Euroleague 2025-2026, Νέα, επικαιρότητα και Οfftopic

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
forest79

senior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιουν 19, 2025 7:34 pm

Πού θα θέλατε να διεξαχθεί το επόμενο Final Four της EuroLeague;

Αθήνα ή Βελιγράδι ;

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Πέμ Ιουν 19, 2025 7:38 pm

Το salary cap δεν είναι κάτι αρνητικό αν εφαρμοστεί σωστά όπως το εφαρμόζει το nba.

Αλλά εδώ οι ίδιοι δεν θέλουν να το εφαρμόσουν καλά καλά.
Βασικά θέλουν να το εφαρμόσουν ως το σημείο που να μην μπορεί να παίζει μια ομαδα με ελάχιστο μπάτζετ και να είναι δύσκολο να βρεθούν 1-2 τρελοί άραβες να πουν βάζουμε λεφτά για μπάτζετ 50-100 εκατομμύρια αλλά οχι κάτι περισσότερο.

Οπότε ας είναι, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει κάποια άλλη αρχή να του ελέγχει. Μόνοι τους οι μέτοχοι της Ευρωλίγκας συμφωνούν μεταξύ τους τους κανόνες.

Θα συμφωνήσω με τον Conan ότι μάλλον η πιο αυστηροί τήρηση των κανόνων θα ήταν απαίτηση της BC Partners για να επενδύσει γιατί δεν θα επενδύσει fund κάπου που οι άλλοι μέτοχοι δεν πάνε με αποκλειστικό σκοπό το οικονομικό κέρδος, αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού κάθε χρόνο και τελικά και αυτούς τους κάνουν λάστιχο. Και τελικά δεν επένδυσε.

Είμαι περίεργος για το ποιο είναι το πλάνο του Ντουμπάι. Πέρσι ήταν ήσυχοι σχετικά αλλά έκαναν καλή ομάδα. Φέτος πάλι χωρίς να κάνουν θόρυβο μαζεύουν καλά ονόματα πχ Μούσα. Πάνε με πλάνο σε 1-2 χρόνια να έχουν τοπ μπάτζετ και να χτυπάνε Ευρωλίγκες, μια καλή παρουσία και ως εκεί ή τι.

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέμ Ιουν 19, 2025 9:08 pm

Ε μάλλον το πάνε λαου λαου

Εγώ τους βλέπω σε 2-3 χρόνια ΤΣΣΚΑ φάση

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέμ Ιουν 19, 2025 9:55 pm

Κάπου πήρε το μάτι μου ότι οι Ισραηλινες ίσως παιξουν στην έδρα της Ρίτας τελικα

10.000

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Τετ Ιουν 25, 2025 1:20 pm

Ξέρει κάποιος ιστορικά πόσα λεφτά περίπου κερδίζουν οι πόλεις από τα Φ4; Δεν κατάφερα να βρω κάτι με ένα γρήγορο ψάξιμο.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Σάβ Ιουν 28, 2025 5:52 pm

Επειδή ξεπερναμε τον αριθμό αγώνων από την Regular Season του ΝΒΑ και αν συνυπολογίσουμε εθνικές ομάδες, τουρνουά καλοκαιριού και φιλικά, τα ρόστερ 16 ατόμων είναι τουλάχιστον το μίνιμουμ που πρέπει να γίνει για να μην έχουμε χειρότερα.

Και ας χαθούν παιχνίδια της Α1, έχουμε πλησιάσει στην κατηγοριοποίηση του ΝΒΑ.
Άλλη σημασία τα παιχνίδια μέχρι Απρίλιο και άλλη μετά τον Απρίλιο.

Προφητεία για τις ντεφορμε εμφανίσεις για το 2025-26.

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Ιουν 28, 2025 5:58 pm

SteveNashidis έγραψε:

Επειδή ξεπερναμε τον αριθμό αγώνων από την Regular Season του ΝΒΑ και αν συνυπολογίσουμε εθνικές ομάδες, τουρνουά καλοκαιριού και φιλικά, τα ρόστερ 16 ατόμων είναι τουλάχιστον το μίνιμουμ που πρέπει να γίνει για να μην έχουμε χειρότερα.

