Euroleague Round 31, LDLC ASVEL Villeurbanne vs Olympiacos Piraeus

Συντονιστής: Captains

tarp7

allstar
Reactions: 2121
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Μαρ 26, 2025 9:54 am

Dimmitz έγραψε:
Τετ Μαρ 26, 2025 9:31 am
shaq7 έγραψε:
Τετ Μαρ 26, 2025 12:20 am

εβαλε 25 ο φουρνιε 25 ο σασα 5 ο γκος 4 ο λι 4 ο ντορσει 3 ο παπ και 2 ο πιτερς με τον μακισικ..Οι ψηλοι μας βαλανε 0.
Ναι γιατί εκτός από αυτούς τους δυο, τους υπόλοιπους τους έχει ευνουχίσει ο coach. Ο Ντόρσει της Φενερ θα είχε 15 πόντους χτες, ο Λι της Τουρκικής 20+ και ο Μίλου της Φενερ; Θα είχε 10+, ο περσινός Πιτερς 15+ και πάει λέγοντας. Ο μόνος που πήρε προσπάθειες χτες, αλλά ήταν άστοχος ήταν ο Παπ. Ο Φουρνιέ είχε 25 πόντους γιατί οπότε έπαιρνε την μπάλα εκβίαζε προσπάθειες πηγαίνοντας κατά μέτωπο στο καλάθι. Αν έκανε κάτι αντίστοιχο ο Ντόρσει και τον άφηνε μέσα, θα είχε και αυτός 15+. Εντωμεταξύ ο Φουρνιέ μόνο μότιον δεν παίζει. Με το που πάει η μπάλα σε αυτόν σπάει το σύστημα. Δεν μου αρέσει αυτό γιατί γινόμαστε προβλέψιμοι και ο Ολυμπιακός που έχω συνηθίσει είναι οι προσπάθειες των παικτών να είναι κάτω από καλές προϋποθέσεις..Είδωμεν.
ο τάιλερ της φενέρ είχε 8 πόντους μ.ο. και εκεί μέτριως ήταν

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3558
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τετ Μαρ 26, 2025 10:03 am

Η ομάδα ξεκάθαρα έχει ρίξει την ένταση της, αυτοπροστατεύεται στην ουσία ενόψει των playoffs, ο Μπαρτζώκας δεν ξέρω αν δοκιμάζει και σχήματα ή το κάνει εξ' ανάγκης.

Ο Λι ήταν δεδομένο ότι θα χρειαζόταν χρόνο για να μπορέσει να ενσωματωθεί στην ομάδα και μόνο ως θετικό εκλαμβάνω το γεγονός ότι προσπαθεί να προσαρμοστεί έστω και αν αυτό τον μπερδεύει στην επίθεση. Εγώ νομίζω ότι θα αποδειχτεί πολύ καλή μεταγραφή σε βάθος χρόνου, το ότι βρήκε χρόνο τόσο νωρίς λόγο των απουσιών μας τον βοήθησε και λίγο παραπάνω, όμως αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να κάνει την διαφορά, μπορεί όμως να βοηθήσει στο ροτέιτον και να καλύψει τα λεπτά που θα χρειαστούν.
Στην μπάλ πιέζει έστω και αν στα σκριν δεν είναι και σαν τον Γουόκαπ, την μπάλα την μοιράζει, εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος μαζί του.
Ο Ράιτ προφανώς ήταν σχεδιασμένο να παίξει λίγα λεπτά γι' αυτό δεν τον ξανάβαλε, μπορούμε να περιμένουμε να πάρει και αυτός χρόνο στα υπόλοιπα παιχνίδια.
Συμφωνώ με την Vasiliki ότι με την Μονακό θα παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι και θα πάμε για να την κερδίσουμε.
Να μπουν μέσα οι απόντες, να βρουν ρυθμό, χωρίς νέους τραυματισμούς, αυτό είναι το ζητούμενο, ας χαθεί και η πρώτη θέση. Το κομβικό σημείο είναι να είμαστε έτοιμοι στα play off και ας είναι απέναντι μας κάθε ομάδα, ούτως ή άλλως 1η-2η αντίπαλο δεν θα ξέρουμε.

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba
Reactions: 1846
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Μαρ 26, 2025 10:50 am

kraftf έγραψε:
Τετ Μαρ 26, 2025 2:03 am
reignman έγραψε:
Τετ Μαρ 26, 2025 1:17 am
pick n roll δεν παιζουμε, τα βυθισματα των ψηλων δεν μας νοιαζουν τις περισσοτερες φορες, miss match εκτος και ειναι του Sasha δεν το ψαχνουμε, οποτε γιατι βριζουμε τους ψηλους μας? Ο Φαλ επιθετικα σχεδον παντα αμπαλος και ατολμος ηταν. εδω δεν ποσταρε τον καμπατσο στον τελικο με ρεαλ... και εχει και πολυ αδυναμα ποδια σαν καλαμακια, για αυτο χρησιμοποιει αγκωνες και οτι μπορει στην προσπαθεια του να "ποσταρει"

αμυντικα επισης κανεις απο τους 2 ψηλους δεν εξυπηρετει το μπασκετ που δογματικα θελει να παιξει ο κοουτς.

πως φταινε οι ψηλοι για αυτο? ηρθαν και εβαλαν το πιστολι στον κροταφο του κοουτς και των προεδρων και ειπαν "εγω ειμαι παιχτης σας για τα επομενα χρονια, δεν ειναι διαπραγματευση ειναι εντολη".?

βριζουμε σημερα και τους υπολοιπους που ηταν αφαντοι...
ο goss πηρε 6 προσπαθειες σε 20 λεπτα.
ο ΣΚΟΡΕΡ lee πηρε 4 προσπαθειες σε 20+ λεπτα
o dorsey 3 σουτ σε 13 λεπτα.

