Παναθηναικός - Offtopic

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
el lobo

Reactions: 17
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένη ομάδα: Dallas-Mavericks
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Μάιος 07, 2025 11:25 pm

Καλησπέρα σε όλους…
Παρακολουθώ το φόρουμ από το 2007, από εποχές που ακόμα και στα τοπικ της ΕΣΚΑ είχαμε 60 σελίδες για κάθε όμιλο… (το τονίζω αυτό γιατί είναι δείγμα του ότι τότε γράφαμε για ΜΠΑΣΚΕΤ , όχι μόνο για ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ).

Να πω 2-3 πράγμα για τον παραλογισμό που επικρατεί τον τελευταίο χρόνο από νέα Μπερλή κυρίως:

Εκείνες τις εποχές λοιπόν που όποτε έπαιζε ο ΠΑΟ σκουπίζαμε τα αίματα στα γήπεδα από τις σφαγές (κατά τη άποψη των περισσότερων ολυμπιακών κυρίως) , ΠΑΛΙ απαγορευόταν οποιαδήποτε κουβέντα για την διαιτησία (συνεπως φίλοι παναθηναϊκοί δεν έχει να κάνει με κάποια αβάντα προς τον ολυμπιακό η γραμμή του φόρουμ ΔΕΝ μιλάμε για την διαιτησία). Η απαγόρευση για τα της διαιτησία υπήρχε πάντα, γιατί έχουμε αποδείξει πως δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα χωρίς να ξεφύγει η κατάσταση (υπήρξε κάποτε μια προσπάθεια να φτιαχτεί τοπικ διαιτησίας ώστε να καλυφτεί αυτό το κενό αλλά έγινε κουγκι αμεσα) .

Δεν μπορώ να καταλάβω κάποιους που κάνουν 800 προφίλ απλά για να τρολαρουν, άλλους που παρεξηγούνται με thumbs down, άλλους που μόνιμα γκρινιάζουν… πραγματικά δεν μπορώ να τους καταλάβω…
Ακόμα περισσότερο όμως δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ΚΑΝΕΙΣ να μην θέλει να γίνει μοντερεητορ γιατί όλοι ξέρουμε τι αγγούρι είναι ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ να κράζετε τους μοντερεητορς για ψύλλου πήδημα… μαμά μαμά μου πήραν το μπιφτέκι μου…
Οκ, δεν αποβλήθηκε ο tsilarxos αμέσως… so what?? Του έχουν δώσει 4 φάουλ άλλοι μοντα, του δίνει πέμπτη μόνο παναθηναϊκού και από λάθος δεν γίνεται ο αποκλεισμός…
Δηλαδή τι; Εγκαλούμε τους μοντς που δεν ήταν 3 το πρωί πάνω από το pc να αποβάλουν τον tsilarxo? Ή είναι ο tsilarxos ή ψυχή του φόρουμ και δεν θελανε οι μοντς να χάσουν το κελεπούρι; Σιγά τα αυγά….

6
6 Εικόνα
el lobo

Reactions: 17
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένη ομάδα: Dallas-Mavericks

Τετ Μάιος 07, 2025 11:28 pm

Έχει ξεκινήσει μια ιστορία , εγώ φεύγω γιατί με θυμώνουν…
Εγώ φεύγω γιατί είστε ολυμπιακοί, εγώ φεύγω γιατι δεν με σέβεστε…
Το φόρουμ υπάρχει χάρη σε 3-4 νθρβπους που αφιερώνουν προσωπικό χρόνο… ουτε διαφημίσεις βλέπω, ούτε συνδρομή βλέπω… ας τους σεβαστούμε λοιπόν….

Υπάρχουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μέλη τα οποία είναι άκρως τοξικά και τα οποία πιθανώς αν δούνε μπάλα μπάσκετ στον δρόμο θα την πάνε στο τμήμα για βόμβα…
Απλά Α Γ Ν Ο Η Σ Τ Ε τους… αν τους αγνοήσετε για 1 μήνα μετά απλά θα φύγουν μόνοι τους…

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3969
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Τετ Μάιος 07, 2025 11:46 pm

el lobo έγραψε:
Τετ Μάιος 07, 2025 11:28 pm

Υπάρχουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μέλη τα οποία είναι άκρως τοξικά και τα οποία πιθανώς αν δούνε μπάλα μπάσκετ στον δρόμο θα την πάνε στο τμήμα για βόμβα…
Απλά Α Γ Ν Ο Η Σ Τ Ε τους… αν τους αγνοήσετε για 1 μήνα μετά απλά θα φύγουν μόνοι τους…
στην συγκεκριμενη περιπτωση(παο-εφες διαιτησια) δεν θα φυγουν για τον απλο λογο οτι πετυχουν απολυτως τον στοχο τους
δηλαδη να σταματανε συζητησεις μεταξυ ΜΟΝΟ παναθηναικων απλα επειδη δεν τους αρεσουν
το να φανε ποινες δεν τους λεει κατι αφου τα ακαουντ αυτα εχουν φτιαχτει για αυτον τον λογο για να καουν

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
plo koon

euroleague
Reactions: 728
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Papaloukas
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Πέμ Μάιος 08, 2025 2:40 pm

@ Kein: Για να τα κάνουμε πενηνταράκια για να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι. Η αφορμή του σχίσματος είναι ότι δεν έγινε σωστό moderating σε τόπικ του Παναθηναικού όταν ο moderator του Παναθηναικού είναι μέλος του σχίσματος? Και το μέγα πρόβλημα ήταν ότι κάποιος εγραφε στο φόρουμ για κάποιες εξτρα ώρες παραπάνω από ό,τι θα έπρεπε μέχρι να το αντιληφθούν οι έμπειροι moderator και να διορθώσουν το λάθος του άπειρου moderator?

Αν αυτή είναι η αφορμή, είναι λάθος αφορμή.

Η αιτία είναι άλλο θέμα. Το φόρουμ ΠΑΝΤΑ δε σήκωνε μιρλα για διαιτησία. Ούτε εμένα μου αρέσει αυτό το aspect γιατί όντως η διαιτησία είναι μέρος του παιχνιδιού, αλλά είναι κάτι που σου κάνουν πλύση εγκεφάλου όταν μπαίνεις. Αν θέλει κάποιος να μιλάει για διαιτησία και δεν μπορεί αλλιώς, τότε καλώς φεύγει.

Εγώ όταν θέλω να ακούσω για διαιτησία στο μπασκετ βλεπω twitter και SDNA και τη βγάζω έτσι.

τουλουμπα έγραψε:
στην συγκεκριμενη περιπτωση(παο-εφες διαιτησια) δεν θα φυγουν για τον απλο λογο οτι πετυχουν απολυτως τον στοχο τους
δηλαδη να σταματανε συζητησεις μεταξυ ΜΟΝΟ παναθηναικων απλα επειδη δεν τους αρεσουν
το να φανε ποινες δεν τους λεει κατι αφου τα ακαουντ αυτα εχουν φτιαχτει για αυτον τον λογο για να καουν
Είναι όντως πρόβλημα ο Χ,Υ που θα φτιάξει νέο acc, και θα μπει για 10-15 ώρες να βρίσει τους πάντες και να φύγει? Εγώ θυμάμαι αντίστοιχα κάποιον που είχε μπει μετά τον τελικό του Κυπέλλου και απλά διασκέδασα με την πάρτυ του μέχρι να φάει μπαν. Θέλει λίγο τσιλ ο δημόσιος διάλογος.