Πολλοι δεν το καταλαβασινουν αυτο και λενε θα γκρινιαζουν οι παικτες. Αν οι παικτες δεν μπορυν να καταλαβουν οτι ο ρυθμος του συγχρονου μπασκετ σε συνδυασμο με σχεδον 90 παιχνιδια τον χρονο θα τους καταστρεψει τις καριερες αν δεν υπαρχουν αναπληρωματικοι και παιχτες να κουβαλησουν απο πισω τοτε ειναι βλακες. Εχουν διαλυσει στο nba οι μισοι superstars τους αχιλλειους τους και ειναι αιτια η καταπονηση

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Κυρ Ιουν 29, 2025 9:16 am

Να δούμε και πόσο τυχεροί είμαστε στην Ελλάδα, και λιγότερα παιχνίδια σε σχέση με άλλες ομάδες της Ευρωλίγκα αλλά τελειώσαμε και νωρίτερα από άλλες χώρες. Το ρόστερ των 15 και 16 παικτών ωραίο είναι, το δύσκολο είναι να βρεθούν οι παίκτες που θα δέχονται να είναι οι συμπληρωματικοί που θα παίζουν μια στο τόσο και συγχρόνως να μπορούν να παίξουν σ' αυτό το επίπεδο. .

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Κυρ Ιουν 29, 2025 9:30 am

SteveNashidis έγραψε:

Αξίζει να δούμε και την δυσκολία των εγχώριων πρωταθλημάτων.
Για τους δικούς μας περίπου 20-25 από τα παιχνίδια είναι πιο χαλαρά και από αδιάφορο παιχνίδι regular season NBA, τα μόνα της Α1 που χρειάζεται να παίξουν σοβαρά είναι τα μεταξύ τους. Βάλε και τα παιχνίδια με τις 3-4 τελευταίες στην Ευρωλίγκα και πάμε κάπου κοντά στα μισά παιχνίδια.

Το μεγάλο ρόστερ είναι απαραίτητο αλλά κάνουμε μια παρανόηση στα δίπλα τόπικ όταν λέμε για μεταγγραφές.
Χρειάζεσαι μεγάλο ρόστερ αλλά δεν γίνεται να έχεις 15 παίκτες επιπέδου βασικού Ευρωλίγκας.
Θα έχεις 9-10 τέτοιους και οι υπόλοιποι θα είναι παίκτες που σοβαρό χρόνο μπορούν να πάρουν μόνο στα αδιάφορα παιχνίδια, το ίδιο που γίνεται και στο NBA.

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Ιουν 29, 2025 10:12 am

Οι εγχωριες ομαδες θα δυναμωνπυν εφοσον μπαινουν επενδυτες και υπαρχει αηξηση του μπατζετ. Μην σας κανει εντυπωση οι δυο μεγαλοι να κανουν και παραπανω ηττες απο τα προηγουμενα χρονια

manos_89

a1greece
Reactions:

Παρ Ιούλ 18, 2025 1:28 am

Dante's Inferno έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 1:22 am
manos_89 έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 1:09 am

:shock:

Ο Πετρούσεφ είναι tweener όπου και σημαίνει ότι παίζει και σέντερ (όπως έκανε και στον ερυθρό).
Ποια έπαρση έχουν τα παραπάνω γεγονότα; Είμαστε δηλαδή μια μέτρια ομάδα/ομάδα 8άδας, που δεν είναι φαβορί και το πήραμε μια φορά τυχαία;
Πέρυσι την πατήσαμε γιατί τραυματίστηκε ο βασικός μας σέντερ και αποτύχαμε να τον αντικαταστήσουμε, όχι επειδή είχαμε έπαρση. Αλλά με βάση την προηγούμενη πρόταση, ακόμα και χωρίς τον βασικό μας σέντερ (και 2ο καλύτερο παίκτης μας η αλήθεια είναι) πάλι πήγαμε final 4.

