Ελληνοποίηση ξένων αθλητών

Συντονιστής: Captains

Συμφωνείτε με την ελληνοποίηση ξένων αθλητών?

ΝΑΙ
20
29%
ΟΧΙ
38
56%
ΑΔΙΑΦΟΡΟ
10
15%

Σύνολο ψήφων: 68
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1560
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 06, 2025 12:44 pm

brandon_roy έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 12:41 pm
j-kidd13 έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 12:35 pm
Εγω ειμαι ξεκαθαρα εναντιον των ελληνοποιησεων(ή ισπανοποιησεων,κροατοποιησεων κλπ),δεν μπορω να δω να αγωνιζεται με την εθνικη ομαδα παικτης που δεν εχει καμια σχεση με την χωρα.Θεωρω τραγικο για τις εθνικες ομαδες να δινουν διαβατηρια σε παικτες για να ενισχυουν το ροστερ τους, πχ ειναι αστειο να βλεπεις βασικο πλευ μεικερ της Ισπανιας τον Λορενζο Μπραουν.
Αγωνίσου με ό,τι εχεις,και ας μην πας καλα.Σε λιγα χρονια μπορει να βγαλεις παλι μια εξαιρετικη φουρνια και να ξαναπρωταγωνιστεις.
Οσον αφορα το θεμα που εχει βγει για ελληνοποιηση του Γκος,αν θεωρητικα προχωρησει,θα πρεπει ο Ολυμπιακος να μπορει την νεα σεζον να χρησιμοποιει μονο 1 εκ των Γκος Ουοκαπ ως Ελληνα,οχι και τους 2.Αυτο θα ειναι υπερμεγα σκανδαλο.
Καλά ναι σιγά που θα πάιζει μόνο ένας ως Έλληνας, του χρόνου η εξάδα "Ελλήνων" του ΟΣΦΠ θα είναι Γουόκαπ, Γκος, Ράιτ, Βεζένκοφ, Ντόρσι, Παπανικολάου. :roofl:
Eπειδη και εγω αυτο βλεπω και θα μιλαγε το μεγαλυτερο σκανδαλο εβερ αν γινει,γι αυτο εγραψα την αποψη μου για το τι πρεπει και τι ειναι "ηθικο" να γινει.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2729
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Απρ 06, 2025 12:46 pm

chainsaw έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 12:31 pm
Όντως αναλυθηκε. Ούτε εγώ είμαι νομικός, αλλά εδώ μιλάμε για διπλή υπηκοότητα. Το τι από τα 2 θα δηλώσει κάποιος σε μια διοργανώτρια αρχή, είναι δικό του θέμα.
Θα μπορούσα να καταλάβω μια «συμφωνία κυρίων» όπου ο Χ νατουραλιζέ θα δηλωνόταν με την αρχική του υπηκοότητα αλλά σαν κανόνας μου φαίνεται δύσκολο να σταθεί.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 871
Προειδοποιήσεις: 4

Κυρ Απρ 06, 2025 12:52 pm

nikolas_asteri έγραψε:
chainsaw έγραψε:
Όντως αναλυθηκε. Ούτε εγώ είμαι νομικός, αλλά εδώ μιλάμε για διπλή υπηκοότητα. Το τι από τα 2 θα δηλώσει κάποιος σε μια διοργανώτρια αρχή, είναι δικό του θέμα.
Θα μπορούσα να καταλάβω μια «συμφωνία κυρίων» όπου ο Χ νατουραλιζέ θα δηλωνόταν με την αρχική του υπηκοότητα αλλά σαν κανόνας μου φαίνεται δύσκολο να σταθεί.
Ναι, μόνο κατά περίπτωση θα μπορούσε να γίνει, όχι υποχρεωτικα. Και εγώ σαν Ολυμπιακός θα θεωρήσω αδικία να υπάρχουν 2 ελληνοποιημενοι παίκτες στο ρόστερ του. Όχι μόνο ηθικό λάθος, αλλά και επικοινωνιακο-πρακτικό. Περισσότερα έχει να χάσει από την συμμετοχή ενός τοπ αθλητής του στην εθνικη, παρα να κερδίσει.

Παραβλέπω την αναφορά στον Ντορσευ, γιατί το παιδί εχει ελληνικες ρίζες και θα μπορούσε κάλλιστα να παίζει σε άλλη ελληνική ομάδα αυτή τη στιγμή.

