Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 1084
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιουν 18, 2025 1:28 pm

karamelitsa έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 1:12 pm
montechristo έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 11:10 am

Συμφωνώ μαζί σου. Δυστυχώς, υπάρχουν κάποια μέλη που, δεν ξέρω για ποιό λόγο, ειρωνεύονται τους φίλους που λόγω ειδικών γνώσεων ή επαφών μάς μεταφέρουν και μοιράζονται μαζί μας αυτά που ξέρουν. Πρόχειρα-πρόχειρα μου έρχονται στο νου οι ειρωνείες που δεχτήκατε εσύ ο ίδιος, ο Αργάλογος (προτιμώ αυτή την εκδοχή του nickname του από το πρώην ΜΙ5) κι ο Χριστοφής. Και οι τρεις έχετε τον σεβασμό μου.
Προσωπικά 1-2 φορές έγραψα κάποια πράγματα που έμαθα από δημοσιογράφους λόγω δουλειάς και με άρχισαν στο δούλεμα (και ο ένας ήταν Παναθηναικός!), δεν αναφέρομαι σε εσένα, οπότε το μείωσα, και απλά δεν μεταφέρω τι ακούω, πέρα από κάποια ψηλά για τον Μισιτς που είναι Hot θέμα, να προσπαθείς να βοηθήσεις και να τα ακούς και από πάνω, ε πάει πολύ...καλά κάνουν και τα άλλα παιδιά να μην ξαναγράψουν κάτι για αυτά τα θέματα...
γενικα πιστευω οτι υπαρχει τροπος και τροπος να πει καποιος τα πραγματα που θελει να πει , αλλο η πλακιτσα στα θεμιτα πλαισια που σου δινει το "παρειστικο " κλιμα του φορουμ (που πιστευω οτι ειναι και απο τους κυριοτερους λογους που οι περισσοτεροι απο εμας μπαινουν εδω) κι αλλο η ειρωνια. απλα να θιξω το γεγονος οτι ο γραπτος λογος ειναι λιγο περιοριστικος στο πως να εκφραστει ο καθενας αφου ειναι πολυ ευκολο η υγιης πλακα να φανει ειρωνια . σε γενικες γραμμες ειμαι της αποψης 'ειρηνη υμιν " αλλα δυστυχως δεν το βλεπουν ολοι ετσι.

1
1 Εικόνα
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 1084

Τετ Ιουν 18, 2025 1:29 pm

Jeight έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 1:26 pm
fotis vlachopoulos έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 1:22 pm

δεν ειναι απολυτο αυτο ,αφου μακισσικ και ραιτ δεν ηταν ευρωλιγκατοι κι αυτοι ειναι που μου ερχονται στο προχειρο
Αυτοι ηρθαν στην μεση της χρονιας ως λυσεις αναγκης
σε αυτο εχεις απολυτο δικιο .

0
Stam Tziant

junior
Reactions: 215
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιουν 18, 2025 1:29 pm

golitog7 έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 12:36 pm
Από τη στιγμή που πήραμε Ward δεν μπορείς να πάρεις Bryant. Ναι μεν μπορεί να παίξει και ως άσσος, όμως η primary θέση του είναι στο 3-2. Εκεί είμαστε ήδη κομπλέ, δεν χωράει άλλος. Το μεγάλο πακέτο πρέπει να πάει στον dominant άσσο.

Στο σενάριο που δεν παίρναμε Ward, θα μπορούσαμε να πάμε σε Bryant, παίνροντας για άσσο έναν πιο φτηνό παίχτη αλλά σούπερ αμυντικό.

Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να πάρουμε 4/5άρι και 5άρι που να ξεκινάνε από την άμυνα.
Εγώ θα ήθελα Οτούρου ή Κεβάριους για το 5, Τάισον Πέρεζ για 4-5αθλητικό που υπό συνθήκες μπορεί να παίξει ακόμα και στο 3 (αν βάλει πχ τα κλάματα ο Ward με τον Ντιαλό, πετάς τον Πέρζε μέσα να του ρίξει μερικές) και φυσικά στον άσσο πρέπει να πάρουμε τον Μίσιτς αν μπορούμε.