3
3 Εικόνα
:hammer: je suis jazz thrillos :hammer:
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Πέμ Μάιος 08, 2025 4:23 pm

plo koon έγραψε:

Είναι όντως πρόβλημα ο Χ,Υ που θα φτιάξει νέο acc, και θα μπει για 10-15 ώρες να βρίσει τους πάντες και να φύγει? Εγώ θυμάμαι αντίστοιχα κάποιον που είχε μπει μετά τον τελικό του Κυπέλλου και απλά διασκέδασα με την πάρτυ του μέχρι να φάει μπαν. Θέλει λίγο τσιλ ο δημόσιος διάλογος.
ξερω ποιον λες εναν ηλιθιο που κατα καιρους μπαινει αργα βραδυ και βριζει

τετοιες περιπτωσεις δεν τις θεωρω προβλημα γιατι αυτα τα ακαουντ φανερωνουν αμεσως τον σκοπο τους και δεν προκαλουν κλειδωματα και απαγορευσεις συζητησεων που δεν τους αρεσουν
απλα μπαινουν γραφουν ενα υβριστικο ποστ κανεις δεν ασχολειται τρωνε ενα μπαν και τελος

1
1 Εικόνα
Slow horses 7

a1greece
Reactions: 527
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Μάιος 08, 2025 4:32 pm

τουλουμπα έγραψε:
Πέμ Μάιος 08, 2025 4:23 pm
plo koon έγραψε:

ξερω ποιον λες εναν ηλιθιο που κατα καιρους μπαινει αργα βραδυ και βριζει

τετοιες περιπτωσεις δεν τις θεωρω προβλημα γιατι αυτα τα ακαουντ φανερωνουν αμεσως τον σκοπο τους και δεν προκαλουν κλειδωματα και απαγορευσεις συζητησεων που δεν τους αρεσουν
απλα μπαινουν γραφουν ενα υβριστικο ποστ κανεις δεν ασχολειται τρωνε ενα μπαν και τελος
Mε όλο τον σεβασμό όμως θα σου πω, ότι δεν ήσουν στην πλευρά αυτών που έβριζε το εν λόγω τρόλ χυδαία εκείνη την βραδιά όμως, σωστά??? Άρα ας σταματήσουμε όλοι να είμαστε ala carté είτε θιγμένοι είτε ειρηνοποιοί (αναλόγως του τι μας συμφέρει στην κάθε περίπτωση ) και………επιτέλους ας ανέβει ένα post να μπορούμε να σχολιάσουμε μπασκετικά το επερχόμενο φάιναλ φορ!!! ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ………

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Πέμ Μάιος 08, 2025 4:40 pm

Slow horses 7 έγραψε:

Mε όλο τον σεβασμό όμως θα σου πω, ότι δεν ήσουν στην πλευρά αυτών που έβριζε το εν λόγω τρόλ χυδαία εκείνη την βραδιά όμως, σωστά??? Άρα ας σταματήσουμε όλοι να είμαστε ala carté είτε θιγμένοι είτε ειρηνοποιοί (αναλόγως του τι μας συμφέρει στην κάθε περίπτωση ) και………επιτέλους ας ανέβει ένα post να μπορούμε να σχολιάσουμε μπασκετικά το επερχόμενο φάιναλ φορ!!! ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ………
οχι ποτε δεν ασχοληθηκα με τα ποστ εκεινου
ποτε δεν εχω <<βριστει>> με καποιον απο εδω μεσα

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3350
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Πέμ Μάιος 08, 2025 4:44 pm

τουλουμπα έγραψε:
Πέμ Μάιος 08, 2025 4:40 pm
Slow horses 7 έγραψε:

οχι ποτε δεν ασχοληθηκα με τα ποστ εκεινου
ποτε δεν εχω <<βριστει>> με καποιον απο εδω μεσα
Του το δίνω του Τουλουμπα, μπορεί να με εκνευρίζει όταν επιμένει στα δικά του αλλά ποτέ δεν παρεκτρέπεται. Πλέον πάντως είναι δύσκολο να γίνει ξανά, οι πρώτες δημοσιεύσεις θέλουν έγκριση, οπότε πρέπει να μπει στον κόπο να γράψει κάμποσες σοβαρές και μετά να βρίσει όσο προλάβει, φαντάζομαι ότι για τους περισσότερους με παρόμοιο σκοπό δεν αξίζει τον κόπο.

