Φυσιολογικό Ντεφορμάρισμα ή όχι;

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3634
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Μαρ 29, 2025 9:38 am

Οι 3 συνεχόμενες ήττες έφεραν φυσιολογικά γκρίνια και ανησυχία. Σε αυτό να προσθέσουμε την μόνιμη πίεση που υπάρχει στον οργανισμό, την απαίτηση κάποιων για κούπες, αναλύσεις, διαφωνίες. Καλύτερα, νομίζω ένα ξεχωριστό τόπικ ενόψει και των play off.

Τα ερωτήματα;
1. Ειναι αποτυχία να φτάσουμε στο F4 και να μην πάρουμε την κούπα;
2. Το ότι δεν τα έχουμε καταφέρει είναι θέμα νοοτροπίας του κόουτς και της ομάδας;
3, Είναι φυσιολογικό το ντεφορμάρισμα αυτήν την στιγμή;
4. Τι δυνατότητες έχει τελικά η ομάδα;

Να ξεκινήσω χωρίς να το κάνω προσωπικό αλλά και σ' εμένα η νοοτροπία του @Reaper είναι ότι χειρότερο στα δικά μου μάτια, δεν έχω κάτι με τον συμφορουμίτη αλλά απλώς είναι εκτός λογικής μου αυτή η νοοτροπία ότι ένας σύλλογος έχει αυτοσκοπό να κάνει επίδειξη ισχύς, να έχει σκοπό μόνο τις κούπες κλπ.
Για μένα σκοπός ενός συλλόγου του μπάσκετ που υποστηρίζω είναι να παίζει ωραίο μπάσκετ, να προσπαθεί πάντα να κερδίσει, (και γι' αυτό είχα ξενερώσει κάποια στιγμή επί Σφαιρόπουλου που η ομάδα παρατούσε τα παιχνίδια) και βάσει αυτόύ να πετυχαίνει ότι καλύτερο μπορεί.
Να πω λοιπόν την δική μου γνώμη στα ερωτήματα.
1. Όχι δεν είναι αποτυχία, παίζουν και άλλες ομάδες και οι πιθανότητες να το πάρουμε δεν είναι ποτέ 100%, Δεν είναι ότι είμαστε ξεκάθαρα ένα επίπεδο πάνω από κάθε άλλη ομάδα, μόνο την Μακάμπι μπορώ να σκεφτώ έπί Πάρκερ και Σια ή ίσω και την Ρεάλ του Σαμπόνις όσο πίσω μπορώ να πάω.
2. Επισης δεν θεωρώ ότι υπήρχε ποτέ θέμα νοοτροπίας, υπάρχει δηλαδή λιγότερο πίεση στα 5α παιχνίδια στα play offs και λιγότερο πρέπει; Και πως το έχουμε καταφέρει τόσες φορές και μάλιστα πέρυσι με 2-3 επί της Μπάρτσα για πρώτη φορά, χάνοντα μάλιστα 2-1 και κάνοντας 2 σερί εκτός έδρας νίκες και παιρνόντας με 2-3 ως η πρώτη ομάδα που το πετυχαίνει; (οκ, μαζί με μια άλλη την ίδια χρονιά), ήμασταν φαβορί και τα 3 χρόνια; Με την Ρεάλ που το χάσαμε αν το τελευταίο σουτ δεν είχε μπει θα υπήρχε πάλι έλλειψη νοοτροπίας; Δηλαδή ένα σουτ αλλάζει το αν ένας κόουτς και μια ομάδα είναι ικανή ή όχι;
3. Είναι εν μέρει φυσιολογικό, Γουοκάπ, Βιλντόζα, Μιλού είναι εκτός, παίρνει χρόνο ο Ράιτ με τον Λι, πρέπει να φορμαριστεί ο Φουρνιέ ξανά και να ξεκουραστεί ο Φαλ, οι παίκτες έχουν κατεβάσει ένταση, όλοι σκοπεύουν στα play off. Πρέπει να είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή. Και από την άλλη παίζοντας χάλια χάσαμε από την Μονακό δύσκολα και με χάλια ποσοστά.
Από την άλλη η ομάδα εδώ και 4 παιχνίδια δεν έχει ξεπεράσει τους 77 πόντους, μοιάζει λίγο χαμένη με τις αλλαγές και με την Μονακό και τον Ερυθρό ξεχάσαμε μέχρι και την motion επίθεση και το ρίξαμε στις ατομικές προσπάθειες. Είναι θέμα έλλειψης πίστης στο πλάνο ή προέκυψε από τις απουσίες και τις αλλαγές στα σχήματα;

4. Η ομάδα μπορεί να πάει και να κερδίσει κάθε ομάδα, και μπορεί να το κάνει παίζοντας εξαιρετική άμυνα όπως το έχει κάνει κατά διαστήματα φέτος. Μπορεί να ξεμοντάρει επίσης κάθε άμυνα με την motion όσο σκληρή και να είναι, κρίσιμα στοιχεία νομίζω είναι η απόδοση του Φαλ σε άμυνα και επίθεση, στο πως κυλάει η επίθεση με αυτόν μέσα, όχι τους πόντους που βάζει. Σε τι κατάσταση θα είναι ο Γουόκαπ με τον Γκος και αν και αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία ο Φουρνιέ είναι εύστοχος ή όχι. Εμένα δεν μ’ αρέσει να πω την αλήθεια να εξαρτόμαστε από αυτόν, βάζει μεγάλα σουτ όμως από κάποιο σημείο και μετά είναι και θέμα πιθανοτήτων, πρέπει να του τα δίνουμε μέσα από το σύστημα όπως κάναμε στην αρχή και όχι να είναι όλα τραβγημένα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jimmyrogue84

euroleague
Reactions: 552

Σάβ Μαρ 29, 2025 9:53 am

Conan1982 έγραψε:
Οι 3 συνεχόμενες ήττες έφεραν φυσιολογικά γκρίνια και ανησυχία. Σε αυτό να προσθέσουμε την μόνιμη πίεση που υπάρχει στον οργανισμό, την απαίτηση κάποιων για κούπες, αναλύσεις, διαφωνίες. Καλύτερα, νομίζω ένα ξεχωριστό τόπικ ενόψει και των play off.

