NCAA - Κολεγιακό Πρωτάθλημα

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2481
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Απρ 08, 2025 11:16 am

Πρωταθλητές οι Florida Gators για 3η φορά στην ιστορία τους :bball:

Επικράτησαν των Houston Cougars με 65-63 σε έναν τελικό-θρίλερ που σημαδεύτηκε από τις κακές επιθετικές επιλογές του Houston στα τελευταία λεπτά του ματς.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2777
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τρί Απρ 08, 2025 11:25 am

GK_23 έγραψε:
Τρί Απρ 08, 2025 11:16 am
Επικράτησαν των Houston Cougars με 65-63 σε έναν τελικό-θρίλερ που σημαδεύτηκε από τις κακές επιθετικές επιλογές του Houston στα τελευταία λεπτά του ματς.
Περίπου όταν το χρονόμετρο γράφει 2:30-3 λεπτά για το τέλος μπορείς να δεις την αυτοπεποίθηση των παιδιών του Χιούστον να εξαφανίζεται. Ξαφνικά δεν ξέρουν τι να κάνουν με την μπάλα και μοιάζουν με παιδικό τμήμα. Τρομερό τι μπορεί να σου κάνει η πίεση.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar

Δευ Απρ 28, 2025 10:19 pm

Της κακομοίρας γίνεται στο Transfer Portal και φέτος...

Πριν λίγη ώρα ο Stojakovic Jr ανακοίνωσε τη μεταφραφή του στο κολέγιο του Illinois, μία ομάδα που στοχεύει αρκετά ψηλά την επόμενη σεζόν:

Ο Αναστάσιος Ροζακέας μεταγράφηκε τελικά στο Mount St. Mary's, την ομάδα που φέτος κέρδισε το τουρνουά της Metro Atlantic Athletic Conference και συμμετείχε στο NCAA Tournament:

Ενώ ο Νίκος Χιτικούδης θα αγωνίζεται από του χρόνου στην πρωταθλήτρια ομάδα της Horizon League, το Robert Morris:

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar

Τρί Μάιος 06, 2025 2:58 pm

Στο transfer portal έχει βάλει το όνομα του και ο Ryan Soulis, από τις αρχές Απριλίου:

O Πάρης Παπαδάτος, γιος του παλαίμαχου Αλέξη Παπαδάτου, θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στο Saint Francis που φέτος κατέκτησε τον τίτλο της Northeastern Conference και έπαιξε για 2η φορά στην ιστορία του στο NCAA Tournament. Στο ίδιο κολέγιο είχε αγωνιστεί παλιότερα και ο γιος του Βαγγέλη Αγγέλου.

Στο New Orleans, που αγωνίζεται στην περιφέρεια Southland, θα βρίσκεται από τη νέα σεζόν ο Παναγιώτης Παγώνης που προέρχεται από τον Μίλωνα.

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 2080

Κυρ Μάιος 11, 2025 7:24 pm

Στο στόχαστρο των αμερικανικών κολεγίων βρίσκονται οι Βαγγέλης Ζούγρης, Νεοκλής Αβδάλας και Λευτέρης Μαντζούκας που αναμένεται τη νέα σεζόν να κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι. Αυτές είναι οι προσφορές που έχουν δεχθεί.
Στην περίπτωση του Ζούγρη, ο οποίος πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν στη Stoiximan GBL με μέσο όρο 4 πόντους και 4.3 ριμπάουντ ανά 16'05" και 5.2 πόντους και 3.8 ριμπάουντ ανά 13'8" λεπτά στο Basketball Champions League, έχει μία πολύ ελκυστική προσφορά από το κολέγιο του Λούιβιλ που φτάνει τις 600 χιλιάδες δολάρια
19χρονος γκαρντ αγωνίστηκε δανεικός από τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι μετρώντας 8.1 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ανά 18’10” στη Stoiximan GBL. Ο Αβδάλας υπενθυμίζουμε ότι έχει δηλώσει συμμετοχή στο NBA Draft 2025, αλλά σκέφτεται το ενδεχόμενο του NCAA έχοντας ήδη επισκεφθεί Βιρτζίνια Τεκ, ενώ οι προσφορές που έχει αγγίζουν το ένα εκατομμύριο δολάρια με το κολέγιο του Μίσιγκαν να τον έχει κι εκείνο στα ραντάρ του.
Τη λίστα των νεαρών Ελλήνων συμπληρώνει ο Λευτέρης Μαντζούκας, ο οποίος αγωνίστηκε ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό στο Μαρούσι τη φετινή σεζόν με 7.2 πόντους και 5 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα. Η προσφορά για τον 21χρονο φόργουορντ φτάνει τις 650 χιλιάδες.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2655
Αγαπημένη θέση: PF

