Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
steph.larry

a1greece
Reactions: 459
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιούλ 18, 2025 11:08 am

karamelitsa έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 11:00 am
prime7 έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 10:58 am
Λέτε να έχουν στο μυαλό τους ότι θα γυρίσει ο Φαλ τον Μάρτιο ξέρω γω και σου λένε δεν χρειάζεται άλλος . Μέχρι τότε την βγάζουμε,γιατί ήδη δίνουμε πολλά λεφτά ;
Το σκέφτηκα και αυτό το σενάριο, σου λέει μέχρι τότε θα την βγάλουμε με αυτούς, και από Μάρτιο που αρχίζουν τα δύσκολα θα έχουμε και τον Φαλ έστω και για κανένα δεκάλεπτο.
Ποιος Φαλ ρε παιδιά, δεν παίζουν τέτοια πράγματα. Ο Φαλ κατά πάσα πιθανότητα έχει τελειώσει από το μπάσκετ γενικότερα.

1
1 Εικόνα
Rivers15

junior
Reactions: 184
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιούλ 18, 2025 11:16 am

prime7 έγραψε:
Λέτε να έχουν στο μυαλό τους ότι θα γυρίσει ο Φαλ τον Μάρτιο ξέρω γω και σου λένε δεν χρειάζεται άλλος . Μέχρι τότε την βγάζουμε,γιατί ήδη δίνουμε πολλά λεφτά ;
Εδώ εμεινε 11 μηνες (μεχρι τοτε που υποτιθεται ηταν ετοιμος και 1.50 χρονο μεχρι να παιξει) εξω ο Εβανς με τον ιδιο τραυματισμο. Ο Φαλ με το κορμι που εχει, αν καταφερει να ξεπερασει τετοιο τραυματισμο, μην τον περιμενεις πισω πριν το Σεπτεμβρη του 2026. Οτιδηποτε αλλο θα προκειται περι θαυματος .

0
Rivers15

junior

Παρ Ιούλ 18, 2025 11:24 am

karamelitsa έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 7:56 am
Πάντως μετά την χτεσινή ψυχρολουσία με τον Χολ, σήμερα το πρωί βλέποντας τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα θα πω ότι ο Χολ σε 4 χρόνια στην Euroleague δεν έχει χάσει σχεδόν κανένα ματς με τραυματισμό, και είναι σημαντικό αυτό με τόσα θέματα με τραυματισμούς που έχουμε στους ψηλούς.

Επίσης μπορεί να μην κάνει παπάδες αλλά είναι αρκετά σταθερός στην απόδοση του. 6-7 ποντακια και 4-5 ριμπάουντ θα στα μαζέψει ο κόσμος να χαλάσει…είναι παίκτης του 6,5-7 αλλά το βασικό είναι ότι θα παίζει σχεδόν πάντα για τόσο.

Επιπλέον μην ξενχναμε ότι είναι ένα δυνατό κορμί με αντοχές, που μας έλειψε πέρυσι με την σοφτιλα που είχαμε στην θέση 5.

Αυτά τα 3 είναι σημαντικά και θεωρώ τα εκτίμησε ο κοουτς. Δεν γεμίζει το μάτι ο παίκτης αλλά κάνει τικ σε κάποια κουτάκια και έτσι αποκτήθηκε.

Να έρθει άλλος ψηλός δεν το βλέπω, εκτός και αν κάτσει κάτι παφτηνο κελεπούρι αν δούνε ότι δεν τραβάει με τίποτα ο Κωστακουμπο…ακόμα κι αυτός βέβαια πρόπερσι με τον ΠΑΟ μια χαρά ήταν, βοήθησε αρκετά….περσυ ήταν χάλια με τραυματισμούς και κακή συμπεριφορά….αν δούμε λοιπόν τον προπέρσινο Κώστα θα είναι μια χαρά…
Η ψυχρολουσια ηρθε μονο και μονο διοτι ονειρευοντουσαν αρκετοι παικταρα των 3 εκατομμυριων στους σεντερ.
Αν δεν υπηρχαν τετοιες προσδοκιες, δεν θα υπηρχε καμια απογοητευση.
Ο Χολ ειναι καλύτερος και απο τον περσινο κακό Φαλ. Τοσο σε αποδοση μεσα στο γηπεδο, οσο και σε αριθμους. Το μονο που χανουμε ειναι τη δημιουργια παιχνιδιου απο το ποστ αλλα οκ αυτο το ειδαμε αυτο οσο το ειδαμε, ωρα να δουμε και καναν φυσιολογικο ψηλο.
Πηρες για 2ρο σεντερ βασικο σεντερ μεσαιας ομαδας στην Ευρωλιγκα. Στην τελικη αν θελαμε παικτη των 3 εκατομμυριων επειδη φοβομαστε την ασταθεια και τους τραυματισμους του Μιλου, ας αφηναμε τον Μιλου και να περναμε αλλον ψηλο στη θεση του.
Προσωπικα με απασχολει μονο το οτι για 3ος ψηλος ειναι καποιος που - απο οσα ειδαμε στον Παναθηναικο - δεν μπορει να κανει ουτε τα βασικα μεσα στο παρκε. Και δεν ειμαι βεβαιος πως βγαινει η χρονια με 2 ουσιαστικα σεντερ. Ο Ραιτ που λενε καποιοι οτι επισης δεν επαιζε, περυσι επαιξε ευρωπη 18 παιχνιδια με πρπ 13 λεπτα μεσο ορο και σε περιπτωση τραυματισμου ηταν παικτης που θα μπορουσε να παρει και 20λεπτο. Ο Κωστας δεν νομιζω πως μπορει να παιξει αυτο το ρολο εκτος αν, για καποιο λογο, δουμε εναν διαφορετικο Κωστα. Ομως αυτο περισσοτερο ευσεβης ποθος ειναι για την ωρα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1296
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Παρ Ιούλ 18, 2025 11:28 am