Τα ερωτήματα;
2. Το ότι δεν τα έχουμε καταφέρει είναι θέμα νοοτροπίας του κόουτς και της ομάδας;

Να ξεκινήσω χωρίς να το κάνω προσωπικό αλλά και σ' εμένα η νοοτροπία του @Reaper είναι ότι χειρότερο στα δικά μου μάτια, δεν έχω κάτι με τον συμφορουμίτη αλλά απλώς είναι εκτός λογικής μου αυτή η νοοτροπία ότι ένας σύλλογος έχει αυτοσκοπό να κάνει επίδειξη ισχύς, να έχει σκοπό μόνο τις κούπες κλπ.
Για μένα σκοπός ενός συλλόγου του μπάσκετ που υποστηρίζω είναι να παίζει ωραίο μπάσκετ, να προσπαθεί πάντα να κερδίσει, (και γι' αυτό είχα ξενερώσει κάποια στιγμή επί Σφαιρόπουλου που η ομάδα παρατούσε τα παιχνίδια) και βάσει αυτόύ να πετυχαίνει ότι καλύτερο μπορεί.
1. Όχι δεν είναι αποτυχία, παίζουν και άλλες ομάδες και οι πιθανότητες να το πάρουμε δεν είναι ποτέ 100%, Δεν είναι ότι είμαστε ξεκάθαρα ένα επίπεδο πάνω από κάθε άλλη ομάδα, μόνο την Μακάμπι μπορώ να σκεφτώ έπί Πάρκερ και Σια ή ίσω και την Ρεάλ του Σαμπόνις όσο πίσω μπορώ να πάω.
2. Επισης δεν θεωρώ ότι υπήρχε ποτέ θέμα νοοτροπίας, υπάρχει δηλαδή λιγότερο πίεση στα 5α παιχνίδια στα play offs και λιγότερο πρέπει; Και πως το έχουμε καταφέρει τόσες φορές και μάλιστα πέρυσι με 2-3 επί της Μπάρτσα για πρώτη φορά, χάνοντα μάλιστα 2-1 και κάνοντας 2 σερί εκτός έδρας νίκες και παιρνόντας με 2-3 ως η πρώτη ομάδα που το πετυχαίνει; (οκ, μαζί με μια άλλη την ίδια χρονιά), ήμασταν φαβορί και τα 3 χρόνια; Με την Ρεάλ που το χάσαμε αν το τελευταίο σουτ δεν είχε μπει θα υπήρχε πάλι έλλειψη νοοτροπίας; Δηλαδή ένα σουτ αλλάζει το αν ένας κόουτς και μια ομάδα είναι ικανή ή όχι;
3. Είναι εν μέρει φυσιολογικό, Γουοκάπ, Βιλντόζα, Μιλού είναι εκτός, παίρνει χρόνο ο Ράιτ με τον Λι, πρέπει να φορμαριστεί ο Φουρνιέ ξανά και να ξεκουραστεί ο Φαλ, οι παίκτες έχουν κατεβάσει ένταση, όλοι σκοπεύουν στα play off. Πρέπει να είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή. Και από την άλλη παίζοντας χάλια χάσαμε από την Μονακό δύσκολα και με χάλια ποσοστά.
Από την άλλη η ομάδα εδώ και 4 παιχνίδια δεν έχει ξεπεράσει τους 77 πόντους, μοιάζει λίγο χαμένη με τις αλλαγές και με την Μονακό και τον Ερυθρό ξεχάσαμε μέχρι και την motion επίθεση και το ρίξαμε στις ατομικές προσπάθειες. Είναι θέμα έλλειψης πίστης στο πλάνο ή προέκυψε από τις απουσίες και τις αλλαγές στα σχήματα;

4. Η ομάδα μπορεί να πάει και να κερδίσει κάθε ομάδα, και μπορεί να το κάνει παίζοντας εξαιρετική άμυνα όπως το έχει κάνει κατά διαστήματα φέτος. Μπορεί να ξεμοντάρει επίσης κάθε άμυνα με την motion όσο σκληρή και να είναι, κρίσιμα στοιχεία νομίζω είναι η απόδοση του Φαλ σε άμυνα και επίθεση, στο πως κυλάει η επίθεση με αυτόν μέσα, όχι τους πόντους που βάζει. Σε τι κατάσταση θα είναι ο Γουόκαπ με τον Γκος και αν και αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία ο Φουρνιέ είναι εύστοχος ή όχι. Εμένα δεν μ’ αρέσει να πω την αλήθεια να εξαρτόμαστε από αυτόν, βάζει μεγάλα σουτ όμως από κάποιο σημείο και μετά είναι και θέμα πιθανοτήτων, πρέπει να του τα δίνουμε μέσα από το σύστημα όπως κάναμε στην αρχή και όχι να είναι όλα τραβγημένα.
Καλημέρα και καλό ΣΚ!