Κυρ Μάιος 11, 2025 8:39 pm

Αυτά τα χρήματα είναι ανά έτος ή σε βάθος τετραετίας αν την εξαντλήσουν; Γιατί αν ισχύει το πρώτο, μιλάμε για τρελά λεφτά που δεν πρόκειται να βρουν πουθενά στην Ευρώπη.

Στην περίπτωση του Μαντζούκα βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν θα ήταν η σωστή κίνηση να πάει σε αυτή την ηλικία (τα 22 κλείνει φέτος) στο NCAA. Μάλλον η καλύτερη κίνηση για το μέλλον του θα ήταν να ψάξει συμβόλαιο σε κάποια ομάδα από ένα πρωτάθλημα όπως η Ιταλία, η Ισπανία ή η Γαλλία, που να παίζει και BCL/Eurocup. Το ίδιο θα έλεγα και για την περίπτωση του Ζούγρη μάλλον. Από αυτή την τριάδα ο μόνος που έχει κάποιες ελπίδες να παίξει κάποτε στο ΝΒΑ είναι ο Αβδάλας, και εκείνον σίγουρα θα τον ωφελήσει να πάει να παίξει 1-2 χρόνια τουλάχιστον σε καλό κολλέγιο.

Τώρα που πάντως μπαίνουν και οι αμοιβές για τους παίκτες και στο κολλεγιακό, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι θα φεύγουν για εκεί.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2777
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Μάιος 11, 2025 8:52 pm

kojito έγραψε:
Αυτά τα χρήματα είναι ανά έτος ή σε βάθος τετραετίας αν την εξαντλήσουν; Γιατί αν ισχύει το πρώτο, μιλάμε για τρελά λεφτά που δεν πρόκειται να βρουν πουθενά στην Ευρώπη.
Νομίζω είναι ανά έτος (συνήθως). Από την άλλη δεν νομίζω πως ένα πρόγραμμα του μεγέθους του VT έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τόσα λεφτά ένα όχι top prospect. Γενικά, είναι μία αλλαγή που θα αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο το ευρωπαικό μπάσκετ αλλά τουλάχιστον θα έρχονται έτοιμοι πίσω :D

2
2 Εικόνα
Εικόνα
tarp7

allstar

Κυρ Μάιος 11, 2025 9:35 pm

Μα αφού δεν θέλουμε να παίξουν οι Έλληνες παίκτες στις ελληνικές ομάδες για να μην πληρώνουν υπεραξίες. Δεν νομίζω θα έχει κάποια επίπτωση στις ευρωπαϊκές ομάδες αφού οι περισσότεροι δεν είναι για το ΝΒΑ και θα γυρίζουν πίσω στην Ευρώπη

0
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar

Δευ Μάιος 12, 2025 11:12 pm

kojito έγραψε:

Στην περίπτωση του Μαντζούκα βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν θα ήταν η σωστή κίνηση να πάει σε αυτή την ηλικία (τα 22 κλείνει φέτος) στο NCAA. Μάλλον η καλύτερη κίνηση για το μέλλον του θα ήταν να ψάξει συμβόλαιο σε κάποια ομάδα από ένα πρωτάθλημα όπως η Ιταλία, η Ισπανία ή η Γαλλία, που να παίζει και BCL/Eurocup. Το ίδιο θα έλεγα και για την περίπτωση του Ζούγρη μάλλον. Από αυτή την τριάδα ο μόνος που έχει κάποιες ελπίδες να παίξει κάποτε στο ΝΒΑ είναι ο Αβδάλας, και εκείνον σίγουρα θα τον ωφελήσει να πάει να παίξει 1-2 χρόνια τουλάχιστον σε καλό κολλέγιο.