Rivers15 έγραψε:
karamelitsa έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 7:56 am
Πάντως μετά την χτεσινή ψυχρολουσία με τον Χολ, σήμερα το πρωί βλέποντας τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα θα πω ότι ο Χολ σε 4 χρόνια στην Euroleague δεν έχει χάσει σχεδόν κανένα ματς με τραυματισμό, και είναι σημαντικό αυτό με τόσα θέματα με τραυματισμούς που έχουμε στους ψηλούς.

Επίσης μπορεί να μην κάνει παπάδες αλλά είναι αρκετά σταθερός στην απόδοση του. 6-7 ποντακια και 4-5 ριμπάουντ θα στα μαζέψει ο κόσμος να χαλάσει…είναι παίκτης του 6,5-7 αλλά το βασικό είναι ότι θα παίζει σχεδόν πάντα για τόσο.

Επιπλέον μην ξενχναμε ότι είναι ένα δυνατό κορμί με αντοχές, που μας έλειψε πέρυσι με την σοφτιλα που είχαμε στην θέση 5.

Αυτά τα 3 είναι σημαντικά και θεωρώ τα εκτίμησε ο κοουτς. Δεν γεμίζει το μάτι ο παίκτης αλλά κάνει τικ σε κάποια κουτάκια και έτσι αποκτήθηκε.

Να έρθει άλλος ψηλός δεν το βλέπω, εκτός και αν κάτσει κάτι παφτηνο κελεπούρι αν δούνε ότι δεν τραβάει με τίποτα ο Κωστακουμπο…ακόμα κι αυτός βέβαια πρόπερσι με τον ΠΑΟ μια χαρά ήταν, βοήθησε αρκετά….περσυ ήταν χάλια με τραυματισμούς και κακή συμπεριφορά….αν δούμε λοιπόν τον προπέρσινο Κώστα θα είναι μια χαρά…
Η ψυχρολουσια ηρθε μονο και μονο διοτι ονειρευοντουσαν αρκετοι παικταρα των 3 εκατομμυριων στους σεντερ.
Ο Χολ ειναι καλύτερος και απο τον περσινο κακό Φαλ. Τοσο σε αποδοση μεσα στο γηπεδο, οσο και σε αριθμους. Το μονο που χανουμε ειναι τη δημιουργια παιχνιδιου απο το ποστ αλλα οκ αυτο το ειδαμε αυτο οσο το ειδαμε, ωρα να δουμε και καναν φυσιολογικο ψηλο.
Πηρες για 2ρο σεντερ βασικο σεντερ μεσαιας ομαδας στην Ευρωλιγκα. Στην τελικη αν θελαμε παικτη των 3 εκατομμυριων επειδη φοβομαστε την ασταθεια και τους τραυματισμους του Μιλου, ας αφηναμε τον Μιλου και να περναμε αλλον ψηλο στη θεση του.
Προσωπικα με απασχολει μονο το οτι για 3ος ψηλος ειναι καποιος που - απο οσα ειδαμε στον Παναθηναικο - δεν μπορει να κανει ουτε τα βασικα μεσα στο παρκε. Και δεν ειμαι βεβαιος πως βγαινει η χρονια με 2 ουσιαστικα σεντερ. Ο Ραιτ που λενε καποιοι οτι επισης δεν επαιζε, περυσι επαιξε ευρωπη 18 παιχνιδια με πρπ 13 λεπτα μεσο ορο και σε περιπτωση τραυματισμου ηταν παικτης που θα μπορουσε να παρει και 20λεπτο. Ο Κωστας δεν νομιζω πως μπορει να παιξει αυτο το ρολο εκτος αν, για καποιο λογο, δουμε εναν διαφορετικο Κωστα. Ομως αυτο περισσοτερο ευσεβης ποθος ειναι για την ωρα.
Υπάρχει σενάριο που λέει να πάει ο Κώστας μόνο για Α1 και να πάρουμε και άλλο ψηλό;