Γενικα ολοι οι αλλοι 8 παιχτες που αγωνιστηκαν πηραν 30 προσπαθειες απο τις 62 της ομαδας.
βγαινει μπακαλικα σε περιπου 4 σουτ ανα παικτη.
Απαντάω σε σένα φίλε μου αλλά δεν είναι κάτι προσωπικό. Βλέπω ότι έχει πάρει φωτιά ο ντουνιάς από τη σημερινή εμφάνιση της ομάδας.
Ειδικά για τον Φαλ που είνια και ο εύκολος στόχος γράφονται σημεία και τέρατα.
Ναι ο Φαλ σήμερα ήταν κακός και στις πλευρές του παρκέ. Ούτε στο πρώτο παιχνίδι είχε παίξει καλά. Χρησιμοποιήθηκε λίγο και καλώς. Είναι κάποιες ομάδες με τις οποίες ο Φαλ δεν ταιριάζει. Σήμερα ήταν και πολύ κακός.
Μην τα ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ ΟΛΑ ΟΜΩΣ.
Τι είναι αυτές οι μπαρούφες που γράφονται για το Φαλ και την άμυνα? Ξεχάσατε το προηγούμενο παιχνίδι με τον Παναθηναικό? Ξεχάσατε ποιος είναι ο Φαλ. Υποτίθεται ότι είναι και μπασκετικό το forum εδώ!!!!
Ναμιλήσετε για μιλουτλινοφ και την προσφορά του ναι να το καταλάβω. Τι μπαρούφες τσαμπουνάτε για τον Φαλ? ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ Ο ΦΑΛ??????? ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!
Να δεχθώ την κακή μέρα του κόουτς και τις περίεργες επινοήσεις με τον Πιτερς στο 5. Βλέποντας το ματς περίμενα κι εγώ παραπάνω Ραιτ να εμφανίζεται, βλέποντας τον στα λίγα λεπτά που έπαιξε. Δεν ήταν κακός. Για να μην τον ξαναβάζει βεβαια κάτι θα ξέρει το προπονητικό team παραπάνω.
Να δεχθώ επίσης ότι και ο Γκος ήταν κακός σήμερα και ότι κακώς χρησιμοποιήθηκε τόσο πολύ. Έπρεπε να εμπιστευθεί και λίγο Μητρου Λονγκ. Κάτι θα ξέρει όμως παραπάνω κι αυτός ο κοουτς ρε παιδιά.
Τώρα τα τέρατα που ακούγονται ότι ο Λι δεν είναι main ball handler και ότι τον ευνουχίζει ο ΜΠαρτζώκας, που τα ακούτε αυτά? Στο Συρίγο? Καληνύχτα και 2 αυγά τουρκίας έχω να πω εγώ. Μια χαρά ανταποκρίνεται ο Λι στο ρόλο του και σε 2-3 παιχνίδια θα είναι πολύ καλύτερος. Περιμένω και αλλαγή του Βιλντόζα στο πρωτάθλημα με αυτόν. Και ελπίζω και σε τελική αλλαγή του Μιλουτίνοφ με τον Ραιτ στο πρωτάθλημα(ξέρω ότι δε θα γίνει απλά λέω τι θέλω εγώ).
Γενικά αυτό που είδαμε σήμερα το οποίο αναφέρεις και στο ποστ σου φίλε μου, ήταν κατάχρηση προσπαθειών από Φουρνιε. Ήταν κάτι μάλλον που χρειαζόταν ο Φουρνιε για να ξαναμπεί το τραίνο στις ράγες. Μπορεί να το ξαναδούμε στα επόμενα παιχνίδια αλλά θα ισορροπήσουν και οι προσπάθειες του. Θα μπορούσε να το έχει πάρει σήμερα ο Φουρνιε το ματς αλλά ταυτόχρονα η κατάχρηση προσπαθειών ήταν ένας από του πιο σημαντικούς λόγους που χάσαμε σήμερα.
Αυτό που δε λέει κανένας είναι ότι έχουμε κερδίσει το διακίωμα να κάνουμε 2 κακά παιχνίδια ακόμα και 3 και 4. Βγάλαμε άχρηστη όλη την ομάδα, πουλήσαμε τους μισους παίχτες ως άχρηστους και ξεφτιλίσαμε και τον προπονητή μας ως τυχαίο και πουθενά επειδή παίζει motion όχι αρκετό pick n roll!!!!!! ΡΕ πάτε καλά??? Δε σας λέω να μη στεναχωρηθείτε για την κακή εμφάνιση και την ήττα. Μην τα γα......τε όλα όμως...... ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!
Καλά τα λέει ο φίλος και λίγα μας σέρνει. Κερδάμε --> ομαδάρα δε μας σταματάει κανείς. Χάνουμε --> άχρηστοι παίκτες και μυρωδιάς Μπαρτζώκας. Είναι πραγματικά τρομερ το πόσο παπαδογιαννισμός επικρατεί στο κεφάλι του έλληνα οπαδού. Κράζουν που έπαιξε με το Πίτερς στο 5 (λες και είχε κάποιον άλλον να βάλει). Πάω στοίχημα χωρίς να το ψάξω ότι αυτοί που τον κράζουν τώρα άμα γυρίσω στο topic του Αρμάνι Ολυμπιακός θα γράφουν για το κόλπο γκρόσο του Μπαρτζώκα με τον Πίτερς στο 5 που πήρε τα σώβρακα του μυρωδιά Μεσίνα.

8
8 Εικόνα
redcard

senior
Reactions: 781
Αγαπημένος παίκτης: Roy

Τετ Μαρ 26, 2025 11:20 am

Δε με απασχολει το ντεφορμαρισμα, το θεωρω ως και επιθυμητο σ αυτο το σημειο της σαιζον.
Δε με ενοχλουν οι δοκιμες σχηματων, στη τελική δε πιστευω οτι ο Πητερς π.χ. θα παιζει σεντερ στα κρισιμα.
Δεν με ενοχλουν καθολου οι ηττες απο μονες τους, ΜΑΚΑΡΙ να πεσουμε στη δευτερη θεση, να μην εχουμε και αλλα πραγματα να παιζουν με το μυαλο μας (εχουμε ηδη αρκετα).
Πιστευω στη κρισιμη ευθεια θα εχουμε πολυ περισσοτερη συγκεντρωση (χωρις αυτο να μας εξασφαλιζει κατι βεβαια αλλα λεμε τωρα).
Υπαρχει οντως μια δογματικη επιμονη στο πλανο και προσπαθεια για προσαρμογη των παικτων σ αυτο ανεξαρτητως των ειδικων χαρακτηριστικων τους. Αυτο δε μ αρεσει προσωπικα αλλα ειναι μεγαλη συζητηση, και αφορα και τον σχεδιασμο.

Υπαρχει ενα μεγαλο "αλλα" ωστοσο, μια καμπανα ισα με της Νοτρ Νταμ και το γραφω 26 Μαρτίου, ανεξαρτητως αποτελεσματων, αποδοσης της παρουσας στιγμης κλπ. τα οποια θα ανεβουν 100% οσο παμε προς το τελος: μπορει να παρεις Ευρωλιγκα με πολλους τροπους, με παιχτες φοβικους και χωρις αυτοπεποιθηση στην εκτελεση (εως και υπερβολικη) δε παιζει να παρεις Ευρωλιγκα ΠΟΤΕ.

Δε ξερω αν προλαβαινει να αλλαξει αυτο και πως, μπορει να χρειαστει ενα καλο μασαζ στα μυαλα καποιων παιχτων, μπορει να χρειαστει και ο Μπαρτζωκας να ξανακανει ηρεμιστηκες ενεσεις και να σταματησει να κοπανιεται στον παγκο (οπως το εκανε πολυ καλα για ενα μεγαλο διαστημα της σαιζον). Αλλα ΔΕ γινεται σε εναν οργανισμο που ηδη ειναι φορτωμενος με παρα πολλα μπαγκαζια να εχεις παιχτες που δε θα εχουν ηρεμια απο τον παγκο, που δε θα νιωθουν τον προπονητη συμμαχο στη κακη στιγμη και οχι αντιπαλο. Δε θα αρκει μονο ο Φουρνιε και ο Βεζενκοφ και ο Γκος για την Ευρωλιγκα, θα χρειαστεις X-faxtors και δε θα τους βρεις αν οι υπολοιποι ειναι χeσμενοι πανω τους.