Σημείωση: θεωρώ ότι φέτος μας παίρνει να σκεφτούμε και λίγο out of the box. Αν καλύψουμε δλδ μια από τις 2 σημαντικές μας θέσεις, το 5 και τον άσσο, μπορούμε να πάμε και σε ένα στοίχημα από G-League ή ΝΒΑ ή ακόμα και από άλλη λίγκα. Για να κερδίσεις πρέπει να ρισκάρεις. Ο Παο το πήρε επειδή ρίσκαρε με Ναν και του βγήκε, ο Σάρας έφτασε τελικό με τη βοήθεια του Μακκόλουμ, ενός παίχτη δλδ που δεν θα τον έπαιρνε κανένας άλλος. Η Ρεάλ πριν μερικά χρόνια πήρε από το πουθενά τον Ταβάρες, έναν παίκτη που κυριάρχησε τα επόμενα χρόνια στη θέση 5. Το ίδιο πιο πριν και η Φενέρ με Ούντο.
Χωρίς ρίσκο και ανακυκλώνοντας τους ίδιους και τους ίδιους θα είσαι μεν στον αφρό αλλά δεν θα έχεις αυτό το κάτι παραπάνω, που δεν θα το περιμένει κανείς και θα σου δώσει το συκριτικό πλεονέκτημα.
Πρέπει να ανοίξουμε νέους δρόμους, σ αυτό είμαστε πολύ κακοί.
Στοίχημα με στοίχημα έχει διαφορά ωστόσο. Το να πάρεις έναν Nunn, έναν Fournier, έναν Udoh κτλ, παίκτες δηλαδή που στο ΝΒΑ είχαν σοβαρό ρόλο, αποδεδειγμένα έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Αν παίρναμε πχ τώρα έναν Schröder ή έναν Monte Morris δε θα έβλεπα ιδιαίτερο ρίσκο.
Αλλά όταν μιλάμε για παίκτες που βρίσκονται μεταξύ ΝΒΑ και G-League ή και μόνο G-League, τότε οι πιθανότητες να αποδώσουν άμεσα είναι πολύ λίγες. Αν δεις πόσοι τέτοιοι παίκτες πήγαν σε καλές (τονίζω το καλές, δεν εννοώ τη Βιλερμπαν και τη Μακάμπι) ομάδες και απέδωσαν στον πρώτο χρόνο, τα παραδείγματα είναι λίγα. Πέτυχε πχ ο Metu και ο Carlik Jones (που πήγε βέβαια σε μια ομάδα με 12 καινούργιους), αλλά ο Nwora, o Stanley Johnson, o Yurtseven, o Korkmaz κτλ; Και δεν εχω βάλει καν τους πιο άγνωστους που ήρθαν απο G-League. Δε λέω ότι σε βάθος χρόνου δε θα βγουν παιχταράδες. Παράδειγμα ο Carsen Edwards δεν απέδωσε από τον πρώτο χρόνο αλλά πλέον είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει παίκτες να αποδώσουν άμεσα. Όχι σε 2-3 χρόνια. Και αυτό στη G-League έχεις λίγες πιθανότητες να το πετύχεις.

1
1 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 2120

Τετ Ιουν 18, 2025 1:34 pm

Dimmitz έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 1:24 pm
Rivers15 έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 12:49 pm

Ο Μπραιαντ δεν νομιζω πως προσφερει κατι που λειπει, περισσοτερο θα μπλεξει το ροστερ. Ο Ward μου φαινεται αρκετα πιο χρησιμος σε αυτο που χρειαζομαστε, απλα ισως ειναι και λιγο πιο λαχειο.
Ο Μπι δεν νομιζω πως θα παει σε παικτη απο αμερικη χωρις προηγουμενη ευρωπαικη εμπειρια. Το εκανε μια φορα με τον Μενσα, που δεν επιασε, δεν θυμαμαι να το εχει ξανακανει στο παρελθον.
Ρε μάγκες ώρες ώρες δεν σας πιάνω πουθενά..Μας έχετε ζαλίσει οι περισσότεροι (δεν λέω εσένα Ρίβερς) ότι χρειαζόμαστε leading guard στο 1-2, φαίνεται ότι θα γίνει διαθέσιμος ένας τέτοιος (που τον ήθελε και ο ΠΑΟ - άρα είναι καλός), και δεν μας άρεσει γιατί θα υπερφορτωθεί το ρόστερ! Δηλαδή τι θα γίνει αν έρθει ένας Τζέιμς ή Μίσιτς? Δεν θα υπερφορτωθεί εκεί? Όπως λέει και η παροιμία: μας χαρίζουν άλογο και το κοιτάμε στα δόντια!

