Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2024-2025

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2520
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 27, 2025 12:50 pm

yawn.brigade έγραψε:
Κυρ Απρ 27, 2025 11:13 am
ασήμαντη λεπτομέρεια αλλά ο Μπαρτζώκας και ο Μίλου πρωτοσυνεργάστηκαν τη χρονιά που επέστρεψε ο πρώτος στον Ολυμπιακό, το Γενάρη του 2020. το καλοκαίρι που ακολούθησε πήγε ο Μίλου στην ΤΣΣΚΑ. όχι ότι έχει καμιά σημασία, για ιστορικούς λόγους το αναφέρω :)

για τον Μίλου είναι τρομερό το πόσο αλλάζει η άποψη του κόσμου για αυτόν αν κάνει κάποιο καλό παιχνίδι ή καλή σειρά.

για το αν τον θέλουμε στο ρόστερ μας και τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να κρίνουμε συνολικά την απόδοση του. είμαστε ευχαριστημένοι από αυτά που είδαμε δυο χρόνια τώρα;
Πολύ σωστά, έχω πολύ λίγες αναμνήσεις από εκείνο το δεύτερο μισό της σεζόν λόγω της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων με αφορμή τη πανδημία. Το point μου είναι πως ο Milutinov δεν είναι παίκτης που καθιερώθηκε στο υψηλό επίπεδο από τον Μπαρτζώκα όπως είναι για παράδειγμα οι Fall, Walkup, ΜcKissic. Επομένως δεν νομίζω πως υπάρχει συναισθηματισμός από την πλευρά του coach στην περίπτωσή του. Βασικά σε καμία περίπτωση ανανέωσης συμβολαίου δεν χωράνε τέτοιοι συναισθηματισμοί, τα κριτήρια πρέπει να είναι καθαρά αγωνιστικά.

Η άποψη του κόσμου αλλάζει διότι η δημοσιογραφική κριτική επικεντρώνει στην απόδοση του Milutinov με την πρώτη ευκαιρία, επηρεάζοντας έτσι και τον κόσμο Αντίθετα, ο Fall δεν αγγίζεται διότι αποτελεί "τοτέμ" του οργανισμού. Δεν έχω διαβάσει ή ακούσει ένα δημοσιογράφο του Ολυμπιακού να κάνει μια καλοπροαίρετη κριτική στους όρους της τριετούς επέκτασης του συμβολαίου του Fall. Πρόσφατα ακούσαμε μέλος του προπονητικού team της ομάδας να δικαιολογεί την απόδοση του Fall χρησιμοποιώντας ένα επιχείρημα που δεν έστεκε λογικά.

Τα φετινά νούμερα των δύο παικτών στην Ευρωλίγκα:

https://www.euroleaguebasketball.net/en ... ll/008811/

https://www.euroleaguebasketball.net/en ... ov/003941/

Στην τελευταία παράγραφο θα ήθελα προσθέσω ότι σε μια ανανέωση θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και ποιο είναι το αγωνιστικό potential του παίκτη στα χρόνια που έρχονται, όχι μόνο η παρελθοντική προσφορά του στην ομάδα.
JohnnyPao έγραψε:
Κυρ Απρ 27, 2025 4:14 am
Τη δήλωση την Αφων για τον Φαλ δεν την έχω δει αλλά για να το λες σε πιστεύω, όντως πάντως μιλάμε για υπεραξία. Εκεί που λες ότι δύσκολα θα δώσουν στον Μιλου συμβόλαιο ισάξιο με του Φαλ σε χάνω λίγο, καθώς ο Σέρβος έχει ήδη σχεδόν ισοποσο συμβόλαιο με τον Γάλλο, το θέμα είναι μην πάρει ακόμα περισσότερα το καλοκαίρι.

Εσυ τι θα επέλεγες?

Εγώ προσωπικά δεν θα είχα ανανεώσει τον Fall με αυτούς τους όρους. Ξεκινάω από εκεί διότι το συμβόλαιο αυτό θα επηρεάζει ολόκληρο το μεταγραφικό σχεδιασμό για τα επόμενα δύο καλοκαίρια.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

senior
Reactions: 534
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Κυρ Απρ 27, 2025 12:52 pm

kite26 έγραψε:
Κυρ Απρ 27, 2025 12:07 pm
yawn.brigade έγραψε:
Κυρ Απρ 27, 2025 11:13 am
ασήμαντη λεπτομέρεια αλλά ο Μπαρτζώκας και ο Μίλου πρωτοσυνεργάστηκαν τη χρονιά που επέστρεψε ο πρώτος στον Ολυμπιακό, το Γενάρη του 2020. το καλοκαίρι που ακολούθησε πήγε ο Μίλου στην ΤΣΣΚΑ. όχι ότι έχει καμιά σημασία, για ιστορικούς λόγους το αναφέρω :)

για τον Μίλου είναι τρομερό το πόσο αλλάζει η άποψη του κόσμου για αυτόν αν κάνει κάποιο καλό παιχνίδι ή καλή σειρά.

