H Α.Ι στο Μπάσκετ

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Airman

euroleague
Reactions: 1008
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Μάιος 01, 2025 12:06 am

AO DAFNIS έγραψε:
Τετ Απρ 30, 2025 11:58 pm
nikolas_asteri έγραψε:
Τετ Απρ 30, 2025 11:45 pm

Ε αφού τον κόβει καθαρά ψηλά μετά δεν σφυρίζεται επαφή. Δεν ξέρω ακριβώς τον κανονισμό αλλά αν ήταν έτσι πάνω από τις μισές τάπες θα ήταν φάουλ.
Έχει λογική αυτό που λες. Απλά αναρωτήθηκα γιατί έχουμε δει αρκετές περίεργες φάσεις. Στην συγκεκριμένη σειρά πχ τεχνική στον γκραντ μετά το εύστοχο 2π στο προηγούμενο , το high 5 του Ναν , τώρα αυτό. Και αναρωτιέμαι αν υπάρχει ξεκάθαρος κανονισμός ή είναι και λίγο στην κριση του διαιτητή τέτοιες περιπτώσεις.

Φίλε μου οι διαιτητές στη ευρωλίγκα είναι σαν ένας πολύ κακός οδηγός στα χέρια του οποίου πέφτει ένα καλό, πολύ καλό αμάξι. Δυστυχώς όλοι οι φίλοι αυτού του οδηγού είναι ακόμα χειρότεροι οδηγοί και έτσι υποχρεωτικά θα το οδηγήσει αυτός που ναι μεν πολύ κακός, αλλά αυτόν έχουμε καλώς ή κακώς. Το μπάσκετ και το πόλο είναι τα δύο αθλήματα στα οποία η διαιτησία φέρει τη μεγαλύτερη επίδραση. Ειδικά στην Ευρωλίγκα που οι διαφορές των ομάδων είναι πολύ μικρή, το πρόβλημα με τα λανθασμένα σφυρίγματα γίνεται εντονότερο. Η δε θέαση που κάνουν στο ριπλέι για 3-4 λεπτά εξαθλιώνοντας το ρυθμό του αγώνα και τα νεύρα των τηλεθεατών είναι από τα άγραφα. Σε όλα αυτά φυσικά να προσθέσουμε και την παντελή έλλειψη πειθαρχικού ελέγχου. Και που σφύριξε δηλαδή τεχνική στον Γκραντ ή δεν έδωσε φάουλ στον Ναν ή σφύριξε σήμερα κάτι στον Χουάντσο, τι θα γίνει ; θα του κάνει κάποιος κάτι; Αστεία προσέγγιση για ένα τέτοιας ποιότητας προϊόν. Μεγάλη συζήτηση , αλλά εκτιμώ πως ένας από τους τομείς που η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να εισαχθεί είναι η πλήρης αντικατάσταση του ανθρώπινου παράγοντα στη διαιτησία μπάσκετ.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Airman την Πέμ Μάιος 01, 2025 12:07 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3403
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Μάιος 01, 2025 12:08 am

Airman έγραψε:
Μεγάλη συζήτηση , αλλά εκτιμώ πως ένας από τους τομείς που η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να εισαχθεί είναι η πλήρης αντικατάσταση του ανθρώπινου παράγοντα στη διαιτησία μπάσκετ.
Καλά έχουμε πααααααααρα πολύ δρόμο για αυτό.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

euroleague

Πέμ Μάιος 01, 2025 12:10 am

nikolas_asteri έγραψε:
Airman έγραψε:
Μεγάλη συζήτηση , αλλά εκτιμώ πως ένας από τους τομείς που η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να εισαχθεί είναι η πλήρης αντικατάσταση του ανθρώπινου παράγοντα στη διαιτησία μπάσκετ.

Επειδή έχω μία μικρή σχέση με τον κλάδο, το πάραααα πολύ είναι πολύ σχετικό καλέ μου φίλε. Είναι πολύ υλοποιήσιμο σε σχέση με αυτό που φαντάζεσαι.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Πέμ Μάιος 01, 2025 12:13 am

Airman έγραψε:
Πέμ Μάιος 01, 2025 12:10 am
nikolas_asteri έγραψε:

Επειδή έχω μία μικρή σχέση με τον κλάδο, το πάραααα πολύ είναι πολύ σχετικό καλέ μου φίλε. Είναι πολύ υλοποιήσιμο σε σχέση με αυτό που φαντάζεσαι.
Κι εγώ έχω σχέση με τον κλάδο και πιστεύω ότι έχουμε παααααρα πολύ καιρό χαχα. Θα μπορούσε ίσως να λάβει κάποιες μικρές αποφάσεις όπως ποιος έβγαλε τελευταίος, ή αν πατήθηκε γραμμή αλλά και για αυτά θα χρειαστεί εντελώς άλλη υποδομή. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σφυρίξει φάουλ. Ίδωμεν.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece
Reactions: 1793
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Μάιος 01, 2025 12:17 am