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3285
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Κυρ Απρ 06, 2025 12:54 pm

nikolas_asteri έγραψε:
chainsaw έγραψε:
Νομικά δεν θα μπορέσει να σταθεί και Ολυμπιακός αποκλείεται να κάνει τέτοια συμφωνία από την στιγμή που έχει Λονγκ, Ντόρσεϊ με ελληνικές ρίζες, τον Σάσα με χρόνια στην Ελλάδα. Θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για αυτούς που έχουν Ελληνικό διαβατήριο με την τιμητική απόδοση. Πόσο πιθανό είναι;
Εγώ πιστεύω το ξαναλέω ότι τον Ολυμπιακό δεν τον συμφέρει ο Γκος να παίζει το καλοκαίρι και δεν θα δεχτεί.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary

Κυρ Απρ 06, 2025 12:59 pm

Δηλαδη πιστευετε οτι αν η ομοσπονδια πει στον Ολυμπιακο εχουμε ετοιμη την ελληνοποιηση του Γκος,παιζει το καλοκαιρι στο ευρωμπασκετ,και τον χρησιμοποιειτε κανονικα σαν Ελληνα την νεα σεζον,μαζι με τον Ουοκαπ,ο Ολυμπιακος θα αρνηθει επειδη δεν θα ξεκουραστει το καλοκαιρι ο Γκος?Οτι δεν ειναι προς το συφμερον του??Σοβαρα?Δεν θα σκεφτει ας πουμε οτι θα εχει +2 ξενους στην Α1...

0
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions: 831

Κυρ Απρ 06, 2025 1:07 pm

O Ναν αγαπητοί Παναθηναϊκοί πάει προς Τουρκία. Δεν κάνουμε τα χατίρια του Λιόλιου αλλά του Αταμάν τα κάνουμε. Όλος ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι σάπιος και το μεγαλύτερο ψάρι τρώει το μικρότερο. Επί Βασιλακόπουλου είχατε την ομοσπονδία δίπλα από το γήπεδο σας και τώρα σας ενοχλεί ο Ολυμπιακός και οι Ελληνοποιήσεις. Θέλετε να παίζουν Έλληνες στην Εθνική αλλά πόσους Έλληνες νέους παίκτες έχετε καταστρέψει ; Οι Σλούκας και Παπαπέτρου που έχετε από τον Ολυμπιακό βγήκαν. Που είναι οι Αβδάλας,Ματζούκας,Σαμοντουροφ,Μωραιτης να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα σας;

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Κυρ Απρ 06, 2025 1:10 pm

j-kidd13 έγραψε:
Δηλαδη πιστευετε οτι αν η ομοσπονδια πει στον Ολυμπιακο εχουμε ετοιμη την ελληνοποιηση του Γκος,παιζει το καλοκαιρι στο ευρωμπασκετ,και τον χρησιμοποιειτε κανονικα σαν Ελληνα την νεα σεζον,μαζι με τον Ουοκαπ,ο Ολυμπιακος θα αρνηθει επειδη δεν θα ξεκουραστει το καλοκαιρι ο Γκος?Οτι δεν ειναι προς το συφμερον του??Σοβαρα?Δεν θα σκεφτει ας πουμε οτι θα εχει +2 ξενους στην Α1...
Αν ρωτάς εμένα μια που εγώ το είπα, αυτό πιστεύω. Ορθολογικά αν το κοιτάξουμε το ζητούμενο είναι η Ευρωλίγκα. Και στην Ευρωλίγκα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μας ζημιώσει Θα μου πεις στο πλαίσιο της κόντρας, οπαδοί, ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται και για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, οκ, αν όμως σκεφτούν σοβαρά πρέπει να αρνηθούν, όχι για το ηθικό που δεν τους ενδιαφέρει αλλά για την ομάδα και πώς θα την επηρεάσει. Είναι δεδομένο ότι όσο πιο πολλούς παίκτες έχει μια ομάδα στις Εθνικές τόσο περισσότερα προβλήματα έχει στην διάρκεια της σεζόν.

