2019-2023-Αγωνιστικά Θέματα

Συντονιστής: Captains

RipCity

champion
Reactions: 347
Twitter: @ioannisdiam
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 10, 2020 1:21 am

basket72 έγραψε:
Παρ Οκτ 09, 2020 11:49 pm
benchwarmer έγραψε:
Παρ Οκτ 09, 2020 11:38 pm
Μακάρι την άνοιξη να είμαστε σε τέτοια αγωνιστική και βαθμολογική θέση που να κάνουμε την κουβέντα του πόσο ηλίθια ήταν η ήττα την 1η αγωνιστική από την Ζαλγκίρις.

Αλλά μέχρι τότε υπάρχει ολόκληρο βουνό να ανεβούμε. Σήμερα φάνηκαν κάποια δείγματα του μπάσκετ που υποθέτω θέλει ο Μπαρτζώκας να παίξουμε, αλλά θα χρειαστεί σίγουρα χρόνος ώστε οι ξένοι μας να κάνουν το απαιτούμενο step up. Δείχνουν να έχουν τα φόντα να το κάνουν, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ως αφετηρία ξεκινάνε πολύ χαμηλότερα από τους αντίστοιχους παίκτες των ομάδων με τα 5-6 μεγάλα μπάτζετ.

Για τους Σπανούλη και Πρίντεζη δεν ανησυχώ αρκεί να ξέρουν και οι ίδιοι τις δυνατότητές τους πλέον. Εντάξει, ο Πρίντεζης σήμερα δεν άφησε καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ακόμα, και σίγουρα θα έχει αντίστοιχα ματς και ο Σπανούλης στην πορεία. Νομίζω πως όντως έχει χτιστεί η ομάδα έτσι ώστε οι δύο τους να μην χρειάζεται να παίζουν υπερβολικά λεπτά (άσχετα αν διαφωνώ με την επιλογή του Ζαν-Σαρλ πχ ως παίκτη).

Αλλά πάνω από όλα αυτά, το κλειδί της φετινής πορείας θα είναι φυσικά ο Σλούκας. Είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε, αλλά θα πρέπει και ο ίδιος να καταλάβει ότι δεν έχει γυρίσει ως εκείνο το γρανάζι της ομάδας του 2012 ή του 2015, αλλά ως αυτός που θα πρέπει να πάρει πάνω του την ομάδα. Νομίζω πως είναι καλή συγκυρία το ότι η σεζόν ξεκινάει χωρίς κόσμο, θα πρέπει να αναλάβει τον ρόλο για τον οποίο επέστρεψε, τον ρόλο πρακτικά που ο ίδιος κυνήγησε φεύγοντας και κατάφερε να επιτύχει, γυρίζοντας υπό καλύτερες προσωπικές συνθήκες. Αν δεν ανεβάσει το παιχνίδι του πάντως αρκετά σε σχέση με αυτό που είδαμε στα δύο πρώτα ματς, η ομάδα έχει ξεκάθαρο ταβάνι κάτω από την 8άδα, όσο step up και να κάνουν οι διάφοροι Χάρισον και Μάρτιν.

Το έχεις πιάσει πολύ σωστά Bench.
Δυο μικρό- συμπληρώσεις μονάχα.
Για τους Σπαν- Πρι τα ίδια έλεγα κι εγώ μετά τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις (τον οποίο δεν τον είχα δει και γενικά τον φοβόμουν).
Απόψε όμως με τρόμαξε ο Σπανούλης. Ο Πρίντεζης δεν μπορεί ποτέ να είναι τόσο αρνητικός για την ομάδα όσο ο Σπανούλης μπροστά και πίσω. Ελπίζω, πραγματικά το αφεντικό να γίνει ο Σλούκας- κάτι το οποίο θέλει χρόνο όμως. Να του τον δώσουμε του Κώστα.

Στο μεταξύ περισσότερη ομαδική δουλειά, περισσότερος Τζένκινς (ακόμα και Λάρε) στη θέση του Σπανούλη και περισσότερη εμπιστοσύνη στον Χάρισσον. Δεν γίνεται να παίζουν στην ίδια πεντάδα με τον αρχηγό και να μονοπωλεί τις επιθέσεις ο Σπαν. τη στιγμή που ο Χάρισσον μπορεί σημαντικά πιο άνετα να τελειώσει φάσεις, να δημιουργήσει ρήγματα, να ανοίξει χώρους.
Πάντως για να είμαστε και δίκαιοι με το Σπανούλης-Σλούκας οι δυο παίκτες αυτή τη στιγμή παίζουν στο ακριβώς ίδιο επίπεδο σε άμυνα και επίθεση. Άντε να είναι απειροελάχιστες οι διαφορές τους. Ο Σλούκας πρέπει να ανέβει σημαντικά, γιατί έτσι δουλειά δε γίνεται.