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kein

a1greece
Reactions: 622

Πέμ Μάιος 08, 2025 8:23 pm

Conan1982 έγραψε:
Τετ Μάιος 07, 2025 8:51 pm
Καλησπέρα, στο φόρουμ θέλουμε ολες τις φωνές και όλες τις απόψεις, αλλά θέλουμε επίσης η συζήτηση να περιστρέφεται στα αγωνιστικά. Έχουμε δείξει ανοχή και ελαστικότητα όσον αφορά την διαιτησία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε η συζήτηση να περιστρέφεται και σε συζητήσεις για εξωαγωνιστικά θέματα. Εφόσον, λοιπόν, οποιοσδήποτε θέλει να συζητήσουμε για το μπάσκετ είναι ελεύθερος και καλοδεχούμενος. Αν νομίζει ότι εκφράζεται καλύτερα στην όποια κοινόττα είναι προφανώς ελεύθερός να εκφράζεται εκεί και εδώ όποτε θέλει.
Για τις κατηγορίες για μεροληψία που ακούγονται συνεχώς ο καθένας είναι ελεύθερος να κρίνει την προσπάθεια που γίνεται εδώ μέσα να κρατηθεί το φόρουμ σε ένα καλό επίπεδο.
Εμείς κάνουμε την αυτοκριτική μας αλλά καλό είναι και να δουν τα μέλη την αλήθεια κατάματα και να δουν αν υπάρχουν περίοδοι που ή ένταση ανεβαινει και από ποιους (ανεξάρτητα χρώματος), αν υπάρχουν λογαριασμοί που γράφονται μόνο για να προκαλέοουν.
Επί διαφόρων θεμάτων που θίχτηκαν.
1. Για το 5ο φάουλ δεν καταλαβαίνω πραγματικά την κατηγορία ότι ο Tsilarxos συνέχισε νσ δημοσιεύει. ο Xomitsious έβαλε το 5ο φάουλ και επειδή δεν το είχε ξανακάνει δεν γνώριζε πως ο μόνιμος αποκλεισμός δεν μπαίνει αυτόματα. Οπότε για ένα διάστημα συνέχιζε να δημοσιεύει μέχρι να το δούμε και να τον αποκλείσουμε. Δεν φταίει ούτε αυτός ούτε εμείς.
2. Για τις δημοσιεύσεις oi περισσότερες δεν χάθηκαν επίσης. Την επόμενη μέρα τις μεταφέραμε σε ένα καινούριο υποτόπικ με τίτλο off topic, όπως και διάφορες δημοσιεύσεις για την διαιτησία. Τις είχαμε "κρύψει" προσωρινά μέχρι να δούεμ τι θα γίνει. Με την ευκαιρία αυτό το υποφόρουμ είναι ορατό μόνο για όσους είναι συνδεμένοι, Δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η συζήτηση εκεί είναι ανεξέλεγκτη.
3, Για την προσφορά για να γίνεις διαχειριστής επίσης συνεχίζει να ισχύει. Δεν καταλαβαίνω πως από την μία διαμαρτύρεστε και από την άλλη δεν θέλετε να αναλάβετε. Η μόνη προϋπόθεση είναι να κατανοήσει ο εκάστοτε υποψήφιος μόντ ότι λειτουργούμε βάσει των κανονισμών του φόρουμ και δεν κάνουμε ότι θέλουμε στο ποιες συζητήσεις επιτρέπονται και ποιες όχι, τι ποινές προβλέπονται, ότι οφείλουμε να προσπαθουμε να είμαστε αντκειμενικοί και να αντιληφθούμε ότι τα μέλη δεν τα χωρίζουμε βάσει του χρώματος της φανέλας που προτιμούν.
Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση του καθενός.
Καλησπέρα Ξανά. Ξέρεις ότι σε γενικές γραμμές συμφωνούμε (στα πολύ σοβαρά θέματα, αγωνιστικά, θέματα κατά της βίας και της λεκτικής προσβολής, θέματα σεβασμού και γενικά κατά της καφρίλας). Όπως επίσης συμφωνούμε στο εποικοδομητικό διάλογο. Ουσιαστικά η μόνη μας διαφορά εστιάζεται σε ένα μόνο θέμα, το θέμα της διαχείρισης κάποιων καταστάσεων. Τα λέω αυτά γιατί έχω την εντύπωση, πως αντιλαμβάνεσαι την τοποθέτηση μου ως επιθετική κρίση. Αυτό είναι εντελώς αντίθετο με την πρόθεση του σεντονιού που ανάρτησα, χθες το απόγευμα.
Σε ένα μέσο ανταλλαγής απόψεων, οφείλει η κριτική να ασκείται αμφίδρομα. Και κάθε μεριά να λαμβάνει σοβαρά την κριτική της άλλης, εφόσον αυτή είναι με ειλικρινή πρόθεση. Αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω. Δεν έχω ατζέντα, δεν προσπαθώ να κερδίσω ή να επιβάλλω κάτι. Επίσης δεν απείλησα ότι θα αποχωρήσω (νομίζω το γράφω ξεκάθαρα, πως δεν συντάσσομαι με την απόφαση μόνιμης αποχώρησης, και θα συνεχίζω να γράφω όσο και όταν έξω κρίνω πως έχει αξία αυτό που γράφω). 