1. Ναι, όταν έχεις πλέον τόσα final4 τα τελευταία χρόνια και έχεις δυναμώσει την ομάδα για να το κατακτήσεις, θα ναι αποτυχία να μη το πάρεις.
2. Ναι, αν αναλογιστούμε ότι το 2022 θα μπορούσες να χες πράξει αλλιώς στο τέλος και το 2023 να χες μέσα τους καταλληλους παίκτες όταν η μπάλα έκαιγε στο τέλος.Πέρσι δε φταίει η νοοτροπία ήμασταν το μεγάλο outsider ταβανιάσαμε με το final4.
3. Δε μας ενοχλεί διότι έχουμε καπαρώσει 2 πρώτες θέσεις, σίγουρα είναι ανώδυνο πάντως γιατι ουσιαστικά δε μας βλάπτει. Επιβάλλεται φορμάρισμα τον Απρίλη όμως!Αν συνέχεσεις έτσι θ αποκλειστείς απ τα playoff.
4. Προφανώς να πάρει και ευρωλίγκα και πρωτάθλημα αλλά πρέπει να ναι πλήρης όμως!

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Dimmitz

euroleague
Reactions: 849

Σάβ Μαρ 29, 2025 10:56 am

Conan1982 έγραψε:

Τα ερωτήματα;

Καταρχάς, Conan θέλω να σε ευχαριστήσω και να σε συγχαρώ για το post σου. Τέτοια κείμενα χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο με πολύ to the point ερωτήματα που θα δωσουν τροφή για κριτική σκέψη.

1. Όχι δεν θα είναι αποτυχία. Καταρχάς, δεν θεωρώ δεδομένη την πρόκριση στο f4. Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Όλες οι ομάδες της πρώτης δεκάδας έχουν δείξει ικανές να κάνουν μεγάλες ζημιές, έχουν βρει την χημεία τους και υπηρετούν πολύ καλά το μπάσκετ που παίζουν, και η καθεμία έχει παίκτες-πρωταγωνιστές που μπορούν να σου κλείσουν το σπίτι αν τους το επιτρέψεις (Shorts, Edwards κτλ.). Δλδ, ακόμα και η Παρί ή η Μπάγερν (ως θεωρητικά πιο αδύναμες) σε έχουν κερδίσει έστω μια φορά φέτος. Θα φοβηθούν να το ξανακάνουν αν σε πετύχουν σε κακή βραδιά;

Η διαφορά με το 22-23 είναι ότι ενώ φέτος επενδύθηκαν χρήματα, η ομάδα δεν πείθει και δεν βγάζει την σιγουριά που έβγαζε το 22-23. Αυτό συμβαίνει για τρεις λόγους: α) δομικά προβλήματα του ρόστερ (πχ. Έλλειψη αθλητικοτητας), β) έχουν δυναμώσει αρκετά οι αντίπαλοι (κυρίως οι μικρόμεσαιες ομάδες), γ) δεν έχουμε το στοιχείο του αιφνιδιασμού του 22-23 και έχουν μελετήσει αρκετά τον τρόπο παιχνιδιού μας. Επομένως, μόνο αποτυχία δεν θα το θεωρήσω να μην πάρουμε την κούπα, αρκεί να παίξουμε ανταγωνιστικό μπάσκετ και να μην πιούμε θάλασσα.

2. Και να και όχι. Όταν χάνεις σε δυο f4 με buzzer beater είσαι άτυχος. Όμως, η νοοτροπία του coach θεωρώ ότι έχει παίξει ρόλο. Η επιμονή του να κατεβάζει πεντάδες στα κλεισίματα των παιχνιδιών με Σακ, Ουόκαπ, (Γκός) και να αφήνει σκόπιμα παίκτες στον πάγκο, όπως ο Κάνααν που ήταν ζεστός, ή ο Παπ που δεν τον βάζει πότε στο κλείσιμο, θεωρώ ότι μας έχει στοιχίσει. Προφανώς, έχει λόγο που το κάνει, θέλει να πάρει το παιχνιδι από την άμυνα. Αν, όμως, δεν έχεις παίκτες που να απειλούν από το τρίποντο, η επίθεση κολλάει γιατί κλείνουν οι άμυνες στην ρακέτα και αφήνουν τους δικούς μας να τουβλαρουν. Το κακό είναι ότι δεν δείχνει να έχει μάθει από τα «λάθη» του και συνεχίσει και φέτος να κλείνει τα ματς και τα δύσκολα παιχνίδια με αυτό το σχήμα. Πάλι, δλδ, θα δούμε τον Σακ να τουβλάρει διότι θα έχουν κλείσει όλοι πάνω στον Φουρνιέ. Βέβαια, αν έχει στο μυαλό του να δοκιμάσει στην 4η περίοδο το σχήμα με Πίτερς-Σάσα αλλάζει το έργο. Έχουμε ένα υπερόπλο από το τρίποντο (Πίτερς) που μπορεί να ανοίξει χώρους και για τους άλλους.

3. Ναι είναι φυσιολογικό. Η ομάδα κατάφερε να καλύψει την απουσία του Ουόκαπ με το τρομερό φορμαρισμα του Γκός, αλλά ήταν λογικό ότι κάποια στιγμή η απουσία του Θωμά θα φαινόταν. Ο Γκός δεν έχει λόγο να παίζει στα κόκκινα σε αυτά τα παιχνίδια. Το μόνο ανησυχητικό είναι ότι οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο φαίνονται λίγοι και για να έχουμε αξιώσεις πρέπει να πάρουμε πράγματα από όλους. Βιλτόζα, Λι, Ντόρσει και οι ψηλοί μας δεν ανταποκρίνονται στον ρόλο τους. Ειδικά ο Λι δεν πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει πράγματα φέτος. Πιο πολύ μπερδεμένο τον βλέπω πάρα έτοιμο να μπει και να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά (και δεν θεωρώ ότι ευθύνεται ο coach γι αυτό).