Το ρόστερ που έγραψα πιο πάνω το είδατε? Εμένα μου φαίνεται υπερηχητικό!! Το second unit σκοτώνει με Έβανς, Ντόρσει, Μπράιντ, Πίτερς, Οτούρου/Έβανς, Μπράιντ, Παπ, Πίτερς, Οτούρου.

Είμαστε οι πιο περίεργοι οπαδοί νομίζω. Αν δεν λέγεται Ferrari (Μίσιτς, Τζέιμς) δεν μας κάνει, ακόμα και αν είναι Mercedes!

Θα μείνει γκάρντ ελεύθερο που παίζει κατά βάση στο δύο και εκτελεί και χρέη οργανωτή, και θα πάμε να πάμε κάποιο στοίχημα από NBA, που οι πιθανότητες να βγει καλύτερος από Μπράιντ δεν είναι παραπάνω από 10% και δεν τον θέλουμε, ενώ στην Ευρώπη είναι ο καλύτερος μετά απο Τζέιμς - Μίσιτς (που είναι δύσκολες και λίγο μη ρεαλιστικές υποθέσεις).

Να προσθέσω εδώ ότι στην μετά Σλούκα εποχή, η ομάδα παίζει χωρίς άλλο καθαρό άσο πλην Ουόκαπ, γιατί και ο Γκος κόμπο ήταν και δεν είχε και καλύτερο vision στην πάσα από τον Ελάιζα!
ο μπράιντ δεν είναι άσος, πολύ καλός παίκτης αλλά 2-3 παίζει περισσότερο

0
Slow horses 7

a1greece
Reactions: 800
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Τετ Ιουν 18, 2025 1:39 pm

golitog7 έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 12:36 pm
Από τη στιγμή που πήραμε Ward δεν μπορείς να πάρεις Bryant. Ναι μεν μπορεί να παίξει και ως άσσος, όμως η primary θέση του είναι στο 3-2. Εκεί είμαστε ήδη κομπλέ, δεν χωράει άλλος. Το μεγάλο πακέτο πρέπει να πάει στον dominant άσσο.

Στο σενάριο που δεν παίρναμε Ward, θα μπορούσαμε να πάμε σε Bryant, παίνροντας για άσσο έναν πιο φτηνό παίχτη αλλά σούπερ αμυντικό.

Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να πάρουμε 4/5άρι και 5άρι που να ξεκινάνε από την άμυνα.
Εγώ θα ήθελα Οτούρου ή Κεβάριους για το 5, Τάισον Πέρεζ για 4-5αθλητικό που υπό συνθήκες μπορεί να παίξει ακόμα και στο 3 (αν βάλει πχ τα κλάματα ο Ward με τον Ντιαλό, πετάς τον Πέρζε μέσα να του ρίξει μερικές) και φυσικά στον άσσο πρέπει να πάρουμε τον Μίσιτς αν μπορούμε.

Σημείωση: θεωρώ ότι φέτος μας παίρνει να σκεφτούμε και λίγο out of the box. Αν καλύψουμε δλδ μια από τις 2 σημαντικές μας θέσεις, το 5 και τον άσσο, μπορούμε να πάμε και σε ένα στοίχημα από G-League ή ΝΒΑ ή ακόμα και από άλλη λίγκα. Για να κερδίσεις πρέπει να ρισκάρεις. Ο Παο το πήρε επειδή ρίσκαρε με Ναν και του βγήκε, ο Σάρας έφτασε τελικό με τη βοήθεια του Μακκόλουμ, ενός παίχτη δλδ που δεν θα τον έπαιρνε κανένας άλλος. Η Ρεάλ πριν μερικά χρόνια πήρε από το πουθενά τον Ταβάρες, έναν παίκτη που κυριάρχησε τα επόμενα χρόνια στη θέση 5. Το ίδιο πιο πριν και η Φενέρ με Ούντο.
Χωρίς ρίσκο και ανακυκλώνοντας τους ίδιους και τους ίδιους θα είσαι μεν στον αφρό αλλά δεν θα έχεις αυτό το κάτι παραπάνω, που δεν θα το περιμένει κανείς και θα σου δώσει το συκριτικό πλεονέκτημα.
Πρέπει να ανοίξουμε νέους δρόμους, σ αυτό είμαστε πολύ κακοί.
Μαζί σου…….εγώ ίσα ίσα θέλω και οι δυο ψηλοί ( 5αρι και 4-5άρι) να είναι αποκλειστικά από G League και NBA…..εκτός αν μπορούν να πάρουν τον Κεβάριους που εγώ προσωπικά τον εκτιμώ πολύ!!
Δεν είναι πχ δυνατόν να μπεις σε πλειστηριασμό για τον Οτούρου στα 2,3 πχ εκ, όταν με τα ίδια λεφτά μπορείς ενδεχομένως να φέρεις παίκτη τύπου Mo Bamba !!! Αλλά….θέλει ρίσκο!!!