για το αν τον θέλουμε στο ρόστερ μας και τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να κρίνουμε συνολικά την απόδοση του. είμαστε ευχαριστημένοι από αυτά που είδαμε δυο χρόνια τώρα;

είναι γεγονός ότι εμφανίζεται στα κρίσιμα, εκεί που μετράει και περισσότερο. είμαστε όμως σίγουροι ότι θα συνεχίσει να το κάνει αυτό και τα επόμενα χρόνια με τέτοια εξωγηπεδική ζωή και με τόσους τραυματισμούς; εγώ έχω αμφιβολίες και θα τον ανανέωνα μόνο αν κάνει τόσο εντυπωσιακό φίνις στη σεζόν που απλά δε θα μπορείς να το αγνοήσεις.
Πόσες και πόσες φορές με έχει τσαντίσει που μπαινοβγαίνει στα πιτς στη ρέγκιουλαρ; Όμως, είναι ρέγκιουλαρ. Ξέρεις το πιο σημαντικό, ότι εκεί που πρέπει, όταν πρέπει θα είναι εκεί και θα καθαρίσει. Ο Μίλου όχι μόνο πρέπει να μείνει. Θα πρέπει να έχει παίκτες-στηρίγματα στο 5 που θα τον ξεκουράζουν. Αν μπορεί να το κάνει ο Μωυσής οκ, αλλά σε αντίθετη περίπτωση, εκεί θες ένα τρίτο σέντερ. Δεν αφήνεις τον πρώτο σου σέντερ να φύγει έτσι απλά.
μιλάμε για αθλητή 30 ετών που με το ζόρι βγάζει 20λεπτο στον αγώνα. αν συνυπολογίσουμε το ότι είναι βαρύ κορμί, με κακή εξωγηπεδική ζωή και συχνούς τραυματισμούς έχω αμφιβολίες για το κατά πόσο θα είναι εκεί που πρέπει και τα επόμενα χρόνια.

τον καλό Μιλουτίνοφ όλοι τον θέλουμε φυσικά αλλά δε ξέρω κατά πόσο υπάρχει στην πραγματικότητα, ίσως απλά να αγαπάμε την ιδεατή εικόνα του Μίλου όπως την έχουμε στο κεφάλι μας.

αν συμφωνήσει να τον κλείσουν σε κάνα μοναστήρι με αυστηρή δίαιτα και να βγαίνει μόνο για προπόνηση και αγώνες το δέχομαι :D

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3554
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Κυρ Απρ 27, 2025 12:58 pm

reignman έγραψε:
Κυρ Απρ 27, 2025 12:34 pm
15. Ταιρικ Τζοουνς: Μανουριαστηκε με τον Μπαρτζωκα
Ναι... ΚΑΙ?

Εδω του εχουν μανουριασει ποσες φορες παιχτες μας και το περνατε "αβαβα" γιατι συμβαινουν αυτα στην ενταση του παιχνιδιου.
Δεν συμβαινει στην ενταση του παιχνιδιου να μανουριασει ο αντιπαλος που θελει να σε νικησει κιολας?

Αυτα ειναι μικρομλκιτσες imho. Περισοτερο δραματικη την σκηνη την εκαναν ενας δυο συμπαικτες του που ξαφνικα αρχισαν να τον τραβανε λες και εβγαλε μαχαιρι παρα το γεγονος οτι ηθελε να πει κατι στον Μπαρτζωκα.
Θυμάμαι μια αντίστοιχη περίπτωση με τον Τρινκιέρι, δεν θυμάμαι τώρα σε ποια ομάδα ήταν και με ποιαν έπαιζε άλλά στο τέλος του αγώνα πήγε να παραπονεθεί στους διαιτητές λίγο έντονα είναι αλήθεια. Πάνε οι βοηθοί του και τον πιάσανε λες και ήταν έτοιμος να βγάλει μαχαίρι να τους σφάξει με αποτέλεσμα να φανεί αρκετά τραγικο το γεγονός.