Εγώ τώρα να ρωτήσω κάτι; Ξενερωμένος είμαι, αλλά όταν ψωνίζαμε από τη Ζαλγκίρις Κάουνας, αυτή δεν ήταν και είναι μια μικρομεσαία ομάδα;

0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Rivers15

junior

Παρ Ιούλ 18, 2025 11:34 am

kite26 έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 11:28 am
Rivers15 έγραψε:

Υπάρχει σενάριο που λέει να πάει ο Κώστας μόνο για Α1 και να πάρουμε και άλλο ψηλό;

Εγώ τώρα να ρωτήσω κάτι; Ξενερωμένος είμαι, αλλά όταν ψωνίζαμε από τη Ζαλγκίρις Κάουνας, αυτή δεν ήταν και είναι μια μικρομεσαία ομάδα;
Θεωρω πως αυτο πρεπει να γινει κανονικα (και διαβαζω δεξια αριστερα πως ισως αποκτηθει κι αλλος μεχρι τον Σεπτεμβρη αν προκυψει κατι ενδιαφερον κυριως εξ αμερικης) - ομως πολυ αμφιβαλλω πως ειναι αυτο το πλανο και δεν νομιζω πως ο Κωστας ηρθε ενω του ειπαν οτι θα ειναι ο τριτος ψηλος της ομαδας για την Καρδιτσα και τον Παοκ. Ειδικα αν σκεφτεις πως εβγαζε δυσαρεσκεια στον Παναθηναικο με θεωρητικα καλυτερο ρολο απο αυτον. Εκτος κι αν για καποιο λογο ηθελε να ερθει στον Ολυμπιακο. Προσωπικα θεωρω δεδομενο πως μεχρι το τελος της σεζον θα αποκτηθει και αλλος σεντερ (καθως αμφιβαλω πως ο Κωστας θα ανταποκριθει ενώ ειναι απιθανο να βγει η σεζον χωρις τραυματισμο στο 5 ειδικα αν σκεφτεις πως πιθανον θα υπαρχει και υπερφορτωση αν δεν παιζει ο κωστας στην ευρωπη) απλα ελπιζω, οταν θα το αποφασισουν, να υπαρχει κανας ψηλος καλυτερος του Μενσα στην αγορα που να επιθυμει να παιξει δευτερο-τριτος στον Ολυμπιακο.

0
Rivers15

junior

Παρ Ιούλ 18, 2025 11:41 am

georbap έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 10:44 am
Στην διάρκεια της off season, είναι πολλές οι φορές που είχα συστήσει υπομονή και είπα ότι είναι αχρείαστος ο χαμός που γίνεται.
Παρόλα αυτά δεν θα κλείσω και τα μάτια για να μην μας χαλάσω την ζαχαρένια.

Αυτό που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής στην frontline και συγκεκριμένα με την θέση 5 , είναι για σεμινάριο.
Για να μην μακρηγορώ , όταν θα απουσιάζει ο Μιλουτίνοφ (διόλου απίθανο σενάριο) , η frontline μας θα είναι επιπέδου ομάδας που κινείται εκτός 8αδας.
Ο Χολ γενικά δεν θα με χαλούσε σαν προσθήκη , αν ο Μιλουτίνοφ δεν ήταν το βασικό 5αρι και ο Κωστακούμπο ως 3ος. Νομίζω καταλαβαίνουν όλοι τι εννοώ.