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slow horses 7 την Τετ Ιουν 18, 2025 1:45 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Dimmitz

euroleague
Reactions: 766

Τετ Ιουν 18, 2025 1:42 pm

tarp7 έγραψε:
Dimmitz έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 1:24 pm

Ρε μάγκες ώρες ώρες δεν σας πιάνω πουθενά..Μας έχετε ζαλίσει οι περισσότεροι (δεν λέω εσένα Ρίβερς) ότι χρειαζόμαστε leading guard στο 1-2, φαίνεται ότι θα γίνει διαθέσιμος ένας τέτοιος (που τον ήθελε και ο ΠΑΟ - άρα είναι καλός), και δεν μας άρεσει γιατί θα υπερφορτωθεί το ρόστερ! Δηλαδή τι θα γίνει αν έρθει ένας Τζέιμς ή Μίσιτς? Δεν θα υπερφορτωθεί εκεί? Όπως λέει και η παροιμία: μας χαρίζουν άλογο και το κοιτάμε στα δόντια!

Το ρόστερ που έγραψα πιο πάνω το είδατε? Εμένα μου φαίνεται υπερηχητικό!! Το second unit σκοτώνει με Έβανς, Ντόρσει, Μπράιντ, Πίτερς, Οτούρου/Έβανς, Μπράιντ, Παπ, Πίτερς, Οτούρου.

Είμαστε οι πιο περίεργοι οπαδοί νομίζω. Αν δεν λέγεται Ferrari (Μίσιτς, Τζέιμς) δεν μας κάνει, ακόμα και αν είναι Mercedes!

Θα μείνει γκάρντ ελεύθερο που παίζει κατά βάση στο δύο και εκτελεί και χρέη οργανωτή, και θα πάμε να πάμε κάποιο στοίχημα από NBA, που οι πιθανότητες να βγει καλύτερος από Μπράιντ δεν είναι παραπάνω από 10% και δεν τον θέλουμε, ενώ στην Ευρώπη είναι ο καλύτερος μετά απο Τζέιμς - Μίσιτς (που είναι δύσκολες και λίγο μη ρεαλιστικές υποθέσεις).

Να προσθέσω εδώ ότι στην μετά Σλούκα εποχή, η ομάδα παίζει χωρίς άλλο καθαρό άσο πλην Ουόκαπ, γιατί και ο Γκος κόμπο ήταν και δεν είχε και καλύτερο vision στην πάσα από τον Ελάιζα!
Δεν θέλουμε άσο, leading guard θέλουμε. Μια χαρά χωράει ο Μπράιντ στα ρόστερ που έγραψα. Το θέμα είναι ποιος θα κατεβάζει την μπάλα? Έχουμε τον Ουόκαπ γι αυτό, ο οποίος αν είναι καλά, στα κρίσιμα 25 λεπτά θα παίζει. Μην έχει κανείς καμία αμφιβολία γι αυτό. Στον άσο έχεις Ουόκαπ και Έβανς. Κατεβάζει την μπάλα και ο Λι ή ο Μακίσικ αν χρειαστεί. Η Φενέρ ξεκίνησε την χρονιά με Wilbekin, Μπόλτουιν και Hall στο 1-2 και ο Μακόλουμ δύο είναι και αυτός.

Έχετε κολλήσει ότι θέλουμε άσο, επειδή στο μυαλό σας υπάρχουν μόνο Μίσιτς -Τζέιμς που παίζουν στον άσο. Ε ξεκολήστε λίγο παραακαλώ!