4. Οι δυνατότητες που έχει η ομάδα έχουν να κάνουν με το πως είναι δομημένο το ρόστερ. Έχουμε χτυπητές αδυναμίες με έλλειψη αθλητικότητας και δεν μπορούμε να παίξουμε την άμυνα που παίζαμε κάποτε. Αυτό πιστεύω θα μας στοιχίσει όταν έρθουν τα κρίσιμα. Αν η ομάδα εμφανιστεί όπως με Ρεάλ και Μπάρτσα ίσως έχουμε τύχες, αλλά και πάλι οι αντίπαλοι έχουν τρόπους να εκμεταλλευτούν την κακή αμυντική αδυναμία της ομάδας (πχ. ISO με Σάσα). Δεν θεωρώ ούτε ότι μπορούμε να πάμε σε λογική Παρί και να κάνουμε outscore όποιον αντίπαλο έχουμε. Η μοναδική μου ελπίδα είναι να γυρίσουν κάποιοι παίκτες από τους τραυματισμούς και να κάνουν τρομερό step up (Μίλου, Ράιτ, Βιλτόζα). Όταν επιστρέφει κάποιος παίκτης από μακροχρόνια απουσία μπορεί να δώσει έξτρα ενέργεια στην ομάδα που της λείπει την δεδομένη χρονική περίοδο. Ο Μίλου θα είναι κομβικός. Αν εμφανιστεί όπως πέρυσι στα κρίσιμα έχουμε καλές τύχες, γιατί έχουμε ανάγκη τα επιθετικά ριμπάουντ του και κάποιους εύκολους πόντους στην επίθεση.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3634
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Σάβ Μαρ 29, 2025 11:24 am

Dimmitz έγραψε:
Σάβ Μαρ 29, 2025 10:56 am
γ) δεν έχουμε το στοιχείο του αιφνιδιασμού του 22-23 και έχουν μελετήσει αρκετά τον τρόπο παιχνιδιού μας. Επομένως, μόνο αποτυχία δεν θα το θεωρήσω να μην πάρουμε την κούπα, αρκεί να παίξουμε ανταγωνιστικό μπάσκετ και να μην πιούμε θάλασσα.

Πάνω σ' αυτό να πω ότι ίσως συμβαίνει και το αντίθετο, το 22-23 οι ομάδες είχαν βρει τρόπο να μας περιορίζουν με το ασφυκτικό πρέσινγκ και ξύλο στον Σλούκα, με το Overplay στον Καναάν κλπ όσο περνούσε ο καιρός και σε Play off, F4.
Φέτος η ομάδα και μέχρι τα τελευταία παιχνίδια έχει ελάχιστα επιθετικά κενά διαστήματα, μας έχουν διαβάσει όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να μας περιορίσουν.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1205
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Σάβ Μαρ 29, 2025 11:36 am

Καλημέρα και από μένα, όντως πολύ ωραία ιδέα να ανοίξει σε ξεχωριστό θέμα το ντεφορμάρισμα της ομάδας. Ένας φίλος μου γυμναστής μου είπε πάντως ότι σχετίζεται και με τα έξτρα βάρη που κάνουν οι αθλητές με σκοπό να αντέξουν το μετά.

Ωστόσο, πέρα από ό,τι έχω θίξει μέχρι τώρα, θα ήθελα να πω ότι μπορεί και να μας βγει σε καλό αυτό το αρνητικό σερί. Και εξηγούμαι: είναι τελικά πολύ χειρότερο να κάναμε σερί νικών τώρα και να πηγαίναμε με τη μύτη ψηλά. Διαχρονικά σας θυμίζω ότι λειτουργούμε πολύ αποδοτικότερα ως αουτσάιντερ, παρά ως φαβορί. Αν όχι ως αουτσάιντερ, τουλάχιστον όταν έχουμε χαμηλά το κεφάλι. Πλέον οι παίκτες μας έχουν κίνητρο να αποδείξουν πράγματα. Λογικά σκεπτόμενοι αυτό πρέπει να συμβαίνει.
Έχει πολλά θέματα η ομάδα, όμως το κίνητρο στον αθλητισμό είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Θα φανεί πολύ σύντομα, αν είναι τεχνητό ντεφορμάρισμα ή πραγματική κρίση. Σημαντικά εργαλεία, όπως ο Βιλντόζα και ο Ουόκαπ είναι καίριας σημασίας να ξαναμπούνε στην εξίσωση. Θέλω να πιστεύω ότι θα φορμαριστούμε την κατάλληλη στιγμή. Για μένα, Πίτερς και Λαρεντζάκης αξίζουν πολύ περισσότερο χρόνο σε σχέση με τους Σάσα και Φουρνιέ. Λίγο πάγκος στους σταρς χρειάζεται για να προσγειωθούν λίγο.
Επίσης, ο Φουρνιέ πρέπει να ξαναβρεί την ισορροπία ανάμεσα στο σουτάρω με αυτοπεποίθηση με το σουτάρω βεβιασμένα. Θα πρέπει να γίνει κουβέντα πίσω από τις κλειστές πόρτες και να λυθούν όλα αυτά.

2
2 Εικόνα
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Dimmitz

euroleague

Σάβ Μαρ 29, 2025 12:28 pm

kite26 έγραψε:
Καλημέρα και από μένα, όντως πολύ ωραία ιδέα να ανοίξει σε ξεχωριστό θέμα το ντεφορμάρισμα της ομάδας. Ένας φίλος μου γυμναστής μου είπε πάντως ότι σχετίζεται και με τα έξτρα βάρη που κάνουν οι αθλητές με σκοπό να αντέξουν το μετά.