6
6 Εικόνα
steph.larry

senior
Reactions: 276
Αγαπημένη θέση: PG, PF

Τετ Μαρ 26, 2025 11:29 am

Πρόλαβα και είδα πολύ λίγο από το χθεσινό ματς. Γενικά θέλω να πω ότι μια χαρά η ομάδα έχει φτάσει ως εδώ έχοντας εξασφαλίσει εν πολλοίς το πλεονέκτημα και έχοντας περιθώριο για 1-2 ή και περισσότερες ήττες, απλώς θα σταθώ στα εξής με αφορμή κυρίως κάποια σχόλια που γράφτηκαν:

- O Φαλ σε εμάς κέρδισε τη θέση του και την ανανέωση του κυρίως από την εξωπραγματική για τα κυβικά του ικανότητα να κάνει τον playmaker ρακέτας στο σύστημα της motion επίθεσης, και επειδή το παρουσιαστικό του και μόνο αποτέλει φόβητρο στην αμύνα για αντίπαλα guards που αρέσκονται στο μπάσιμο. Από τη στιγμή που οι αντίπαλοι προπόνητες κατανόησαν ότι
  • πρώτον, δεν είναι και ο καλύτερος finisher, άρα δε στέλνουμε βοήθεια στο μαρκάρισμα του και του κόβουμε την πάσα,
  • και δεύτερον, αν επαναλαμβανόμενα τον βγάζεις ψηλά εκτός ρακέτας στην αμύνα και τον κουράζεις κάνοντας τον να ακολουθεί ένα αντίπαλο γρήγορο πεντάρι, τον έχεις αχρηστέψει γιατί είναι αργός και αδύναμος στα πόδια,

ο συγκεκριμένος ψηλός περιορίζεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σε αυτά που αντικειμενικά μπορεί να προσφέρει. Μετά τον περσινό τραυματισμό του επίσης τα αρνητικά του στοιχεία φαίνονται πιο έντονα γιατί έχει μειωθεί και η όποια διάρκεια είχε στο παιχνίδι του. Επιθετικά δε είναι τόσο τραγικός σε βολές (και λόγω εύκολης κόπωσης), που το να του κάνουν πολλά σκληρά φάουλ σε ένα μάτς δεν αποτελεί καν δίλημμα για οποιοδήποτε αντίπαλο.

- Ο Μιλού από την άλλη χρεώνεται κυρίως την έλλειψη επαγγελματισμού, αλλά αν εξετάσουμε καθαρά το αγωνιστικό, νομίζω πως δεν είναι και τόσο εύκολα τα συμπεράσματα για όλη τη διετία. Στη τωρινή θητεία του με εξαίρεση μερικά ματς μετρημένα στα δάχτυλα, ουδέποτε αξιοποιήθηκε με τρόπο που να αναδεικνύει τα επιθετικά του ατού. Καλώς του γίνεται η κριτική αλλά ξεχνάμε και κάποια πράγματα στην περίπτωση του, όπως πχ το τρελό hustle play στα επιθετικά ριμπάουντ στο 1ο μισό της σεζόν (παίχτης φύσει αδιάφορος δε το κάνει ποτέ αυτό, θυμηθείτε εικόνα Πετρούσεφ στο τελευταίο του ματς με Εφές πριν φύγει) ή το ότι πέρυσι τραυματίστηκε εξαιτίας απροσεξίας του Παπ και ατυχίας, σε περίοδο μάλιστα που έπαιζε και καλά.

Επομένως μάλλον κανένα από τα 2 αυτά βαριά συμβόλαια της frontline δε τα έχουμε χειριστεί σωστά, είτε επειδή του βάζουμε να κάνουν πράγματα που δε μπορούν είτε επειδή δε τους προστατεύουμε από κούραση κτλ (οκ, δε βοήθησαν και οι τραυματισμοί σε αυτό). Έχουμε το σύστημα που παίζουμε το μπάσκετ μας και πρέπει αυτοί να προσαρμοστούν 100-0 σε αυτό και να μη βρεθεί η χρυσή τομή κάπου στη μέση ας πούμε.

Και αυτό με οδηγεί και σε μια γενικότερη παρατήρηση για την ομάδα, που προσωπικά μου δημιουργεί και τις εντονότερες αμφιβολίες για το αν τελικά μπορούμε να φτάσουμε επιτέλους στην πολυπόθητη κατάκτηση και να μην ταβανιάζουμε στο F4. Αυτή η παρατήρηση είναι ότι γενικά δεν αξιοποιούμε συνολικά τα ατού του ρόστερ, όταν αυτό προϋποθέτει να σπάσουμε καλούπια και να παίξουμε και με μια διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν την motion offence με τις πολλές πάσες. Καλό χρυσό το σύστημα, αλλά υπάρχουν και κρίσιμα ματς που βραχυκυκλώνει και πάει περίπατο, ε και για αυτά ακριβώς τα κρίσιμα ματς δε φαίνεται να έχουμε γενικά ως plan b το mentality (όχι μόνο για Σάσα, Φουρνιέ δηλαδή) ότι διαθέτουμε ικανότατους σκόρερ που μπορούν να γίνουν καταλυτικοί. Είμαστε η ομάδα των πολλών εν δυνάμει πρωταγωνιστών όπως μας χαρακτηρίζουν αυτά τα τελευταία χρόνια ή χτίσαμε την όμαδα των πολλών εν δυνάμει πρωταγωνιστών αρκεί αυτοί να λέγονται Βεζένκοβ η Φουρνιέ;

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1374

Τετ Μαρ 26, 2025 12:20 pm

Διαβασα τα παραπανω ποσταρισματα . Αρκετες αποψεις τις δεχομαι κι εγω ΑΛΛΑ θα εχουν κοστος απο το πρωτο παιχνιδι των πλει οφ και μετα . Δεν αλλαζει κατι ουτε με ηττα απο μονακο αυριο .

Υπαρχει μια παροιμια που λεει οτι της κανονικης περιοδου τα καμωματα τα βλεπουν τα πλει οφ και γελανε . Ποσο μαλλον οταν καποια απο αυτα τα ματς ειναι διαδικαστικα .

Τωρα οσον αφορα καποιους παικτες .

Ο λι μου φαινεται οτι εχει ανωτερο σκιλσετ απο ολα τα γκαρντ της ομαδας . Βγαζω εξω τον φουρνιε που λογιζεται σαν 2-3 ενα ο λι ειναι κομπο 1-2 .
Τωρα το ποτε και σε ποιο ποσοστο θα παιξει το μπασκετ ρολου που θελει ο κοουτς ειναι αλλο θεμα .

