Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Lapro13

senior
Reactions: 265
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιουν 12, 2025 4:35 pm

Θα μου προκαλέσει μεγάλη έκπληξη να μείνει ο Ιωαννης. Ήταν χώμα όλη την χρονιά, και όταν έβγαινε αλλαγή έκανε και γκριμάτσες. Στα αποδυτήρια μάλλον κακό κάνει τέτοιος παίχτης κι ας υπάρχει δέσιμο με την εξέδρα. Θα μου μείνει πως πανηγύρισε πέρσι το φ4 αλλά ως εκεί. Αγωνιστικά έκανε 1 καλό παιχνίδι φέτος, στο ΣΕΦ.

Πάμε για άλλα από μένα, ο Ρογκα έχει πολύ καλητερο σουτ και με Οσμαν/ΠΚ + ότι ο Αταμαν παίζει με 3 Γκαρντ (Σορτς-Ναν-Γκραντ) η θέση 3 βγαίνει έτσι.

Καλή μεταγραφή πρέπει να γίνει στο 5, δύο χρόνια κάνουμε τα ίδια λάθη πίσω από Λεσορ. Ιδανικά 4-5 ώστε να παίρνει λεπτά και στο 4, πίσω από Χουαντσο.

1
1 Εικόνα
Delpo1987

junior
Reactions: 269
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Πέμ Ιουν 12, 2025 4:40 pm

todorris έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 3:00 pm
Stelios97 έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 11:47 am
Θες ενα παιχτη στο φτερα να γαζωνει στο σουτ!οσμαν στο 3 κ χουαντσο στο 4 δεν εχουν σταθερο σουτ οποτε θα εχουμε θεμα!μηπως να περναμε ρογκαβοπουλο κ μετα 4αρι κ 5αρι?δε ξερω κ μετα ποιος θα μαρκαρει στη περιφερεια?
Ποιός Ρογκαβόπουλος ρε παιδιά ,κάτι πιο έτοιμο κ εκλεκτό
Κάτι πιο έτοιμο και εκλεκτό από Έλληνα 24 χρονών με 10 πόντους μο και 45% τρίποντο για να παίζει πίσω από Οσμαν και από Γκραντ όταν δε θα κατεβάζεις σχήμα με 3 γκαρντ;
Δηλαδή ποιον ;

1
1 Εικόνα
Delpo1987

junior
Reactions: 269
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Πέμ Ιουν 12, 2025 4:47 pm

forest79 έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 4:14 pm
Delpo1987 έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 1:23 pm