Αν διαβάσεις προσεκτικά το κείμενο (το ξέρω είναι βαρετό) θα καταλάβεις ότι η κύρια ένσταση μου είναι η αντιμετώπιση του Ελβετού. Το θεωρώ πολύ λάθος χειρισμό εκ μέρους της διαχείρισης. Και έγραψα ένα σκασμό σκέψεις (διαλλεγοντας απολύτως προσεκτικά κάθε λέξη που ανάρτησα για να μην παρερμηνευτεί τίποτα). Δεν ζήτησα αναίρεση καμίας απόφασης ή αλλαγή πλεύσης στην διαχείριση. Έκανα την κριτική μου, σκεπτόμενος, ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει σε κάτι. Π.χ. πολλές φορές μια ανοησία που γράφω, ίσως να σε κάνει να δεις κάτι που είχες παραβλέψει ή να σου δώσει μια νέα ιδέα που θα φανεί χρήσιμη σε κάτι άλλο. όλοι μας, κάποιες φορές αδικούμε κάποιον άλλον με την κρίση μας, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε πλήρως, γιατί έχουμε συνήθως μονάχα μια οπτική της κατάστασης. Εγώ προσωπικά έχω αδικήσει με την κρίση μου (εδώ μέσα) άτομα, και ευτυχώς μόλις το κατάλαβα, έσπευσα να διορθώσω την κατάσταση. Δεν είναι κακό να κάνουμε λάθη. Είναι πολύ υγιές να αντιλαμβανόμαστε τα λάθη μας και να ρίχνουμε τον εγωισμό μας όταν το βλέπουμε ή μας το δείχνουν. Παραδείγματος χάριν, ενα μέλος εδώ μέσα με το 7 στο nickname του, μπορεί να βεβαιώσει μια λάθος στάση μου και την (έπειτα) ειλικρινή συγγνώμη. Η κριτική μου πάντοτε συνοδεύεται από προτάσεις, οκ όχι πάντα πετυχήμενες, αλλά μπορεί κάθε μια από αυτές να αποτελέσει βάση για κάτι καλύτερο, με γνώμονα πάντα ένα καλύτερο φόρουμ.
Αν ωστόσο, υπάρχει δυσφορία στην κριτική από την μεριά σας, ή κάποιος κανόνας που εγώ αγνοώ, τότε δεν έχω πρόβλημα να σταματήσω να το κάνω. Απλά πες το μου.