Τώρα αν σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα λέγοντας ότι δεν είμαστε φαβορί ποιος είμαι εγώ να στο χαλάσω
Tweener μπορεί να είναι ο Πετρουσεφ αλλά σέντερ δεν είναι. Σκέψου το λίγο...
Έπαρση και αλαζονεία είχες όλη την χρονιά και στο τέλος σου κοστισε δύο τίτλους(ας μην σχολιάσω το "πάρτε τους 3 - 0 για χάρη μου" που ζηταγε ο πρόεδρος σου).
Δηλαδή, πέρσι έχασες όλη την χρονιά επειδή έχασες έναν παίκτη;
Και το ότι απέτυχες να τον αντικαταστήσεις δεν δείχνει μια αλαζονεία του τύπου "εγώ θα φέρω τον Γκάμπριελ που είναι κατώτερος του Λεσορτ αλλά θα πάρω και μ' αυτόν το ευρωπαϊκό";
Όπως είπα, περίμενε να δεις πρώτα σε τι κατάσταση θα επιστρέψει ο Λεσορτ και μετά χρήζεις την ομάδα σου πρώτο φαβορί.
Μην προσπαθείς να το γυρίσεις σε οπαδικη αντιπαράθεση, δεν έχω σκοπό να κάνω τέτοια συζήτηση. Σαφώς και είσαι φαβορί αλλά το "πρώτο" είναι συζητήσιμο.
Μα αν δεν είναι ο Παναθηναϊκός πρώτο φαβορί τώρα, ποιος είναι;
Εντελώς αντικειμενικά να το δεις κάποιος, είναι μια ομάδα που πήγε ήδη φάιναλ-4, έχει ήδη ενισχυθεί με τον καλύτερο PG της περσινής χρονιάς. Αφήνω έξω τις φήμες για Valanciunas κλπ καθώς και τις φήμες για άλλες ομάδες (Ρεάλ -> Τάις + Walker).
Οπαδικό μπορεί να είναι στο μυαλό σου. Εγώ κάνω συζήτηση με facts

Dante's Inferno

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Patrick Ewing

Παρ Ιούλ 18, 2025 1:40 am

manos_89 έγραψε:
Dante's Inferno έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 1:22 am

Tweener μπορεί να είναι ο Πετρουσεφ αλλά σέντερ δεν είναι. Σκέψου το λίγο...
Έπαρση και αλαζονεία είχες όλη την χρονιά και στο τέλος σου κοστισε δύο τίτλους(ας μην σχολιάσω το "πάρτε τους 3 - 0 για χάρη μου" που ζηταγε ο πρόεδρος σου).
Δηλαδή, πέρσι έχασες όλη την χρονιά επειδή έχασες έναν παίκτη;
Και το ότι απέτυχες να τον αντικαταστήσεις δεν δείχνει μια αλαζονεία του τύπου "εγώ θα φέρω τον Γκάμπριελ που είναι κατώτερος του Λεσορτ αλλά θα πάρω και μ' αυτόν το ευρωπαϊκό";
Όπως είπα, περίμενε να δεις πρώτα σε τι κατάσταση θα επιστρέψει ο Λεσορτ και μετά χρήζεις την ομάδα σου πρώτο φαβορί.
Μην προσπαθείς να το γυρίσεις σε οπαδικη αντιπαράθεση, δεν έχω σκοπό να κάνω τέτοια συζήτηση. Σαφώς και είσαι φαβορί αλλά το "πρώτο" είναι συζητήσιμο.
Εντελώς αντικειμενικά να το δεις κάποιος, είναι μια ομάδα που πήγε ήδη φάιναλ-4, έχει ήδη ενισχυθεί με τον καλύτερο PG της περσινής χρονιάς. Αφήνω έξω τις φήμες για Valanciunas κλπ καθώς και τις φήμες για άλλες ομάδες (Ρεάλ -> Τάις + Walker).
Facts σύμφωνα με το σκεπτικό σου:
Έχασες πέρσι την Ευρωλίγκα επειδή τραυματίστηκε ο βασικός σου σέντερ και απέτυχες να τον αντικαταστήσεις.
Είσαι πρώτο φαβορί επειδή πήρες έναν από τους καλύτερους point guards της περσινής Ευρωλίγκας.

Real Facts:
Ακόμα δεν ξέρεις σε τι κατάσταση βρίσκεται ο βασικός σου σέντερ.
Δεν έχεις παρει ισάξιο σέντερ με αυτόν που σου έλειψε πέρσι άρα υστερείς στην θέση 5, τουλάχιστον σε σχέση με το ρόστερ ΣΟΥ που πήρε την Ευρωλίγκα, αφού ο σέντερ σου(που προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό) ήταν από τους βασικούς πυλώνες της πορείας προς τον τίτλο(πόσο πιο απλό να το κάνω πια?)
Δεν ξέρεις ακόμα πώς θα δέσει ο point guard που πήρες με την υπόλοιπη ομάδα.