Με αφορμή το σχόλιο του Forest για Ρογκαβόπουλο και ότι πολλοί ζητάτε βαρβάτο 3-4 , πως θα βγουν οι χρόνοι σε αυτές τις 3 θέσεις για να υπάρξει και η απαιτούμενη χημεία. Την προηγούμενη χρονιά οι χρόνοι ήταν ως εξής : Ναν 31, Γκραντ 26, Σλούκας 21, Οσμαν 18 (με τη σημείωση ότι στην αρχη της χρονιάς επαιζε λιγότερο , οπότε το 18 είναι πλασματικό , αλλά έστω 18), σύνολο 96 λεπτά για τρεις θέσεις (120 λεπτά). Αν εκεί βάλεις και τον Σορτς που δε μπορω να σκεφτώ ότι τον πήρε για να τον χρησιμοποιεί ο Αταμάν κάτω από 20 λεπτα , πως θα χωρέσει και άλλος βαρβάτος παίχτης στο 3, ποσο να μειωθούν τα λεπτά των υπολοίπων με δεδομένο ότι ο Αταμαν παίζει με σχετικά κλειστο ροτεΐσον. Έστω ότι μειώνεις τον Σλούκα λόγω ηλικίας σε 10-15 λεπτα , ο Οσμάν που δε θα γίνει είναι ήδη ένα από τα καλύετρα 3 αρια της λίγκας είναι παίχτης των 18 λεπτών; ή θα μείωσεις το χρόνο του καλύτερου σου περιφερειακού αμυντικού;
Τα ίδια ισχύουν και για εμάς αλλά σε υποθετικά ρόστερ σε εσάς όλοι αυτοί ειναι ήδη στην ομάδα πλην του τριαριού, πως πιστεύεται ότι θα λειτουργήσει; Τολιόπουλο και ειδικά Μωραΐτη για ευρωλίγκα δεν τους υπολογίζω καν.
Καταρχήν, πρέπει να συνυπολογίσουμε ιδιαίτερα για τη φετινή χρονιά την αύξηση των ομάδων από 18 σε 20, κάτι που συνεπάγεται +4 αγωνιστικές. Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα, για να «βγει» το πρόγραμμα, σημαίνει και αύξηση των διαβολοβδομάδων από 8 σε 11 ή 12!
Η συσσώρευση κόπωσης, απώλειας ενέργειας και πάντα ο απρόοπτος παράγοντας των τραυματισμών απαιτεί από τις ομάδες να είναι πλήρεις,ακόμη και αν αριθμητικά το ρόστερ δεν “βγαίνει” στο χαρτί, στην πράξη είναι αναγκαίο ένα ρόστερ με 12 έτοιμους παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας, συν 3 ή 4 νεαρούς με πιο συμπληρωματικό ρόλο, οι οποίοι όμως να μπορούν, έστω και υπό προσωρινές συνθήκες— να αγωνιστούν αξιόπιστα στην Ευρώπη, αν και εφόσον χρειαστεί.
Δε μπορώ να διαφωνήσω με αυτά που γράφεις , αλλά για το φόβο της κούρασης ή του τραυματισμού θεωρώ ή ότι κάποιοι από αυτούς τους παίχτες θα υποαποδωσουν ή κάποιον θα τον χάσεις τελείως (βλέπε Λορεντζο ).
Όπως και να χει εμένα δε μου άρεσε το εγχείρημα του μεγάλου ρόστερ που είδα από την ομάδα μου πέρυσι , αλλά ούτε εγώ αποφασίζω ούτε εγώ πληρώνω οπότε !

0
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 827
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Πέμ Ιουν 12, 2025 4:55 pm

Delpo1987 έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 4:47 pm
forest79 έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 4:14 pm

Καταρχήν, πρέπει να συνυπολογίσουμε ιδιαίτερα για τη φετινή χρονιά την αύξηση των ομάδων από 18 σε 20, κάτι που συνεπάγεται +4 αγωνιστικές. Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα, για να «βγει» το πρόγραμμα, σημαίνει και αύξηση των διαβολοβδομάδων από 8 σε 11 ή 12!
Η συσσώρευση κόπωσης, απώλειας ενέργειας και πάντα ο απρόοπτος παράγοντας των τραυματισμών απαιτεί από τις ομάδες να είναι πλήρεις,ακόμη και αν αριθμητικά το ρόστερ δεν “βγαίνει” στο χαρτί, στην πράξη είναι αναγκαίο ένα ρόστερ με 12 έτοιμους παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας, συν 3 ή 4 νεαρούς με πιο συμπληρωματικό ρόλο, οι οποίοι όμως να μπορούν, έστω και υπό προσωρινές συνθήκες— να αγωνιστούν αξιόπιστα στην Ευρώπη, αν και εφόσον χρειαστεί.
Δε μπορώ να διαφωνήσω με αυτά που γράφεις , αλλά για το φόβο της κούρασης ή του τραυματισμού θεωρώ ή ότι κάποιοι από αυτούς τους παίχτες θα υποαποδωσουν ή κάποιον θα τον χάσεις τελείως (βλέπε Λορεντζο ).
Όπως και να χει εμένα δε μου άρεσε το εγχείρημα του μεγάλου ρόστερ που είδα από την ομάδα μου πέρυσι , αλλά ούτε εγώ αποφασίζω ούτε εγώ πληρώνω οπότε !
Πάντα κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Και εγώ δεν είμαι λατρης ενός ρόστερ όπως αυτό του ΟΣΦΠ πέρυσι. Πολλές γκρίνιες, πολλοί μπερδεμένοι ρόλοι, δύσκολη η διαχείριση στα λεπτά, άλλη ομάδα ανά διοργάνωση κτλ.
Ομως από την άλλη, πιθανότατα αν δεν είχες τέτοιο ρόστερ, να μην είχες γκαρντ για το πρωτάθλημα στο τέλος.

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4400
Προειδοποιήσεις: 3

Πέμ Ιουν 12, 2025 5:11 pm

Airman έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 12:31 pm

"Μπορείς να αντέξεις και να ξεπεράσεις τα πάντα, αν δεν γκρινιάζεις."
billypao
διορθωθηκε :welcome:

4
4 Εικόνα
BillyPao

allstar
Reactions: 2372
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 4

Πέμ Ιουν 12, 2025 5:15 pm

"Δεν είσαι αληθινός φίλος της ομάδας, αν δεν κοντεύεις να λιποθυμήσεις κάθε φορά που ακούγεται ότι ενδιαφερόμαστε για τον Παπαγιάννη"

Τουλούμπας

7
7 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
qspock

allstar
Reactions: 568

Πέμ Ιουν 12, 2025 5:28 pm

Επειδη το 2ο σεντερ δε το βλεπω στον οριζοντα, δε κλεινουν το τριτο?

Ακουστηκε (magic Euroleague) οτι ο Ντανστον εχει ελληνικο διαβατηριο.
Δε ξερω αν ισχυει, αλλα σιγουρα σαφως ανωτερη λυση απο Καραγιαννιδη κλπ.
Ακομα κι απο Γκαμρπιελ και Γιουρτσεβεν καλυτερος ειναι και στα 40...

Εχει παρει κουπες με Αταμαν κι εχει νονο τον Σλουκα.

Ιδανικες οι συνθηκες.

0
Άβαταρ μέλους
qspock

allstar

Πέμ Ιουν 12, 2025 5:30 pm

Οι διαθεσιμοι σεντερ:

https://www.gazzetta.gr/basketball/euro ... -elytheron

0
manos_89

senior
Reactions: 147
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιουν 12, 2025 5:33 pm

Τελικά ίσως πρέπει να πάμε για Ρογκαβόπουλο από φέτος, ακόμα και αν χρειαστεί να δώσουμε 1.5 στη Μπασκόνια.
1) Πολλές άλλες επιλογές δεν υπάρχουν
2) Λύνεις το πρόβλημα με τους Έλληνες για τα επόμενα 3-4 χρόνια
3) Είναι πολύ καλό φιτ σε αυτό που θέλουμε
4) Το πιο σημαντικό. Δεν είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα μας βγει πιο φτηνός. Με καλή φετινή χρονιά και χωρίς συμβόλαιο, με τα τρελά νούμερα που παίζουν στην αγορά και με τον πλειστηριασμό που θα γίνει με ολυμπιακό παίζει να πάει κοντά στα 2 εκατομμύρια το συμβόλαιο του. Οπότε πρακτικά αν δώσεις 1.5 στη Μπασκόνια και μετά 1 τον χρόνο για 3-4 χρόνια θα βγει πιο φτηνός φέτος

1
1 Εικόνα
manos_89

senior
Reactions: 147
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιουν 12, 2025 5:37 pm

qspock έγραψε:
Οι διαθεσιμοι σεντερ:

Ο Μονέκε γιατί είναι σέντερ;

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2973
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Ιουν 12, 2025 5:43 pm

qspock έγραψε:
Έχω σοβαρές επιφυλάξεις για το θέμα. Αν και πράγματι, όταν ο Ντάνστον ήταν στην Ελλάδα, το καθεστώς για την απόκτηση ιθαγένειας ήταν πιο ευνοϊκό, δεν πληρούσε τις βασικές προϋποθέσεις: δεν ήταν ακόμα παντρεμένος. Ο νόμος απαιτούσε να είναι τουλάχιστον τρία χρόνια σε γάμο και να έχει δύο χρόνια συνεχόμενης διαμονής στη χώρα πριν την αίτηση. Ο Ντάνστον παντρεύτηκε το 2018, και παρόλο που η διαδικασία διευκολύνεται με την ύπαρξη τέκνου, το παιδί του γεννήθηκε το 2020, δηλαδή ακριβώς στα όρια της αλλαγής του νόμου το 2021, όταν καθιερώθηκαν αυστηρότερα κριτήρια και υποχρεωτικό τεστ πολιτογράφησης. Επιπλέον, η συνεχόμενη φυσική παρουσία στην Ελλάδα παραμένει απαραίτητη.