Είπαμε να πάρει η ομάδα το ρίσκο με Έβανς , αλλά εδώ μιλάμε ότι πλέον πάμε για τζόγο κανονικό και δεν νομίζω ότι μας παίρνει.
Οπως τα λες, το ρισκο ειναι που εμεινε ο Μιλου και που αποκτηθηκε ο Κωστας. Οποιον και να επαιρνες σαν δευτερο τα ρισκα θα παρεμεναν ως εχουν διοτι θα μπορουσε να τραυματιστει ο δευτερος και να μεινεις με Μιλου (που δεν νομιζω πως θα βγαζει πολλα σερι 35λεπτα χωρις εν τελει να τραυματιστει) και τον Κωστα ή αν τραυματιστει ο Μιλου θα εμενες με τον 2ρο μονο και παλι με τον Κωστα. Εκει που καταληγουμε ειναι πως η ομαδα χρειαζεται ενα ακομα ψηλο ωστε να μην χρειαστουμε να δουμε τον Κωστα να πρεπει να παιξει 20+ λεπτά ή τον Πιτερς στο 5. Κατα τα λοιπα μια χαρα μεταγραφή ειναι ο Χολ και ψηλος με χαρακτηριστικα που ειχαμε να δουμε καιρο στην ομαδα.

0
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba
Reactions: 1927
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Παρ Ιούλ 18, 2025 11:47 am

Ένα βίντεο με τις καλύτερες φάσεις του Χολ από τη σεζό που πέρασε:

Ο τύπος όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι είναι ότι καλύτερο έχουμε δει στον Οσφπ εδώ και πολλά χρόνια, πραγματικό ελικόπτερο. Μιλάμε όπου και να του πετάξεις τη μπάλα ψηλά θα την πιάσει και θα την καρφώσει. Και στην άμυνα ψηλά είναι απόλαυση. Ανεμόμυλος!!

Επίσης είναι πολύ καλός όταν παίρνει τη μπάλα σε κίνηση στα 2-3 μέτρα προς το στεφάνι.

Ένα είναι σίγουρο: αν η υπόλοιπη ομάδα δουλεύει καλά, καλή κυκλοφορία δλδ και spacing, θα δούμε αν μη τι άλλο απίστευτες φάσεις από τον Χολ. Μη μου πείτε ότι τουλάχιστον αυτό δε σας είχε λείψει? Ο τελευταίος παίκτης με εντυπωσιακές φάσεις ψηλά που θυμάμαι ήταν ο Μπιρτς και πιο πριν ο Γιανγκ.

2
2 Εικόνα
Rivers15

junior

Παρ Ιούλ 18, 2025 11:48 am

karamelitsa έγραψε:
Giannis14 έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 10:53 am

Εγώ πάλι πιστεύω ότι ο Μιλουτινοφ θα κάνει τρελή χρονιά και ο Χολ θα είναι διάκονος για 15 να τον ξεκουράζει. Θα βρούνε όλοι χρόνο και χώρο για να αποδώσουν αυτό που ξέρουν και μπορούν. Η υπερφόρτωση που κάνετε φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές. Έπρεπε να αφήσετε να φύγει και ο Μακισικ και ο λαρεντζακης και να πάτε με Γουολκαπ, Ντορσει , Φουρνιε, Έβανς, Παπανικολάου, Γουορντ και να παίρνατε έναν παίχτη ακόμα, Πικ εν ρολ για να αποδίδει και στα 15 που θα παίζει ο Χολ με τον Πίτερς.

Φέτος πιστεύω θα εμφανιστεί ο καλός Ντορσει αν πάρετε παίχτη στον άσο που να παίζει 15 να εκτελεί καλά το τρίποντο και το πικ εν ρολ. Αυτό σας χρειάζεται.

Με το να παίρνετε 20 παίχτες ευνουχίζετε μερικούς και δεν πρόκειται να παίξουν καλά ποτέ.

Γιαυτο η ομάδα μου ο παναθηναϊκός ας πούμε δεν πρέπει να πάρει και άλλον παίχτη στο 3 καθώς θα παίζει με τρεις κοντούς αρκετά για να αποδίδουν όλοι καλά. Αν έρθει ο Βάλα έχω την αίσθηση ότι θα παίζει 17-18 λεπτά μαξ αρκεί ο Λεσορτ να είναι καλά.
Συμφωνώ γενικά, ούτε εμένα μου αρέσει αν γεμίζουμε με 20 παίκτες και δεν βρίσκω για πιο λόγο έμειναν και ο Μακίσικ και ο Λαρετζάκης...ας έδιναν τα λεφτά τους σε έναν ακόμα Guard.

Για τους ψηλούς τώρα, αν δεν τραυματιστεί ο Μίλου, είναι μια χαρά, το θέμα είναι αν τραυματιστεί (που γίνεται συνεχώς) τι κάνουμε?
Τον Λαρετζακη τον κρατας γιατι ειναι Ελληνας και αυτη τη στιγμη εχουμε -αν δεν κανω λαθος- με τον Λαρετζακη 7 ελληνες/διαβατηρια απο τους οποιους ο ενας ειναι ο Κωστας που απ οσα γραφονται δεν βλεπω να τον εμπιστευεται και κανεις. Χωρις Λαρετζακη και Κωστα ουτε 12αδα δεν θα συμπληρωναμε. Ο Μακισικ καθε χρονο ξεκιναει ως αουτσαιντερ και καθε χρονο καταληγει να ειναι απο τους πιο κομβικους παικτες. Επισης απ οσο καταλαβαινω εχουν μιλησει και οι 2 με τον προπονητη και τους εχει εξηγησει πως θα εχουν περιορισμενο ρολο φετος.

