση που ο ΜακΚίσικ έχει τη μπάλα στα χέρια του στα τελευταία δευτερόλεπτα είναι μια αποτυχημένη επίθεση ανεξαρτήτως αποτελέσματος και συμβαίνει πολύ συχνά.
Συμφωνω. Εντμωεταξυ τις 3 στις 10 φορες που θα μπουν τα σουτ του Σακ, βγαινουν παντα καποιοι να πουν: "Να, αδικα κραζετε τον Μακκισσαρο. Εκλεισε στοματα παλι".

Για να μην παρεξηγηθω. Ο Σακ ειναι καψουρα μου, εχει προσφερει πολλα και θελω να κλεισει την καριερα του στην ομαδα. Απο την αλλη ομως δεν γινεται να προκαλουμε την τυχη μας καθε φορα.

Οσο για τον Λι, μπορει να μην προσαρμοζεται η ομαδα σε αυτον, αλλα απο την αλλη χανεται η ευκαιρια να φορμαριστουν και να δοκιμαστουν άλλοι παικτες που ειναι πολλοι πιο ενταγμενοι στο συστημα της ομαδας

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4695
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Τετ Μαρ 26, 2025 11:43 am

ευτυχως που δεν υπαρχει εναν αντιστοιχος μπιλυςπαο αλλα ολυμπιακος να σας πει ποσο μηδενιστες και απαξιωτες ειστε :mrgreen:

ελεος ρε παιδια θα τερματισετε πρωτοι δηλαδη τι θελατε να μην κανετε και καμια ηττα?
τι την περασατε την ευρωλιγκα α1 για να μην χανετε απο κανεναν εκτος παο για 4 χρονια?

3
3 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”