Εκτός από τα νομικά, αν ο Ντάνστον είχε ελληνικό διαβατήριο, *δεν υπήρχε περίπτωση* να μην σφάζονται για αυτόν Ολυ/Παο και να ασχολούνται με κάθε λογής άκυρο.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
qspock

allstar

manos_89 έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 5:37 pm
qspock έγραψε:
Οι διαθεσιμοι σεντερ:

Ο Μονέκε γιατί είναι σέντερ;
Την ιδια απορια εχω κι εγω. Ο τυπος ειναι μετα βιας 2 μετρα και σουταρει εξαιρετικα για 3...
Μονον σεντερ δεν παιζει. Αλλα τον λενε σεντερ και το εχω ξαναδει.

0
Άβαταρ μέλους
qspock

allstar

Πέμ Ιουν 12, 2025 5:45 pm

nikolas_asteri έγραψε:
qspock έγραψε:
Έχω σοβαρές επιφυλάξεις για το θέμα. Αν και πράγματι, όταν ο Ντάνστον ήταν στην Ελλάδα, το καθεστώς για την απόκτηση ιθαγένειας ήταν πιο ευνοϊκό, δεν πληρούσε τις βασικές προϋποθέσεις: δεν ήταν ακόμα παντρεμένος. Ο νόμος απαιτούσε να είναι τουλάχιστον τρία χρόνια σε γάμο και να έχει δύο χρόνια συνεχόμενης διαμονής στη χώρα πριν την αίτηση. Ο Ντάνστον παντρεύτηκε το 2018, και παρόλο που η διαδικασία διευκολύνεται με την ύπαρξη τέκνου, το παιδί του γεννήθηκε το 2020, δηλαδή ακριβώς στα όρια της αλλαγής του νόμου το 2021, όταν καθιερώθηκαν αυστηρότερα κριτήρια και υποχρεωτικό τεστ πολιτογράφησης. Επιπλέον, η συνεχόμενη φυσική παρουσία στην Ελλάδα παραμένει απαραίτητη.

Εκτός από τα νομικά, αν ο Ντάνστον είχε ελληνικό διαβατήριο, *δεν υπήρχε περίπτωση* να μην σφάζονται για αυτόν Ολυ/Παο και να ασχολούνται με κάθε λογής άκυρο.
Ευλογες οι ολες σκεψεις σου, εκτος αν ειναι προς εκδοση λιαν συντομως.
Γιατι συζητιεται πολυ τελευταια.

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Πέμ Ιουν 12, 2025 5:45 pm

manos_89 έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 5:33 pm
Τελικά ίσως πρέπει να πάμε για Ρογκαβόπουλο από φέτος, ακόμα και αν χρειαστεί να δώσουμε 1.5 στη Μπασκόνια.
1) Πολλές άλλες επιλογές δεν υπάρχουν
2) Λύνεις το πρόβλημα με τους Έλληνες για τα επόμενα 3-4 χρόνια
3) Είναι πολύ καλό φιτ σε αυτό που θέλουμε
4) Το πιο σημαντικό. Δεν είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα μας βγει πιο φτηνός. Με καλή φετινή χρονιά και χωρίς συμβόλαιο, με τα τρελά νούμερα που παίζουν στην αγορά και με τον πλειστηριασμό που θα γίνει με ολυμπιακό παίζει να πάει κοντά στα 2 εκατομμύρια το συμβόλαιο του. Οπότε πρακτικά αν δώσεις 1.5 στη Μπασκόνια και μετά 1 τον χρόνο για 3-4 χρόνια θα βγει πιο φτηνός φέτος
στην αδριατικη λιγκα δεν υπαρχει περιορισμος ξενων :wink:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Πέμ Ιουν 12, 2025 5:46 pm

qspock έγραψε:
Επειδη το 2ο σεντερ δε το βλεπω στον οριζοντα, δε κλεινουν το τριτο?

Δε ξερω αν ισχυει, αλλα σιγουρα σαφως ανωτερη λυση απο Καραγιαννιδη κλπ.
Ακομα κι απο Γκαμρπιελ και Γιουρτσεβεν καλυτερος ειναι και στα 40...

Εχει παρει κουπες με Αταμαν κι εχει νονο τον Σλουκα.

Ιδανικες οι συνθηκες.
να παρουμε και τον βεσελι που ειναι κουμπαρος του σλουκα :welcome:

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”