Airman έγραψε:
Καλά ούτε η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί πανάκεια σε αυτό το θέμα. Αναλογιστείτε ότι στην πράξη έχει εισαχθεί εδώ και δεκαετίες στα ηλεκτρονικά παιχνίδια (fifa, pro, nba live κ.οκ) και όλοι όσοι έχουν εντρυφήσει στο «άθλημα» έχουν γίνει μάρτυρες έντονων διαμαρτυριών απέναντι στην Konami ξέρω γω που συνωμοτεί για να αδικήσει στρατιές από wannabe πρωταθλητές! :lol:

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

euroleague

Πέμ Μάιος 01, 2025 12:19 am

βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Airman έγραψε:
Καλά ούτε η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί πανάκεια σε αυτό το θέμα. Αναλογιστείτε ότι στην πράξη έχει εισαχθεί εδώ και δεκαετίες στα ηλεκτρονικά παιχνίδια (fifa, pro, nba live κ.οκ) και όλοι όσοι έχουν εντρυφήσει στο «άθλημα» έχουν γίνει μάρτυρες έντονων διαμαρτυριών απέναντι στην Konami ξέρω γω που συνωμοτεί για να αδικήσει στρατιές από wannabe πρωταθλητές! :lol:
Φαντάσου να σε σφύριζε στο NBA live o Γιαβόρ όμως φίλε ε; Ούτε στο ζωγραφιστό δεν θα πλησίαζες :-P

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece
Reactions: 1793
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Μάιος 01, 2025 12:31 am

Airman έγραψε:

Φαντάσου να σε σφύριζε στο NBA live o Γιαβόρ όμως φίλε ε; Ούτε στο ζωγραφιστό δεν θα πλησίαζες :-P
Εκεί είναι το θέμα. Ενώ μιλάμε για AI ο καθένας μπορεί να φαντασιώνεται τον μπαμπούλα που έχει μάθει να φοβάται ή να μισεί... Αν αυτό γίνεται στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, φαντάσου τι έχει να γίνει στην πραγματικότητα που είναι και όλιγον τι πιο περίπλοκη. :wink:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

euroleague

Πέμ Μάιος 01, 2025 12:40 am

Πέμ Μάιος 01, 2025 12:31 am
Airman έγραψε:

Εκεί είναι το θέμα. Ενώ μιλάμε για AI ο καθένας μπορεί να φαντασιώνεται τον μπαμπούλα που έχει μάθει να φοβάται ή να μισεί... Αν αυτό γίνεται στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, φαντάσου τι έχει να γίνει στην πραγματικότητα που είναι και όλιγον τι πιο περίπλοκη. :wink:
Φίλε σε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι υπάρχει ένα νόημα σε ό,τι γίνεται καθότι ο απώτερος σκοπός, το άγιο δισκοπότηρο αν θες, είναι η εν τέλει ευχαρίστηση του παίχτη ή του παίχτου όπως έλεγε και ο Νικόλας ο Αλέφαντος. Αν η γκόμενα είναι πολύ εύκολη, αν στα δίνει όλα στο πιάτο, έχεις ξενερώσει, έχεις φύγει μακριά και πας για άλλα. Στα ηλεκτρονικά δεν το θέλουμε αυτό. Ετσι πχ στο football manager θα κάνεις 25 φάσεις και δεν θα σκοράρεις και ο αντίπαλος με κάτι σαν φάση θα σου κάτσει 2 γκολ. Θα εκνευριστείς, θα σπάσεις το πληκτρολόγιο αν είσαι πιτσιρικάς, όμως αυτό ακριβώς υπογράφει ότι θα γίνεις το τατιανάκι του εκάστοτε game παίζοντας ξανά και ξανά για να κερδίσεις τον μπαμπούλα της ΑΙ. Στην πραγματική ζωή τώρα αυτό διαφέρει. Οταν εμφανίζεται ένας ποιητής, ένας κοπτοράπτης που κρατάει σφυρίχτα δείχνει ασεβεια ακόμα και προς την ομάδα που ευνοεί, ασεβεί προς το άθλημα, προς τον θεατή, προς τον τηλεθεατή, προς το ίδιο το άθλημα και το προϊόν. Οπότε χίλιες φορές ΑΙ παρα Γιαβόρ, διότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος δαίμονας από τον άνθρωπο που θεωρεί εαυτόν θεό και άτρωτο.