0
Jeight

senior
Reactions: 483
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Εμενα μου εχει λειψει η καλη αμυνα με αλλαγη και στο pick n roll. Μπορει να τα κανει αυτα? Ας απαντησει καποιος που τον εχει δει παραπανω απο μενα

0
Giannis14

a1greece
Reactions: 211
Αγαπημένος παίκτης: Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Παρ Ιούλ 18, 2025 11:52 am

karamelitsa έγραψε:
Giannis14 έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 10:53 am

Εγώ πάλι πιστεύω ότι ο Μιλουτινοφ θα κάνει τρελή χρονιά και ο Χολ θα είναι διάκονος για 15 να τον ξεκουράζει. Θα βρούνε όλοι χρόνο και χώρο για να αποδώσουν αυτό που ξέρουν και μπορούν. Η υπερφόρτωση που κάνετε φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές. Έπρεπε να αφήσετε να φύγει και ο Μακισικ και ο λαρεντζακης και να πάτε με Γουολκαπ, Ντορσει , Φουρνιε, Έβανς, Παπανικολάου, Γουορντ και να παίρνατε έναν παίχτη ακόμα, Πικ εν ρολ για να αποδίδει και στα 15 που θα παίζει ο Χολ με τον Πίτερς.

Φέτος πιστεύω θα εμφανιστεί ο καλός Ντορσει αν πάρετε παίχτη στον άσο που να παίζει 15 να εκτελεί καλά το τρίποντο και το πικ εν ρολ. Αυτό σας χρειάζεται.

Με το να παίρνετε 20 παίχτες ευνουχίζετε μερικούς και δεν πρόκειται να παίξουν καλά ποτέ.

Γιαυτο η ομάδα μου ο παναθηναϊκός ας πούμε δεν πρέπει να πάρει και άλλον παίχτη στο 3 καθώς θα παίζει με τρεις κοντούς αρκετά για να αποδίδουν όλοι καλά. Αν έρθει ο Βάλα έχω την αίσθηση ότι θα παίζει 17-18 λεπτά μαξ αρκεί ο Λεσορτ να είναι καλά.
Συμφωνώ γενικά, ούτε εμένα μου αρέσει αν γεμίζουμε με 20 παίκτες και δεν βρίσκω για πιο λόγο έμειναν και ο Μακίσικ και ο Λαρετζάκης...ας έδιναν τα λεφτά τους σε έναν ακόμα Guard.

Για τους ψηλούς τώρα, αν δεν τραυματιστεί ο Μίλου, είναι μια χαρά, το θέμα είναι αν τραυματιστεί (που γίνεται συνεχώς) τι κάνουμε?
Οταν έχεις έναν πολύ καλό παίχτη μπροστά σου όπως ο Φαλ λες και αν τραυματιστώ θα με καλύψει. Αν παίζεις εσύ κυρίως την θέση και έχεις το βάρος της θέσης όλο πάνω σου έχεις και διαφορετική συγκέντρωση, και ο νους σου σκέφτεται δεν πρέπει να τραυματιστώ για να βγει καλά η χρονιά, στηρίζονται σε εμένα, και παίζεις και καλύτερα και προσέχεις παραπάνω τον εαυτό σου. ΟΛΑ αυτά γίνονται συνήθως υποσυνείδητα , και όχι επίτηδες. Ετσι λειτουργεί ο άνθρωπος όσο και επαγγελματίας αν είναι. Αν ξέρεις ότι υπάρχει και άλλος να κάνει την δουλειά και ίσως καλύτερα από εσένα χαλαρώνεις και όταν χαλαρώνεις πάντα τραυματίζεσαι. Οσο είσαι στην τσίτα πάντα λειτουργείς καλύτερα

0
Rivers15

junior

Παρ Ιούλ 18, 2025 11:55 am

Jeight έγραψε:
Εμενα μου εχει λειψει η καλη αμυνα με αλλαγη και στο pick n roll. Μπορει να τα κανει αυτα? Ας απαντησει καποιος που τον εχει δει παραπανω απο μενα
Δεν ειναι το καλυτερο του σημειο. Γενικα αν παει να παιξει δυνατη αμυνα το εχει ευκολα το φαουλ. Και με δεδομενο πως στον Ολυμπιακο θα πρεπει να παιξει πιο πολυ ξυλο απ οτι επαιζε η Μονακο και η Μπασκονια, ελπιζω να μην βγαινει με 3 φαουλ απο το πρωτο 10λεπτο.