Τώρα που πάντως μπαίνουν και οι αμοιβές για τους παίκτες και στο κολλεγιακό, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι θα φεύγουν για εκεί.
Η προσφορά του Louisville στον Ζούγρη είναι ανά έτος. Το Louisville ήταν πέρυσι στο TOP 10 των κολεγίων όσον αφορά το NIL.

https://bigredlouie.com/posts/louisvill ... j5x9eh3c0j

Επομένως ...λεφτά υπάρχουν :drunk:

Πάντως ο Ζούγρης ίσως καθυστερήσει να πάρει το clearance του NCAA, εφόσον δεχθεί την προσφορά των Cardinals, μιας και έχει ήδη αγωνιστεί σε επαγγελματική ομάδα. Τα πράγματα ήταν αυστηρά παλιότερα αλλά πλέον οι κανονισμοί είναι πιο χαλαροί και επιτρέπουν σε παίκτες που έχουν ήδη βγάλει χρήματα από το μπάσκετ να αγωνιστούν στο κολεγιακό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τον Αβδάλα, για να παραμείνει eligible να αγωνιστεί στο NCAA θα πρέπει να αποσύρει τη συμμετοχή του από το draft έως τις 15 Ιουνίου.

0
polykos

nba
Reactions: 762

Πέμ Μάιος 15, 2025 8:08 pm

Διαβάζω για κάτι τρελά χρηματικά ποσά που δίνουν τα κολλέγια για αθλητές.
Μάλλον τα διαβάζει και η ΦΙΜΠΑ. Και χώθηκε, προς όφελος της και των σωματείων, για πρώτη φορά η μετακίνηση σε κολλέγιο χαρακτηρίζεται διεθνής μεταγραφή, που επιφέρει και κάποιες αλλαγές στον τρόπο που γίνονται και στα ποσά που θα στοιχίζουν.

Με την ευκαιρία τι θα κάνει επιτέλους η ΕΟΚ με τον αλγόριθμο στα ποσά των συμβολαίων, που θα επέστρεφε χρήματα στα σωματεία που μεγάλωσαν τους επαγγελματίες. Πέντε χρόνια ....υπόσχεση.

0
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3170
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Πέμ Μάιος 15, 2025 8:31 pm

polykos έγραψε:
Πέμ Μάιος 15, 2025 8:08 pm
Διαβάζω για κάτι τρελά χρηματικά ποσά που δίνουν τα κολλέγια για αθλητές.
Μάλλον τα διαβάζει και η ΦΙΜΠΑ. Και χώθηκε, προς όφελος της και των σωματείων, για πρώτη φορά η μετακίνηση σε κολλέγιο χαρακτηρίζεται διεθνής μεταγραφή, που επιφέρει και κάποιες αλλαγές στον τρόπο που γίνονται και στα ποσά που θα στοιχίζουν.

Με την ευκαιρία τι θα κάνει επιτέλους η ΕΟΚ με τον αλγόριθμο στα ποσά των συμβολαίων, που θα επέστρεφε χρήματα στα σωματεία που μεγάλωσαν τους επαγγελματίες. Πέντε χρόνια ....υπόσχεση.
4 αθλητές μας φεύγουν νομίζω ή έχουν πρόταση.
Το είπαν ο Καβαλιεράτος και ο Σταύρου.
Ζούγρης, Αβδάλας, Σπάρταλης και Μαντζούκας
https://www.sport24.gr/basket/o-vangeli ... n-2025-26/

Πιστεύεις η FIBA θα βάλει φρένο στα κολλέγια ή θα νικήσουν τα γραφεία μετακίνησης παικτών;

0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
polykos

nba
Reactions: 762

Πέμ Μάιος 15, 2025 9:40 pm

SteveNashidis έγραψε:

Πιστεύεις η FIBA θα βάλει φρένο στα κολλέγια ή θα νικήσουν τα γραφεία μετακίνησης παικτών;
Δε μπορώ να το ξέρω. Πιστεύω ότι για να βγαίνει ο ζαγκλης και να το λέει πρέπει να είναι μέρος κάποιας ευρύτερης συμφωνίας με τους από εκεί.
Δεν είμαι καθόλου ενημερωμένος για το μπάσκετ εκεί. Για παράδειγμα δεν έχω καταλάβει πώς τα κολλέγια προσφέρουν συμβολαια και σε άλλα θέματα, έχω μείνει αρκετά πίσω.
Από την άλλη σκέφτομαι αν ο ζουγρης βρίσκει θέση και λεφτά σε κολλέγιο, τότε κάτι κακο μπασκετικά έχει συμβεί στην αμερικανική νεολαία. Σταμάτησαν οι Αμερικάνοι να πηδάνε και να χτυπάνε;