0
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 952
Προειδοποιήσεις: 5

Πέμ Μάιος 01, 2025 12:41 am

Tο A.I ποιους ακριβώς κανονισμους θα δέχεται σαν δεδομένο και ποια παραδείγματα φάσεων-σφυριγματων; Ας φτιάξουν πρώτα ξεκάθαρους κανονες και βλέπουμε.

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 5013
Προειδοποιήσεις: 3

Πέμ Μάιος 01, 2025 12:43 am

ΑΙ βαρ καμερες κτλ μεχρι να σβησει ο ηλιος

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

euroleague

Πέμ Μάιος 01, 2025 12:45 am

chainsaw έγραψε:
Πέμ Μάιος 01, 2025 12:41 am
Tο A.I ποιους ακριβώς κανονισμους θα δέχεται σαν δεδομένο και ποια παραδείγματα φάσεων-σφυριγματων; Ας φτιάξουν πρώτα ξεκάθαρους κανονες και βλέπουμε.
Φίλε αυτό που λες δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως ότι κανόνες και αν δέχεται θα σφυρίζει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ για εσένα, για εμένα, για την Αλμπα και το Κολοκοτρονίτσι BC. Το πρόβλημα δεν είναι στους κανόνες. Είναι στα διαφορετικά σταθμά.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3703
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Πέμ Μάιος 01, 2025 12:46 am

Ενδιαφέρον συζήτηση αύριο που δεν θα νυστάζω λέω να ανοίξω ένα ξεχωριστό τόπικ να μεταφέρω την συζήτηση, ούτως ή άλλως είναι off-topic.
Δεν ξέρω, είναι λίγο περίπλοκοι οι κανονισμοί, θα μπορεί να κρίνει σε ποιες επαφές να δώσει και ποιες όχι; Στα βασικα όπως ποιος έβγαλε την μπάλα, αν είναι βήματα, αουτ, πατούσε στην γραμμή ναι, στο άλλα νομίζω είμαστε μακριά,.ίσως και να κάνω και λάθος.

0
Άβαταρ μέλους
Airman

euroleague

Πέμ Μάιος 01, 2025 12:50 am

Conan1982 έγραψε:
Ενδιαφέρον συζήτηση αύριο που δεν θα νυστάζω λέω να ανοίξω ένα ξεχωριστό τόπικ να μεταφέρω την συζήτηση, ούτως ή άλλως είναι off-topic.
Δεν ξέρω, είναι λίγο περίπλοκοι οι κανονισμοί, θα μπορεί να κρίνει σε ποιες επαφές να δώσει και ποιες όχι; Στα βασικα όπως ποιος έβγαλε την μπάλα, αν είναι βήματα, αουτ, πατούσε στην γραμμή ναι, στο άλλα νομίζω είμαστε μακριά,.ίσως και να κάνω και λάθος.
Ξαναλέω δεν έχει σημασία αν θα σφυρίζει φάουλ στο αν σε χτύπησα με σφοδρότητα 4 ή 10. Σημασία έχει ότι θα σφυρίζει με κοινό κριτήριο. Δεν θα το νοιάζει αν σφυρίζει τον Ναν, τον Conan, τον Φαλ, τον Αστερίξ. Είτε σφυρίζει φάουλ μόνο σε χτύπημα κατς είτε σφυρίζει αν σε φυσήξουν, θα σφυρίζει ΚΟΙΝΑ για όλους. Οπότε το βασικό δεν είναι να σου διασφαλιστούν οι κανόνες όπως το θέτεις, αλλά η ισονομία ως προς αυτούς.

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 5013
Προειδοποιήσεις: 3

Πέμ Μάιος 01, 2025 12:50 am

Conan1982 έγραψε:
μπορουν να περασουν αντιστοιχα σεναρια και καποιες φασεις απο χιλιαδες αγωνες και αυτο να αποφασιζει σε νανοσεκοντ αν ειναι παραβαση η οχι

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Πέμ Μάιος 01, 2025 12:51 am

Conan1982 έγραψε:
Δεν είσαι καθόλου λάθος σε αυτό που σκέφτεσαι. Για να πάρει μια απόφαση ένας αλγόριθμος χρειάζεται input. Σε ένα τόσο δυναμικό άθλημα όπως το μπάσκετ, για να μπορεί πχ ν αποφασίσει αν κάτι είναι φάουλ θα πρέπει να έχει κάποια είσοδο. Το να μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση μόνο μέσω εικόνας είναι σχεδόν αδύνατο (μπορεί σε αρκετά χρόνια να αλλάξει αυτό). Θα πρέπει λοιπόν να είναι ντυμένοι οι αθλητές με sensors ώστε να μπορεί να υπάρχει input επαφής. Όπως καταλαβαίνεις μιλάμε για εντελώς διαφορετική συνθήκη.

0
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τips 'N Tricks”