0
Nikos133

Reactions: 24
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Απρ 06, 2025 1:11 pm

Η 12 αδα της Εθνικής το καλοκαίρι θα είναι κάπως έτσι:

Γκος, Λούντζης, Φλιωνης, Λαρεντζακης, Κατσιβελης, Νετζιπογλου, Παπανικολάου, Χουγκαζ, Τσαλπμουρης, Κωστακουμπο, Καραγιαννίδης, Ζούγρης

Καλή επιτυχία στην Εθνική μας!

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary

Κυρ Απρ 06, 2025 1:12 pm

prime7 έγραψε:
O Ναν αγαπητοί Παναθηναϊκοί πάει προς Τουρκία. Δεν κάνουμε τα χατίρια του Λιόλιου αλλά του Αταμάν τα κάνουμε. Όλος ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι σάπιος και το μεγαλύτερο ψάρι τρώει το μικρότερο. Επί Βασιλακόπουλου είχατε την ομοσπονδία δίπλα από το γήπεδο σας και τώρα σας ενοχλεί ο Ολυμπιακός και οι Ελληνοποιήσεις. Θέλετε να παίζουν Έλληνες στην Εθνική αλλά πόσους Έλληνες νέους παίκτες έχετε καταστρέψει ; Οι Σλούκας και Παπαπέτρου που έχετε από τον Ολυμπιακό βγήκαν. Που είναι οι Αβδάλας,Ματζούκας,Σαμοντουροφ,Μωραιτης να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα σας;
Κανενα χατιρι δεν κανουνε, δεν μπορει ο Παναθηναικος,και καμια ομαδα, να απαγορευσει σε οποιονδηποτε αθλητη αν θα δεχτει να παρει διαβατηριο απο καποια αλλη χωρα.Δεν ειναι χατιρι του Αταμαν,αλλα οτι οι Τουρκοι σκανε στον Ναν 1 ζεστο μυριο.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary

Κυρ Απρ 06, 2025 1:15 pm

Conan1982 έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 1:10 pm
j-kidd13 έγραψε:
Αν ρωτάς εμένα μια που εγώ το είπα, αυτό πιστεύω. Ορθολογικά αν το κοιτάξουμε το ζητούμενο είναι η Ευρωλίγκα. Και στην Ευρωλίγκα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μας ζημιώσει Θα μου πεις στο πλαίσιο της κόντρας, οπαδοί, ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται και για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, οκ, αν όμως σκεφτούν σοβαρά πρέπει να αρνηθούν, όχι για το ηθικό που δεν τους ενδιαφέρει αλλά για την ομάδα και πώς θα την επηρεάσει. Είναι δεδομένο ότι όσο πιο πολλούς παίκτες έχει μια ομάδα στις Εθνικές τόσο περισσότερα προβλήματα έχει στην διάρκεια της σεζόν.
Εμας σαν φιλαθλους/οπαδους, μας καιει η Ευρωλιγκα πρωτα,και μετα το πρωταθλημα,αλλα δεν νομιζω οτι σκεφτονται ετσι οι διοικησεις,νομιζω πως δινουν βαρυτητα και στο πρωταθλημα γιατι καλως η κακως ειναι κοντρα των 2 μεγαλων,αρα εινα και "εγωιστικο" κομματι.
Ε δεν νομιζω οτι πεσει ασχημα στον Ολυμπιακο να μπορει να δηλωσει και τον Ουοκαπ και τον Γκος ως Ελληνες στην Α1,και ποσο τεραστιο πλεονεκτημα παιρνει σε σχεση με τον Παναθηναικο.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 3993
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Κυρ Απρ 06, 2025 1:19 pm

Θα δανειστώ μια ατάκα του Σλοβένου Katanec, όταν προπόνησε στον Ολυμπιακό πριν καμμιά 20αριά χρόνια. "Ψύχωση" είχε πει, αναφερόμενος στον αυτοσκοπό της κατάκτησης τίτλων. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τις δύο ομάδες που "ντε και καλά θα πρέπει να πρωταγωνιστούν στο ελληνικό και ευρωπαϊκό στερέωμα", με το "ο θάνατος σου η ζωή μου". Το λίγότερο όλο αυτό είναι ματαιόδοξο, αλλά αφού υπάρχουν ευήκοα ώτα -όλα καλά, προχωράμε με κάθε κόστος!