0
basket72
Reactions:

Σάβ Οκτ 10, 2020 1:28 am

RipCity έγραψε:
[

Πάντως για να είμαστε και δίκαιοι με το Σπανούλης-Σλούκας οι δυο παίκτες αυτή τη στιγμή παίζουν στο ακριβώς ίδιο επίπεδο σε άμυνα και επίθεση. Άντε να είναι απειροελάχιστες οι διαφορές τους. Ο Σλούκας πρέπει να ανέβει σημαντικά, γιατί έτσι δουλειά δε γίνεται.
Οκ, καταλαβαίνω τι λες και είναι το ίδιο περίπου που λέει ο κι ο Benchwarmer. Το ίδιο που λέει κι η λογική, εξάλλου. Ο καλύτερος μας παίκτης (μακράν) είναι ο Σλούκας κι από αυτόν περιμένουμε πολλά.
Απόψε έφαγε χτύπημα ( που πονάει) και δικαιολογείται. Γενικά δικαιολογείται γιατί θέλει χρόνο να "φορέσει καινούργια παπούτσια". Στη Φενέρ πήρε διαφορετικό ρόλο (και θέση) από αυτό που είχε συνηθίσει στον Ολυμπιακό και στον τωρινό Ολυμπιακό, επίσης καλείται να παίξει άλλον ρόλο απ' αυτόν που έπαιζε στη Φενέρ.

Πάντως, το τελευταίο δεκάλεπτο με τον Σπανούλημέσα ήταν "βοήθα Παναγιά μου". :oops:
* Από την άλλη, η παρουσία του Σπανούλη -και των Πρι- Παπ- στην ομάδα (από τις προπονήσεις, τις αποστολές, τα αποδυτήρια) είναι καταλυτική. Το επισήμαναν τόσο ο Μάρτιν όσο και ο Βεζένκοφ.

RipCity

champion
Reactions: 347
Twitter: @ioannisdiam

Σάβ Οκτ 10, 2020 1:53 am

basket72 έγραψε:
Σάβ Οκτ 10, 2020 1:28 am
RipCity έγραψε:
[

Οκ, καταλαβαίνω τι λες και είναι το ίδιο περίπου που λέει ο κι ο Benchwarmer. Το ίδιο που λέει κι η λογική, εξάλλου. Ο καλύτερος μας παίκτης (μακράν) είναι ο Σλούκας κι από αυτόν περιμένουμε πολλά.
Απόψε έφαγε χτύπημα ( που πονάει) και δικαιολογείται. Γενικά δικαιολογείται γιατί θέλει χρόνο να "φορέσει καινούργια παπούτσια". Στη Φενέρ πήρε διαφορετικό ρόλο (και θέση) από αυτό που είχε συνηθίσει στον Ολυμπιακό και στον τωρινό Ολυμπιακό, επίσης καλείται να παίξει άλλον ρόλο απ' αυτόν που έπαιζε στη Φενέρ.

Πάντως, το τελευταίο δεκάλεπτο με τον Σπανούλημέσα ήταν "βοήθα Παναγιά μου". :oops:
* Από την άλλη, η παρουσία του Σπανούλη -και των Πρι- Παπ- στην ομάδα (από τις προπονήσεις, τις αποστολές, τα αποδυτήρια) είναι καταλυτική. Το επισήμαναν τόσο ο Μάρτιν όσο και ο Βεζένκοφ.
Κοίτα προφανώς ξέρει καλύτερα ο κόουτς, αλλά γι' αυτό που θα πω είμαι 100% σίγουρος πως κάνει λάθος. Δε γίνεται να πηγαίνει με Σπανούλη σερί δεκάλεπτα. Και με Ζαλγκίρις και σήμερα το ίδιο. Στα 38 δεν παίζεις σερί 10 λεπτά κόντρα σε άμυνες Euroleague, μαξ 6-7 θα έλεγα. Το πρώτο μέρος του τελευταίου δεκαλέπτου καλό ήταν, το δεύτερο ήταν όπως είπες. Από την "τάπα" του Παπαγιάννη άρχισε ο κατήφορος του Σπανούλη. Νομίζω γίνεται και κακοδιαχείριση δηλαδή.