0
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1143
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
Προειδοποιήσεις: 1

yawn.brigade έγραψε:
kite26 έγραψε:
Κυρ Απρ 27, 2025 12:07 pm

Πόσες και πόσες φορές με έχει τσαντίσει που μπαινοβγαίνει στα πιτς στη ρέγκιουλαρ; Όμως, είναι ρέγκιουλαρ. Ξέρεις το πιο σημαντικό, ότι εκεί που πρέπει, όταν πρέπει θα είναι εκεί και θα καθαρίσει. Ο Μίλου όχι μόνο πρέπει να μείνει. Θα πρέπει να έχει παίκτες-στηρίγματα στο 5 που θα τον ξεκουράζουν. Αν μπορεί να το κάνει ο Μωυσής οκ, αλλά σε αντίθετη περίπτωση, εκεί θες ένα τρίτο σέντερ. Δεν αφήνεις τον πρώτο σου σέντερ να φύγει έτσι απλά.
μιλάμε για αθλητή 30 ετών που με το ζόρι βγάζει 20λεπτο στον αγώνα. αν συνυπολογίσουμε το ότι είναι βαρύ κορμί, με κακή εξωγηπεδική ζωή και συχνούς τραυματισμούς έχω αμφιβολίες για το κατά πόσο θα είναι εκεί που πρέπει και τα επόμενα χρόνια.

τον καλό Μιλουτίνοφ όλοι τον θέλουμε φυσικά αλλά δε ξέρω κατά πόσο υπάρχει στην πραγματικότητα, ίσως απλά να αγαπάμε την ιδεατή εικόνα του Μίλου όπως την έχουμε στο κεφάλι μας.

αν συμφωνήσει να τον κλείσουν σε κάνα μοναστήρι με αυστηρή δίαιτα και να βγαίνει μόνο για προπόνηση και αγώνες το δέχομαι :D
Μα βλέπουμε τον καλό Μιλουτίνοφ. Τεσπ, συμφωνώ με τη λογική του ποστ σου, αλλά δεν είναι ο Μιλουτίνοφ το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι το βαρύ συμβόλαιο του άλλου. Παίκτη που σου παίζει έτσι στα κρίσιμα, του δίνεις ό,τι θέλει και τον κρατάς, τι συζητάμε. Να μου πεις τώρα, θες κάτι καλύτερο του Μωυσή, ώστε να αναβαθμιστείς στο 5, να το ακούσω. Αλλά η ομάδα χωρίς το Μιλουτίνοφ θα αντιμετωπίσει μεγάλο θέμα. Δε μιλάω μόνο για τα ριμπάουντ, η επιδραστικότητα που έχει είναι από άλλο πλανήτη.

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Jeight

junior
Reactions: 134
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Κυρ Απρ 27, 2025 1:03 pm

kite26 έγραψε:
yawn.brigade έγραψε:

Μα βλέπουμε τον καλό Μιλουτίνοφ. Τεσπ, συμφωνώ με τη λογική του ποστ σου, αλλά δεν είναι ο Μιλουτίνοφ το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι το βαρύ συμβόλαιο του άλλου. Παίκτη που σου παίζει έτσι στα κρίσιμα, του δίνεις ό,τι θέλει και τον κρατάς, τι συζητάμε. Να μου πεις τώρα, θες κάτι καλύτερο του Μωυσή, ώστε να αναβαθμιστείς στο 5, να το ακούσω. Αλλά η ομάδα χωρίς το Μιλουτίνοφ θα αντιμετωπίσει μεγάλο θέμα. Δε μιλάω μόνο για τα ριμπάουντ, η επιδραστικότητα που έχει είναι από άλλο πλανήτη.
Δεν θα πληρωσει ο ολυμπιακος 2 εκατομμυρια για εναν αθλητη που θα ζοριστει του χρονου ακομα περισσοτερο "για να παιζει στα κρισιμα". Την υπολοιπη σεζον τι θα κ;νουμε, ταματα? Αν χασει ενα μηνα στην αρχη της σεζον τι γινεται?

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Κυρ Απρ 27, 2025 1:05 pm

Jeight έγραψε:
kite26 έγραψε:

Αν χασει ενα μηνα στην αρχη της σεζον τι γινεται?
Τίποτα! Οι αγώνες αυτή την περίοδο της σεζόν που αναφέρεις είναι προπονητικού χαρακτήρα.

