Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4463
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Ιουν 17, 2025 11:19 pm

mikebramosfan έγραψε:
Τρί Ιουν 17, 2025 11:15 pm
τουλουμπα έγραψε:
Τρί Ιουν 17, 2025 10:55 pm
Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αποκάλυψε μέσω Instagram ότι θα έχει «σύσκεψη κορυφής» με τον Εργκίν Αταμάν, όπου φυσικά θα τεθούν επί τάπητος και η μεταγραφική ενίσχυση του Τριφυλλιού.
Αχρείαστο εντελώς..Ας βρεθούν κατευθείαν Σαρπ με φρι χωρίς τους ενδιάμεσους
πρεπει να φανει οτι συμμετεχει και αυτος :mrgreen:

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Τρί Ιουν 17, 2025 11:23 pm

BillyPao έγραψε:
Τρί Ιουν 17, 2025 11:13 pm
Βλέπω τον Σορτς αυτή τη στιγμή στους τελικούς του γαλλικού πρωταθλήματος. Τι ωραίο σουτάκι από μέση απόσταση έχει, δεν πρέπει να έχει χάσει ούτε ένα. :)

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
mikebramosfan

Reactions: 17
Αγαπημένος παίκτης: Sarunas Jasikevicius
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιουν 17, 2025 11:23 pm

τουλουμπα έγραψε:
Τρί Ιουν 17, 2025 11:19 pm
πρεπει να φανει οτι συμμετεχει και αυτος :mrgreen:
Κάτσε να φύγει ο Becirovic και τον βλέπω να συμμετέχει για τα καλά τον μικρό :roofl:

1
1 Εικόνα
Delpo1987

junior
Reactions: 275
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Ιουν 17, 2025 11:41 pm

Airman έγραψε:
Τρί Ιουν 17, 2025 10:56 pm
Delpo1987 έγραψε:
Τρί Ιουν 17, 2025 10:33 pm

Δεν αντιλέγω αλλά αυτό που λες έχει και άλλη όψη , στον ολυμπιακό βγήκε στον ΠΑΟ βλέπε λορεντζο δε βγήκε . Επίσης εγώ σαν Ολυμπιακός εξαιτίας λίγο ατυχούς σχεδιασμού είχα πολλούς παίχτες επιρρεπείς στους τραυματισμούς . Ο Ναν και ο Γκραντ δεν παθαίνουν ούτε συνάχι (χτύπα ξύλο ) . Επίσης ο Αταμαν πέρυσι έδινε 26 λεπτά στον Γκραντ και 7,5 στον Καλαϊτζάκη, σύνολο 33,5 λεπτά σε παίχτες με αμυντικό προσανατολισμό , ο Γκραντ είναι παιχταράς γενικά αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω . Φέτος γιατί να το μειώσει αυτό , αφού δεν έχει άλλον two way παίχτη στην περιφέρεια .
Το να πας σε αυτό το επίπεδο και με τόσους αγώνες με 3 γκαρντ καλά και 1 μέτριο πχ, απλά και μόνο για να σου βγαίνει το εξελάκι των λεπτών είναι περίεργο. To να έχεις 4 παίχτες με two-way χαρακτήρα είναι απίθανο και μάλιστα θα πρέπει να προσδιορίζουμε και το τι σημαίνει two-way. Ο Καλάθης πχ ήταν φανταστικός αμυντικός και παράλληλα έγραφε για πλάκα 10+ πόντους, 10+ ασίστ και μερικά ριμπάουντ. Την άμυνα γενικά δε στη διαμορφώνουν μόνο τα γκαρντ καθότι δεν πάμε να παίξουμε άμυνα πλέον όπως παίζαμε παλια στο σχολείο, δηλαδή ο κοντός να πιάνει τον κοντό, ο ψηλός τον ψηλό κτλ. Αν θες την άποψή μου, αλλάζει και το μπάσκετ. Οι διαιτητές σφυρίζουν αλλιώς, τα ματς δεν πάνε πλέον στους 60 πόντους. Στο Φαιναλ Φορ ο ΠΑΟ έφαγε 82 και έβαλε μόνο 76. Αν μπορούσε να βάλει 83, θα κέρδιζε. Γενικά ούτε την πρώτη χρονιά είχα θεωρητικά καλή αμυντική ομάδα. Είχα τον ασόβαρο Λούκα, τον Σλούκα, τον ίδιο Ναν και τον Γκραντ. Ποια η διαφορά ; Θα προτιμήσω να μείνω στην αισιόδοξη πλευρά του δρόμου. Οτι ο εκάστοτε αντίπαλος θα πρέπει να ανησυχήσει του χρόνου πρώτα ο ίδιος για την επίθεσή μου και μετά ίσως να κοιτάξει να βάλει περισσότερους πόντους.
Σου είπα και πριν ότι καταλαβαίνω τη λογική σου και κυρίως δεν είμαι ούτε ο Αταμαν ούτε ο Μπαρτζωκας , προφανώς και οι δύο μαζί δεν ξέρουν όσο μπάσκετ ξέρω εγώ , αλλά αυτοί αποφασίζουν .
Τώρα στα υπόλοιπα το μπάσκετ προφανώς προχωράει αλλά όσο και να προχωρήσει την πρώτη γραμμή άμυνας θα την αποτελούν πάντα οι κοντοί αυτοί πιέζουν τη μπάλα κυρίως αυτοί είναι υπεύθυνοι για να καθυστερήσουν τα plays του αντιπάλου κτλ. Αν σε περνάει αερας στο 1 vs 1 ή τρως ένα σκριν και χάνεσαι πόσο να συμμαζέψει ο ψηλος; Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟ την προηγούμενη χρονιά ήταν η πρώτη γραμμή άμυνας κατά τη γνώμη μου , τώρα αν αυτό μπορεί να καμουφλαριστεί βάζοντας περισσότερα θα δείξει .
Για να μην παρεξηγηθώ έχω πει αρκετές φορές ότι το εγχείρημα του μεγάλου ρόστερ δε μου άρεσε ούτε στην ομάδα μου .
Ποιος θα δικαιωθεί θα το δείξει η χρονιά !

