To ακούω και συμφωνώ με βάση τις επιλογές που βλέπω στην αγορά. Αν μου έλεγες ότι υπάρχει ένας Acie Law εκεί έξω θα σου έλεγα αυτό λείπει. Τον Φουρνιέ δε τον φοβάμαι στο clutch, αλλά άλλο να κατεβάζεις και να πρέπει να πάρεις και το σουτ, άλλο να φάει ο άσσος σου την πίεση στο κατέβασμα κι εσύ να την πάρεις ξεκούραστος στα 14 δευτερόλεπτα.steph.larry έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 15, 2025 5:38 pmΑυτά που λες εδώ είναι ορθότατη μπασκετική άποψη με σαφείς θέσεις. Η δικιά μου οπτική φερειπείν είναι ότι λείπει πρωτίστως ένας cold killer στο ασσόδυο, με νεύρο και θράσος που να μην λυγίσει (ο Φουρνιέ είναι τέτοιος αλλά στο 2-3 και είναι κακός χειριστής). Επίσης δεν τον θεωρώ τρύπιο τελείως στην αμύνα, αν έχει τη διάθεση να παίξει θα μπορέσει να είναι μέτριος σε αυτό.Stam Tziant έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 15, 2025 5:24 pm
Σε ότι αφορά την πρώτη παράγραφο κάποια όντως έχουν ειπωθεί (ότι δεν βλέπεται δεν το χω ακούσει να σου είμαι ειλικρινής). Ωστόσο υπάρχει μπασκετικό αντεπιχείρημα σε αυτά ότι εφόσον δίπλα σε Μίσιτς, Φουρνιέ, Σάσα, Μιλου, βάλεις αθλητικότητα, παίκτες off-ball, ικανούς αμυντικούς μπορεί να δουλέψει μια χαρά.
Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχει ανάγκη για two-way στοιχείο στην περιφέρεια, αλλά υπάρχει και ανάγκη για ποιότητα. Ο Μίσιτς δε δίνει το πρώτο, αλλά δίνει σε τεράστιο βαθμό το δεύτερο. Οπότε από το να πάρεις έναν όχι ποιοτικό two-way το προτιμώ.
Στην ανάγκη two-way είμαι 100% σύμφωνος, απλώς το σκέφτομαι ως εξής:
1ον, ο καλός Έβανς έχει τέτοια στοιχεία, είναι σκορινγκ κόμπο και above-average αμυντικός με εξαιρετικό έλεγχο στα πόδια και στο κέντρο βάρους του. Χωλαίνει στην pnr άμυνα, αλλά αυτό δουλεύεται. Σκέψου σενάριο που ο Έβανς κάνει το απόλυτο comeback και ο Μίσιτς μας βγαίνει 2ος Φουρνιέ, από άποψη διάθεσης να παίξει. Ονειρικό!
2ον, έστω ότι ο καλός Έβανς δεν εμφανίζεται ποτέ ξανά, και έχεις ήδη τον Μίτσιτς στην ομάδα. Ε εκεί θαρρώ πως είναι πιο εύκολο να πας χειμώνα να βρεις έναν two-way συμπληρωματικό γκαρντ, με τελείως supporting ρόλο. Κάτι σαν νέο Acie Law σε στυλ (ντάξει, έστω όχι σε αυτη την ποιότητα αλλά you get the point). Είναι σαφώς ευκολότερη συνθήκη από το να ψάχνεις άνοιωθο closer να κλείνει σπίτια στην crunch time.
Επειδή όμως ποιοτικό two-way άσσο που να μπορεί να τα κάνει όλα στο 8 δε βλέπω, συμφωνώ ότι ο Micic είναι η νο1 επιλογή.
Τώρα η αίσθησή μου για Έβανς είναι ότι αν κάτι του φάει ο τραυματισμός του, αυτό θα είναι το toughness στην άμυνα. Το πνευματικό κομμάτι δηλαδή του βάζω το σώμα μου στη φωτιά. Οπότε στην περίπτωση που ο Έβανς δεν είναι ο παλιός Έβανς, αυτό θα είναι όχι επειδή έχασε το ταλέντο του, ξέχασε το μπάσκετ κτλ. Αλλά επειδή από above average αμυντικός, θα χει γίνει μέτριος αμυντικός. Συνήθως, αν ένας τέτοιος τραυματισμός σε ρίξει κάπου, αυτό είναι η άμυνα. Γιατί εκεί δεν ελέγχεις εσύ τις κινήσεις σου, αλλά ο αντίπαλος. Αυτό είναι προσωπική διαίσθηση με βάση κάποια παραδείγματα που έχω στο μυαλό μου από ΝΒΑ κυρίως (Klay Thompson, Andre Roberson κτλ.)

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο