NBA Finals 2025 - Oklahoma City Thunder vs Indiana Pacers

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2984
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιουν 14, 2025 7:45 pm

ssoulliss έγραψε:
Σάβ Ιουν 14, 2025 7:30 pm
Μια πολύ μικρή διαπίστωση - πάντοτε καλοπροαίρετη - σχετικά με τα φετεινά Play-offs.

Όλοι έχουμε συμπάθειες και αντιπάθειες, ωστόσο το πάω λίγο παραπέρα σε αυτό που έγραψε πιο πάνω ο Μορφή. Το να γράφουμε ότι π.χ. έχασαν οι Grizzlies γιατί χτύπησε ο Morant, αλλιώς... ή αν δεν έδερναν το αγαπημένο μας παιδί, τον Jokic θα πέρναγαν οι συμπαθείς Nuggets και όχι οι "οξαποδώ" Thunder, ή αν σφύριζαν τα βήματα του SGA (που παρεμπιπτόντως αυτόν καλά κάνουν και τον "κοπανάνε" :mrgreen: ) θα κέρδιζε το μπάσκετ, το καταλαβαίνετε ότι είναι σαν να γράφω ότι π.χ. οι Pacers είναι μόνο κωλόφαρδοι ή αντίστοιχα ότι στη σειρά με τους Knicks-Pistons πέρασε η πιο τυχερή και πιο ευνοημένη ομάδα από τους γκρι!
:imnewhere:

Και για να μην το πάω και πιο κάτω και σας τσιγκλήσω πιότερο :P , εμείς πριν 20 χρόνια τον Shaq, τον δέρναμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό κάθε παιχνιδιού, όμως κανείς δε θυμάται αυτό αντίθετα μνημονεύετε η ομάδα των Pistons και συμπληρώνουμε ότι το πείραμα των 4 superstars των Lakers απέτυχε.
Εικόνα

Στην Ιντιάνα, θα έρθω Χάλι για σένα :drunk: :drunk:

2
2 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3273
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Σάβ Ιουν 14, 2025 7:50 pm

ssoulliss έγραψε:

Και για να μην το πάω και πιο κάτω και σας τσιγκλήσω πιότερο :P , εμείς πριν 20 χρόνια τον Shaq, τον δέρναμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό κάθε παιχνιδιού, όμως κανείς δε θυμάται αυτό αντίθετα μνημονεύετε η ομάδα των Pistons και συμπληρώνουμε ότι το πείραμα των 4 superstars των Lakers απέτυχε.
Ρωτα τον Αζαια Τομας αν και καλά κάποιοι καλοπροαίρετοι "ξέχασαν το ξύλο" και ποια ειναι η γνώμη του για τον Στερν.

1
1 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
ggr

allstar
Reactions: 172
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Σάβ Ιουν 14, 2025 8:08 pm

ssoulliss έγραψε:

Βέβαια η λίγκα μετά τους τελικούς φρόντισε να αλλάξουν οι κανονισμοί, ώστε το στυλ μπάσκετ που κέρδισε τότε το πρωτάθλημα να μην εδραιωθεί. Δε νομίζω πως ξετρελαθηκαν με την επιτυχία του Ντιτρόιτ :P

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
abovetherim

senior
Reactions: 242
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Ιουν 15, 2025 8:08 am