Ο φαλ : Ηταν δεδομενο οτι καποια στιγμη θα βγαλει τραυματισμους με το αμπγιουζ που δεχοταν . Αλλοι σεβεν φουτερ θα ειχαν βγει οφ με συνοπτικες διαδικασιες απο τη πρωτη χρονια . Τον εσωσαν τα πολυ δυνατα του ποδια . Δεν ειναι ομως πια το ιδιο δυνατα . Το καταγμα κοπωσεως ηταν καθοριστικο . Ειναι πλεον και δυο ταχυτητες πιο αργος .

Φαλ η μιλου ; Με βεζενκοφ παροντα η απαντηση ειναι προφανης χωρις ομως να σημαινει οτι ο φαλ ειναι ο ιδανικος . Θελεις αθλητικοτητα και σκληραδα .

Τωρα οσον αφορα φουρνιε βεζενκοφ κλπ και τις ελευθεριες η οχι που εχουν απο τον κοουτς .
Η ομαδα ειναι στημενη επανω στον βεζενκοφ .
Ψαχνει τα τελειωματα του βεζενκοφ .
ψαχνει μις ματς μονο με τον βεζενκοφ .

Το οτι σε καποια ματς αφηνει τον φουρνιε να πυροβολαει ειναι για να μην χασει τον παικτη . Δεν μπορει να εχει τετοιον παικτη να κανει τον νεροκουβαλητη του βεζενκοφ .

Σε λιγοτερο ποσοστο αφηνει να κανουν τα δικα τους οι μακισικ γκος .
Για να μην τους χασει αμυντικα .

1
1 Εικόνα
Dimmitz

euroleague
Reactions: 780

Τετ Μαρ 26, 2025 12:23 pm

steph.larry έγραψε:
Τετ Μαρ 26, 2025 11:29 am
Πρόλαβα και είδα πολύ λίγο από το χθεσινό ματς. Γενικά θέλω να πω ότι μια χαρά η ομάδα έχει φτάσει ως εδώ έχοντας εξασφαλίσει εν πολλοίς το πλεονέκτημα και έχοντας περιθώριο για 1-2 ή και περισσότερες ήττες, απλώς θα σταθώ στα εξής με αφορμή κυρίως κάποια σχόλια που γράφτηκαν:

- O Φαλ σε εμάς κέρδισε τη θέση του και την ανανέωση του κυρίως από την εξωπραγματική για τα κυβικά του ικανότητα να κάνει τον playmaker ρακέτας στο σύστημα της motion επίθεσης, και επειδή το παρουσιαστικό του και μόνο αποτέλει φόβητρο στην αμύνα για αντίπαλα guards που αρέσκονται στο μπάσιμο. Από τη στιγμή που οι αντίπαλοι προπόνητες κατανόησαν ότι
  • πρώτον, δεν είναι και ο καλύτερος finisher, άρα δε στέλνουμε βοήθεια στο μαρκάρισμα του και του κόβουμε την πάσα,
  • και δεύτερον, αν επαναλαμβανόμενα τον βγάζεις ψηλά εκτός ρακέτας στην αμύνα και τον κουράζεις κάνοντας τον να ακολουθεί ένα αντίπαλο γρήγορο πεντάρι, τον έχεις αχρηστέψει γιατί είναι αργός και αδύναμος στα πόδια,

ο συγκεκριμένος ψηλός περιορίζεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σε αυτά που αντικειμενικά μπορεί να προσφέρει. Μετά τον περσινό τραυματισμό του επίσης τα αρνητικά του στοιχεία φαίνονται πιο έντονα γιατί έχει μειωθεί και η όποια διάρκεια είχε στο παιχνίδι του. Επιθετικά δε είναι τόσο τραγικός σε βολές (και λόγω εύκολης κόπωσης), που το να του κάνουν πολλά σκληρά φάουλ σε ένα μάτς δεν αποτελεί καν δίλημμα για οποιοδήποτε αντίπαλο.

- Ο Μιλού από την άλλη χρεώνεται κυρίως την έλλειψη επαγγελματισμού, αλλά αν εξετάσουμε καθαρά το αγωνιστικό, νομίζω πως δεν είναι και τόσο εύκολα τα συμπεράσματα για όλη τη διετία. Στη τωρινή θητεία του με εξαίρεση μερικά ματς μετρημένα στα δάχτυλα, ουδέποτε αξιοποιήθηκε με τρόπο που να αναδεικνύει τα επιθετικά του ατού. Καλώς του γίνεται η κριτική αλλά ξεχνάμε και κάποια πράγματα στην περίπτωση του, όπως πχ το τρελό hustle play στα επιθετικά ριμπάουντ στο 1ο μισό της σεζόν (παίχτης φύσει αδιάφορος δε το κάνει ποτέ αυτό, θυμηθείτε εικόνα Πετρούσεφ στο τελευταίο του ματς με Εφές πριν φύγει) ή το ότι πέρυσι τραυματίστηκε εξαιτίας απροσεξίας του Παπ και ατυχίας, σε περίοδο μάλιστα που έπαιζε και καλά.

Επομένως μάλλον κανένα από τα 2 αυτά βαριά συμβόλαια της frontline δε τα έχουμε χειριστεί σωστά, είτε επειδή του βάζουμε να κάνουν πράγματα που δε μπορούν είτε επειδή δε τους προστατεύουμε από κούραση κτλ (οκ, δε βοήθησαν και οι τραυματισμοί σε αυτό). Έχουμε το σύστημα που παίζουμε το μπάσκετ μας και πρέπει αυτοί να προσαρμοστούν 100-0 σε αυτό και να μη βρεθεί η χρυσή τομή κάπου στη μέση ας πούμε.

Και αυτό με οδηγεί και σε μια γενικότερη παρατήρηση για την ομάδα, που προσωπικά μου δημιουργεί και τις εντονότερες αμφιβολίες για το αν τελικά μπορούμε να φτάσουμε επιτέλους στην πολυπόθητη κατάκτηση και να μην ταβανιάζουμε στο F4. Αυτή η παρατήρηση είναι ότι γενικά δεν αξιοποιούμε συνολικά τα ατού του ρόστερ, όταν αυτό προϋποθέτει να σπάσουμε καλούπια και να παίξουμε και με μια διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν την motion offence με τις πολλές πάσες. Καλό χρυσό το σύστημα, αλλά υπάρχουν και κρίσιμα ματς που βραχυκυκλώνει και πάει περίπατο, ε και για αυτά ακριβώς τα κρίσιμα ματς δε φαίνεται να έχουμε γενικά ως plan b το mentality (όχι μόνο για Σάσα, Φουρνιέ δηλαδή) ότι διαθέτουμε ικανότατους σκόρερ που μπορούν να γίνουν καταλυτικοί. Είμαστε η ομάδα των πολλών εν δυνάμει πρωταγωνιστών όπως μας χαρακτηρίζουν αυτά τα τελευταία χρόνια ή χτίσαμε την όμαδα των πολλών εν δυνάμει πρωταγωνιστών αρκεί αυτοί να λέγονται Βεζένκοβ η Φουρνιέ;
Πολύ ωραίο το σχόλιο σου που ανοίγει μια ενδιαφέρουσα, αλλά φιλοσοφική συζήτηση για τον χαρακτήρα που έχουμε ως ομάδα.