0
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1373

Τετ Ιουν 18, 2025 1:46 pm

golitog7 έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 10:58 am
Αν ακυρωθεί και του Κεβάριους στη Μονακό και θεωρήσουμε ότι και ο Οτούρου δεν πάει Ισραήλ, ποιον από τους δύο θα προτιμούσαμε και γιατί?
Εγώ είμαι στο 50-50 δεν μπορώ να αποφασίσω. Ο Κεβάριους φαίνεται να είναι καλύτερος αμυντικός, πράγμα που το χρειαζόμαστε πάαααρα πολύ, ο δε Οτούρου μπορεί να βάλει την μπάλα κάτω και να μην περιμένει μόνο το τάισμα από τους κοντούς. Στην πάσα νομίζω είναι πάνω κάτω στα ίδια.
Αν λάβουμε υπόψιν βέβαια και το κόστος τότε μάλλον γέρνει προς τον Κεβάριους.
Θα προτιμούσα τον κεβαριους αλλά ο μπαρτζωκας διαλέγει και πιστεύω θα έπαιρνε τον οτουρου.

0
redcard

senior
Reactions: 778
Αγαπημένος παίκτης: Roy

Τετ Ιουν 18, 2025 1:49 pm

karamelitsa έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 1:14 pm
Dimmitz έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 12:00 pm

Σίγουρα κάναμε λάθος με τον Shorts, θεωρώ ότι έπρεπε να γίνει πλειστηριασμός με ΠΑΟ για τον παίχτη. Ο ΠΑΟ κινήθηκε πολύ γρήγορα όταν εμείς είμασταν ακόμα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για το αν πρέπει να μείνει ή όχι ο Γκός και το τι θα γίνει με Μπραρτζώκα μετά την αποτυχία του φ4. Ακούστηκε και μια φήμη ότι μεταφέραμε στον παίκτη την επιθυμία να ματσαρουμε οποιαδήποτε προσφορά και να του δώσουμε και παραπάνω, αλλά ο παίκτης έκλεισε στον ΠΑΟ γιατί προτιμά να παίζει στο σύστημα του Άταμαν για να έχει περισσότερες ελευθερίες.

Τώρα πέταξε το πουλάκι, και δεν ξέρω αν πράγματι τον ήθελε ο Μπι, επειδή είναι κοντός και θέλει πολύ την μπάλα στα χέρια του.

Η μόνη μου ελπίδα είναι ότι ενώ ο παίκτης είναι κίλερ, δεν πιστεύω ότι ταιριάζει στον ΠΑΟ (για την ακρίβεια θεωρώ ότι δεν ταιριάζει καθόλου). Αν βρουν χημεία με τον Ναν θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα.
Η αλήθεια είναι ότι με αυτά που κάνει ο Shorts τρομάζει και τρομάζει πολύ, είναι λες και παίζει ενήλικας με παιδιά, αν τα βρουν με τον Ναν και αποκτήσουν χημεία απλά καήκαμε, τόσο απλά....ας ελπίσουμε να μην τα βρουν και να θέλει ο κάθε ένας μια μπάλα μόνος του!!

Υ.Γ. Επρεπε να τον έχουμε χτυπήσει...τα 2,5εκ. που πήρε δεν είναι πολλά για αυτά που κάνει, εδώ συζητάγαμε για τον μετριότατο Μπαμπ ότι θέλει 1,3εκ τον χρόνο και άλλα 700-800Κ η ομάδα του για να τον αφήσει...τσάμπα πράγμα είναι για 2,5εκ. αυτό που βλέπουμε τώρα στον Shorts.
Off topic αλλα η συνυπαρξη Ναν - Σορτς ειναι στοιχημα οχι μονο αγωνιστικα αλλα κυριως απο αποψη ego.

Ειναι δυο σουπερ παιχτες που οι ομαδες γυριζουν/γυριζαν γυρω τους, το πως θα διαχειριστουν τη νεα συνθηκη ειναι μυστηριο και θελει μαεστρια και απο τον προπονητη. Μπορει να δημιουργησει υγιη ανταγωνισμο μεταξυ τους και αυτο να ανεβασει την ομαδα πολυ ψηλα, μπορει και οχι.