0
Giannis14

a1greece
Reactions: 211
Αγαπημένος παίκτης: Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Παρ Ιούλ 18, 2025 11:57 am

Rivers15 έγραψε:
karamelitsa έγραψε:

Τον Λαρετζακη τον κρατας γιατι ειναι Ελληνας και αυτη τη στιγμη εχουμε -αν δεν κανω λαθος- με τον Λαρετζακη 7 ελληνες/διαβατηρια απο τους οποιους ο ενας ειναι ο Κωστας που απ οσα γραφονται δεν βλεπω να τον εμπιστευεται και κανεις. Χωρις Λαρετζακη και Κωστα ουτε 12αδα δεν θα συμπληρωναμε. Ο Μακισικ καθε χρονο ξεκιναει ως αουτσαιντερ και καθε χρονο καταληγει να ειναι απο τους πιο κομβικους παικτες. Επισης απ οσο καταλαβαινω εχουν μιλησει και οι 2 με τον προπονητη και τους εχει εξηγησει πως θα εχουν περιορισμενο ρολο φετος.
Ειναι λάθος τον Λαρεντζακη τον κρατάς επειδή είναι έλληνας. Είναι λάθος το σκεπτικό αυτό. Τον Λαρεντζακη και τον κάθε Λαρεντζακη τον κρατάς επειδή είναι χρήσιμος και όχι επειδή είναι έλληνας.
Εμείς αφήσαμε Μαντζουκα, αφήσαμε Χουγκαζ, ουσιαστικά αφήσαμε Παπαγιαννη, γιατί δεν μας έκαναν την δουλειά. Φέτος δώσαμε τον Μωραΐτη και τον έχουμε βλέποντας και κάνοντας γιατί δεν μας έκανε την δουλειά. Εσείς λοιπόν εφόσον πήρατε νετζηπογλου εκεί έπρεπε να δοκιμάσετε και να δείτε αν μπορείτε να χτίσετε. Μήπως σας βγει καλύτερος παίχτης και με μεγαλύτερο ρόλο και όχι να κρατάτε τον Λαρεντζακη επειδή είναι έλληνας. Αλλιώς ας παίρνατε και τον Χαραλαμπόπουλο ας πούμε.

0
Dimmitz

euroleague
Reactions: 913

Παρ Ιούλ 18, 2025 12:03 pm

Sokos έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 10:32 am
Dimmitz έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 10:02 am
+1 στην τοποθέτηση σου. Θέλω να προσθέσω ότι όταν κάνεις μια μεταγραφή είναι απαραίτητο να την συγκρίνεις με τον προκάτοχο του στην θέση και όχι με αυτόν που είχες στο μυαλό σου ως ιδανική λύση. Εκεί νομίζω την πατάνε οι περισσότεροι και έρχεται η ξενέρα.

Ο παίκτης που θα αποκτηθεί στα γκάρντ πρέπει να συγκριθεί με τον Γκός και όχι με τον Μισιτς. Ο Ντόντα Χολ πρέπει να συγκριθεί με τον Φαλ και όχι με τον Βαλαντσιούνας ή το hot prospect από Αμερική.

Συγκριτικά με τον Φαλ της περσινής χρονιάς, ο Χολ είναι τρομερή αναβάθμιση. Επιθετικά ο Φαλ προσέφερε ελάχιστα τόσο από δημιουργία όσο και από εκτέλεση. Αμυντικά δεν ήταν το φόβητρο των προηγούμενων ετών.

Επίσης, ξεχνάτε κάτι βασικό οι περισσοτεροι. Το σύστημα της ομάδας δεν βασίζεται τόσο πολύ στο επιθετικό ταλέντο του Σέντερ. Εδώ όλη την χρόνια γράφαμε για τον Μίλου που έκανε το τρόλεϊ και δεν έπαιρνε μπάλες.

Άμυνα και rim protection μας έλειπε και αυτά τα κουτάκια τα τικαρει ο Χολ. Επίσης, στην second unit θα παίζει με τον Πίτερς που ταιριάζουν άψογα.