0
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
tarp7

allstar

Πέμ Μάιος 15, 2025 10:10 pm

polykos έγραψε:
Πέμ Μάιος 15, 2025 9:40 pm
SteveNashidis έγραψε:

Δε μπορώ να το ξέρω. Πιστεύω ότι για να βγαίνει ο ζαγκλης και να το λέει πρέπει να είναι μέρος κάποιας ευρύτερης συμφωνίας με τους από εκεί.
Δεν είμαι καθόλου ενημερωμένος για το μπάσκετ εκεί. Για παράδειγμα δεν έχω καταλάβει πώς τα κολλέγια προσφέρουν συμβολαια και σε άλλα θέματα, έχω μείνει αρκετά πίσω.
Από την άλλη σκέφτομαι αν ο ζουγρης βρίσκει θέση και λεφτά σε κολλέγιο, τότε κάτι κακο μπασκετικά έχει συμβεί στην αμερικανική νεολαία. Σταμάτησαν οι Αμερικάνοι να πηδάνε και να χτυπάνε;
Και εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση οι προτάσεις στο Ζουγρη και Μαντζούκα με τόσα λεφτά.

0
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2655
Αγαπημένη θέση: PF

Πέμ Μάιος 15, 2025 10:32 pm

Ο Μαντζούκας κλείνει τα 22 φέτος. Αρκετά μεγάλη ηλικία για κάποιον πρωτοετή στο NCAA. Μου φαίνεται ότι αυτή η αλλαγή και η εισαγωγή των αποδοχών στο NCAA, σιγά-σιγά ίσως οδηγήσει το NCAA να είναι πρακτικά μια σχεδόν επαγγελματική λίγκα. Δηλαδή γιατί κάποιος παίκτης 20-21 ετών να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή λίγκα όπου πολύ δύσκολα θα βρει συμβόλαιο πάνω από 200-250 χιλιάδες την χρονιά, όταν τα ίδια λεφτά μπορεί να τα βρει σε ένα μεσαίας δυναμικής κολλέγιο απέναντι;

Ακόμα και οι Αμερικάνοι που τελειώνουν το κολλέγιο και δεν έχουν μέλλον στο ΝΒΑ, σε πολλές περιπτώσεις τα λεφτά που έπαιρναν στο κολλέγιο (δηλαδή σε μη επαγγελματική λίγκα θεωρητικά) θα είναι περισσότερα από αυτά που θα πάρουν στην G-League ή αν μεταπηδήσουν στην Ευρώπη.

1
1 Εικόνα
tarp7

allstar

Πέμ Μάιος 15, 2025 10:36 pm

kojito έγραψε:
Πέμ Μάιος 15, 2025 10:32 pm
Ο Μαντζούκας κλείνει τα 22 φέτος. Αρκετά μεγάλη ηλικία για κάποιον πρωτοετή στο NCAA. Μου φαίνεται ότι αυτή η αλλαγή και η εισαγωγή των αποδοχών στο NCAA, σιγά-σιγά ίσως οδηγήσει το NCAA να είναι πρακτικά μια σχεδόν επαγγελματική λίγκα. Δηλαδή γιατί κάποιος παίκτης 20-21 ετών να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή λίγκα όπου πολύ δύσκολα θα βρει συμβόλαιο πάνω από 200-250 χιλιάδες την χρονιά, όταν τα ίδια λεφτά μπορεί να τα βρει σε ένα μεσαίας δυναμικής κολλέγιο απέναντι;

Ακόμα και οι Αμερικάνοι που τελειώνουν το κολλέγιο και δεν έχουν μέλλον στο ΝΒΑ, σε πολλές περιπτώσεις τα λεφτά που έπαιρναν στο κολλέγιο (δηλαδή σε μη επαγγελματική λίγκα θεωρητικά) θα είναι περισσότερα από αυτά που θα πάρουν στην G-League ή αν μεταπηδήσουν στην Ευρώπη.
Κι εγώ θα προτιμούσα να πάω σ ένα κολέγιο να τα κονομησω και να έχω και χρόνο συμμετοχής και μετά να επιστρέψω στην Ευρώπη

2
2 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για το NBA, Retro & NBA Archive”