Ωστόσο, πέρα από ό,τι έχω θίξει μέχρι τώρα, θα ήθελα να πω ότι μπορεί και να μας βγει σε καλό αυτό το αρνητικό σερί. Και εξηγούμαι: είναι τελικά πολύ χειρότερο να κάναμε σερί νικών τώρα και να πηγαίναμε με τη μύτη ψηλά. Διαχρονικά σας θυμίζω ότι λειτουργούμε πολύ αποδοτικότερα ως αουτσάιντερ, παρά ως φαβορί. Αν όχι ως αουτσάιντερ, τουλάχιστον όταν έχουμε χαμηλά το κεφάλι. Πλέον οι παίκτες μας έχουν κίνητρο να αποδείξουν πράγματα. Λογικά σκεπτόμενοι αυτό πρέπει να συμβαίνει.
Έχει πολλά θέματα η ομάδα, όμως το κίνητρο στον αθλητισμό είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Θα φανεί πολύ σύντομα, αν είναι τεχνητό ντεφορμάρισμα ή πραγματική κρίση. Σημαντικά εργαλεία, όπως ο Βιλντόζα και ο Ουόκαπ είναι καίριας σημασίας να ξαναμπούνε στην εξίσωση. Θέλω να πιστεύω ότι θα φορμαριστούμε την κατάλληλη στιγμή. Για μένα, Πίτερς και Λαρεντζάκης αξίζουν πολύ περισσότερο χρόνο σε σχέση με τους Σάσα και Φουρνιέ. Λίγο πάγκος στους σταρς χρειάζεται για να προσγειωθούν λίγο.
Επίσης, ο Φουρνιέ πρέπει να ξαναβρεί την ισορροπία ανάμεσα στο σουτάρω με αυτοπεποίθηση με το σουτάρω βεβιασμένα. Θα πρέπει να γίνει κουβέντα πίσω από τις κλειστές πόρτες και να λυθούν όλα αυτά.
Πάρα πολύ ωραίο σχόλιο! Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο!

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Σάβ Μαρ 29, 2025 12:44 pm

Dimmitz έγραψε:
Σάβ Μαρ 29, 2025 12:28 pm
kite26 έγραψε:

Πάρα πολύ ωραίο σχόλιο! Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο!
Χαίρομαι, είναι το πρώτο θετικό σχόλιο που ακούω εδώ και πολύ καιρό, τόνωσες την αυτοπεποίθησή μου. Ο Ουόκαπ θα μπει, του Έβανς είναι πολύ δύσκολο. Τι να πω, ας παίξουμε καλά, να αποδώσουμε ωραίο μπάσκετ και ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά, αν ειναι να πέσουμε.

2
2 Εικόνα
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 952
Προειδοποιήσεις: 5

Σάβ Μαρ 29, 2025 1:00 pm

Συμφωνώ και εγώ ότι όταν οι σταρ της ομάδας δεν αποδίδουν και παίκτες του πάγκου φαίνεται ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε συγκεκριμένα ματς, θα έπρεπε να παίρνουν περισσότερο χρόνο. Δε χρειάζεται δογματισμος.

Να είμαστε ειλικρινής, το τι θεωρείται αποτυχία και τι όχι, σχετίζεται με το τι κάνει ο αιώνιος αντίπαλος. Τουλάχιστον το μέγεθος αυτής. Δε θα έπρεπε να είναι έτσι, αλλά ο μέσος οπαδός έτσι τόσο αντιλαμβάνεται. Δηλαδή, αν φτάσουμε φέτος στο φ4, δεν κατακτήσει κάνεις από τους 2 το τρόπαιο και μετά πάρουμε εμείς το πρωτάθλημα, ελάχιστοι θα παραπονεθούν. Θα υπάρχει ακόμα το απωθημένο, αλλά δε θα βρίσκεται ο κόσμος σε αναβρασμό.

Όσο αφορά το καθαρα αγωνιστικό, θεωρώ ότι η απουσία 2 γκαρντ ταυτόχρονα δυσκολεύει πάρα πολύ την ομάδα. Εγώ θα βάλω στην εξίσωση και το Βιλντοζα, όχι μόνο τους Γκος-Γουοκαπ.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1431

Σάβ Μαρ 29, 2025 1:21 pm

Conan1982 έγραψε:

Τα ερωτήματα;
1)Εξαρταται ποιοι ειναι οι στοχοι της ομαδας . Αν εδωσες γη και υδωρ στον βεζενκοφ και κερασακι φουρνιε με υπερτατο στοχο την συμμετοχη στο φαιναλ φορ τοτε εισαι μια χαρα . Συνεχιζεις οπως εισαι .

2) Λογω ιδιοσυγκρασιας προπονητη . Δεν εχει να κανει με γνωσεις εμπειρια κλπ . Οταν ( αν ) σταματησει το συναισθημα και επικρατησει ο κυνισμος θα παρει και δευτερη και τριτη ευρωλιγκα .

3) Μπερδεμα ρολων μου φαινεται εμενα λογω απουσιων .

4) Οσες εχει καθε ομαδα τετραδας . Εξαρταται μετα τι μπασκετ θα παιχτει στο φαιναλ φορ .

Αν παιχτει μπασκετ οπως πχ στο ματς ολυμπιακος - μονακο που ειχε πολυ τακτικη , διαβασμα κλπ τοτε ο ολυμπιακος ειναι στο στοιχειο του .

Αν παιχτει μπασκετ οπως στο ματς παναθηναικος - παρι που εφυγε απο τα χερια των προπονητων τοτε ο ολυμπιακος θα κανει αλλη μια πενταημερη εκδρομη οπως περυσι στο βερολινο .

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Σάβ Μαρ 29, 2025 6:03 pm

coach blue έγραψε:
Σάβ Μαρ 29, 2025 1:21 pm
Conan1982 έγραψε:

Τα ερωτήματα;
1)Εξαρταται ποιοι ειναι οι στοχοι της ομαδας . Αν εδωσες γη και υδωρ στον βεζενκοφ και κερασακι φουρνιε με υπερτατο στοχο την συμμετοχη στο φαιναλ φορ τοτε εισαι μια χαρα . Συνεχιζεις οπως εισαι .

2) Λογω ιδιοσυγκρασιας προπονητη . Δεν εχει να κανει με γνωσεις εμπειρια κλπ . Οταν ( αν ) σταματησει το συναισθημα και επικρατησει ο κυνισμος θα παρει και δευτερη και τριτη ευρωλιγκα .

3) Μπερδεμα ρολων μου φαινεται εμενα λογω απουσιων .

4) Οσες εχει καθε ομαδα τετραδας . Εξαρταται μετα τι μπασκετ θα παιχτει στο φαιναλ φορ .

Αν παιχτει μπασκετ οπως πχ στο ματς ολυμπιακος - μονακο που ειχε πολυ τακτικη , διαβασμα κλπ τοτε ο ολυμπιακος ειναι στο στοιχειο του .

Αν παιχτει μπασκετ οπως στο ματς παναθηναικος - παρι που εφυγε απο τα χερια των προπονητων τοτε ο ολυμπιακος θα κανει αλλη μια πενταημερη εκδρομη οπως περυσι στο βερολινο .
Συμφωνώ σε όλα και μάλιστα το 3 που αναφέρεις είναι πολύ μέσα στο πνεύμα της κατάστασης.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6869
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Μαρ 29, 2025 6:29 pm

1)Eιναι αποτυχια γιατι ο οργανισμος εδωσε τα παντα για τον τιτλο..ανεβασε το μπατζετ υπερβολικα,εδωσε τα παντα στον μπαρτζωκα,τωρα αν δεν ειναι μια σκαλα απο τις υπολοιπες ας εφερνε η να χρησιμοποιουσε καλυτερα τους παικτες.αφοι μπαρτζωκας και παικτες εχουν δηλωσει οτι ο μονος σκοπος φετος ειναι η ευρωλιγκα..Ε πως γινεται να μην ειναι αποτυχια αν δεν ερθει? Φετος εντωμεταξυ δεν υπαρχουν ουτε τσσκα ουτε μαλλον η ρεαλ ,η μπαρτσα ειναι πολυ αποδυναμωμενη.. Ο μονος σοβαρος αντιπαλος ειναι ο παο..που και αυτος αν δεν γυρισει ο λεσσορ οπως ηταν και παει ετσι στα σεντερ,ε βρες τροπο να τους χτυπησεις εκει και μην γυρνας την μπαλα γυρο γυρο ολοι. Αμα εμεις ειμαστε με φαλ μιλου ραιτ και ο παο με γκεμπριελ ντινο και τον τουρκο και δεν τους χτυπας εκει οπως κανουν ολες οι ομαδες ε κακο δικο σου.

2)Θα πρεπει να δουμε πως θα παει για να απαντησουμε..Αν μπουμε με κακακια στην καλτσα,βαραμε 50% βολες κτλ..ε ναι χασαμε γιαυτο..Τωρα αν ειναι ενα ματς που τα χουμε κανει ολα τελεια αλλα και ο αντιπαλος παιζει καλυτερα ,ε τι να κανουμε ..παιζουν και αυτοι..Ενα τετοιο ματς που μου ερχεται ειναι στο οακα που κερδισαμε με τα κλατς του φουρνιε..Ε αν παει ετσι και το παρει ο ναν η ο σλουκας θα σημαινει οτι απλα ειχαν πιο καρυδατους παικτες.Μπορει να παιξει και η τυχη ρολο επισης.

3)Ειναι 1000% αναμενομενο..Η ομαδα πηγε στα κοκκινα για να κανει τοσο καλο σκορ,εχουμε πολλους τραυματισμους..προσπαθουμε να ενταξουμε νεους παικτες..Φυσιολογικοτατο ειναι.Αν κατι ειναι αφυσικο ειναι το αγχος που ειχαμε με την μονακο..Ας ελπισουμε οτι θα βαρεσε καμπανακια αυτο.

4)Η ομαδα σιγουρα εχει την δυνατοτητα και το υλικο να τα παρει ολα..Βασικα για το πρωταθλημα δεν ξερω,μειωνονται οι δυνατοτητες μας χωρις τους ξενους,αν δεν ειναι καλα και ο γουοκαπ ακομα χειροτερα ,εχουν και το πλεονεκτημα εδρας..οι πιθανοτητες δεν ειναι υπερ μας. Στην ευρωπη ομως η ομαδα δεν εχει δειξει ακομα το ταβανι της..Ωρα ειναι τωρα που γυριζουν ολοι να κανει το μεγαλο φινις.