Νομίζω ότι οι περισσότεροι συγκρίνετε την ομάδα με τον αιώνιο και τον τρόπο που παίζει ο ΠΑΟ. Θέλετε pnr κοντό (Μισιτς) επειδή ο ΠΑΟ έχει τους καλύτερους στην θέση και παίζει pnr. Εμείς δεν παίζουμε πολλά pnr actions (τουλάχιστον με τον Σέντερ μας). Θέλετε Σέντερ τύπου Λεσόρ, ενώ πάντα με Μπαρτζώκα οι Σέντερ μας ήταν συμπληρωματικοί στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Μετά οι περισσότεροι περιμένετε ο Μπαρτζώκας ότι θα αλλάξει mindset στα γεράματα επειδή δεν έχει πάρει Ευρωλίγκα ακόμα. Μα το ρόστερ δεν είναι στημένο για να παίξει κάτι άλλο. Πείτε ότι παίρναμε Μισιτς και τύπου Λεσόρ Σέντερ, οι υπόλοιποι παίκτες που έχουμε στο ρόστερ και βασίζονται αποκλειστικά στην μότιον (Ουόκαπ, Πίτερς, Μακίσικ, Σασα), τι θα έκαναν, θα χτύπαγαν παλαμάκια;
Προσωπικά η ξενέρα με τον Hall δεν έχει καμία σχέση με τον ΠΑΟ και το ενδεχόμενο Valanciunas, ούτε με τα ρόστερ άλλων ομάδων.

Με τα ίδια λεφτά που δώσαμε στον Hall (buy out inculded) θα μπορούσαμε να φέρουμε κάποιον ποιοτικότερο παίκτη από Αμερική με σαφώς μεγαλύτερο ταβάνι.

Συμφωνώ ότι θεωρητικά είναι καλύτερος από τον περυσινό Fall και ότι είναι ένας παίκτης που γενικά δεν χάνει παιχνίδια. Είναι γενικά αξιόπιστος σε αυτά τα λίγα που προσφέρει.

Συμφωνώ επίσης ότι ο Μπαρτζώκας δεν αξιοποιεί επιθετικά τους ψηλούς και πως αποκλείεται να αλλάξει μυαλά στα γεράματα, παρόλο που αυτό έχει στοιχίσει σε τίτλους. Όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές, έχουμε κουραστεί να βλέπουμε τον Νικόλα να κάνει το τρόλεϊ πάνω κάτω και να ακουμπάει μπάλα μόνο από επιθετικό rebound. Ακόμα κι αυτό όμως αν έψαχνε μόνο, κάποιον δηλαδή αθλητικό να παίζει άμυνα, να μαζεύει rebound και να πιάνει την μπάλα από το κοτσάνι όταν του την πασάρουν, πάλι θα μπορούσε να βρει κάτι καλύτερο, νεότερο και φθηνότερο από απέναντι.
Συμφωνώ, αλλά αυτό το καλύτερο, νεότερο και ποιοτικότερο θα ήταν available (αν ήταν) σε ένα μήνα από τώρα. Ο Χολ τώρα βγήκε στην αγορά, αν του ρίχναμε άκυρο θα έκλεινε στην Μονακό ή άλλου. Θα το έπαιρνες εσύ το ρίσκο στην θέση του Μπι;

0
Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions: 1124

Παρ Ιούλ 18, 2025 12:05 pm

Rivers15 έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 11:41 am
georbap έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 10:44 am
Στην διάρκεια της off season, είναι πολλές οι φορές που είχα συστήσει υπομονή και είπα ότι είναι αχρείαστος ο χαμός που γίνεται.
Παρόλα αυτά δεν θα κλείσω και τα μάτια για να μην μας χαλάσω την ζαχαρένια.

Αυτό που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής στην frontline και συγκεκριμένα με την θέση 5 , είναι για σεμινάριο.
Για να μην μακρηγορώ , όταν θα απουσιάζει ο Μιλουτίνοφ (διόλου απίθανο σενάριο) , η frontline μας θα είναι επιπέδου ομάδας που κινείται εκτός 8αδας.
Ο Χολ γενικά δεν θα με χαλούσε σαν προσθήκη , αν ο Μιλουτίνοφ δεν ήταν το βασικό 5αρι και ο Κωστακούμπο ως 3ος. Νομίζω καταλαβαίνουν όλοι τι εννοώ.