Στο βαθος της σαιζον παντως σιγουρα θα χρειαστει βηματα πισω και απο τους δυο. Για τον Σορτς δε ξερω τι μενταλιτι εχει, για τον Ναν αμφιβαλλω αν εχει τετοια διαθεση, ο παιχτης οποτε νιωθει να αμφισβητειται οτι ειναι το Νο1 (στην ομαδα, στην Ευρωπη, στη σαιζον) φαινεται σαν να μη το διαχειριζεται και πολυ καλα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 860
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Τετ Ιουν 18, 2025 1:57 pm

redcard έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 1:49 pm
karamelitsa έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 1:14 pm

Η αλήθεια είναι ότι με αυτά που κάνει ο Shorts τρομάζει και τρομάζει πολύ, είναι λες και παίζει ενήλικας με παιδιά, αν τα βρουν με τον Ναν και αποκτήσουν χημεία απλά καήκαμε, τόσο απλά....ας ελπίσουμε να μην τα βρουν και να θέλει ο κάθε ένας μια μπάλα μόνος του!!

Υ.Γ. Επρεπε να τον έχουμε χτυπήσει...τα 2,5εκ. που πήρε δεν είναι πολλά για αυτά που κάνει, εδώ συζητάγαμε για τον μετριότατο Μπαμπ ότι θέλει 1,3εκ τον χρόνο και άλλα 700-800Κ η ομάδα του για να τον αφήσει...τσάμπα πράγμα είναι για 2,5εκ. αυτό που βλέπουμε τώρα στον Shorts.
Off topic αλλα η συνυπαρξη Ναν - Σορτς ειναι στοιχημα οχι μονο αγωνιστικα αλλα κυριως απο αποψη ego.

Ειναι δυο σουπερ παιχτες που οι ομαδες γυριζουν/γυριζαν γυρω τους, το πως θα διαχειριστουν τη νεα συνθηκη ειναι μυστηριο και θελει μαεστρια και απο τον προπονητη. Μπορει να δημιουργησει υγιη ανταγωνισμο μεταξυ τους και αυτο να ανεβασει την ομαδα πολυ ψηλα, μπορει και οχι.

Στο βαθος της σαιζον παντως σιγουρα θα χρειαστει βηματα πισω και απο τους δυο. Για τον Σορτς δε ξερω τι μενταλιτι εχει, για τον Ναν αμφιβαλλω αν εχει τετοια διαθεση, ο παιχτης οποτε νιωθει ο,τιδηποτε αλλο απο νο1 (στην ομαδα, στην Ευρωπη, στη σαιζον) φαινεται σαν να μη το διαχειριζεται και πολυ καλα.

Ο Ναν έχει υπάρξει στην ίδια 5άδα με τον Λεμπρόν Τζέιμς και με αρκετούς αστέρες του ΝΒΑ, συνεπώς έχει υπάρξει και Νο 2 και Νο 11 σε μία ομάδα. Πέραν αυτού, δεν βλέπω πραγματικά καμία διαφορά από την πρώτη χρονιά, όπου Σορτς μπορείς να βάλεις Σλούκας. Ο Ναν ήρθε με ένα συμβόλαιο μικρότερο από αυτό του Σλούκα, συνυπήρξαν αρμονικότατα και μάλιστα το ντούο τους έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι στον τελικό με τη Ρεάλ, σπάζοντας κάθε άμυνα. Γενικά υπάρχει μία πολύ στρεβλωμένη αντίληψη ότι ο Ναν για να αποδώσει θέλει τη μπάλα αρκετά στα χέρια του. Αυτό την χρονιά που πέρασε συνέβαινε για πολλούς λόγους. Ο ΠΑΟ πολλές φορές κολλούσε στην επίθεση, έπαιζε απόλυτα σεταρισμένα με μικρές εκλάμψεις transition και κυρίως δεν έβρισκε χώρους λόγου παντελούς αδυναμίας στην θέση 5. Πλέον με Σορτς, Λεσόρ και καλούς πιθανώς σουτέρ στο 3, αλλά και τη δυνατότητα της ομάδας πλέον να τρέξει σε transition με Σορτς, Ναν, Οσμαν, Χουάντσο + mobile ψηλό, δε νομίζω ότι δομείται η ίδια ανάγκη για overdribbling. Το overdribbling των γκαρντ προέκυπτε ακριβώς από το γεγονός πως δεν υπήρχαν οι απαιτούμενοι χώροι. Αισιοδοξώ ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα από αυτό που μπορεί να διαβάσει κάποιος με μία πρώτη πρόχειρη ματιά. :dribble:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolakias

senior
Reactions: 365
Αγαπημένος παίκτης: Tim Duncan, Steve Nash
Αγαπημένη ομάδα: San Antonio