0
basket72
Reactions:

Σάβ Οκτ 10, 2020 10:30 am

RipCity έγραψε:

Κοίτα προφανώς ξέρει καλύτερα ο κόουτς, αλλά γι' αυτό που θα πω είμαι 100% σίγουρος πως κάνει λάθος. Δε γίνεται να πηγαίνει με Σπανούλη σερί δεκάλεπτα. Και με Ζαλγκίρις και σήμερα το ίδιο. Στα 38 δεν παίζεις σερί 10 λεπτά κόντρα σε άμυνες Euroleague, μαξ 6-7 θα έλεγα. Το πρώτο μέρος του τελευταίου δεκαλέπτου καλό ήταν, το δεύτερο ήταν όπως είπες. Από την "τάπα" του Παπαγιάννη άρχισε ο κατήφορος του Σπανούλη. Νομίζω γίνεται και κακοδιαχείριση δηλαδή.
Μαζί σου. Εννοείται ότι ήταν το ίδιο κακός κι ο κόουτς χθες στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εκτός αν ήταν απόφαση που είχε να κάνει με το χτύπημα που έφαγε ο Σλούκας.
Πάντως και με τον Τζένκινς μέσα καλύτεροι θα είμαστε στο τελευταίο 5λεπτο. Άνετα κιόλας. Πολύ καλός ο Αμερικάνος χθες. Το έχω ξαναπεί αλλά θέλω τον περισσότερο χρόνο να τον παίρνουν οι Σλούκας,Χάρισσον, Μακκίσικ, Ζαν Σαρλ και Μάρτιν. Κι από κει κι έπειτα, 6ος να είναι ο Τζένκινς και μετά οι Έλλις, Πρίντεζης, Βεζένκοφ, Σπανούλης.

basket72
Reactions:

Σάβ Οκτ 10, 2020 10:54 am

tarp7 έγραψε:
Σάβ Οκτ 10, 2020 10:39 am
H ομάδα φυσιολογικά δεν είναι ακόμη έτοιμη. Η ευρωλίγκα έχει ακόμη πολύ δρόμο. Αν είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε έναν ψηλό σέντερ θα είμαστε πολύ καλύτερα. Υπάρχουν και παίκτες μας όπως παπ και σλούκας που δεν είναι ακόμη σε καλή κατάσταση, όπως και να χει με το σλούκα έχεις μια σιγουρία στο 1 ακόμη κι αν δεν είναι σε φόρμα. Για τον Μπαρτσώκα κάκως υπάρχει γκρίνια, αυτή τη φιλοσοφία έχει καλώς ή κακως, αν δεν μας αρέσει ας μην τον παίρναμε. θα ήθελα να δοκιμάζαμε για λίγα λεπτα και το νικολαϊδη στο 1.Το δεκέμβριο θα ξέρουμε τι δυνατότητες εχει η ομάδα
Έτσι που τα λες είναι.
Λογικό είναι να μην είναι έτοιμη ακόμα.
Εκτός λογικής να υπάρχει γκρίνια για τον Μπαρτζώκα.
Κριτική κι ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση που έκανε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ναι χρειάζονται κι είναι για καλό.
Τελικά τον άσσο θα μπορούν να τον μοιραστούν οι Τζένκινς και Χάρισσον με ολίγη από Λάρε.
Όχι όμως ο Νικολαϊδης. Σιγά- σιγά το παίδι. Σε καμία αποστολή να τον πάρουμε μαζί. Σε κάνα παιχνίδι που θα έχουμε καθαρίσει από νωρίς (αν υπάρχει τέτοιο :D ).

Προς το παρόν έχουμε τα 2 σερί παιχνίδια την άλλη βδομάδα που λογικά το ένα από τα 2 θα πάρουμε. Δύσκολο το βλέπω για 2 στα 2. Αν χάσουμε όμως και τα 2, τότε έχουμε πρόμπλεμ.

Σε κάθε περίπτωση πολύ σημαντική μια νίκη εκτός επί του Παναθηναϊκού και για τη βαθμολογία αλλά και για τον κόουτς που πρέπει να αποτινάξει από πάνω του, την ηττοπάθεια κόντρα στους πράσινους.

Την αφήνουμε στην άκρη, κρατάμε τα σημεία προς βελτίωση (κι είναι πολλά). Λογικά η νίκη με τον τρόπο που την πήραμε ήταν ότι καλύτερο. Και το βαθμολογικό μαζί με το ψυχολογικό αλλά και επειδή ήρθε όπως ήρθε θα κάτσουν- ήρεμα πια- να δουν τι πρέπει να διορθώσουν.

Weekendman

champion
Reactions: 439

Σάβ Οκτ 10, 2020 11:03 am

Ο Τζένκινς έχει αρχίσει να πείθει τον κόσμο του Ολυμπιακού κάπως περισσότερο. Γενικότερα όμως έχω δει αρκετά σχόλια ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε καλύτερο παίκτη από τον Τζένκινς ,και σε κάποιες περιπτώσεις αυτό γίνεται σε σημείο εμμονής. Η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να αποδεχτούμε ότι οι ΜακΚίσικ και Χάρισον θα είναι οι περιφερειακοί πρωταγωνιστές δίπλα στους Σλούκα και Σπανούλη, και ο Τζένκινς είναι πολυτέλεια ως 5η επιθετικά περιφερειακή λύση. Αν ο Μπαρτζωκας καταφέρει να κάνει πρωταγωνιστή σε καλή ομάδα Ευρωλίγκας τον μέχρι πρότινος γυρολόγο ΜακΚίσικ μαγκιά του. Αλλιώς θα θυμηθούμε ότι θα έπρεπε να πάρει κάτι σε πιο πλει-μεικερ αντί του Μακ.

0
tarp7

allstar
Reactions: 1987

Σάβ Οκτ 10, 2020 11:19 am

Weekendman έγραψε:
Ο Τζένκινς έχει αρχίσει να πείθει τον κόσμο του Ολυμπιακού κάπως περισσότερο. Γενικότερα όμως έχω δει αρκετά σχόλια ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε καλύτερο παίκτη από τον Τζένκινς ,και σε κάποιες περιπτώσεις αυτό γίνεται σε σημείο εμμονής. Η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να αποδεχτούμε ότι οι ΜακΚίσικ και Χάρισον θα είναι οι περιφερειακοί πρωταγωνιστές δίπλα στους Σλούκα και Σπανούλη, και ο Τζένκινς είναι πολυτέλεια ως 5η επιθετικά περιφερειακή λύση. Αν ο Μπαρτζωκας καταφέρει να κάνει πρωταγωνιστή σε καλή ομάδα Ευρωλίγκας τον μέχρι πρότινος γυρολόγο ΜακΚίσικ μαγκιά του. Αλλιώς θα θυμηθούμε ότι θα έπρεπε να πάρει κάτι σε πιο πλει-μεικερ αντί του Μακ.
Ο τζέκινς ήταν πολύ χάλια στα φιλικά ακόμη και για 5ος γκαρντ. αν συνεχίσει έτσι όπως άρχισε στην ευρωλίγκα για 5ος γκαρντ είναι σούπερ.θα πρέπει να φύγει κάποιος από αυτούς που έχουμε για να έρθει άλλος άσσος.

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3330
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Σάβ Οκτ 10, 2020 11:40 am

Η ομάδα πάντως δείχνει να είναι καλύτερη από άλλες ανταγωνίστριες αυτήν την στιγμή (και από τον Παναθηναΐκό και από την Ζαλγκίρις και ας χάσαμε) και κατά την γνώμη μου με τεράστια περιθώρια βελτίωσης όχι μόνο με την βελτίωση της ομαδικής λειτουργίας που όλες οι ομάδες ψάχνονται αυτήν την περίοδο όπως φαίνεται αλλά και σε ατομικό επίπεδο.

Οι 2 Σέντερ μας θα μάθουν να κάνουν καλύτερες τοποθετήσεις, να κάνουν καλύτερα και σωστότερα τα σκριν, να κινούνται καλύτερα στην άμυνα και να μάθουν να προσέχουν τα φάουλ και τα εύκολα λάθη.
Ο Σλούκας προφανώς και θα βελτιωθεί και θα κάνει καλύτερα παιχνίδια.
Ο Βεζένκοφ δείχνει επιτέλους να ανεβαίνει.
Ο Παπανικολάου κάποια στιγμή θα ανεβάσει την απόδοση του.
Στα γκαρντ όμως ανησυχώ αν και μικρό το δείγμα.
Ο Σπανούλης είναι σε ξεκάθαρη πτώση σωματικά, πλέον σε κάθε drive το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι το κόψιμο του, ούτε μπορεί πλέον να στέκεται στον αέρα, ούτε έχει την έκρηξη που είναι. Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα ήταν πρόβλημα αλλά δεν υπάρχει άλλος πόλος δημιουργίας πλην αυτού και του Σλούκα.
Και ο Χάρισον με ανησυχεί, έχει επιθετικό ταλέντο σίγουρα, έχει ύψος για την άμυνα αλλά τον περίμενα με περισσότερο "τσαμπουκά" και πιο επιθετικό, ίσως είναι καλό σημάδι ότι φαίνεται να προσαρμόζεται σε μια ομαδική λειτουργία αλλά να δούμε αν μπορέσει να διακριθεί επιθετικά.