1
1 Εικόνα
Delpo1987

junior
Reactions: 275
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Ιουν 17, 2025 11:42 pm

Delpo1987 έγραψε:
Τρί Ιουν 17, 2025 11:41 pm
Airman έγραψε:
Τρί Ιουν 17, 2025 10:56 pm

Το να πας σε αυτό το επίπεδο και με τόσους αγώνες με 3 γκαρντ καλά και 1 μέτριο πχ, απλά και μόνο για να σου βγαίνει το εξελάκι των λεπτών είναι περίεργο. To να έχεις 4 παίχτες με two-way χαρακτήρα είναι απίθανο και μάλιστα θα πρέπει να προσδιορίζουμε και το τι σημαίνει two-way. Ο Καλάθης πχ ήταν φανταστικός αμυντικός και παράλληλα έγραφε για πλάκα 10+ πόντους, 10+ ασίστ και μερικά ριμπάουντ. Την άμυνα γενικά δε στη διαμορφώνουν μόνο τα γκαρντ καθότι δεν πάμε να παίξουμε άμυνα πλέον όπως παίζαμε παλια στο σχολείο, δηλαδή ο κοντός να πιάνει τον κοντό, ο ψηλός τον ψηλό κτλ. Αν θες την άποψή μου, αλλάζει και το μπάσκετ. Οι διαιτητές σφυρίζουν αλλιώς, τα ματς δεν πάνε πλέον στους 60 πόντους. Στο Φαιναλ Φορ ο ΠΑΟ έφαγε 82 και έβαλε μόνο 76. Αν μπορούσε να βάλει 83, θα κέρδιζε. Γενικά ούτε την πρώτη χρονιά είχα θεωρητικά καλή αμυντική ομάδα. Είχα τον ασόβαρο Λούκα, τον Σλούκα, τον ίδιο Ναν και τον Γκραντ. Ποια η διαφορά ; Θα προτιμήσω να μείνω στην αισιόδοξη πλευρά του δρόμου. Οτι ο εκάστοτε αντίπαλος θα πρέπει να ανησυχήσει του χρόνου πρώτα ο ίδιος για την επίθεσή μου και μετά ίσως να κοιτάξει να βάλει περισσότερους πόντους.
Σου είπα και πριν ότι καταλαβαίνω τη λογική σου και κυρίως δεν είμαι ούτε ο Αταμαν ούτε ο Μπαρτζωκας , προφανώς και οι δύο μαζί δεν ξέρουν όσο μπάσκετ ξέρω εγώ , αλλά αυτοί αποφασίζουν .
Τώρα στα υπόλοιπα το μπάσκετ προφανώς προχωράει αλλά όσο και να προχωρήσει την πρώτη γραμμή άμυνας θα την αποτελούν πάντα οι κοντοί αυτοί πιέζουν τη μπάλα κυρίως αυτοί είναι υπεύθυνοι για να καθυστερήσουν τα plays του αντιπάλου κτλ. Αν σε περνάει αερας στο 1 vs 1 ή τρως ένα σκριν και χάνεσαι πόσο να συμμαζέψει ο ψηλος; Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟ την προηγούμενη χρονιά ήταν η πρώτη γραμμή άμυνας κατά τη γνώμη μου , τώρα αν αυτό μπορεί να καμουφλαριστεί βάζοντας περισσότερα θα δείξει .
Για να μην παρεξηγηθώ έχω πει αρκετές φορές ότι το εγχείρημα του μεγάλου ρόστερ δε μου άρεσε ούτε στην ομάδα μου .
Δεν είπα ποτέ να πας με τρία γκαρντ απλά θα πρέπει να υπάρχουν παίχτες με διαφορετικά πλεονεκτήματα και διαφορετικές αδυναμίες .
Ποιος θα δικαιωθεί θα το δείξει η χρονιά !

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2449
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Ιουν 18, 2025 1:16 am

Ο Κερεχετα άραγε δεν θα ήθελε κανέναν εκ των Lorenzo, Yurtseven, Grigonis για να δωσει τον Ρογκα χωρίς buy out? Για ψήστε κάνα trade...

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Τετ Ιουν 18, 2025 1:21 am

JohnnyPao έγραψε:
Ο Κερεχετα άραγε δεν θα ήθελε κανέναν εκ των Lorenzo, Yurtseven, Grigonis για να δωσει τον Ρογκα χωρίς buy out? Για ψήστε κάνα trade...
αυτοι ειναι πιο ακριβοι απτο μπαι αουτ που θα παρει για τον ρογκα

δεν μας συμφερει

0
JohnnyPao

champion

Τετ Ιουν 18, 2025 1:30 am

τουλουμπα έγραψε:
JohnnyPao έγραψε:

δεν μας συμφερει
Δεν λεω να τους στείλουμε με πληρωμένα συμβόλαια προφανώς. Αντε να τους δώσουμε μια αποζημίωση που θα τους δίναμε έτσι κι αλλιώς.

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Τετ Ιουν 18, 2025 1:35 am

JohnnyPao έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 1:30 am
τουλουμπα έγραψε:

δεν μας συμφερει
Δεν λεω να τους στείλουμε με πληρωμένα συμβόλαια προφανώς. Αντε να τους δώσουμε μια αποζημίωση που θα τους δίναμε έτσι κι αλλιώς.
δηλαδη κατι σαν δανεικους?

το γκριγκονις τι να τον κανει η μπασκονια ουτε τζαμπα τον θελει καποια ομαδα

ο γιουρτσεβεν θελει να παει τουρκια και θα του κανουμε οπτ αουτ ετσι και αλλιως

ο μπραουν για να μας συμφερει καποιο ντιλ θα πρεπει να να παει στην μπασκονια με κανα 1.3 ας πουμε
σιγα μην δωσει η μπασκονια 1.3 στον μπραουν,βασικα χλωμο να του τα δωσει καποια ομαδα γενικα αν βρουμε κανα κοροιδο να ειμαι ευχαριστημενοι

για αυτους τους 3 τα πιο πιθανα σεναρια ειναι για τον ομερ απλα να τον αφησουμε ελευθερο για τον μπραουν να παρει 1 εκατ αποζημιωση και ας ψαξει να βρει ο ιδιος ομαδα και για τον γκριγκονις τιποτα θα παραμεινει στην ομαδα και του χρονου με σκοπο να αποθεραπευθει ενσωματωθει κτλ
και θα φυγει το μεθεπομενο καλοκαιρι

0
JohnnyPao

champion

Τετ Ιουν 18, 2025 6:08 am

Απαντώ στον εαυτό μου αναφορικά με το άγχος που εξέφρασα όσον αφορά τις αμυντικές επιδόσεις της ομάδας μας. Πάντα το μέτρο σύγκρισης είναι οι πρωταθλητές, πέρσι εμείς και οι Celtics, φέτος η Φενερ και οι Thunder (μάλλον). Βλέπουμε λοιπόν πως η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και η καλύτερη ομάδα της Αμερικής έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, top άμυνα (αναλογικά με τον ανταγωνισμό) και οχι μόνο επιθετικά όπλα. Αυτός είναι ο οδηγός λοιπόν.

Εννοείται πως πέρα από αμυντικογενείς παίχτες, η ομάδα μας του χρόνου οφείλει να δουλέψει πολύ τις περιστροφές της, όμως επειδή τώρα έχουμε καλοκαίρι, ας εστιάσουμε στη δόμηση του ροστερ.

1: Shorts (22') , Sloukas(14') , Grant(4')
2: Nunn(20') , Grant(20')
3: Osman(20') , Roga(12') , Nunn(8')
4: Juancho(24') , Mitoglou(12') , Osman(4')
5: Lessort(24') , Oturu(16')

Στα μάτια μου αυτό είναι το ιδανικό rotation 10 παιχτών, όλοι τους ευχαριστημένοι, κανένας δεν νιώθει παραμερισμενος, αλλά ταυτόχρονα όλοι φρεσκοι για να αντέξουν μέχρι το τέλος και φυσικά κάποιων τα λεπτά θα μπορούν να ανέβουν κι άλλο σε περίπτωση τραυματισμών. Σκεφτείτε μόνο μια 5αδα με Shorts, Nunn ή Grant, Rogavopoulos, Osman, Oturu πως θα τρέχει στο transition, αρρώστια!

Πάμε τώρα στο κομμάτι της άμυνας. Το άγχος που ανέφερα νωρίτερα έγκειται στο γεγονός πως καθότι ο Shorts θα παίρνει αρκετά λεπτά στον ασο, ενώ ούτε γίνεται να μην παίζει καθόλου ο Σλουκας, αναγκαστικά ο Grant θα πρέπει να παίζει περισσότερο στο "3". Αυτό θα έχει όμως ως αποτέλεσμα να "χαραμίζουμε" τον καλύτερο point of attack αμυντικό μας απέναντι στα αντίπαλα 3αρια, ενώ αυτός θα έπρεπε να κυνηγά τους Larkin και Fournier αυτού του κόσμου. Η απάντηση λοιπόν είναι απλή. Στα σχήματα με 3 γκαρντ που αρέσουν στον Ataman, ο Grant θα μαρκάρει αποκλειστικά τον καλύτερο αντίπαλο γκαρντ, ενώ πάνω στο αντίπαλο 3αρι θα πέφτει ο Nunn που μια χαρά όγκο και δύναμη έχει να κάνει κάτι τέτοιο.

Θυμάται κανείς ή έχει παρατηρήσει φέτος στα σχήματα με 3 γκαρντ ποιος μαρκαρε το αντίπαλο 3αρι?

ΥΓ. Όσοι λέτε ότι ο Yurtseven έχει καλά στατιστικά για back-up center, για ρίξτε μια ματιά και στα νούμερα του Oturu. Σε 16 λεπτά μέσο όρο είχε 9 πόντους με 72% διποντο και 69% βολές, 4,5 ριμπάουντ και 1 τάπα, χωρίς να χάσει ούτε ματς φετος. Στα πλειοφ τώρα σε 5 παιχνίδια είχε σε 15 λεπτά μέσο όρο 8 πόντους με 77% διποντο και 70% βολές, 3,5 ριμπάουντ και 1,5 τάπες. Ιδανικη επιλογή και σε εξαιρετική ηλικία!

0
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 875
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Τετ Ιουν 18, 2025 11:39 am

JohnnyPao έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 6:08 am

ΥΓ. Όσοι λέτε ότι ο Yurtseven έχει καλά στατιστικά για back-up center, για ρίξτε μια ματιά και στα νούμερα του Oturu. Σε 16 λεπτά μέσο όρο είχε 9 πόντους με 72% διποντο και 69% βολές, 4,5 ριμπάουντ και 1 τάπα, χωρίς να χάσει ούτε ματς φετος. Στα πλειοφ τώρα σε 5 παιχνίδια είχε σε 15 λεπτά μέσο όρο 8 πόντους με 77% διποντο και 70% βολές, 3,5 ριμπάουντ και 1,5 τάπες. Ιδανικη επιλογή και σε εξαιρετική ηλικία!

Εντάξει, ο αντίλογος περί Οτούρου είναι εύλογος. Ο παίχτης επί της ουσίας δε δίνει κάποιο διαφορετικό στοιχείο από τον Ματίας. Εχει κάποια χαρακτηριστικά καλύτερα, κάποια χειρότερα, όμως δεν έχει διαφορετικότητα ως σέντερ σε σχέση με τον Ματίας (όπως πχ θα είχε ο Μιλουτίνοφ). Παρόλα αυτά και εγώ τον θεωρώ πολύ καλό fit και ο λόγος έγκειται στο αμυντικό κομμάτι και επιθετικά στο κομμάτι του transition . Ο Οτούρου ασχέτως στατιστικών έχει τα πόδια να στηρίξει την άμυνα που επιλέγει ο κόουτς (σε αντίθεση πχ με τον Ομέρ, ο οποίος επιμένω ότι δεν είναι τόσο κακός παίχτης όσο γράφεται στα μέσα και ο οποίος δεν έπαιξε κάποιο είδος άμυνας όπως drop defence που να τον προστατεύσει περισσότερο και να είναι και πιο αποδοτικός). Επίσης του χρόνο ο ΠΑΟ πρέπει να πάει σε transition. Ο κόουτς πρέπει να κάνει αυτό το adapt. Η ομάδα ηταν ίσως η πιο σεταρισμένη από όλες. Με Σορτς, Ναν, Οσμαν, Χουάντσο επθβάλλεται του χρόνου να πας σε heavy transition. Ο Οτούρου μπορεί να στηρίξει καλύτερα αυτό το πλάνο λοιπόν και επιθετικά και αμυντικά σε σχέση με ένν ψηλό τύπου Μιλουτίνοφ ή ακόμα και Βαλαντσιούνας και παρά φυσικά το γεγονός πως ο Λιθουανός είναι συνολικά πολύ καλύτερος παίχτης.

1
1 Εικόνα
todorris

senior
Reactions: 150

Τετ Ιουν 18, 2025 12:55 pm

Στους ψηλούς την φοβάμαι την επιλογή του Σαρπ :dribble: ,2 χρόνια βρίσκει δοκάρι...στους κοντούς όμως είναι γάτα,μεγάλη μαγκιά που κύκλωσε κ έκλεισε νωρίς τον Σορτς... και όσοι πιστεύουν ότι είναι κακός αμυντικός ας δουν ολόκληρα παιχνίδια του,είναι αξιοπρεπέστατος

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2548
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Ιουν 18, 2025 1:21 pm

Το βασικό πρόβλημα με τον Ουτούρου είναι ότι αν δεν κάνω λάθος δεν ανανεώνει με την Εφές γιατί θέλει να πάει κάπου που θα έχει μεγαλύτερο ρόλο αντί να παίζει 15 λεπτά πίσω από τον Πουαριέ.

Αν ψάχνει κάτι τέτοιο δεν θα το βρει σε εμάς.

0
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1725
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Τετ Ιουν 18, 2025 1:32 pm

pan24 έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 1:21 pm
Το βασικό πρόβλημα με τον Ουτούρου είναι ότι αν δεν κάνω λάθος δεν ανανεώνει με την Εφές γιατί θέλει να πάει κάπου που θα έχει μεγαλύτερο ρόλο αντί να παίζει 15 λεπτά πίσω από τον Πουαριέ.

Αν ψάχνει κάτι τέτοιο δεν θα το βρει σε εμάς.
Καλα δεν εχουν και τεραστια διαφορα,21 λεπτα παιζει ο Πουαριε και 16,5 ο Οτουρου,σαφως ο Πουαριε ειναι καλυτερος παικτης και παιζει λιγο παραπανω, αλλα πανω κατω ιδια αξιοποιηση εχουν.Αν ο Οτουρου ψαχνει 25 λεπτα σε ομαδα πρωταθλητισμου δεν θα τα βρει,μπορει να τα βρει σε ολες τις αλλες ομαδες.

0
avtokrator13

senior
Reactions: 123
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιουν 18, 2025 2:00 pm

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”