Αν ακόμα δυσκολεύεσαι να το καταλάβεις και θες να συνεχίσεις να θεωρείς την ομάδα σου πρώτο(ξαναλέω "πρώτο") φαβορί και όχι απλά φαβορί για τον τίτλο, keep doing it.
Νομίζω δεν έχει νόημα να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση.

manos_89

a1greece
Reactions:

Παρ Ιούλ 18, 2025 1:44 am

Dante's Inferno έγραψε:
manos_89 έγραψε:

Έχασες πέρσι την Ευρωλίγκα επειδή τραυματίστηκε ο βασικός σου σέντερ και απέτυχες να τον αντικαταστήσεις.
Είσαι πρώτο φαβορί επειδή πήρες έναν από τους καλύτερους point guards της περσινής Ευρωλίγκας.

Real Facts:
Δεν έχεις παρει ισάξιο σέντερ με αυτόν που σου έλειψε πέρσι άρα υστερείς στην θέση 5, τουλάχιστον σε σχέση με το ρόστερ ΣΟΥ που πήρε την Ευρωλίγκα, αφού ο σέντερ σου(που προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό) ήταν από τους βασικούς πυλώνες της πορείας προς τον τίτλο(πόσο πιο απλό να το κάνω πια?)

Αν ακόμα δυσκολεύεσαι να το καταλάβεις και θες να συνεχίσεις να θεωρείς την ομάδα σου πρώτο(ξαναλέω "πρώτο") φαβορί και όχι απλά φαβορί για τον τίτλο, keep doing it.
Fact no. 1 αποτυγχάνεις να μου απαντήσεις στο ποιος είναι πρώτο φαβορί αν όχι ο Παναθηναϊκός.
Fact no. 2 το ίδιο επιχείρημα με τον Σορτς (πως θα δέσει με την ομάδα) ισχύει για όλες τις μεταγραφές που έχουν κάνει φέτος οι ομάδες.

Για τον Λεσσόρτ δεν μπορώ να σου πω κάτι, το μόνο είναι ότι φαίνεται ότι η ομάδα πάει για ισάξιο σέντερ. Αλλά κυριότερο πες μου ποια ομάδα είναι πρώτο φαβορί.

Dante's Inferno

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Patrick Ewing

Παρ Ιούλ 18, 2025 2:05 am

manos_89 έγραψε:
Dante's Inferno έγραψε:

Real Facts:

Fact no. 1 αποτυγχάνεις να μου απαντήσεις στο ποιος είναι πρώτο φαβορί αν όχι ο Παναθηναϊκός.
Fact no. 2 το ίδιο επιχείρημα με τον Σορτς (πως θα δέσει με την ομάδα) ισχύει για όλες τις μεταγραφές που έχουν κάνει φέτος οι ομάδες.

Για τον Λεσσόρτ δεν μπορώ να σου πω κάτι, το μόνο είναι ότι φαίνεται ότι η ομάδα πάει για ισάξιο σέντερ. Αλλά κυριότερο πες μου ποια ομάδα είναι πρώτο φαβορί.
Μόλις ολοκληρωθούν τα ρόστερ των ομάδων θα σου πω καθώς δεν μου αρέσει να βγάζω γρήγορα συμπεράσματα.

Άβαταρ μέλους
karamelitsa

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Παρ Ιούλ 18, 2025 7:48 am

manos_89 έγραψε:
Dante's Inferno έγραψε:

Real Facts:

Ο ΠΑΟ θα είναι με διαφορά πρώτο φαβορί, έστω στα χαρτιά, αν πάρει τον Λιθουανό γίγαντα. Προς το παρών είναι με ένα Σέντερ που δεν ξέρουμε και σε τι κατάσταση θα επανέλθει. Σε γενικές γραμμές πάντως συμφωνώ ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ δυνατός έως και πρώτο φαβορί, για το Σορτς το έγραψα και πριν κάποιες σελίδες ότι είναι φοβερός παίκτης και αν δέσει με την ομάδα σας θα έχετε την καλύτερη 4αδα guards στην Ευρώπη….βεβαια ας δούμε πως θα ολοκληρωθούν τα ρόστερ των ομάδων και σε τι κατάσταση θα είναι οι παίκτες….π.χ. Αν σε εμάς ο Έβανς επιστρέψει και θυμίζει τον παίκτη της Ζαλγκίρις αυτομάτως η ομάδα εκτοξεύεται και γίνεται από τα πρώτα φαβορί για την κούπα….

Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague 2025-2026”