Στο θέμα του μοντερέσιον, η μόνη αλήθεια είναι αυτό που σου είπα και την πρώτη φορά : με τιμάει, την εκτιμάω σαν κίνηση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Θέλω να είμαι ντόμπρος και όχι διπλωμάτης. Δεν είμαι καθόλου κατάλληλος άνθρωπος για τέτοια θέση. Αντιβαίνει βασικές ιδεολογικές μου σταθερές. Δεν μπορώ να ασκήσω τα καθήκοντα του διαχειριστή, γιατί αργά ή γρήγορα θα πρέπει να δράσω με βάση λογοκριτικά κριτήρια … και εκεί θα ανατιναχθώ !!! :P

0
:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
kein

a1greece

Πέμ Μάιος 08, 2025 8:23 pm

SteveNashidis έγραψε:
Τετ Μάιος 07, 2025 9:44 pm
Tεχνικό κομμάτι:
H καταχώρηση σημείωσης δεν είναι αποκλεισμός, ούτε 6ωρο διάλειμμα. Είναι σημείωση στο προφιλ για τους υπόλοιπους Mod. Mην γράφεις ανακρίβειες.
Ο αποκλεισμός Xomi έγινε την επόμενη μέρα από εμένα γιατί δεν έγινε από εσένα. Σε αυτό δε φταις εσύ, φταίμε εμείς που δεν σε ενημερώσαμε 100% για τις δυνατότητες σου ως Mod.
Ο Tsilarxos έχει 2 φάουλ από εμένα, 1 από Κοναν, 1 απο Kotzito και 1 από εσένα. Δεν βλέπω αδιαφορία .
Ο Polyathlitikos ως μέλος αποκλείστηκε αυτόματα από τον τεχνικό ύστερα από ειδοποίηση του συστήματος ως Tsilarxos με 2ο account.
Ηθικό κομμάτι:
Έχετε το ελεύθερο να φτιάξετε την δική σας κοινότητα και φυσικά δεν είναι ανταγωνιστική του φόρουμ. Θα ήθελα να μάθω εάν εμφανιστεί εκεί κάποιος που δε σέβεται τους κανόνες σας, αν θα του επιτρέψετε να γράφει ότι θέλει ή θα εφαρμόσετε "λογοκρισία". :peace:
Δεκτή η κριτική σου Kein. Είναι πάντοτε κόσμια. Για αυτό και δημιουργήθηκε ύστερα από πρόταση σου, εσωτερικό νήμα μόνο για μέλη, όπου μεταφέρθηκε το ποστ του Elvetos.

Απορία:
-Λογοκρισία είναι η εφαρμογή των κανονισμών;; rules

-Το δεν αναλαμβάνω moderator του Παναθηναικού αλλά ταυτόχρονα "κράζω" τους moderator του ΝΒΑ(εμένα) και του Ολυμπιακού(Konan,Kojito) που αναγκάστηκαν να καλύψουν το κενό τόσων αποχωρήσεων ξέρετε τι σημαίνει...δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε.

Εγώ θα ξαναπώ ότι οι φωνές σας και τα κείμενα σας είναι χρήσιμα στο φόρουμ όπως και σεβαστή η απόφαση σας να αποχωρήσετε.
Δεν θα γίνει όμως άλλο ριάλιτι το φόρουμ. Θα επιστρέψουμε στα μπασκετικά.
Συνεχίζοντας εκεί που άφησα το ποστ-απάντηση (ακριβώς από πάνω) στον conan, θα πω ότι ισχύουν τα ίδια πράγματα για την άποψη προς το άτομο σου. Δεν χρειάζεται να αναφέρω πάλι ότι συμφωνούμε σε όλα εκτός από ένα. Θα σεβαστώ ότι ΔΕΝ θέλετε να το συζητήσετε εκτενώς, και δεν θα επιμείνω. Απλά διαφωνώ κάθετα, και προσπαθώ να κάνω διάλογο, όσο μου επιτρέπουν οι κανόνες του φόρουμ, για να τους σεβαστώ στο έπακρο. 