abovetherim έγραψε:
Σάβ Ιουν 14, 2025 9:56 am
Και να που η Οκλαχόμα απάντησε. Έβγαλε αντίδραση. Πλήρωσε την Ιντιάνα με το ίδιο νόμισμα. Της γύρισε το ματς στο τέλος. Η Ιντιάνα που πάντα είχε την τελευταία περίοδο ως την καλύτερή της, σε αυτό το ματς πάτωσε στα τελευταία 12 λεπτά. Προηγήθηκε με 3-4 πόντους στα 2,5 λεπτά αλλά ο SGA που μέχρι τότε ασφυκτιούσε από την άμυνα των Πέισερς και είχε μόνο 20-22 πόντους το πήρε πάνω του και τελείωσε με 35.
Καθοριστικό να αλλάξει το μομέντουμ το τρίποντο που έβαλε για το προσπέρασμα από τις 45 μοίρες, βοήθησαν και οι ρεφ λίγο με τα φάουλ που τους έδωσαν και που δεν έδωσαν στους άλλους, και κυρίως το καλάθι που έβαλε από τη γωνία αλλά για να ξεμαρκαριστεί και να ανοίξει την απόσταση έκανε 3 βήματα, άλλο ένα και πήγαινε περπατώντας μέχρι Οκλαχόμα.
Το αστείο είναι το ριπλέι που ο ρεφ κοιτάζει τα πόδια του αλλά δεν το βλέπει. Τέλος πάντων.
Καθοριστικές και οι 3 χαμένες βολές του Μάθουριν στο τελευταίο δίλεπτο, αλλιώς είναι να είσαι στο -1 κι αλλιώς στο -4, αλλάζει τελειώς τη συνθήκη σε επίθεση και άμυνα.
Άστοχος ο Χαλιμπάρτον, στο τελευταίο τρίλεπτο καμία προσπάθεια από Σιακάμ, στα δικά μου μάτια εκεί που 3-4 λεπτά πριν από το τέλος το αγκαλιάζουν το ματσάκι, θολώνει το μυαλό τους μόλις μπαίνει το "πρέπει" στην εξίσωση.
Πάμε για το 5ο ματς, το φαβορί πλέον η Οκλαχόμα, αλλά θέλω να πάμε σε 7 ματς και ας το πάρει ο καλύτερος.
Επειδή αισθάνομαι ότι έγινε μια σαφής αιχμή προς εμένα για πράγματα που έχω γράψει κατά καιρούς, οφείλω μια εξήγηση.
Πρώτον, ΔΕΝ είμαι Ιντιάνα, δεν την υποστήριξα ποτέ στη ζωή μου. Μεγάλωσα με Μάτζικ και Καρίμ, για κάποιο ανεξήγητο λόγο τους υποστήριζα έναντι των Σέλτικς και του Μπερντ, έπαιρνα 7ήμερο του μπάσκετμπολ και εφημεριδάκι Μπάσκετ του Μανουσέλη και κάτι δεκαετίες πριν άκουγα τους τελικούς από το ραδιοφωνικό σταθμό της αμερικανικής βάσης του Ελληνικού. Άρα, δεν είμαι κανένα παιδάκι.
Δεύτερον, όποιος δεν βλέπει την τρομακτική διαφορά που υπάρχει συγκρίνοντας Στερν-Σίλβερ στο κομμάτι του μάρκετινγκ και τους πως προσπαθεί (το nba cup για παράδειγμα είναι κάτι ενδιαφέρον όντως), αλλά συνήθως με λάθος τρόπους (αλλαγές στο ολστάρ γκέιμ) να κάνει το προϊόν ενδιαφέρον, είναι τουλάχιστον τυφλός. Ο Σίλβερ παρεμβαίνει πολύ περισσότερο στη λίγκα απ' ότι ο προκάτοχος του, ακόμα και σε trades.
Τρίτον, θα το λέω και θα το φωνάζω με κάθε ευκαιρία ότι κάθε νίκη της Ιντιάνα είναι νίκη του μπάσκετ. Και σε όποιον αρέσει. Γιατί είναι ΟΜΑΔΑ και το μπάσκετ είναι ΟΜΑΔΙΚΌ. Είναι τρομακτική η αρμονία αυτού του συνόλου και ο χαρακτήρας της σε άμυνα και επίθεση, είναι μια ομάδα με ΚΑΝΟΝΙΚΟ πλέι μέικερ, που τόσο έχει λείψει στο σύγχρονο ΝΒΑ, στα δικά μου μάτια, είναι πιο πολύ ευρωπαϊκή ομάδα και αυτό πάλι στα δικά μου μάτια, την κάνει εξαιρετικά θελκτική. Κάποτε λοιπόν όπως είπα με τρέλαινε το σόουτάιμ των Λέικερς, άλλοτε τα χορευτικά του Τζόρνταν, μετά το κοουτσάρισμα και οι ομάδες που έφτιαχνε ο Ποπ, μετά το πως ο Κάρι άλλαξε το μπάσκετ, τώρα η Ιντιάνα. Ποτέ δεν ήμουν οπαδός κάποιας ομάδας φανατικά.
-Κανείς λοιπόν δεν είπε κανείς ότι παίζει κακό μπάσκετ η Οκλαχόμα. Αλλά προτιμώ το μπάσκετ της Ιντιάνα. Πάντα προσωπικά, παραδέχομαι τον SGA, αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι μου είναι αντιπαθής και με εκνευρίζει η φάτσα του. Γούστα είναι αυτά ρε παιδιά! Στο δε μπασκετικό κομμάτι, δεν είμαι ο πρώτος φαντάζομαι που έχει υποστηρίξει ότι τους σπρώχνει ανελέητα η διαιτησία, υπάρχουν δεκάδες reels στα ΜΚΔ περί αυτού, από διάφορα ματς. Άρα, δεν είναι ΜΟΝΟ δική μας αίσθηση εδώ.
Αυτά, γιατί πλάτιασα.
Και κάτι τελευταίο... Όντως αρκετοί σπίκερ της κοσμοτέ δεν είναι και τοπ, αλλά ρε φιλαράκο, το συγκεκριμένο ματς το σπίκαρε ο Δάρδαλης και τεχνικά, σχολιάζε ο Στεφανίδης. Είναι και οι δύο εξαιρετικοί. Αν πούμε κι ότι ο Δάρδαλης δεν ξέρει ΝΒΑ, θα πέσει φωτιά να μας κάψει, ήμαρτον κάπου με την ισοπέδωση και το "όλα εμείς τα ξέρουμε".