0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Jeight

junior
Reactions: 134
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Κυρ Απρ 27, 2025 1:06 pm

kite26 έγραψε:
Jeight έγραψε:

Τίποτα!
Εγω για να το ληξουμε σου οεω να προτετοιμαζεσαι ψυχολογικα για απωλεια μιλου του χρονου να μην σου ρθειξαφνικο. Ειδικα αν ο οτουρου δεν ανανεωσει μεχρι το τελος της σεζον

0
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Κυρ Απρ 27, 2025 1:09 pm

Jeight έγραψε:
Κυρ Απρ 27, 2025 1:06 pm
kite26 έγραψε:

Τίποτα!
Εγω για να το ληξουμε σου οεω να προτετοιμαζεσαι ψυχολογικα για απωλεια μιλου του χρονου να μην σου ρθειξαφνικο. Ειδικα αν ο οτουρου δεν ανανεωσει μεχρι το τελος της σεζον
Φίλε μου, εδώ εκφράζουμε τις προσωπικές μας απόψεις. Ούτε της διοίκησης είμαι, ούτε λόγο έχω για τις αποφάσεις τους. Η άποψή μου είναι ότι ο παιχταράς πρέπει να μείνει, γιατί έχει δυσεύρετο πακέτο. Τώρα από εκεί και πέρα, κάθε άποψη και απόφαση σεβαστή.

0
Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

senior
Reactions: 534

Κυρ Απρ 27, 2025 1:14 pm

kite26 έγραψε:
Jeight έγραψε:

Τίποτα! Οι αγώνες αυτή την περίοδο της σεζόν που αναφέρεις είναι προπονητικού χαρακτήρα.
δεν υπάρχουν προπονητικού χαρακτήρα αγώνες στην Ευρωλίγκα με το πλεονέκτημα έδρας ή την είσοδο στα πλέιοφ να κρίνεται σε μια νίκη ή και σε ισοβαθμίες.

τον Φαλ τον έχουμε παντρευτεί, είναι 0,00% η πιθανότητα να του σπάσουμε το συμβόλαιο, οπότε πρέπει να δούμε τι γραμμή ψηλών θέλουμε με τον Φαλ δεδομένο. το Φαλ - Μιλουτίνοφ κατά τη γνώμη μου αποδείχτηκε προβληματικό και όλα δείχνουν ότι θα την πληρώσει ο Μίλου για αυτό.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Κυρ Απρ 27, 2025 1:15 pm

yawn.brigade έγραψε:
Κυρ Απρ 27, 2025 1:14 pm
kite26 έγραψε:

δεν υπάρχουν προπονητικού χαρακτήρα αγώνες στην Ευρωλίγκα με το πλεονέκτημα έδρας ή την είσοδο στα πλέιοφ να κρίνεται σε μια νίκη ή και σε ισοβαθμίες.

τον Φαλ τον έχουμε παντρευτεί, είναι 0,00% η πιθανότητα να του σπάσουμε το συμβόλαιο, οπότε πρέπει να δούμε τι γραμμή ψηλών θέλουμε με τον Φαλ δεδομένο. το Φαλ - Μιλουτίνοφ κατά τη γνώμη μου αποδείχτηκε προβληματικό και όλα δείχνουν ότι θα την πληρώσει ο Μίλου για αυτό.
Λάθος αποφάσεις για άλλη μια φορά...

0
Ilias7

euroleague
Reactions: 186

Κυρ Απρ 27, 2025 1:21 pm

Ο Μιλουτίνοφ αν μείνει (κατά τη γνώμη μου πρέπει να μείνει) πρέπει να αρχίσουμε να τον εκμεταλλευόμαστε και με το σωστό τρόπο. Να γίνει σημείο αναφοράς στη ρακέτα.

Το να μείνει και να τον έχουμε να κάνει το ανσασέρ πάνω κάτω χωρίς να ακουμπάει τη μπάλα στην επίθεση και να παίζει αλλαγές μαρκάροντας το αντίπαλο guard στα 8 μέτρα στην άμυνα για μένα δεν έχει νόημα και είναι λάθος.Το παραπάνω έχει επαναληφθεί πολλές φορές αυτά τα δύο χρόνια.

Αν είναι να ανανεώσει και να συνεχιστεί το ίδιο καλύτερα να σπαταλήσουμε τα χρήματα του συμβολαίου του σε ένα πρωτοκλασάτο τριάρι πχ.

Τέλος, στο σενάριο ανανέωσης του για μένα η σειρά που θα πρέπει να αγωνίζονται είναι Μιλουτίνοφ, Ράιτ, Φαλ.

Ο Ράιτ έχει στοιχεία που αν δουλευτούν μελλοντικά μπορεί να αποτελέσει πλήρως αξιόπιστη λύση στη γραμμή των ψηλών.

