Φίλε μου, γενικά συμφωνώ με όσα γράφεις παραπάνω, έτσι όπως τα θέτεις. Το ζήτημα όμως, επί του πρακτέου, δεν είναι αν ο κάθε Μίσιτς θα παίζει 5 ή 10 λεπτά. Εννοείται ότι αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει. Δεν μίλησα για αυτό. Το θέμα είναι αν σε μιά ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, με αρκετούς "πρωτοκλασάτους" παίκτες, ο Μίσιτς μπορεί να παίξει 20 λεπτά, για να παίξει τα άλλα 20 ο άλλος βεντέτος, χωρίς να είναι κανένας δυσαρεστημένος. Και, βασικά, αν αυτά τα 20 λεπτά είναι αρκετά για να προσφέρει ο παίκτης το καλύτερο που μπορεί για την ομάδα.Airman έγραψε: ↑Τρί Ιουν 24, 2025 12:48 ammontechristo έγραψε: ↑Τρί Ιουν 24, 2025 12:17 am
Αν η ομάδα (ο προπονητής) κρίνει ότι ο Μίσιτς ή ο Βεζένκοφ ή ο Σλούκας πρέπει να παίξει 30 λεπτά, θα παίξει 30. Αν κρίνει 5, θα παίξει 5. Τελεία. Αδιαπραγμάτευτο. Τα βεντετιλίκια του καθενός αλλού.
Και φυσικά, ούτε και η ομάδα θα πάθει ζημιά, αν π.χ. παίζει 20 λεπτά ο Μίσιτς και 20 λεπτά ο Έβανς. Επιχειρήματα του τύπου "θα παίρνει 4 εκ. για να παίζει 20 λεπτά;" δεν στέκουν. Θα παίρνει 4 εκ. για να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Και -δεν κατάλαβα- γιατί να θεωρούμε πως ένας χρόνος 20 λεπτών είναι λίγος;
Φίλε μου, συμφωνώ πολύ συχνά με τα γραφόμενά σου και σε διαβάζω πάντοτε προσεχτικά. Χωρίς να διαφωνώ με αυτό που λες, καθότι τίποτα πάνω από την ομάδα, υπάρχουν δύο αντίβαρα σε αυτό που γράφεις, δύο πραγματάκια δηλαδή που οι προπονητές τα έχουν στο κεφάλι τους, ενώ εμείς όχι.
Το πρώτο είναι ότι όταν πας να διαπραγματευτείς με έναν παίχτη μετά το χρηματικό κομμάτι και τη διάρκεια του συμβολαίου, θα πρέπει να του απαντήσεις και περί ρόλου. Ο Μίσιτς θα έρθει στον ΟΣΦΠ αλλά σίγουρα έχει καταλάβει και αυτός και εσύ ότι δεν παίζει 5 λεπτά. Φυσικά πάνω από όλα η ομάδα, όταν όμως εσύ τάξεις στον Κώστα 25 λεπτά και στον Μήτσο 20 και στη Σοφία 23 και εν τέλει παίξουν από 5, ο 4ος παίχτης με τον οποίον θα πας να διαπραγματευτείς, θα είναι πιο υποψιασμένος και αυτό που θα του πεις ίσως και να μην το πάρει τόσο σοβαρά όσο πρέπει.
Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με την πίεση που νιώθει ο εκάστοτε κόουτς από τη διοίκηση. Οταν εγώ έχω τάξει 22 λεπτά στον Λορέντζο Μπράουν και του δίνω 1.6 και εν τέλει παίζει 4 λεπτά και κάνει μία δουλειά που θα μπορούσε να την κάνει και ο Μωραίτης, απευθείας χτυπάει καμπανάκι στη διοίκηση. Αν εσύ δηλαδή πληρώσεις τον Μίσιτς με 3 μύρια και θεωρήσεις μεθαύριο ότι δεν εξυπηρετεί το πλάνο σου στο ακέραιο και πρέπει να παίζει 15 λεπτά ή 10 λεπτά, χτυπάει ένα καμπανάκι στη διοίκηση γιατί πλήρωσαν κάτι που δεν αντιστοιχεί στα λεπτά αυτά. Και όλα θα είναι Οκ αν εσύ βάζεις τον εκάστοτε Μίσιτς 10 λεπτα και στο τέλος σηκώσεις την κούπα με τον Μακίσικ, αλλά αν δεν το κάνεις και ο Μίσιτς παίζει 10 λεπτά αντί για 32, τότε θα υπάρχει ένας βραχνάς, ένα what if από τη διοίκηση που ανθρώπινα αν θες θα σου πει ότι εγώ πληρωσα κάποιον με 3 μύρια με δική σου προτροπή και μου τον βάζεις 5 λεπτά με αποτέλεσμα να παίζει σαν τον Λαρετζάκη που αμείβεται με 100 χιλιάρικα, 150 ευρώ σε βενζίνες κάθε μήνα και 3 πιτόγυρα την εβδομάδα από την καντίνα έξω από το ΣΕΦ.
Και πάλι εννοείται, ότι αυτό το μοίρασμα του χρόνου δεν θα είναι "τυφλό", αλλά θα παίρνει υπόψη του την κατάσταση του κάθε παίκτη σε κάθε παιχνίδι. Δηλαδή, αν ο Μίσιτς σε κάποιο παιχνίδι δεν πατάει καλά (δεν του βγαίνει ή δεν του ταιριάζει το παιχνίδι), τότε δεν θα παίξει (σε εκείνο το παιχνίδι) ούτε 20 λεπτά. Αν πετάει φωτιές, τότε θα παίξει όσο αντέχει να είναι αποδοτικός.
Όπως και να έχει, αυτή είναι μιά εξίσωση με πολλές παραμέτρους, που καλούνται να λύσουν οι προπονητές των ομάδων.