Θέλω να προσθέσω πάνω σε αυτό ότι μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι παίκτες όπως πχ. ο Βιλτόζα, ο οποίος έφυγε ως αποτυχημένος από τον ΠΑΟ, αλλά είχε ματς με πάνω από 15 πόντους μέσα στην σεζόν και αν δεν κάνω λάθος στον τελικό με Ρεάλ πέραν από την φανταστική άμυνα πάνω στον Καμπάτσο, κόλλησε και τρία τρίποντα, πως, λοιπόν αυτός ο παίκτης δεν έχει σκοράρει σε εμάς πάνω από δέκα πόντους σε ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας μέσα σε όλη την σεζόν. Ξέχασε το μπάσκετ; Ή απλά είναι θέμα ψυχολογίας; Φοβάται να πάρει προσπάθειες γιατί θα βγει έξω και απλά σπάει την μπάλα στον Φουρνιέ;

Το ίδιο ισχύει και για παίκτες όπως ο Πίτερς, ο Ντόρσει, ο Λι κ.ο.κ. Ο ΠΑΟ κέρδισε την Ευρωλίγκα όχι μόνο επειδή είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Ναν και τον Σλούκα, αλλά επειδή είναι ομάδα που σε κάθε βραδιά μπορεί να βγάλει διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Δεν γίνεται να έχεις τον Πίτερς, ο οποίος στην Α1 κάνει όργια, και να μην έχεις βρει έναν τρόπο να τον αξιοποιήσεις και στην Ευρωλίγκα. Για να πάρουμε την κούπα πρέπει οι ρολίστες μας να είναι εκεί και να δώσουν χρήσιμες βοήθειες.

Για να επιστρέψω και στο καυτό θέμα με τους ψηλούς μας. Βαρέθηκα να διαβάσω όλο το χρόνο ότι δεν έχουμε γκάρντ, για τα γκάρντ του ΠΑΟ και για την έλλειψη ποιότητας των δικών μας, ότι η Ευρωλίγκα κερδίζεται από τα γκάρντ κτλ.

Εγώ θα πω την ριζοσπαστική άποψη ότι Ευρωλίγκα χωρίς ψηλούς δεν κερδίζεις. Το είδαμε και πέρυσι στον ημιτελικό τι έκανε η τριάδα Φαλ-Μιλου-Ράιτ απέναντι στον Ταβάρες και τι έκανε αντίστοιχα ο Λεσόρ απέναντι σε Ταβάρες-Πουαριε. Με αυτήν την εικόνα που έχουν οι ψηλοί μας χαιρετά μου τον πλάτανο.

Αν δεν γίνει κανά θαύμα να έχουμε ανάσταση του Μίλου εκεί κοντά στο Πάσχα, η αναγέννηση του Ράιτ, τα βλέπω πολύ σκούρα τα πράγματα. Μπορεί να κραζουμε από το πρωί μέχρι τον βράδυ τον Μίλου και δικαίως, αλλά αν δεν επιστρέψει σε εμφανίσεις τελικών Α1, δεν βλέπω σωτηρία όσο καλά και αν παίξουν οι Φουρνιέ-Σάσα.

3
3 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Μαρ 26, 2025 12:27 pm

Ίσως απλά να ρίξαμε ρυθμούς και σε προπόνηση και σε ένταση αγώνων για λίγες βδομάδες. Θα φανεί με την Μονακό. Πάντως αν μας έλεγαν ότι παίζαμε με Βιλερμπάν και Φουρνιέ Βέζε έβαλαν έκαστος εικοσιπεντάρες θα νομίζαμε ότι κερδίσαμε για 40 πόντους.. Και όμως χάσαμε και αυτό λίγο μας ανησυχεί. Το ενδεχόμενο να ρίξαμε ρυθμούς για να μην το πάμε τρένο μέχρι τέλους και χάσουμε κάνα κρίσιμο είναι αρκετά θετικό και μακάρι να ισχύει.

0
Dimmitz

euroleague
Reactions: 780

Τετ Μαρ 26, 2025 12:42 pm

redcard έγραψε:
Δε με απασχολει το ντεφορμαρισμα, το θεωρω ως και επιθυμητο σ αυτο το σημειο της σαιζον.
Δε με ενοχλουν οι δοκιμες σχηματων, στη τελική δε πιστευω οτι ο Πητερς π.χ. θα παιζει σεντερ στα κρισιμα.
Δεν με ενοχλουν καθολου οι ηττες απο μονες τους, ΜΑΚΑΡΙ να πεσουμε στη δευτερη θεση, να μην εχουμε και αλλα πραγματα να παιζουν με το μυαλο μας (εχουμε ηδη αρκετα).
Πιστευω στη κρισιμη ευθεια θα εχουμε πολυ περισσοτερη συγκεντρωση (χωρις αυτο να μας εξασφαλιζει κατι βεβαια αλλα λεμε τωρα).
Υπαρχει οντως μια δογματικη επιμονη στο πλανο και προσπαθεια για προσαρμογη των παικτων σ αυτο ανεξαρτητως των ειδικων χαρακτηριστικων τους. Αυτο δε μ αρεσει προσωπικα αλλα ειναι μεγαλη συζητηση, και αφορα και τον σχεδιασμο.

Υπαρχει ενα μεγαλο "αλλα" ωστοσο, μια καμπανα ισα με της Νοτρ Νταμ και το γραφω 26 Μαρτίου, ανεξαρτητως αποτελεσματων, αποδοσης της παρουσας στιγμης κλπ. τα οποια θα ανεβουν 100% οσο παμε προς το τελος: μπορει να παρεις Ευρωλιγκα με πολλους τροπους, με παιχτες φοβικους και χωρις αυτοπεποιθηση στην εκτελεση (εως και υπερβολικη) δε παιζει να παρεις Ευρωλιγκα ΠΟΤΕ.