Η συμπαθής τραγουδίστρια Ταμτα πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξη της είπε ότι παρότι είναι 25 χρόνια στην Ελλάδα, ζει και δουλέυει εδώ αναγκάστηκε να βάλει μέσο για να μπορέσει να πάρει την υπηκοότητα (και όσοι παρακολουθείτε τα "σελεμπριτιζ" γνωρίζεται ποιος γόνος πιθανότατα μεσολάβησε).

Δεν ξέρω που θα πάει αυτή η ιστορία, δεν βλέπω όμως πως δε θα κάνει κακό στην εθνική - ειδικά με τους πληρωμένους στρατούς που έχουν ξαμολυθεί τα τελευταία δύο χρόνια και βάλε. Η μόνη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι ο Λιόλιος παίζει με την υστεροφημία του (το λιγότερο) με τις κινήσεις που κάνει για τα τελευταία χρόνια.

4
3 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Κυρ Απρ 06, 2025 1:20 pm

j-kidd13 έγραψε:
prime7 έγραψε:
Κανενα χατιρι δεν κανουνε, δεν μπορει ο Παναθηναικος,και καμια ομαδα, να απαγορευσει σε οποιονδηποτε αθλητη αν θα δεχτει να παρει διαβατηριο απο καποια αλλη χωρα.Δεν ειναι χατιρι του Αταμαν,αλλα οτι οι Τουρκοι σκανε στον Ναν 1 ζεστο μυριο.
Ακριβώς, και αυτός είναι ο λόγος που οι επιλογές της ΕΟΚ είναι περιορισμένες και δεν είναι σκάνδαλο της ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ είναι αυτός που πρέπει να βρει μια λύση στο θέμα αν γίνει τελικά, που όπως είπα δεν το πιστεύω.

0
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions: 831

Κυρ Απρ 06, 2025 1:21 pm

Θα το πω όσο πιο απλά γίνεται. Σταματήστε να κράζετε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ. Κοιτάξτε την ομάδα σας. Έχω σταματήσει να μιλάω στο Forum με φιλάθλους του Παο αλλά το ξεφτιλιζετε. Τα χατίρια του Οσφπ και τα χατίρια του Οσφπ. Σας είπε η ομοσπονδία να κάνει τον Ναν Έλληνα ; Είπατε όχι ; Είπατε. Τέλος. Τα περί σας νοιάζει η Εθνική αφήστε τα αυτά. Το 8ο σας νοιάζει και να νικάει η ομάδα σας.

5
3 Εικόνα 1 Εικόνα 1 Εικόνα
Slow horses 7

a1greece
Reactions: 513
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Απρ 06, 2025 1:21 pm

Conan1982 έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 12:54 pm
nikolas_asteri έγραψε:

Νομικά δεν θα μπορέσει να σταθεί και Ολυμπιακός αποκλείεται να κάνει τέτοια συμφωνία από την στιγμή που έχει Λονγκ, Ντόρσεϊ με ελληνικές ρίζες, τον Σάσα με χρόνια στην Ελλάδα. Θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για αυτούς που έχουν Ελληνικό διαβατήριο με την τιμητική απόδοση. Πόσο πιθανό είναι;
Εγώ πιστεύω το ξαναλέω ότι τον Ολυμπιακό δεν τον συμφέρει ο Γκος να παίζει το καλοκαίρι και δεν θα δεχτεί.
Μα προφανώς και δεν θα δεχτεί να γίνει τέτοιο πράγμα……..έτσι απλά το πετάμε μπας και δημιουργηθεί πάλι κανένα σούσουρο ανακοινώσεων, διότι έτσι προστάζει η γνωστή γραμμή του «site της αλήθειας» με στόχο πλέον και την μεταφορά της αντιπαλότητας μέσω της Εθνικής μας……και φυσικά εφόσον φτάσαμε να περνάει η αντιπαράθεση των συλλόγων και σε επίπεδο Εθνικής, πλέον ζούμε την απόλυτη κατάντια και ανηθικότητα!!!

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 871
Προειδοποιήσεις: 4

Κυρ Απρ 06, 2025 1:23 pm

j-kidd13 έγραψε:
prime7 έγραψε:
Εκεί λοιπόν περιορίζεται η μαγκιά και η ελληνική ψυχη του dpg. :roll:

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος chainsaw την Κυρ Απρ 06, 2025 1:24 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”