Dimmitz έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 09, 2025 9:06 pm
Καμία σύγχυση δεν υπάρχει. Είναι τελείως διαφορετικό να δηλώνεις ότι θα ήθελες να συνεργαστείς με παίκτες όπως ο Ναν ή ο Τζέιμς και άλλο να παίρνει αυτό σάρκα και οστά και να πραγματώνεται με επιτυχία.
Το παράδειγμα με τον Σβεντ, επειδή δεν είσαι ο πρώτος που το αναφέρεις, δεν είναι ενδεικτικό, διότι από τότε έχει περάσει πάρα πολύς καιρός. Μπορεί ο coach να μην είχε τόσο μεγάλο εγώ όσο έχει τώρα, μπορεί να μην είχε κατασταλάξει στο σύστημα που εφαρμόζει εδώ και χρόνια στην ομάδα, πολλά είναι τα μπορεί.
Ο Φουρνιέ είναι ειδική περίπτωση, οπότε δεν μπορώ να τον εξισώσω με τους παραπάνω, και παίζει και άλλη θέση (δεν είναι άσος).
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλει ο leading guard του, είτε λέγεται Γκός, είτε Σλούκας, είτε Μισιτς, να κρατάει πολύ ώρα την μπάλα στα χέρια και να κανει κατάχρηση ντρίμπλας. Σε αυτό πιστεύω συμφωνούμε.
Αν αυτό συνεχίζει να ισχύει στο μυαλό του προπονητή, τότε ο Μισιτς δεν είναι το ιδανικό φιτ γι αυτό που έχει στο μυαλό του και που θέλει να παίξει. Γίνεται να βάλει τον Μισιτς να κατεβάζει την μπάλα και να περιμένει τον Φουρνιέ να βγει από τα σκριν να του την δώσει και να πάει στην γωνία να περιμένει; Προφανώς και όχι.
Το να πάει να πάρει τον Μισιτς, ενώ υπάρχουν υποδεέστερες επιλογές στο NBA αθλητικών γκάρντ που ίσως να υπηρετούν καλύτερα το πλάνο, και να του δώσει και τέσσερα χαρτιά, εμένα μου φαίνεται εξωγήινο. Ειλικρινά το εύχομαι να κάνω λάθος.
Απόκτηση Μισιτς με βασιλικό συμβόλαιο είναι η απόλυτη παραδοχή ότι μάγκες απέτυχα να σας φέρω κούπα με τον τρόπο μου και με αυτό που έχω στο μυαλό μου ως το ιδανικό σύστημα για να παίζεται το σύγχρονο μπάσκετ στην Ευρώπη. Είναι μια παραδοχή ότι αυτό που κάνουν οι απέναντι είναι πιο αποδοτικό από αυτό που κάνω εγώ.
Αν ο κόουτς έχει τόσο μεγάλα @@, και είναι τόσο μάγκας και προσαρμοστικός στην ηλικία που είναι για να κάνει την παραπάνω παραδοχή, πρώτος εγώ θα του βγάλω το καπέλο. Απλα από την εμπειρία μου, οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας που θεωρούνται πετυχημένοι, δεν αλλάζουν την συνταγή.
Και τελικά, αυτή η μη προσαρμογή στην αλλαγή που συμβαίνει γύρω τους είναι και αυτή που τους κάνει απαρχαιωμένους (βλ. Μουρίνιο και πολλούς άλλους). Δεν θεωρώ ότι το ίδιο θα συμβεί στον κόουτς, γιατι δεν θεωρώ το σύστημα του αποτυχημένο/απαρχαιωμένο ακόμα.
Αν τώρα ο Μισιτς, έρθει από μόνος του και πει θέλω να παίξω στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και δεν με πειράζει να μην πάρω 4 χαρτιά, είναι ΟΚ, και τα τρία, τότε το πράγμα αλλάζει, διότι εξυπηρετεί καλύτερα το αφήγημα ότι θέλουμε παιχτες που να θέλουν να παίξουν για την ομάδα.
Αλλά πόσες πιθανότητες υπάρχουν να συμβεί το παραπάνω σενάριο;