Δε ξερω αν προλαβαινει να αλλαξει αυτο και πως, μπορει να χρειαστει ενα καλο μασαζ στα μυαλα καποιων παιχτων, μπορει να χρειαστει και ο Μπαρτζωκας να ξανακανει ηρεμιστηκες ενεσεις και να σταματησει να κοπανιεται στον παγκο (οπως το εκανε πολυ καλα για ενα μεγαλο διαστημα της σαιζον). Αλλα ΔΕ γινεται σε εναν οργανισμο που ηδη ειναι φορτωμενος με παρα πολλα μπαγκαζια να εχεις παιχτες που δε θα εχουν ηρεμια απο τον παγκο, που δε θα νιωθουν τον προπονητη συμμαχο στη κακη στιγμη και οχι αντιπαλο. Δε θα αρκει μονο ο Φουρνιε και ο Βεζενκοφ και ο Γκος για την Ευρωλιγκα, θα χρειαστεις X-faxtors και δε θα τους βρεις αν οι υπολοιποι ειναι χeσμενοι πανω τους.
Όντως χρειάζεται ένα πολύ καλό μασάζ, δεν μπορούσες να το θέσεις καλύτερα. Και πιο συγκεκριμένα (όπως είπα και στο προηγούμενο post μου):
1. Ο Ντόρσει χάθηκε μέσα στην σεζόν από τον τρόπο χρησιμοποιήσης του και από τα προσωπικά προβλήματα που είχε.
2. Ο Βιλτόζα ήρθε ως τελευταίος τροχός της αμάξης (στην αρχή της σεζόν έμπαινε στο ματς πολλές φορές στο 2ο ημίχρονο) και κατάλαβε από πολύ νωρίς ότι για να διεκδικήσει θέση στο ροτεισον θα πρέπει να εστιάσει στο να βγάλει ενέργεια στην άμυνα και στο να σπάει την μπάλα σωστά. Τα έκανε και τα δυο πολύ αποτελεσματικά και βρήκε χρόνο. Όμως, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το επιθετικό του ένστικτο και σε συνδυασμό με τα προβλήματα μυϊκών τραυματισμών που έχει βγάλει να έχει μηδαμινή προσφορά στην ομάδα.
3. Για τον Μίλου έχει χιλιοαναλυθεί αν φταει ο παίκτης και αν δεν χρησιμοποιείται σωστά.
4. Ο Πίτερς που θα μπορούσε να είναι εν δυνάμει ο καλύτερος 6ος παίκτης της λίγκας και να έρχεται από τον πάγκο και να σκοράρει πάνω από 10 πόντους, έχει πέσει πάνω στον Σάσα, και στα 8-10 λεπτά που παίζει προφανώς δεν μπορεί να δείξει πράγματα.
5. Ο Σακ ξεκίνησε φουριόζος την σεζόν, αλλά πλέον δεν είναι καθόλου αποτελεσματικός μπροστά και τα τρίποντα που παίρνει κυρίως στνν 4η περίοδο είναι προϊόν κακής ομαδικής λειτουργίας.
6. Ο Λι μόλις ήρθε και είναι η μόνη μου διαφωνία με την άποψη των περισσότερων εδώ μέσα. Είναι λογικό ο παίκτης να προσπαθεί να προσαρμοστεί στο σύστημα και να μάθει τους συμπαίκτες του. Δεν είναι έντολη Μπαρτζώκα αυτη. Απλά ο παίκτης θέλει να είναι χρήσιμος μέσα στο σύστημα και όχι να παίρνει την μπάλα και να κάνει τον Jordan. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει μπλοκάρει επιθετικά γιατί πολύ απλά η αλλαγή είναι μεγάλη από την Μανίσα στον Ολυμπιακό και είναι έξω από τα νερά του. Ευτυχώς, βρήκε χρόνο και υπάρχουν ακόμα παιχνίδια για να αλλάξει αυτό και να γίνει πιο αποτελεσματικός στην επίθεση της ομάδας.

Αν δεν κάνουν step up μερικοί από τους από πάνω ώστε να γίνει η ομάδα λίγο πιο απρόβλεπτη δεν βλέπω σωτηρία. Πιστεύω, όμως, ότι τουλάχιστον Σακ-Πίτερς-Μίλου θα βγουν μπροστά ως παλιές καραβάνες στα κρίσιμα.

0
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1374

Τετ Μαρ 26, 2025 12:43 pm

Dimmitz έγραψε:

Εγώ θα πω την ριζοσπαστική άποψη ότι Ευρωλίγκα χωρίς ψηλούς δεν κερδίζεις. Το είδαμε και πέρυσι στον ημιτελικό τι έκανε η τριάδα Φαλ-Μιλου-Ράιτ απέναντι στον Ταβάρες και τι έκανε αντίστοιχα ο Λεσόρ απέναντι σε Ταβάρες-Πουαριε. Με αυτήν την εικόνα που έχουν οι ψηλοί μας χαιρετά μου τον πλάτανο.

Αν δεν γίνει κανά θαύμα να έχουμε ανάσταση του Μίλου εκεί κοντά στο Πάσχα, η αναγέννηση του Ράιτ, τα βλέπω πολύ σκούρα τα πράγματα. Μπορεί να κραζουμε από το πρωί μέχρι τον βράδυ τον Μίλου και δικαίως, αλλά αν δεν επιστρέψει σε εμφανίσεις τελικών Α1, δεν βλέπω σωτηρία όσο καλά και αν παίξουν οι Φουρνιέ-Σάσα.
goodpost.gif

Το ειδαμε και στο καουνας οπου φαλ μπολο μπλακ ειχαν συνολικα 2 ποντους του μπολομποι .

Στο βελιγραδι ενα χρονο πριν ο πλαις ειχε κερδισει μονος του ολη την φροντλαιν της ρεαλ :P

Ενας πλαις που ηταν με τεσσερα φαουλ στην ημιτελικο με εμας ( με τον ντανστον να εχει αποβληθει με 5 ) και εμεις βαραγαμε αιρμπολ τριποντα ...

Οταν αλλαζουν οι παικτες αλλα το αποτελεσμα παραμενει το ιδιο τοτε ειναι ξεκαθαρο οτι ειναι θεμα στοχευσης απο το τεχνικο τιμ .

1
1 Εικόνα
Christofis

euroleague
Reactions: 1298
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Μαρ 26, 2025 12:55 pm

Εγω παλι βλεπω να μην παιζουμε στα κοκκινα και χαιρομαι καθως θεωρω οτι μαθαμε απο το παθημα των τελευταιων χρονων που φταναμε στο τελος και σερνομασταν και θεωρω οτι θα ειμαστε πανετοιμοι οταν πρεπει.

Η φενερ εχει μπροστα της Μπασκονια και Μπαρτσα εντος και Μπαγερν εκτος

Εμεις πιστευω θα κερδισουμε την Μονακο καθως θεωρω οτι ειναι στοχευμενο παιχνιδι και μετα εχουμε Μακαμπο εντος και Αλμπα εκτος.