Τετ Ιουν 18, 2025 2:00 pm

Dimmitz έγραψε:
tarp7 έγραψε:

Δεν θέλουμε άσο, leading guard θέλουμε. Μια χαρά χωράει ο Μπράιντ στα ρόστερ που έγραψα. Το θέμα είναι ποιος θα κατεβάζει την μπάλα? Έχουμε τον Ουόκαπ γι αυτό, ο οποίος αν είναι καλά, στα κρίσιμα 25 λεπτά θα παίζει. Μην έχει κανείς καμία αμφιβολία γι αυτό. Στον άσο έχεις Ουόκαπ και Έβανς. Κατεβάζει την μπάλα και ο Λι ή ο Μακίσικ αν χρειαστεί. Η Φενέρ ξεκίνησε την χρονιά με Wilbekin, Μπόλτουιν και Hall στο 1-2 και ο Μακόλουμ δύο είναι και αυτός.

Έχετε κολλήσει ότι θέλουμε άσο, επειδή στο μυαλό σας υπάρχουν μόνο Μίσιτς -Τζέιμς που παίζουν στον άσο. Ε ξεκολήστε λίγο παραακαλώ!
Το ποιος θα κατεβάζει την μπάλα είναι η μικρότερη ανησυχία εν προκειμένω. Αυτό που έχει ανάγκη χθες η ομάδα είναι έναν καλό (ιδανικά two-way παίκτη) στον άσσο, που να μπορεί να έχει πλουραλισμό στο επιθετικό του παιχνίδι (σουτ μετά από pnr είτε από το τρίποντο είτε μέσης απόστασης, διείσδυση, καλό ρεπερτόριο πασών). Αν ο Έβανς επιστρέψει στα παλιά του καλά στάνταρ θα είναι αυτός οπότε κοιτάς να χτίσεις γύρω του. Το θέμα είναι ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν θεωρεί πιθανή την ανάκαμψη του Έβανς, γι'αυτό καιγόμαστε όλοι για βαρβατο point guard.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

senior
Reactions: 541

Τετ Ιουν 18, 2025 2:16 pm

Βιλντόζα έγραψε:“Έχω συμβόλαιο. Η πρόθεσή μου είναι να μείνω στον Ολυμπιακό.

Πέρασα υπέροχα και του χρόνου ελπίζω να έχω ένα λίγο πιο σημαντικό ρόλο. Ανησυχώ περισσότερο για το γάμο μου αυτήν τη στιγμή παρά για την επόμενη σεζόν”.
κρίμα να του χαλάσουμε τη φάση, ας τον κρατήσουμε. :banghead:

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2449
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Ιουν 18, 2025 2:21 pm

yawn.brigade έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 9:43 am
JohnnyPao έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 5:50 am
Ήδη φέτος ήταν υπερφορτωμένο το ροστερ σας και πολλοί έκαναν παράπονα για τον χρόνο και τον ρόλο τους (Dorsey, Peters, Petrusev, Wright, κλπ). Ωραία τα βαθειά ροστερ αλλά έχει σημασία και η ψυχολογία των παιχτών. Μην φοβάστε για τον Evans, αν δεν ήξερε ο Μπαρτζώκας πως μπορεί να βγάλει εις πέρας του χρόνου έστω έναν ρόλο σαν του φετινού Vildoza δεν πρόκειται να τον ανανέωνε (1,7 εκατ θα παίρνει).
συμφωνώ σε όσα έγραψες αλλά ο Μπαρτζώκας το βλέπει αλλιώς. σε όλες τις δηλώσεις του λέει το ίδιο πράγμα : το μεγάλο ρόστερ μας έσωσε στους τελικούς, πολλοί τραυματισμοί, οι αγώνες θα αυξηθούν του χρόνου, πάντα θα υπάρχει γκρίνια στις ομάδες.