0
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 3187
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Κυρ Απρ 27, 2025 1:31 pm

Jeight έγραψε:
kite26 έγραψε:

Δεν θα πληρωσει ο ολυμπιακος 2 εκατομμυρια για εναν αθλητη που θα ζοριστει του χρονου ακομα περισσοτερο "για να παιζει στα κρισιμα". Την υπολοιπη σεζον τι θα κ;νουμε, ταματα? Αν χασει ενα μηνα στην αρχη της σεζον τι γινεται?

Αυτο ειναι ενα ρισκο που κανενας σοβαρος ανθρωπος δεν θα επαιρνε.
Περσι ηταν απο τραυματισμο στη σειρα με την μπαρτσα. ενα παιχνιδι δεν το επαιξε, τα αλλα 2 επαιζε 10λεπτα για να "επανελθει" γιατι θελει και τον χρονο του ακομα και 3 εβδομαδες εαν απουσιασει...
Στους τελικους με τον παο στα πρωτα 2 παιχνιδια ηταν μονο πραγματικα καλος, στο 3ο και στο 4ο εσερνε το κουφαρι του και στο 5ο ηταν καλυτερος απο οτι στα 3-4.

Αν αυτο καποιος το κοστολογει 2εκ+ τοτε more power to them.

The best ability is availability

Bill Parcells

2
2 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2445
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Απρ 27, 2025 1:58 pm

Νομίζω είμαστε όλοι εδώ αιχμάλωτοι της στιγμής. Πραγματικά σας θυμάμαι σχεδόν όλους, έναν έναν, να έχετε γράψει πολλαπλές φορες ο καθένας πως ο Μιλουτινοφ πρέπει να φύγει και να ρθει αθλητικός ψηλός στη θέση του. Τώρα οι ίδιοι είστε που γράφετε εννοείται να μείνει ο παιχταράς. Οκκ έκανε 2 ματσαρες τώρα και μας θύμισε και τα καλά του ματς πέρσι πάλι στα κρίσιμα, μην ξεχνάτε όμως και τα 10 ματς που έχασε φέτος μαζί και με τα άλλα 10 που ήταν σε τραγική κατάσταση. Ο Φαλ σας κουβαλούσε όλη τη χρονιά, μπορεί να μην φαίνεται στα νούμερα του, αλλά από αυτόν ξεκινάει το σύστημα του Μπαρτζώκα.

Και οι 2 μαζί πάντως δεν χωράνε.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6617
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Απρ 27, 2025 2:05 pm

Αν αλλαζαμε τον μιλου με τον ταις η τον πουαριε θα του εβαζα και εγω κορδελιτσα..αλλα το οτουρου αντι μιλου οι πιθανοτητες ειναι οτι ολοι θα αναπωλουν τον σερβο μετα..Για μενα ο αδυναμος κρικος ειναι ο φαλ μην ξανα γραφω τα ιδια..αλλα το πιθανοτερο ειναι θα την πληρωσει ο μιλου και απλα μετα θα το βρουμε μπροστα μας που ο γαλλος απο τα 34 θα ναι σε κατασταση παλαιμαχου.Πολυ περιεργο κορμι αυτο του φαλ δεν νομιζω οτι θα αντεξει για πολλα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Κυρ Απρ 27, 2025 2:17 pm

reignman έγραψε:
Κυρ Απρ 27, 2025 1:31 pm
Jeight έγραψε:

Αυτο ειναι ενα ρισκο που κανενας σοβαρος ανθρωπος δεν θα επαιρνε.
Περσι ηταν απο τραυματισμο στη σειρα με την μπαρτσα. ενα παιχνιδι δεν το επαιξε, τα αλλα 2 επαιζε 10λεπτα για να "επανελθει" γιατι θελει και τον χρονο του ακομα και 3 εβδομαδες εαν απουσιασει...
Στους τελικους με τον παο στα πρωτα 2 παιχνιδια ηταν μονο πραγματικα καλος, στο 3ο και στο 4ο εσερνε το κουφαρι του και στο 5ο ηταν καλυτερος απο οτι στα 3-4.

Αν αυτο καποιος το κοστολογει 2εκ+ τοτε more power to them.

The best ability is availability

Bill Parcells
Αυτό συνέβη γιατί μείναμε με έναν σέντερ και φυσιολογικά κουράστηκε. Δεν είναι αθλητικός παίκτης, οπότε δεν μπορείς να περιμένες την αντοχή του Λεσόρ. Αλλά δεν μπορεί να κατηγορηθεί για αυτό. Διαφωνώ κάθετα με αυτή την τοποθέτηση.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”