Δεν ξερω αν προλαβαινουμε να χασουμε την πρωτη θεση αν κερδισουμε την Μονακο

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3558
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Τετ Μαρ 26, 2025 1:03 pm

Dimmitz έγραψε:

Θέλω να προσθέσω πάνω σε αυτό ότι μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι παίκτες όπως πχ. ο Βιλτόζα, ο οποίος έφυγε ως αποτυχημένος από τον ΠΑΟ, αλλά είχε ματς με πάνω από 15 πόντους μέσα στην σεζόν και αν δεν κάνω λάθος στον τελικό με Ρεάλ πέραν από την φανταστική άμυνα πάνω στον Καμπάτσο, κόλλησε και τρία τρίποντα, πως, λοιπόν αυτός ο παίκτης δεν έχει σκοράρει σε εμάς πάνω από δέκα πόντους σε ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας μέσα σε όλη την σεζόν. Ξέχασε το μπάσκετ; Ή απλά είναι θέμα ψυχολογίας; Φοβάται να πάρει προσπάθειες γιατί θα βγει έξω και απλά σπάει την μπάλα στον Φουρνιέ;

Δεν νομίζω ότι έκανε κάτι περισσότερο ο Βιλντόζα στον ΠΑΟ το αντίθετο.
Όσον αφορά τα περσινά νούμερα με την Ρεάλ στον τελικό 3 πόντους έβαλε με 1 τρίποντο και μέσα στην σεζόν 6 φορές έβαλε τουλάχιστον 10 πόντους με 19,15 και 13 να είναι τα καλύτερα παιχνίδια του, φέτος έχει βάλει τουλάχιστον σε 3 παιχνίδια 10 πόντους αλλά δεν έχει κάνει κάποιο μεγάλο παιχνίδια αλλά αμυντικά είναι πολύ προσηλωμένος και επιθετικά παίρνει πολύ στοχευμένες προσπάθειες και είναι περισσότερο αποτελεσματικός.
Ούτε νομίζω ότι φοβάται να παίρνει προσπάθειες όταν αυτές έιναι υπό καλές προϋποθέσεις, έχει τελειώσει ματς με 7 και 6 τρίποντα και αρκετά με 5. Απλώς δεν του έκατσαν να μπουν τα περισσότερα πέρυσι έβαλε 19 πόντους με 5/7 τρίποντα, φέτος στο αντίστοιχο είχε 2/7. Δεν είναι απλώς ο παίκτης που θα τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα εξού και 2 χρονιές τα τρίποντα του είναι πολύ περισσότερα από τα δίποντα.

0
redcard

senior
Reactions: 781
Αγαπημένος παίκτης: Roy

Τετ Μαρ 26, 2025 1:05 pm

Dimmitz έγραψε:
redcard έγραψε:

Όντως χρειάζεται ένα πολύ καλό μασάζ, δεν μπορούσες να το θέσεις καλύτερα. Και πιο συγκεκριμένα (όπως είπα και στο προηγούμενο post μου):
1. Ο Ντόρσει χάθηκε μέσα στην σεζόν από τον τρόπο χρησιμοποιήσης του και από τα προσωπικά προβλήματα που είχε.
2. Ο Βιλτόζα ήρθε ως τελευταίος τροχός της αμάξης (στην αρχή της σεζόν έμπαινε στο ματς πολλές φορές στο 2ο ημίχρονο) και κατάλαβε από πολύ νωρίς ότι για να διεκδικήσει θέση στο ροτεισον θα πρέπει να εστιάσει στο να βγάλει ενέργεια στην άμυνα και στο να σπάει την μπάλα σωστά. Τα έκανε και τα δυο πολύ αποτελεσματικά και βρήκε χρόνο. Όμως, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το επιθετικό του ένστικτο και σε συνδυασμό με τα προβλήματα μυϊκών τραυματισμών που έχει βγάλει να έχει μηδαμινή προσφορά στην ομάδα.
3. Για τον Μίλου έχει χιλιοαναλυθεί αν φταει ο παίκτης και αν δεν χρησιμοποιείται σωστά.
4. Ο Πίτερς που θα μπορούσε να είναι εν δυνάμει ο καλύτερος 6ος παίκτης της λίγκας και να έρχεται από τον πάγκο και να σκοράρει πάνω από 10 πόντους, έχει πέσει πάνω στον Σάσα, και στα 8-10 λεπτά που παίζει προφανώς δεν μπορεί να δείξει πράγματα.
5. Ο Σακ ξεκίνησε φουριόζος την σεζόν, αλλά πλέον δεν είναι καθόλου αποτελεσματικός μπροστά και τα τρίποντα που παίρνει κυρίως στνν 4η περίοδο είναι προϊόν κακής ομαδικής λειτουργίας.
6. Ο Λι μόλις ήρθε και είναι η μόνη μου διαφωνία με την άποψη των περισσότερων εδώ μέσα. Είναι λογικό ο παίκτης να προσπαθεί να προσαρμοστεί στο σύστημα και να μάθει τους συμπαίκτες του. Δεν είναι έντολη Μπαρτζώκα αυτη. Απλά ο παίκτης θέλει να είναι χρήσιμος μέσα στο σύστημα και όχι να παίρνει την μπάλα και να κάνει τον Jordan. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει μπλοκάρει επιθετικά γιατί πολύ απλά η αλλαγή είναι μεγάλη από την Μανίσα στον Ολυμπιακό και είναι έξω από τα νερά του. Ευτυχώς, βρήκε χρόνο και υπάρχουν ακόμα παιχνίδια για να αλλάξει αυτό και να γίνει πιο αποτελεσματικός στην επίθεση της ομάδας.

Αν δεν κάνουν step up μερικοί από τους από πάνω ώστε να γίνει η ομάδα λίγο πιο απρόβλεπτη δεν βλέπω σωτηρία. Πιστεύω, όμως, ότι τουλάχιστον Σακ-Πίτερς-Μίλου θα βγουν μπροστά ως παλιές καραβάνες στα κρίσιμα.
Δυστυχως ολα αυτα ειναι ακρως ανησυχητικα, και επειδη βλεπω πολλους να λενε οτι φερνουμε τη καταστροφη μετα απο ηττες, ειλικρινα ποιος τα .... τα ματς με τον Αστερα και τη Βιλερμπαν.

Εγω λεω οτι σου πανε ολα πριμα και πας στον τελικο. Εχεις ενα δεκαλεπτο ακομα και το ματς ειναι στα ισια. Ποσο σιγουρος εισαι οτι αρκετοι απο τους απο πανω δε θα ξεφορτωνονται τη μπαλα σαν τον μουντζουρη ή δε θα σηκωνονται με τη σκεψη οτι αν αστοχησουν ο Μπαρτζωκας θα καρυδωσει τον Μποζικα ή τους ιδιους σε live μεταδοση; Ειναι παιχνιδι ΑΚΡΑΙΩΝ λεπτομερειων ενας ημιτελικός ή ένας τελικός, το εχουμε μαθει και με τον καλο και με τον ασχημο τροπο. Μια επιθεση, μια αμυνα, μια πασα που θα βγει απο το καθαρο μυαλο ενος παιχτη, μια πασα που δε θα δει επειδη δε θα ειναι ψυχραιμος κλπ. Καποτε ο Ιβκοβιτς στο ημιχρονο του τελικου με τη ΤΣΣΚΑ που ολα πηγαιναν λαθος, εβγαλε ολα του τα νευρα μονο στον Σπανουλη και αφησε τα πιτσιρικια στο απυροβλητο. Ηταν ευχαριστημενος μαζι τους; Φυσικα και οχι αλλα ειχε τη ψυχραιμια μεσα στα νευρα του να καταλαβει οτι δε θα μπορουσαν να διαχειριστουν το σκ@τωμα και αυτο το τρικ βοηθησε να σηκωσουμε την Ευρωλιγκα. Φανταζεστε τον Μπαρτζωκα στη θεση του Ιβκοβιτς σε εκεινο το ημιχρονο εκεινου του τελικου;

Αγαπω τον κοουτς, το ξερουμε οτι φετος εχει φορτωθει ενα μεγαλο "πρεπει" και ειναι ανθρωπινα κατανοητο 100% αλλα δυστυχως ο ρολος του επιβαλει η πιεση του να ειναι αντιστροφως αναλογη της κρισιμοτητας των στιγμων, τουλαχιστον σε κοινη θεα και ως προς το τι μεταδιδεται στους παιχτες. Και πολλες φορες το να βγαινεις μπροστα σημαινει οτι πρεπει να κανεις ενα βημα πισω.