ξεκάθαρα προτιμάει τη γκρίνια από το να μην έχει παίκτες και πιστεύω ότι έτσι θα πορευτούμε και φέτος. ειδικά τώρα που τον δικαίωσαν οι Ντόρσεϊ και ΜακΚίσικ στους τελικούς.

μένει βέβαια να δούμε τι αντίκτυπο θα έχει στους ίδιους τους παίκτες αυτό, αν θα θέλουν να φύγουν κάποιοι, ποιοι θα θέλουν να έρθουν κτλ
Μα ακριβώς λόγω των δηλώσεων του Μπαρτζώκα έφτιαξα κι εγώ ένα τόσο μεγάλο ροστερ, ειδάλλως δεν θα έβαζα καθόλου Μακισικ (τρίτο 3αρι), ούτε θα είχα τον Ντορσει 5ο γκαρντ (για μένα είναι 4ο). Πόσο πιο μεγάλο ροστερ από 15 ευρωλιγκατους και 9 ξένους όμως? Δηλαδή που να τους βάλετε?

1
1 Εικόνα
Slow horses 7

a1greece
Reactions: 800
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Τετ Ιουν 18, 2025 2:38 pm

coach blue έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 1:46 pm
golitog7 έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 10:58 am
Αν ακυρωθεί και του Κεβάριους στη Μονακό και θεωρήσουμε ότι και ο Οτούρου δεν πάει Ισραήλ, ποιον από τους δύο θα προτιμούσαμε και γιατί?
Εγώ είμαι στο 50-50 δεν μπορώ να αποφασίσω. Ο Κεβάριους φαίνεται να είναι καλύτερος αμυντικός, πράγμα που το χρειαζόμαστε πάαααρα πολύ, ο δε Οτούρου μπορεί να βάλει την μπάλα κάτω και να μην περιμένει μόνο το τάισμα από τους κοντούς. Στην πάσα νομίζω είναι πάνω κάτω στα ίδια.
Αν λάβουμε υπόψιν βέβαια και το κόστος τότε μάλλον γέρνει προς τον Κεβάριους.
Θα προτιμούσα τον κεβαριους αλλά ο μπαρτζωκας διαλέγει και πιστεύω θα έπαιρνε τον οτουρου.
Το θέμα είναι πως θα πληρωθεί τρελά η υπεραξία του συγκεκριμένου παίκτη, διότι θα εμπλακεί και ο Πάο και η Εφες (από όπου έφυγε γιατί ζήταγε πολλά παραπάνω ) καθώς τώρα με Κοκόσκοφ έχει ήδη αδειάσει αρκετά χώρο στο μπάτζετ, ενδεχομένως και η Φενέρμπαχτσε!!! Επιμένω, εμάς για ΤΩΡΑ που ψάχνουμε + 1 ακόμα Σέντερ + ένα leading guard, μας είναι πολύ πιο συμβατός ο Κεβάριους, διότι τα 2 χαρτιά για τον ΤΩΡΙΝΟ ΛΕΩ Οτούρου, είναι κοροϊδία!!!

0
Dimmitz

euroleague
Reactions: 766

Τετ Ιουν 18, 2025 2:40 pm

nikolakias έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 2:00 pm
Dimmitz έγραψε:

Το ποιος θα κατεβάζει την μπάλα είναι η μικρότερη ανησυχία εν προκειμένω. Αυτό που έχει ανάγκη χθες η ομάδα είναι έναν καλό (ιδανικά two-way παίκτη) στον άσσο, που να μπορεί να έχει πλουραλισμό στο επιθετικό του παιχνίδι (σουτ μετά από pnr είτε από το τρίποντο είτε μέσης απόστασης, διείσδυση, καλό ρεπερτόριο πασών). Αν ο Έβανς επιστρέψει στα παλιά του καλά στάνταρ θα είναι αυτός οπότε κοιτάς να χτίσεις γύρω του. Το θέμα είναι ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν θεωρεί πιθανή την ανάκαμψη του Έβανς, γι'αυτό καιγόμαστε όλοι για βαρβατο point guard.
Ακριβώς ότι περιέγραψες, τα κάνει όλα ο Μπράιντ με μέσους όρους 7/10. Κοινώς, τα κάνει όλα και συμφέρει.

0
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions: 945

Τετ Ιουν 18, 2025 2:41 pm

Πότε βλέπετε να γίνει η 1η μεταγραφή; Ιούλιο ;

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”