0
Άβαταρ μέλους
tsoureki

a1greece
Reactions: 446
Αγαπημένος παίκτης: Qyntel Woods

Σάβ Μαρ 29, 2025 7:11 pm

Conan1982 έγραψε:

Τα ερωτήματα;

1. Ναι είναι αποτυχία μετά από τόσα F4. Αν θες να λέγεσαι ομάδα πρωταθλητισμού θες και συνέπεια και τρόπαια. Το ότι δεν μπορείς να κάνεις το ένα τσακ παραπάνω ( που στα προηγούμενα χρόνια ακομή και τυφλοί το βλέπαμε τι μας έλειπε) σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος στην νοοτροπία του οργανισμού.
2. Μέχρι φέτος θεωρούσα ήταν καθαρά της διοίκησης. Αν κάθε χρονιά λέμε ότι φτάνουμε στην πηγή και νερό δεν πίνουμε διότι μας λείπει 1-2 παικταράδες σκόρερ και δεν τους φέρνεις όχι γιατί δεν μπορείς οικονομικά, αλλά γιατί να την βγάλεις με λαβράκια φθηνά τότε φταίει η διοίκηση. Και ακόμη περισσότερο αν αρκείσαι με φ4 οι με συμμετοχές σε τελικούς ή περασμένες δόξες ή τελοσπάντων με ότιδήποτε κοροιδεύεις τον ευατο σου. Ή Ρεας ας πούμε θα είναι οκ να για καμμιά δεκαριά χρόνια δεν σηκώσει ευρωκούπα;
Και τώρα έρχομαι στο φέτος και στην ευθύνη του προπονητή. Ιδιαίτερα φέτος που έχουμε το μπάτζετ και τους παίκτες αν δεν μπορείς να τους αξιοποιήσεις ( βλέπε Φαλ που φοβάται και την σκιά του και δίνει πάσες μόνος κάτω από το καλάθι, βλέπε Ντόρσευ που κοντεύει να γίνει παλέμαχος, βλέπε Φουρνιέ που πρέπει να κάνει ηρωισμούς για έχει σκορ, βλέπει Μίλου που δεν έχουμε μισό σύστημα για παίξει στην ρακέτα, βλέπε Βιλτνόζα, βλέπε Λι βλέπε, βλέπε, βλέπε) νομίζω είναι θέμα προπονητή που δεν φαινόταν τα προηγούμενα χρόνια διότι η ευθύνη της διοίκησης σκέπαζε τα λάθη του κοουτσ.
3. Ναι εν μέρει είναι. Προφανώς δεν γίνεται να κάνεις μόνος νίκες και οι συγκυρίες με τους τραυματισμούς δεν βοηθούν. Αυτό που ανησυχώ εγώ ότι αν μετά από μια μεγάλη κοιλιά μπορείς να γυρίσεις ξαφνικά τον διακόπτη και δείξεις σοβαρότητα. Μάλιστα μια σοβαρότητα που δεν είχαμε ακόμη και όταν παίρναμε τις νίκες.
4. Μπορούμε και για το καλύτερο και για το χειρότερο. Δηλαδή αν είμαστε οκ από τραυματισμούς και πιάσουμε μια νορμάλ απόδοση που δεν θα σέρνεται όλη η ομάδα ( αντέ 1-2 μπορεί κάθε βράδυ να μην είναι καλά) μια χαρά μπορούμε να το πάρουμε. Αλλά αν αρχίσουμε να χάνουμε διαφορες 15+ πόντων, να κάνουμε γύρω γύρω όλοι στο τρίποντο για να ρίξει ο Φουρνίε σουτ από τα 8,5μέτρα με 2δ. στο ρολόι για να ξεφορτωθεί την μπάλα, αν κάνουμε αλλάγές στην άμυνα με τον Φαλ να παίζει άμυνα στα πόδια τους αντίπαλους κοντούς και τον Λαρε να σπρώχνει τους ψηλούς για να μην πάρουν μπάλα, αν δίνουμε 3+ επιθετικά ριμπάουντ σε κάθε επίθεση έ τότε δύσκολα μας βλέπω ακόμα και στον πρώτο γύρο. Και επειδη έχουμε πόσους αγώνες που βλέπουμε τα παραπάνω κουσούρια δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι μπορούμε ή έχουμε όρεξη να τα φτιάξουμε.

0
Dimmitz

euroleague

Σάβ Μαρ 29, 2025 8:10 pm

Μάγκες συγγνώμη, αλλά δεν έχετε δίκιο αναφορικά με το αν είναι αυτοσκοπός η κατάκτηση της Ευρωλίγκας φέτος. Και εξηγούμαι:

Μπορεί το καλοκαίρι η ομάδα να είχε απεριόριστο μπάτζετ, αλλά τα χέρια του Μπαρτζώκα ήταν δεμένα. Όλοι οι παίκτες της ομάδας είχαν συμβόλαιο και για φέτος και έπρεπε να ξεφορτωθεί και τον Μπραζντέικις.

Το μπάσκετ δεν είναι football manager ούτε EuroLeague fantasy. Δεν μπορείς να ξηλώσεις όλη την ομάδα και να την φτιάξεις από την αρχή, επειδή έκανε μια κακή σεζόν. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την βελτιώσεις με στοχευμένες επιλογές (κάτι το οποίο έγινε).

Και πριν πέσετε να με φάτε και να μου πείτε ποιος τους ανανέωσε ή ποιος τους έφερε στην ομάδα, ξανά εξηγούμαι:

Ο Μπαρτζώκας ακόμα και σήμερα πληρώνει τα λάθη που έκανε το καλοκαίρι με την φυγή και μη αντικατάσταση του Σλούκα. Ακόμα πληρώνουμε τα σπασμένα εκείνου του καλοκαιριού. Πέραν του κεφάλαιου Σλούκα που έχει χυθεί πολύ μελάνι και δεν θα αναφερθώ εδώ, και των αποτυχημένων μεταγραφών που δεν είναι πλέον στην ομάδα, υπέγραψε τον Μίλου για δυο χρόνια. Το πάντρεμα των δυο δεινοσαύρων δεν πέτυχε, αλλά ήταν υποχρεωμένος να το υποστεί και φέτος. Με δυο κουβέντες, αλλαγή στους ψηλούς με Ράιτ-Μίλου-Φαλ δεν μπορούσε να γίνει.

Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι να διώξει τον Σακ και να φέρει ένα αθλητικό τριάρι. Δεν είναι εύκολη απόφαση όμως αυτή.

Από εκεί και πέρα έκανε αυτά που έπρεπε το καλοκαίρι. Αλλά τα λάθη του προπέρσινου καλοκαιριού δεν μπορούσαν να διορθώνουν. Το καλοκαίρι αυτό, όμως, του δίνεται αυτή η ευκαιρία γιατί λήγουν τρία συμβόλαια βασικών παικτών.

Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος, ακόμα και η καλύτεροι προπονητές. Το ότι τα έκανε σκατα πρόπερσι είναι κάτι που έγραψε και δεν ξεγραφεί, όμως, δεν μπορώ να μείνω μόνο σε ένα περιστατικό.

Αναφορικά με τις συμμετοχές στα φίναλ φουρ, έχουμε 3 σερί και αν πάνε όλα καλά 4η θα είναι φέτος. Στατιστικά η κάθε ομάδα έχει 25% να πάρει την κούπα, αυτό σημαίνει ότι σε κάθε 4 f4 δικαιούσαι ένα τίτλο. Αυτό θα ίσχυε, όμως, σε ένα μεγάλο δείγμα 50 f4 πχ. Δεν σημαίνει, ότι επειδή πάμε στο 4ο σερί ότι θα το πάρουμε λόγω στατιστικών.

Η Ρεάλ που ανέφερε ο tsoureki αν θα είναι ευχαριστημένη να μείνει χωρίς κούπα δέκα χρόνια, θα πω ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Η Ρεάλ πέρυσι έχασε στον τελικό, φέτος το πιθανότερο είναι να μην είναι καν, και του χρόνου πάει για ολικό rebuilding, που όσους παιχταράδες και να πάρει, σίγουρα θα ξεκινάει πίσω από τους δυο αιώνιους και την Φενέρ. Και μιλάμε για την Ρεάλ, την πιο dominant ομάδα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ενδέχεται, όντως να κάνει να σηκώσει κούπα δέκα χρόνια.

Αν, λοιπόν, είχαμε 7 final four σερί και δεν είχαμε κούπα θα έλεγα αλλά, αλλά με το το έγινε πέρυσι το καλοκαίρι και το ότι το 4ο σερί για μένα δεν είναι κάτι φοβερό, δεν θεωρώ ότι θα είναι αποτυχία αν δεν το πάρουμε.

Μην ξεχνάμε που ήμασταν, που έχουμε βρεθεί και που μπορεί να ξανά καταλήξουμε (βλ. Ρεάλ)

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions: 968

Σάβ Μαρ 29, 2025 8:28 pm

Τις πρώτες χρονιές του Μπαρτζώκα δεν μπορούσες να απαιτήσεις κούπα. Τώρα μετά από τόσα χρόνια με ίδιο κορμό και παίκτες τόσων εκατομμυρίων είναι αποτυχία η μη κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Ο οργανισμός το έχει πάρα μα πάρα πολύ ανάγκη. Εγώ πιστεύω το αξίζει κιόλας.

*Εμένα μια απορία μου είναι η εξής. Όταν πλεονεκτούμε ξεκάθαρα απέναντι σε κάποιες ομάδες στα 5αρια μας γιατί δεν τους χτυπάμε συνέχεια και ανελέητα εκεί ;;; Αυτό δεν το έχω καταλάβει καθόλου.

1
1 Εικόνα
Slow horses 7

euroleague
Reactions: 889
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Σάβ Μαρ 29, 2025 9:50 pm

Conan1982 έγραψε:

Τα ερωτήματα;

Μπράβο Conan γίγαντα!! Πολύ to the point το post…..η γνώμη μου εν τάχει στα ερωτήματα / διαπιστώσεις σου είναι :
1) Το να μην φτάσουμε στο final 4 σαφέστατα και θα συνιστά τεράστια αποτυχία……άλλωστε αυξήσαμε το μπάτζετ 80% για να πάμε χειρότερα από πέρυσι? Δεν το νομίζω…….όμως για να μην μπερδευόμαστε κιόλας, είναι άλλο αυτό και άλλο το να πάρουμε την κούπα!! Είναι πολύ δυνατές οι ομάδες εφέτος , οπότε με βάση και τα υφιστάμενα δομικά προβλήματα της ομάδας (έλλειψη αθλητικότητας στο 3-4-5, μηδέν βοήθεια από τα πεντάρια, κοκ ), τον τραυματισμό του Γουόκαπ και την μή σιγουριά που μου μεταφέρει η πνευματική κατάσταση της ομάδας……. ΟΧΙ, δεν θα το θεωρούσα εν τέλει αποτυχία το να μην το σηκώσω φέτος!!! Θα με πειράξει, διότι θα είμαι και μέσα, όμως η σαφέστατη αποτυχία ήτανε στο Κάουνας, όπου εκείνη η ομάδα ήτανε μία κλάση πάνω από όλους!!!
2) Ατελείωτες ώρες να το ψυρίσουμε το συγκεκριμένο! Θα έλεγα πως ναι , μαζί με τον παράγοντα ΤΥΧΗ, που έχει γυρίσει μετά το 2013 προκλητικά την πλάτη σε αυτή την ομάδα !
3) Είναι, αλλά το δικό μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΕΦΟΡΜΑΡΙΣΜΑ……….
4) Από το να τα πάρει όλα, μέχρι να λιώσει σαν βούτυρο στα κρίσιμα!! Όπως είπα και παραπάνω, με ανησυχεί πολύ η πνευματική της κατάσταση!! Σε αυτό βέβαια φέρουμε και ΕΜΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!!!

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”