1
1 Εικόνα
fklmta77

Reactions: 25
Αγαπημένος παίκτης: KAWHI
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Κυρ Ιουν 15, 2025 9:32 am

... Εντάξει, το καταλάβαμε, πρέπει η σειρά να τραβήξει παραπάνω για να ανέβουν τα νούμερα τηλεθέασης και να μη φανεί η ανυπαρξία του Σίλβερ που δεν προμοταρησε καθόλου τους τελικούς. Αυτή είναι η αιτία της χαμηλής τηλεθέασης, γιατί τα παιχνίδια είναι φουλ ανταγωνιστικά (εκτός του δεύτερου).
Η Οκλαχόμα απέκτησε προβάδισμα αλλά εγώ δεν ξεγραφω τους Pacers.
[/quote]

Η θεωρία ότι ο Σίλβερ παρεμβαίνει με εντολές στους ρέφερι για να καθορίσουν το αποτέλεσμα σε αγώνες και να επιμηκυνθεί η σειρά, μου θυμίζει την αρκετά διαδεδομένη θεωρία στην Ελλάδα, ότι οι τελικοί στο μπάσκετ πάνε στα 5 ματς για να κερδίζουν οι ομάδες από τα εισιτήρια! Η θεωρία, συχνά (πχ όπως φέτος) διαψεύδεται αλλά επανέρχεται στο προσκήνιο όταν ξαναπάει μια σειρά στα 5 ματς. Νομίζω ότι κάτι αντίστοιχο ισχύει κι εδώ. Σκέψου πχ αν δεν έβαζε όλα τα μεγάλα σουτ ο Αλεξάντερ και έβαζε τις βολές ο Μάθουριν, η Ιντιάνα θα ήταν, πιθανότατα, στο 3-1 και ουδείς θα ασχολούνταν με τον Σίλβερ και τη διαιτησία. Τώρα που η σειρά πήγε στο 2-2 με τη διαιτησία να κάνει, όντως, λάθος στη φάση του Αλεξάντερ, οι φήμες για τις "παρεμβολές" Σίλβερ φουντώνουν. Παρεμπιπτόντως, φάσεις σαν του Αλεξάντερ, στο ΝΒΑ σπάνια σφυρίζονται βήματα, αν και είναι. Στο ΝΒΑ όλοι ξέρουμε, ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ανοχή από τους διαιτητές στις παραβάσεις αυτές από τους επιτιθέμενους.

0
ggr

allstar

Κυρ Ιουν 15, 2025 11:01 am

fklmta77 έγραψε:
Κυρ Ιουν 15, 2025 9:32 am
... Εντάξει, το καταλάβαμε, πρέπει η σειρά να τραβήξει παραπάνω για να ανέβουν τα νούμερα τηλεθέασης και να μη φανεί η ανυπαρξία του Σίλβερ που δεν προμοταρησε καθόλου τους τελικούς. Αυτή είναι η αιτία της χαμηλής τηλεθέασης, γιατί τα παιχνίδια είναι φουλ ανταγωνιστικά (εκτός του δεύτερου).
Η Οκλαχόμα απέκτησε προβάδισμα αλλά εγώ δεν ξεγραφω τους Pacers.
Η θεωρία ότι ο Σίλβερ παρεμβαίνει με εντολές στους ρέφερι για να καθορίσουν το αποτέλεσμα σε αγώνες και να επιμηκυνθεί η σειρά, μου θυμίζει την αρκετά διαδεδομένη θεωρία στην Ελλάδα, ότι οι τελικοί στο μπάσκετ πάνε στα 5 ματς για να κερδίζουν οι ομάδες από τα εισιτήρια! Η θεωρία, συχνά (πχ όπως φέτος) διαψεύδεται αλλά επανέρχεται στο προσκήνιο όταν ξαναπάει μια σειρά στα 5 ματς. Νομίζω ότι κάτι αντίστοιχο ισχύει κι εδώ. Σκέψου πχ αν δεν έβαζε όλα τα μεγάλα σουτ ο Αλεξάντερ και έβαζε τις βολές ο Μάθουριν, η Ιντιάνα θα ήταν, πιθανότατα, στο 3-1 και ουδείς θα ασχολούνταν με τον Σίλβερ και τη διαιτησία. Τώρα που η σειρά πήγε στο 2-2 με τη διαιτησία να κάνει, όντως, λάθος στη φάση του Αλεξάντερ, οι φήμες για τις "παρεμβολές" Σίλβερ φουντώνουν. Παρεμπιπτόντως, φάσεις σαν του Αλεξάντερ, στο ΝΒΑ σπάνια σφυρίζονται βήματα, αν και είναι. Στο ΝΒΑ όλοι ξέρουμε, ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ανοχή από τους διαιτητές στις παραβάσεις αυτές από τους επιτιθέμενους.
[/quote]