Θα συνεχίσω, και θέλω πολύ σοβαρά, να ξεκαθαρίσω κάτι, σχετικά με το Discord. Γιατί όπως γράφω ακριβώς από πάνω, διάλεξα προσεκτικά κάθε λέξη, για να μην παρερμηνευτώ. Αλλά τώρα που το βλέπω η λέξη “κοινότητα” είχε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Δεν είμαστε λοιπόν κοινότητα, είμαστε 12 φίλοι, κάποιοι από εμάς έχουν πάει μαζί στο γήπεδο, κάποιοι έχουν βγει για μπύρα, έχουν παίξει μονό σε μπασκέτες. Όλοι αυτοί, είχαν κάποιο κοινό παρονομαστή, ή κάποιοι είχαν μικρότερα σύνολα που συνδέονταν. Στο discord μιλάμε όπως μιλάγαμε κάποιοι και πριν, δηλαδή σαν instant messaging. Είναι μια απλώς μια ομαδική ομιλία, όπως φτιάχνεις ένα γκρουπ στο viber και μιλάς με τους φίλους σου. Δεν είναι ανταγωνιστικό και δεν μπορεί να είναι λόγω φύσεως της εφαρμογής. Ουσιαστικά αντί να μιλάμε ανά τρεις-τέσσερις μεταξύ μας (εφόσον τα παιδιά αποφάσισαν να αποχωρήσουν, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ελβετό), αποφασίσαμε να μιλάμε όλοι μαζί σε μια ομάδα. Δεν είναι κάτι που έχει σχέση με το φόρουμ, δεν θα έπρεπε καν να γράφω σε απολογητικό τόνο γιατί είναι θεμελιώδες δικαίωμα του κάθε ατόμου η επικοινωνία κατά βούληση. Το έκανα μονό και μονό για να μην υπάρξει η παραμικρή υπόνοια. Είναι κάτι που δεν το διαπραγματεύομαι, είναι θέμα αρχής. Επομένως, όλη αυτή την διευκρίνιση δύναται να απαντήσει στο ερώτημα που θέτεις, το οποίο θαρρώ πως πηγάζει από λανθασμένη ερμηνεία της “κοινότητας” (που φυσικά ευθύνομαι εγώ όπως προανέφερα). Το ερώτημα σου είναι αυτό, επί λέξει: “Θα ήθελα να μάθω εάν εμφανιστεί εκεί κάποιος που δε σέβεται τους κανόνες σας, αν θα του επιτρέψετε να γράφει ότι θέλει ή θα εφαρμόσετε "λογοκρισία”. 
Η αυτονόητη απάντηση είναι: δεν δεν θα εμφανιστεί κανένας άσχετος, είμαστε παρέα, και πέραν των μπασκετικων θεμάτων που μας ενώνουν, συζητάμε και θέματα προσωπικά, λέμε διαφορά δικά μας, όπως π.χ. τι κάνουμε στην προσωπική ζωή , τι κάνουμε στην δουλειά μας ή τι μαγείρεψε η σύντροφος μας. Εν ολίγοις είναι μια “τηλεφωνικής φύσης επικοινωνία”, με κάποια πρόσθετα προνόμια. 