Για το ρολόι κι εγώ τον κατηγορούσα στην πρώτη του θητεία, όπως και δεν μου άρεσε το άλλο ρολόι με τα τρίποντα αν και αποδείχτηκε ότι ο Μπαρτζώκας ήταν μπροστά τότε από την εποχή του. Δεν νομίζω πάντως να έχει τόσο μεγάλο ροτέιτον για λόγους συντήρησης των παικτών, το αντίθετο. Δεδομένου ότι δεν έχει άλλα ματς η ομάδα αυτούς τους 10-11 παίκτες που θα χρησιμοποιεί κυρίως θέλει να τους κρατήσει όλους σε ρυθμό όσο γίνεται.

0
Weekendman

champion

Σάβ Οκτ 10, 2020 11:47 am

tarp7 έγραψε:
Σάβ Οκτ 10, 2020 11:19 am
Weekendman έγραψε:
Ο τζέκινς ήταν πολύ χάλια στα φιλικά ακόμη και για 5ος γκαρντ. αν συνεχίσει έτσι όπως άρχισε στην ευρωλίγκα για 5ος γκαρντ είναι σούπερ.θα πρέπει να φύγει κάποιος από αυτούς που έχουμε για να έρθει άλλος άσσος.
Εγώ δεν είμαι αντικειμενικός με τέτοιου είδους παίκτες σαν τον Τζένκινς που μου αρέσουν. Έχει όμως δείξει συνολικά την αξία του εδώ και χρόνια στην Ευρωλίγκα ,και ο συνδυασμός 3 and D είναι χρήσιμος στα ευρωπαϊκά παρκέ. Όπως και το γεγονός ότι έχει την δυνατότητα να μαρκάρει και κοντά γκαρντ αλλά και πλάγιους παίκτες. Δεν πρέπει να μας ξεγελάει το ποσοστό από τα 6 και 75 στον Ερυθρό Αστέρα, γιατί εκεί επιχείρησε λίγα τρίποντα. Και ο Ερυθρός ήταν μια επίθεση δυσλειτουργική, η οποία διέθετε παίκτες με Λορέντζο Μπράουν και Πάντερ με πολύ μεγάλο usage ως στατιστικό δείγμα που μετράει το ποσοστό των επιθέσεων που περνάει από τα χέρια ενός παίκτη, και υπήρχε ακόμα και ο Μπέρον αχρηστεύοντας επιθετικά τον Τζένκινς.

Στην θέση του άσσου ο Σπανούλης μας έχει συνηθίσει στο να αργεί να επανέλθει μετά από τραυματισμούς και σε νεότερη ηλικία. Ακόμα όμως και σε περίπτωση που δεν πιάσει τα επιθυμητά στάνταρ ,ο Σλούκας έπαιζε πέρσι 29 λεπτά στην Φενέρμπαχτσε δείχνοντας να μπορεί να μείνει πολύ χρόνο στο παρκέ. Και ο Μπαρτζώκας έφερε τον Χάρισον για μια επιπλέον ασφάλεια, καθώς δίπλα στην ιδιότητα του να παίζει 2 και 3, έχει άνεση στο κατέβασμα της μπάλας. Κάτι που είδαμε και χθες όταν προσπαθούσε να αποφορτίσει τον Σπανούλη σε αυτό το κομμάτι.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Weekendman την Σάβ Οκτ 10, 2020 11:48 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2429
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

basket72 έγραψε:
Σάβ Οκτ 10, 2020 10:30 am
RipCity έγραψε:

Μαζί σου. Εννοείται ότι ήταν το ίδιο κακός κι ο κόουτς χθες στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εκτός αν ήταν απόφαση που είχε να κάνει με το χτύπημα που έφαγε ο Σλούκας.
Πάντως και με τον Τζένκινς μέσα καλύτεροι θα είμαστε στο τελευταίο 5λεπτο. Άνετα κιόλας. Πολύ καλός ο Αμερικάνος χθες. Το έχω ξαναπεί αλλά θέλω τον περισσότερο χρόνο να τον παίρνουν οι Σλούκας,Χάρισσον, Μακκίσικ, Ζαν Σαρλ και Μάρτιν. Κι από κει κι έπειτα, 6ος να είναι ο Τζένκινς και μετά οι Έλλις, Πρίντεζης, Βεζένκοφ, Σπανούλης.
Νομίζω ξεχνάς τον Παπανικολάου :)
Στο 1-3 συμφωνώ αλλά θα άλλαζα τους ψηλούς.
Η καλή 5αδα, αυτή που θα κλείνει τα παιχνίδια, νομίζω πρέπει να είναι Σλούκας, Χάρισσον, Μακκίσικ(ή Παπ όταν είναι καλά), Πρίντεζης, Έλις.

Αν θες κι αλλαγές χάντμπολ επίθεση-άμυνα Πρίντεζη-Γάλλου μέσα :D
Σε παραλλαγή της ανάλογα το παιχνίδι θα μπορούσες να κλείσεις και με Τζένκινς αντί Μακκίσικ πάντως απαγορεύεται να μην είναι ο Χάρισσον μέσα λόγω σουτ, άμυνας και ικανότητες να κατεβάσει αν χρειαστεί σε περίπτωση πίεσης στα 4/4.

Μακκίσικ δεν έχει σουτ αλλά με Σλούκα-Χάρρισον καλύπτεται αυτό.
Στο 4 βάζω Πρίντεζη γιατί ο Πρίντεζης μέσο όρο δεν πρέπει να παίζει πάνω από 15 μαξ 20 λεπτά όμως στο τέλος πρέπει να βρίσκεται μέσα. Μετά την αποχώρηση Μιλουτίνοφ είναι ο μόνος ψηλός που μπορεί να σκοράρει από δική του δημιουργία.

Πακέτο μαζί Έλις γιατί είναι καλύτερος αμυντικός και ριμπάουντερ από Μάρτιν. Μάρτιν λόγω όγκου βάζει πιο εύκολα καλάθια από εκτός pick n roll καταστάσεις αλλά θεωρώ τον Έλις με μεγαλύτερο ταβάνι.
Στην κακή του βραδιά θα κατεβάσει καμιά 10αρια ριμπάουντ.

Πέρσι μέσο όρο 8 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 20' στην πρώτη του σεζόν. Φέτος περιμένω ακόμα καλύτερο.
Στα 2 πρώτα παιχνίδια επιθετικά δεν έχει φανεί γιατί στηρίζεται στο pick n roll το οποίο κυρίως λόγω κακής κατάστασης Σλούκα δεν έχει δουλέψει αλλά θα γίνει.

Δηλαδή εγώ λέω "καλή" 5αδα Σλούκα, Χάρισσον, Μακκίσικ, Πρίντεζη, Έλις και second unit Τζένκινς, Σπανούλη, Παπανικολάου, Ζαν Σαρλ/Βεζένκοφ, Μάρτιν.

Εδώ έχεις Σπανούλη για δημιουργία, Τζένκινς,Παπανικολάου για να τον καλύπτουν αμυντικά και σποτ σουτ και Μάρτιν για σκορ

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Σάβ Οκτ 10, 2020 1:12 pm

Η ομάδα πάντως δείχνει να είναι καλύτερη από άλλες ανταγωνίστριες αυτήν την στιγμή (και από τον Παναθηναΐκό και από την Ζαλγκίρις και ας χάσαμε)
Νομίζω πως ο στόχος του Ολυμπιακού είναι η 8η θέση, ο Παναθηναϊκός και η Ζαλγκίρις πάνε απλά για μια τιμητική θέση, πχ να μην είναι κάτω από το 12-13. Υποτίθεται πως εύκολα ή δύσκολα θέση στην 8άδα έχουν οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Εφές, Φενέρ, Μακάμπι, Μιλάνο (αποτυχία αν δεν το εξασφαλίσει ΚΑΙ φέτος), ΤΣΣΚΑ. Ε ο Ολυμπιακός παίζει για την 8η θέση με Μπασκόνια, Χίμκι, άντε πες και Βαλένθια, Ζενίτ, το μπάτζετ του κάπου εκεί είναι. Οι υπόλοιπες ομάδες είτε πάνε για κομπάρσοι απόκτησης εμπειριών και να βγαλουν κάποιο παίκτη ή να μεγαλώσουν ως οργανισμοί (Άλμπα, Μπάγερν, Ζαλγκίρις, Βιλερμπάν) ή είναι αουτσάιντερ που μπορεί να μην είναι εντελώς κομπάρσοι αλλά θα κερνάνε σουβλάκια αν έστω χτυπήσουν με κάποιες πιθανότητες την 8η (Παναθηναϊκός, Ερυθρός). Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή δε φαίνεται καλύτερος από Ζενίτ, Βαλένθια κι έχω αφμιβολίες και για Μπασκόνια Χίμκι. Γενικά η 8η θέση είναι πολύ δύσκολη θέση με το στεπ απ του Μιλάνου και τη Φενέρ να είναι σίγουρα καλύτερη ομάδα απ' ό,τι νόμιζαν πολλοί. Εγώ δεν τον βλέπω ως φαβορί για την 8η, η εικόνα του είναι μετριότερη των ανταγωνιστών, προς το παρόν τουλάχιστον, παρότι δεν έχει τρομερές απουσίες (όπως η Χίμκι που θεωρώ θα κερδίσει εύκολα για να με χρηματοδοτήσει κιόλας).

