Με τόσο ντόρο που έχει γίνει για το Παναθηναϊκός-ΔΕΚΑ και όσα γράφονται και ακούγονται, έκατσα και είδα το τελευταίο πεντάλεπτο και θα επιχειρήσω μια παράθεση, βγάζοντας ένα συμπέρασμα στο τέλος.
-4.44, καλάθι Μπίνη 62-55
-4.24 τρίποντο Μακαρατζή με ταμπλό!!!!! 62-58
-4.08 τρίποντο Γεώργα 65-58 και αφού έχει προηγηθεί διπλό καθαρό φάουλ πάνω στο Παπανικολάου από τον Μουτάφη και στην προσπάθεια για σουτ και μετά στην πάσα στον Γεώργα
-3.39 1/2 βολές του Μπούσμπουρα για το 66-58, κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει κανένα φάουλ
-3.13 καλάθι για τον ΠΑΟ από τον Καράγκουτη, 68-58
-2.40 τρίποντο από τη γωνία από τον Χαρτώνα μετά από επιθετικό ριμπάουντ 68-61
-2.22 άστοχο μακρινό τρίποντο Σπανού με 7'' στο ρολόι των 24''
-2.05 άστοχο τρίποντο Χαρτώνα με 12'' στο ρολόι των 24''
-1.45 λάθος πάσα Καράγκουτη, άστοχο λέιαπ από Μακαρατζή στον αιφνιδιασμό για τη ΔΕΚΑ, παραμένει το 68-61 εδώ και ώρα
-1.30 τη μπάλα από την προσπάθεια του Χαρτώνα, βγάζει αρχικά ο Μακαρατζής, αλλά βρίσκει τελευταίο τον Μάντσιτς και στην επαναφορά από τη βασική γραμμή, νέο τρίποντο από τον Χαρτώνα για το 68-64!
-1.15, γίνονται δύο φάουλ στον Μπούσμπουρα στο πικνρολ. Ένα από τον Κεχαγιά από πίσω με το αριστερό χέρι χτυπάει το αριστερό του Μπούσμπουρα κι ένα από το απλωμένο πόδι του Μουτάφη. Οι διαιτητές δίνουν κατοχή στη ΔΕΚΑ!
-1.02 καλάθι από τον Μουτάφη που κόβει στην πλάτη του Μάντσιτς και 68-66
-44'', μπάσιμο του Γιώργα, χάνει τη μπάλα ανάμεσα σε τρεις με υποψία φάουλ πάντως και στον αντεπίθεση ο Μουτάφης ισοφαρίζει, 68-68!!!! Απομένουν 38''!!!!!
-Ο ΠΑΟ έχει επίθεση, ο Κεχαγιάς κάνει καθαρό φάουλ στον Τάσκο στο κατέβασμα που δεν δίνεται. Στη συνέχεια της φάσης ο Τσακίρης ποστάρει αλλά κόβεται καθαρά από τον Σεκερτζή. Την ώρα που πάει στο καλάθι πάντως ο Μουτάφης που τον μαρκάρει αρχικά, χάνει την ισορροπία του και πέφτοντας του τραβάει τη φανέλα καθαρά. Δεν δίνεται φάουλ (το έχω κάνει σκρινσοτ από τη μετάδοση, αλλά δεν ξέρω πως να την ποστάρω). Φάουλ δίνεται στη συνέχεια της φάσης, στη διεκδίκηση της μπάλας, σωστό σφύριγμα, είναι φάουλ του Μπίνη στα 20'' για το τέλος.
-Στα 20'' για το τέλος, ο Χαρτώνας με 2/2 κάνει το 70-68. Ο Ρίγγας παίρνει τάιμ.
-Ο ΠΑΟ έχει όλο το χρόνο, Τάσκος σε Μάντσιτς αυτός σε Τσακίρη για τρίποντο νίκης/απελπισίας, τέλος αγώνα.
Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι ο ΠΑΟ, ο οποίος είναι αγνώριστος από το ράιζινγκ και μετά, παίζοντας πολλές φορές με τη φωτιά, έχασε. Το απέδειξε και κόντρα στο Περιστέρι ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Κατά την προσωπική μου γνώμη και αφού το έχω δει δέκα φορές αυτό το τελευταίο πεντάλεπτο δεν υπάρχει δόλος.
Ίσως στο τελευταίο αυτό πεντάλεπτο έπρεπε να πάρει περισσότερες φορές τη μπάλα ο Τσακίρης, ο Γεώργας και ο Μπίνης για προσπάθειες αντί να την κατεβάζει σε αργό τέμπο ο Τάσκος. Έδειχναν οι πράσινοι σαν να παίζουν με το ρολόι περισσότερο από το να θέλουν να σκοράρουν.
Έχω κάποιες ενστάσεις για τα σφυρίγματα στο τελευταίο πεντάλεπτο αλλά δεν αναλύω σεβόμενος το φόρουμ.
Κοιτώντας το φύλλο αγώνα ωστόσο, ο Μπίνης τελείωσε με 4, ο Μπούσμπουρας με 4, ο Τσακίρης με 3, την ώρα που Μακαρατζής και Χαρτώνας έπαιξαν μαζί 70 λεπτά και είχαν μαζί και οι δύο 3 φάουλ. Και να πεις ότι ο ΠΑΟ δεν έχει γκαρντ που πάνε στην επαφή....