Θα κλείσω το ποστ με μια προσωπική γνώμη. Νομίζω ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Αν δεις χωρίς προκατάληψη τα σχόλια μου, αφήνοντας στην άκρη την παναθηναϊκή μου πίστη, θα δεις ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα στα σχόλια μου. Μπορείς να ρωτήσεις διάφορα μελή ολυμπιακών φρονημάτων για τις προθέσεις μου. Με πολλά άτομα έχουμε κάνει πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις χωρίς ομαδικά γυαλιά. Άτομα σαν το Saq7, Tarp7, Kite26, Redcard, Montecristo (και άλλους που μου διαφεύγουν τώρα) τα έχω σε υπόληψη. Ο Montecristo πχ, είναι ένα άτομο που έχουμε επανειλημμένως διαφωνήσει σε μπισκοτάκι θέματα. άλλα μπορεί να σας το βεβαιώσει ο ιδίως, όταν κατηγορήθηκε άδικα για τρολλ, εγώ ήμουν από τους πρώτους που τον υποστήριξα, κόντρα σε μέλη του “παναθηναϊκού μπλοκ” του φόρουμ. Αν θες βρες μου ένα ποστ που έχω κάνει σε ολυμπιακά θέματα και έχει την παραμικρή έλλειψη σεβασμού στην ομάδα (ΟΣΦΠ) ή τα μέλη του. 
Με οδηγό αυτή την στάση μου έκανα την οποία κριτική. Είναι λάθος να την αντιμετωπίζεις ως επίθεση ή κακόβουλη πράξη ή να την συγχέεις με το γεγονός ότι δεν δέχεται κάποιος να κάνει μοντερέσιον. Θα ήταν παράλογο να απαιτούμε (από τον καθένα, όχι εμένα) να γίνει μοντερέιτορ για να μπορεί να ασκήσει κρίση. Η βασική αρχή ενός φόρουμ είναι ο διάλογος και προσωπική κρίση. Ας το διαφυλάξουμε εδώ μέσα. 

0
Άβαταρ μέλους
kein

a1greece

Πέμ Μάιος 08, 2025 8:24 pm

plo koon έγραψε:
@ Kein: Για να τα κάνουμε πενηνταράκια για να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι. Η αφορμή του σχίσματος είναι ότι δεν έγινε σωστό moderating σε τόπικ του Παναθηναικού όταν ο moderator του Παναθηναικού είναι μέλος του σχίσματος? Και το μέγα πρόβλημα ήταν ότι κάποιος εγραφε στο φόρουμ για κάποιες εξτρα ώρες παραπάνω από ό,τι θα έπρεπε μέχρι να το αντιληφθούν οι έμπειροι moderator και να διορθώσουν το λάθος του άπειρου moderator?

Αν αυτή είναι η αφορμή, είναι λάθος αφορμή.

Η αιτία είναι άλλο θέμα. Το φόρουμ ΠΑΝΤΑ δε σήκωνε μιρλα για διαιτησία. Ούτε εμένα μου αρέσει αυτό το aspect γιατί όντως η διαιτησία είναι μέρος του παιχνιδιού, αλλά είναι κάτι που σου κάνουν πλύση εγκεφάλου όταν μπαίνεις. Αν θέλει κάποιος να μιλάει για διαιτησία και δεν μπορεί αλλιώς, τότε καλώς φεύγει.

Εγώ όταν θέλω να ακούσω για διαιτησία στο μπασκετ βλεπω twitter και SDNA και τη βγάζω έτσι.

τουλουμπα έγραψε:
Φίλε μου, με όλο τον σεβασμό, έχεις καταλάβει λάθος κάτι. Δεν υπάρχει κανένα σχίσμα (αν θες διάβασε ακριβώς από πάνω σου, το ποστ που απαντάω αναλυτικά στο ίδιο θέμα, στον Nash), συνεπώς, δεν μπορεί να υπάρχει αφορμή για σχίσμα. Υπάρχει μονό μια αφορμή, αυτή που σχετίζεται με την αποχώρηση των μελών, σε ένδειξη συμπαράστασης στον φίλο και μέλος του φόρουμ, τον elevetos.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”