1
1 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Weekendman

champion

Σάβ Οκτ 10, 2020 1:26 pm

Αυτά που λέει ο yorgos μου θυμίζουν κάτι περσινά που γραφόταν σε Ολυμπιακά στέκια στην αρχή της σαιζόν 2019-20 για την πιο δυνατή Ευρωλίγκα όλων των εποχών ,όπου δινόταν έμφαση στο πόσο δύσκολο ήταν να μπει ο Ολυμπιακός στα πλει-οφ. Και τελικά ένας αρκετά μέτριος Παναθηναικός ήταν μέσα στην οκτάδα. Μένοντας πριν την διακοπή στην έκτη θέση, παρά την εντύπωση που έδινε πως ήταν θέμα χρόνου να τον προσπεράσουν άλλες ομάδες. Είναι λογικό να υπάρχει ανταγωνισμός στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση αλλά είναι νωρίς για υπερθετικές κρίσεις σχετικά με την δυναμικότητα των αντιπάλων.

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Σάβ Οκτ 10, 2020 1:37 pm

Αυτά που λέει ο yorgos μου θυμίζουν κάτι περσινά που γραφόταν σε Ολυμπιακά στέκια στην αρχή της σαιζόν 2019-20 για την πιο δυνατή Ευρωλίγκα όλων των εποχών ,όπου δινόταν έμφαση στο πόσο δύσκολο ήταν να μπει ο Ολυμπιακός στα πλει-οφ.
Και ορθώς λέγονταν, ο Ολυμπιακός την οκτάδα την έβλεπε με το κυάλι.
Και τελικά ένας αρκετά μέτριος Παναθηναικός ήταν μέσα στην οκτάδα. Μένοντας πριν την διακοπή στην έκτη θέση, παρά την εντύπωση που έδινε πως ήταν θέμα χρόνου να τον προσπεράσουν άλλες ομάδες.
Το λες και understatement, 7 ήττες σε 8 ματς είχε και πήγαινε για την όγδοη. Χρειαζόταν ένα θαύμα για να μπει οκτάδα ο Παναθηναϊκός του Πιτίνο.
Είναι λογικό να υπάρχει ανταγωνισμός στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση αλλά είναι νωρίς για υπερθετικές κρίσεις σχετικά με την δυναμικότητα των αντιπάλων.
Νωρίς είναι, συμφωνώ. Αλλά τι να κάνουμε, γράφουμε τις εκτιμήσεις μας στην αγωνιστική που βρισκόμαστε, τη 2η. Εγώ δεν είπα με βεβαιότητα τι θα γίνει, αλλά διαφώνησα στο ότι ο Ολυμπιακός έχει εμφανιστεί καλύτερος από ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο μαζί του. από αυτά που είδαμε ως τώρα, πάντα.

1
1 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Weekendman

champion

Σάβ Οκτ 10, 2020 1:53 pm

Όταν έγινε η διακοπή ο Ολυμπιακός είχε μπροστά του ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, και είχε χάσει τον Σπανούλη παρόλα αυτά ήταν σε φόρμα και απείχε μόλις 1 ήττα μακριά από την οκτάδα, δεν ήταν εκ των υστέρων μονόδρομος να μην μπει στα πλει-οφ αν π.χ. έφερνε νωρίτερα τον Μπαρτζώκα, ούτε και εκ των προτέρων χρειαζόταν τόση απαισιόδοξια. Προφανώς ήταν αναγκαίο να αντέξει ο Σπανούλης ως μόνη δημιουργική πηγή, και ο Μιλουτίνοβ να βρει κίνητρο πράγματα που δεν συνέβησαν ακριβώς. Αγνοούμε όμως μια σημαντική παράμετρο ο Baldwin ήρθε για leading guard , κάτι τέτοιο όμως δεν το προσέγγισε ποτέ.