0
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3291
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Τετ Μαρ 26, 2025 1:59 pm

Με Φαλ, Μιλουτινοφ, Ραιτ, Μενσα και δηλώνεις ότι........

........... ο Φαλ ειναι κουρασμένος γιατί παίζει μόνος του την θέση;;;

Μπορεί προπονητικά το επιτελείο να βλέπει έναν ψηλό έτοιμο, στην ουσία έχουμε 4 σέντερ.

Αν δεν μπορούσε να επιστρέψει ο Ράιτ, αν ο Μίλου με τον Φαλ τραυματίζονται εύκολα τότε δεν παίρνεις Μένσα. Γιατί όταν τον έχεις να κάθεται δεν λες δημόσια έχω έναν ψηλό.

Κακή δήλωση αλλά οκ. Δεν φταίει η δήλωση για την ήττα.

Καλές είναι αυτές οι ήττες που δε κοστίζουν. Είτε 1οι είτε 2οι το ίδιο πράγμα είναι στην ουσία. Δεν χρειάζεται πανικός.

4
4 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 903
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Τετ Μαρ 26, 2025 2:09 pm

redcard έγραψε:
Τετ Μαρ 26, 2025 1:05 pm
Dimmitz έγραψε:

Δυστυχως ολα αυτα ειναι ακρως ανησυχητικα, και επειδη βλεπω πολλους να λενε οτι φερνουμε τη καταστροφη μετα απο ηττες, ειλικρινα ποιος τα .... τα ματς με τον Αστερα και τη Βιλερμπαν.

Εγω λεω οτι σου πανε ολα πριμα και πας στον τελικο. Εχεις ενα δεκαλεπτο ακομα και το ματς ειναι στα ισια. Ποσο σιγουρος εισαι οτι αρκετοι απο τους απο πανω δε θα ξεφορτωνονται τη μπαλα σαν τον μουντζουρη ή δε θα σηκωνονται με τη σκεψη οτι αν αστοχησουν ο Μπαρτζωκας θα καρυδωσει τον Μποζικα ή τους ιδιους σε live μεταδοση; Ειναι παιχνιδι ΑΚΡΑΙΩΝ λεπτομερειων ενας ημιτελικός ή ένας τελικός, το εχουμε μαθει και με τον καλο και με τον ασχημο τροπο. Μια επιθεση, μια αμυνα, μια πασα που θα βγει απο το καθαρο μυαλο ενος παιχτη, μια πασα που δε θα δει επειδη δε θα ειναι ψυχραιμος κλπ. Καποτε ο Ιβκοβιτς στο ημιχρονο του τελικου με τη ΤΣΣΚΑ που ολα πηγαιναν λαθος, εβγαλε ολα του τα νευρα μονο στον Σπανουλη και αφησε τα πιτσιρικια στο απυροβλητο. Ηταν ευχαριστημενος μαζι τους; Φυσικα και οχι αλλα ειχε τη ψυχραιμια μεσα στα νευρα του να καταλαβει οτι δε θα μπορουσαν να διαχειριστουν το σκ@τωμα και αυτο το τρικ βοηθησε να σηκωσουμε την Ευρωλιγκα. Φανταζεστε τον Μπαρτζωκα στη θεση του Ιβκοβιτς σε εκεινο το ημιχρονο εκεινου του τελικου;

Αγαπω τον κοουτς, το ξερουμε οτι φετος εχει φορτωθει ενα μεγαλο "πρεπει" και ειναι ανθρωπινα κατανοητο 100% αλλα δυστυχως ο ρολος του επιβαλει η πιεση του να ειναι αντιστροφως αναλογη της κρισιμοτητας των στιγμων, τουλαχιστον σε κοινη θεα και ως προς το τι μεταδιδεται στους παιχτες. Και πολλες φορες το να βγαινεις μπροστα σημαινει οτι πρεπει να κανεις ενα βημα πισω.

Φίλε μου, χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, θα σου πω ότι κανείς δε γεννιέται έχοντας κατακτήσει 5 ευρωλίγκες. Τα δύσκολα αυτά ματς όπως λες αποτελού μία εξελικτική διαδικασία τόσο για τους παίχτες, όσο όμως και για τους προπονητές. Ο Μπαρτζώκας έχει παραστάσεις, μπορεί να σχεδιάσει ένα καλό πλάνο για το εκάστοτε ματς, όμως όπως κάθε άνθρωπος έχει τα στραβά και τα κουλά του. Πάντα ο ρόλος των προπονητών αν θες είναι και κομματάκι άχαρος, υπό την έννοια ότι αν ο Γιουλ αστοχούσε, ο Μπαρτζώκας θα ήταν προπονητάρα κτλ για τον Ελληνα, ενώ πχ τώρα "ο κόουτς δεν μπορεί να διαχειριστεί τα δύσκολα". Εχω ξαναμιλήσει και άλλες φορές για τον καρκίνο του πρέπει που οι διοικήσεις κυρίως βάζουν στις ομάδες. Πρέπει ο ΟΣΦΠ να παρει την ευρωλίγκα... μα το ίδιο λέει και η Φενέρ...και η Μονακό... Και ο παναθηναϊκός...μέχρι και οι οπαδοί του Αστέρα ζητούν το ίδιο. Αυτό που βλέπω στον ΟΣΦΠ πάντως φέτος είναι μία απύθμενη πίεση για τον κόουτς που δεν ξέρω ειλικρινά και ποιος κόουτς στην Ευρώπη θα μπορούσε να την αντέξει. Το να βγαίνει δηλαδή ένας προπονητής και να σου λεει "μας έχει αυξήσει την πίεση ο ΠΑΟ" δεν είναι ΟΚ για εμένα γιατί το βγάζει και στους παίχτες, αλλά όχι με την έννοια του δημιουργικού άγχους, αλλά με την έννοια του ανασταλτικού παράγοντα, της τροχοπέδης. Δηλαδή πες μου ειλικρινά τι θα γίνει αν πάρει την Ευρωλίγκα φέτος ο ΠΑΟ...θα τον σταυρώσουν και θα τον κάψουν; Και θα ήθελα ειλικρινά και μία καλή προπονητική πρόταση. Γιατί ΟΚ είναι εύκολο να πούμε ο Μπαρζτώκας είναι στραβός, αλλά πρέπει να απαντήσουμε και στο ποιος θα ήταν κατάλληλος.

3
3 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”