Δεν είναι μόνο θεωρία. Το 2002 δεν είχε επιμηκυνθεί η σειρά Lakers - Kings στα εφτά ματς, με τα όργια που έγιναν στο έκτο παιχνίδι; Στα υπόλοιπα ματς η διαιτησία ήταν μια χαρά.

Το ίδιο συνέβη κι εδώ. Η Ιντιάνα έκανε λάθη στο τέλος αλλά δόθηκαν και κάποια αμφισβητούμενα. Δεν στέκομαι τόσο στα φάουλ, αφού τα πλέι οφ έχουν μεγαλύτερη σκληρότητα αλλά τα βήματα ήταν ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ. Δεν υπάρχει δικαιολογία για το μη σφύριγμα, από τη στιγμή που είναι πιο αυστηροί με αυτά στα πλέι οφ. Δες ένα ποστ που έγραψα παραπάνω για το προμοταρισμα των τελικών και θα καταλάβεις γιατί θεωρώ ότι τους συμφέρει να τραβήξει η σειρά. Αδικουνται από τα νούμερα τηλεθέασης αυτοί οι τελικοί, αξίζουν πολύ περισσότερης προσοχής.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Μορφή

Moderator
Reactions: 435
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: Larry Bird
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

Κυρ Ιουν 15, 2025 7:34 pm

abovetherim έγραψε:
Επειδή αισθάνομαι ότι έγινε μια σαφής αιχμή προς εμένα για πράγματα που έχω γράψει κατά καιρούς, οφείλω μια εξήγηση.
Από εμένα όχι, δεν ισχύει αυτό.
abovetherim έγραψε:
Δεύτερον, όποιος δεν βλέπει την τρομακτική διαφορά που υπάρχει συγκρίνοντας Στερν-Σίλβερ στο κομμάτι του μάρκετινγκ και τους πως προσπαθεί (το nba cup για παράδειγμα είναι κάτι ενδιαφέρον όντως), αλλά συνήθως με λάθος τρόπους (αλλαγές στο ολστάρ γκέιμ) να κάνει το προϊόν ενδιαφέρον, είναι τουλάχιστον τυφλός. Ο Σίλβερ παρεμβαίνει πολύ περισσότερο στη λίγκα απ' ότι ο προκάτοχος του, ακόμα και σε trades.
Συμφωνώ.
abovetherim έγραψε:
Και κάτι τελευταίο... Όντως αρκετοί σπίκερ της κοσμοτέ δεν είναι και τοπ, αλλά ρε φιλαράκο, το συγκεκριμένο ματς το σπίκαρε ο Δάρδαλης και τεχνικά, σχολιάζε ο Στεφανίδης. Είναι και οι δύο εξαιρετικοί. Αν πούμε κι ότι ο Δάρδαλης δεν ξέρει ΝΒΑ, θα πέσει φωτιά να μας κάψει, ήμαρτον κάπου με την ισοπέδωση και το "όλα εμείς τα ξέρουμε".
Δεν μίλησα για το συγκεκριμένο παιχνίδι, το ανέφερα από παλαιότερες μεταδόσεις που έχω ακούσει στις οποίες ακούγονταν πολύ κακές απόψεις.
abovetherim έγραψε:
ήμαρτον κάπου με την ισοπέδωση και το "όλα εμείς τα ξέρουμε".
Δεν νομίζω πως φάνηκε πουθενά πως πιστεύω ότι τα ξέρω όλα.

0
FIBA sucks!
ggr

allstar

Κυρ Ιουν 15, 2025 8:20 pm

Μορφή έγραψε:
Κυρ Ιουν 15, 2025 7:34 pm

Δεν μίλησα για το συγκεκριμένο παιχνίδι, το ανέφερα από παλαιότερες μεταδόσεις που έχω ακούσει στις οποίες ακούγονταν πολύ κακές απόψεις.
Πιθανόν να ισχύει αυτό. Εγώ συνήθως βάζω την αμερικανική μετάδοση. Η ομάδα του ΤΝΤ ήταν εξαιρετική. Αυτή η τριάδα των τελικών είναι απαράδεκτη, πολύ χειρότερη από την ελληνική.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “2025 NBA Playoffs and Finals”