Για τις εκτιμήσεις δεν μπορείς να προχωρήσεις σε πρόβλεψη για τον Ολυμπιακό, γιατί πολύ απλά μέχρι τώρα έπαιξε με χαμηλού επιπέδου ομάδες. Και δεν γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητα της άμυνας εναντίον των ομάδων κορυφαίου επιπέδου. Το ίδιο ισχύει και για το σύνολο της Ευρωλίγκας όχι γιατί είναι μόνο νωρίς, αλλά και εξαιτίας του covid19 , που έχει εξανεμίσει το πλεονέκτημα έδρας. Και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αλλοιώσεις ρόστερ. Από αυτήν την άποψη δεν ξέρω αν είναι η πιο δύσκολη Ευρωλίγκα , ενδέχεται όμως να είναι η πιο απρόβλεπτη.

0
basket72
Reactions:

Σάβ Οκτ 10, 2020 3:45 pm

pan24 έγραψε:

Νομίζω ξεχνάς τον Παπανικολάου :)
Στο 1-3 συμφωνώ αλλά θα άλλαζα τους ψηλούς.
Η καλή 5αδα, αυτή που θα κλείνει τα παιχνίδια, νομίζω πρέπει να είναι Σλούκας, Χάρισσον, Μακκίσικ(ή Παπ όταν είναι καλά), Πρίντεζης, Έλις.

Αν θες κι αλλαγές χάντμπολ επίθεση-άμυνα Πρίντεζη-Γάλλου μέσα :D
Σε παραλλαγή της ανάλογα το παιχνίδι θα μπορούσες να κλείσεις και με Τζένκινς αντί Μακκίσικ πάντως απαγορεύεται να μην είναι ο Χάρισσον μέσα λόγω σουτ, άμυνας και ικανότητες να κατεβάσει αν χρειαστεί σε περίπτωση πίεσης στα 4/4.

Μακκίσικ δεν έχει σουτ αλλά με Σλούκα-Χάρρισον καλύπτεται αυτό.
Στο 4 βάζω Πρίντεζη γιατί ο Πρίντεζης μέσο όρο δεν πρέπει να παίζει πάνω από 15 μαξ 20 λεπτά όμως στο τέλος πρέπει να βρίσκεται μέσα. Μετά την αποχώρηση Μιλουτίνοφ είναι ο μόνος ψηλός που μπορεί να σκοράρει από δική του δημιουργία.

Πακέτο μαζί Έλις γιατί είναι καλύτερος αμυντικός και ριμπάουντερ από Μάρτιν. Μάρτιν λόγω όγκου βάζει πιο εύκολα καλάθια από εκτός pick n roll καταστάσεις αλλά θεωρώ τον Έλις με μεγαλύτερο ταβάνι.
Στην κακή του βραδιά θα κατεβάσει καμιά 10αρια ριμπάουντ.

Πέρσι μέσο όρο 8 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 20' στην πρώτη του σεζόν. Φέτος περιμένω ακόμα καλύτερο.
Στα 2 πρώτα παιχνίδια επιθετικά δεν έχει φανεί γιατί στηρίζεται στο pick n roll το οποίο κυρίως λόγω κακής κατάστασης Σλούκα δεν έχει δουλέψει αλλά θα γίνει.

Δηλαδή εγώ λέω "καλή" 5αδα Σλούκα, Χάρισσον, Μακκίσικ, Πρίντεζη, Έλις και second unit Τζένκινς, Σπανούλη, Παπανικολάου, Ζαν Σαρλ/Βεζένκοφ, Μάρτιν.

Εδώ έχεις Σπανούλη για δημιουργία, Τζένκινς,Παπανικολάου για να τον καλύπτουν αμυντικά και σποτ σουτ και Μάρτιν για σκορ

Μπορεί και να έχεις δίκιο για τους Πρίντεζη, Έλλις. Πάω πάσο.

Τον Παπανικολάου δεν τον ξέχασα, αλλά με προβλημάτισε πολύ με τη χθεσινή του εικόνα :-? . Θύμιζε παίκτη που μόλις έχει γυρίσει από τις καλοκαιρινές διακοπές. Και του έχω κι εκτίμηση, να φανταστείς.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”