Είπαμε να πάρει η ομάδα το ρίσκο με Έβανς , αλλά εδώ μιλάμε ότι πλέον πάμε για τζόγο κανονικό και δεν νομίζω ότι μας παίρνει.
Οπως τα λες, το ρισκο ειναι που εμεινε ο Μιλου και που αποκτηθηκε ο Κωστας. Οποιον και να επαιρνες σαν δευτερο τα ρισκα θα παρεμεναν ως εχουν διοτι θα μπορουσε να τραυματιστει ο δευτερος και να μεινεις με Μιλου (που δεν νομιζω πως θα βγαζει πολλα σερι 35λεπτα χωρις εν τελει να τραυματιστει) και τον Κωστα ή αν τραυματιστει ο Μιλου θα εμενες με τον 2ρο μονο και παλι με τον Κωστα. Εκει που καταληγουμε ειναι πως η ομαδα χρειαζεται ενα ακομα ψηλο ωστε να μην χρειαστουμε να δουμε τον Κωστα να πρεπει να παιξει 20+ λεπτά ή τον Πιτερς στο 5. Κατα τα λοιπα μια χαρα μεταγραφή ειναι ο Χολ και ψηλος με χαρακτηριστικα που ειχαμε να δουμε καιρο στην ομαδα.
Έτσι ακριβώς.
Εννοείται πως ο Μίλου έχει την ποιότητα να είναι ο 1ος center σε οποιαδήποτε top Euroleague team και επίσης θεωρώ πως ο Χολ είναι πολύ τίμια περίπτωση αναπληρωματικού center.
Το πρόβλημα είναι ότι είναι ουτοπικό να πιστεύει κάποιος ότι ο Σέρβος θα μπορέσει να βγάλει σεζόν στα κόκκινα χωρίς απουσίες και ακόμα πιο ουτοπικό να θεωρεί κάποιος ότι θα μπορέσουν Χολ και Αντετοκούμπο να καλύψουν επάξια στο διάστημα αυτό.
Έτσι όμως όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση μόνο ένα σοβαρό 4-5αρι θα έλυνε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα, αλλά εκεί προκύπτει το ζήτημα τι κάνεις με τον Πίτερς.

Πραγματικά λειτουργούμε λες και μας αρέσει να βάζουμε τρικλοποδιές στον εαυτό μας.
Ειδικός δεν είμαι, αλλά την δεδομένη στιγμή αισθάνομαι ότι επικρατεί ένα μικρό αλαλούμ στο κεφάλι αυτών που στήνουν το ρόστερ και ούτε οι ίδιοι είναι ευχαριστημένοι με τις εξελίξεις.
Μακάρι να έχω λάθος.

2
2 Εικόνα
Rivers15

junior

Παρ Ιούλ 18, 2025 12:10 pm

Giannis14 έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 11:57 am
Rivers15 έγραψε:

Ειναι λάθος τον Λαρεντζακη τον κρατάς επειδή είναι έλληνας. Είναι λάθος το σκεπτικό αυτό. Τον Λαρεντζακη και τον κάθε Λαρεντζακη τον κρατάς επειδή είναι χρήσιμος και όχι επειδή είναι έλληνας.
Εμείς αφήσαμε Μαντζουκα, αφήσαμε Χουγκαζ, ουσιαστικά αφήσαμε Παπαγιαννη, γιατί δεν μας έκαναν την δουλειά. Φέτος δώσαμε τον Μωραΐτη και τον έχουμε βλέποντας και κάνοντας γιατί δεν μας έκανε την δουλειά. Εσείς λοιπόν εφόσον πήρατε νετζηπογλου εκεί έπρεπε να δοκιμάσετε και να δείτε αν μπορείτε να χτίσετε. Μήπως σας βγει καλύτερος παίχτης και με μεγαλύτερο ρόλο και όχι να κρατάτε τον Λαρεντζακη επειδή είναι έλληνας. Αλλιώς ας παίρνατε και τον Χαραλαμπόπουλο ας πούμε.
Δεν το εθεσα σωστα εχεις δικιο. Διοτι και ο Μητρου Λονγκ ηταν ελληνας αλλα εφυγε πολυ σωστά. Ο Λαρετζακης ειναι ενας ελληνας που οποτε του ζητηθηε να κανει 5 πραγματα ανταποκρίθηκε στα 3, παντα φαινεται να προσπαθει να δωσει το καλυτερο που μπορει και βγάζει ψυχή. Επισης ο ρολος του Λαρετζακη στα αποδυτηρια ειναι κομβικος και αυτο το καταλαβαινεις σε διαφορες συνεντευξεις που δινουν οι παικτες. Θα ηταν λαθος τη δεδομενη στιγμη να φυγει ο Λαρετζάκης. Στην Ελλάδα μπορουν να παιξουν και Λαρετζακης-Νετζη μαζι στο 2-3. Εξαλλου σε ευρωλιγκα νομιζω και οι 2 περιορισμενο εως ανυπαρκτο χρονο θα ειχαν ειτε εμενε ο ενας ή και οι 2 μαζι.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”